2022-08-19 107 瀏覽
難得出城去到元朗,好想打邊爐加上無食過元朗既牛大人,就預先訂定位先,同埋非常就腳,一出地鐵站F出口就到Yoho,一啲都唔難搵😌🌟澳洲極上和牛🌟Book咗5點,雖然有訂位,但都要耐心喺門口等店員等帶位;先揀湯底,之前未試過蕃茄湯底,就今次試吓😋湯底好香濃酸甜蕃茄味,好足料有好多新鮮蕃茄🤩牛肉係用手機QR code落單,其他配料就喺外面有自助bar😍食幾多就夾幾多😌太熱關係,要order杯啤酒啤一啤佢先,撥雲霧見蓬萊仙島 ($68) 好香果味😍打邊爐點可以少得啤酒😋話說未食過台灣既水蓮,今次終於都食到了!原來口感係爽脆清甜😋牛肉方面,試曬咁多款。個人認為澳洲和牛M5 牛肩卷最為出色,牛味最濃郁🤤呢度既甜品雪糕係剔紙形式,今次係有movenpick同Haagen-Dazs😍同朋友二話不說揀咗後者既新味 - 西瓜士多啤梨味,之前都未食過呢個味,又幾夾🤤

🌟澳洲極上和牛🌟

2022-08-18 135 瀏覽
홍콩 최고 샤브샤브 무한리필 ❤️好耐冇食牛大人啦!今日本身去元朗諗住睇吓傢俬,竟然見到呢度開咗牛大人!不得了!元朗牛大人位於形點二期,非常方便,地鐵站行幾分鐘就到,而且喺商場入邊!等位唔會覺得熱又多人亦你可以行吓街🤣🤣🤣今次我哋叫澳洲極上和牛$318/位,其實最大嘅分別就係手切封門柳!呢個真心係回本位!大家平時打邊爐又去街市買餸就知道封門柳唔平🥲牛肉非常出色!因為手切關係所以非常嫩滑😍😍同平時嗰啲完全唔同,而且牛味十足!最驚喜嘅位置係每位會送兩粒和牛丸,其實平時打邊爐好少食丸,不過呢一隻超級驚喜,咬落真係有汁!可惜每位只限兩粒,如果唔係一定食爆佢🤣🤣🤣海鮮方面都非常新鮮,蜆肉亦唔會有沙,叫咗幾批蝦食落都彈牙!而且今次餐廳做緊優惠,$68/杯西鬼啤酒,飲落有淡淡果香,名不虛傳喺澳洲拎到獎嘅啤酒🤣🤣🤣個人認為平時外面啲牛大人等位等到天荒地老,位於元朗呢一間絕對有優勢令大家可以入嚟食,目測冇尖沙咀同旺角嗰間咁誇張,真係等位等得來都入到元朗啦😂😂😂
홍콩 최고 샤브샤브 무한리필 ❤️

2022-08-18 104 瀏覽
打邊爐無分季節,所以放假就同老公去咗元朗YoHo牛大人 ,呢度火鍋配料都幾多,環境乾淨又寬敞,而且服務態度超好❤️❤️Lumch 去食90分鐘,上餐都好快,不錯不錯我哋今次揀咗選澳洲極上和牛吃到飽,澳洲M5,牛肩肉、安格斯特選牛板腱,都係我今餐不斷order,非常推介,而整體質素唔錯,另外台灣直送魚漿必叫,款式多,特別推介墨魚滑,口感一流🙆🏻‍♀️蔬菜同丸類都有自助區,可以慢慢揀😍仲有好大個嘅飲品櫃添湯底方面就揀咗鳳梨雞湯底,味道好夠濃,有半隻雞,清熱解毒嘅苦瓜,有花膠等等,非常足料🙆🏻‍♀️ 花膠厚身有口感叫咗杯台灣手工啤”酉鬼啤酒”, 「撥雲逢來見蓬仙島Hazy IPA」味道偏淡,易入口。仲有自製冷泡茶,白桃烏龍值得一試❤️牛大人台灣火鍋吃到飽📍元朗Yoho II期3樓A316

