2016-06-21 314 瀏覽
家人喜愛邊爐同食牛肉,所以成日食牛一。平均一個月食一次....... 間間牛一分店都食勻晒架喇。 相對其他火鍋放題,相約既價錢,牛一既牛肉係比其他食店優質,質素亦好穩定。 始創中心呢間係新店,梗係要黎試下。 一黎到好多人位,等等等,等左45分鐘先有得入座,累。有張COUPON有四大隻肥美蟹鉗送!!!點知黎到係咁,哈哈哈!!!巧迷你.....同張相分別咁大既,不過係真蟹鉗黎。算吧,免費野,認真便輸!

有張COUPON有四大隻肥美蟹鉗送!!!

2016-06-12
45 分鐘 (堂食)
用餐優惠
優惠券
2016-06-20 285 瀏覽
老朋友生日 當然要賀一賀佢🍻🍻不過因為時間有限 我地㨂左90分鐘放題牛一分左4款肉類涮涮鍋 我地㨂左和牛加埋一大約$300一位 希望唔會失望啦餐廳地方都幾大喎 樓底夠高除左和牛無限添加外 重有好多野食㨂擺放得好整齊同乾淨👍🏼夾完配菜後 主角來了 油脂分布平均 齋睇已經好吸引入口好香牛味 而且薄薄的 十分軟林 重可以無限添加 我地至少食左5盤😂不過食90分鐘嘅放題 真係食到講唔到野⋯
老朋友生日 當然要賀一賀佢🍻🍻
入口好香牛味 而且薄薄的 十分軟林
重可以無限添加 我地至少食左5盤😂
不過食90分鐘嘅放題 真係食到講唔到野⋯
2016-06-20 331 瀏覽
日式牛肉放題,連鎖店都有好幾間。牛一,已久聞之,一直未有機會試。牛一在始創開張了,近我和Honey工作地點,終於可以嚐到。形式,跟其他兩間牛肉放題連鎖店差不多。但是,蔬菜的款式,則多許多,還有一些不常見的:有羽衣甘藍,新鮮金針菜和萵荀。這些都是少見的。其他蔬菜的款式也非常多,款式越過十多樣:黑木耳、蓮藕…還有:拉麵、蕎麥麵、長通粉…而且有:牛肉炒飯、日式咖哩牛肉飯(咖哩飯好好味!)…飲品:機果汁、機汽水、罐裝韓式飲品、罐裝啤酒…真的太多,無法逐一品嚐!所以,即使有軟雪糕和甜品,都沒有「空間」品嚐了!我點美國牛肉,Honey點牛肉併豚肉。牛肉雖薄切,但輕輕一灼後,仍然嫩嫩。Honey選三文魚豆乳湯底。雖不見三文魚,但,湯一滾,就聞到魚湯香味。湯底也濃稠,所以,灼日式拉麵,感覺像日式豬骨湯拉麵般。雖然,日式牛肉放題連鎖店,市面已有好幾間。牛一,相對最潔淨、最精緻、最「企理」。食物盛載容器、蔬菜清洗的潔淨度和擺放、汁醬的擺放…都整潔有致,令人安心!有「被尊重」的感覺!
日式牛肉放題,連鎖店都有好幾間。
牛一,已久聞之,一直未有機會試。
牛一在始創開張了,近我和Honey工作地點,終於可以嚐到。

形式,跟其他兩間牛肉放題連鎖店差不多。
但是,蔬菜的款式,則多許多,還有一些不常見的:
有羽衣甘藍,新鮮金針菜和萵荀。
這些都是少見的。

其他蔬菜的款式也非常多,款式越過十多樣:黑木耳、蓮藕…

還有:拉麵、蕎麥麵、長通粉…

而且有:牛肉炒飯、日式咖哩牛肉飯(咖哩飯好好味!)…

飲品:機果汁、機汽水、罐裝韓式飲品、罐裝啤酒…

真的太多,無法逐一品嚐!

