2022-06-21 44 瀏覽
之前已經喺其他地方食過流水蝦放題,估唔到屯門都有一間新開嘅餐廳吸引咗好多人排隊,我都去試吓一探究竟‼️首先餐廳都有足夠嘅空間同埋通風系統做得好好唔怕吸入好多油煙👍🏻每張枱都連住咗流水蝦嘅魚缸,我哋可以直接喺入邊夾起生猛又跳跳紮嘅流水蝦,他放入冰筒將佢哋凍暈,之後就可以放喺燒烤爐上面燒🔥由於飲食嘅關係我覺得佢哋將瑜伽放喺餐枱嘅旁邊係非常之好嘅設計,唔會太嘥時間仲要好方便!除此之外其他食物都係任燒打開尤其是係海鮮啦,海鮮嘅區域放滿咗好多唔同嘅海鮮,例如有生蠔、蜆肉、原條魚等。生蠔鮮甜,燒左都唔會細粒,加左蒜蓉超美味

2022-06-19 143 瀏覽
今日做左一日屯門牛,夜晚去左最近一間超人氣任食任玩嘅餐廳,限時2.5小時可以即釣新鮮蝦,即燒即食,仲有好多其他唔同嘅食物選擇,岩哂同一大班朋友gathering~呢度唔同時段有唔同收費:蝦嘅尺寸都幾大隻,要自己用夾夾上黎,再放落去冰水一陣,就可以放上去爐度燒喇!同場加映仲有好多唔同嘅海鮮,樣樣都好新鮮,而且唔會好限量,不停refill。燒原條馬友超正,外脆內嫩,肉汁豐富。可以去調味料區域拎牛油蒜蓉燒帆立貝,十分惹味:現場可以自己淥麵食,仲有好多熟食同炸物,可以每樣試少少~除左海鮮,仲有唔同款式嘅燒烤配料:任食甜品雪糕雪條,仲有好多飲品啤酒花茶任飲:試左呢枝韓國真露,士多啤梨味,都幾易入口。

呢度唔同時段有唔同收費:

燒原條馬友超正,外脆內嫩,肉汁豐富。

可以去調味料區域拎牛油蒜蓉燒帆立貝,十分惹味:

現場可以自己淥麵食,仲有好多熟食同炸物,可以每樣試少少~

除左海鮮,仲有唔同款式嘅燒烤配料:

任食甜品雪糕雪條,仲有好多飲品啤酒花茶任飲:

試左呢枝韓國真露,士多啤梨味,都幾易入口。
2022-06-18 153 瀏覽
伏呀😞😞😞首先,坐位好迫夾…..枱與枱之間無咩空隙….好易撞到野,張枱又細…..地下好滑又污糟….….枱同餐具都油油地爐又唔夠火力,面積唔夠大,燒幾件野就滿…..煮兜蜆煮左半粒鐘都未食得….唔開口….海鮮除左鮑魚,蝦叫係游水之外,其他都唔新鮮……燒左半粒鐘…燒完兜蜆成兜都係泥…..野食好似buffet甘出去拎野食,我地食宵夜時段9點開始,食兩小時可以食到11點……但10:15已經無得拎野食,因為實在燒得太耐先有得食……最後每人食左一隻雞翼,兩塊牛,1隻鮑魚…..幾隻蝦…一個錫紙兜仔金菇,一兩隻蠔….仲有一條雪條…..最後承惠每位$331.5凌晨仲肚仔屙……呢個價錢唔洗揀佢一定唔會再去食囉….
伏呀😞😞😞
地下好滑又污糟….….枱同餐具都油油地

