2023-02-22 40 瀏覽
銅鑼灣一帶有不少燒肉店,朋友今晚同我試一間成吉思汗烤肉,真心要去食😋場內環境佳,店員熱情介紹,讚先來椰菜絲沙律-幼幼椰菜絲加入芝麻醬開胃之選。之後就圍爐蔬菜。就係係圍邊放滿洋蔥香菇及椰菜,食晒會再免費加,再落點燒汁,店員解釋當燒肉時,肉汁會流落蔬菜味道更佳。燒肉酒場牛肉大盛-有六小碟。牛板腱,質素高,牛肉味好濃,亦比較軟腍橫隔膜-油脂比較高,咬口亦豐富牛小排-油脂平均,肉質鬆化。厚牛舌-燒時間耐少少,夠厚身,再加少少檸檬汁,山葵汁,嘩。好爽口又彈牙。每人一舊真不夠,建議愛吃不防先叫一碟🥰羊頸柳-好滑身,無so味 店員建議加入成吉思汗粉😄原來味道更昇華,果然無介紹錯生燒白鱔-先燒皮部份2分鐘,再反轉,令皮部有口感,白鱔啖啖肉,惹味,新鮮,超讚三得利啤酒日本名牌,泡沫綿密,易入口送燒肉好配合最後至愛檸檬雪芭-日本直入,味道清新,超讚
場內環境佳,店員熱情介紹,讚
燒肉酒場牛肉大盛-有六小碟。
牛板腱,質素高,牛肉味好濃,亦比較軟腍
橫隔膜-油脂比較高,咬口亦豐富
牛小排-油脂平均,肉質鬆化。
三得利啤酒日本名牌,泡沫綿密,易入口送燒肉好配合
最後至愛檸檬雪芭-日本直入,味道清新,超讚
2023-02-12 666 瀏覽
我個人對於日本和牛嘅質素有一定嘅要求!而家出邊好多都話日本🇯🇵和牛!但係其實都好參差!都唔係每次都覺得滿意!這次喺呢間餐廳主打成吉思汗烤肉!而且烤肉嘅質素比較高我都好滿意⋯⋯🍻🍻燒肉酒場🍻🍻📍銅鑼灣登龍街永光中心10樓📞 8481 9684餐廳提供圓拱形的燒烤鍋,可以將肉汁溜在圍爐蔬菜,吸收晒肉汁的精華,呢個形式超正!日本和牛西冷來自日本🇯🇵宮崎A4和牛西冷,脂肪紋理細緻!肉質細嫩富有口感!柔軟又多汁!牛味相當濃郁!和牛輕輕一燒,油脂融入牛肉裏,形成爆汁的口感!色香味俱全!👍👍推介🤩⋯⋯這間餐廳的牛肉質素相當對板!柚子雞腿肉店員介紹將雞皮先燒,可以保留雞肉的肉汁!而且雞皮仲會脆脆地添!雞腿肉相當鮮嫩!用柚子醃雞腿肉甜甜地好香柚子味!蟶子原來燒烤燃料後的蟶子係咁先鮮甜!美味多汁!原汁原味添!處理得非常乾淨😋燒肉拍檔有羅馬生菜、印度薄餅、青瓜絲、蒜蓉!羅馬生菜爽脆鮮甜又新鮮!燒肉後用薄餅同吃超正⋯⋯黑啤三得你的黑啤,有濃郁咖啡的焦香味道!配搭烤肉超夾!
我個人
都唔係每次都覺得滿意!
這次喺呢間餐廳
主打成吉思汗烤肉!
而且烤肉嘅質素比較高我都好滿意⋯⋯

🍻🍻燒肉酒場🍻🍻
📍銅鑼灣登龍街永光中心10樓
📞 8481 9684

日本和牛西冷

來自日本🇯🇵宮崎A4和牛西冷,脂肪紋理細緻!
肉質細嫩富有口感!
柔軟又多汁!
牛味相當濃郁!

這間餐廳的牛肉質素相當對板!