所以,即使有軟雪糕和甜品,都沒有「空間」品嚐了!
我點美國牛肉,Honey點牛肉併豚肉。
牛肉雖薄切,但輕輕一灼後,仍然嫩嫩。
Honey選三文魚豆乳湯底。
雖不見三文魚,但,湯一滾,就聞到魚湯香味。
湯底也濃稠,所以,灼日式拉麵,感覺像日
式豬骨湯拉麵般。
雖然,日式牛肉放題連鎖店,市面已有好幾間。
牛一,相對最潔淨、最精緻、最「企理」。
有「被尊重」的感覺!
2016-06-20
1K
聽聞牛一的放題除了有源源不絕的豚肉、肥牛片外,最引人注目的便是那乳酪雪糕機,這也是我今晚到來的主因。牛肉有分不同級數,自然價錢也會隨著級數而有所不同,我們倆選了價值$168的極上美國肥牛放題。儘管醉翁之意不在牛肉,但也不敢選$148的,選好一點兒的$168好了。大部份的湯底也是十分常見的,包括蕃茄豬骨湯、鮮茄濃蝦湯、昆布清湯等等,但有一款壽喜燒湯底我也想試試。自助區的火鍋配料沒有肉類,主要是丸類 (包括貢丸、海膽丸、蟹子丸、牛筋丸、魚腐等等) 和蔬菜類 (包括蕃茄、蘿蔔、豆腐、娃娃菜、菇菌類、生菜等等)。如剛才所說,各款丸類與平時吃的無異,屬典型的火鍋配料。雖配料無特別,但這壽喜燒湯底為其生色不少,壽喜燒也者即是日式甜醬汁底湯。湯底香而甜,非常濃郁,火鍋配料灼過後也十分入味,令平平無奇的配料頓然變得惹味。把這生雞蛋攪拌,比一般以蔥、蒜蓉和豉油調製的醬油更為香口搭配。豚肉片是無限任點之物,肉質爽滑而不「鞋」口,且富肉香,品質不錯啊!極上美國肥牛色澤極為紅潤,脂肪比例明顯較低,肉味也因此相對香濃,牛味頗為突出,但也不失嫩滑質感。飲品方面有大量選擇,包括韓國Hite啤酒、獅威啤酒、樂天忌廉溝
如剛才所說,各款丸類與平時吃的無異,屬典型的火鍋配料。
飲品方面有大量選擇,包括韓國Hite啤酒、獅威啤酒、樂天忌廉溝鮮奶、檸檬茶、橙汁、可樂等汽水飲料。
店方在入口處設置了兩部乳酪雪糕機,分別有原味乳酪雪糕、北海道牛乳、士多啤梨、青蘋果共四款乳酪雪糕。
還有多款配料任君選擇,包括紅豆、可可/粟米脆片、胚芽等約二十款toppings。
乳酪雪糕我一共吃了三杯,四款味道均有嚐過,這並無令我失望。原味乳酪雪糕酸酸甜甜,有著香厚濃郁的yogurt香,好吃得令我不停追加。
2016-06-16
Nabe One is a chain restaurant that features all you can eat shabu shaub. There are locations all over Hong Kong, with it's newest chain being in Prince Edward. Like many all you can eat shabu shabu places, you pay for the quality of the meat. The meat is all you can eat for 90 minutes and you refill by asking staff to bring it to you. They also have side dishes such as vegetables that served buffet style.Boyfriend and I were in Prince Edward and came here for dinner. We chose the cheapest meat

Boyfriend and I were in Prince Edward and came here for dinner. We chose the cheapest meat quality (thus, $148 per person) because we always find there really is no serious difference in all you can eat places. We get a choice of soup base so we decided to choose a limited seasonal broth: cream of corn.

The cream of corn soup broth was pretty good. You can smell the corn and it really did taste like cream of corn instead of some sort of watered down white liquid. However, when refilling, they just give you normal broth instead of refilling with cream of corn. That was a bit disappointing.
Meat came very quickly.

