2022-02-25 61 瀏覽
K小姐美食推介💛—天氣無喇喇又凍左咁多🥶🥶🥶最岩就梗係「打邊爐」🍲喇🤩雖然K小姐係一個3️⃣6️⃣5️⃣日都可以打邊爐既吃貨黎😆—今日就同F男友一齊黎到位於「尖沙咀」既「牛品」打邊爐🍲暖暖身喇😍—「牛品」屬於台灣風味既火鍋店,身材都係由台灣空灣到港架🤩🥳「牛品」唔單止有得打邊爐,仲有「台式便當」🍱有咩好推介😎快啲繼續睇落去喇😍—火鍋方面-我地就揀左台灣既傳統「酸菜白肉鍋」甜酸味道岩岩好😋鍋底已經有唔少白肉片,好鮮味💯「豬肉片」同「醉雞件」大力推薦👍🏻👏🏻好鮮嫩,配落酸菜鍋都唔會令肉類變酸❗️—配埋其他台式火鍋配料,好似即刻置身於台灣咁呀😍醬料方面超有驚喜,有「台灣油蔥酥」,好用心,令成個火鍋大大加分呀🤩—台式便當方面-我地就揀左傳統鹽酥雞便當🍱份量真係好滿足呀😍仲有我最鍾意既台灣泡菜,鹽酥雞每件都好有肉地🤣鮮嫩多汁,唔會有雪味,值得一讚😎—一邊打邊爐🍲一邊食便當🍱真係一次過滿足晒所有人既要求🤩😍「牛品」而家仲有午市套餐優惠🤫🥳無左晚市唔緊要‼️打邊爐既心係唔可以無既⚠️今日就同K小姐一齊「牛品」喇💛💕❤️‍🔥—📍 牛品台式火鍋 (尖沙咀)尖沙咀樂道32-34號1樓—味道😋:3.8/5價錢💰:4/5環境🌻:
K小姐美食推介💛

📍 牛品台式火鍋 (尖沙咀)

味道😋:3.8/5
價錢💰:4/5
環境🌻:4/5
位置🏡:4/5
2022-02-24 50 瀏覽
今天在尖沙咀這邊辦事,辦完事準備在附近找一間餐廳吃飯。我發現了一家外觀古樸,內部裝修典雅的台式火鍋店,於是決定進去看一看。我發現這是一家自助火鍋店。於是決定落座,品嚐一下這裡的火鍋吃到飽套餐到底怎麼樣。我們選擇的是兩人的60分鐘自助火鍋套餐。湯底真的非常好,是很有營養的人參滋補雞湯鍋,單喝都是非常鮮美。一上來我們就分別選了豬肉、雞肉和牛肉,想試一下這裡提供的肉質怎麼樣。吃了之後發現這裡的肉質量很高,肉質鮮嫩,而且放在火鍋裡煮不會煮爛,口感非常好。再搭配這裡特製的醬料,吃到嘴裡真的是一等的滿足感。除此以外,這裡的一個特色是有很多從台灣直接運來香港的火鍋食材,例如玉米貢丸、章魚丸,還有很多特色的蔬菜放在火鍋裡面一起煮。撈起來之後真的是非常喜歡,因為口感都很軟糯、很彈牙。不像那種火鍋店提供的冰凍丸子,咬上去沒什麼口感,味道也很差。所以總的來說,這是一家性價比很高的火鍋店,再加上有自助套餐,因此吃起來可以大塊朵頤。全力享受這裡提供的優質肉品和貢丸。我真希望下次可以和家人、朋友再來一起享用。
2022-02-19 66 瀏覽
✨超抵任食1個鐘打邊爐🍲同大爺嘅下晝去開尖沙咀路過 @beefbang_hk 見到$88 任食打邊爐🍲咁抵食😍😍當然要試下喇餐廳面積非常大 夠空曠👍🏻湯底款式選擇好多我哋揀咗元氣養生鍋湯底藥材味唔會好勁養生得嚟都好易入口👍🏻精選肉類有呢3款👇🏻西班牙粟飼豬五花🐷精選美國牛胸腹🐮花雕酒雞件🐔三款肉質都唔錯我哋都encore咗幾次😋另外仲有大量新鮮嘅蔬菜同食材可以隨便任拎連我最愛嘅炸魚皮同響鈴都有🤩當然要食幾多拎幾多喇😊而且連肉燥飯都有啱哂好耐冇去台灣嘅大家❤️特別一提佢哋嘅自家枝裝茶好啱我口味 Yum😋咁抵食嘅價錢仲有高質嘅任食邊爐下次要再嚟先得😋😋✨牛品台式火鍋 (尖沙咀)📍尖沙咀樂道32-34號1樓#heacookmama@beefbang_hk
✨超抵任食1個鐘打邊爐🍲

