2022-12-17 83 瀏覽
近來天氣急凍,又係打邊爐嘅時候啦,近近地揀咗附近嘅牛大人😌牛大人有十款湯底,今次揀咗阿嬷養生濃湯鍋,入面有龍眼、津白、桃膠、紅棗等材料,非常滋潤😌🥩120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐($328)套餐可以任嗌所有牛肉及食材,包括安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲和牛M5 牛肩卷、美國 Prime極級肩里肌、其他肉類、手打漿類及海鮮等等,另每人仲會送2粒肉味非常濃郁嘅澳洲M9和牛牛丸。除咗用QR code 落單叫新鮮食材之外,自助食品區更有數十款蔬菜及丸類,全部均以獨立膠盒盛載,旁邊飲品櫃有茶類及汽水等冷凍飲品,而自助醬料區則有十多款醬料供自行混醬。另外,牛大人仲有幾款生啤,試咗台灣酉鬼啤酒UGLY HALF BEER 嘅強波酸啤 Jumbo Sour,生啤仲獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌,入落有濃烈嘅檸檬酸味,非常特別。所有食材都非常新鮮,並唔似其他任食火鍋店,全部係急凍食物,當中最喜歡手切封門柳,牛肉味極濃,肉質鬆軟,要不停加單encore👍🏻
近來天氣急凍,又係打邊爐嘅時候啦,近近地揀咗附近嘅牛大人😌

🥩120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐($328)

2022-12-16 68 瀏覽
呢間火鍋店食物款式選擇多質素高 所以長期都滿座😜套餐有3款 分別係精選嫩牛、美國特級安格斯及澳洲極上和牛 每款都係可以食120分鐘😎套餐:澳洲極上和牛湯底:紅燒牛骨湯肉類選擇多 特別喜歡澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排及手切封柳門 呢幾款食落好嫩 肥脂同肉既比例岩岩好🥰另外手機落單仲可以order埋海鮮類 有蜆、魚、蝦等等餐廳仲有自助吧夾丸類、蔬菜類、麵類 大推芋頭貢丸!芋頭食落超粉好香 丸又夠彈牙☺️除左火鍋配料 仲可以order台式小食 例如有鹽酥雞、台灣腸、地瓜條😍飲品方面有4款冷泡茶 最鍾意白桃烏龍茶同西打🥰最後食埋雪糕勁滿足!

套餐:澳洲極上和牛
湯底:紅燒牛骨湯

2022-12-15 142 瀏覽
天寒地凍最岩都係打邊爐吃到飽又點少得牛大人? 而家開到黎元朗形點商場喇!如果想抵食d,牛大人午市係唔錯嘅選擇~~極上和牛吃到飽 都只係$208不過無左 和牛牛丸 送海鮮就要+$30先有得任食其他就無太大分別!手工啤 強波酸啤 $68/杯呢隻真係幾好飲,帶青檸酸酸清爽味道,搭配火鍋牛肉解膩超夾台灣濃香番茄鍋 酸酸甜甜,很開胃!澳洲m5和牛牛肩肉片 口感較軟嫩美國prime極級肩里肌 肉質爽彈有牛味西班牙豬梅肉片 個地圖紋理幾靚仔,口感爽彈無豬仔臭味台式小食:小香腸、鹽酥雞、甜不辣推介飲品: OOHA 桃、荔枝、柚子鹽3款招牌冷泡茶自家雪糕任取:只得香芋口味

天寒地凍最岩都係打邊爐吃到飽又點少得牛大人?

而家開到黎元朗形點商場喇!

如果想抵食d,牛大人午市
係唔錯嘅選擇~~

極上和牛吃到飽 都只係$208
不過無左 和牛牛丸 送
海鮮就要+$30先有得任食
其他就無太大分別!

手工啤 強波酸啤
$68/杯
呢隻真係幾好飲,帶青檸酸酸清爽味道,搭配火鍋牛肉解膩超夾

台灣濃香番茄鍋
酸酸甜甜,很開胃!