The beef was pretty good quality especially since we chose the cheapest cut. It wasn't tough at all and had a good amount of beef flavor.
The pork was actually better than the pork. But we suspected they gave us the other table's pork because we had so many plates of pork and the other table complained they didn't get any.
Sides were abundant. They had a wide variety of vegatbles including kale! There was a lot of variety of balls, sausages and even soba and pasta like macaroni! Not only was soft serve ice cream for dessert, they had cheesecakes and other cakes (though not very good). Drinks were a decent selection though there was no beer available. Nabe One has all you can drink beer but I suppose this branch was still new and there was no liquor license for this to not be availabler.
Very decent meat quality and a buffet selection that was constantly refilled. For 90 minutes all you can eat shabu shabu, I think I rank this chain as one of my favorites. The only thing is that soup was refilled with not what you ordered.
2016-05-22
30 分鐘 (堂食)
2016-06-15 867 瀏覽
今日同朋友去旺角行街,行到始創中心既時候剛好六點幾食晚飯既時間,於是去左地庫睇下有咩好野食。見到呢間牛一門口聚集左好多人,基本上其他餐廳都冇人等,只有呢間要等,可想而知受歡迎程度確實爆燈! 入去就坐時發現,原來呢間牛一新開張,只係大概一個月,環境摩登乾淨。感覺店內比尖沙咀店更大更舒適,食物擺放於近門口位置,真係好有食自助餐既感覺!我同朋友選擇左$248既澳洲和牛。第一碟牛賣相合格,肉味香濃,油花分佈平均,所以咬起來收嫩滑而帶彈性。平日去第二度食火鍋放題,最怕係第二碟肉開始會質素下降,但我呢次無遇到呢個問題。第二碟肉來到時依然咁吸引,值回票價。豚肉質素亦很好,味道濃郁而肉質唔"鞋"自助餐吧-任飲任食,你準備好未?甜品都有,tiramisu 旦糕好香又唔會太甜,質感好似雪芳旦糕任飲:因為太多人等位既關係,我地準時食左個半鐘就走人,但其實好夠時間,牛肉同自助吧食物refill得幾快,唔會浪費時間白等。
豚肉質素亦很好,味道濃郁而肉質唔"鞋"
自助餐吧-任飲任食,你準備好未?
任飲:
題外話/補充資料: 記得訂位~!
2016-06-14 257 瀏覽
又係四小福緊頭嘅時間啦 有人提議食牛一小妹未食過緊係跟大隊啦😅😅90分鐘放題 會唔會唔夠食架 食前心諗🙄結果滿足到爆咀 飽到行唔郁⋯😂我地大約7點半左右到達 等左10分鐘左右入到去發現樓底幾高 啲裝飾幾特別幾好 可以坐卡位 勁舒服的梳化位👍🏼4個日本迷 當時係㨂和牛啦 配埋海帶湯底😍轉眼間和牛送到 又真係幾靚咁喎 睇落肥肥地咁 但食落唔肥又有牛味👍🏼涮涮完 油脂不見了 薄薄的三秒KO除左和牛 重有豚肉食 不過小妹係牛魔王所以只食左兩塊左右 豚肉睇落無咁肥😙除左和牛同豚肉外 出面重有好多丸子可以拎而且店員重會不停添加 確保大家都有得食海帶湯好清 不過到後尾會有點咸4人瘋狂進食 至少食左8板和牛同3板豚肉走個陣 真係有啲得唔郁😂😂另外 店員好細心 會不時問需唔需要再加牛👍🏼至於飲品方面 除左普通汽水外 重有啤酒 檸檬茶 同韓國汽水 好多選擇😍
又係四小福緊頭嘅時間啦 有人提議食牛一
另外 店員好細心 會不時問需唔需要再加牛👍🏼
至於飲品方面 除左普通汽水外
重有啤酒 檸檬茶 同韓國汽水 好多選擇😍
2016-06-13 723 瀏覽
對於日式火鍋放題並不陌生,自己也吃過好幾次,今次來到牛一的太子新分店, 是晚很多人排隊, 場面真是很熱鬧!日式火鍋店設計有別於傳統中式的,環境寬敞,坐得比較舒適!還有這個 '叫人鐘', 很方便呢!供自助的食物選擇也不少,蔬菜,丸類,餃子,麵食。另亦有咖哩牛肉,炒牛肉飯等,似乎要好好想想吃什麼,因為實在太多選擇。而我最喜歡的仍然是乳酪,每每也吃上好幾杯!飲品也是任君選擇,總有一款合你心意吧!當然不可缺少的混醬時間,我選了日式芝麻醬!習慣先吃乳酪,很澎湃呢!質感和味道也不錯,一吃再吃!我們選了蕃茄濃蝦湯底,蕃茄的味道較突出!再自行添加蕃茄, 加重味道!晚市 90 分鐘放題時間話長不長,但如果想吃多一點,就要少說話多多吃!是晚選了$168 極上美國牛肉,豚肉放題 (成人),可選指定的牛肉和豚肉!只要你吃得多,相信 '番本' 絕對不是問題!極上美國牛肉大概是薄切的關係,加上肉質很嫩,未能用筷子夾起來,而且味道似乎不太濃,所以我一次吃幾片呢。極上美國豚豬肉,質素不錯,吃起來也帶有淡淡的豚味。由於我們不停追加牛,只輕食一些自助食物。還加了點蔬菜,減輕一下肉食後的罪惡感。最特別的是,我們的爐突然出了

日式火鍋店設計有別於傳統中式的,環境寬敞,坐得比較舒適!
還有這個 '叫人鐘', 很方便呢!
供自助的食物選擇也不少,蔬菜,丸類,餃子,麵食。
而我最喜歡的仍然是乳酪,每每也吃上好幾杯!
飲品也是任君選擇,總有一款合你心意吧!
當然不可缺少的混醬時間,我選了日式芝麻醬!

