2023-09-16 28 瀏覽
近來發現燒烤堂也進駐了銅鑼灣 店內裝潢簡約而不失單調 比起其他分店位置更大更舒適 串燒種類多元化 全部即叫即燒 豚肉節瓜波棒糖是店內自家推出的菜式 節瓜切成薄片 夾著豚肉片捲起至波棒糖狀 增添爽脆口感 外皮燒到香脆 配上月見汁相當滋味 .香蒜咸蛋黃燒墨魚滑也是推介之選 墨魚滑爽口彈牙 配搭鹹香的蛋黃相當匹配 此外也很喜愛鹽燒白鱔 燒得皮脆肉嫩 毫無魚腥味 味噌松板豬很爽脆 孜然燒蒜蓉茄子也相當惹味 想吃牛的話可以則可選擇鹽燒A4宮崎和牛 和牛軟腍充滿油脂香 鹽燒和牛牛小排肥瘦均勻 充滿肉汁 帶有濃郁牛味.餐廳用餐環境舒適 座位與座位間的設計安排不顯擁擠 加上食物的性價比高 喜愛串燒的話 很推薦這間串燒店💁🏻‍♀️..推薦菜式: (人均~$400)▪️豚肉節瓜波棒糖 | $38▪️汁澆免治雞肉軟骨棒(付月見) | $38▪️香蒜咸蛋黃燒墨魚滑 | $38▪️鹽燒白鱔 | $96▪️鹽燒A4宮崎和牛 | $58▪️鹽燒和牛牛小排 | $48▪️孜然燒蒜蓉茄子 | $36▪️福岡味噌松板豬 | $28.📍燒烤堂 - 銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
推薦菜式: (人均~$400)
▪️豚肉節瓜波棒糖 | $38
▪️鹽燒和牛牛小排 | $48
▪️孜然燒蒜蓉茄子 | $36
▪️福岡味噌松板豬 | $28
📍燒烤堂 - 銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
This is a place you do not want to miss. There is a 90-min dinning limit but it’s understandable as they are always packed. Skewers and beer is the best combo. They have a mad deal for it, where 500ml beer is $48 buy one get one. The skewers prices varies but they are all quite affordable. Here are some of the crowd favourites1. Pork zucchini wrap(豚肉節瓜波板糖)2. Cheesy eel cream brûlée egg(焦糖鰻魚芝士玉子燒)3. Salted white sea bream(鹽燒白鱔)4.Mentaiko roe with chicken thigh明太子雞腿肉In the end, we spent around $25

In the end, we spent around $250 pp. I would definitely come back again
豚肉節瓜波板糖
豚肉節瓜波板糖
2023-09-10 42 瀏覽
二訪嘅餐廳,上次去尖沙咀,今次去咗銅鑼灣,品質一樣咁好 🍏焦糖青蘋果鴨肝多士💰$108上次食過太好食,今次第一啖就食佢,鴨肝多士真係超正,有青蘋果中和鵝肝油膩,多士好脆口,鵝肝又厚,好好食😋🥢蒜蓉燒蟶子💰$58/1蒜蓉燒蟶子嘅粉絲先最好食,勁多蒜蓉,蟶子好大隻🥢芝士燒元貝💰$58/1燒得好靚,好多芝士,估唔到元貝都好大粒好軟滑🐟鹽燒白鱔💰$48好多魚油🍢孜然豚肉芫荽卷💰$22🍢鹽燒豚肉荔枝卷💰$22🍢孜然豚肉韮菜花卷💰$24全部包住蔬菜嘅串燒都好鐘意食,係我每次必食🥒鹽燒翠玉瓜💰$16又幾多汁,好食🍍蜜糖燒菠蘿💰$18🍍黑糖燒菠蘿💰$20兩款都好食,多汁又甜,黑糖係更多黑糖好脆包住晒🚩燒烤堂 (銅鑼灣) @skewer.kitchen 📍銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
二訪嘅餐廳,上次去尖沙咀,今次去咗銅鑼灣,品質一樣咁好

