2022-07-11 109 瀏覽
話說其實呢間燒蝦蝦,之前已經食過一次。因為實在係太抵食嘅關係,我又拉埋朋友去食多次喇,我今次真係要寫返個好評俾佢哋先得🥰我諗全香港都冇一間放題嘅食物款式可以做到咁齊全,有海鮮區、串燒區、熟食區、甜品區,熟食區有傳統嘢食,亦都有特別菜式(例如玉子燒、釀蟹蓋等等),真係實有一款啱你食。生蠔鮮甜多汁,燒完都冇縮水,有驚喜!蜆冇沙,鮮甜飽滿。鮑魚夠大隻,爽口彈牙。另外好欣賞佢哋有多款自家製嘅甜品,試咗個一口芝士蛋糕🍰,香濃綿滑。私心推介呢個日本綠茶雪糕🍦,綠茶味超重😍放題嚟講,$298可以任食2.5小時,而且啤酒任飲,唔洗額外加錢,我覺得真係抵過好多其他同類型嘅餐廳放題!而且單係海鮮種類,已經可以媲美貴價嘅自助餐!唔怪得幾時去食都咁多人啦,喺度推薦俾各位海鮮迷‼️

2022-07-11 82 瀏覽
之前同朋友講過想試下玩流水蝦,但因疫情一直冇機會去,等到終於放寬堂食,一定要報復式咁瘋狂食海鮮🥳一入到去,環境好大好光猛,自選區域直頭係成個魚市場咁,有啲去咗旅行嘅感覺,超興奮😆喺枱嘅隔離有個水缸,入面好多大頭蝦🦐 睇中邊隻就可以夾佢上嚟,放入冰桶整暈佢先再剪腳,跟住就可以放上爐燒~喺度想讚一讚餐廳嘅店員,因為我哋第一次玩流水蝦有少少雞手鴨腳,佢哋好有耐性咁教我哋釣蝦嘅竅門同燒製嘅秘訣👍🏻 用咗少少時間,我哋掌握到喇,成功釣到幾隻跳跳扎嘅蝦,好有成功感,哈哈。蝦肉爽甜飽滿,落少少調味就已經好好食。螺肉鮮嫩味濃,鮑魚扎實肥美,係我最愛😋總結:燒蝦蝦放題呢個價錢有咁多款嘢食,款式應有盡有,海鮮質素又高,真係好抵食!

2022-07-11 96 瀏覽
上次同囡囡去完元朗食燒蝦蝦,囡囡已經愛上了,因為有得玩有得食,今日我地去屯門再食燒蝦蝦,小朋友超開心。每個座位格離就有蝦缸,超方便,係格離夾完再冰暈佢就燒得啦。蝦夠大隻,而且有好多都有蝦膏,爽口彈牙,鮮味十足。自助吧有任拎新鮮海鮮,D海鮮多到呢,有鮑魚、原條魚、東風螺、青口、扇貝、沙白、蜆、魷魚串等等,每次出去拎都有唔同既海鮮供應,refill 得超快,海鮮吧格離就有丸類、肉類、蔬菜類可以燒,超欣賞佢地既雞翼,好大隻,而且超級入味,另外我地用錫紙兜加清酒煮蜆,都超正,蜆肉好入味,同埋一定唔好錯過既牛油粟米,我地encore 左幾次。除左燒烤類,格離仲有炸物類、熟食類,每次都refill 得好快,而飲品有罐裝、紙包、樽裝飲品之外,仲可以自己即沖花茶。我好鐘意以到既雪糕區,有好多款,雪糕控既我當然唔會錯過,食完真係捧住個肚走。餐廳通風做得好好,唔會搞到成間餐廳煙霧彌漫,我地食完都唔會成身有太勁既燒烤味。