柚子雞腿肉

蟶子

原來燒烤燃料後的蟶子係咁先鮮甜!美味多汁!原汁原味添!
處理得非常乾淨😋

燒肉拍檔

有羅馬生菜、印度薄餅、青瓜絲、蒜蓉!
羅馬生菜爽脆鮮甜又新鮮!
燒肉後用薄餅同吃超正⋯⋯

黑啤

三得你的黑啤,有濃郁咖啡的焦香味道!配搭烤肉超夾!
  • 蟶子
  • 宮崎A4和牛
  • 柚子雞腿肉
2023-02-10 499 瀏覽
雖然已經過咗新年但係仍然有好多聚會!畢竟三年是空白的!而家好多聚會都係晏晝!今日晏晝同啲朋友午餐食得好豐富!但係突然夜晚又想食烤肉!梗係食啲高質啲啦!不想食放題⋯⋯🙆‍♀️蒙古式烤肉!~~燒肉酒場~~📍銅鑼灣登龍街永光中心10樓☎️ 8481 9684餐廳坐得🙆‍♀️好舒服一啲都唔迫夾⋯⋯服務質素好高⋯⋯店員耐心咁介紹⋯⋯菜絲沙律及圍爐蔬菜菜絲沙律🥗新鮮爽脆⋯⋯圍爐蔬菜吸收晒燒肉的精華,相當美味⋯⋯伊比利亞梅頭伊比利亞屬於西班牙的黑毛豬,橡樹果的果實作飼料!肉質鮮嫩鬆化!肉味香濃!脂肪分佈如大理石紋!油潤甘香!烤後香氣撲面⋯⋯😋😋伊比利亞肉眼自己真係情有獨鍾西班牙伊比利亞的豬肉!點可以放過伊比利亞肉眼呢!口感肉質非常細緻!軟嫩多汁!脂肪都充滿着橡果的香氣!同一般嘅豬扒根本冇🉐️輸😊⋯⋯蟶子蟶子肉質非常新鮮!燒烤後原汁原味⋯⋯彈牙爽口!非常鮮甜!口感鮮甜美味!清洗得非常乾淨一啲都冇沙⋯⋯梅子威士忌梳打通常梅子酒都好甜!呢個就啱晒唔鍾意甜又有梅子嘅味道超正⋯⋯加埋威士忌🥃和梳打!啱晒食烤肉!
雖然已經過咗新年但係仍然有好多聚會!
畢竟三年是空白的!
而家好多聚會都係晏晝!
今日晏晝同啲朋友午餐食得好豐富!
但係突然夜晚又想食
烤肉!
梗係食啲高質啲啦!不想食放題⋯⋯
🙆‍♀️蒙古式烤肉!