🍏焦糖青蘋果鴨肝多士💰$108

🥢蒜蓉燒蟶子💰$58/1
蒜蓉燒蟶子嘅粉絲先最好食,勁多蒜蓉,蟶子好大隻

🥢芝士燒元貝💰$58/1
燒得好靚,好多芝士,估唔到元貝都好大粒好軟滑

🐟鹽燒白鱔💰$48
好多魚油

🍢孜然豚肉芫荽卷💰$22
🍢鹽燒豚肉荔枝卷💰$22
🍢孜然豚肉韮菜花卷💰$24
全部包住蔬菜嘅串燒都好鐘意食,係我每次必食

🥒鹽燒翠玉瓜💰$16
又幾多汁,好食

🍍蜜糖燒菠蘿💰$18
🍍黑糖燒菠蘿💰$20
兩款都好食,多汁又甜,黑糖係更多黑糖好脆包住晒

🚩燒烤堂 (銅鑼灣) @skewer.kitchen
📍銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
通常叫外賣嚟到都係又濕又凍又唔好食,但係佢處理得好好每樣嘢都有水準就算中咗都唔會覺得難色食會覺得物超所值因為香港食串燒都叫有啲貴同埋性價比低,但係佢你唔會覺得好唔抵,所以會一直幫襯
外賣送餐
2023-09-09 46 瀏覽
👈🏻燒烤堂#japjapjap_銅鑼灣#japjapjap_串燒焦糖青蘋果鵝肝多士 $108鵝肝外層煎到微微香脆🤩一咬落去口感綿密 油香滿滿配上焦糖青蘋果啱啱好可以中和鵝肝嘅油膩感多士入面仲有芝士粒推介推介芝士燒廣島蠔 $48廣島蠔大大粒非常飽滿🤤又鮮甜多汁又嫩滑燒到啱啱好用上大量芝士 非常拉絲鰻魚炒飯 $58唔好睇佢細細碟😛其實都份量十足炒飯炒到粒粒分明仲有大量肥美嘅鰻魚同粟米依個炒飯都幾有驚喜 唔錯唔錯豚肉節瓜波板糖 $38賣相同都口感好得意😙一層豚肉一層節瓜砌成波板糖 咁點上月見汁爽口又juicy雞皮墨魚滑 $38香蒜鹹蛋黃燒墨魚滑 $38叫咗兩款墨魚滑😚小編就比較推介雞皮墨魚滑香脆嘅雞皮包住墨魚滑就更加爽口彈牙 而鹹蛋黃起晒沙咁放喺墨魚滑上面 相對上就冇雞皮墨魚滑嘅口感咁豐富日本芝士年糕 $38外脆內軟 煙煙韌韌😆入面仲有流心嘅芝士點埋煉奶一齊食 好邪惡 孜然燒蒜蓉茄子 $36茄子軟滑多汁😍孜然燒蒜蓉嘅配搭聞落香噴噴令人食慾大增鹽燒阿波尾七里香 $22七里香其實係雞patpat🤭唔算好肥 食完成個口都係雞油香鹽燒豚肉荔枝卷 $28荔枝好清新🥰可以減低豚肉嘅油膩感韓燒泡菜五花腩
👈🏻燒烤堂

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
2023-09-08 41 瀏覽
其實唔使book位,因為唔book位仲可以快啲坐低,Book咗位佢仲要搵來搵去問你幾廿個問題,跟住同個後邊黎遲我成分鐘嘅人一齊入,仲要成間餐廳都冇坐咗一成人都要坐埋一齊,勁怪。今日啱啱落完黑雨,真係會有咁多人?同隔離又迫。啲嘢食質素OK嘅,啤酒買一送一都抵飲。但服務就麻麻,仲成日要追佢未黎嘢食。一開始杯啤酒仲要成10分鐘黎埋嘢食都未嚟。之前中環同筲箕灣果兩間分店都OK嘅,銅鑼灣呢間就真係唔會再嚟。
2023-09-08 41 瀏覽
想食燒烤堂 好耐㗎喇~期待已久嘅一餐😍聽聞又好味又抵食果然大家真係冇介紹錯😍豚肉節瓜波棒糖 $38必食❣️可以話係燒烤堂名物,將豚肉夾住節瓜卷成波板糖外形,燒到好香😋爽爽嘅節瓜成為亮點,口感好特別!配上特製醬汁,絕妙呀蒜蓉燒蟶子 $58蟶子多肉鮮味,燒得剛剛好爽口彈牙芝士燒廣島蠔 $28正常發揮,蠔肉都肥美嘅香蒜鹹蛋黄燒虎蝦 $48🉐餐廳好貼心將虎蝦開邊,仲有兩支簽~share 冇難度!邪惡嘅香蒜鹹蛋黃醬極級惹味,虎蝦燒過香味出晒來,仲有蝦膏鹽燒白鱔 $48極級肥美!燒到剛剛好,唔會燶,迫晒啲魚油出來,個人覺得係必食❣️孜然豚肉韭菜花卷 $24好少見包韭菜花,又俾幾夾幾好味喎厚切鹽燒牛舌腩 $48真係好厚切,正常發揮鹽燒A4宮崎和牛 $58入口即溶,牛味濃郁焦糖青蘋果鵝肝多士 $108肥美嘅鵝肝以青蘋果嘅清新中和左油膩感,配搭多士,係好味嘅~不過份量就相對細啲明太子燒厚揚豆腐 $28豆腐燒到外脆內軟,加上明太子醬好惹味汁燒鮮雞肝 $28汁燒赤雞心 $22佐酒一流,雖然我哋冇飲😅雞頸肉 $28滑好爽口,而且食到好濃雞味,簡單鹽燒已經好好味汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)$38如實咁講,完全食唔到
想食燒烤堂 好耐㗎喇~期待已久嘅一餐😍聽聞又好味又抵食
果然大家真係冇介紹錯😍