2022-07-10 93 瀏覽
📍燒蝦蝦📍💡屯門之前一直成日睇人食流水蝦,見今次近近地屯門都新開咗一間,終於忍唔住我都食埋一份啦☺️晏就去到估唔到都幾滿場🐥成人午市2.5小時任食放題($268)食物嘅種類好多,除咗蝦任食任夾之外,仲有好多海鮮、肉類、串燒、熱食、雪條、飲品全部都係任食🥰🥰食足你2.5個鐘,唔使驚食唔切或者食唔飽🤤🤣🤣我就真係食到飽到上心口🦐流水蝦一入座,店員就會提我哋出去攞冰同攞水,夾起隻蝦之後,要放佢哋入冰水凍暈先可以燒。啲蝦係好新鮮同大隻,蝦膏鮮甜,肉質好彈牙鮮甜😻好正呀,因為佢哋真係好生猛🤣一開始真係好難先夾到隻黎燒,夾夾下放棄左等朋友黎夾等食算🐟海鮮區就係海鮮我都諗有10幾款,生蠔、鮑魚、帶、蜆、魷魚、青口、貴妃蚌、東風螺等等🐙🐠🐟成座海鮮山咁☺️全部海鮮勁新鮮,鮑魚夠咬口彈牙,生蠔又肥美,淨係食海鮮都滿足到爆,夠哂喉🍢串燒區有蔬菜、肉類、丸類又有麵包燒,中意燒烤既應該真係停唔到手,燒完會勁有滿足感🍲熟食區🧃飲品甜品區有好多唔同種類既汽水、紙包飲品、啤酒,仲有梅酒清酒Tim 🥃仲有教主既OOHA❤️甜品方面都唔錯,有唔同既雪條、雪糕糯米糍、山水豆腐花。仲有1d蛋糕仔,撻仔同煙韌既朱古力糯米糍🥰不過食
📍燒蝦蝦📍
💡屯門

🐥成人午市2.5小時任食放題($268)

🦐流水蝦

🐟海鮮區

🍢串燒區

🍲熟食區

🧃飲品甜品
甜品方面都唔錯,有唔同既雪條、雪糕糯米糍、山水豆腐花。仲有1d蛋糕仔,撻仔同煙韌既朱古力糯米糍🥰不過食到尾甜品都唔係食到好多

💫餐廳仲會每人送上一串好厚既白鱔,食落軟綿綿,都幾想鱔都有得任食😂應該會停唔到口

食得太多太多,都差d唔知自己食左乜黎🤣🤣

#屯門 #屯門美食 #美食日記 #食好西 #燒蝦蝦 #流水蝦 #大滿足
#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare
2022-07-09 134 瀏覽
熱足2個幾鐘,冷氣唔夠凍,張枱又細,行人通道又窄, 次次出去攞嘢食,都要係咁講"唔該借借" 。但野食都還可以, 海鮮類生蠔任攞。不過,就係啲流水蝦唔夠生猛。我哋明明係嚟食流水蝦嘅,但係最後我地就只係食得嗰幾隻蝦,最後只係專攻其他海鮮。仲見到佢熟食部有啲已經燒好咗嘅蝦喺度, 點解我哋仲要特登搞到自己成手都係水,然後仲啲蝦燒好呢?
2022-07-08 218 瀏覽
朋友未食過燒蝦蝦,今日我就同朋友去食屯門燒蝦蝦食午市流水蝦放題。午市流水蝦放題有2.5小時任食,成人$298,小童$188(加一服務費),超鐘意食蝦既我地,食幾多都唔怕啦。座位寬落,座位格離都會有流水蝦蝦缸,水夠清,每個缸都有好多流水蝦游黎游去,非常生猛,侍應見到冇咩流水蝦都會好主動加入流水蝦以到個爐都熱得好快,燒一陣就食得,一黎當然要夾左流水蝦燒先,隻隻大大隻,又多膏,爽口彈牙。,一路燒一路加調味料,唔點醬汁都好惹味。自助吧有海鮮類、串燒類、炸物類、熟食類、甜品類,款式都好多選擇,其中海鮮類有東風螺、飽魚、青口、沙白、蜆、花甲,原條大眼雞等等,堆到山咁高,佢地refill 得超快,唔怕出去夾唔到,而串燒類有成廿多款選擇,已經一串串串好,方便一擺落去就燒得以到既甜品我最愛就係朱古力糯米糍,encore 左好多次飲品雪糕都有3大個櫃。