最後承惠每位$331.5
凌晨仲肚仔屙……呢個價錢唔洗揀佢
一定唔會再去食囉….
朋友book左位今晚係到食,真係一定要book位喔😉晚市爆哂場,都要等位❗️2.5小時仼飲仼食,包括即夾即燒既流水蝦、鮑魚、蠔、螺同仼飲啤酒等,唔怪得咁多人食😂而且佢會keep住轉下款,真係食到幾多款幾抵食❗️環境方面都幾大,容納到好多人,但2人枱加個燒爐會有小小窄,不過職員會keep住清客人枱上既垃圾👍🏻所以影響都不大。-11:30-15:30 成人$2987:30前離座 成人$3387:30後離座 成人$3689:00後入座 成人8折✨小童一律$188✨另設加一-💕海鮮區有魚、蜆、魷魚串、生蠔、青口、螺等。蠔🦪燒完搭配蒜蓉、辣椒🌶️,又有鮮味又香辣惹味☺️。-💕 串燒區分左2邊,其中一邊係疏菜類同包類,有茄子🍆、菇類、娃娃菜、菠蘿🍍、窩夫、麵包🥯等。另一邊係肉類,有豬扒、丸類、腸仔、玉子、甜薯、雞軟骨、漢堡扒等。玉子燒又厚又香甜☺️當中最正既就係鱔😍原本醃料已經好夠味,肉爽彈牙兼帶油香🥰-💕 熟食區一開始食有薯角、炸燒賣、干燒伊面、雞腳、瑞士雞翼、冬陰公湯等。後來換左新款😳有芝士蝦伊麵、小龍蝦🦞、雞翼尖、手撕雞等😳。芝士蝦伊麵必食‼️芝士味極濃郁😍伊麵掛哂汁,同酒樓食既有得比😍🥰-💕 甜品區都

11:30-15:30 成人$298

💕海鮮區

💕 串燒區

💕 熟食區

💕 甜品
都有3個甜品櫃,包括新岀冇耐既韓國樂天雪糕批😳、牛奶公司雪糕、coco berry 雪糕、甜筒、雪米糍等。而自製既仲有好多款,包括布朗尼、可可粉糯米糍、朱古力/芝士/士多啤梨蛋糕、雪耳南北杏糖水等,食完燒野飲番個糖水即刻滋潤番哂☺️。

💕 飲品區
茶類、汽水、果汁、嘉士伯、梅酒、清酒等。

環境:7/10
服務:8/10
整體味道:7/10
回頭率:7/10
2022-06-13
2022-06-17 168 瀏覽
早前母親節我就帶咗媽咪去食呢間屯門嘅新餐廳,我哋仲有一個好好嘅體驗呀!至於點解要分享就係因為呢間餐廳特別在於我哋可以又玩又食😍首先呢間餐廳係食流水蝦嘅,所以每一張枱嘅旁邊都會有一個水缸,水缸入邊有好多生猛游水嘅流水蝦🦐你驚佢嘅時候仲會彈下彈下㗎,所以我哋要小心啲唔好俾佢彈到濕晒。提下大家如果想夾蝦嘅話最緊要速度夠快唔好俾佢哋有掙扎嘅機會😆着起上嚟之後就放入冰筒將佢哋冷凍等一陣佢哋就會暈咗咁就可以放上烤爐上面燒㗎啦👍🏻每一隻蝦都好大隻同埋好新鮮大家記得留意番煮食嘅時間唔好燒過龍,久唔久要返下個下身等到佢變紅色就差唔多食得㗎啦😝啲蝦肉真係超級彈牙又好味✅