豚肉節瓜波棒糖 $38

蒜蓉燒蟶子 $58
蟶子多肉鮮味,燒得剛剛好
爽口彈牙

芝士燒廣島蠔 $28
正常發揮,蠔肉都肥美嘅

香蒜鹹蛋黄燒虎蝦 $48

鹽燒白鱔 $48

孜然豚肉韭菜花卷 $24
好少見包韭菜花,又俾幾夾幾好味喎

厚切鹽燒牛舌腩 $48
真係好厚切,正常發揮

鹽燒A4宮崎和牛 $58
入口即溶,牛味濃郁

焦糖青蘋果鵝肝多士 $108

明太子燒厚揚豆腐 $28
豆腐燒到外脆內軟,加上明太子醬好惹味

汁燒鮮雞肝 $28
汁燒赤雞心 $22
佐酒一流,雖然我哋冇飲😅

雞頸肉 $28
滑好爽口,而且食到好濃雞味,簡單鹽燒已經好好味

汁燒免治雞肉軟骨棒(付
月見)$38
如實咁講,完全食唔到軟骨,不過免治雞肉味道調得都唔錯嘅

焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28
熱熔熔嘅芝士,配上肥美嘅鰻魚,玉子燒上面加咗火灸而成嘅焦糖,美味萬分

蟹膏燒飯團 $38
蟹膏多得太過分~多到漏多到瀉
見到每一台都點,如果一定要有飯到肚,呢個必點❣️

牛油蜜糖粟米 $20
我哋走咗調味,本身粟米好甜,就咁燒到好好味!當然我估有埋蜜糖牛油會仲正嘅

鹽燒玉米筍 $16
😍😍好好味~玉米筍好爽口,而且好入味!好似都有少少牛油味

爆打香水檸檬茶 $32
近期好Hit,估唔到呢度都有得飲,唔使喺下面排長龍,同普通檸茶真係唔同味,好好飲

青檸菠蘿梳打 $32
有真 · 青檸同埋菠蘿肉,正呀!

我哋帶埋小朋友,唔想佢食得咁濃味,點俾佢嘅食物仲可以走調味添👍🏻

整體來講,食物好味😋就有特別菜式,而且價錢公道,環境寬敞坐得舒服,希望全場滿座服務都好好👍🏻會Encore 再來
2023-08-25
  • 豚肉節瓜棒棒糖
之前試過燒烤堂嘅尖沙咀分店 一直念念不忘今次黎開cwb 一於encore喇!食物質素一樣棒棒的 而且超多選擇🤤🤤有海鮮、牛肉、雞肉、豚肉、蔬菜、穀物同甜品仲有好多款式都係自家研發 好特別😼每個類別都有點個人小推介 (實在太多野好好食 盡量縮短XD)海鮮嘅廣島蠔好新鮮 又肥美飽滿🦪燒墨魚滑🐙咸蛋黃味好香濃 口感彈牙燒雞心超爽口 試咗麻辣口味 真係好惹味🌶️豚肉露筍卷 半肥瘦豚肉燒得香口 包住爽脆露筍 雞腿肉好juicy 面頭有厚厚一層明太子醬 好濃郁😆冬菇內釀了麻辣免治雞肉 少少辣味好過癮 加上有軟骨粒粒 口感十足A4和牛肉味極香濃 肉質鮮嫩 口感緊緻滑順 脂肪豐富🤩汁燒橫隔理肌肉質細膩 有嚼勁香草蒜蓉包個人超推 絕對係我推的蒜蓉包🧄🍞重蒜 麵包熱辣辣好香脆 包入面仲有驚喜的芝士粒粒 好fatfat🥳🥳燒飯團好可愛🍙表層焦脆焦脆 配上明太子醬都好讚芝士年糕亦係零舍高質 好軟糯 一咬開有芝士的鹹香味 覺得漏仲可以沾上煉奶🍼燒菠蘿🍍好甜 冇渣 焗雜菇同蒜蓉茄子🍆都係tummy必食🫶🏻海鮮๑蒜蓉燒廣島蠔 (兩隻)๑手釣墨魚鬚๑香蒜咸蛋黃燒墨魚滑日本無激素走地雞๑鹽燒阿波尾七里香๑麻辣燒赤雞心๑汁

