有時候一大班人個個都有唔同嘅嘢想食,有啲想食燒肉,有啲話放題,有啲又話食小炒,咁啱係尖沙咀俾我搵到一間可以一次過滿足晒所有人嘅餐廳—燒魂,即刻決定試下佢!入到去第一下環境都相當潔淨,空間寬敞,座位舒適,真係聚餐嘅好去處!望一望餐牌,打從刺身、壽司、一品料理、揚物、到豬牛雞燒物,樣樣齊,真係望到眼花撩亂。貪心嘅小編咩都叫咗啲。當中最值得介紹嘅有幾款:刺身:甜蝦一貫鮮甜;三文魚厚切肥美;象拔蚌爽口,色澤潔淨,無雪味👍🏻壽司正常發揮,飯嘅份量比較少,就算平日怕飽嘅都可以嗌多幾舊~燒物:牛舌必叫,薄切易掌控火候,無咁易乾硬;奧斯卡豚后肉油脂豐富,十分肥美;孜然雞中翼,相較富特色燒後香口;其他一概如果真係揀唔落,個人推薦有醬料醃製嘅各款肉,如壺漬牛粒、西柚汁霜降和牛、蜜運豚后片,全部都軟嫩無筋又入味,夠晒滋味十分唔錯!除此之外,普遍壽司、炸物、一品料理坊間任食嘅質素差唔多,係勝在可以燒下肉過癮,呢個價格可以一次過試勻咁多嘢,真係超值之選,大家都不妨試吓~

望一望餐牌,打從刺身壽司、一品料理、揚物、到豬牛雞燒物,樣樣齊,真係望到眼花撩亂。貪心嘅小編咩都叫咗啲。當中最值得介紹嘅有幾款:

2022-07-01 44 瀏覽
👅鐘意食燒肉,同時又想食刺身、壽司,想平平地食餐勁嘅,「燒魂」就可以滿足到你啦!平日最平時段$288,任點任食兩小時,坐位寬躺舒適,可以慢慢燒慢慢嘆,質素唔錯都好抵食呀!💁🏼‍♀️建議首先食刺身、壽司、沙律,開咗個胃再食燒肉、熟食,基本上食一Round燒肉已回本!🥢刺身拼盤:點左吞拿魚、希靈魚、象拔蚌、北寄貝、鮑片,最鍾意係三文魚同甜蝦,特別肥美鮮甜;另外香辣爽彈嘅泰式生蝦,都非常值得Encore!🥩燒肉拼盤:有牛皇牛裡肌、黑毛飛霜空降和牛、香蔥薄牛舌、汁燒安格斯一口牛…牛花好靚,脂肪分佈平均,薄薄一片,輕輕燒幾下就食得,入口牛味濃郁,點上燒汁包住生菜食口感更豐富喔!🐷奧斯卡/蜜運豚后肉、豚小排都非常推薦!燒完都好嫩滑,邪惡但又食唔停口!🍤天婦羅即叫即炸香脆可口,最特別係有炸芝士,溫室南瓜、茄子、鮮味大蝦,最出色當然少不了榴槤炸彈啦!🤰呢度上菜好快速,全程密密食,清曬枱面嘅美食之後,已經大大大滿足!仲有其他好多款式,留比大家繼續接力享受啦!
👅
鐘意食燒肉,同時又想食刺身壽司,想平平地食餐勁嘅,「燒魂」就可以滿足到你啦!平日最平時段$288,任點任食兩小時,坐位寬躺舒適,可以慢慢燒慢慢嘆,質素唔錯都好抵食呀!

💁🏼‍♀️
建議首先食刺身壽司、沙律,開咗個胃再食燒肉、熟食,基本上食一Round燒肉已回本!

🥢

🍤
天婦羅

🤰
2022-07-01 28 瀏覽
烤肉癮又發作今次介紹嘅仲要係放題😝一次滿足晒兩個願望捧住個肚出門口.放題/人...............$308🍱前菜胡麻冷豆腐 + 肉鬆蟹子沙律+泰式生蝦呢幾款前菜一定冇錯每份都細細份 醬汁清涼醒胃為緊接嘅主菜好好準備🍱刺身一般刺身都有齊 都算新鮮三文魚+希靈魚+甜蝦+象拔蚌不得不提甜蝦大隻鮮甜值得推介🍱燒肉拼盤牛𥚃肌+牛舌+豚肉+雞翼……Menu好多選擇小編每款都點咗少少試吓每款都冇失望牛肉切得好薄 紋理鮮明 油脂分佈均勻本身以為放題點都會俾少幾款餐廳都跟得足份量🍱熱葷唐揚炸物香口美食一定唔少得再飽都要點返兩款試吓上枱仲熱辣辣🍱壽司舊飯細細舊 唔怕塞飽可以過吓口癮🍱湯冬瓜蜆肉辣湯食咗咁多燒肉滯滯不妨飲個湯清清油膩感
烤肉癮又發作

