招聘中
$17,300+
月薪
2021-08-30 372 瀏覽
掀起一陣熱潮嘅台式火鍋店,價錢同質素完成正成比。唔單止平時食到嘅肉類同蔬菜,更加多嘅係台灣特別食材!我哋食嘅係澳洲極上和牛餐!肉類同海鮮唔係講笑,我哋嗌左起碼60份肉類。例如有澳洲M5和牛牛肩卷、手切封門柳、牛小排等等,各有特色!嗌左海蝦同沙白,兩者都非常新鮮,肉質彈牙!特別食材佢哋嘅手打牛肉漿、澎湖花枝漿同章魚漿都十級好食!係完全唔假又彈牙,正!屏東水蓮原來係好脆架!台灣蛋餃又係必食之選。美人花膠好爽口其他仲有滷牛肉飯食添。而甜品就可以食埋碗仙草凍,台式完結!手工啤落花流水都唔錯!

肉類同海鮮

特別食材

其他

2021-08-27 302 瀏覽
牛大人台灣農鄉蕃茄鍋重蕃茄味,今次叫極上和牛吃到飽套餐,仲有4粒牛丸送埋。想講呢4粒牛丸真係好好食,食落爆曬汁,好重牛肉味,幾好食。飲品方面除咗有樽裝既茶,仲有冬瓜茶,同埋收費既手工啤。食物用qr code 落單,好快就有野食。所以牛肉切到好薄,最貴嘅嗰款肉會有寫明佢既名。另外出面有啲丸、蔬菜、麵類可揀。另外仲有第二市場真滷肉飯,好吸引!最後甜品有雪糕/涼粉揀,唔想食雪糕既真係要試試個涼粉,一碗有齊涼粉、紅豆、珍珠、花生粒…好豐富。
牛大人

飲品方面除咗有樽裝既茶,仲有冬瓜茶,同埋收費既手工啤。

2021-08-23
2021-08-26 280 瀏覽
叫咗澳洲極上和牛套餐 $248 加一叫咗單鍋 台灣濃香蕃茄湯底 幾香 蕃茄味都夠濃一坐低會比四粒 澳洲M9 和牛牛丸 好濃牛味 勁多肉汁 好食叫嘢食係用手機嘟qr code ,啲小食全部都熱嘅,幾好食。出面自助吧有菜同埋普通嘅丸類,同埋米粉公仔麵嗰啲。調味料方面都有好多選擇,但係就冇我最鍾意嘅麻油or麻醬😿啲肉方面,我就最中意牛小排,脂肪多嘅,食落淋啲,牛肩嗰啲位有啲筋 我個人就唔係咁中意最後會有一人一個甜品 可以揀雪糕/仙草
叫咗澳洲極上和牛套餐 $248 加一
叫咗單鍋 台灣濃香蕃茄湯底 幾香 蕃茄味都夠濃
出面自助吧有菜同埋普通嘅丸類,同埋米粉公仔麵嗰啲。
調味料方面都有好多選擇,但係就冇我最鍾意嘅麻油or麻醬😿
最後會有一人一個甜品 可以揀雪糕/仙草
2021-08-25 292 瀏覽
牛大人我發現自己真係好鍾意打邊爐😂,今次就揀咗呢間係旺角嘅牛大人,呢間主打台式嘅火鍋,喺香港亦都開咗好多間分店,今次終於得閒可以試一試,牛大人會有三個價位嘅牛肉揀,而我哋就揀咗中價位嗰個,美國SRF極黑牛$208+加一服務費美國SRF極黑牛餐~$208我哋係揀咗台灣鳳梨雞鍋同牛大人秘方麻辣鍋湯底,鳳梨雞湯底,好鮮甜,麻辣湯底係台灣火鍋必點🔥用電子QR code落單非常方便,快捷,上菜速度亦都非常之快,有效率值得一讚,而任食火鍋種類亦都非常之多,而佢亦都有好少餐廳有嘅水蓮😊好驚喜,而佢亦都有小食甜不辣,小香腸,鹽酥雞,梅甘酥脆薯,四款小食都不錯🔥而我最鍾意飲就牛大人嘅白桃烏龍,我唔係太鍾意飲汽水,而呢個白桃烏龍茶,非常合我心意,小小白桃味茶味不太濃,最後佢會送一個甜品,台中仙草凍😍😍牛大人台灣火鍋吃到飽🏠:旺角彌敦道628號瓊華中心9樓☎️:39539320
牛大人

