2015-07-14
今日成班同事約好左準時放工, 7:30pm去到APM本陣食日本和牛燒肉!!! 本陣位於apm 4樓, 地點唔難搵! 亦因為今日係星期一, 唔算多人, 一到就有得入座!!我地一行六人, 安排坐到卡位, 正! 卡位都幾舒服, 夠闊落! 坐足六人都仲有空位~~~由於坐卡位, 旁邊有個小窗台給客人放袋放野都幾方便~~~~至於張台夠大, 六人台有2個bbq爐, 方便大家燒肉!!yeah~~ 但因為有個燒烤爐, 所以坐的時候會頂腳~~台的空位唔算好多, 所以建議大家先點部份野食, 唔係唔夠位放~食完再點其他~~在食物方面, 有睇開我食評的朋友都知, 我唔算好好好鍾意食放題的 但今次來本陣算係有驚喜, 食材的確很新鮮. 牛肉唔會有雪藏味, 食落口感幾好, 唔"un", 同埋都幾juicy!燒牛舌是厚燒的, 特別好味 , 有質感, 彈牙, 有少少溶化的感覺!!!鹽燒牛肋肉, 燒汁牛脊肉, 也都很不錯! 脂肪肉質比例均勻, 有濃濃的牛味, 超juicy!!!其他種類的食物都幾唔錯! 大約8點幾9點, 開始多客, 所以建議大家記得早點黎食放題ar!!! 最平的放題餐每位$218, 任叫食物有好多, 而且免
其他種類的食物都幾唔錯! 大約8點幾9點, 開始多客, 所以建議大家記得早點黎食放題ar!!! 最平的放題餐每位$218, 任叫食物有好多, 而且免加一!
Btw, 因為 keep 住食, 唔記得左影野食相XDDDD
總體而言, 性價比高, 都會再食!