三文魚+希靈魚+甜蝦+象拔蚌
不得不提甜蝦大隻鮮甜
值得推介

🍱燒肉拼盤
牛𥚃肌+牛舌+豚肉+雞翼……
Menu好多選擇

冬瓜蜆肉辣湯
食咗咁多燒肉滯滯
不妨飲個湯清清油膩感
2022-07-01 39 瀏覽
同同事放左工之前就去食燒肉~我哋叫咗燒肉放題套餐,份量超級多!非常抵食!前菜係蟹籽青瓜沙律,壽司拼盤,刺身拼盤,食完壽司刺身之後就係燒肉套餐 燒肉套餐有豬腩肉配生菜,黃牛拼盤,牛肋肉,孜然雞翼,孜然雞扒,燒蔬菜,仲有辣酒煮蜆同埋鐵鍋炒通菜!!個套餐嘅次序安排得好好,首先係壽司,之後係刺身,食完喇嘢之後就烤肉,令到烤肉嘅時候冇咁上火!大贊烤肉用和牛黎燒真心正!又香又薄又好味!和牛拼算上得好精緻,燒完食落去油脂好均勻!超級好味😋真心覺得好正另外都要大贊燒單骨雞翼好正,超級香口!又薄又好味😋自己燒蔬菜都真係第一次!燒菠蘿好好味!燒翠玉瓜同冬菇都唔錯!燒肉都好正,有埋青菜包住嚟食!鐵鍋炒通菜份量又多又好味!!到最後飽飽都仲想食埋佢!

前菜係蟹籽青瓜沙律,壽司拼盤,刺身拼盤,

大贊烤肉用和牛黎燒真心正!又香又薄又好味!

和牛拼算上得好精緻,
燒完食落去油脂好均勻!超級好味😋真心覺得好正
另外都要大贊燒單骨雞翼好正,超級香口!又薄又好味😋

燒肉都好正,有埋青菜包住嚟食!

鐵鍋炒通菜份量又多又好味!!到最後飽飽都仲想食埋佢!
記得 follow IG  @sipina.hk 😳,有咩好食伏食都唔會錯過。<尖沙咀放題專門店,款式特別> 回本 :先食刺身-->燒肉-->泰式生蝦-->炸物-->一品料理位置離尖沙咀站很近,在金馬倫道屹立了一個大大‘燒魂’招牌,很容易尋找到。前菜胡麻冷豆腐,肉鬆蟹籽沙律配搭爽口。🔆竟然有泰式生蝦,食兩碟都回本🤣。刺身和壽司刺身有三文魚、吞拿魚、原隻甜蝦等等,新鮮且蝦不但甜還大。🔆最愛是馬刀貝,肉質肥美。熟食炸物🔆推薦:榴槤炸彈,有濃濃的榴槤味。牛乳松肉蟹薯餅天婦羅皮薄又脆身。🔆🔆燒肉👍🏼👍🏼(豬牛雞) (全部推薦,附有餐單)味道繁多,例如有番茄味、西柚、香茅、孜然味…… 極多選擇👍🏼👍🏼,絕不會因口味單一而食厭。餐廳非常貼心,將雞翅剪半,可以快速燒熟。單單牛肉種類已經有七種,味道濃郁而又不油膩,其中蕃茄汁味的牛肉很入味,回味無窮,而且還可以配生菜一起食。飲品有可樂、解茶、荔枝紅茶等如果還未飽🤣,可以食蒜爆通菜,非常有有鑊氣。當然還有其他特別菜式,爽脆腸中寶。但是,我已經太飽了!!
<尖沙咀放題專門店,款式特別>