2022-06-16 230 瀏覽
不用到泰國旅行也能吃到流水蝦了,一嚐自己捉自己煮自己食的過程~店內每個座位旁邊均有專屬的蝦缸,吃光缸內的蝦更可以加蝦。每枱也有辣椒粉、燒烤粉、孜然粉和岩鹽四款調味料,也可以在出面拿取自配的豉油。晚市流水蝦海鮮啤酒任飲任食2.5小時 - $368每位送白鱔串和雪花和牛各一份,白鱔塗滿了惹味的燒汁,燒起來帶點微脆,滿嘴都是魚脂;牛肉片雪花豐富又均勻,好軟嫩。流水蝦方面,是採用淡水的大頭蝦,蝦隻非常生猛,夾起浸至冰水凍暈便可爐燒,捕捉也需要少少技巧和膽識。活蝦特別鮮美,尤其大蝦頭頗有膏肉,好肥大鮮嫩,入口甘香濃郁。海鮮方面,十多款不斷即開的新鮮海產,猶如置身於魚市場,有蠔、鮑魚、扇貝、貴妃蚌、冬風螺、大眼雞等等。超喜愛新鮮的活鮑魚,厚肉爽身帶點煙韌感;大大隻的貴妃蚌更是鮮甜有肉感。熱菜方面,等候食材燒烤時,可以取一些墊墊胃,有多款炸物,款式還會不斷變更。特別是油泡的大頭蝦串,整隻大頭蝦被炸得酥香無比,裡面雪白的蝦肉好鮮甜。燒烤配料方面,有多款串燒如雞軟骨、雞腎等等,最喜愛燒原隻肥美的雞全翼,雖燒的時間較長,但好嫩滑多汁;也有不少肉類,如五花腩、羊架、牛仔骨等等,逼出肉脂香;也有丸類和蔬菜等等
晚市流水蝦海鮮啤酒任飲任食2.5小時 - $368
白鱔串和雪花和牛
流水蝦
貴妃蚌&大頭蝦
油泡的大頭蝦串
燒烤配料方面,有多款串燒如雞軟骨、雞腎等等,最喜愛燒原隻肥美的雞全翼,雖燒的時間較長,但好嫩滑多汁;也有不少肉類,如五花腩、羊架、牛仔骨等等,逼出肉脂香;也有丸類和蔬菜等等,特別有玉子燒和台灣腸。
甜品方面,有多款自家製的甜品如芝士蛋糕等等,每一件也是一口,可試更多口味;
雪糕方面,則有多款口味的牛奶公司雪糕杯、韓國Melona椰子味雪條、本地的CoCoberry益力多味雪糕杯等等。
飲品方面,除了基本的罐裝汽水,還有花茶、啤酒、清酒和梅酒等等。特別欣賞有教主代言的「OOHA」汽水,零糖零卡零脂,口味與普通汽水無異,更有少少甜感,有齊三款口味。
2022-06-11
2022-06-15 224 瀏覽
話說今日阿女提早同我慶祝父親節,一家人去咗屯門燒蝦蝦,因為阿女知道我鍾意食放題,所以便走食, 原本都對佢有期望嘅,因為喺社交平台見到好多人都讚佢;卒之今日去咗食,入到去第一時間見到張枱勁細張;根本擺唔到嘢食。 跟住攞嘢食嘅碟只有一隻,咁攞咗啲蜆蠔鮑魚青口返嚟係咁燒,跟住見到有個錫紙兜有兩個細兜,咁就攞咗支韓國士多啤梨味嘅清酒,值得一讚既個清酒係真係好香好甜, 清酒配東風螺一流, 係好食嘅好香甜不過啲蜆;有好多都唔擘口,同埋有沙;清理唔乾淨。個蝦缸裏面啲蝦,我數過大約得30零40隻到好小蝦,同埋佢啲蜆可能因為佢急凍得太過雪得太死啲蜆好多都真係唔係好食唔到。咁魚方面就只係見到有兩隻一隻大眼雞另外一隻好似係黃花魚唔同社交平台講裏面就有龍躉仔呀石斑呀嗰啲一條都見唔到囉,我都食飽咗同埋單啦先至見佢出貴妃蚌,最後都係食咗一隻算數。總括嚟講呢一餐我覺得係唔抵嘅因為冇地方去擺嘢同你攞嘅嘢返啲人行黎行去嚟, 擺枱太多所以行嘅路太窄成日啲人行喺你張枱隔離嗰度行嚟行去呢變咗阻住你食嘢所以我唔主張會再去
2022-06-15
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
父親節
  • 韓國清啤
2022-06-15 310 瀏覽
💖 燒蝦蝦 (興泰大廈) (屯門)✨屯門仁愛堂街45號興泰大廈地下1,1A,2至8號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️屯門之前嗰間位於何福堂嘅放題終於執咗笠啦,原來而家轉咗做流水蝦🦐放題,睇嚟屯門人又有福了💕喺我舖頭附近梗係要去試吓啦!一入到去就見到每一個座位旁邊都有大水缸,入邊啲蝦超級生猛😍‼️提醒大家呢度夾蝦🦐記得要記住「快狠準」呢三個字,俾啲信心自己一定會夾得成嘅💪🏻!因為呢度啲客跑得太快啦所以真係要幾有耐性,夾嘅時候要用陰力🙆🏻‍♀️夾起咗之後一定要即刻放入冰筒將佢哋凍暈💁🏻‍♀️除此之外出邊嘅自取區亦都有好多唔同嘅海鮮可以俾大家任君選擇。我哋嗰日去呢就有扇貝、鮑魚、生蠔、貴妃蚌、原條魚、青口同埋東風螺🐚大家仲可以自己揀調味料我就最鍾意蒜蓉加芝士🧀我爸爸特登去咗雪櫃嗰度攞士多啤梨🍓真露去整醉蜆🥰好正👍🏻大家一定要試另外仲有好多唔同嘅肉類例如最普通嘅牛扒、豬扒、雞翼、腸仔😍仲要有我最鍾意嘅菠蘿呀🤫真心覺得呢度真係有幾多嘢食,最緊要係佢哋個烤爐有幾層,仲要火力十足,啲嘢好快就燒熟食得😋想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie如果大家有其他餐廳