澳洲m5和牛牛肩肉片
口感較軟嫩

美國prime極級肩里肌
肉質爽彈有牛味

西班牙豬梅肉片 個地圖紋理幾靚仔,口感爽彈無豬仔臭味

台式小食:
小香腸、鹽酥雞、甜不辣

推介飲品:
OOHA 桃、荔枝、柚子鹽3款
招牌冷泡茶

自家雪糕任取:只得香芋口味
2022-12-04
2022-12-13 77 瀏覽
極上和牛吃到飽🥘眷村白玉酸菜鍋🤩鍋裏面好多酸菜,酸酸地好開胃,加埋白玉好惹味,湯底超棒👍🏻👍🏻👍🏻澳洲和牛M5牛肩卷,牛味好濃616就食得,牛肉好多款,樣樣食下都好飽😂最正係澳洲和牛牛丸,超彈牙好濃牛味,超好食😋蔬菜、丸類、海鮮類都係任點任食,種類非常之多。飲品好多款,最正更係飲佢地一支支茶啦⋯我仲叫左杯強波酸啤🍺(得獎啤酒)酸酸地第一次飲,好易入口好飲呀⋯⋯最後每人有一杯好好味嘅雪糕。
極上和牛吃到飽🥘

蔬菜、丸類、海鮮類都係任點任食,種類非常之多。

飲品好多款,最正更係飲佢地一支支茶啦⋯

最後每人有一杯好好味嘅雪糕。
2022-12-12 69 瀏覽
Taiwanese hotpot is a cultural cuisine of her own, and it resonates a lot with Hongkongers, palette. Dining here makes you feel like you are not too far from Taiwan. A wide range of condiments is set at the self-service counter, so you kick off your dining experience by mixing the dipping sauce on your own spin. The right dipping will reinforce the flavor of the food.Beef is almost all that stands in Master beef. The beef texture was really good, the meat kind of melted in your mouth. The marbli

Beef is almost all that stands in Master beef. The beef texture was really good, the meat kind of melted in your mouth. The marbling was not insane, but for this price, I think the restaurant did deliver. Beef is so rich in protein that boosts your energy and it hit every single flavor note in the palate. I love it!

Cuttlefish paste is so delish to a point I think Master beef can put its stamp on it.

We devoured everything we ordered.

As a footnote, Gary the Manager had turned our experience from good to excellent with his attentive service. Thank you again!

2022-12-09 94 瀏覽
👍🏻 澳洲極上和牛吃到飽最近啲風真係凍到入心 男友提議去打邊爐🍲當然牛大人依然係我哋首選 貪佢抵食、食物、飲品選擇多 而且周圍都有分店💕食到熟晒嘅我哋當然一入去就已經揀好咗湯底啦 今日大家都想行清淡路線 所以揀咗台灣鳳梨雞鍋🍍湯底清甜 就咁飲啖湯嗰人已經暖笠笠✌🏻然後都唔駛多講 憑住默契分工合作😇我負責利用QR code點餐 食得最貴嘅餐絕對係要向和牛埋手🥩油花好靚 入口嫩滑 encore咗好多次 另外海鮮大推佢哋嘅漿類 我哋最受係蟹籽墨汁漿 海鮮所有都好新鮮 脆鯇/沙白/蝦🦐都記得要留肚食呀而👦🏻男朋友就出去自助吧 嗰度有大量台灣直送嘅丸類 仲有各式蔬菜、麵類及醬料 最重要係牛大人signature冷泡茶呀‼️都係晒出面男朋友興起仲叫咗杯強波酸啤🍺原來曾經獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌 容易入口 同打邊爐好夾!食埋甜品勁飽飽 大滿足🫶🏻注意事項⚠️- 餐廳外經常都會有人龍 所以訂座就最穩陣喇😊

