2023-01-24 349 瀏覽
近排好多燒肉店開張,大部分都有自助點餐、免加一,呢間餐廳優勝在用既燒肉爐係無火,唔會咁易燒著個爐,而且燒肉份量同味道吸引,餐廳裏面擺左無面男同姆明擺設🫣有唔少比人打卡/等候入座既位置。🥩🐷 厚切豚五花套餐 200g $68兩塊豬扒非常厚身,大大塊好震撼,都要燒一段時間先熟透,豬腩部份都多,所以燒個陣啲豬油一路滴~ 非常香口。落左紫菜飯素既白飯就更加提鮮,🥩🐮 牛五花套餐 200g $78本身以為係薄切牛肉,厚度同脂肪驚喜地分佈幾好,🤣燒到咁上下肉質呈鮮紅色,牛肉味濃,口感比較靭,難咬得開。🔥其他燒物雞脾菇*一份有四件,估唔到煎完出嚟,入面會有好多水份好juicy,而且非常有咬口,適合食唔到咁多燒肉嘅朋友。日式年糕*外觀似塊白朱古力,唔洗煎好耐,半融個陣拎上黎,煙韌不黐牙,佢本身冇味,落埋煉奶調味先岩岩好。扇貝*上面有一塊小牛油,燒到一半嘅時候就會熔落去,雖然燒嘅時間比較耐,但都幾值得!鮮味足而且口感一絲絲。🍺 朝日啤酒極泡 & 吉列蠔一打開罐啤油就有綿密細緻既泡沫湧出黎,一啖吉列蠔,🥗 蟹籽沙律 本身套餐既沙律比較少,所以再叫多份清一清油膩感。依個沙律上面鋪滿左蟹籽,落左好多胡麻醬,有

🥩🐷 厚切豚五花套餐 200g $68

🥩🐮 牛五花套餐 200g $78

🔥其他燒物

🍺 朝日啤酒極泡 & 吉列蠔
一打開罐啤油就有綿密細緻既泡沫湧出黎,一啖吉列蠔,

🥗 蟹籽沙律
本身套餐既沙律比較少,所以再叫多份清一清油膩感。依個沙律上面鋪滿左蟹籽,落左好多胡麻醬,有啲多得仔。

燒肉一番 🥩🍺🥗
葵芳葵義路葵芳好爵中心1樓
每人平均$100 無加一
2023-01-12
2023-01-24 143 瀏覽
舊同事去完旅行返來,即約我食飯,因佢知年尾我會做到燥底,所以出來安慰下我陪我放鬆一下,我地就約近近地葵芳新開的燒肉一番 ,因我地都未食過。來到超開心喎,因大大隻龍貓等我地忍唔住都打卡😛。呢到都幾大,我地選擇面對牆打橫座, 因感覺枱大d 放食物都方便。食物方面都幾多選擇, 我地叫左以下食物⬇️⬇️⬇️💟 牛肉三食套餐 ~ 有牛板腱、牛舌和牛小排共300g + 一碗一番玉子飯 +麵豉湯+是日前菜+追加牛五花50g 。💟 安格斯肉眼套餐 ~ 安格斯肉眼150g + 一碗一番玉子飯 + 麵豉湯 +泡菜 +追加豚五花50g,❇️ 一口牛小排150g燒肉方面, 套餐幾抵食,安格斯一流,大大件放上去燒絕對唔失禮人, 就燒好前再剪件, 軟腍多汁夠 juicy 😋 , 牛小排有口感牛味重,牛舌好爽。小食⬇️⬇️⬇️🔯 芝士年糕 ~ 一咬中間爆芝士🔯 芝麻雞翼 ~ 外脆內嫩🔯 忌廉蟹肉薯餅 ~ 外皮酥脆內裡creamy🔯 日式餃子 ~ 有一點豬肉汁🔯 蟹籽沙律 ~ 清新爽甜🔯 吉列蠔 ~ 炸得香脆🔯 薯絲炸蝦 ~ 外層脆卜卜好味道🥤 Suntory雞尾酒青提子味🥤 茉莉綠茶