牛大人台灣火鍋吃到飽
📍元朗Yoho II期3樓A316
2022-08-16 112 瀏覽
收工想食火鍋,朋友介紹我去元朗Yoho mall新開咗一排嘅✨牛大人台灣火鍋吃到飽✨未到七點去到已經勁多人排曬隊,咁應該真喺好好食🤣呢度環境超大,職員超有禮貌,服務好,上菜快,收碟都好快☺️.反正都唔喺成日食火鍋,緊喺食豪少少叫個貴嘅✨極上和牛吃到飽套餐✨可以食足120分鐘😍鍋底都有好多選擇,心思思就叫個鴛鴦湯底,一邊喺牛大人秘方麻辣鍋,可以揀大中小三個辣度,職員建議我哋叫小辣先,唔夠辣可以後加,另外一邊喺台灣鳳梨雞煲,呢個清淡少少,食海鮮一流☺️食火鍋最好就飲杯啤酒🍺知道牛大人呢度有台灣獲獎手工啤✨酉鬼啤酒✨撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA我都即刻試吓先😍果然喺獲獎啤酒,唔苦,超好飲!.食物方面,唔怪得知叫牛大人,啲牛好靚,質素好好👍🏻牛味香濃,肉質滑嫩,就算送嘅澳洲黃牛牛丸都好好味😋海鮮我食咗勁多沙白,都OK嘅,再大粒啲就好🤣冇沙,鮮味,蝦🦐都OK大隻~牛優勝啲囉章魚珍珠漿幾好食,我都叫咗幾次最後仲有甜品或雪糕送,不過已經食到好飽食唔落所以冇叫到🤣

海鮮我食咗勁多沙白,都OK嘅,再大粒啲就好🤣冇沙,鮮味,
蝦🦐都OK大隻~牛優勝啲囉
章魚珍珠漿幾好食,我都叫咗幾次
最後仲有甜品或雪糕送,不過已經食到好飽食唔落所以冇叫到🤣
超人氣牛大人終於黎到元朗新分店😍 期待左好耐終於有時間同屋企人去食午市90分鐘澳洲和牛吃到飽✨每次都排長龍,今次我地午市黎到,一開門就可以即刻入場食啦😌 不得不提店員除咗服務周到,店門清潔嘢都做得好好,疫情下食得安心又放心!每次黎到我都會必點佢地既澳洲極上和牛套餐配麻辣火鍋湯底!澳洲和牛餐可以點上腹牛五花,澳洲和牛M5牛肩卷,美國prime極級肩里肌,西班牙豬梅肉,豬五花等等!鍾意食肉嘅朋友一定唔好錯過! 而且火鍋配料大部分都係是台灣直送,秘製滷大腸,私房鴨血等等都係必點!100%台灣味道 🇹🇼 除左火鍋,我仲試佢地既埋台灣手工啤《酉鬼啤酒》🍺 超讚!呢杯「撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA🏖️」於《2022 AIBA 澳洲國際啤酒大賽》係獲獎啤酒🏆 大家唔好錯過呀!@masterbeef.hk 📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (元朗)元朗元龍街9號形點二期3樓A316號舖