位置

前菜
胡麻冷豆腐,肉鬆蟹籽沙律配搭爽口。
🔆竟然有泰式生蝦,食兩碟都回本🤣。

刺身壽司
刺身有三文魚、吞拿魚、原隻甜蝦等等,新鮮且蝦不但甜還大。
🔆最愛是馬刀貝,肉質肥美。

熟食炸物
🔆推薦:榴槤炸彈,有濃濃的榴槤味。牛乳松肉蟹薯餅
天婦羅皮薄又脆身。

🔆

🔆燒肉👍🏼👍🏼(豬牛雞) (全部推薦,附有餐單)

飲品
有可樂、解茶、荔枝紅茶等

我都好耐冇食放題喇,有晚個friend 捉咗我陪佢去食,佢話試過一次唔錯,所以介紹我去食下。如果放題嚟講,呢度地方唔算叫好大,不過都有一張坐到8至10人嘅大檯,其他位都係2至4人位多。⚠️ 提提你,如果想食,真係要訂座,因為平日夜晚都多人 🙈首先講飲品方面。選擇唔算多,亦唔係自取,需要叫店員攞俾你。有 玉泉+C檸檬、可樂、解茶同荔枝茶揀,而且可以任飲嘅。如果可添加1至2款果味汽水供選擇會更佳 😁不過嚟食放題唔係掛住飲嘢嘅,最緊要係食嘛!😋不得不讚呢度d肉肉都好高質!👍燒肉方面,主要提供牛豬雞3款,不過每種肉類都有幾款可選擇,都唔錯,夠你食到飽。🐂 牛肉都有10款 🥩(各位睇下首圖,你就明有幾高質🤤)各位,必叫牛舌呀!🔥薄切切得好靚,入口即溶!😋同時推介🔥 鮮番茄霜降和牛 🍅🐂番茄汁好鮮甜,配和牛好juicy 😍😋整體哂講,油脂分佈得好平均,認真靚牛,食果陣完全係滑入口!❤️❤️❤️🐖 豬肉類就有6款 🐷主要係邪惡嘅豚后肉、豚小排等 🤤豚肉d肉質都好嫰口啊 😍推介🔥 鹽燒一口骰仔豚蜜運豚后肉 ⬅️ 呢個都好味,淡淡蜜汁唔會蓋過豚肉味,食落又唔會膩😋仲有款叫麵豉黑豚大腸添!大家可以試試 😃至於 🐓雞
⚠️ 提提你,如果想食,真係要訂座,因為平日夜晚都多人 🙈

不過嚟食放題唔係掛住飲嘢嘅,最緊要係食嘛!😋
不得不讚呢度d肉肉都好高質!👍

🐂 牛肉都有10款 🥩
(各位睇下首圖,你就明有幾高質🤤)
各位,必叫牛舌呀!🔥
薄切切得好靚,入口即溶!😋
同時推介🔥 鮮番茄霜降和牛 🍅🐂
番茄汁好鮮甜,配和牛好juicy 😍😋

🐖 豬肉類就有6款 🐷
主要係邪惡嘅豚后肉、豚小排等 🤤
豚肉d肉質都好嫰口啊 😍
推介🔥 鹽燒一口骰仔豚
仲有款叫麵豉黑豚大腸添!
大家可以試試 😃

至於 🐓雞肉方面,主要係有唔同口味嘅雞翼🐔
有香茅、生薑、柚子蜜薑味🍊 幾特別😄
我哋就試咗辛辣黑椒雞腿肉同孜然雞中翼,
雞腿肉唔係鞋霎霎👍 又唔會話超辣,但惹味 😙
孜然雞翼醃得好入味呀 😋❤️

餐廳主打烤肉,所以壽司刺身方面種類唔可以話非常之多,不過基本嘅刺身都會有得食,例如三文魚、吞拿魚、希靈魚等,但推介要狂食甜蝦!🦐 因為夠鮮甜 😋😃❤️
嫌唔夠喉嘅話,仲有壽司食架!🤰

除咗肉肉同壽司刺身之外,仲有小食同熱食添!
點解好似食極都仲有,唔完咁 😂🙈
熱食推介🔥 卜卜煮大蜆
我見檯檯都有叫呢個 😮
湯底係白籮蔔胡椒湯,夠清甜!
蜆洗得夠乾淨,冇沙👍