👍🏻 澳洲極上和牛吃到飽

注意事項⚠️
- 餐廳外經常都會有人龍 所以訂座就最穩陣喇😊
2022-12-08 777 瀏覽
天氣開始寒冷, 我哋二話不說就去咗人氣超高嘅牛大人打邊爐。10 款湯底任你選擇,我哋就揀咗《台灣鳳梨雞湯》,用上半隻雞加入鳳梨烹調,味道清甜。澳洲極上和牛吃到飽套餐, 牛肉保持高質素,多選擇,包括有上腹牛五花、牛板鍵、封門柳&一口牛肉粒等等。 必食推介有M5和牛肩卷、美國SRF黑牛、美國Prime 極級肩里肌&安格斯牛小排。 澳洲和牛,入囗鬆化, 油脂分佈平均,靚靚嘅雪花紋,我哋keep 住ENCORE 再 ENCORE ,正呀! 安格斯小牛排, 入口香滑, 牛味香濃,又係encore 之選!仲有免費澳州和牛牛丸,超好味, 超爽口,牛味濃郁,so juicy添!牛大人嘅火鍋配料都好多同高質, 包括有澎湖花枝漿、黑松露海鮮漿、真味牛肉,我最喜歡黑松露海鮮醬, 入口鮮香, 爽口彈牙。仲有多種海鮮任食,脆肉鯇魚腩、有魚片、大蝦&沙白等等,大蝦肥美鮮甜! 自助區有大量蔬菜,有皇帝菜、豆腐、粟米、魷魚、丸類&各式各樣打邊爐配料。 自助區仲放了多部水機,超多飲品選擇,最特別梗係佢嘅台式飲品啦! 特別推介「強波酸啤🍺 Sour Beer 」味道清香,容易入口, 帶有果酸香氣,仲獲得2022《AIBA

特別推介「強波酸啤🍺 Sour Beer 」味道清香,容易入口, 帶有果酸香氣,仲獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌, 不妨一試!

甜品有Häagen-Dazs雪糕 或台式仙草凍, 我哋選了雪糕,食完雪糕就圓滿,今日真係大滿足!
2022-12-06 104 瀏覽
諗起元朗YOHO Mall都有一間牛大人 就試吓幾日前睇吓有冇得book 見到有位就即刻book咗星期六晏晝去試吓啦 晏晝任食嘅話喺90分鐘 我哋揀咗最貴嗰個餐包左澳洲和牛 澳洲和牛最初幾碟係最靚嘅 之後有啲叫嘅就比較瘦 唔知關唔關事😂整體來講都算幾好食嘅 不過晏晝餐牌會比夜晚少啲嘢食 選擇會冇咁多 另外蔬菜都有好多可以自己夾 呢樣係真係幾好 醬料又係可以自己揀 小食我哋就試咗鹽酥雞台灣腸呢啲 估唔到係佢嘅台灣腸都幾好食值得叫

2022-12-05 92 瀏覽
🎟牛大人台灣火鍋一直人氣高企,分店越開越多,全港九新界共有八間分店。🕰️今次黎到元朗形點II期食 5-7pm 呢輪(120分鐘),5點前已見滿滿既人嚮門口📲 入去坐低有QR code可以自己用手機落單,🍜而火鍋配料、粉麵、調味料、飲品等就可到自助區拎,非常方便🚶🏻🐮澳洲極上和牛吃到飽 ($298)🐮🍅揀左台灣濃香蕃茄湯底,裏面有唔少番茄件同番茄粒,味道清甜帶酸,十分開胃!🤩🌊佢地所選用既火鍋食材亦相當新鮮,🥩其中印象最深刻有澳洲M9和牛牛丸、澳洲M5牛肩卷同SRF美國黑牛後腿肉,🍡牛丸牛味超濃郁,咬落爆汁;牛肩卷同後腿肉則入口滑溜,🐄肉汁豐富,配上蕃茄湯底亦好夾。📝而職員上牛肉時,有幾款食材更放上名牌等大家易於辨認,夠曬貼心🤭🦑此外,個人認為黑松露海鮮漿同鴨血都係必點之選,海鮮漿味道香濃,咬落彈牙,🦆而鴨血嫩滑兼大大件,口感極佳!👄🥤飲品方面,餐廳提供唔同款式既自家製冷泡茶,每種望落都好吸引😌 另外,我再加點左榮獲2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌既強波酸啤($68)配火鍋🍻,佢飲落酸度比一般啤酒高,味道既特別又好飲😊🍧最後仲有甜品紙比大家每人選一款,今次點左仙草凍同期間限定既🍉