習慣先吃乳酪,很澎湃呢!質感和味道也不錯,一吃再吃!
極上美國豚豬肉,質素不錯,吃起來也帶有淡淡的豚味。
最特別的是,我們的爐突然出了問題, 店員轉了明火給我們。
今晚實在吃得太多牛,抱著肚子又步行回家去了。

2016-06-13 646 瀏覽
其實小公主一直都唔太鍾意食放題,原因有二:一. 我食量唔算大,所以覺得回唔到本二. 一般放題既食物質素同服務都比較差不過凡事都有例外既最近同事不斷推薦呢間新開既牛一話價錢公道得黎,D牛質素又好好而且成個環境同服務都好唔錯比佢講得多,都攪到我心郁郁想試所以有日放工就拉埋男友去試喇印象中放題食肆都係坐得比較迫但呢到地方十分闊落而且裝修都幾有新意,有花心思牛肉方面我地揀左第3個level每位$248既「澳洲和牛‧豚肉」雖然和牛唔係爆哂雪花,但肥瘦比例都唔錯因為好薄切,所以烚一烚就食得(岩哂心急既男友)牛肉肉味濃郁,唔太需要咀嚼就食到,正另外都有Order一份極上美國牛肉 (低一level)美國牛肉脂肪比較多味道其實都唔錯,都幾重牛味不過油脂多,食得多會覺得油膩既然佢有豚肉就梗係要試埋啦豚肉比牛肉切得更薄就算唔小心烚耐左都唔會韌除左牛肉同豚肉,出面仲有個自助既area大家可以出去夾唔同既火鍋配料一般既丸、蔬菜、豆腐都有因為種類都幾多下,我就重點介紹幾樣比較特別既羽衣甘藍其實出面賣羽衣甘藍都幾貴估唔到呢到竟然會有得供應熟左既羽衣甘藍味道有少少似春菊喬麥麵一般既烏冬,公仔麵當然都有供應啦唔岩食?仲
其實小公主一直都唔太鍾意食放題,原因有二:
一. 我食量唔算大,所以覺得回唔到本
二. 一般放題既食物質素同服務都比較差
不過凡事都有例外既
最近同事不斷推薦呢間新開既牛一
話價錢公道得黎,D牛質素又好好
而且成個環境同服務都好唔錯
比佢講得多,都攪到我心郁郁想試
所以有日放工就拉埋男友去試喇
印象中放題食肆都係坐得比較迫
但呢到地方十分闊落
而且裝修都幾有新意,有花心思
牛肉方面我地揀左第3個level
每位$248既「澳洲和牛‧豚肉」
雖然和牛唔係爆哂雪花,但肥瘦比例都唔錯
因為好薄切,所以烚一烚就食得(岩哂心急既男友)
牛肉肉味濃郁,唔太需要咀嚼就食到,正
另外都有Order一份極上美國牛肉 (低一level)
美國牛肉脂肪比較多
味道其實都唔錯,都幾重牛味
不過油脂多,食得多會覺得油膩
既然佢有豚肉就梗係要試埋啦
豚肉比牛肉切得更薄
就算唔小心烚耐左都唔會韌
除左牛肉同豚肉,出面仲有個自助既area
大家可以出去夾唔同既火鍋配料
一般既丸、蔬菜、豆腐都有
因為種類都幾多下,我就重點介紹幾樣比較特別既
羽衣甘藍
其實出面賣羽衣甘藍都幾貴
估唔到呢到竟然會有得供應
熟左既羽衣甘藍味道有少少似春菊
喬麥麵
一般既烏冬,公仔麵當然都有供應啦
唔岩食?仲有拉麵同喬麥麵比你揀
而且裝得咁靚,唔知仲以為係裝飾品
麻糬魚腐
魚腐就食得多,入面有麻糬既都係第一次試
麻糬煙煙韌韌,加埋魚腐個口感都幾得意
如果你本身好似小林尊咁大食
呢到仲有炒飯同咖哩提供
完成唔需要擔心食唔飽
放題價錢已經包埋野飲
除左有汽水機可以任斟
仲有熱茶,咖啡比你揀
如果仲係唔岩你口味既
仲有好多韓國既飲品可以拎,種類極多
除左飲品之外,食完飯仲有甜品
店內有2部雪糕機,提供4款同口味既frozen yoghurt/軟雪糕
雪糕topping選擇多,而且放得好整齊
雖然整得好醜樣
不過可以自己整又真係幾開心
除左食物質素好,種類多
另一樣我好欣賞既係,D食物同個場都好乾淨
有食任食火鍋既朋友都知,多數D蔬菜都好似無洗過咁
但呢到D配料真係好乾淨,大家可以安心咁食
而且服務都值得一讚
店家好貼心咁整左叉電位比大家
除左你食野叉電之外,手提都可以一齊叉電
原先對放題真係無咩好感
但食完呢餐,真係改觀不少
呢間成為左我唯一我想幫襯多一次既放題店。