之前試過燒烤堂嘅尖沙咀分店 一直念念不忘
今次黎開cwb 一於encore喇!
食物質素一樣棒棒的 而且超多選擇🤤🤤
有海鮮、牛肉、雞肉、豚肉、蔬菜、穀物同甜品
仲有好多款式都係自家研發 好特別😼

每個類別都有點個人小推介
(實在太多野好好食 盡量縮短XD)
海鮮嘅廣島蠔好新鮮 又肥美飽滿🦪
汁燒橫隔理肌肉質細膩 有嚼勁
香草蒜蓉包個人超推 絕對係我推的蒜蓉包🧄🍞
燒飯團好可愛🍙表層焦脆焦脆 配上明太子醬都好讚

海鮮
๑蒜蓉燒廣島蠔 (兩隻)
๑手釣墨魚鬚

๑明太子燒飯團
๑香草蒜蓉包

๑ Sapporo Premium Draft🍺
勁勁勁抵飲! $48買一送一🍻
食串燒飲杯生啤 巧爽啊!

๑ 青檸菠蘿梳打🍍
無酒精飲品都有好多選擇👍🏻
菠蘿梳打內有勁多新鮮菠蘿粒粒 非常清甜 好足料💯
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍖🍢🍻🍢🍖🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🥢孜然燒蒜蓉茄子🆙🥢鹽燒萵筍🆙🥢鹽燒准山🆙🥢鹽燒翠玉瓜🆗🥢焦糖青蘋果鵝肝多士🆙🥢桂花蜜糖本地冷蕃茄🆗🥢蒜蓉燒廣島蠔🆙🥢手釣墨魚鬚🆗🥢辣辣玭烤羊架🆙🥢秘制燒羊架🆙🥢豚肉豆苗卷🆙🥢牧然豚肉韭菜花卷🆙🥢鹽燒豚肉露筍卷🆙🥢牛油果豚肉卷🆙🥢福岡味噌松板豬🆙🥢鹽燒和牛牛小排🆙🥢鹽燒開邊雞中翼🆙🥢麻辣雞軟骨🆗🥢鹽燒赤雞頸肉🆙🥢汁燒免治雞肉軟骨棒(附月見)(串)🆙🥢日本芝士年糕🆙📌雖然店內裝修以日系風格為主,但係提供咗多種口味嘅串燒選擇,包括日式、泰式、港式和川式,可以品嚐到唔同地區嘅美食風味,滿足大家各種口味喜好。串燒嘅種類亦非常豐富,超過百種選擇,令人可以盡情享受各種不同嘅口味組合。餐廳環境舒適,上菜速度都相當快,唔需要花太多時間等候,可以好快就食到美味嘅串燒。價格方面,每條串燒大約在$10至$20之間,呢個價錢係銅鑼灣嚟講係非常抵食。人均消費大約$300就可以食得飽,串燒晚餐來講係必試之選。宜家仲做緊Sapporo Premium Draft$48買一送一,食串燒又點少得啤一啤佢🍻。😇 評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀 😇 食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8.5/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍖🍢🍻🍢🍖🍴🍽🍴🍽🍴🍽

服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 8.25/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍖🍢🍻🍢🍖🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺️ 燒烤堂 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓

#bakdiu日式 #bakdiu串燒 #bakdiu灣仔區 #bakdiu銅鑼灣
2023-09-01 56 瀏覽
💡高質抵食串燒HAPPY FRIDAY就緊係要食餐好開心下啦,同事介紹呢間性價比高既燒烤堂 ,位置係登龍街勁方便,裝修光猛坐位舒適,枱與枱之間有一定距離,唔會覺得迫,而且最正係食物選擇有好多,仲要唔貴,岩曬同朋友慢慢chill❤️🐮牛串燒🔸鹽燒A4 宮崎和牛宮崎和牛牛味香濃,牛肉好嫩仲多汁,油脂香,值得推介。🐓雞串燒🔸汁燒鮮雞肝 平時都唔係特別鍾意食雞肝,但估唔到燒完又幾好味,口感好特別。🔸蜜糖燒雞中翼相信串燒雞中翼都係必點,juicy 多汁,燒完仲好嫩,唔會乾身👍🏻👍🏻🔸麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇呢個第一次見,雞肉軟骨加埋冬菇一齊整,勁多汁,帶點辣辣地。🐷豬串燒🔸 牛油果豚肉卷兩者又幾夾和,豬肉甜味同牛油果融合埋一齊,又唔會覺得油膩。豚肉充滿濃郁肉汁,外層有軟滑牛油果,估唔到呢個組合又幾夾🔸福岡味僧松阪豬松阪豬口感非常爽脆,豬味濃,淡淡肉。🔸韓燒泡菜五花腩燒得好香,口感煙韌又香辣,加埋蒜片同泡菜,味道更提昇。🍆孜然燒蒜蓉茄子原條燒茄子,份量十足,曬上大量蒜蓉香蔥孜然粉,好香,軟腍夠入味。🍞甜奶牛油包簡單只係加左煉奶和牛油,但就好香,愈食愈想食。🍹梅酒梳打食串燒點可以唔飲酒,梅酒味清香,好易
💡高質抵食串燒

🐮牛串燒
🔸鹽燒A4 宮崎和牛
宮崎和牛牛味香濃,牛肉好嫩仲多汁,油脂香,值得推介。

🐓雞串燒
🔸汁燒鮮雞肝
🔸蜜糖燒雞中翼
🔸麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇
呢個第一次見,雞肉軟骨加埋冬菇一齊整,勁多汁,帶點辣辣地。

🐷豬串燒
🔸 牛油果豚肉卷
兩者又幾夾和,豬肉甜味同牛油果融合埋一齊,又唔會覺得油膩。
豚肉充滿濃郁肉汁,外層有軟滑牛油果,估唔到呢個組合又幾夾
🔸福岡味僧松阪豬
松阪豬口感非常爽脆,豬味濃,淡淡肉。
🔸韓燒泡菜五花腩
燒得好香,口感煙韌又香辣,加埋蒜片同泡菜,味道更提昇。

🍆孜然燒蒜蓉茄子

🍞甜奶牛油包
簡單只係加左煉奶和牛油,但就好香,愈食愈想食。

🍹梅酒梳打
食串燒點可以唔飲酒,梅酒味清香,好易入口,女士都岩飲。

📍 燒烤堂 (銅鑼灣)今次黎到燒烤堂位於銅鑼灣新開不久嘅分店🤤燒烤堂燒物性價比高👍🏻款式選擇亦非常多🤩總有好多款岩心水😆有不同燒烤食物風格,包括日🇯🇵泰🇹🇭港🇭🇰川🌶️西🍴新疆🌶️台🥢韓🇰🇷等等, 另外仲有自家產品😍燒物即叫即燒🍢熱辣辣上枱😋我哋嗌咗18項燒物🤭配2杯梳打🍹好滿足❤️特別想同大家推介一下呢四款✨ 焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28呢個好有驚喜🤩一咬落有食緊焦糖布甸既感覺🍮蛋味香既玉子外層有香脆既焦糖😋配鰻魚,鹹鹹甜甜咁幾特別又好食✨鹽燒白鱔 $48白鱔外皮燒得香脆👍🏻肉質香嫩爽甜✨蒜蓉燒蟶子 $58 (時令)蒜蓉味香🧄味道鮮甜,肉質爽彈✨川燒活元貝 $68 (時令)辣辣地,爽口仲有叫左呢d都好好食😋❤️✨日本芝士年糕 $38✨孜然燒蒜蓉焗茄子 $36✨牛油蒜蓉焗雜菇 $38✨鹽燒美國蘆筍 $24✨香蒜鹹蛋黃燒墨魚滑 $38✨麻辣燒鴨舌 $28✨豚肉豆苗卷 $22✨鹽燒豚肉荔枝卷 $22✨海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $28✨鹽燒A4宮崎和牛 $58✨鹽燒開邊雞中翼(兩隻)$20✨汁燒鮮雞肝 $28✨鹽燒阿波美七里香 $22✨汁燒免治雞肉軟骨棒(附月見)$38✨青檸菠蘿梳打 $32 ✨青檸梳打 $2
📍 燒烤堂 (銅鑼灣)