美國SRF極黑牛餐~$208

牛大人台灣火鍋吃到飽
🏠:旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
☎️:39539320
2021-08-18 424 瀏覽
牛大人(瓊華中心)非常難在網上訂位,十四日都冇網上預訂,要親身去排隊攞位,平日都非常多人,好多摸門釘,等咗差唔多兩個鐘方可入座,下載app首次有9折,但要$248以上嘅餐先可以使用,環境衛生,裝修有獨特風格,食物方面質素都算是可以,落單要用手機完成,未有漏單情況出現,大部分侍應都好好禮貌,招呼殷勤,飲品有大路汽水外仲有自家茶系,有特色但唔算出色,最後仲有特色甜品,movenpick雪糕或台式鮮草凍一客,整體來說算是食得過,但性價比只屬一般,訂枱方便有改進空間。
2021-08-17 5795 瀏覽
今次去牛大人點咗個澳洲極上和牛吃到飽($288 1700-1930)依個套餐嘅肉質真係唔差,咁嘅價錢可以食到咁嘅牛cp價超高叫依個餐會每人多2送粒和牛丸,和牛丸超juicy超彈牙本人覺得就算唔點依個餐都可以加點試下都係58/3粒。以湯底我哋今次叫咗牛夫人秘方麻辣鍋,對我哋兩個唔食得辣都有想試嘅人黎講,依個麻辣啱啱好佢個湯底食耐咗麻香會越來越重,烚肉一流。依飲嘢方面除咗基本嘅罐裝嘢飲佢仲有提供好多冷泡茶,推薦大家可以試洛神花茶,好解辣消滯。今次點咗杯流水落花嘅手工啤酒,佢有淡淡嘅花香好特別,入口又好順,對我依個唔係點飲酒嘅人佢味道香醇嘅花香味多過啤酒嘅苦澀味。以火鍋自助區,有好多唔同蔬菜及台式丸類。真的不得不提牛大仁嘅衛生真真係做得好,每樣食材都係會有個別盒分開仲有蓋添,衛生我比5粒星。到最後甜點嘅部分佢有提供Movenpick 雪糕同台式甜品仙草,今次我就點咗仙草,我覺得佢甜到適中,冇仙草嗰種苦味推推。

• 流水落花
  • 澳洲M9和牛牛丸
  • 冷泡茶
2021-08-13 3612 瀏覽
再次訂枱任飲任食『牛大人』,今次特別來到旺角瓊華店,看看跟荃灣店比,那間更優勝~今次同樣點了澳洲極上和牛套餐 $248每人送2 粒「澳洲M9和牛丸」,先生讚嘆牛丸仲好食過牛肉~打邊爐,湯底好重要,9 款台式湯底中,我在「紅燒牛骨鍋」,「鳳梨雞鍋」,「養生濃湯鍋」,「蒜頭雞鍋」之間猶豫不決.... 最終先生選了「蒜頭雞鍋」,鍋內除蒜頭外,竟然有一隻雞,用原汁原味的雞湯打邊爐,好味!!除調料區外,台式滷牛肉區域,是我最喜歡去的地方,香噴噴的台式滷牛肉隨便任取,再配上一大鍋的白飯,想唔飽真係好難,我食左2 碗~~小食方面, 鹽酥雞, 小香腸, 皮蛋豆腐都係必食,尤其係皮蛋豆腐, 百福滑豆腐+ 肉鬆+皮蛋,再淋上台式醬汁,好惹味!!配料都好豐富,有韭菜水餃, 鴨血,滷大腸,花膠,鮮蝦, 豬血糕,鯛魚片, 水蓮菜,老油條, 沙白等,其中鮮蝦彈牙,水蓮菜爽口, 韭菜餃鮮香多汁,而沙白洗得好乾淨,無沙,海水味濃。牛肉方面,「澳洲和牛M5牛肩卷」,「美國SRF 極黑牛肩胛」及「安格斯牛小排」 依然是我的首選,澳洲M5和牛,入口牛味濃郁,愈食愈香,而美國SRF 極黑牛則牛肉味及軟滑度兼備,和先生一啖牛肉

餐廳乾淨企理,坐得舒服

今次同樣點了
澳洲極上和牛套餐 $248

每人送2 粒「澳洲M9和牛丸」,
先生讚嘆牛丸仲好食過牛肉~

澳洲M9和牛丸,每位只送2 粒

打邊爐,湯底好重要,9 款台式湯底中,
我在「紅燒牛骨鍋」,「鳳梨雞鍋」,
「養生濃湯鍋」,「蒜頭雞鍋」之間猶豫不決....

最終先生選了「蒜頭雞鍋」,
鍋內除蒜頭外,竟然有一隻雞,
用原汁原味的雞湯打邊爐,好味!!