~~燒肉酒場~~
📍銅鑼灣登龍街永光中心10樓
☎️ 8481 9684

餐廳坐得🙆‍♀️好舒服一啲都唔迫夾⋯⋯
服務質素好高⋯⋯
店員
耐心咁介紹⋯⋯

菜絲沙律及圍爐蔬菜

菜絲沙律🥗新鮮爽脆⋯⋯
圍爐蔬菜吸收晒燒肉的精華,相當美味⋯⋯

伊比利亞梅頭

!肉味香濃!
脂肪分佈如大理石紋!油潤甘香!
烤後香氣撲面⋯⋯😋😋

伊比利亞肉眼

自己真係情有獨鍾西班牙伊比利亞的豬肉!
點可以放過伊比利亞肉眼呢!
口感肉質非常細緻!
軟嫩多汁!脂肪都充滿着橡果的香氣!
同一般嘅豬扒根本冇🉐️輸😊⋯⋯

蟶子

蟶子肉質非常新鮮!燒烤後原汁原味⋯⋯彈牙爽口!非常鮮甜!
口感鮮甜美味!
清洗得非常乾淨一啲都冇沙⋯⋯

梅子威士忌梳打

通常梅子酒都好甜!呢個就啱晒唔鍾意甜又有梅子嘅味道超正⋯⋯
加埋威士忌🥃和梳打!
啱晒食烤肉!
  • 伊比利亞梅頭
  • 伊比利亞肉眼
  • 蟶子
2023-02-03 78 瀏覽
啱啱過完農厝新年,黎到銅鑼灣登龍街燒肉酒場食個一人燒肉,當賀一賀兔年嘅來臨。,啱啱好12點鐘開門,入面裝修就好日式居酒屋,放左唔少日式酒做擺設,不算焗促,餐桌整潔衛生。 並以木質作主調。仲播住日系歌曲。坐底冇耐店員就先送上漬物同沙律,及配料有燒肉汁、檸檬、黑椒炒洋蔥碎隨後比左本menu我揀套餐,眼見周街燒肉都主打各式牛肉,所以我就揀左羊肉。除左貪佢有五個部位食用外,我仲覺得價錢相對親民。羊肉五品套餐(羊柳,羊西冷,羊卷肉,羊腿,羊腩)跟白飯當中以羊肉卷。色澤新鮮,肉質不錯,切到好薄,煮一煮好快食得,燒既時候,脂都唔算多, 入口即溶。完全食唔出羊羶味。食完呢個set好飽又滿足!!!燒肉酒場📍 10/F, 永光中心28 Tang Lung St, Causeway Bay

羊肉五品套餐(羊柳,羊西冷,羊卷肉,羊腿,羊腩)跟白飯
食完呢個set好飽又滿足!!!

2023-01-19 83 瀏覽
🥂又到左一週一燒肉時間今次快閃銅鑼灣燈籠街⚡️⚡️去咗間別具特色嘅成吉思汗烤肉店建議去之前要訂位 因為平日晚上去都滿座🥬椰菜絲沙律&圍爐蔬菜 前菜開胃嘅沙律打底,爐邊嘅蔬菜已係上沙律嘅時候為你準備,有椰菜洋蔥同香菇。🐑燒肉酒場羊肉大盛包括以下六款部位(羊柳 羊西冷 羊腿 羊卷肉 羊腩 羊後膝)完全唔羶,肉質柔嫩,油脂豐富,加上餐廳提供左我至愛嘅孜然粉,真係有別於一般燒肉店🐂香葱薄燒牛舌 香葱薄燒牛肉 會另上一碟香蔥炸蒜,可因應個人口味控制分量,同時增加牛肉嘅香氣🥩日本和牛肉眼入口即融,肥而不膩,肉質鮮嫩,有誰不愛🐷鹽燒豚腩片 肥瘦分佈平均,肉味香濃,燒到少少脆口就perfect🐙海鮮燒餅外脆內軟,邊邊煎到脆卜卜,入面帶點煙韌口感🍹桂花烏龍水果茶食燒肉配果茶係絕配,清甜水果茶非常解渴,而且係好大好大一杯🍽燒肉酒場📍銅鑼灣燈籠街永光中心10樓

🥂又到左一週一燒肉時間
今次快閃銅鑼灣燈籠街⚡️⚡️
去咗間別具特色嘅成吉思汗烤肉店
建議去之前要訂位 因為平日晚上去都滿座

🥬椰菜絲沙律&圍爐蔬菜

🐑燒肉酒場羊肉大盛
包括以下六款部位
(羊柳 羊西冷 羊腿 羊卷肉 羊腩 羊後膝)