特別想同大家推介一下呢四款
✨ 焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28

✨鹽燒白鱔 $48
白鱔外皮燒得香脆👍🏻肉質香嫩爽甜

✨蒜蓉燒蟶子 $58 (時令)
蒜蓉味香🧄味道鮮甜,肉質爽彈

✨川燒活元貝 $68 (時令)
辣辣地,爽口

✨鹽燒阿波美七里香 $22
✨汁燒免治雞肉軟骨棒(附月見)$38
✨青檸菠蘿梳打 $32
✨青檸梳打 $28

📍 燒烤堂 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
# #銅鑼灣 @skewer.kitchen有人一個月最少會去3次的燒烤店, 那我沒理由不去試試吧! 是次先試銅鑼灣店! 坐位寬闊, 樓底高, 不會嘈吵! 上菜速度快, 員工服務超好的! 朋友負責點餐, 餐紙那麼長, 竟然記得推介的串燒在那…..朋友表示以下均是必吃的, 沒騙我, 真心味道超好! 鹽燒原塊雞皮 $22/串 ~ 必點! 很大一塊, 燒至極度香脆, 油脂全無! 豚肉節瓜波棒糖 $38/串 ~ 很可愛呢, 豚肉包裹著節瓜薄片, 燒得香脆, 豚肉沒豬腥味, 油脂經燒烤後很甘香! 焦糖青蘋果鵝肝多士 $108/件 ~ 鵝肝好軟滑, 配上香脆多士是絕配, 加上酸甜青蘋果, 油膩感全無! 香蒜鹹蛋黃墨魚滑 $38/串 ~ 裡面是滿滿的墨魚啊, 很彈牙, 鹹蛋黃份量剛剛好! 福岡味噌松板豬 $28/串 ~ 是偏甜的味噌口味, 這配搭很讚! 麻辣 及原味手釣墨魚須 $22/串 ~ 又爽又脆, 新鮮爽口彈牙! 韓燒泡菜五花腩 $28/串 ~ 五花腩相對脂肪比較多, 加上酸爽泡菜中蒜片, 中和油膩感! 厚切鹽燒牛舌腩 $48/串 ~ 平常是牛舌心, 這是腩, 最珍貴和美味的部位, 肥美軟腍,
# #銅鑼灣 @skewer.kitchen

厚切鹽燒牛舌腩 $48/串 ~ 平常是牛舌心, 這是腩, 最珍貴和美味的部位, 肥美軟腍,入口即溶, 必點!

鹽燒開邊雞中翼 $20/串 ~ 一串有2只呢! 我自細鍾意食, 又大隻, 燒至超香脆, 肉質不乾

鹽燒赤雞頸肉 $22/串 ~ 滿有肉汁的, 肉質煙煙靭靭!
香辣雞腿根 $22/串 & 麻辣雞軟骨 $16/串 ~ 又爽又香脆!

汁燒免治雞肉軟骨棒 付月見 $38/串 ~ 內裡仍有肉汁, 軟骨脆脆的, 月見有濃香蛋味!

孜然燒蒜蓉茄子 $36/串 ~ 又香又滑, 滿滿金蒜, 肉很厚呢!

黑糖燒鳳梨 $20/串 ~ 我最愛的串燒之一! 焦糖脆皮, 鳳梨甜度極高, 超級無敵推介!

🍹 爆打香水檸檬茶 $32 & Sapporo Premium Draft $48/2杯, 啤酒買一送一, 真心抵!
  • 豚肉節瓜波棒糖
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 厚切鹽燒牛舌腩
  • 原味手釣墨魚須
  • 鹽燒開邊雞中翼
  • 鹽燒赤雞頸肉
  • 黑糖燒鳳梨
  • 爆打香水檸檬茶
放假同肥豬搵食,比我發現咗間勁高質又抵食嘅串燒😍而且位置仲要係登龍街勁方便!梗係要同大家分享啦😍哩間餐廳叫「燒烤堂」,係永光中心3樓😌裝修光猛坐位舒適,無論係一大班朋友聚餐或者三五知己傾吓偈都好適合❤️點餐紙上面有過百種選擇😗雞、牛、羊、豚、海鮮、蔬菜,應有盡有!望一望價錢仲好划算😙 大部分肉肉就$2x 左右, 菜都係 $1x 左右🤩 連我最鍾意食嘅燒生蠔都只係 $44/份 ,仲要係兩隻大大隻🤤正到呢食串燒又邊少得飲啤酒呢?Sapporo 生啤做緊$48買一送一啊 🍻 抵到呢 🙌🏻 ~⋯~⋯ ~⋯~⋯ ~⋯~⋯ ~⋯~⋯ ~⋯~⋯~黑糖燒菠蘿孜然燒蒜蓉茄子 牛油蒜蓉焗雜菌⭐️鹽燒美國露筍鹽燒翠玉瓜焦糖鰻魚芝士玉子燒蒜蓉燒廣島蠔 (兩隻)⭐️椒鹽燒多春魚⭐️鹽燒白鱔⭐️秘制燒羊架孜然豚肉芫荽卷⭐️泰式豬頸肉⭐️麻辣豬大腸⭐️韓燒泡菜五花腩⭐️汁燒横隔理肌⭐️鹽燒和牛牛小排⭐️鹽燒A4宮崎和牛⭐️惹味爽口雞腎鹽燒雞軟骨鹽燒原塊雞皮汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇⭐️~⋯~⋯ ~⋯~⋯ ~⋯~⋯ ~⋯~⋯ ~⋯~⋯~⭐️珍妮特別推薦白膳皮脆肉厚🤤多春魚燒得好靚又完整,仲好香口🤤燒生蠔肉厚多汁好惹味🤤鐘意食芫荽🌿必食孜然豚肉芫荽卷