來到超開心喎,因大大隻龍貓等我地忍唔住都打卡😛。

食物方面都幾多選擇, 我地叫左以下食物⬇️⬇️⬇️

❇️ 一口牛小排150g

🔯 薯絲炸蝦 ~ 外層脆卜卜好味道
🥤 Suntory雞尾酒青提子味
🥤 茉莉綠茶
2023-01-23 74 瀏覽
燒肉一番啱晒食肉獸😋燒肉套餐由幾十蚊至百幾蚊,真係好抵食👍🏻————————————————————全部套餐都有埋前菜、麵豉湯、飯同雪糕每張枱上有唔同嘅調味,配合唔同人嘅口味👍🏻除咗肉類🥩仲可以追加其他食物例如海鮮、蔬菜、小食等✨安格斯肉眼套餐大大塊嘅150g肉眼扒色澤粉嫩👏🏻👏🏻脂肪分佈平均肉質軟腍可口✨牛肉三食套餐牛肉三食可自選3款牛💕我哋就㨂咗牛五花、牛板腱同牛小排三款牛肉各有特色,由軟嫩到有嚼勁嘅口感都有👍🏻鍾意多油脂香味嘅肉可揀牛五花,入口嫩滑✨追加扇貝、虎蝦、芝麻雞翼海鮮夠新鮮‼️虎蝦爽口☺️扇貝彈牙芝麻雞翼咬落颯颯聲,炸得香脆,肉質juicy燒肉一番門口打卡位好吸引‼️有龍貓同無臉男😍好可愛㗎❤️
燒肉一番啱晒食肉獸😋
燒肉套餐由幾十蚊至百幾蚊,真係好抵食👍🏻
————————————————————
全部套餐都有埋前菜、麵豉湯、飯同雪糕
每張枱上有唔同嘅調味,配合唔同人嘅口味👍🏻
除咗肉類🥩仲可以追加其他食物
例如海鮮、蔬菜、小食等

✨安格斯肉眼套餐
大大塊嘅150g肉眼扒
色澤粉嫩👏🏻👏🏻脂肪分佈平均
肉質軟腍可口

✨牛肉三食套餐
牛肉三食可自選3款牛💕
我哋就㨂咗牛五花、牛板腱同牛小排
三款牛肉各有特色,由軟嫩到有嚼勁嘅口感都有👍🏻
鍾意多油脂香味嘅肉可揀牛五花,入口嫩滑

✨追加扇貝、虎蝦、芝麻雞翼
海鮮夠新鮮‼️虎蝦爽口☺️扇貝彈牙
芝麻雞翼咬落颯颯聲,炸得香脆,肉質juicy

燒肉一番門口打卡位好吸引‼️
有龍貓同無臉男😍好可愛㗎❤️
日式燒烤黎講真心幾好質素,性價比高! 絕對可以encore!而午市係超抵食. 可以同時選3款牛. 飯又可以選紫菜或玉子飯. 仲有個湯及泡菜. 我地兩個人. 因為想食埋其他野, 所以只叫左1份午餐, 其他野散叫 🥩安格斯牛扒真係好正. 好大份,牛肉夠淋身,牛味濃🦐海蝦同扇貝, 超新鮮,夠大隻,扇貝仲要加牛油粒,好有心思🧀炸芝士, 真正外脆內軟,好正🐣炸雞翼, 香口野味呢度裝修幾特別, 最重要係抽風夠, 食飽唔會周身一陣味, 無得彈呀!

🥩安格斯牛扒真係好正. 好大份,牛肉夠淋身,牛味濃
🦐海蝦同扇貝, 超新鮮,夠大隻,扇貝仲要加牛油粒,好有心思
🧀炸芝士, 真正外脆內軟,好正
🐣炸雞翼, 香口野味

2023-01-16
午餐
  • 炸芝士
  • 牛肉三食套餐
  • 扇貝
燒肉一番 (葵涌)📇地址:葵涌葵義路2-10號新葵芳花園好爵中心1樓🕐營業時間:星期一至日11:30-22:00💸人均消費:~$150/人👏🏻抵讚位:鋪頭通風做得唔錯,食完燒肉出黎都唔會成身臭味。上野食上得都好快,可能知燒肉要啲時間,所以上野上得好快俾啲客人🤣🍴Food QC:「牛肉二食套餐 $118」叫左兩個牛肉二食套餐,一個叫左牛板鍵+牛小排,一個叫左牛頸肉+牛五花。肉嘅質量唔比新都會個間同樣主打一人燒肉嘅燒肉餐廳差,燒完原汁原味咁食番肉嘅質地:入口唔痴牙、肉味濃、肥瘦比例算幾好,間唔中有一兩塊肉係肥膏多少少,但絕對可以接受。肉嘅份量比想像中多,一個人食絕對係可以豪啲咁食!另外追加左豚五花同雞腿肉,份量少話套餐嘅一碟,志在過下口癮🤣😯有待改善位:俾人放野嘅櫈底籃可以添置番啲😂 差啲要攬住個袋燒肉食🥹😼私心回應區:呢間自助燒肉真心抵食。肉啲質素幾好,加上價錢又好貼地,啱哂我地呢啲平民encore到encore😆 我地食嘅時候咁啱喺新開張期間做緊promotion,我地點嘅追加肉係免費,真係又平又正🤭 門口仲放左俾人打卡嘅公仔,啱哂鍾意影相又鍾意食肉嘅朋友黎,有得食有得影😂
燒肉一番 (葵涌)
📇地址:葵涌葵義路2-10號新葵芳花園好爵中心1樓
🕐營業時間:星期一至日11:30-22:00
💸人均消費:~$150/人