@masterbeef.hk

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (元朗)
元朗元龍街9號形點二期3樓A316號舖
2022-08-09 224 瀏覽
終於元朗都有得食牛大人啦😍唔知屯門店幾時開呢😏仲有120分鐘任飲任食!呢度嘅裝修統一同其他分店一樣🙆🏻‍♀️嚟得呢度通常都會食澳洲極上和牛 $318/ppl安格斯特選牛板腱 安格斯牛小排嚟到呢度梗係要食安格斯牛啦 信心保證😍澳洲和牛M5牛肩卷好重牛味 而且肉質鮮嫩 與別不同嘅和牛🤪每位贈送 澳洲M9和牛牛丸2粒 性價比高😆蟹籽墨汁漿 炸午餐肉 炸魚皮 蜆 (必點!)依家like佢哋社交平台仲會送冰荷青桔梳打🥳台灣手工啤酒🍻差唔多枱枱都有嗌😎於《2022 AIBA 澳洲國際啤酒大賽》獲獎嘅「撥雲霧見蓬萊仙島 Hazy IPA生」最後梗係要食埋佢哋嘅雪糕啦😚
終於元朗都有得食牛大人啦😍
唔知屯門店幾時開呢😏仲有120分鐘任飲任食!
呢度嘅裝修統一同其他分店一樣🙆🏻‍♀️
嚟得呢度通常都會食澳洲極上和牛 $318/ppl

安格斯特選牛板腱 安格斯牛小排
嚟到呢度梗係要食安格斯牛啦 信心保證😍

澳洲和牛M5牛肩卷
好重牛味 而且肉質鮮嫩 與別不同嘅和牛🤪

每位贈送 澳洲M9和牛牛丸2粒 性價比高😆

蟹籽墨汁漿 炸午餐肉 炸魚皮 蜆 (必點!)

依家like佢哋社交平台仲會送冰荷青桔梳打🥳

台灣手工啤酒🍻差唔多枱枱都有嗌😎

最後梗係要食埋佢哋嘅雪糕啦😚
2022-08-09 97 瀏覽
新界人終於唔駛出到咁遠食牛大人啦,元朗終於有分店,餐廳位於形點二期 3樓A316號舖。牛大人熱潮依然未減,長長的人龍,好彩我地一早網上訂位,新店環境好大,好闊落。有3款套餐,我地簡了澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐,可以任食靚牛,而且要必食餐廳每位贈送的澳洲M9和牛牛丸。除左牛肉、豬肉、海鮮、台式直送漿類、台式手工餃類、台式小食係QR 落單,自助吧都有多款火鍋配料飲品選擇。餐廳亦有提供手工啤,可以一齊啤啤佢,《酉鬼啤酒-撥雲霧見蓬萊仙島》飲落好重荔枝果味,好易入口,而以個手工啤亦係《2022 AIBA 澳洲國際啤酒大賽》拎獎。鴛鴦鍋台中蒜頭雞鍋和阿嬤養生濃湯鍋台中蒜頭雞鍋入面有大量蒜頭、杞子、娃娃菜,勁大隻雞脾,雞脾好入味。阿嬤養生濃湯鍋有桃膠、杞子、娃娃菜、芹菜、人蔘等等兩款湯底都非常足料,而且飲落鮮甜。牛肉類每款都很有質素,我地點了澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排,3款肉都好軟腍,其中我地點得最多係澳洲和牛M5牛肩卷,油花平均,肉味濃郁,食完真係回晒本。牛大人除左有靚牛之外,其他台灣特色漿類、小食、手工水餃都好高水準士林鹽酥雞、真豬小香腸、台式蝦餃、福建燕餃、台灣

鴛鴦鍋
台中蒜頭雞鍋和阿嬤養生濃湯鍋
阿嬤養生濃湯鍋有桃膠、杞子、娃娃菜、芹菜、人蔘等等
兩款湯底都非常足料,而且飲落鮮甜。

士林鹽酥雞、真豬小香腸、台式蝦餃、福建燕餃、台灣海鮮漿、新鮮沙白、味道都好出色

食飽飽當然要食埋甜品先完美,最後餐廳每人贈送一款甜品

2022-08-08 114 瀏覽
尋晚放假係元朗形點行下街 睇下戲,去到夜晚當然要搵嘢食醫下肚啦😊當然就緊係邊爐控出動嘅時候啦😂我哋係度諗邊間火鍋店質素高得黎又可以任飲任食呢😝最後我哋係OpenRice 發現元朗剛開左一間「牛大人」😋當然就要9秒9衝過去啦!我地一坐低即刻急不及待叫左$328澳洲極上和牛吃到飽🤤而湯底方面就叫左個牛大人紅燒牛骨鍋😋黎到牛大人當然就好似同牛有仇咁,主力地係咁食牛啦😋佢地啲牛真係非常出色!尤其係手切封門柳 同 澳洲和牛M5牛肩卷,真係點都要試一試!P.S. 我哋叫左杯台灣手工啤《酉鬼啤酒》🍺「撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA🏖️」於《2022 AIBA 澳洲國際啤酒大賽》獲獎🏆咁猛來頭!咁就當然緊係要試一試佢啦😬果然味道香滑清純!

