2024-02-08 43 瀏覽
這家居酒屋的環境不錯。有木質的桌椅,整個地方看起來很舒服。而且,裡面的音樂有點輕快的節奏,讓人心情好起來🤩🤩 服務員都很勤快,好有效率!這裡的串燒選擇真的是超多的,有川式的、日式的、西式的,還有韓式的。我個人最推薦的是厚切鹽燒牛舌腩!牛舌腩的肉質非常爽口,每一口都帶著濃郁的炭燒香氣😋還有麻辣雞軟骨,辣味夠味,配上脆嫩的雞軟骨,真的超級美味,蜜糖雞中翼,外酥內軟,還有一點點的甜味😆😆還有就是鹽燒白鱔和孜然燒蒜蓉茄子。鹽燒白鱔的口感很特別,外脆內嫩,而且保留了鱔的鮮味。孜然燒蒜蓉茄子茄子口感很綿軟,加上孜然和蒜蓉的香氣,冒煙的熱吃的時候真的超正!

星期日放假同朋友黎到尖沙咀諾士佛台1號覓食.入到餐廳 充滿日式既居酒屋設計🏮份外有氣氛,餐廳主打串燒同埋酒類飲品 🍸 又可以醫肚 又可以同朋友吹水👍🏻🐂鹽燒A4宮崎和牛/ 鹽燒和牛小排和牛串燒真係好好食 入口即溶而且極重牛肉味👍🏻 一串4件 $ 48-58 真係一d 都唔過份🐂薄切牛舌心肥美既牛舌 口感肉嫩而且帶點爽口彈牙 令人一口接一口🐓鹽燒雞皮烤得香脆 咬落去好脆口 口感特別 🍍蜜糖菠蘿基本上每次食串燒都會點 因為燒菠蘿味真係好夾 熱辣辣既菠蘿 甜味更突出🍏焦糖青蘋果鵝肝多士呢個重點推介. 鵝肝非常大件 足足有半個掌心咁大,夾住薄薄既蘋果切片 中和返鵝肝既油膩感 .入口即溶 好好食 🧀芝士年糕配以煉奶. 年糕裡面係有溶芝士 咬落煙煙韌韌 鹹鹹甜甜. 值得一試🧀芝士焗雜菇如果怕食太多肉既朋友 又想食下蔬菜健康d’ 可以簡呢款. 有得簡芝士焗/ 蒜蓉牛油焗🦪蒜蓉燒廣島蠔惹味嘅蒜蓉配熟透的蠔,香味撲鼻而蠔既size 就適中,唔算太細價錢合理~我地點左都好多食物🥘即叫即燒 🔥熱辣辣送上枱~餐廳好近地鐵站而且附近又有大型商場 真係一個好岩同朋友行完街坐低食飯既好地方~

🐂鹽燒A4宮崎和牛/ 鹽燒和牛小排

🦪蒜蓉燒廣島蠔

• 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 鹽燒原塊雞皮
2024-02-05 26 瀏覽
好耐無黎諾士佛台~今晚嚟食串燒,又幾惹味,串燒又點少得啤酒,啤酒仲買一送一~柚子兵衛酒都好好飲!汁燒免治雞肉、軟骨釀冬菇、爽口雞腎、香辣雞腳筋、薄切牛舌芯、泡菜五花腩、牛油果豚肉卷、汁燒年糕卷、鹹蛋黃墨魚滑、蒜蓉燒廣島蠔、椒鹽燒多春魚、鰻魚炒飯、爐燒秋葵、牛油蜜糖粟米、萵笱蟹膏~特別在惹味得黎又唔覺熱氣~墨魚滑好彈牙,面鋪金黃色鹹蛋黃,咸香美味~廣島蠔燒得岩岩好,肉質口感都好飽滿~萵笱蟹膏好正,滿滿既蟹膏鋪面,足料!鰻魚炒飯有驚喜,飯粒炒得粒粒分明,鰻魚菜粒比例適中~軟骨釀冬菇又係另一個幾鍾意,釀得幾好,match 得好~滿足~🤭
好耐無黎諾士佛台~

特別在惹味得黎又唔覺熱氣~
墨魚滑好彈牙,面鋪金黃色鹹蛋黃,咸香美味~

廣島蠔燒得岩岩好,肉質口感都好飽滿~

萵笱蟹膏好正,滿滿既蟹膏鋪面,足料!