👏🏻抵讚位:

🍴Food QC:
「牛肉二食套餐 $118」

😯有待改善位:
俾人放野嘅櫈底籃可以添置番啲😂 差啲要攬住個袋燒肉食🥹

😼私心回應區:
2023-01-18 51 瀏覽
這次再到葵芳覓食!在葵芳地鐵站附近的好爵中心一樓「燒肉一番」吃燒肉,離葵芳地鐵站約半分鐘路站。環境寬敞、座位超多,有平排二人位、卡位,燈光很強!每個座位都有多款醬汁,例如燒肉汁、蒜蓉、酸汁、胡麻醬等等,用家按自己喜好調配,旁邊更有黑胡椒及鹽,方便用家自行調味。這裡地板很乾淨、很通風,不會怕「跣親」!牛肉三食(牛五花、牛板腱、雞腿肉)牛肉三食套餐(牛五花、牛板腱、牛小排)

我配了一番玉子飯
溫泉蛋配飯、更有木魚、飯素,非常開胃牛五花脂肪豐富
燒肉時不時聽到油花滴下的聲音
多汁而不油膩

牛板腱肉味濃,帶點肉筋、帶有嚼勁牛小排肥瘦適中,入口即融
而且肉質幾嫩、彈牙,非常惹味

忌廉蟹肉薯餅薯餅幾大件、香脆外皮、不泛油滿是忌廉薯蓉,非常香滑吉列蠔

兩隻吉列蠔,都算是大隻
沒有多餘的炸粉,能夠緊貼蠔的形態
蠔味可以,沒有雪味

一口芝士
即點即炸上枱熱烘烘芝士味好濃郁,半溶狀態超吸引日式餃子餃子餡肉味濃郁,很開胃
不過皮有點厚和硬,如果皮方面薄少許會更好
最後都分享這個爐的用法
一般都是使用5度,大家不要開8至9度
如爐熱又放入油脂豐富的肉
有機會火焰增大
如果燒肉鎖緊肉汁,可以使用6度

牛肉三食(牛五花、牛板腱、雞腿肉)
牛肉三食套餐(牛五花、牛板腱、牛小排)