由於太多嘢食喇,加上掛住狂食肉肉,其他嘢食未試得哂 🙈

平時我燒肉烤得衰,燒到d肉乾哂🤣
不過呢度d肉燒耐咗都唔會太乾架喎,d肉質夠濕潤👍
餐廳服務亦都高效率,出嘢夠快,店員亦十分主動積極跟進,仲好心講解俾我哋知,燒肉要注意唔好將d豬肉放爐中間,以免滴油落爐口著火🔥😆🙈
但最後我同朋友都燒到好論盡😂 最終店員主動幫忙燒肉俾我哋食 🤣🤣🤣🤪
2022-06-23
  • 薄切牛舌
  • 孜然雞翼
  • 鮮番茄霜降和牛
今晚我想食刺身🐟、壽司🍣。而男朋友又想燒烤。🍢我地👫搵到位於尖沙咀嘅「燒魂」🍽,可以一次過滿足晒我地嘅願望🤩。裝修環境舒服😊,座位好闊落😍。全程都播住我地熟悉嘅流行歌。🎶食物嘅種類好多🥳,total有12張可以落order嘅紙仔。😝填完紙仔落order後,店員好快就會送上食物。😎🍣 刺身 + 壽司刺身類 😻➡️三文魚、原隻甜蝦、馬刀貝、深海八爪魚壽司類 🐟➡️忌廉芝士鰻魚、火炙醬燒蟹棒、厚燒玉子、松露醬大蝦、黑醋紫蘇鯛魚、七味燒三文魚刺身、壽司鮮甜好味😋。而且我地可以一路食住🤭一路慢慢燒。😍🍤 揚物 + 一品料理➡️ 海老天婦羅、薯蓉芝士丸、榴槤炸彈、海鹽枝豆食放題一定要食埋炸物、小食先更滿足。👏🔥 燒烤肉類 🥩 -牛 🐮 牛裡肌、和牛、安格斯骰仔粒、壺漬牛粒豬 🐷 豚后肉、豚大腸、鹽燒一口骰仔豚雞 🐔 辛辣黑椒雞腿肉、4個唔同味嘅雞翼 (香茅、生薑、柚子蜜、孜然)有好多款肉🤩嘅特別位置 + 唔同口味🥳。全部肉質口感腍。😊而且咬落好juicy🤤,唔會燒到乾噌噌。蔬菜 🥬 ➡️ 芝士+翠玉瓜、黑松露+雞髀菇食得健康得嚟又帶點點邪惡!😈➡️ 戀人菠蘿、感動洋蔥去咗皮嘅甜菠蘿🍍。燒完變甜甜嘅洋蔥🧅。另
今晚我想食刺身🐟、壽司🍣。
而男朋友又想燒烤。🍢

裝修環境舒服😊,座位好闊落😍。
全程都播住我地熟悉嘅流行歌。🎶

填完紙仔落order後,店員好快就會送上食物。😎

🍣 刺身 + 壽司
刺身類 😻
➡️三文魚、原隻甜蝦、馬刀貝、深海八爪魚
壽司類 🐟
刺身壽司鮮甜好味😋。
而且我地可以一路食住🤭一路慢慢燒。😍

🍤 揚物 + 一品料理
➡️ 海老天婦羅、薯蓉芝士丸、榴槤炸彈、海鹽枝豆
放題一定要食埋炸物、小食先更滿足。👏

🔥 燒烤
肉類 🥩 -
牛 🐮 牛裡肌、和牛、安格斯骰仔粒、壺漬牛粒
豬 🐷 豚后肉、豚大腸、鹽燒一口骰仔豚
有好多款肉🤩嘅特別位置 + 唔同口味🥳。全部肉質口感腍。😊
而且咬落好juicy🤤,唔會燒到乾噌噌。