以到個爐都熱得好快,燒一陣就食得,

以到既甜品我最愛就係朱古力糯米糍,encore 左好多次

飲品雪糕都有3大個櫃。
2022-07-07 3930 瀏覽
#屯門💃最愛食海鮮的我又去食海鮮啦! 早前被閨蜜發現我去食燒海鮮而唔帶佢, 今次決定帶佢去食燒蝦, 同一集團的屯門店, 任飲任食燒海鮮 $368/位! 🚈西鐵屯門站行去都唔遠, 經過商場過條天橋, 行3分鐘就到! 仲離遠望到彩虹欄杆! 🦐每張枱旁邊都有個大大的蝦缸, 如果全被捕獲可以店員加蝦, 隻隻都新鮮又大隻, 超多膏又爽甜! 🐟海鮮有不同蜆、鮑魚、魚、青口、生蠔、扇貝、帶子等, 另貼心的備有鍚紙盤, 在配料區加調味蒜或牛油蒜蓉等, 自己燒都做到喺街買的效果! 🍖海鮮以外還有很多肉類及瓜菜可燒, 雞全翼、牛仔骨、羊扒、豬腩肉、雞軟骨、丸…等等, 記得拎蜜糖啊, 嘆住冷氣BBQ, 正’s! 🦐海鮮及肉類未燒熟時, 可先吃點熟食! 咖喱魚蛋、炒蜆、辣酒花螺、鴨腳…等等, 最喜出望外是有乳鴿, 外皮香脆肉質嫩滑! 冷盤仲竟然有魚皮! 🍦雪糕種類多, 有今期大熱熊貓雪條, 不過個樣好正常, 令我有少許失望! 🥩此外,每枱都會送鰻魚及牛肉, 質素高! 不過記住唔係任食, 如要添可再詢問店員!
#屯門

2022-07-07 134 瀏覽
從前有兩隻蝦,有日佢哋撞到另外一隻蝦,於是佢哋就大叫講蝦蝦蝦!有時想笑下就去燒蝦蝦,入到去屯門唔識路真係好難搵嘢食,唯獨是呢間專食流水蝦嘅餐廳特別多人,原來佢哋用一個勁優惠嘅價錢就可以任食流水蝦同埋好多海鮮小食。呢度啲蝦好新鮮全部都彈彈跳跳,職員教我地拎啲冰同水浸住凍暈啲蝦,真係覺得有啲殘忍。雖然係任食,但係食左8至10件之後都開始飽飽地,開始轉攻其他海鮮🦞,呢度嘅海鮮真係包羅萬有!蜆、蠔、鰻魚同鮑魚等,種類非常多,真係冇諗過咁嘅價錢咩都有得食,性價比10分高。呢度竟然仲有倉魚食,仲要係黃立倉,我超鍾意食!但出到去領取食物處已經食淨最後一條😂燒緊海鮮嘅同時如果太肚餓,出邊都有啲熟食,我就食咗麥樂雞同埋泰式魚餅填一填肚先!另外仲有湯水同糖水,真係咩都有,好誇張。食到有啲口渴出邊仲可以沖熱茶飲,自行調配嘅花茶特別心花怒放!另外仲有唔同嘅罐裝汽水同免費添梅酒日本酒等等。最後當然要食埋條雪條先走,淨係甜品貴嘅雪條種類都有成10款,真係唔使擔心無款啱你心水。

呢度啲蝦好新鮮全部都彈彈跳跳,
職員教我地拎啲冰同水浸住凍暈啲蝦,真係覺得有啲殘忍。
真係冇諗過咁嘅價錢咩都有得食,性價比10分高。

2022-06-06
10 分鐘 (堂食)
2022-07-07 107 瀏覽
呢度好大,而且食物分類做得幾好,唔會所有人逼埋一齊拎嘢食。至於招牌流水蝦,就喺正每一枱嘅隔離,夠晒方便😍 全程自己釣、自己燒,啲蝦全部都大大隻,多膏,重蝦味😋大家可以喺醬料區自行調配串燒醬汁,做個小廚神👩🏻‍🍳蒜蠔調得好惹味,肉質鮮嫩啖啖肉,食唔停口👍🏼雞全翼經過醃製,唔會過鹹,我哋搽咗啲蜜糖喺面,相當入味,亦都係好肥美👍🏼扒類方面,我哋就加少少鹽同燒烤粉調味,唔韌冇根有油脂香🤤之後我仲忽發其想喺飲品區拎咗枝韓國真露,倒少少落個錫紙兜度浸住啲螺,啲螺肉入晒味,爽口帶醉香,意外地好食!嚟得燒烤,當然唔少得丸類啦,我哋樣樣都拎啲,同樣高質,口感彈牙冇雪味。