蒜頭雞湯口感鮮甜

沙白有濃濃既海水味

鮮蝦彈牙,鯛魚片好肥美

午餐肉切得好厚,好飽肚,男仕之選

牛肉方面,「澳洲和牛M5牛肩卷」,
「美國SRF 極黑牛肩胛」及「安格斯牛小排」
依然是我的首選,澳洲M5和牛,入口牛味濃郁,愈食愈香,而美國SRF 極黑牛則牛肉味及軟滑度兼備,和先生一啖牛肉,一啖啤酒,食得非常舒心。

澳洲和牛M5 牛肩卷

每次來牛大人暢飲暢食,都令人充滿幸福感,
以服務, 用餐舒適度來比較
我認為旺角比荃灣店更出色,
而味道方面,就不分高下,
一樣是打邊爐的好選擇!!

甜品,一人一杯雪糕

• 台中蒜頭雞鍋
  • 新鮮沙白
  • 鴨血
2021-08-10 445 瀏覽
上次同男朋友👦🏻食完尖沙咀牛大人,今次就帶我好閏蜜嚟荷李活商業中心呢間威威😎😎,朋友平時打邊爐都係去開牛一,佢感覺牛大人比牛一更高質,而我就覺得荷李活商業中心呢間分店喺食物、環境方便都比尖沙咀分店好🥰🥰喺職員嘅介紹下,我哋叫咗燒牛骨湯底,本身我都有D驚會太濃味,但佢採用優質牛腿骨慢燉細熬,湯底唔會太咸,仲散發出燒牛骨嘅濃郁香味,果然唔錯👍🏻👍🏻不得不介紹嘅就係牛丸、澳洲和牛M5牛肩卷同白桃烏龍茶、我同朋友都讚嘆不置呀😋😋個牛丸上次我同男朋友食佢都話好正,牛味濃郁,食落彈牙而且仲爆曬汁。個澳洲和牛M5牛肩卷油脂分佈均勻、油香四溢,口感軟淋我我地keep住n call。😄😄飲品方面,我都朋友成餐都keep住飲呢個白桃烏龍茶,因為我哋都唔鐘意太濃味嘅茶,所以呢款茶就fit晒我哋口味啦,佢聞落已經好香桃味,飲落其實桃味會濃過烏龍茶味,但overall嚟講香得嚟又唔會太甜,而且仲好消濟

2021-08-06 325 瀏覽
人座餐廳都幾整潔 座位都寬敞。😌😌我地點咗m5 果個套餐 湯底選擇咗台灣鳯梨雞湯。台灣鳳梨雞湯湯底用咗半隻雞。鳳梨就好少。但食得出加咗鳳梨汁係入邊清清甜甜。整體唔錯。 美中不足係雞味可以濃啲。M5澳洲牛肉要讚既係已經係廚房解咗凍,拎出黎已經係軟身。所以熟咗牛味都出到黎。任食配料有台灣丸腸等等…水平不過不失。任食火鍋黎講都值得推介!🤙🏻🤙🏻服務水平係任食黎講算唔錯, 用自助落單。有問題叫店員都好helpful!
人座餐廳都幾整潔 座位都寬敞。😌😌
我地點咗m5 果個套餐 湯底選擇咗台灣鳯梨雞湯。

台灣鳳梨雞湯

M5澳洲牛肉
要讚既係已經係廚房解咗凍,拎出黎已經係軟身。
所以熟咗牛味都出到黎。

任食配料
有台灣丸腸等等…水平不過不失。

任食火鍋黎講都值得推介!🤙🏻🤙🏻

服務水平
2021-08-04 4184 瀏覽
自從香港引入咗牛大人之後,我就成日都想去,今日又約咗牛大人buddy嚟到呢間位於瓊華中心嘅分店吃到飽。呢間分店嘅醬料排列整齊,我就最鍾意佢有好多不同調味醬料可供選擇。另外仲有自助食品區,主要提供各式蔬菜、丸類、麵食等等。除咗火鍋,仲有台式滷肉飯,甚有風味。今次我就揀咗台灣濃香蕃茄鍋,酸酸甜甜咁非常開胃。根據國際慣例,一係唔食,一食就要食最貴嘅餐,所以我哋就揀咗「極上和牛吃到飽」。呢個餐可以食到最多嘅肉類,首先梗係要叫下極上和牛吃到飽專享嘅安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷、手切封門柳、同埋安格斯一口牛柳粒。個人就特別推介澳洲和牛M5牛肩卷同埋手切封門柳,肉味夠濃得嚟口感又夠嫩滑。不過其實次一級嘅美國SRF極黑牛板腱都絕不遜色,其他就普普通通啦。而極上和牛吃到飽套餐嘅另一重點就係每人有兩粒澳洲M9和牛牛丸,唔好睇佢其貌不揚,其實一咬裏面係有牛肉湯汁爆出來,同一般嘅牛丸好唔同,真係超好食,所以真係好珍貴!喺出面自助區仲攞咗一啲丸類同蔬菜類,另外仲有食火鍋必食嘅響鈴。其他火鍋配料都好多選擇,其中蟹籽墨汁漿絕對係必食推介!食台式火鍋就一定要食鴨血,而牛大人嘅私房鴨血更加係嫩滑無比👍🏼難得book