蔬菜 🥬
➡️ 芝士+翠玉瓜、黑松露+雞髀菇
食得健康得嚟又帶點點邪惡!😈

➡️ 戀人菠蘿、感動洋蔥
去咗皮嘅甜菠蘿🍍。
燒完變甜甜嘅洋蔥🧅。

另外仲有丸類🍡同日本直送嘅一口甜薯🍠,出色!😍

我地覺得原隻甜蝦刺身🦐係必食之選。
食完蝦身鮮甜爽口嘅刺身😙,仲可以燒埋個蝦頭食。😋
燒完有啖啖蝦膏之餘😈,仲有香脆可口嘅味道。😎
可能算係個隱形餐單吧!😜

喺尖沙咀地區 人頭計夜晚都係$300多少少一位放題飲品任飲 刺身任食 燒烤任食 有一品料理最後仲有movenpick獨立杯裝雪糕 超滿足呢度空間一眼望得晒 唔會太多人 亦唔會好迫店員嘅速度快手 收單 上菜 收碟 囉嘢飲自己寫紙仔落單 嘢飲係店員送上刺身選擇 總共都見到10樣8樣 冰住上最鍾意厚切肥美 三文魚 馬刀貝 都係我嘅至愛 爽口鮮甜甜蝦 係中型大小 鮮甜滿足希靈魚 脆卜卜 燒烤 選擇有好多肉類嘅有 雞翼 雞塊 豬肉 牛肉 醃過嘅 仲有高質和牛粒 樣樣俱全 用椰菜絲墊底 擺放得一啲都唔求其蔬菜嘅款式 都不缺少 燒完出嚟真係勁好食冬菇 菠蘿 松露鮑菇 芝士翠玉瓜 肉鬆青瓜絲蟹籽沙律 配合燒肉解解肉嘅油膩感 好正仲有唔少得一啲一品料理 同埋天婦羅特別推介 榴槤炸彈 一咬落去暖笠笠 卜卜煮大蜆 粒粒都好大粒肥美 充滿胡椒味嘅湯底仲有幾片白蘿蔔炒雜菜都好鐘意食 大大一碟一啲都唔馬虎仲有太多款式根本都食唔晒

喺尖沙咀地區

仲有幾片白蘿蔔
炒雜菜都好鐘意食 大大一碟一啲都唔馬虎

仲有太多款式根本都食唔晒
2022-06-27 18 瀏覽
裝修幾靚既韓日燒🥗涼拌沙律 : 田園雜菜沙律 . 肉鬆蟹籽沙律 . 胡麻冷豆腐 . 泰式生蝦 。🐟刺身 : 三文魚 . 鮑片 . 吞拿魚 . 希靈魚 . 玉子燒 . 馬刀貝 . 原隻甜蝦 . 深海八爪魚🍣壽司卷物 : 松露醬大蝦壽司 . 香芒乳酪加州卷 . 花之戀壽司 . 黑醋紫蘇鯛魚壽司 . 三文魚壽司 . 青瓜小卷 . 火炙醬燒蟹棒壽司 . 厚燒玉子壽司 . 忌廉芝士鰻魚壽司 . 七味燒三文壽司🥟唐揚揚物 : 十勝蕃茄芝士餃子 . 榴蓮炸彈 . 北海道牛乳松葉蟹薯餅 . 薯蓉芝士丸 . 蟹棒天婦羅 . 南瓜天婦羅 . 手打脆香魚角 . 海老天婦羅 🌽燒魂潮流 : 薑汁皮蛋貢丸 . 甜心粟米 . 日本迷你一口甜薯 . 黃金蝦棗 . 香草牛油冬菇 . 墨汁墨魚丸 . 川辣牛丸 . 戀人菠蘿 . 中華唐生菜 . 芝士腸 . 澳洲草飼和牛丸🐣穀飼鳥雞 : 柚子蜜薑味雞中翼 . 生薑味雞中翼 . 香茅雞中翼 . 辛辣黑椒雞腿肉 . 孜然雞中翼🐄騷肌牛皇 : 鮮蕃茄霜降和牛 . 騷騷牛裡肌 . 黑毛飛霜空降和牛 . 西柚汁霜降和牛 . 薄切牛舌 . 鮮蕃茄牛裡肌🐷惹火豚后 : 蜜運豚后肉 .
裝修幾靚既韓日燒

🐷惹火豚后 : 蜜運豚后肉 . 血池赤豚小排 . 奧斯卡豚后肉 . 面豉黑豚大腸 . 香茅豚后肉 . 鹽燒一口骰仔豚
🍲一品料理 : 青椒豚肉生薑燒 . 海鹽枝豆 . 胡椒牛骨湯 . 懷舊碗仔翅 . 紫菜皮蛋貢丸湯 . 爽脆腸中寶 . 蒜爆通菜 . 牛油炒粟米

🍜當店食事 : 酸辣三文魚頭鍋 . 石鍋香茜蠔仔粥 . 卜卜煮大蜆 . 蕃茄薯仔和牛烏冬 . 冬陰功魚腐粉絲鍋 . 和風炒野菜 . 菠蘿炒飯

咁多野食最推介既頭五名既第五名係鮮蕃茄霜降和牛 , 因為個肉質係入口即熔咖🤤🤤 。 第4名係騷騷牛裡肌 , 薄薄一片加埋個菜點埋個泰式汁 。成件事一 D 都唔邪惡😹🤣😂 ( 自欺欺人 ) 。第三名係榴蓮炸彈 , 個榴蓮唔係加左糖好假果 D 。 係好 creamy 有榴蓮肉咖 🥰🥰 。 第二名得主係卜卜蜆 , 好大隻蜆 , 🤮吐沙做得幾好 。 食落冇沙 。冠軍得主係刀馬貝 , 其他店鋪好小有衣樣刺身食 。 所以你地一定要試下 。 個口感有 d 似橡筋又好爽咁既 。