我配了一番玉子飯
溫泉蛋配飯、更有木魚、飯素,非常開胃
牛五花脂肪豐富
燒肉時不時聽到油花滴下的聲音
多汁而不油膩

牛板腱肉味濃,帶點肉筋、帶有嚼勁
牛小排肥瘦適中,入口即融
而且肉質幾嫩、彈牙,非常惹味

忌廉蟹肉薯餅
薯餅幾大件、香脆外皮、不泛油
滿是忌廉薯蓉,非常香滑

兩隻吉列蠔,都算是大隻
沒有多餘的炸粉,能夠緊貼蠔的形態
蠔味可以,沒有雪味

一口芝士

即點即炸上枱熱烘烘
芝士味好濃郁,半溶狀態超吸引

日式餃子
餃子餡肉味濃郁,很開胃
不過皮有點厚和硬,如果皮方面薄少許會更好

最後都分享這個爐的用法
一般都是使用5度,大家不要開8至9度
如爐熱又放入油脂豐富的肉
有機會火焰增大
如果燒肉鎖緊肉汁,可以使用6度

2023-01-17 51 瀏覽
早2日我同我老婆係葵芳行街咁岩發現呢間燒肉一番。佢突然同我講好想食日本燒肉我地個晚入座好快就安排到一個唔錯既位置,地方都幾整潔而且用QR code點菜,上菜又快又方便,以燒肉定食黎講性價比都高,上菜前食番碟泡菜開下胃,肉就自己燒決定幾成熟。肉類基本盤(豬牛雞)我地都有嗌,一口牛小排係咁多肉裡面最值得推薦既燒肉🥩,加小小鹽落去入口牛味濃郁,忍唔住翻點多一客,牛板腱同牛舌都唔錯👍🏻,之後想食啲油脂香味多少少既牛五花同厚切豚五花,配埋泡菜食一流。餐廳啲炸蝦🍤同吉列蠔🦪都係熱辣辣上黎,夾住望仲有白煙既。我老婆之後講會再黎呢間,因為啲牛肉太好味餐廳坐得又舒服😌話唔定會成為我地撐枱腳既飯堂😝
2023-01-17 63 瀏覽
呢種燒肉店近年愈開愈多,好處既就係以定食點餐加上爐仔細細地,就算一個人食都得。鋪頭係葵芳地鐵站隔離既商場,電梯上一樓就係,鋪頭用上白燈,睇落光猛乾淨,空間感大而且座位闊落。當日下午茶時間唔算多人,店員安排左我地坐四人卡位,我地兩個人坐十分舒適。餐廳提供唔同既肉類選擇,包括牛、豬、雞,而且牛肉亦有唔同部位如牛小排、五花、板腱同牛舌等等選擇。當日都試左幾款牛,轉頭逐一講講。餐廳亦提供左唔同既醬汁比食客自己選舉,試左咁多種我認為燒肉汁、酸汁或埋加黑椒鹽係最好食。牛舌薄切(下午茶套餐$68/100G),食落爽口彈牙;牛五花($56/50G)油份比例多,食落較香口及油脂感重;牛小排(下午茶套餐$78/100G)雪花均分,而且切得夠厚,有咬口得黎爆油汁;牛三角($78/50G)厚切有口感,軟淋且肉味濃。總捨黎講個人推薦牛小排->牛三角->牛吞->牛五花,不過咸魚青菜各有所好,大家可以選擇番自己喜歡。*套餐除左肉會送白飯(可加錢轉味飯)、前菜及湯除左牛肉,試左其他燒肉品如豚肉腸($18/2PCS)、海鮮等等都唔錯,最重要要佢價錢唔貴而且有唔同既份量可以選擇,一條友黎食都可以叫

*套餐除左肉會送白飯(可加錢轉味飯)、前菜及湯

除左牛肉,試左其他燒肉品如豚肉腸($18/2PCS)、海鮮等等都唔錯,最重要要佢價錢唔貴而且有唔同既份量可以選擇,一條友黎食都可以叫多幾樣滿足下又唔會食唔哂。

除左燒肉,鋪頭既味飯亦為午餐加左唔小分,餐廳既味飯有分兩種,一種係加左紫菜飯素(套餐加$8),而另一種係一番玉子飯(套餐加$15),即紫菜飯素再加木魚絲及溫泉蛋,個人推薦後者,有咸鮮味得黎溫泉蛋令個飯濕潤小小。

除左肉食,餐廳仲會推供前菜及炸物,試左蟹籽沙律($25)及芝麻雞翼($25/2PCS)等都水準之上,呢個價錢黎講無投訴。

食物就唔錯,不過餐廳個鋪火力就相對弱小小,開頭可能會慢小小但燒耐左夠熱就ok。

總結黎講食物唔差,最重要價錢平夠抵食,平時一個人想食燒肉可以考慮下。
2023-01-17 37 瀏覽
黎葵涌唔一定喺葵廣掃街~ 地鐵站隔離嘅好爵中心原來新開咗間日式燒肉店 主打平價燒肉套餐~ 裝修好日系環境好企理 夜食仲有特價😛自選套餐三款150g $98我哋兩個都係嗌咗呢個套餐~ 可以任選三款唔同肉類 total 150g我地分別揀咗牛舌、牛小排、牛頸肉、牛板腱、厚切豚五花同牛五花幾款都肉質鮮美 而枱面亦有好多款醬汁選擇 我哋覺得最好食就係牛小排😋 肉質軟腍帶牛味除咗燒肉仲有唔少炸物小食架😆 芝士年糕$18、芝麻雞翼$25、忌廉蟹肉薯餅$18、日式餃子$18、薯絲炸蝦$18幾款小食都係兩件~ 炸物即叫即炸熱辣辣又夠脆 價錢仲好平!好抵🙈🙈

