2022-07-03
有時候一大班人個個都有唔同嘅嘢想食,有啲想食燒肉,有啲話放題,有啲又話食小炒,咁啱係尖沙咀俾我搵到一間可以一次過滿足晒所有人嘅餐廳—燒魂,即刻決定試下佢!入到去第一下環境都相當潔淨,空間寬敞,座位舒適,真係聚餐嘅好去處!望一望餐牌,打從刺身、壽司、一品料理、揚物、到豬牛雞燒物,樣樣齊,真係望到眼花撩亂。貪心嘅小編咩都叫咗啲。當中最值得介紹嘅有幾款:刺身:甜蝦一貫鮮甜;三文魚厚切肥美;象拔蚌爽口,色澤潔淨,無雪味👍🏻壽司正常發揮,飯嘅份量比較少,就算平日怕飽嘅都可以嗌多幾舊~燒物:牛舌必叫,薄切易掌控火候,無咁易乾硬;奧斯卡豚后肉油脂豐富,十分肥美;孜然雞中翼,相較富特色燒後香口;其他一概如果真係揀唔落,個人推薦有醬料醃製嘅各款肉,如壺漬牛粒、西柚汁霜降和牛、蜜運豚后片,全部都軟嫩無筋又入味,夠晒滋味十分唔錯!除此之外,普遍壽司、炸物、一品料理坊間任食嘅質素差唔多,係勝在可以燒下肉過癮,呢個價格可以一次過試勻咁多嘢,真係超值之選,大家都不妨試吓~