P.S. 我哋叫左杯台灣手工啤《酉鬼啤酒》🍺

咁猛來頭!咁就當然緊係要試一試佢啦😬果然味道香滑清純!
2022-08-08 95 瀏覽
朋友聚會一定必到牛大人打邊爐,今次我地去左元朗yoho mall 新開的牛大人,餐廳環境好寬敞,完全不逼狹,而且有好多大圓枱和2-4人卡位,好適合一班人來打邊爐。餐廳用QR Code 落單,方便快捷,除左用QR Code,自助區亦有大量蔬菜、丸類、飲品可以選擇,款款都好想試。飲品櫃超級吸睛,有罐裝,紙包,仲有自家製的花茶,另外餐廳亦有手工啤《酉鬼啤酒》-「撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA」係《2022 AIBA 澳洲國際啤酒大賽》獲獎,果然係獲獎手工啤,味道帶有熱帶水果香氣,飲落順喉,不苦澀。我好鐘意以到既醬料區,有成十多款醬料選擇,有好多好特別的醬,有台灣甜辣醬、特調豬肉醬、洋蔥牛肉醬、烏醋等等,都好有特色。餐廳有十款鍋底選擇,今次我地選左鴛鴦鍋,阿嬤養生濃湯鍋和台中蒜頭雞鍋,兩款湯底都好足料,入面有大量食材,飲落鮮甜美味。澳洲極上和牛餐-每位會贈送2粒澳洲M9和牛丸,好多汁爆出黎,好彈牙,牛味濃郁,完全唔夠喉。澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、安格斯特選牛板鍵,以3款都係我地最愛,牛肉切得厚薄適中,牛味濃郁,油花平均,滾一滾就食得,食肉獸既我地,encore 左好多次。除左牛之外,

除左牛之外,仲有海鮮、直送漿類、台式手工餃類,台式小食一樣吸引。

最後食埋雪糕,真係飽到上心口。
2022-08-06 107 瀏覽
每次要諗去邊打邊爐,一定有人提議牛大人😋,又抵食又多選擇!今次揀咗最貴既套餐《澳洲極上和牛》😆,任食和牛!🔆十幾款肉類選擇因為最貴嗰個,佢真係好多肉揀,仲每人送兩粒好有牛味嘅和牛丸👍🏻。佢啲肉類都唔hea,有幾款都推薦大家食,油脂十足,超正。✅澳洲和牛M5牛肩肉✅美國PRIME 極級肩里肌✅安格斯牛小排🔆湯底用料十足今次揀咗鳳梨雞鍋,佢用咗鹹嘅鳳梨醬,再加入苦瓜,仲有沙白,好夠鮮味,唔會過膩。🔆台式小食我基本上叫晒佢所有台式小食食🤣,呢樣亦都係我最鍾意牛大人既一點,可以食到地道嘅台灣嘢。✅鹽酥雞✅糖醋甜不辣✅梅甘酥脆薯🔆飲品種類多除咗自家製嘅冷泡菜同埋台式飲品,佢仲有啲好特別嘅飲品可以點,例如呢一杯台灣手工啤「撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA」,仲要拎過獎,真係冇諗過打邊爐都有手工啤可以飲🥹,勁!其實佢真係好多台灣直送嘅嘢🤣揀,食完嘢仲送每人一杯雪糕🤪,居然有Häagen-Dazs最新口味!順帶想講下呢間分店服務🫣,當日見到其實佢哋都好忙,有個妹妹(疑似暑期工感覺好後生)見佢就算好忙,但態度都好好,好有禮貌👍🏻,冇見佢唔耐煩過🤣,仲一直笑笑口咁,好欣賞呢種態度!