🐮澳洲極上和牛吃到飽 ($298)🐮

🍧最後仲有甜品紙比大家每人選一款,今次點左仙草凍同期間限定既🍉西瓜士多啤梨雪糕,為呢餐完美作結,更飽到要捧住個肚走👅
😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 8.5/10

🎟️There are 8 Master Beef branches located in different parts in HK. 🕰️ Today we go to YoHo Mall II to have dinner at 5-7pm (120 minutes) 📲You can order the food by scanning the QR code, 🍜and get the vegetables, noodles, seasonings, drinks, etc in the common area🚶🏻

🐮Australian Wagyu Beef Set ($298)🐮
🍅We choose Taiwanese tomato soup base and there are tomatoes pieces and chunks inside, it taste sweet and appetising🤩

🌊The ingredients are all fresh and of high quality, 🥩some impressive items are Australian M9 Beef Ball, Australian M5 Beef Shoulder and SRF USA Beef Leg, 🍡the beef balls are meaty and juicy while 🐄the beef shoulder and leg are smooth and delicious📝 And they have even placed a name card on some types of beef for easy distinguish🤭

🦑Also, I personally recommend the seafood paste and duck blood, 🦆the paste is spongy and taste rich while the duck blood is soft and tender👄

🥤For the drink, they offer a variety of homemade cold brew tea and they all looks attractive😌 Besides, I have ordered a 2022 AIBA Australia Award Winning beer - 🍻Jumbo Sour ($68), it taste sour and refreshing😊

🍧At last each person can choose one dessert, we ordered the grass jelly and 🍉watermelon and strawberry ice cream respectively, it’s so fulfilling and that’s an perfect ending of the meal👅

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 8.5/10
2022-12-03 96 瀏覽
今日同朋友去元朗形點行街,天氣轉冷,想打火鍋,決定去牛大人光顧😃有三個肉類餐分别選擇澳洲極上和牛吃到飽🥩美國特级安格斯牛吃到飽🥩精選嫩牛吃到飽🥩我地揀了澳洲極上和牛吃到飽,正價時段每位$328,每位贈送澳洲M9和牛牛丸2粒,而且得這個餐先有澳洲和牛M5牛肩卷,安格斯牛小排,手切封門柳及安格斯一口牛肉粒等😍湯底有10款,加$50可轉鴛鴦鍋,我地揀了阿嫲養生濃湯鍋🥘,感覺好養生♥️澳洲和牛M5牛肩卷🥩好濃郁的牛肉味,油脂分佈平均,而且有雪花,肉質鲜嫩😋安格斯牛小排🥩肉質嫩滑多汁,牛味也好濃郁,口感一流😃澳洲M9和牛牛丸🍡非常彈牙多汁,牛味香濃,真心不錯😁手切封門柳🥩牛柳紋理好豐富,而旦肉質鲜嫩,牛味好濃郁😛私房鴨血鴨血配上麻辣,超级绝配😚鲜甜海蝦🦐海蝦鲜甜彈牙,真心推介😍台式蝦餃蝦餃好鲜甜嫩滑,口感一流黑松露海鲜漿好香黑松露味,鮮味十足,十分彈牙手工啤酒🍺撥雲霧見蓬仙島$68好有果香味,泡沫細密,口感一流🍻甜品揀左movenpick雪糕🍦整體得分: 5/5味道: 5/5環境: 5/5抵食: 4/5
有三個肉類餐分别選擇
澳洲極上和牛吃到飽🥩
美國特级安格斯牛吃到飽🥩
精選嫩牛吃到飽🥩