星期一至4任飲任食
18:00-20:00 成人$308(包酒)
20:00-22:00 成人$338(包酒)
21:45後入座成人$288
星期五.六.日.公眾假期.前夕任飲任食
18:00-20:00 成人$338(包酒)
20:00-22:00 成人$368(包酒)
21:45後入座成人$298
2022-06-24 2620 瀏覽
好耐之前黎食過一次,但太多人要等好耐😎今次專登開舖就來到食個Early dinner😌呢度仲用緊填紙仔落單,開頭仲好驚會漏單,但發現最後食物都上齊哂☺️刺身以甜蝦及三文魚最為出色🤤鮮!甜!😍另外仲有吞拿魚、希靈魚、馬刀貝、鮑片🤤食物種類多,芝士翠肉瓜、菠蘿、牛油栗米、泰式生蝦、牛乳松葉蟹薯餅、香芋波波、澳洲草飼和牛丸、薑汁皮蛋貢丸,仲有好多一品料理😍香茅雞中翼😍孜然雞中翼😍兩款單邊雞翼易熟又唔會塞飽👍🏻🌶血池赤豚小排有啲辣但好惹味😋奧斯卡豚后肉+蜜運豚后肉🤤一齊燒起火光熊熊🔥食落一啲都唔油膩👍🏻牛舌😍😍😍😍係我最後的牛舌☺️薄切的好處係可以食好多塊,罪疚感都唔會重👍🏻鮮蕃茄霜降和牛😍西柚汁牛裡肌😍好重牛香☺️壺漬牛粒肉嫩多汁🤤雖然呢度唔似其他放題有雪糕食,但叫幾粒榴槤炸彈做甜品仲好🤤熱辣辣流出榴槤蓉好邪惡🤤🤤🤤總括而言,座位闊落舒適,員工收碟好快,中途見我地玩出火仲過黎幫我地燒肉😂講解唔同肉類應該燒幾耐👍🏻

奧斯卡豚后肉+蜜運豚后肉🤤
一齊燒起火光熊熊🔥食落一啲都唔油膩👍🏻
牛舌😍😍😍😍係我最後的牛舌☺️
薄切的好處係可以食好多塊,罪疚感都唔會重👍🏻

2022-06-23 74 瀏覽
出到尖沙咀搵燒肉放題好易,但搵到間食物唔錯價錢又唔錯嘅真係比較少 今次嚟到燒魂,想有位食真係book 訂同早d去開胃前菜,蟹子沙律,糊麻豆腐同泰式生蝦冷盤嚟講幾好,細細份好開胃刺身方面都算新鮮最值得食係象拔蚌刺身,非常鮮甜壽司款式好多,細細舊飯唔會太飽又可以食多幾款食材都好新鮮食放題點少得炸物,平時上到嚟都已經凍曬,但今次係新鮮炸熱辣辣,外脆內軟,餃子唔會炸到乾曬,保留肉汁炸榴連好甜好香,岩曬鐘意榴連嘅朋友食燒肉點可以冇肉鐘意嚟到主角,覺得比較驚喜嘅係牛肉可以咁靚,真係好抵好好味,牛肉新鮮嫰滑,唔會燒完硬到吞唔落食慾大增仲有雞肉同豬肉都非常吸引,肉沖完全冇被燒乾,每一啖都覺得好幸福而且柚子雞翼好特別可以一試,酸甜咪會更加開胃食到停唔到口最後店主推介冬瓜蜆肉辣湯,食完豬肉覺得好油膩,除了飲解茶都可以試下這款湯,解膩小小辣飲好感覺可以繼續食肉有蜆肉加冬瓜湯特別甜,鮮味十足,但有小小沙下次可以吐沙吐耐d味道係唔錯的最後我覺得性價比係高的,可以回本價錢款式味道都唔錯,得閒同朋友聚一起都係唔錯嘅選擇,放題同燒肉都可以滿足你,店員態度好好,後生仔好有禮貌
今次嚟到燒魂,想有位食真係book 訂同早d去