特別一提佢哋嘅自家枝裝茶
好啱我口味 Yum😋

咁抵食嘅價錢仲有高質嘅任食邊爐
下次要再嚟先得😋😋

✨牛品台式火鍋 (尖沙咀)
📍尖沙咀樂道32-34號1樓

#heacookmama
@beefbang_hk
2022-02-17 51 瀏覽
情人節的午餐~ 由於情人節沒有了晚市,我們便在中午吃餐好既~ 工作關係時間有限制~ 我們決定豐富一小時,台式打邊爐!餐廳裝修得好靚,淺色文雅既設計同裝修,成個場好大,好多卡座位,坐得舒服之如仲同其台既客人保持到1.5以上既安全距離,環境一流!餐廳職員服務教好好!成個用餐環境感覺都好優雅!我地叫左個$88/位既套餐任食,包左西班牙粟飼豬5花腩同精選美國牛胸腹仲有大大碟花雕醉雞任叫~ 菜類,瓜類,丸類,麵類同調味料都可以係自助區到自取,非常多選擇!不得不提仲有熱辣辣嘅飯,炆豬手同埋台式肉燥可以吃!真心好正,豬手真係炆到好淋!同埋台式肉燥同熱飯一齊食真心開左個胃~ 我地叫左養生湯系列既牛品一品鍋~ 飲完濃濃足料既牛補湯之後就食埋牛筋同牛肚,就開始打邊爐~ 我既次序係牛肉豬肉同埋飯一齊食~ 好好味~ 調味料仲有豆瓣醬!超級多選擇!醉雞真係好入味!粟米超級甜!菜類好多選擇,仲有菠菜Tim! 原來都超級多野揀,大愛粟米貢丸,好好味!仲有甜不辣都可以自己淥完加埋甜不辣醬!好有台式的感覺!

我地叫左個$88/位既套餐任食,包左西班牙粟飼豬5花腩
同精選美國牛胸腹仲有大大碟花雕醉雞任叫~

我既次序係牛肉豬肉同埋飯一齊食~ 好好味~
調味料仲有豆瓣醬!超級多選擇!

醉雞真係好入味!粟米超級甜!菜類好多選擇,仲有菠菜Tim!

一個鐘頭lunch hour都可以食到火鍋放題,價錢只係$88❗️十款湯底可選,叫左秘製麻辣鍋,花椒八角配料勁足,麻辣香!$88可以任點3款肉類:精選美國牛胸腹 🐂西班牙豬粟飼五花 🐖花雕酒雞件 🐓牛胸腹肉質結實帶油脂;豬五花肉味濃,質素不錯;雞肉藥饍味濃,肉質嫩滑。淨係湯底連三款肉已經回本有凸。配菜區有蔬菜、麵類、豆腐、響鈴、午餐肉、炸魚皮等。多款丸類都比較特別,包括有咬口嘅蜜汁花枝丸、炙燒芋泥堡、香芋包心貢丸、甜不辣條。飲品方面有樽裝烏龍茶、可樂、紙包飲品,款式唔算多,但呢個價位真係唔要求太多。環境闊落裝修精緻,一個鐘午市任食好啱附近返工一族呢。