澳洲和牛M5牛肩卷🥩
好濃郁的牛肉味,油脂分佈平均,而且有雪花,肉質鲜嫩😋

安格斯牛小排🥩
肉質嫩滑多汁,牛味也好濃郁,口感一流😃

澳洲M9和牛牛丸🍡
非常彈牙多汁,牛味香濃,真心不錯😁

手切封門柳🥩
牛柳紋理好豐富,而旦肉質鲜嫩,牛味好濃郁😛

私房鴨血
鴨血配上麻辣,超级绝配😚

鲜甜海蝦🦐
海蝦鲜甜彈牙,真心推介😍

台式蝦餃
蝦餃好鲜甜嫩滑,口感一流

黑松露海鲜漿
好香黑松露味,鮮味十足,十分彈牙

手工啤酒🍺撥雲霧見蓬仙島$68
好有果香味,泡沫細密,口感一流🍻

甜品揀左movenpick雪糕🍦

整體得分: 5/5
味道: 5/5
環境: 5/5
抵食: 4/5
好耐冇食牛大人啦~~最近牛大人係元朗都開左分店😚😚真係方便哂新界人😜😜仲要係正形品商場入面😝😝超級方便🥰🥰餐廳入面座位之間都好寛闊,2個人都可以坐到雙人卡位🥳超滿意😻😻湯底方面我留意到呢個台灣鳳梨雞鍋都幾特別未試過👍🏻👍🏻店員仲主動介紹咗湯頭帶苦瓜微澀嘅特色俾我哋知😝服務態度貼心周到🙌🏻🙌🏻🙌🏻牛大人招牌澳洲極上和牛吃到飽套餐$338/位,任食澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排牛板腱就人所共知啦😙😙食落果然肉質軟腍,牛味濃郁🥰🥰呢期全新期間限定仲有美國SRF黑牛後腿肉😝😝牛脂更加豐腴,值得一試😌😌自助落單任點美食選擇依然豐富,上次見到澳洲國際啤酒大賽得獎嘅台灣手工啤今次都試埋😚😚撥雲霧見蓬萊仙島,撥開雲霧酒體,內裏係含蓄優雅又淡然嘅果香😍😍菠蘿、葡萄油同埋檸檬嘅果香層次豐富😌😌打邊爐啤啤佢,一樣可以咁講究😊😊食埋個甜品埋個靚尾,上次就試咗台灣特色芋圓甜食😚今次不如嚟個限定Häagen-Dazs西瓜士多啤梨口味雪糕☺️☺️同樣係由台灣直送,感覺幾refreshing😚😚

2022-11-25 80 瀏覽
而家天氣開始涼涼地,係行山郊遊打邊爐既時間啦🫣呢日同完朋友去行山,夜晚離左呢度打邊爐,有啲後悔🥹因爲做完運動又食番咁多,吸番咁多卡路里🤥.👁‍🗨澳洲和牛吃到飽套餐(7/10)💲328.➰我地叫左個最貴既,一係吾食,一食就食個最貴MA😂無論係牛定係其他肉同野食都比其他餐既選擇多🤓原來呢個餐佢仲會包左一碟有四粒既澳洲M9和牛牛丸🤤每人食完兩粒之後有啲想encore🥲因爲牛丸真係幾彈牙多汁,重點係夠哂香和牛味☺️可惜就只有四粒,冇得自己落單再叫🥺湯底揀左阿嬤養生濃湯,清清地又吾太濃味,入面真係有啲養生既材料,有桃膠,杞子等等😇最後食完,仲有幾款雪糕可以比你揀離食,真係大滿足🤤.👁‍🗨肉類(7/10) .➰ 澳洲和牛M5牛肩卷,手切封門柳,安格斯一口牛肉粒,安格斯牛小排同埋豬雪花肉片都係呢個餐先有既🥲全部質素都幾平均,標榜係和牛既,食落就一定比其他牛肉香口,薄薄一片,撈幾撈就要食啦,如果吾係會好似我咁,消失左一片肉😂係個湯底度搵吾番佢🥹一口牛就比較厚身,煮既時間真係要耐啲,有啲難熟,另外仲叫我個話係台灣直送既鯛魚片😶‍🌫️顏色幾靚幾新鮮,食落都嫩身夠滑,冇腥味.👁‍🗨丸類,餃類,海鮮類(7/10)
👁‍🗨澳洲和牛吃到飽套餐(7/10)💲328