💖 燒蝦蝦 (興泰大廈) (屯門)
✨屯門仁愛堂街45號興泰大廈地下1,1A,2至8號舖

如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-06-15
今次黎到燒蝦蝦,故名思義,主打當然係🤤燒蝦啦。每個座位旁邊都有養蝦嘅水池,🦐由水池夾蝦上黎,🧊用冰水浸暈,再放佢地上火爐燒,都要自己一手包辦,😜即燒即食。🤣有啲蝦好活躍,要夾佢地上黎都唔係咁易。自己一手包辦成個過程,我覺得係好好嘅體驗,而食落當然特別鮮甜啦。🤩除咗蝦,👍🏼餐廳都有提供好多唔同種類嘅新鮮海鮮任食任拎,包括鮑魚,蜆,扇貝,原條鮮魚等等,每樣都好新鮮。👍🏼想食鮮味嘅可以唔落任何調味,而我就最鍾意加少少蒜蓉落去一齊燒,非常香口。雖然餐廳嘅賣點係蝦同各種海鮮,但亦都有好多串燒,肉類,丸類,瓜類等等提供,我就配合唔同調味同醬料,樣樣都試下。👍🏼整體來講,$328一個人可以食到係性價比高嘅,食過其他類似嘅,計埋加一起碼都$400-$500起。而食物種類都不相伯仲,另一個我欣賞嘅地方係,佢地會不時添蝦!👍🏼
今次黎到燒蝦蝦,故名思義,主打當然係🤤燒蝦啦。

2022-06-15 105 瀏覽
記得以前有個朋友屋企係做釣蝦場佢成日都帶我去佢嗰度玩同食佢啲蝦㗎,原來而家啲餐廳都有!唔講你唔知原來屯門有一間新嘅流水蝦放題店。一入到去坐低咗之後店員就會詳細介紹吓所有嘅用具同埋夾蝦嘅方法。如果一個唔小心就會比佢哋彈到成身濕晒㗎啦。一定要聽清楚店員點教我地🔥呢度嘅流水蝦超級生猛,夾起上嚟一啲都唔容易㗎,我哋夾好咗之後就要即刻將佢哋放入冰桶凍暈,減少佢哋喺燒烤爐上被燒嘅痛苦😖,估唔到直銷嘅活蝦真係好鮮味,蝦球又有好多蝦煲而且肉質又厚實彈牙,真係食到停唔到口啊!仲有鮮甜多汁嘅生蠔,燒咗之後都唔會縮水,好滿足,食咗起碼20隻!

2022-06-15 61 瀏覽
今日我帶屋企人嚟一齊慶祝生日🎂,大家初頭都冇興趣嚟呢間餐廳度食嘢㗎,點不知食完之後個個捧住個肚笑住走。我屋企人之前都已經好鍾意食流水蝦放題,但係因為有一次發現魚缸啲水勁混濁所以就唔敢再去😵‍💫好在燒蝦蝦係好乾淨好清既水!直至屯門開咗呢間新嘅流水哈放題餐廳我見啲人介紹都幾好所以就帶埋屋企人嚟試一試佢哋入到去餐廳之後讚不絕口。尤其是係Chan聽日格局都幾寬敞,唔會話好污糟!地下唔會好濕👍🏻最緊要係養蝦嘅水缸入邊啲水好乾淨好清澈👍🏻令到佢哋安心食用🔥所有蝦都係我哋自己夾完自己返落去冷凍之後就拎去燒😆好好玩㗎,因為如果一唔小心啲蝦就會彈晒啲水喺我哋個身度🤣係一個好特別嘅體驗‼️最緊要係佢哋啲嘢食真係幾好味✅