精選美國牛胸腹 🐂
西班牙豬粟飼五花 🐖
花雕酒雞件 🐓

2022-02-15 37 瀏覽
Healthy hotpot 元氣養生鍋 午市有10款湯底嘅鍋揀,今次就試咗呢個元氣養生鍋,入面有勁健康嘅杞子、雞肉🍗、竹笙同埋少量藥材,就咁飲啲湯已經覺得好清甜、滋潤,啱晒冬天飲啊🤤,撈埋其他火鍋配料一齊食,又幾好食㗎!Chicken in wine sauce🍷 花雕酒雞件 Spanish pork 西班牙豬栗飼五花 U.S. beef plate 🇺🇸 精選美國牛胸腹呢三款雞肉、牛胸腹🥩同埋五花豬肉🍖都係任食㗎,牛肉雖然未去到入口即溶,不過牛肉味都好鮮同埋濃郁😋,雞件幾乎每一舊都係雞髀肉好滑脫脫, 而且感覺到浸咗好耐酒,入味得來酒味超重🍶,個人認為幾值得推介㗎Taiwanese hotpot ingredients 🇹🇼 多款台灣直送火鍋配料 除咗牛肉、豬肉、雞肉之外,仲有多款特別嘅台灣直送火鍋配料任食㗎,好似有蜂巢豆腐、粟米貢丸🌽、墨汁花枝丸🦑、櫻花蝦片🌸🦐、甜不辣條、台灣原味香腸等等,好有台灣特色同當地嘅風味,啱晒冇得去台灣旅行又想食正宗台灣嘢食嘅朋友
Healthy hotpot 元氣養生鍋

Chicken in wine sauce🍷 花雕酒雞件
Spanish pork 西班牙豬栗飼五花
U.S. beef plate 🇺🇸 精選美國牛胸腹

多款台灣直送火鍋配料
冬天最好當然是打邊爐!🔥 尖沙咀iSQUARE附近後面最近開了新的台式火鍋店,環境清幽別緻,午市更有超抵食的$8️⃣8️⃣火鍋(另計加一),入座計限時90分鐘,喜歡火鍋的朋友們不容錯過!✨自選湯底:🌟元氣養生鍋店員推介的,大家一定要試試這個!🥰🥰🥰 湯底滾透後散發出極香的人蔘味,放進新鮮蔬菜後,味道甜中回甘。我還能撈到人蔘和蟲草花等滋補食材,高質養生!🌟牛品秘製麻辣鍋味道超級麻辣🌶️,吃到我的舌頭燙到不行,不能太吃辣的朋友千萬不要點。但喜歡麻辣的朋友記得挑戰,因為裡面有超Q彈爽口的鴨血😙,味道和我之前在譚仔三哥吃到的鴨血味道完全不同,這裡用的是台灣正宗鴨血,好吃更多!😙😙套餐無限量供應肉類:📌精選美國牛胸腹肉📌花雕酒雞件📌西班牙栗飼豬五花牛肉和豬肉比較薄身,肉質沒有雪味❄️,不過我較喜歡雞肉能夠做到滲透酒香!自助食物區的選擇包羅萬有,非常豐富,讓人十分驚喜:1️⃣ 丸類有玉米貢丸👍🏻、黑椒牛丸👍🏻、花枝丸、墨汁花枝丸、香菇貢丸、香芋包心上貢👍🏻、甜不辣條、炙燒芋泥堡👍🏻、龍蝦球、海膽包👍🏻、蟹子包;2️⃣ 蔬菜有台灣蜂巢凍豆腐👍🏻、台灣百葉豆腐👍🏻、芋絲、大甲芋頭👍🏻、椰菜、唐生菜、白蘿蔔、蕃茄、粟米、金
自選湯底:
🌟元氣養生鍋
🌟牛品秘製麻辣鍋
套餐無限量供應肉類:
📌精選美國牛胸腹肉
📌花雕酒雞件
📌西班牙栗飼豬五花

自助食物區的選擇包羅萬有,非常豐富,讓人十分驚喜:

2️⃣ 蔬菜有台灣蜂巢凍豆腐👍🏻、台灣百葉豆腐👍🏻、芋絲、大甲芋頭👍🏻、椰菜、唐生菜、白蘿蔔、蕃茄、粟米、金菇菜、鮮香菇、南瓜片、山藥、冬瓜片、地瓜、雞髀菇、西洋菜👍🏻、菠菜👍🏻、西蘭花、A菜、娃娃菜;
3️⃣ 加工肉類有櫻花蝦、午餐肉、蘭花乾;

4️⃣ 小食有炸魚皮;

5️⃣ 粉麵類有烏冬、新竹米粉、王子麵。
醬料區有米醋、麻油、白芝麻、炸蓉、油蔥酥、香菜、蔥花、蒜蓉、薑蓉、指天椒、豆瓣醬、麻辣醬、自家製辣椒油、沙茶醬,每種醬料都有獨立盒裝🥡,非常衛生企理。
飲品區同樣整潔地排好了超級多的罐裝和包裝飲品🧃🥤,更可以加錢升級珍珠奶茶🧋等。我們則選了免費的自家製的洛神花茶🌺🍵,低糖健康!🧊
如果不夠飽的話,還可以試試外面櫃檯供客人任裝的台梗9號蓬萊米🍚🍚🍚,配上自家製肉燥,簡直媲美其他台灣餐廳賣的正宗肉燥飯!🤤🤤 旁邊還有一個電飯煲,裡面放有溫熱的南乳豬手,豬手膠質豐富有嚼勁,而且鹵得入味,絕對值得一試!👻

牛品台式火鍋
尖沙咀樂道32-34號1樓

尖沙咀新開了間台式火鍋店,除了火鍋外,最近推出了【全日優惠套餐】,有多款台灣便當及麵食選擇,分量大性價比高。餐廳地方大,座位夠闊落,坐得舒適牛品牛三絕麵:麵用了刀削麵,質地夠粗有口感,牛三寶分別是牛筋、牛肚和牛𦟌,牛筋炆得軟腍又有口感,牛𦟌軟腍又入味,湯底牛肉味濃郁👍🏻鹽酥雞扒便當:分量超多,一個女生根本吃不完,鹽酥雞炸得熱辣辣又香脆,除了主角鹽酥雞,還有肉燥配飯吃,加上半顆滷水蛋,大滿足😋烏梅汁:烏梅汁酸酸甜甜好開胃,喝了又可以有胃口繼續吃吃吃😝《牛品台式火鍋》📍尖沙咀樂道32-34號1樓

烏梅汁:烏梅汁酸酸甜甜好開胃,喝了又可以有胃口繼續吃吃吃😝

《牛品台式火鍋
📍尖沙咀樂道32-34號1樓

2022-02-13 1135 瀏覽
呢間位於尖沙咀嘅台式火鍋放題店,午市特選優惠60分鐘吃到飽都只需要$88‼️仲要冇加一服務🤩附近放飯想打邊爐呢間都係一個唔錯嘅選擇☺️湯底🥘有10款湯底咁多😍我就揀咗元氣養生鍋同花菇昆布鍋😋養生鍋清淡嘅雞湯味,鮮甜不油膩👍🏼花菇昆布醬油味濃郁,裏面仲有好幾粒花菇😍煮得好淋好入味☺️肉類🐂🐖🐓肉類只有三款,精選美國牛胸腹、西班牙豬粟飼五花及花雕酒雞伴,雖然種類唔多,但勝在質素唔差👍🏼呢個價錢絕對有驚喜😍 🐂牛胸腹新鮮嫩滑,唔會鞋口😋牛味唔算好重,但呢個價錢嚟講相當唔錯😙 🐖西班牙豬粟飼五花,望落油脂較多,但食落唔會太油膩,肉質超嫩口🤤個人覺得豬俾牛更勝一籌🤩配料🍢配料種類比一般火鍋店多😍,有部份係台灣直送,有啲配料更為特別例如蜂巢凍豆腐、百葉豆腐、香芋包心上貢等,菜類都有好多選擇👍🏼相當豐富😙熟食🍲有肉燥飯同南乳豬手😋小小地試左個肉燥飯都幾唔錯😋值得一試👍🏼飲品🥤最基本嘅汽水、仙草飲、茶、菊花茶都有😋個人就最喜歡自家製嘅桂花烏龍👍🏼醬料🧂基本嘅醬料都有,另外仲有甜不辣、豆瓣醬、麻辣醬、自家製辣油等😍環境🌌環境闊落,座位同座位之間嘅空間夠大,所有醬料同配料都有蓋蓋住,乾淨衛生👍🏼