自選套餐三款150g $98

幾款都肉質鮮美 而枱面亦有好多款醬汁選擇
我哋覺得最好食就係牛小排😋 肉質軟腍帶牛味

除咗燒肉仲有唔少炸物小食架😆

2023-01-17 34 瀏覽
天氣涼涼哋食烤肉就最啱, 燒肉一番 位於葵芳好爵中心, 主打日本菜和烤肉, 地方簡潔舒適。店舖門口裝飾很有日本風, 相樸手, 龍貓和招財貓等外型得意, 是打咭熱點。多款烤肉套餐以供選擇, 套餐有前菜麵豉湯白飯和飲品, 烤牛肉更是我嘅喜好。烤爐火力十足, 烤起來快熟又企理。牛板腱套餐肉質較為紮實, 牛味濃郁, 口感豐富。追加牛五花油脂相對較多, 肥肉瘦肉相間, 肉質幼滑。牛頸肉套餐牛頸肉脂肪比例相對較少, 肉質較為實厚, 肉汁豐富。追加牛舌牛舌夠曬爽脆彈牙, 燒起來焦香牛味濃厚。追加牛小排牛小排肉質嫩滑, 美味又彈牙, 口感相當豐富。白桃烏龍汽水烏龍茶味配以清甜白桃味道汽水, 夠曬清新怡神。#香港好去處 #燒肉一番 #葵涌#日本菜 #烤肉#牛板腱套餐 #牛五花 #牛頸肉套餐 #牛舌 #龍眼牛小排 #白桃烏龍汽水 #hkfoodie #foodporn #hkfoodblog #foodies #foodiehk #instafood #hkfoodporn #foodblogger

牛板腱套餐
肉質較為紮實, 牛味濃郁,
口感豐富。

追加牛五花
油脂相對較多, 肥肉瘦肉相間, 肉質幼滑。

牛頸肉套餐
牛頸肉脂肪比例相對較少, 肉質較為實厚, 肉汁豐富。

追加牛舌
牛舌夠曬爽脆彈牙, 燒起來焦香牛味濃厚。

追加牛小排
牛小排肉質嫩滑, 美味又彈牙, 口感相當豐富。

白桃烏龍汽水
烏龍茶味配以清甜白桃味道汽水, 夠曬清新怡神。

#香港好去處
#燒肉一番 #葵涌#日本菜 #烤肉
2023-01-16 225 瀏覽
葵芳新開了日本網燒牛肉,場地相當大. 燒肉No.1木枱和風設計好有特色,不同區域有不同日式繪圖好爵中心1樓電梯直接見到門口相樸手和招財貓進入更加驚喜有大大個龍貓和千與千尋無臉人!好難不拍照!枱上日本最新小型爐.完全感覺不到油煙直接由底抽走。我們2人坐位剛剛在中間.枱面好闊大.坐椅都好平穩.椅下有籃可以放手袋。枱上有多款醬油適合不同肉類 見圖!我們1人1個燒肉餐。 分別選了牛三角,牛板腱,牛頸肉日式年糕、八爪魚仔、扁貝,吉列蠔。難得有酒類飲品!正!選了suntory青提子雞尾酒首先牛三角冬季限定 非常少見牛助骨三角位肉 厚身油潤 雪花位明顯 入口柔軟 層次分明。牛板腱 油脂比較少但牛味比牛三角的濃 因為薄身所以不會太乾牛頸肉都好特別 外表有點像牛板腱 雪花好平均 頸位雪花比牛板腱多些 入口彈牙有肉汁。另外一番玉子飯 面層木魚碎和紫菜碎配上流心玉子真的滑溜吸引!牛肉未燒完已經吃完一碗飯!麵豉湯有海帶豆腐洋蔥等配料 中華沙律 泡菜 點綴吉列蠔熱辣辣好酥脆蠔味出眾,完全無雪味扁貝 廚師已經𠝹左所以燒時已經甩壳和有1粒牛油調味 .自己落些蒜蓉味道就very good !送贈日式年糕好有驚喜慢燒外
葵芳新開了日本網燒牛肉,場地相當大. 燒肉No.1

木枱和風設計好有特色,不同區域有不同日式繪圖

好爵中心1樓電梯直接見到門口相樸手和招財貓

進入更加驚喜有大大個龍貓和千與千尋無臉人!好難不拍照!

