2023-07-18 27 瀏覽
-之前喺旺角新開嗰陣已經食過覺得唔錯👍🏻仲介紹咗比好多朋友銅鑼灣燒烤堂搬舖開業一個月🍢🤤食物款式超級多!過百款食物可以選擇!我地兩個人一共叫左十幾款唔同野食⋯飽到爆炸🤭(⭐️必點食物).🥢提燈⭐️🥢鹽燒阿波尾七里香🥢麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇⭐️🥢鹽燒A4宮崎和牛⭐️🥢厚切鹽燒牛舌腩🥢泰式豬頸肉⭐️🥢牛油果豚肉卷🥢海苔黑豚肉鵪鶉蛋🥢豚肉豆苗卷⭐️🥢蒜蓉粉絲燒活元貝⭐️🥢雞皮墨魚滑⭐️🥢椒鹽燒多春魚🥢焦糖青蘋果鵝肝多士⭐️🥢豚肉節瓜波板糖⭐️🥢牛油蜜糖日本番薯條⭐️🥢牛油蜜糖粟米🥢牛油芝士焗蘆筍🥢孜然燒蒜蓉茄子⭐️其中最為有特色頭三甲 (排名不分先後🥳) 🍢焦糖青蘋果鵝肝多士香濃鵝肝配上超級脆多士已經系無敵 中間再夾多塊青蘋果片鵝肝軟綿綿 入口即溶 加上脆卜卜青蘋果片 一啖同時有埋清爽既質感 超高質💯🍢麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇⭐️冬菇好juicy 免治肉都幾辣不過又幾夾 好惹味一串有2件都只系$28 😍大大件 超抵🤗🍢泰式豬頸肉燒到有少少燶邊位 爽口又有啲脆 一串有三片配上特調醬汁 酸酸maymay好正 👍🏻呢個醬汁泰式嘅感覺 點咩都好食😋
之前喺旺角新開嗰陣已經食過覺得唔錯👍🏻
仲介紹咗比好多朋友
銅鑼灣燒烤堂搬舖開業一個月🍢
🤤食物款式超級多!過百款食物可以選擇!
我地兩個人一共叫左十幾款唔同野食⋯飽到爆炸🤭
(⭐️必點食物)
🥢提燈⭐️
🥢牛油蜜糖日本番薯條⭐️
🥢牛油蜜糖粟米
🥢牛油芝士焗蘆筍
🥢孜然燒蒜蓉茄子⭐️

其中最為有特色頭三甲 (排名不分先後🥳)
🍢焦糖青蘋果鵝肝多士

🍢泰式豬頸肉
燒到有少少燶邊位 爽口又有啲脆 一串有三片
配上特調醬汁 酸酸maymay好正 👍🏻
呢個醬汁泰式嘅感覺 點咩都好食😋
今日同同中同終於有機會食飯約咗幾個月 終於成事啦自從出嚟做嘢嗰度其實真係好少有時間相聚喺呢度真係可以完完全全暢所欲言咁樣傾因為呢個場全部都係後生仔女而且食物質素有水準得來相當經濟即是叫好多好多 都唔怕超出銀包嘅限額當然如果你係一個人食一百碟嘅話梗係要留喺度洗碗 但正常食都冇問題嘅講真 我真係數唔晒我食咗啲乜嘢大家可以睇吓相入邊嘅食物呢度每樣食物 每一串我都真心覺得好好食我比較有印象 同埋好味嘅有三樣嘢🩷飲酒必配嘅雞泡魚乾(味淋魚干)🩷鹽燒原塊雞皮 👍🏻👍🏻👍🏻超級大塊同好脆🩷蜜糖燒雞中翼 (我自細鍾意食😂)飲品方面 聽咗侍應推介朋友試咗一杯「爆打香水檸檬茶」我哋開頭估佢好似深圳嘅鴨屎香檸檬茶咁樣比較清新 好重檸檬味🍋係有少少類似 但係呢一種真係一種檸檬香水嘅味🥲🍋 冇深圳嗰種咁新鮮檸檬清甜感覺當然食燒烤點可以唔飲酒呢?都幾鍾意小酌一番嘅我就嗌咗買一送一嘅生啤同朋友邊傾邊啤啤佢😛🥳😍成晚氣氛真係好好傾咗好多好多話題 好開心大家不妨約吓閨蜜同三五知己一齊嚟串下🤭
今日同同中同終於有機會食飯

講真 我真係數唔晒我食咗啲乜嘢
大家可以睇吓相入邊嘅食物
呢度每樣食物 每一串我都真心覺得好好食
我比較有印象 同埋好味嘅有三樣嘢
🩷飲酒必配嘅雞泡魚乾(味淋魚干)
🩷鹽燒原塊雞皮 👍🏻👍🏻👍🏻超級大塊同好脆
🩷蜜糖燒雞中翼 (我自細鍾意食😂)