湯底🥘

肉類🐂🐖🐓

配料🍢

熟食🍲

飲品🥤

醬料🧂

環境🌌
2022-02-07
5 分鐘 (堂食)
2022-02-10 94 瀏覽
嗰日去開尖沙咀,見到呢間新開嘅台式火鍋幾抵食,$88@60分鐘就食到任食火鍋😮標榜吃到飽,不得了一定要去試試~餐廳在一樓,都幾大間,裝潢型格,環境乾淨企理,座位好闊落。我哋二人揀咗一個火鍋,另外要咗全日優惠套餐:台灣牛肉麵🍜+珍珠奶茶🧋🥢火鍋有十款湯底畀你揀,揀咗牛品一品鍋,裏面已有牛肚等配料🥘無限量供應三種肉類:精選美國牛胸腹、西班牙豬栗飼五花、花雕酒雞件。牛胸腹又唔錯喎,好腍身有牛味😋雞肉嫩滑,滲透淡淡酒香。自取區亦有多種台灣直送嘅食材材,有丸類及蔬菜等,好多選擇,全部食材都有好凍嘅大雪櫃雪住以保新鮮👍🏻其中大甲崧化芋頭就最值得推介😋必試,芋頭非常鬆化,入口軟綿,芋頭味香濃!仲有兩款台灣熱食,包括台式肉燥飯同南乳豬手🐷罐裝飲品款式好多,亦有提供自家製冷泡茶,有白桃烏龍、桂花烏龍、洛神花茶🌼🥢全日套餐台灣牛肉麵+珍珠奶茶$88超級大碗,份量十足,未見過咁大個碗😆 麵厚身又好煙韌,口感彈牙,質感真唔錯。湯底充滿牛味,紅燒牛肉亦好軟腍入味,大大淡肉,推介😋珍珠奶茶是正宗嘅台灣味道,不會過甜,珍珠彈牙😊整體:$88任食性價比高🤭有咁多嘢食真係好抵,而且係高質,喺尖沙咀食個午餐都要$100啦

餐廳在一樓,都幾大間,裝潢型格,環境乾淨企理,座位好闊落。

仲有兩款台灣熱食,包括台式肉燥飯同南乳豬手🐷

🥢全日套餐台灣牛肉麵+珍珠奶茶$88
珍珠奶茶是正宗嘅台灣味道,不會過甜,珍珠彈牙😊

整體:$88任食性價比高🤭有咁多嘢食真係好抵,而且係高質,喺尖沙咀食個午餐都要$100啦,呢度咁多嘢食,地方咁乾淨食材又新鮮,好啱中午放飯嘅朋友來食。
推介二人咁樣叫法,試到牛肉麵味道,又可以打邊爐真係唔錯😆食完呢個午餐,個日飽到晚飯都無食又可以慳返🤣