🔆十幾款肉類選擇

✅糖醋甜不辣
✅梅甘酥脆薯

🔆飲品種類多

2022-08-02 208 瀏覽
每次去親牛大人都好多人,今次去過形點二期分店相對黎講係無咁多人,佢湯底選擇都多,我就擇左牛大人紅燒牛骨湯,湯底好湯唔洗點醬都有味,,而且有微微小辣,愈食愈滋味😁牛肉就選擇左澳洲極上和牛,因為工作辛苦,都要對自己好d😂要比個理由自己去食貴少少,之前從來都無叫過呢個套餐,油脂比較多分布均勻肉味都比較重!因為我哋真係叫咗好多次!配料方面選擇多好多,我特別鍾意食佢哋個芋泥貢丸!必食!鯛魚一睇落去就好新鮮,顏色透徹粉亮。今次仲有個新野,台灣直送手工啤《酉鬼啤酒》🍺 「撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA🏖️」於《2022 AIBA 澳洲國際啤酒大賽》獲獎🏆,特別容易入口果味十足!苦味亦都好少,值得一試!牛大人係我最鍾意嘅火鍋,最重要係佢有好多個自家飲品可以揀啦,烏梅汁,冷泡茶尤其是係佢嗰個白桃烏龍超級正!可以解油膩感!最後再加上一個佢哋嘅仙草凍做甜品就完美😆💰人均350蚊晚餐=========================

最後再加上一個佢哋嘅仙草凍做甜品就完美😆

💰人均350蚊晚餐
=========================
2022-08-01 1586 瀏覽
#牛大人台灣火鍋吃到飽 形點二期 (元朗).其實十年都唔入一次元朗😺,但元朗發展得真係幾快,👂🏻聽聞元朗yoho mall開埋牛大人,朋友約行街之餘就食埋飯。.牛大人都已經食左好幾次,☝️但第一次食元朗店。舖面都容納到好多人。座位同埋環境都整潔舒服。.極上和牛吃到飽套餐$328@1位基本上,十次有八次都係揀呢個餐,👀因為多野食好多。.最鍾意佢嘅澳洲和牛牛丸,爆汁,彈牙,好有牛肉味。🤩得$328個餐先會送兩粒架咋。🤤限量顯得更滋味。.食得貴嗰個餐,我哋梗係唔會放過呢個餐獨有嘅牛肉,🐄澳洲和牛M五牛肩卷、安格斯牛小排同手切封門柳。.牛肩卷同封門柳牛肉味最濃郁,🐄安格斯牛小排油花均勻,食落滑身油脂香味重。.吸湯底之選係鴨血同花膠🤩滾得越耐越好食,🤣。.如果鍾意滷味的話牛媽秘製滷牛筋牛肚一定要試埋,唔會太軟糯,係帶點咬勁果啲黎。.外面自肋區拎嘅台灣丸都唔錯架,仲有唔同菜品同配菜可以拎。.飲品除咗平時飲品櫃果啲,元朗店仲有手工啤酒。暫時無係其他分店見過。試左「撥雲霧見蓬萊仙島」🍻$68@1杯 400ml. 帶濃厚果味,順口香滑,朋友們好喜歡。平時鍾意酒嘅,要試下。.人頭一款甜點

#牛大人台灣火鍋吃到飽 形點二期 (元朗)