👁‍🗨肉類(7/10)

👁‍🗨丸類,餃類,海鮮類(7/10)
➰丸類就正常發揮啦😂多數都係平時果啲牛丸貢丸花枝丸,蟹柳,芝士丸😂其中一個比較特別啲既就係乳酪蛋卷,淺黃色軟身,但係食落味道一般,又冇咩特別咁,吾覺有乳酪味🤔餃類就有啲台灣特底既餃,台灣燕餃,蛋餃都係好食既,細細隻,入面包住少少肉,冇時食開既港式餃子咁飽滿🤠海鮮方面,沙白就比較多沙,有一兩隻煮左好耐都吾打開個殻🥺蝦就正常冇咩特別

👁‍🗨台式小食(7/10)

➰佢既台式小食都算多,有皮蛋豆腐,甜不辣,台灣香腸,鹽酥雞,牛肉飯同埋梅甘酥脆薯🤡當中台灣香腸係最好食😂夠香口,薄薄一片,吾會加重肚既負擔🥲皮蛋豆腐算係正常,但係甜不辣食落就比較酸,可能有啲醋係碟度既關係😬同埋甜不辣吾係煙韌果款,感覺似魚餅多啲🤥
👁‍🗨飲品(7/10)
➰飲品夠哂多款,除左有自家製既白桃烏龍,桂花烏龍呢啲冷泡茶,仲有好多台灣自己既茶飲同埋果汁飲品😶呢日試左白桃烏龍,味道夠哂清新,白桃味同烏龍茶味既比例岩岩好,打邊爐飲番啲咁清新無糖既茶飲真係最好不過🫢
不過仲另外係手機落單度叫左個冬瓜茶😂因為太耐冇飲,幾有驚喜既係竟然可以揀甜度同冰既份量,我叫左走冰少甜,出到離甜度真係少甜,岩哂我呀☺️
👁‍🗨撥雲霧見 蓬萊仙島(7/10) 💲68

➰朋友見倒店入面有呢個台灣手工啤酒,仲要係2022 AIBA 澳洲國際啤酒大賽得過獎,所以話要試下😂味道的確吾錯,比較易入口,味道方面多左一陣淡淡既果香花香味🤔確係比平時既啤酒有分別,大家一致覺得吾錯呀,算係抵飲
🔛 整體評分(7/10)
2022-11-25 78 瀏覽
.今次去左牛大人食晚餐好多人啊 去之前記得book位 或者早啲拎位啊!.門口細細 原來入面都幾大幾闊落架有得坐卡位 舒舒服服😀出面有好多野食拎 手機📱亦都可以落單叫野食野食黎得好快 亦都無漏單 滿意.今次叫左台灣鳳梨🍍雞鍋 雖然有苦瓜 不過個湯唔會苦反而好好味 我當湯咁都飲左成碗啊!.我地叫既係澳洲極上和牛餐 $328/位 +10%送每人兩粒 澳洲M5和牛牛🐮丸 好好味 🤤無得再叫 有啲傷心😢套餐入面叫既牛牛🐮都好好食🤤.撥雲霧見 蓬萊仙島 $68/杯 400mL呢杯啤酒🍻試下 佢係台灣手工啤《酉鬼啤酒》🍺「撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA🏖️」於《2022 AIBA 澳洲國際啤酒大賽》獲獎🏆又真係唔錯喎👍🏻 .🥢牛大人台灣火鍋吃到飽 形點二期 (元朗)📍元朗元龍街9號形點二期3樓A316號舖
今次去左牛大人食晚餐
好多人啊 去之前記得book位 或者早啲拎位啊!
門口細細 原來入面都幾大幾闊落架
有得坐卡位 舒舒服服😀
出面有好多野食拎
手機📱亦都可以落單叫野食
野食黎得好快 亦都無漏單 滿意
今次叫左台灣鳳梨🍍雞鍋
雖然有苦瓜 不過個湯唔會苦
反而好好味 我當湯咁都飲左成碗啊!
我地叫既係澳洲極上和牛餐 $328/位 +10%
送每人兩粒 澳洲M5和牛牛🐮丸 好好味 🤤
無得再叫 有啲傷心😢
套餐入面叫既牛牛🐮都好好食🤤
撥雲霧見 蓬萊仙島 $68/杯 400mL
呢杯啤酒🍻試下
佢係台灣手工啤《酉鬼啤酒》🍺
「撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA🏖️」
於《2022 AIBA 澳洲國際啤酒大賽》獲獎🏆
又真係唔錯喎👍🏻
🥢牛大人台灣火鍋吃到飽 形點二期 (元朗)
📍元朗元龍街9號形點二期3樓A316號舖
2022-09-25
2022-11-21 139 瀏覽
最近天氣涼咗少少,難得屋企人話想出街打個邊爐!咁我當然係帶佢地去我嘅愛店牛大人食返餐勁嘅!最近嘅一間分店係元朗yoho,呢間分店好多圓檯,好適合一大班朋友飯聚!因為屋企人都唔食得辣,店員就推介咗阿嫲養生鍋本身已經有好多菜同桃膠,個湯就咁飲都好正!平時次次都係飲汽水同無糖茶,今次見到原來有Like IG活動,竟然有珍奶!每人限一杯,冰塊糖度都無得揀,但係飲落唔算好甜,好味!屋企人話要飲啤酒,嗌咗杯$68嘅雲霧啤酒,果味好重,好易入口呢粒送嘅和牛牛丸真係每次食都係咁驚艷,一咬爆汁!肉類同平時一樣,雪花分明,各款都好食,最中意和牛牛肩!平時唔係成日都有牛胸爽,但係呢度大量供應!中意嘅人就好愛佢香口又爽,唔中意就覺得佢係肥膏炸物全部都熱辣辣,鹽酥雞食極都唔厭鴨血好Q彈,加D麻辣醬一流!羊肉都唔錯,可以一試!呢間分店上菜上得好快,無乜錯漏,而且店員收碟收得好快,抵讚!