飲品方面 聽咗侍應推介朋友試咗一杯
「爆打香水檸檬茶」

當然食燒烤點可以唔飲酒呢?
都幾鍾意小酌一番嘅

2023-07-10
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 味淋魚干
  • 蜜糖燒雞中翼
🐓🐓提燈 $38 x2汁燒雞心 $22汁燒免治雞肉軟骨棒(月見) $38明太子雞腿肉 $28黑松露烤雞 $28鹽燒雞軟骨 $16蜜糖燒雞中翼(2隻) $18惹味雞腎 $28🐮🐮鹽燒A4宮崎和牛 $58厚切鹽燒牛舌腩 $48🐖🐖味增松板豬 $28泰式豬頸肉 $28牛油果豚肉卷 $28🌊🌊雞皮墨魚滑 $38香蒜咸蛋黃燒墨魚滑 $38芝士燒廣島蠔(2隻) $48芝士燒元貝 時價x2🔸香港我最鍾意嘅燒烤串燒店其實就係呢間😎但之前食開旺角同中環店,今次嚟到銅鑼灣新嘅鋪位食,出品水準都係咁好!🔸提燈香港比較少機會食到,其實係卵巢,後面嘅肉係輸卵管😉卵巢似更彈牙嘅蛋黃,而輸卵管有小小食緊雞皮嘅感覺,好有特色❤️其他雞肉串燒全部都十分高質,比較鍾意嘅一定要講雞心😝佢嘅調味啱啱好可以吊到雞心獨有嘅香味出嚟~黑松露烤雞都好特別,唔好以為佢只係加咗黑松露醬咁簡單,佢個雞肉本身就有啲似印度烤雞,所以辣辣地,好有Fusion感🥰🔸牛肉兩款都大愛,A4宮崎和牛牛味油香兼具❤️牛舌腩口感同埋個調味都係一絕🔸豬肉方面泰式豬頸肉好出色,點上秘製醬汁有啲酸酸辣辣;而如果鍾意牛油果嘅朋友一定要試牛油果豚肉卷,兩款食材混合得好好
🐓🐓

雞皮墨魚滑 $38
香蒜咸蛋黃燒墨魚滑 $38
芝士燒廣島蠔(2隻) $48
芝士燒元貝 時價x2

🔸豬肉方面泰式豬頸肉好出色,點上秘製醬汁有啲酸酸辣辣;而如果鍾意牛油果嘅朋友一定要試牛油果豚肉卷,兩款食材混合得好好😙

🤔雞皮墨魚滑算係呢度嘅必點皇牌,嫰滑墨魚滑,脆口雞皮全個包住,口感好多層次😍最後兩款燒海鮮都唔錯,芝士好邪惡!
联系不上商家有问题处理不了好崩溃受不了也没办法退款给我也联系不上平台也联系不上外卖骑手也不帮我好崩溃重复下单也不联系我不提醒我什么意思什么意思已崩溃怎么样才能联系
外賣送餐
2023-06-24 324 瀏覽
首先,呢間舖頭裝修之前我已經有食過覺得食物還可以,價錢合理,裝修也有日本的風格。現在,裝修得到好像一間茶餐廳,缺乏了城日本串燒的風格感。其實裝修真的不太大所謂,最主要是客人到店體驗感喂,如果想去受氣,即管去感受一次👍🏻首先,我預訂了7:30的枱。然後我7:15到達,前台的店員跟我說要等到7:30才有位置給,但是裏面其實有三張空枱😮‍💨我就感到疑惑問她,這些枱不可以先給我們先入去坐低?然後她跟我說: 門口這張枱要留給8:00的客人,客人要求一定要坐在門口最出的一張枱😮‍💨當時我已經感覺到無語😰。然後還有一張空枱,不是卡位,他跟我說怕你不舒適,所以才會讓你等15分鐘的等候😰這個已經是第二次的母語😤第三次,當我們坐低了5分鐘,看見原來留給我們的卡位座位已經有空位的時候,我們還未叫東西吃,就提出可否調回原來定的卡位四人位。這個最好笑😏這位女店員跟我說,已經留了給五人的枱子,而且還要跟同事在我的枱旁邊再說一次,安排五個人的碟子。最後,最後,最後,會竟然給我看到是安排給兩個人坐在卡位的位置🤙🏻🤙🏻🤙🏻這位僱員的做法真的很妙😏👍🏻去到8:00正正是繁忙時段,他又走過去跟兩個人說,可不可以幫忙調枱。原
首先,呢間舖頭裝修之前我已經有食過
覺得食物還可以,價錢合理,裝修也有日本的風格。
現在,裝修得到好像一間茶餐廳,缺乏了城日本串燒的風格感。

其實裝修真的不太大所謂,最主要是客人到店體驗感
喂,如果想去受氣,即管去感受一次👍🏻
原因是,因為要給六人進枱😮‍💨
其實由頭到尾,如果這位女店員不是故意鬧翻,會根我們四人坐在卡位的位置,我這張可以移動的枱更加可以活動自如及之後的客人們。
喂,其實我又不是過來貪便宜,為什麼下班過來吃東西還要受一肚氣😮‍💨😮‍💨
坦白說食物正常,當然不說得很高分,當然也要配合價錢。不過下次我一定不會再光顧!希望老闆可以看到這個評語👉🏻我也是做服務性行業,但是生意絕對不是這樣做的,這位員工幫你倒米了。
生氣的怒火