2023-05-10
成吉思汗烤肉係北海道鄉土料理之一。將羊肉同蔬菜放係圓形鐵鍋中烤熟,係北海道的知名美食。而家唔使去北海道,塔車去銅鑼灣就食到啦~🐏燒肉酒場羊肉大盛($298)呢個大盛包括羊柳、羊西冷、羊腿、羊卷肉、羊腩同羊後膝,每款肉質都好鮮嫩,肉味香濃,落埋餐廳特製既成吉思汗粉會更加惹味。如果你係羊肉愛好者,咁呢個大盛絕對唔可以錯過🐮燒肉酒場牛肉大盛($298)牛肉大盛包括厚牛舌、牛板腱、牛小排、牛肋條、橫隔膜同牛肉片,牛肉經燒烤後嘅味道更加突出。特別推介牛舌同橫隔膜🥗野菜盛($68)成得太多肉覺得膩?呢個野菜盛就可以滿足你。上面有新鮮嘅時生菜、薄餅同紫蘇葉,包住焫焫既燒肉,配上醬汁調味,清爽左又健康左🍲石鍋泡菜牛肉飯($98)飯底係熱騰騰嘅白飯,上面配上燒烤嘅牛肉同酸酸辣辣嘅泡菜,味道鮮美又飽肚🍵桂花烏龍水果茶($68)呢個桂花烏龍水果茶十分清新,飲落去帶有淡淡嘅桂花香,再加上水果同烏龍茶嘅風味,飲落去好開胃🍹蘋果梳打($48)味道清爽,唔會太過甜而且好夠汽,一邊食燒肉一邊飲就岩哂
🐏燒肉酒場羊肉大盛($298)
🐮燒肉酒場牛肉大盛($298)
🥗野菜盛($68)
🍲石鍋泡菜牛肉飯($98)
🍵桂花烏龍水果茶($68)
🍹蘋果梳打($48)
味道清爽,唔會太過甜而且好夠汽,一邊食燒肉一邊飲就岩哂