另外仲有自助食品區,主要提供各式蔬菜、丸類、麵食等等。
除咗火鍋,仲有台式滷肉飯,甚有風味。
今次我就揀咗台灣濃香蕃茄鍋,酸酸甜甜咁非常開胃。
台灣濃香蕃茄鍋
澳洲M9和牛牛丸
其他火鍋配料都好多選擇,其中蟹籽墨汁漿絕對係必食推介!
難得book到牛大人一定要啤啤佢,我哋選擇咗台式手工啤酒,個名叫做流水落花,飲落又確係帶點微微嘅花香,都幾特別。
流水落花
最後仲有甜品,除咗有Mövenpick雪糕,仲有台中仙草凍,夠哂風味!
澳洲M9和牛牛丸
2021-08-04 426 瀏覽
已經有一段時間冇食火鍋放題,今日就決定同朋友去旺角瓊華牛大人嘆番120分鐘火鍋放題,真係好掛住佢哋啲牛肉。呢度嘅牛肉,選擇超多而且每樣都係和牛及頂級牛嘅類別,海鮮方面亦都有好多畀你揀,亦都有傳統台灣小食等等。鍋底更有十多款選擇,一定揀到一款啱自己嘅,而呢度飲品 選擇亦多,有本地有台灣嘅,而且凍茶系列都有五、六款畀客人揀。蔬菜、菇類、麵食類等等就隨便任夾,最後係一人有一個movenpick雪糕做甜品。值得一提既係呢度有叫流水落花嘅手工啤酒,加咗少量whisky,味道特別清及帶香甜,正!如果鍾意食牛又鍾意食放題嘅朋友絕對唔可能錯過牛大人。

如果鍾意食牛又鍾意食放題嘅朋友絕對唔可能錯過牛大人。
2021-08-04 374 瀏覽
繼上次跟女朋友在荃灣吃過牛大人後,就一直念念不忘。最近相約友人用膳,而大家亦同是火鍋迷,就立即想到帶友人再去牛大人一飽口福!這次去到旺角的分店,等候入座的隊伍還是一如既往的,從不令人失望……幸好早了一星期訂位。裝修同樣富麗堂皇,帶有中國古風格調,空間感十足。店員服務殷勤,而且職責清晰,亦同樣設有一隊穿反光衣的清潔員,十分有意思。三款牛肉作為套餐及九款湯底選擇當中,我們同樣選了最貴的澳洲極上和牛餐,因為可任選三款套餐內的所有食品。阿嫲養生濃湯鍋 -十分清甜的湯底,在吃開前都忍不住喝了幾口。而且在躺開吃的過程中,相對有效的阹除紅肉的油膩,美國SRF極黑牛板腱 -油脂較多但均勻,即使不沾任何醬汁亦十分惹味,入口即溶更令人一試難忘!手切封門柳 -封門柳愛好者還是不可不試,不帶太多油脂,入口肉汁掛齒,十分香濃,而且肉質鮮嫰爽口帶嚼勁。和牛牛丸 -這款以和牛而製的肉丸每人只限兩顆,亦不能加購,更顯彌足珍貴。牛丸大顆而彈口,肉汁亦多而鮮甜。澳洲和牛M5牛肩卷 - 油脂較多,而且分怖不均,相對較遜色。但薄切之餘又能做到肉嫰爽口,挽回不少分數。手工啤「落花流水」 -店員介紹一款新推出的手工啤酒,十分清甜
繼上次跟女朋友在荃灣吃過牛大人後,
就一直念念不忘。最近相約友人用膳,
而大家亦同是火鍋迷,
就立即想到帶友人再去牛大人一飽口福!