~⋯~⋯ ~⋯~⋯ ~⋯~⋯ ~⋯~⋯ ~⋯~⋯~

黑糖燒菠蘿
惹味爽口雞腎
鹽燒雞軟骨
鹽燒原塊雞皮
汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇⭐️

~⋯~⋯ ~⋯~⋯ ~⋯~⋯ ~⋯~⋯ ~⋯~⋯~
⭐️珍妮特別推薦

白膳皮脆肉厚🤤
多春魚燒得好靚又完整,仲好香口🤤
燒生蠔肉厚多汁好惹味🤤
鐘意食芫荽🌿必食孜然豚肉芫荽卷🤤
牛控不能錯過隔理肌,和牛牛小排同A4宮崎和牛🤤

其他都好好味,非常高水準🥰

2023-08-27 1063 瀏覽
🍴涼拌藤魚皮38 蚊份🐟用左葱花芹菜做調味 魚皮爽彈 麻辣汁香濃 一齊塞落口好有口感 🍴檸蜜牛油包20 蚊份用左邪惡既芝士包 香脆既包入面有芝士粒 上面鋪牛油 上面有 d酸甜既檸蜜🍯勁正 個味好 match 🍴鰻魚炒飯58 蚊份🍚鰻魚炒飯米粒軟熟 配紫菜葱花 粟米 等等 醬汁甜咸度適中 鰻魚粒夠肥美 盡吸醬汁。正 🍴鹽燒阿菠蘿七里香22蚊串🐥七里香 個雞好肥美 咬落去 juicy出面香脆 🍴汁燒新鮮雞肝 56 蚊2 串🐥🍴中切鹽燒牛舌芯56 蚊兩串🐂牛舌點 d檸汁 牛舌夠爽口彈牙 正🍴秘制燒羊架48 蚊隻🐑羊架 羊味 so程度適中 用左香草燒好入味 肉質彈牙 正🍴韓燒泡菜五花腩56 蚊兩串 五花腩夠肥味 有 d葱花 蒜片 泡菜同肥味豬肉好 match 🍴麻🐷辣手釣魷魚鬚 44 蚊兩串🌶️🦑魷魚新鮮彈牙 麻辣汁入味 而且夠粗身好有口感🍴麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇2 串56 蚊冬菇上面釀左雞肉 雞肉免治好有口感 食落ai4麻辣汁入味🌶️配埋冬菇好有爽口既口感🍴海苔豚肉鵪鶉蛋 56 蚊2 串用豚肉包住鵪鶉蛋🐷加 d紫菜絲 咬到豚肉既豬油香加埋邪惡鵪鶉蛋 正🍴雞皮墨魚滑 76 蚊2 串雞皮包住墨魚滑
🍴涼拌藤魚皮38 蚊份🐟
魷魚新鮮彈牙 麻辣汁入味 而且夠粗身好有口感
🍴麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇2 串56 蚊
🍴海苔豚肉鵪鶉蛋 56 蚊2 串
🍴雞皮墨魚滑 76 蚊2 串
雞皮包住墨魚滑燒🦑🐥 雞皮整得勁香脆熱辣辣 咬落去好多雞油香 跟住入面既墨魚滑好彈牙入味 超正
🍴香蒜咸蛋黃燒墨魚滑76 蚊2 串
蒜既惹味加上咸蛋黃沙沙既口感 🥚 夠香咸 墨魚滑好彈牙新鮮 🦑 好夠鑊氣
🍴牛油蜜糖粟米 20 蚊份🌽
粟米勁甜 落 d蜜糖就好好味
#日本菜 #燒烤 #串燒 #雞皮 #牛舌 #墨魚滑 #芝士 #粟米 #五花腩 #牛舌 #魚皮