鰻魚炒飯有驚喜,飯粒炒得粒粒分明,鰻魚菜粒比例適中~

軟骨釀冬菇又係另一個幾鍾意,釀得幾好,match 得好~

滿足~🤭

2024-02-05
嚟到尖沙咀諾士佛臺 九龍區蘭桂芳果然有好多唔同特色嘅酒吧🍻但今次唔係飲酒 係去食燒烤 Let's GO‼️上到去門口已經有一串串日式掛燈🏮由店員帶位入座 好彩未夠7點仲有位我地走嘅時候出面已經排曬長龍 Lucky✌🏻未講野食之前已經要讚下店員服務態度好好👍🏻🫶🏻個個都好有禮貌 而且好細心知道客人需要咩🥰🥰🥰上菜速度以串燒即叫即整嚟講好快手😎🐷孜然豚肉韭菜花卷 $22🐷孜然豚肉芫茜卷 $24兩個豚肉卷都好食😋一串有4件調味剛剛好唔會太鹹唔洗再額外加七味粉已經好夠味個人覺得韭菜卷比較juicy勁多汁🥰而且韭菜份量好足但唔會痴曬牙 爽脆鮮甜芫茜🌿控就要試 成口都係青味 正👍🏻🐔雞皮墨魚滑🦑 $38必點!必點!必點!重要嘅野講3次🤣最重要係要一上枱吹兩下就要食喇個雞皮夠薄仲要好脆卜卜 咬落去嗦嗦聲😱墨魚肉搗碎成蓉 好重墨魚味 真係做到外脆內軟 唔怪得係餐廳十大推介🐠椒鹽燒多春魚 $32一碟有4條 條條都幾肥美 最緊要夠熱辣辣炸到金黃香脆 肉質嫩滑 魚骨已經煎酥加上滿肚魚籽 味道十分鮮美 適度椒鹽味 讚‼️🦪蒜蓉燒廣島蠔 44/2隻一份2大隻 味好濃郁燒到好惹味上面鋪咗滿滿蒜蓉 燒完仲見到有汁流出蠔
嚟到尖沙咀諾士佛臺 九龍區蘭桂芳

七喜汽水另上自行攪拌🥄

2024-02-01
  • 雞皮墨魚滑
  • 蒜蓉燒廣島蠔
我之前成日都食銅鑼灣嗰間分店,覺得質素好好,大部分既嘢我都覺得好好食,咁今日襯朋友生日就帶佢黎試吓尖沙咀呢間分店同埋同朋友慶祝生日,點知極度失望,食物質素同銅鑼灣差超好遠,銅鑼灣嗰邊你一坐低會問你要唔要熱爐保持d食物溫度,呢間無唔緊要,啲嘢食係都超過一半都係微暖,串燒唔熱已经係嚴重扣分,去銅鑼灣嗰度食,每一串嘢上枱都係熱辣辣好好食,呢度一個坐低,食第一樣就係雞皮,完全係凍既,好似燒定晒喺度咁,之後黎個個節瓜豚肉波棒糖 ,係微暖,一串咁厚嘅嘢可以微暖,到底係燒定晒喺度,定係燒完冇人拎出嚟唔知道,其他野食唔再講喇,食完叫佢拎蛋糕出嚟,叫佢幫我清左張枱佢我地一陣切蛋糕,點知就求其同我收咗幾隻碟就行咗去,咁我就自己喺度抹啦,點知拎咗幾個字都未拎到個蛋糕出黎唔知咩事,一拎到出嚟,見到佢換左我支蠟燭,跟住我問佢拎返,佢就話我支蠟燭爛咗,然之後就走咗去,你哋整爛咗我支蠟燭,一句對唔住都冇?換咗支粉紅色核突嘅蠟燭俾我,我本身個枝係金色好靚 特登揀黎襯番個蛋糕俾我朋友影相,成件事俾佢地破壞哂,仲要一句對唔住都冇 ,仲好意思收人切餅費,然後隔離抹緊枱嗰個人拎住支消毒噴霧噴張枱,亂甘噴 ,噴埋過嚟我哋張枱,噴到我啲嘢飲同埋我件衫同我隻手都濕埋,佢知道佢噴到我,即刻噴返低啲,但係都係一句對唔住都冇,有無攪錯,人地食緊野,拎住支抹枱嘅消毒噴霧周圍噴,到底有冇理人感受,我見今日係我朋友生日我費事嘈,但真係越諗越嬲,一定要上黎劣評呢間分店,我以後都唔會再嚟食,離晒譜!
呢間日式燒烤/串燒店有好多分店,面且夠高質,夠哂方便就腳,今次就同朋友黎咗尖沙咀店。佢哋嘅串燒除咗一般大路款式,仲會有d都幾有新意同特別嘅配搭,雞、豬、牛、羊、鴨、魚、海鮮、蔬菜等款式應有盡有,款式黎講係我見過最多嘅串燒店。。鹽燒A4宮崎和牛 $58@和牛好腍身,燒得啱啱好,鎖住肉汁喺入面,肉味亦都好濃郁,不愧為宮崎牛。厚切鹽燒牛舌腩 $48@牛舌超厚身,食落非常爽口但唔會好難咬開。雞皮墨魚滑 $38@將彈牙嘅墨魚滑釀喺脆卜卜嘅雞皮入邊,食落有雙重口感。7蒜蓉燒廣島蠔 $44/兩隻大大隻廣島蠔,面頭鋪咗勁多蒜蓉去燒,蒜味香濃,廣島蠔水嫩多汁,口感幼滑。紅椒沙茶醬燒鮑魚 $48@鮑魚夠夠鮮味,爽口彈牙有咬口,仲意外地同惹味嘅沙茶醬好夾。鹽燒白鱔 $48@白鱔外皮燒到香脆,魚身白嫩爽彈,火候控制得啱啱好,食落唔會乾身。豚肉節瓜波板糖(附月見) $38@師傅將豚肉同節瓜捲成波板糖咁嘅樣去燒,非常有心思,點埋生雞蛋黃一齊食味道就更加香濃。黑糖燒菠蘿 $20@菠蘿酸酸甜甜又多汁,非常清新又開胃,仲有陣陣黑糖嘅甜香。另外仲叫咗好似雞翼、松板豬、海苔黑豚肉鵪鶉蛋、鹹蛋黃卷、翠玉瓜、明太子淮山燒、牛油