開胃前菜,蟹子沙律,糊麻豆腐同泰式生蝦
冷盤嚟講幾好,細細份好開胃

刺身方面都算新鮮
最值得食係象拔蚌刺身,非常鮮甜

壽司款式好多,細細舊飯唔會太飽又可以食多幾款
食材都好新鮮

炸榴連好甜好香,岩曬鐘意榴連嘅朋友

食燒肉點可以冇肉

食慾大增

而且柚子雞翼好特別可以一試,酸甜咪會更加開胃
食到停唔到口

味道係唔錯的

最後我覺得性價比係高的,可以回本
2022-06-22 1444 瀏覽
 良心小店放題專門店尖沙咀美食攻略,燒肉加刺身放題,另有大量各式熟食炸物任食燒肉有牛有豬有雞,蜜汁豚肉,蔥豚肉,血池辣豚小排,大腸,一口豚肉/一口牛肉,多款唔同牛燒肉,包括牛舌,牛肉油花豐富香嫩刺身,三文/鮑片/吞拿/希靈/玉子燒/深海八爪魚/馬刀貝/大隻甜蝦刺身夠新鮮厚切,唔錯,蝦真心好甜好食夠大隻主食類也多,泰式炒通菜/番茄牛肉烏冬/ 冬陰功豆腐粉絲鍋/卜卜煮大蜆/蜆肉大隻甜鮮,蠔仔粥,酸辣三文魚頭/炒飯等等一品料理 鹽枝豆/牛油粟米/牛骨湯/紫菜皮蛋湯/青椒豚肉燒炸埋即點即炸 番茄芝士餃子,手打魚角,南瓜天婦羅,蟹棒天婦羅,蟹肉薯餅,芝士丸,蝦天婦羅,夠熱辣辣又香脆可口建議先上刺身壽司,再食燒肉,仲有位先食熟食同湯品餐廳上菜夠快,燒肉爐火夠猛,燒肉一流,個人覺得單食燒肉都已經夠回本位牛肉七種已經好滿足,牛肉味濃而唔油膩,好食好食平均消費$300 記得訂位,4人大卡位,好舒服~尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓2/F, Cameron Centre, 57-59 Chatham Road, Tsim Sha Tsui#燒魂一 #燒魂放題 #燒肉放題 #刺身放題 #和牛放題#尖
 良心小店放題專門店
尖沙咀美食攻略,燒肉加刺身放題,另有大量各式熟食炸物任食
刺身夠新鮮厚切,唔錯,蝦真心好甜好食夠大隻
一品料理 鹽枝豆/牛油粟米/牛骨湯/紫菜皮蛋湯/青椒豚肉燒

建議先上刺身壽司,再食燒肉,仲有位先食熟食同湯品
牛肉七種已經好滿足,牛肉味濃而唔油膩,好食好食
平均消費$300 記得訂位,4人大卡位,好舒服~
尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓
#燒魂一 #燒魂放題 #燒肉放題 #刺身放題 #和牛放題
#尖沙咀放題 #刺身 #壽司 #香港尖沙咀 #燒魂燒肉 #燒魂
#消費券優惠 #暑假 #香港好去處
2022-06-22 77 瀏覽
好想食燒肉放題,網上見到依間尖沙咀放題好出名,於是同朋友仔特登黎食,果然冇令人失望呢。餐單食物種類都好豐富,落單比店員好快就上菜,效率好高刺身類擺盤夠靚,有甜蝦,希靈魚,鮑片,三文魚 etc, 全部都好新鮮,再 encore 左次,特別係甜蝦同三文魚,好鮮甜,三文魚肉夠滑,食到停唔到口牛肉類,瘋狂 encore 牛舌,薄切牛舌好快熟,肉質軟腍,牛味香濃,另外壺漬牛粒都好值得推介,燒完肉汁好 juicy , 基本上牛類都好出色,食到回哂本。雞類係單骨既雞翼,最中意孜然雞翼,燒出黎雞肉依然好滑豬肉類,一開始唔識燒放哂中間,d 油滴落爐搞到好大火燶埋,店員見到即卡教我地放側邊慢慢燒,五花肉脂肪分佈均勻,燒完好香,勁吸引炸物類,唔會太多炸粉,好夠脆唔會驚淋哂。榴槤波波,中意食榴槤既一定唔可以錯過,我地兩個人最後 total 嗌左 8 粒食,因為真係超好食,入面既流心榴槤餡簡直一流菜類,個人中意食牛油粟米,佢既牛油落得好夠。好好味,紫薯都唔差,有入口即融既感覺。菠蘿好甜另外仲有好多菜式都冇試到,仲要有鍋物類,飯同粥,比較特別,但實左食唔哂咁多款。總括係一次好滿足既晚餐。更值得一讚係店員服務態度,