2022-07-06 181 瀏覽
2.5小時燒流水蝦放題🦐🦐🦐🦐🦐D蝦好新鮮 超大隻 超多膏所以夾之前要準備冰桶 放入去整暈先燒嘅時候方便啲唔會跳嚟跳去🙈除咗蝦之外海鮮鮑魚串燒連啤酒都係任飲任食真係包你食到飽😋海鮮種類有生蠔、扇貝、鮑魚、貴妃蚌、原條魚、貝殼類、東風螺……(每次去都唔一樣)燒物就有五花腩、雞全翼、豬仔骨、台灣腸、雞軟骨、雞皮、雞腎、蒜蓉、菠蘿韭菜、玉子燒……熟食有冬陰功湯、薯條、炸蝦球、鳳爪仲可以煮烏冬 公仔麵食超級多唔同種類嘅食物 包你滿意包你飽肚價錢仲要好抵 大家一定唔可以錯過P.s地方比較狹窄盡量輕便嘅裝束去食😉#燒蝦蝦 (興泰大廈) (屯門)屯門仁愛堂街45號興泰大廈地下1,1A,2至8號舖
2.5小時燒流水蝦放題🦐🦐🦐🦐🦐
D蝦好新鮮 超大隻 超多膏
所以夾之前要準備冰桶 放入去整暈先
燒嘅時候方便啲唔會跳嚟跳去🙈

除咗蝦之外海鮮鮑魚串燒連啤酒都係任飲任食
真係包你食到飽😋

海鮮種類有生蠔、扇貝、鮑魚、貴妃蚌、
原條魚、貝殼類、東風螺……
(每次去都唔一樣)

燒物就有五花腩、雞全翼、豬仔骨、
台灣腸、雞軟骨、雞皮、雞腎、蒜蓉、菠蘿
韭菜、玉子燒……

熟食有冬陰功湯、薯條、炸蝦球、鳳爪
仲可以煮烏冬 公仔麵食

超級多唔同種類嘅食物 包你滿意包你飽肚
價錢仲要好抵 大家一定唔可以錯過

P.s地方比較狹窄盡量輕便嘅裝束去食😉

#燒蝦蝦 (興泰大廈) (屯門)
屯門仁愛堂街45號興泰大廈地下1,1A,2至8號舖
2022-07-06 135 瀏覽
如果住喺屯門嘅你都知道想任食海鮮係一件真係幾難嘅事,因為真係唔係好多選擇。點不知近來我喺社交平台一啲群組入邊見到好多人介紹呢間流水蝦放題店所以就今日試吓佢!呢間餐廳我媽咪已經想試好耐㗎喇,因為佢話好抵食㗎呢度係兩個半鐘頭放題仲要有得食又有得玩非常之吸引。聽一啲食過嘅朋友仲話呢度嘅食材好新鮮質素好高㗎!一坐低就見到好多魚缸喺餐桌嘅旁邊,每個魚缸已經放滿晒好多生猛嘅大頭蝦🦐你睇中邊隻就可以揀邊隻,記得唔好俾佢哋啲水彈到啊因為佢哋扎扎跳好生猛㗎‼️

好新鮮質素好高㗎!

2022-07-06 64 瀏覽
哈哈估唔到呢間餐廳咩都有得你食,一間餐廳住但係流水蝦放題🦐呢度嘅流水蝦放喺魚缸入邊每一隻都非常之生猛,想夾佢哋一定要花啲心思同埋時間一啲都唔容易㗎 !夾起左之後我哋就可以放入冰筒入邊然後就拎去燒。燒完之後黑頭嘅蝦膏爆曬出嚟,先甜到十足蝦肉非常蛋呀係真係好新鮮㗎😌除此之外呢度仲有好多唔同嘅嘢食大家可以去到自選台嗰度自己揀自己鍾意嘅食物,有好多唔同類型嘅海鮮之餘仲有串燒!海鮮就分別有鮑魚、帶子、生蠔、蜆、海螺🐚等等全部海鮮都經過沖洗同埋清潔,食得安心又放心。串燒就更加適合拎嚟燒啦,因為佢一串串燒得方便有好食😋