因為屋企人都唔食得辣,店員就推介咗阿嫲養生鍋
本身已經有好多菜同桃膠,個湯就咁飲都好正!

每人限一杯,冰塊糖度都無得揀,但係飲落唔算好甜,好味!

呢粒送嘅和牛牛丸真係每次食都係咁驚艷,一咬爆汁!

肉類同平時一樣,雪花分明,各款都好食,最中意和牛牛肩!

平時唔係成日都有牛胸爽,但係呢度大量供應!
中意嘅人就好愛佢香口又爽,唔中意就覺得佢係肥膏
炸物全部都熱辣辣,鹽酥雞食極都唔厭
鴨血好Q彈,加D麻辣醬一流!
羊肉都唔錯,可以一試!
2022-11-12 188 瀏覽
呢期都好興乜乜火鍋或者燒肉放題吃到飽 🤪牛大人咁出名,相信冇邊個唔知喇 😁佢5月喺元朗YOHO二期開多間分店 🎉有日就同個friend 去試下個午市放題 😋我哋揀咗個最貴嘅套餐:🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🐂 澳洲極上和牛吃到飽午市時段 12:00 - 16:0090分鐘放題 / $208(星期六、日及公眾假期 加$10)加一服務收費🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸當日係星期六去嘅。未到中午12點,門外已經企咗堆人喺度 👀不過佢間間分店都係咁多人架喇 😂好彩book 咗檯姐!😁✌️一坐低要即刻進入作戰模式!畢竟得90分鐘嘛 😆 講嘢都覺得嘥時間 🤣即刻揀湯底先啦,呀死火喇,湯底都9個 😂我個腦hang咗機,唔知揀邊個好 🙈最後揀咗個好襯我年紀嘅「阿嬤養生濃湯鍋」🤣🤣🤣(其實唔係囉,因為個湯底夠清,我果日唔想食辣嘢咋😆)個湯唔錯,好夠料,so far 全程90分鐘加過湯水都冇話淡哂味 👌梗係要狂掃食d牛牛先啦!QR CODE 落單,必叫 🐮澳洲和牛M5牛肩卷 🔥安格斯特選牛板腱 🐂SRF 美國黑牛後腿肉 ✨期間限定!💫安格斯牛小排 🐄全部款嘅牛肉肉質都係咁嫰滑,肉彈爽口 🤤另外肉肉推介 🐷 西班牙豬梅肉片
呢期都好興乜乜火鍋或者燒肉放題吃到飽 🤪