🐂香葱薄燒牛舌 香葱薄燒牛肉

🥩日本和牛肉眼
入口即融,肥而不膩,肉質鮮嫩,有誰不愛

🐷鹽燒豚腩片
肥瘦分佈平均,肉味香濃,燒到少少脆口就perfect

🐙海鮮燒餅
外脆內軟,邊邊煎到脆卜卜,入面帶點煙韌口感

🍹桂花烏龍水果茶
食燒肉配果茶係絕配,清甜水果茶非常解渴
,而且係好大好大一杯

🍽燒肉酒場
📍銅鑼灣燈籠街永光中心10樓

• 海鮮燒餅
銅鑼灣作為香港美食天堂,各國菜式都很豐富,這次和朋友來試一家人氣很高的日式燒肉。在靚仔店員的推薦下,我們一共選了5⃣️個菜和2⃣️個飲品🍺🔸六宮格羊肉大盛他們家的招牌,有羊柳、羊西冷、羊腿、羊卷肉、羊腩、羊後膝,6個部位一次性吃到爽。 他們家的羊肉都非常的新鮮,沒有羶味。🔸日本和牛肉眼這家的和牛選了肥瘦相間的肉眼部位,脂香濃厚,瘦肉部份也不柴,很推薦👍🏻🔸成吉思汗沙律看名字就知道不簡單。🥗里的牛肉是黑椒汁醃過的,非常入味。上面還有我最愛的溫泉蛋🥚,沙拉醬汁調味很絕!🔸燒肉拍檔搭配了生菜、甜醬和卷餅,一秒回東北了😂🔸海鮮燒餅我和朋友都瘋狂誇!🫓醬香味十足,裡面搭配了海鮮,一整個鮮掉眉毛😋🔸雜果燒灼一杯果汁清酒🍶。度數不高,偏向於汽水的口感,裡面放了新鮮水果。🔸桂花烏龍水果茶味道好像雙響炮,沒有都可那麼甜,吃肉喝茶比較解膩🍵🌃餐廳在銅鑼灣時代廣場附近的一棟大廈里。從地鐵站出來走兩分鐘就到。💰人均:300左右

在靚仔店員的推薦下,我們一共選了5⃣️個菜和2⃣️個飲品🍺

🔸六宮格羊肉大盛

🔸日本和牛肉眼

🔸成吉思汗沙律

🔸燒肉拍檔
搭配了生菜、甜醬和卷餅,一秒回東北了😂

🔸海鮮燒餅

🔸雜果燒灼

🔸桂花烏龍水果茶
味道好像雙響炮,沒有都可那麼甜,吃肉喝茶比較解膩🍵

💰人均:300左右
海鮮燒餅
  • 桂花烏龍水果茶
  • 雜果燒酎
2022-12-25 69 瀏覽
🐏Set G:羊肉豚肉大盛 + 溫泉蛋滿溢羊卷肉丼($98+10%)佢地既A+B Lunch Set 包括沙律、漬物、文蛤麵豉湯、一人燒肉同埋定食,就咁睇已經覺得好豐富👏🏻先講下前菜,沙律既調味太重手,落左好多七味粉,個醬食落又辣又好鹹😖好彩漬物同麵豉湯雖然都濃味,但冇沙律咁鹹,前菜整體質素只算中規中矩,食完要飲好多水先覺得舒服啲,完全冇開胃作用,麻麻地🙅🏻‍♀️主食方面,一人燒肉都幾大份,入面有羊卷肉、西京豬頸肉同豚腩片🐷每款都有2~3塊左右。羊肉有少少羶味,配埋孜然粉,食落好有串燒風味,羊肉愛好者實鐘意😍豚腩片肥瘦剛好,燒好之後帶啲脆口幾好味。至於豬頸肉就切得太厚,食落有啲硬好難咬開,要咬好耐先吞到,如果可以切成薄啲既長條形就會更好🙏🏻係燒緊肉既時候,定食既羊卷肉丼都送到嚟,以為會係細細個,點知係同中size既丼飯一樣大😂羊卷肉都比得多,溫泉蛋整得好靚好流心,飯底有紫菜係面,撈埋蛋汁一齊食非常送飯👍🏻雖然整體味道較重口味同偏鹹,但不得不讚CP值相當高,lunch set既飽肚仲可以食好多羊肉,如果你都係羊肉fans,呢度既lunch set值得一試💕