Score 平均分< 8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#燒烤堂
銅鑼灣登龍街28 號永光中心3 樓
~~~~~~~~~~~~
2023-08-27
當想吃串燒時,便跟朋友不謀而合的選了這間回訪數次的餐廳🥢 這裡的串燒有日、泰、港、川等口味,迎合不同食客的要求👅 惹味的串燒配搭冰凍爽口的生啤,最適合不過了🍻🍻▫️ᐝ 燒鳥 ᐝ❥$22 汁燒赤雞心❥$38 汁燒免治雞肉軟骨棒❥$22 鹽燒原塊雞皮❥$18 蜜蜂燒雞中翼❥$28 惹味爽口雞腎❥$22 香辣雞腳根◂ ◂ 免治雞肉軟骨棒可算是每次必點的菜式,夾雜著雞軟骨,很有口感😋 蘸上月見汁,更是美味👍🏻◂ ◂ 雞腎也很不錯,爽脆之餘又不會過硬👍🏻 ▫️ᐝ 燒牛ᐝ❥$48 鹽燒和牛牛小排❥$28 新鮮手切牛胸爽◂ ◂ 和牛牛小排肉味濃、口感嫩 ▫️ᐝ 手工心機卷物 ᐝ❥$22 豚肉豆苗卷❥$26 汁燒煙韌年糕卷◂ ◂ 豚肉烤得香脆,中間包幼嫩的豆苗卷,很美味🤤◂ ◂ 熱乎乎時年糕煙煙韌韌,冷卻時年糕又很有嚼勁🤤◂ ◂ 兩款卷物都很喜歡 ▫️ᐝ 海鮮 ᐝ❥$38 雞皮墨魚滑❥$60 川燒活元貝◂ ◂ 墨魚滑厚厚的一塊口感十足,味道很鮮甜爽彈🫶🏻◂ ◂ 元貝厚實新鮮,底部的粉絲很惹味🫶🏻 ▫️ᐝ 燒魚 ᐝ❥$48 鹽燒白鱔◂ ◂ 也是每次必點的菜式,白鱔魚皮香脆、魚肉鮮嫩😋 ▫️ᐝ 得意作 ᐝ❥$28 焦
ᐝ 燒鳥 ᐝ
❥$22 汁燒赤雞心
❥$38 汁燒免治雞肉軟骨棒
❥$22 鹽燒原塊雞皮
❥$18 蜜蜂燒雞中翼
❥$28 惹味爽口雞腎
❥$22 香辣雞腳根
◂ ◂ 雞腎也很不錯,爽脆之餘又不會過硬👍🏻
ᐝ 燒牛ᐝ
❥$48 鹽燒和牛牛小排
❥$28 新鮮手切牛胸爽
◂ ◂ 和牛牛小排肉味濃、口感嫩
ᐝ 手工心機卷物 ᐝ
❥$22 豚肉豆苗卷
❥$26 汁燒煙韌年糕卷
◂ ◂ 豚肉烤得香脆,中間包幼嫩的豆苗卷,很美味🤤
◂ ◂ 熱乎乎時年糕煙煙韌韌,冷卻時年糕又很有嚼勁🤤
◂ ◂ 兩款卷物都很喜歡
ᐝ 海鮮 ᐝ
❥$38 雞皮墨魚滑
❥$60 川燒活元貝
◂ ◂ 墨魚滑厚厚的一塊口感十足,味道很鮮甜爽彈🫶🏻
◂ ◂ 元貝厚實新鮮,底部的粉絲很惹味🫶🏻
ᐝ 燒魚 ᐝ
❥$48 鹽燒白鱔
◂ ◂ 也是每次必點的菜式,白鱔魚皮香脆、魚肉鮮嫩😋
ᐝ 得意作 ᐝ
❥$28 焦糖鰻魚芝士玉子燒
◂ ◂ 甜甜的焦糖味道
ᐝ 野菜 ᐝ
❥$42 牛油芝士焗雜菇
❥$36 孜然燒蒜蓉茄子
◂ ◂ 蒜蓉茄子加了很多的櫻花蝦,熱乎乎很美味😋
甜品
❥$18 蜜糖燒菠蘿