枱上日本最新小型爐.完全感覺不到油煙直接由底抽走。
枱上有多款醬油適合不同肉類 見圖!

我們1人1個燒肉餐。 分別選了牛三角,牛板腱,牛頸肉

青提子味雞尾酒

牛板腱 油脂比較少但牛味比牛三角的濃 因為薄身所以不會太乾

牛頸肉

麵豉湯有海帶豆腐洋蔥等配料 中華沙律 泡菜 點綴
麵豉湯

吉列蠔熱辣辣好酥脆蠔味出眾,完全無雪味

扁貝

送贈日式年糕好有驚喜慢燒外脆內軟拉絲軟綿綿.好香米味配上煉奶甜絲絲!

八爪魚彈牙中帶柔軟口感
燒八爪魚

2人食完沒有燒肉味通風一流.不會有陣味在衣服上讚!
牛板腱, 牛頸肉餐
八爪魚仔
吉列蠔
題外話/補充資料: ☆門口THE GULU 取票亦可以手機應用程式取票 未到店已經可以排隊非常方便
2023-01-16
燒八爪魚
牛板腱, 牛頸肉餐
八爪魚仔
2023-01-16 22 瀏覽
作為荃灣人既我近日係討論區發現一間熱門燒肉小店係葵芳,性價比好似幾高咁😁😂今日放假帶埋一家大細黎食。。位置好方便,一出葵芳站上條天橋就到,鋪頭裝修光鮮明亮,一入去完全聞唔到燒肉味,通風好好唔會成陣味同油煙。。點餐方面以QR Code 自助落單,一人一爐,可單點/叫套餐,個人覺得套餐抵好多,會包左湯同白飯。。🥢厚切豚五花套餐 $68超級抵食❗️有兩大件豬五花,厚切豚五花有足足120g,油脂豐郁,口感細嫩,上碟時會配埋剪刀,大約7成熟就可以剪開。跟餐轉紫菜飯+$8。。🥢牛肉三食套餐 $168跟餐包括:牛肉三食300g(配牛頸肉、牛板腱、牛小排)、白飯、麵豉湯、泡菜。牛頸肉肉質較硬,帶有少少韌筋,肉色較深,瘦肉比較多;牛板腱筋就多啲,肉質結實,要黎燒肉好夾;牛小排油花均勻,口感較Q彈。。之後仲追加左以下菜式:雞腿肉50g $28扇貝2本 $68豚肉眼扒150g $88沖繩風豚肉腸2本 $18日式年糕2本 $18雞脾菇4本 $18。特別推介✅ 日式年糕當甜品,燒香既年糕,煙煙韌韌,加上煉奶😆正到呢。✅ 雞脾菇超級厚切,燒得耐都有汁。✅ 扇貝好鮮味又大隻,價錢抵食。。野飲有一種「朝日啤酒極泡 $2

🥢厚切豚五花套餐 $68

豚肉眼扒150g $88
沖繩風豚肉腸2本 $18
日式年糕2本 $18
雞脾菇4本 $18

野飲有一種「朝日啤酒極泡 $25」啤酒好特别,一打開就有極多好滑既泡泡流出。
一人燒肉近年越開越多,但係價錢都偏貴,冇左原本一人燒肉既其中一個最大優點呢間係葵芳黃金地段新開既一人燒肉就又好味又抵食啦樓底幾高,裝修同環境都好舒服牛肉三食套餐(牛板腱、封門柳、牛小排)呢個牛肉三食套餐認真抵食有齊牛板腱、封門柳、牛小排三款風味唔同既部位最重要係佢品質真係唔錯牛板腱就最少脂肪,但係肉味香濃封門柳肉質鬆軟,牛味濃郁牛小排就係我至愛,貪佢油脂香同肉香十足紫菜飯勁多紫菜既紫菜飯,啖啖好味,好值得叫一番玉子飯紫菜飯既基礎上再加隻流心玉子令佢味道同層次都更香更好味套餐仲有湯同埋泡菜,勁抵食
呢間係葵芳黃金地段新開既一人燒肉就又好味又抵食啦
樓底幾高,裝修同環境都好舒服
牛肉三食套餐(牛板腱、封門柳、牛小排)

呢個牛肉三食套餐認真抵食
有齊牛板腱、封門柳、牛小排三款風味唔同既部位
最重要係佢品質真係唔錯
牛板腱就最少脂肪,但係肉味香濃
封門柳肉質鬆軟,牛味濃郁
牛小排就係我至愛,貪佢油脂香同肉香十足