羊肉豚肉大盛

溫泉蛋滿溢羊卷肉丼

2022-10-13
午餐
羊肉豚肉大盛
溫泉蛋滿溢羊卷肉丼
  • 午餐Set G
📌椰菜丝沙律💰20有一说一我吃到过的沙律中最好吃的,清爽解腻,酸酸甜甜很开胃!📌烧肉酒场羊肉大盛💰238招牌九宫格羊肉多吃!有羊柳、羊西冷、羊腿、羊卷肉、羊腩、羊后膝,各个部位口感都很不同,很丰富一次吃够。并且一点羊膻味都没有,吃完才反应过来我居然是在吃羊肉📌纯种安格斯西冷💰98西冷肉质厚实,很嫩同时也很肥大家懂的🤣我都会把肥肉剪掉不然会很腻。📌柚子鸡腿肉💰78强推!!!超值,淡淡的柚子味,鸡肉烤完又香又嫩🥰🥰不可思议,本来会担心鸡肉变柴📌羊汤茶渍饭💰78汤底是用羊骨和羊架熬的非常香,羊肉都很嫩滑份量也超多!加上芝麻和紫菜很美味很下饭😋📌唐扬鸡软骨💰58香脆可口小食,面皮不厚非常适合下酒📌鲜橙烧酌&杂果烧酎💰58烧灼加上水果,酒味比较重,后面才能喝到果味,不喜欢喝酒我更喜欢喝汽水🤣-店面装修非常日式居酒屋🏮有一种在日本旅游的感觉
📌椰菜丝沙律💰20
📌烧肉酒场羊肉大盛💰238

📌纯种安格斯西冷💰98

📌柚子鸡腿肉💰78
📌羊汤茶渍饭💰78

📌唐扬鸡软骨💰58
香脆可口小食,面皮不厚非常适合下酒

📌鲜橙烧酌&杂果烧酎💰58

店面装修非常日式居酒屋🏮有一种在日本旅游的感觉
2022-12-16 68 瀏覽
今次同朋友去到呢間特色燒肉店!上到去先知原來呢個燒肉style係叫成吉思汗燒肉一流,一坐低店都員就向我地推介羊肉拼盤,平時好驚羊肉果浸羶味,但今日嘅羊就無呢個問題😆 呢個有拼盤6款唔同部位,分別係羊柳、羊西冷、羊腿等等, 我中意就係佢地嘅羊柳,好淋滑,又那醃得夠入味!之後我地介叫左柚子雞腿肉,香葱薄燒牛肉,日本和牛肩。好推薦佢地柚子雞腿肉,食落好嫩滑柚子味平衡左燒肉嘅滑膩感。佢地嘅和牛肩都好好食,油脂感滿滿,好滿足!食燒肉緊係要配埋啤酒!叫左杯Suntory 生啤,飲完又可以食多幾片!店內抽氣郁做得幾好!唔會食到好大陣味!

佢地嘅和牛肩都好好食,油脂感滿滿,好滿足!
店內抽氣郁做得幾好!唔會食到好大陣味!
2022-12-02
2022-12-12 1170 瀏覽
成吉思汗燒羊肉一流🤩平時我都好鍾意食羊肉,今日嚟到銅鑼灣呢度見到呢間燒羊肉超出名!即刻忍唔住同朋友試下先!🥗椰菜絲沙律一嚟到就會有洋蔥、椰菜放係鐵板上,呢個可以無限refill,蔬菜吸晒肉類嘅油脂,食落好入味!🐑燒肉酒場羊肉大盛首先嚟過羊肉大盛,有6款唔同部位,分別係羊柳、羊西冷、羊腿、羊卷肉、羊腩、羊後膝!食落羊嘅味道好濃郁,肉質有咬口,又唔會有羊羶味!不過份量唔算好多,過下口癮咁!🐄日本和牛肩呢個超推薦🫶🏻係我最愛嘅和牛!呢個燒較短時間就可以食,油脂分布平均食落入口即溶🤩🤩🥓金香葱薄燒牛肉呢個會另外有一碟蔥+蒜頭🧄我自己先將蔥同蒜頭放落鐵板燒一陣,再將燒牛肉燒一陣,包埋一齊食,超惹味🍗柚子雞腿肉肉質超嫩滑,燒落勁juicy!仲有啖啖柚子香~好清新!🍻三得利啤酒食燒肉又點少得啤酒呢,緊係要飲番杯啦!📍 燒肉酒場 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街28號永光中心10樓#銅鑼灣美食 #燒肉控 #銅鑼灣燒肉 #燒肉 #香港美食 #港島美食 #羊肉控 #和牛控