2022-06-15 792 瀏覽
屯門呢間🎊新開嘅燒蝦蝦🦐主打即夾即燒🔥即食流水蝦🦐同埋各式🦑海鮮🦪、串燒🔥同埋啤酒汽水🥤甜品🍮雪糕🍨放題,中午2.5小時任飲任食😋加埋一都只係💰三百零蚊,好抵食👍!呢度地方🤩好大,抽風💨幾好,唔會🔥燒到一身油煙👍。水缸有好多大頭蝦🦐,大大隻又生猛🤩,夾上來凍🧊暈佢就可以放上爐燒🔥。即燒🔥即食夠晒鮮味🤤,肉質爽口彈牙🦷,而且有啲仲爆膏添😋!呢度多款飲品🧃,有凍有唔凍,仲有🍺啤酒、清酒🍶、梅酒任飲,超抵😋!清酒🍶除咗就咁飲之外仲可以用來🍲煮各款海鮮🦪添!而且佢哋仲有鋁紙盤俾你加🧈牛油🧄蒜蓉或者芝士🧀一齊煮,十分多變😍!另外都有唔同嘅🧆熟食同埋粉麵🍜,熟食款式仲不時會輪替🤤。串燒🔥方面款式繁多🤤,有各種🍄菇類🎃瓜類粟米🌽菠蘿🍍,仲有串燒🔥雞翼🐓雞軟骨🐑羊架等等⋯應有盡有,不過最正嘅係佢每位會送一串燒鱔,可以🔥燒到皮脆肉嫩好好味😋!呢度甜品🍮同埋雪糕🍨款式亦都唔少🤤,個人推介大阪牛乳雪糕🍨同埋榛子朱古力牛奶棒😋!

呢度地方🤩好大,抽風💨幾好,唔會🔥燒到一身油煙👍。

即燒🔥即食夠晒鮮味🤤,肉質爽口彈牙🦷,而且有啲仲爆膏添😋!

另外都有唔同嘅🧆熟食同埋粉麵🍜,熟食款式仲不時會輪替🤤。

午餐
2022-06-14 76 瀏覽
星期六1130來到門口已經見到好多人排隊了,可能因為fb 出左優惠大家都趕緊來,咁當然我都唔例外, 因有鰻魚和靚牛送。來到呢到緊係要盡情拎海鮮啦! 我今次食左3條唔同的燒魚✌🏻 大量貝類, 蠔, 鮑魚, 大家記得燒果時加d 蒜蓉牛油蔥咁好提鮮架。重點來到, 拎冰和水, 夾蝦了,d蝦好新鮮, 一夾即彈走, 我要同佢鬥快咁先夾到😂好好玩, 燒好蝦後, 一開都有幾多膏,蝦肉新鮮爽彈。另外仲有其他串燒,肉類,蔬菜咁, 我推薦燒蒜蓉包好香口, 仲有呢到新鮮菠蘿好甜, 熱食方面都見佢輪住推出唔同菜式。飲品汽水,茶類, 清酒咩都有, 甜品除左蛋糕,仲有豆腐花,雪糕雪條好多選擇。來到呢到真係要好盡興咁燒咁食先開心的。所以我都放縱自己食左dd 雪條呢🤭

2022-06-14 58 瀏覽
今日嚟到屯門嘅新餐廳,我同男朋友都非常緊張呀,因為呢間餐廳我哋除咗要食嘢之外仲要自己落手落腳🤣首先入到去嘅時候我覺得地面乾淨又唔濕好抵讚👍🏻每一張枱嘅旁邊都有一個魚缸仔,入邊就係有我哋今日嘅主菜流水蝦🦐一邊燒住一邊望住啲蝦又想睇中邊隻自己用夾夾佢上黎,放入冰筒凍暈就可以食㗎啦,鍾意嘅話可以加啲椒鹽同埋孜然粉在作調味,蝦頭嘅部份有好多蝦膏👍🏻除咗嘢食之外呢度嘅飲品係可以任飲!款式都有好多唔同嘅類別,鍾意有咩隨便攞😋除此之外仲有好多唔同嘅熟食、海鮮,我覺得呢個價錢已經係非常高質💕

2022-06-14 69 瀏覽
呢間餐廳好特別啊,喺屯門新開之餘仲要自己出手先有得食🤣好啦今日要為大家介紹嘅就係屯門新開嘅流水蝦店舖-燒蝦蝦😆一入到去已經超級多人,好彩餐廳後面都夠大,等陣就好快有得入座。每張枱隔離都有一個水缸養住一啲流水蝦🦐佢地嘅魚缸仲要打理得好好👍🏻首先我哋要用餐廳提供嘅小冰桶同鉗將流水蝦從魚缸內夾出🦐你唔好睇好似好簡單咁呀但係其實佢哋呢間餐廳嘅流水蝦全部都勁生猛,隻隻都扎扎跳㗎!一個唔小心隨時甩手😂當捉到之後我哋要即刻放入冰筒裏面冰鎮佢一陣先燒,目的除咗係要令到佢啲蝦肉彈牙啲,蝦膏唔算多,但蝦肉好鮮甜,蝦肉好紮實,好有滿足!