這次去到旺角的分店,
等候入座的隊伍還是一如既往的,
從不令人失望……幸好早了一星期訂位。

裝修同樣富麗堂皇,帶有中國古風格調,
空間感十足。
店員服務殷勤,而且職責清晰,
亦同樣設有一隊穿反光衣的清潔員,十分有意思。

三款牛肉作為套餐及九款湯底選擇當中,
我們同樣選了最貴的澳洲極上和牛餐,
因為可任選三款套餐內的所有食品。

阿嫲養生濃湯鍋 -
十分清甜的湯底,在吃開前都忍不住喝了幾口。
而且在躺開吃的過程中,
相對有效的阹除紅肉的油膩,

美國SRF極黑牛板腱 -
油脂較多但均勻,即使不沾任何醬汁亦十分惹味,
入口即溶更令人一試難忘!

手切封門柳 -
封門柳愛好者還是不可不試,不帶太多油脂,
入口肉汁掛齒,十分香濃,
而且肉質鮮嫰爽口帶嚼勁。

和牛牛丸 -
這款以和牛而製的肉丸每人只限兩顆,
亦不能加購,更顯彌足珍貴。
牛丸大顆而彈口,肉汁亦多而鮮甜。

澳洲和牛M5牛肩卷 -
油脂較多,而且分怖不均,相對較遜色。
但薄切之餘又能做到肉嫰爽口,挽回不少分數。

手工啤「落花流水」 -
店員介紹一款新推出的手工啤酒,
十分清甜而不澀,似果汁多於啤酒。

雖然是第二次到訪,但還是十分期待下一次。
昨晚終於來到了久仰大名的台灣火鍋店牛大人😛😛剛剛好拿了最後一張walk in的票,不然又要下次才吃到了。坐位舒適又寬敞,很適合和三五知己一起聚餐~~食物款色都很多,有些更是台灣直送,感覺很新鮮。丸子、菜、粉麵、支裝及罐裝飲品都可以在外面以放題形式領取,而一些肉類、海鮮、台灣特色餃子等等可以掃描qr code下單,非常方便!!我和朋友點了一個牛大人紅燒牛骨鍋,味道濃厚而不油膩。肉類款式也蠻多的,可以點一下台灣鯛魚片,很鮮甜,值得一試。還有我最喜歡吃的紅薯粉及新竹米粉,與湯底完全融合了,很入味,超好吃!!!即場登記做了會員,還可以用會員迎新優惠,有九折,火鍋放題晚市來說性價比很不錯的!
2021-07-31
15 分鐘 (堂食)
  • 牛大人紅燒牛骨鍋
2021-07-31 292 瀏覽
牛大人火鍋個個都講到咁好食一直好想試,點知原來訂位都唔容易,要係指定嘅日子上網訂,為左咁我特登較左鬧鐘訂位。七點去到時爆多人係門口等位,仲要見到WALK IN籌已經派晒,真係超誇張同朋友用左會員迎新優惠,有免費鴛鴦鍋底,一邊係麻辣另一邊係酸菜,麻辣叫左小辣,結果係完全唔辣,我一向係譚仔食四小辣,所以我下次會叫大辣任食餐有三個選擇,叫左最貴嘅一種,三種牛之中,最香牛味係手切封門柳,澳洲M5和牛同美國安格斯味道都比較一般送果兩粒牛丸真係不得了,好香好香牛味,可惜一人得兩粒花甲真係大大隻超肥美出面攞左竽頭貢丸見佢其貌不揚本來無乜期望,但竟然超好食,入面有好多好粉嘅竽頭佢D漿類我淨係叫左花枝漿,好鮮味不過有樣野好得意,朋友好鐘意食水蓮,但無論我們點幾多份,佢每次都係來一小碟兩個鐘話咁快就過,甜品我們擇左燒仙草,好好食,上完美句號

送果兩粒牛丸真係不得了,好香好香牛味,可惜一人得兩粒

花甲真係大大隻超肥美

佢D漿類我淨係叫左花枝漿,好鮮味
兩個鐘話咁快就過,甜品我們擇左燒仙草,好好食,上完美句號

2021-07-28 188 瀏覽
食物非常之新鮮而且海鮮都係。自取嘅蔬菜素食分開有蓋,衛生。湯底嘅話係麻辣湯底真係好好味,入邊有買其他嘅中藥材一齊煲比較香啲。服務亦都非常之周到,有discount時,會即時提醒你提前做register。飲品係雪櫃自取全部都係自家製嘅茶好好飲😋😋最重要嘅係記得提前去佢個網站去book返個時間,準時到佢就因為消費時間一個半鐘咋,可以book埋卡位咁四個人坐都比較闊綽。準備去多幾次啦!!!😍😍😍
食物非常之新鮮而且海鮮都係。自取嘅蔬菜素食分開有蓋,衛生。
飲品係雪櫃自取全部都係自家製嘅茶好好飲😋😋
準備去多幾次啦!!!😍😍😍