2016-06-13 558 瀏覽
本人最鍾意食日式火鍋,尤其最愛壽喜燒,日式火鍋放題店嘅壽喜燒牛一係我最愛嘅其中一間,所以旺角開我一定要去食喇牛一都開始用Food Gulu拎位,方便快捷,又可以拎完去行吓,唔一定要留喺度戇居居咁企喺度等最鍾意牛一嘅一個原因就係佢有好多唔同配料,而且重要係好味嘅配料日本和牛 - 今次為旺角開幕,決定豪一豪佢,比平時啲牛肉肥、淋,好味豚肉 - 今次因為牛太好味,所以都係再加豚肉壽喜燒 - 我最愛嘅甜醬油湯底,佢個湯底真係堅無敵,今次我地加清湯,所以去到最尾無以前咁鹹
極上日本和牛
豚肉
豚肉 - 今次因為牛太好味,所以都係再加豚肉
壽喜燒鍋
2016-06-02
  • 甜醬油湯底
  • 軟雪糕
2016-06-07 305 瀏覽
踏入夏天就好似打邊爐,但如果係任食肥牛既邊爐我都會考慮下。呢日就同屋企人黎左始創呢間牛一打邊爐!我地叫左特級日本和牛.豚肉呢個set, $298/1位, 都好抵,仲可以食埋澳州和牛同極上美國牛肉添!無限添加架!湯底方面,我地聽取店員推介,試左個壽喜燒湯底,呢個湯底好似日本甜䜴油,唔會太咸,而且用黎食和牛一流!仲會送一人一個日本雞蛋!呢度裝修好靚好乾淨,擺放得好整齊,仲有店員是不是會refill野食,服務態度仲好好添!湯底滾起梗係要食左特級日本和牛先啦,和牛雪花分佈好平衡,滾左10秒左右我地就拎左黎食,勁滑,勁新鮮!食完一舊即刻想食第2舊!哈哈!最後我地仲refill左2碟牛肉!其他材料方面,我推薦羽衣甘藍,係一種蔬菜黎架!因為唔係度度都有得食,好d似平時食既沙律菜,味道有d似芥蘭,但比起芥蘭更容易接受。而家dl個App - Storellet,成為左牛一既會員,就會即時送本蟹鉗、甘柿同日本菓子,正!仲有$100 coupon添!最後食甜品,乳酪雪糕好好味!味道都夠多選擇:雲喱拿、士多啤梨、黑芝麻同原味乳酪。食完牛通常都會好"鞋", 但食杯乳酪就會舒服好多!

2016-06-03
2016-06-05 217 瀏覽
是日與朋友吃任食火鍋放題。這間店舖是新開的, 位於始創中心地下。當天是下午7時 , 人並不多, 一會兒便有位湯底選了干貝清湯, 豐有海鮮味, 絕對能帶出食物的味道。飲品櫃花多眼亂, 有忌廉鮮奶, 七喜, 陽光紙包飲品, 汽水可於汽水櫃自行添飲。極上美國牛肉牛肉切得非常薄身, 放入湯鍋二下子便熟, 肉味濃郁, 雪花紋平均。而豬肉亦爽口, 味濃。 168的放題有這個質素絕對是抵!我們還吃了蟹子丸, 粟米, 大蔥, 芝士腸等。最後當然是甜品, 有雪糕和乳酪, 還可自由配搭toppings, m&m 朱古力, 彩虹朱古力,等等。
是日與朋友吃任食火鍋放題
這間店舖是新開的, 位於始創中心地下。
當天是下午7時 , 人並不多, 一會兒便有位
極上美國牛肉
我們還吃了蟹子丸, 粟米, 大蔥, 芝士腸等。