牛大人咁出名,相信冇邊個唔知喇 😁
佢5月喺元朗YOHO二期開多間分店 🎉
有日就同個friend 去試下個午市放題 😋

我哋揀咗個最貴嘅套餐:
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
🐂 澳洲極上和牛吃到飽
午市時段 12:00 - 16:00
90分鐘放題 / $208
(星期六、日及公眾假期 加$10)
加一服務收費
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸

當日係星期六去嘅。
未到中午12點,門外已經企咗堆人喺度 👀
不過佢間間分店都係咁多人架喇 😂
好彩book 咗檯姐!😁✌️

一坐低要即刻進入作戰模式!
畢竟得90分鐘嘛 😆 講嘢都覺得嘥時間 🤣

即刻揀湯底先啦,呀死火喇,湯底都9個 😂
我個腦hang咗機,唔知揀邊個好 🙈
最後揀咗個好襯我年紀嘅「阿嬤養生濃湯鍋」🤣🤣🤣
(其實唔係囉,因為個湯底夠清,我果日唔想食辣嘢咋😆)

梗係要狂掃食d牛牛先啦!
QR CODE 落單,必叫 🐮
澳洲和牛M5牛肩卷 🔥
安格斯特選牛板腱 🐂
SRF 美國黑牛後腿肉 ✨期間限定!💫
安格斯牛小排 🐄

全部款嘅牛肉肉質都係咁嫰滑,肉彈爽口 🤤

另外肉肉推介 🐷 西班牙豬梅肉片、花雕酒雞件,都係好滑身,醉雞酒味唔算重但醃得好入味👍😋

又推介:蟹籽墨汁漿 +章魚珍珠漿 ✨期間限定!💫

手打滑呢2款都唔錯,幾彈牙 💖 墨汁漿好夠味!平時出面餐廳整嘅墨汁嘢食,都冇乜味,但呢度食到比較濃味d突出d👍 可以一試啊 🔥

小食都唔係求其喎!叫士林鹽酥雞 同 梅甘酥脆薯 試下,一d都唔油!炸粉唔多👍 又唔會落太重椒鹽所以唔會過鹹 👍👍 好酥脆又香口 😋

蔬菜類、丸類及醬料需要自行出去自助區攞喇 💁‍♀️
見到放蔬菜嘅櫃位都好企理,同埋店員都檢查得好頻,一見d保鮮盒剩返唔算多,就不停咁添返d料😃
同埋醬料櫃位,都見到店員有打理,冇四圍都滴汁或污糟嘅情況👍👍

飲品選擇亦都好多,有冷泡茶系列、汽水及無糖汽水等等🥤🧃
仲有一樣推介俾大家!
原來呢度有台灣手工啤飲架🤩🍻
《酉鬼啤酒》 UGLY HALF 🍺 ✨期間限定!💫
🍺「撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA🏖️」 $68/杯
於《2022 AIBA 澳洲國際啤酒大賽》獲獎

平時對啤酒唔係太大興趣,但呢隻啤酒啱我口味啊!
果味重,冇咁苦澀 (我就係唔鍾意平時啤酒嘅苦澀味😆) 較易入口,但不失甘味而且香醇 💖

元朗店都好闊落,座位都好舒適,至鍾意2人果d卡位 ❤️ 自成一角 😄
員工服務都好有效率,又積極主動,有禮貌有笑容👍
要d咩都會即刻跟同好快手處理👍👍

其實嘢食選擇仲有好多,但真係介紹唔哂,我連甜品都未試囉 🙈 因為食肉都食到飽咗😂 至少要去2次先試得哂全部嘢 😆

2022-09-17
午餐