吸湯底之選係鴨血同花膠🤩滾得越耐越好食,🤣。

外面自肋區拎嘅台灣丸都唔錯架,仲有唔同菜品同配菜可以拎。

飲品除咗平時飲品櫃果啲,
人頭一款甜點
2022-08-01 101 瀏覽
又係牛大人既時間,隨住牛大人分店越開越多,食牛大人又容易左😎自助美食區有好多唔同既甜品、丸類、菜類、菇類同滷肉。最好就有幾款唔同既自家出品茶,打邊爐同時可以消滯清熱酉鬼啤酒先有果香味,後有偏重麥味,入口順滑。同朋友飲住啤酒打邊爐傾下計,感覺爽牛大人秘方麻辣湯打邊爐一定係唔辣唔食,所以嗌左牛大人秘方麻辣湯,麻辣湯香濃麻辣,最能帶出牛質鮮味極上和牛套餐澳洲和牛M5牛肩卷同必食澳洲M9和牛牛丸,黎款M5和牛油脂分怖同比例完美,有肉味。另外牛丸有濃湯肉汁,而且每枱限量供應必點單品台灣小食 - 梅甘酥脆薯火鍋配料 - 私房鴨血😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:3.5 / 5👍推薦指數:3.5 / 5

自助美食區

火鍋配料 - 私房鴨血

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:3.5 / 5
👍推薦指數:3.5 / 5

見已經好耐都無放肆去俾自己大飽口腹,呢次就同男友去咗平日都經常滿座嘅「牛大人台灣火鍋吃到飽」放肆一下~ 🧡澳洲極上和牛($318/位)呢個放題式火鍋嘅配料選擇真係超多,對於咩都鍾意試下嘅朋友仔,呢間火鍋店絕對可以滿足到你! 湯底其實都有好多款,重味、香辣嘅都有,不過我哋就揀咗「阿嬤養生濃湯鍋」,因為男友鍾意湯底清啲。 肉類方面我哋今次揀咗最貴嘅「澳洲極上和牛set」,呢個set會每人送兩粒要加錢先點到嘅澳洲M9和牛牛丸,牛肉味香濃,咬落去超juicy,好正!另外,肉類嘅質素都超唔錯,無論係牛肉定係豬肉,都各有特色! 海鮮方面值得一提要點蝦同沙白,蝦味足又彈牙,沙白都係鮮味一絕! 滑、丸、餃同樣好正,不過太多款就唔一一去講。 小食方面我就比較鍾意佢嘅鹽酥雞、甜不辣同台灣香腸,等緊啲野熟嘅時候食一流! 最後,甜品可以選擇雪糕或者涼粉,為呢餐畫上完美嘅句號! 🧡撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA($68)雖然跟餐已經有唔同飲品選擇,但係打邊爐食靚肉當然要啤一啤佢~呢款得獎啤果味香濃,入口舒服,勁正!雖然唔係跟餐要另外加錢,但絕對令呢餐錦上添花!

🧡澳洲極上和牛($318/位)
呢個放題火鍋嘅配料選擇真係超多,對於咩都鍾意試下嘅朋友仔,呢間火鍋店絕對可以滿足到你!

另外,肉類嘅質素都超唔錯,無論係牛肉定係豬肉,都各有特色!

滑、丸、餃同樣好正,不過太多款就唔一一去講。

最後,甜品可以選擇雪糕或者涼粉,為呢餐畫上完美嘅句號!

🧡撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA($68)

唔想煮飯想打邊爐,見openrice仲有得book即晚晚市就決定去牛大人。8點2位基本上唔駛等,揀左278餐,加左錢要麻辣+酸菜湯底。麻辣湯齋辣唔香,酸菜湯酸味無特色。肉類同邊爐配料正常質素,鴨血都滑,不過豆腐口感失色,加上湯底本身普通,索湯後唔覺吸引,另外滷肉飯用嘅肉太瘦太乾。冷泡茶可能係全晚最出色嘅選擇。有台灣火鍋之名,無台灣火鍋之實。試一次無妨,encore就不了。

麻辣湯齋辣唔香,酸菜湯酸味無特色。

冷泡茶可能係全晚最出色嘅選擇。

有台灣火鍋之名,無台灣火鍋之實。

試一次無妨,encore就不了。

2022-07-27
10 分鐘 (堂食)