紫菜飯
勁多紫菜既紫菜飯,啖啖好味,好值得叫
紫菜飯既基礎上再加隻流心玉子
令佢味道同層次都更香更好味
套餐仲有湯同埋泡菜,勁抵食
2023-01-14 32 瀏覽
其呢間燒肉店出出開嗰陣有做送多一碟肉嘅推廣,嗰陣返工lunch hour食過幾次,都覺得性價比好高。最近趁放假,決定直接去食餐過癮嘅!醬料同調味都幾多款,之前好鍾意用佢個燒肉汁撈飯座位寬敞,另外都佈置得有d心思,有打卡位嘅食物方面,首先必須介紹呢度嘅厚切五花腩,個人覺得五花腩必須厚切先食到嗰種彈牙嘅口感及肉香油香。講真就算叫一個set都係性價比超級高,68蚊冇加一係有2條大大條嘅厚切五花腩!口感好彈牙,肉香夠,燒完係食唔到雪藏嘅味道,真係食指大動。溫馨提示!個爐千奇千奇唔好較太大,3、4級就得,太高真係會搶火!另外因為下面唔係明火,而係發熱管,所以受熱唔太均勻,要留意定時轉方向燒及keep住反面之後嘅就係散叫加肉,呢度嘅牛小排都好正,雪花非常靚,而且又快熟,擺上去兩邊拖兩拖已經食得,非常軟lum,油脂分佈好平均👍係另一樣值得推薦嘅食物安格斯肉眼都算係黑馬跑出,原本睇佢以為會好實好韌,但燒完都係軟身,入面仲帶有肉汁,簡單撒上鹽同埋胡椒粉已經係非常足夠嘅調味,budget夠多嘅真係可以揀呢款。我地非常大食,食完咁多肉仲係有位置試佢地嘅小食嘅,小食係絕對及格,全部都係熱辣辣👍真心講,我地兩人

醬料同調味都幾多款,之前好鍾意用佢個燒肉汁撈飯

座位寬敞,另外都佈置得有d心思,有打卡位嘅

真心講,我地兩人係非常非常非常大食,食咗好多(淨係計厚切五花腩已經食咗6條!應該係一般3、4人嘅分量😂),埋單都只係348一人,真心係非常抵。呢度個商場人流唔算多,但呢間餐廳係值得畀多d人知道!

2023-01-14 277 瀏覽
今晚係葵涌廣場行完街,朋友帶左我去食燒肉,估唔到葵芳有又平又抵食既燒肉,而且餐廳仲有好多打卡位,餐廳以日本宮崎駿卡通為主題,一入門口已經見到龍貓同無面人,裡面仲有狸貓,餐廳好大間,好多位,不過我地入去個陣都已經差不多FULL,好彩可以係GULU到拎定飛。呢度D燒肉套餐非常抵食,我叫左個安格斯肉眼套餐,都只係$168,套餐有一塊150G既安格斯牛扒、一個飯、一碗湯、一個前菜,仲可以免費追加一款肉,而我就追加左豚五花,安格斯肉眼牛味香濃,肉質軟熟,入口即溶,而且超多肉汁,CP值非常高,豚五花就比較爽脆,肥瘦均稱。另外仲叫左扇貝,扇貝上面放有牛油,將牛油燒到溶左係扇貝上面,非常清甜。牛舌牛舌爽脆,薄身,好容易燒熟。冬日之肉 - 牛三角牛三角比較有口感,牛味較重,食落有層次。芝麻雞翼芝麻雞翼香脆可口,芝麻味好香,雞翼嫩滑。翠肉瓜翠肉瓜爽口清甜,非常多汁。蜜桃紅茶、白提梳打

安格斯肉眼套餐

安格斯肉眼套餐

豚五花

扇貝

牛舌
牛舌

牛舌爽脆,薄身,好容易燒熟。

冬日之肉 - 牛三角
冬日之肉 - 牛三角

牛三角比較有口感,牛味較重,食落有層次。

芝麻雞翼
芝麻雞翼

芝麻雞翼香脆可口,芝麻味好香,雞翼嫩滑。

翠肉瓜
翠肉瓜

翠肉瓜爽口清甜,非常多汁。

蜜桃紅茶、白提梳打
2023-01-12