5 分鐘 (堂食)
2016-06-05 294 瀏覽
行完花園街好熱, 入左商場搵野食, 接過傳單見商場地庫有間新開火鍋放題, 雖然熱但價錢好抵又任食, 而且有sukiyaki湯底, 唔理咁多即刻拎位. 雖然時間6點幾仲早, 但入面都坐左7-8成.睇傳單時已揀定要sukiyaki甜醬油湯, 仲每人附送日本雞蛋一隻. 睇落個湯好似好清, 但原來越滾越有味.無限添加肉類就揀左$168既極上美國牛+豚肉, 兩者既肉都脂肪均勻, 入口嫩滑夠彈牙, 富肉味, 而且吸收左甜醬油既清甜味, 就算唔點其他調味已經好好味. 片片都唔會太薄, 有口感.另外仲有大量蔬菜, 丸類, 腸仔, 菇類, 麵烏冬等等, 連飯都有, 亦都係任食, 樣樣都好新鮮.滾到咁上下個湯少左, 呢度可以加清湯或者加番甜醬油湯, 十分好唔會溝淡左, 滾極都好入味.仲有飲品, 甜品任飲任食, 實在太多選擇, 好滿足既90分鐘.
2016-06-03 361 瀏覽
要睇好評可以走開,太子呢間唔會再試! 第一豬肉有怪味,食落好似又蘇又腥咁,食落唔太開胃,所以豬肉只叫一份就放棄了 第二芝麻醬濃到好似花生醬,但冇咩芝麻味呢下先得人驚,食一啖第二放棄 第三 魚糕夾年糕近年日式打邊邊都幾興食,基本只要係連鎖都有供應,一食魚丸有腥味,年糕粉到唔知似咩,第三放棄。 蔬菜冇咩特別,不過朋友話蔬菜唔新鮮,我食落就冇咩特別大問題。飯類一樣都冇試過所以唔評論,麵類睇樣就覺得唔掂所以放棄 唯一要讚既地方係雪糕十分之好食~不過俾百六一位為食雪糕我覺得可以食其他店,唔需要去呢間,未免太燒錢! Ps,佢地好貼心送左張100元既拆扣卷俾我,但你望後面會發現要晚上九半之後三百以上先可以用,心諗你唔想人用你唔好俾啦,係好平,但我返工做到隻野咁,我平時放五點你真心要我係街遊到九半特登食你個放題?我話唔要張卷佢地仲逼人要,想點?你地咁既質素我可以介紹俾邊個?
要睇好評可以走開,太子呢間唔會再試!
2016-06-02
2016-06-01 1693 瀏覽
呢幾日天氣好熱, 但去到太子始創商場行完街, 見到牛一火鍋店, 價格相當便宜, 百幾蚊就可以任飲任食, 所以都二話不說入座滿足自己。湯底選擇非常之多, 由最普遍嘅壽喜燒、昆布湯底, 到具特色嘅忌廉湯底都有。而我地就選擇左清清地嘅干貝清湯, 湯底味道帶點海鮮鮮甜味, 亦見到唔少小元貝粒, 夠晒真材實料。係等緊湯底滾嘅時候, 亦係時候出去睇睇有咩好野。豐富嘅醬料, 見到都覺得吸引! 而其他食材亦供應充足: 蕎麥麵、各種蔬菜、丸類、豆腐卜等等都一應俱全, 非常之抵食!肉類方面就選擇左美國極上牛肉同豚肉。豬肉爽口, 肉味香濃; 而牛肉亦嫩口非常, 雪花紋、油脂分怖平均, 點會唔好食!與此同時, 見到有海鮮優惠, 所以我地都唔客氣, order左一客鮮蝦。尺寸未必係好大隻, 但係不失味美, 肉質彈牙!肉食過後, 當然就少不免甜品環節。各款蛋糕賣相討好, 而入口又極鬆軟, 多吃幾件都唔怕難消化; 而我最愛嘅乳酪, 無論係青蘋果味道、定係士多啤梨味, 無論係配以爆谷、m&m, 可可片或是棉花糖, 都係一流享受!
2016-05-31