成吉思汗燒羊肉一流🤩

🥗椰菜絲沙律

🐑燒肉酒場羊肉大盛

🐄日本和牛肩
呢個超推薦🫶🏻係我最愛嘅和牛!

呢個燒較短時間就可以食,油脂分布平均
食落入口即溶🤩🤩

🥓金香葱薄燒牛肉

呢個會另外有一碟蔥+蒜頭🧄

🍗柚子雞腿肉
肉質超嫩滑,燒落勁juicy!
仲有啖啖柚子香~好清新!

🍻三得利啤酒
食燒肉又點少得啤酒呢,緊係要飲番杯啦!

📍 燒肉酒場 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心10樓

• 燒肉酒場羊肉大盛
  • 柚子雞腿肉
2022-12-10 39 瀏覽
燒肉酒場牛肉大盛 ($188 七折後):賣相十分精美,加上第一次黎食貪佢唔同部位乜都有得試下😂 牛肉大盛一共有六款牛,包括厚牛舌、牛板腱、牛小排、牛肋條、橫隔膜、牛肉片,普遍質素唔錯,牛肉味較濃郁嘅係牛小排同埋牛肋條,而且肉質軟腍。如果冇記錯嘅話最肥美嗰舊應該係橫隔膜,油脂感最重,大家有機會嘅話可以試下鹽燒豚腩肉 ($55 七折後):果然食燒肉唔少得嘅係豬腩肉,由於係薄切,如果時間控制得啱啱好嘅話可以燒到卜卜脆嘅口感而不失腩肉本身嘅油脂香味,的確唔錯👍🏻價錢係七折左因為我地經Openrice訂位,如果係折後嘅價算係抵食😙

2022-12-05 88 瀏覽
小店面積不大 裝潢就是典型的日式居酒屋其中一整面牆擺滿了酒瓶約上幾位好友來吃吃飯吹吹水再合適不過🍻冷奴👍🏼作為前菜值得推薦 日式豆腐上放滿肉末 肉香味和豆腐的清冷口感完美結合🍻和牛盛食👍🏼除了單點的肉類外 牛、羊、豬都有盛食可點選擇困難的bb可以直接點和牛盛食包括四種肉類以及蔬菜一道菜就可以品嚐多種部位和牛新鮮味道佳~🍻壺漬牛肋骨用一個小容器盛放的整條牛肋骨整條肉烤好後再用剪刀剪開相對來說口感沒有和牛那麼好🍻羊湯茶漬飯👍🏼羊肉愛好者表示很愛一大碗茶漬飯上面鋪一層薄薄的羊肉羊羶味和被茶香蓋住 不會覺得太腥🍻鮮橙燒酌/雜果燒酌新鮮水果➕燒酒的組合 女孩子喝也不會醉哦喝完飲品後裏面的水果可以拿出來吃非常適合餐後解膩
小店面積不大 裝潢就是典型的日式居酒屋
其中一整面牆擺滿了酒瓶
約上幾位好友來吃吃飯吹吹水再合適不過

🍻冷奴👍🏼
作為前菜值得推薦 日式豆腐上放滿肉末
肉香味和豆腐的清冷口感完美結合
冷奴

🍻和牛盛食👍🏼
除了單點的肉類外 牛、羊、豬都有盛食可點
選擇困難的bb可以直接點
和牛盛食包括四種肉類以及蔬菜
一道菜就可以品嚐多種部位
和牛新鮮味道佳~
和牛盛食