最近啲天氣大急降凍左勁多🥶 去打邊爐就岩哂可以暖下身暖下胃🍲😌 最近尖沙咀有一間新開既台式火鍋🇹🇼 聽講大部份既食材都系台灣直送✈ 由於已經因為疫情既關係好耐無去過旅行 即刻黎呢到尋找台灣的味道😋 呢間火鍋店位於尖沙咀樂道 位置非常方便 轉入樂道直行就見到🙂 上樓後店員會先叫你揀左自己中意既湯底先 佢地有成十款湯底供應 俾其他火鍋店更多選擇👍🏻 最後我地揀左 牛品一品鍋🐮🍲  店員介紹湯底系由廚師自己研製 入面配合左我地港式既牛三寶: 牛筋 牛肚 牛內臟🙈 夠哂獨特😏 而我地當時食個陣仲未禁晚市堂食架🙈 所以我地揀左晚市120分鐘牛極品吃到飽套餐😆 牛肉包括左 澳洲M5和牛肩胛肉 同埋安格斯牛板腱🍖 另外仲有啲豬🐖羊🐑雞🐤 無限甘提供😍 雖然每次黎既份量吾算多 但質素吾會令你失望🤗 肉味濃 油脂分怖又平均👍🏻 另外佢地仲有好多台灣小食 例如鹽酥雞 甜不辣 鴨血等等 個麻辣鴨血我超推薦呢🥳 除左小食 火鍋配料都非常多 大部份都系台灣直送夠哂正宗✈ 仲有 可以系佢地火鍋店飲到由台灣藝人黑人陳建州主理的春陽茶事🧋 雖然而家無晚市堂食 但吾緊要😆 因為佢地有午市火鍋套餐🍲 真系岩哂思鄉又想打邊

雖然而家無晚市堂食 但吾緊要😆 因為佢地有午市火鍋套餐🍲 真系岩哂思鄉又想打邊爐既大家🙈
2022-01-03
經過尖沙咀見到呢間新開嘅台式火鍋幾抵食 午市都有得揀60/90min套餐 價錢仲實惠過上手間火鍋店🥴入到去裝潢都幾光鮮幾grand 沙發卡位坐落又舒服 打邊爐最忌搞到成身味 但呢間冷氣開得幾大🤣好彩個鍋夠暖 食完都覺自己無乜味kekee 最重要係啲服務員都幾nice 即使係年三十晚仲要我地係尾班車咁食 佢地都無好趕急咁收碟 仲主動問我地洗唔洗加湯 呢點令人幾舒服🥰題外話: 廁所行到最入隱蔽得黎靚到似示範單位🤪仲要幾日系的用木趟門 好彩有去無走寶🤭。。。🦔👉60分鐘午餐吃到飽套餐 $78起· 湯底多達10款可以揀🤩除咗招牌一品鍋 黑蒜、沙茶、養生、昆布、酸菜白肉 呢啲少見但得人歡心嘅湯底都有!朋友唔食得辣所以揀咗蕃茄湯🍅質素幾得 鮮蕃茄都有幾嚿 味道又出👍· 二人一鍋 想要鴛鴦加多50蚊!· 最抵有肉食嘅套餐88蚊就有😆價位同外面嘅一人火鍋有得fight! 仲要呢度嘅火鍋配料都幾出色 唔食火鍋的話 都可另點便當、牛肉麵 特別啲嘅飲品 冬瓜茶、珍奶等就另加10蚊。。。🦔👉美國牛胸膜、西班牙粟飼豬五花、花雕酒雞件 $88🐂薄切牛質感唔錯😚微帶油脂邊反而食落口感更好 🐖其實豬五花薄切得黎真係幾
👉60分鐘午餐吃到飽套餐 $78起
· 二人一鍋 想要鴛鴦加多50蚊!
👉美國牛胸膜、西班牙粟飼豬五花、花雕酒雞件 $88