雞類係單骨既雞翼,最中意孜然雞翼,燒出黎雞肉依然好滑

炸物類,唔會太多炸粉,好夠脆唔會驚淋哂。

另外仲有好多菜式都冇試到,仲要有鍋物類,飯同粥,比較特別,但實左食唔哂咁多款。總括係一次好滿足既晚餐。更值得一讚係店員服務態度,上菜同清碗碟都好快亦冇漏單情況,態度有禮友善。

2022-06-21 987 瀏覽
今日揀咗間燒肉放題食 見到評價幾唔錯又有燒肉😆我地食平日18:00-20:00 $308一位除咗燒肉、大路嘅日式放題食物、仲有啲特色料理 寫紙仔落單~飲品任飲~ 有可樂 荔枝紅茶 cc lemon同解茶 好似仲有清酒可以嗌刺身 好新鮮~我哋每樣嗌咗少少 三文魚超厚身好鮮美 甜蝦原隻大大隻 沙律火炙壽司好出色🥰 燒得好香 七味燒三文魚壽司更帶少量油香炸物天婦羅香脆 天婦羅蝦、南瓜同蟹柳都唔錯👍🏻仲有放題必食嘅榴槤炸彈😍主角燒肉- 雞肉類孜然雞中翼好香好似土匪雞翼咁 另外雞腿肉都夠滑燒肉嘅時候店員主動過嚟幫忙幫我地擺好位教我哋燒🥰豚肉超邪惡五花腩點埋店家嘅辣醬 夾係生菜食超好食😋 豚小排都一樣咁正牛肉估唔到呢個價位嘅放題 燒牛肉竟然唔差👍🏻肉質都嫩口有牛味 我哋都encore咗幾次😆一品料理試咗個幾特色嘅蒜爆通菜 好似去泰式餐廳食嘅馬拉盞炒通菜咁 高質👍🏻 主食總括而言呢個價位物超所值 食物超出預期👍🏻👍🏻👍🏻
今日揀咗間燒肉放題食 見到評價幾唔錯又有燒肉😆
我地食平日18:00-20:00 $308一位
除咗燒肉、大路嘅日式放題食物、仲有啲特色料理 寫紙仔落單~

刺身 好新鮮~

我哋每樣嗌咗少少 三文魚超厚身好鮮美 甜蝦原隻大大隻

沙律

火炙壽司好出色🥰 燒得好香 七味燒三文魚壽司更帶少量油香

炸物

天婦羅香脆 天婦羅蝦、南瓜同蟹柳都唔錯👍🏻
仲有放題必食嘅榴槤炸彈😍

一品料理

主食

總括而言呢個價位物超所值 食物超出預期👍🏻👍🏻👍🏻

2022-06-21 35 瀏覽
燒魂認真夠晒銷魂,呢度最出名當然係食燒肉,有唔同嘅肉類俾你選擇,包括牛、雞同豬當然不可缺少,另外仲有蔬菜類同埋一啲鍋物,鍾意食熱食嘅朋友,喺呢個日式放題裏面就可以大吃大喝,大快朵頤。雞翼有好多唔同嘅味道有薑蓉有柚子,全部都係單骨雞翼。另外牛肉都有好多款式,居然有我鍾意食嘅牛舌,全部薄切慢慢燒,加埋薑蔥味道一流。呢度嘅鍋物值得一讚,最鍾意飲佢嘅牛腩清湯,一共飲咗兩碗,另外仲有個蜆湯用咗胡椒底加埋蘿蔔一片片好入味,食完之後成個人暖晒,蜆份量都多而且無沙,呢個蜆已值得我再來光顧!另外職員都推介我飲過三文魚頭湯,有好多蔬菜,另外三文魚頭都好出色。
燒魂
認真夠晒銷魂,呢度最出名當然係食燒肉,

呢度嘅鍋物值得一讚,最鍾意飲佢嘅牛腩清湯,
2022-06-15
10 分鐘 (堂食)