冷奴
和牛盛食
羊湯茶漬飯
雜果燒酌
没想到香港也有北海道知名的特色——成吉思汗烤肉,主打新西兰和蒙古进口羊肉(就是没想明白,为啥北海道的特色是叫成吉思汗烤肉🤣)。午市有一些100多元的单人套餐,性价比比较高,适合附近打工人当工作餐。我们去的是晚市,人均3-500,8点左右基本满座了。烤炉是特制的圆拱形铁锅,上面烤肉,周围一圈的花椰菜,花椰菜是可以🆓免费无限添加的‼️一边烤肉,一边烤肉流出来的油脂令花椰菜也沾满肉香,同时油脂也会流到炉子底下,就时不时会有火苗窜上来,hin刺激哈哈虽然这家店主打特色是羊肉,但我还是更推荐牛肉,毕竟牛肉比羊肉好吃【🥩牛肉大盛268】一共6种部位,选择丰富【🍦烧雪糕鲷鱼烧68】推荐‼️鲷鱼烧里面夹着雪糕,放在烤炉上简单烤几秒钟,外面焦脆,里面冰凉,这反差的口感太爱了【🥥椰子雪葩78】一定要试试,首先造型上就非常还原椰子形状,其次口感也是超级creamy,奶香椰香十足【🍢海胆熔岩雪饼48】里面好多海胆馅儿诶!太爱了好满足

【🥩牛肉大盛268】一共6种部位,选择丰富

【🍢海胆熔岩雪饼48】里面好多海胆馅儿诶!太爱了好满足
2022-12-03 47 瀏覽
❄️突然降溫,下班後和朋友臨時想吃烤肉。隨便搜了搜,本來沒抱什麼期待,因為沒見別人分享過,結果有被精細到耶!🔥價格適中,食物質量很好,服務超級贊!(帥氣店員小哥哥,會耐心講解不同的肉🥩和烤肉時間,真的很難得)🎁大部分烤肉店都是牛肉豬肉比較多,店員推薦之後,才知道這家的特色是羊肉。🍱我們兩個女生,點了一份羊肉大盛,一份牛肉大盛,非常非常足夠了! 🥩 因為肉質新鮮,所以入口味道真的很贊! 又因為一份拼盤,是不同部位,口感和味道都很豐富。不像平日的烤肉,一盤肉吃完已經覺得很膩。👍🏻會贈送蔬菜放在烤盤周邊,還有一份蔬菜沙拉。美中不足是泡菜需要單點。但一份也足夠吃了!💙 吸油煙的效果很好,吃完一反往常,沒有覺得滿身滿頭很重的油煙味。🫑加點了一些蔬菜,烤南瓜和烤青椒真的太好吃了!!!👘店鋪濃濃的日式風,搭配木質的烤肉盤,拍照真的很好看。 🏨大概是因為藏在銅鑼灣一個商廈的樓上,所以還沒有被特別多人知道。感覺大家喜歡吃烤肉的可以🐛了! 💰200-500一人,豐儉由人~ 食物質量和餐廳環境以及服務,完全值得上這個價格。難得walk in 不踩坑✌🏻

🫑加點了一些蔬菜,烤南瓜和烤青椒真的太好吃了!!!

👘店鋪濃濃的日式風,搭配木質的烤肉盤,拍照真的很好看。

2022-12-01 42 瀏覽
交通方便日式氣氛一流美味烧肉装修有氣氛食材新鮮好味有味道試左羊肉大盛!烤羊肝!美味試左二款!清酒一盒有二杯黑白日啤二杯中等價位好好味羊肉店值得一試!銅鑼湾特别日式燒肉二人共六佰元
交通方便日式氣氛一流
美味烧肉装修有氣氛
食材新鮮好味有味道
試左羊肉大盛!烤羊肝!美味試左二款!
清酒一盒有二杯
黑白日啤二杯
中等價位好好味羊肉店值得一試!
銅鑼湾特别日式燒肉
二人共六佰元