串燒就更加適合拎嚟燒啦,因為佢一串串燒得方便有好食😋
2022-07-06 67 瀏覽
屯門何福堂附近有一間新嘅流水蝦店舖,叫燒蝦蝦。呢間餐廳好特別㗎有勁多嘢食可以俾大家飲品選擇。今日竟然可以坐到窗口位,環境舒適地方寬躺唔會話坐得好辛苦同埋好逼夾👍🏻每張枱旁邊都會有一個大水缸,入邊有好多生猛游水嘅大頭蝦,全部都好大隻又新鮮最緊要係可以自己攞個冰桶去捉佢哋😆又有得玩又有得食超級正呀💖呢度嘅大頭蝦蝦肉全部都好新鮮後先甜,肉質彈牙而且蝦頭仲要有好多蝦膏㗎🔥海鮮除咗蝦之外仲可以自己去到自選枱夾帶子、蜆肉、鮑魚、原條魚等。自選枱仲有好多唔同嘅肉類、瓜類大家可以夾返佢自己張枱嗰度慢慢笑!

2022-07-05 129 瀏覽
放假梗係要享受人生啦!名副其實嘅“燒蝦蝦”,又有得食又有得玩,大人細路都笑哈哈咁 釣住食,大大隻兼爆膏,重點係釣完可無限添加, 蝦肉彈牙又鮮甜。每位食客送一串白鱔和雪花和牛,爐燒後白鳝脆皮肥美,口感豐富。海鮮種類繁多, 較喜愛鮑魚, 肉質嫩滑, 加上蒜蓉野味, 真係食不停。 其次係貴妃蚌超大隻,但爐燒後仍爽口彈牙。特別推介生蠔放爐燒後慢慢張開,味道濃郁,充滿海水味, 唔需要添加任何調味,鮮甜美味。 另外東風螺,沙白,蜆,帆立貝都屬新鮮海產, 完全啱口味。 最後燒原條魚,外脆內嫩,肉汁豐富,好味道不得了, 真係有驚喜。美食梗係要配美酒啦!飲品都好多款,有啤酒,清酒,梅酒和教主代言嘅 OOHA, 汽水和小朋友果汁, 另外有專枱擺放花茶, 種類不少。另外串燒,肉類,丸類,熟食,炸物和糖水多種選擇。 還有女士同埋小朋友最愛嘅甜品,糖水,雪糕和雪條, 令到眼闊肚窄嘅我哋簡直有選擇困難症, 我絕對相信我會再encore燒蝦蝦。

另外串燒,肉類,丸類,熟食,炸物和糖水多種選擇。 還有女士同埋小朋友最愛嘅甜品糖水,雪糕和雪條, 令到眼闊肚窄嘅我哋簡直有選擇困難症, 我絕對相信我會再encore燒蝦蝦。

2022-07-05 45 瀏覽
最近迷上食流水蝦,之前去過元朗的燒蝦蝦,已經係食過返尋味,今次近屯門就特地來呢邊食,真係滿心歡喜。呢度係地舖,門口有個好大個蝦蝦充氣公仔可以打卡,環境也是十分精美。我們選擇了門口靠蝦缸的位置,方便夾蝦,夾蝦真係好好玩,D蝦非常生猛同新鮮,放上燒爐度燒真係好過癮。另外我最鍾意就係呢度海鮮任食,有海螺,魚,生蠔,扇貝,鮑魚等等,肉類也有牛仔骨,豬排,牛排,牛仔粒。另外亦有蔬菜類,有菜有菰,應有盡有,見到都想樣樣都試啊。其實睇住D野食燒下燒下,想食蝦又可以夾下,都幾得意,食燒蝦蝦絕對係邊玩邊食,樂趣滿滿。另外仲有熟食,以防有D客人肚餓等不及燒野食,野飲,汽水,雪糕,啤酒也是任飲任食,十分正,絕對會再翻食。
2022-06-15
5 分鐘 (堂食)