🐂

薄切牛質感唔錯😚微帶油脂邊反而食落口感更好
🐖

其實豬五花薄切得黎真係幾易入口 可惜我真係食唔到咁膩🤣寧願encore牛
🐓
幾鍾意佢微帶酒味但唔太濃烈 食落雞件唔會太大嚿骨 肥肉又唔會過多 肉都okay滑的 滾多陣都唔會hi哂
。。。🦔
· 蕃茄湯底入面竟然有整得幾高質嘅蛋角😚無論蛋味定個餡都唔hea!
· 多款牛丸都好爽口幾入味 破戒食牛嘅我都無後悔!有埋芋泥呢啲特別款式好啱我🤩
· 估唔到玉米貢丸都咁高質 重點係玉米真係大大粒有質感嗰種🌽係新鮮嘅感覺!
· 台灣蜂巢豆腐呢啲好少見🤪大大嚿幾重豆味 又綿又細窿但都入到蕃茄湯底味唔錯 又唔易爛
· 墨汁花枝丸雖大粒但比較粉
· 有啲似麻吉燒嘅灸燒芋泥堡、香芋包心上貢、甜不辣條、似馬仔嘅豆腐🤣呢啲新款都幾得意
· 炸魚皮必試!一啲都唔潮濕 浸入湯底幾秒再食真係好脆口 仲有淡淡魚香味😎
· 每款火鍋材料都好妥善咁收埋係有蓋盒 冷氣大到見到啲煙係咁飄出黎(並唔係我影到白濛濛🤣 係疫情下都食得安心啲😉
· 去襯食台式火鍋有滷肉飯都會試🍚係我鍾意嘅綿綿滷肉!! 唔會太肥啱哂黎撈飯 重點係啲飯有珍珠米咁有嚼感😆唔係打邊爐嘅話真係想encore多碗!
🥤
飲品區都唔少野飲揀 汽水、茶、酒 擺得勁整齊
🐾
牛品台式火鍋
2022-02-01 63 瀏覽
#尖沙咀 @beefbang_hk🥶終於天氣又轉涼了, 早幾日的中午實在有點熱, 趁著天氣涼涼的, 打邊壚去! 👭朋友話尖沙咀新開台式火鍋, 午市 “食到飽” 好抵食, 大部份食材都台灣直送, 基於大家都太掛念台灣, 衝衝衝! 😘環境相當不錯, 乾淨企理, 座位寬闊, 裝潢型格, 大部份自取菜式均大大隻字寫上台灣直送! 入座前先選湯底, 店員推介 “元氣養生鍋🍲”, 越煮越濃, 有著淡淡的人蔘味, 感覺很滋補, 喜愛人蔘的不可錯過! 🥩肉類方面有精選美國牛胸腹肉、花雕酒雞件、西班牙栗飼豬五花等, 肉質唔會雪到死實, 無羶味! 雞肉嫩滑, 滲透淡淡酒香! 🍢其他丸類、蔬菜、飲品、麵食、醬料等均是自取! 部份丸類及蔬菜也是台灣直送, 仲有大甲芋頭, 超級讚! 飲品返面有白桃及桂花烏龍、台灣直送紅茶等! 🍜有新竹米粉, 王子麵第一次見! 醬料超多選項, 麻油超級香!🤤又是飲飽食醉的一天!
#尖沙咀 @beefbang_hk

🤤又是飲飽食醉的一天!

早幾日早咗收工,所以去尖沙咀行吓街,見到$88@60分鐘火鍋放題,再加10% 服務費,咁當然要試吓啦😊一入到去,職員已經叫你選擇湯底,其實都好多款揀,小編最終揀咗沙茶海鮮鍋,湯底都有大蝦、蜆同埋青口,有三款肉類(美國牛胸腹/西班牙豬/花雕酒雞件)可以無限叫,另外出面都有好多唔同嘅火鍋配料+蔬菜+飲品+調味醬俾大家選擇,如果唔夠飽嘅朋友仔,仲有即食麵,炸魚皮,滷肉飯雖然60分鐘唔係話好多時間,但係每人$100有找價錢來講,相對都會係性價比高,而且大家如果放飯嘅朋友仔都可以考慮比依度食,當日小編4:00去,可以當一個early dinner 食,食飽左先再行街👍🏻,而且當日都見有唔少枱都係一個人嚟食,所以一個人嚟打邊爐都唔會好尷尬😄,喺尖沙咀返工嘅朋友仔都可以試吓用一個鐘頭時間來一個午市火鍋放題😝

2022-01-29 91 瀏覽
想嚟食lunch 好耐,終於可以試吓,叫了牛品牛三絕麵連埋珍珠奶茶🧋正喎,麵好夠熱⋯⋯牛肚筋牛展超入味、配埋飲品好抵食👍🏾但份量太多😂下次再嚟試吓其他餐😋😋😋
👍🏾但份量太多😂下次再嚟試吓其他餐😋😋😋
台式