鹽燒A4宮崎和牛 $58@

厚切鹽燒牛舌腩 $48@
牛舌超厚身,食落非常爽口但唔會好難咬開。

雞皮墨魚滑 $38@
將彈牙嘅墨魚滑釀喺脆卜卜嘅雞皮入邊,食落有雙重口感。
蒜蓉燒廣島蠔 $44/兩隻

紅椒沙茶醬燒鮑魚 $48@
鮑魚夠夠鮮味,爽口彈牙有咬口,仲意外地同惹味嘅沙茶醬好夾。

鹽燒白鱔 $48@

豚肉節瓜波板糖(附月見) $38@

黑糖燒菠蘿 $20@
菠蘿酸酸甜甜又多汁,非常清新又開胃,仲有陣陣黑糖嘅甜香。

另外仲叫咗好似雞翼、松板豬、海苔黑豚肉鵪鶉蛋、鹹蛋黃卷、翠玉瓜、明太子淮山燒、牛油蒜蓉焗金菇、川燒蒜蓉茄子、麻辣手釣墨魚鬚等等,款款都非常有特色。

燒烤堂 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號1樓

2024-01-28 35 瀏覽
我最鐘意嘅串燒店 🍢食物質素唔錯 又多選擇仲有自家製特色串燒 👍🏻✨燒烤堂名物✨🐔鹽燒雞皮比薯片更香脆 燒得夠乾身 一啲都唔油🍭豚肉節瓜波板糖(付月見)波板糖造型啱哂打卡啖啖肉 配節瓜可減低油膩感 點埋蛋汁更香口🐙鹹蛋黃墨魚滑墨魚滑夠彈牙 有咬口表面鋪滿咸蛋黃 邪惡又香口🍙明太子飯團🍙蟹膏飯團兩個飯團表面都鋪滿明太子同蟹膏 份量幾多飯團本身有調味燒到好香口 仲可以用紫菜包住食🐟焦糖鰻魚玉子燒玉子燒表面有脆焦糖片 中間卷住鰻魚好彈牙厚實🍏焦糖青蘋果鵝肝多士食材配搭得好好 焦糖提升左鵝肝嘅香味青蘋果又中和左鵝肝嘅油膩感 正啊🐷鹽燒豚肉荔枝卷荔枝好清甜 可以中和豚肉嘅油膩感 兩者嘅味道又好夾🦀萵筍蟹膏好特別嘅配搭 冇諗過萵筍同蟹膏可以咁夾另外仲叫咗好多款串燒 全部都好喜歡 😋🐔雞肉軟骨棒(付月見)🐔明太子雞腿肉🐔麻辣雞軟骨🐮厚切牛舌芯🍢汁燒年糕卷🍢明太子燒厚揚豆腐🍆孜然蒜蓉茄子🫑孜然虎皮尖椒🍍蜜糖菠蘿🧀芝士年糕食串燒必定要點啤酒啊🍻Sapporo Premium Draft 買一送一🍻

我最鐘意嘅串燒店 🍢
食物質素唔錯 又多選擇
仲有自家製特色串燒 👍🏻

✨燒烤堂名物✨🐔鹽燒雞皮
比薯片更香脆 燒得夠乾身 一啲都唔油

🍭豚肉節瓜波板糖(付月見)
波板糖造型啱哂打卡

荔枝好清甜 可以中和豚肉嘅油膩感 兩者嘅味道又好夾

🦀萵筍蟹膏
好特別嘅配搭 冇諗過萵筍同蟹膏可以咁夾

另外仲叫咗好多款串燒 全部都好喜歡 😋
🐔雞肉軟骨棒(付月見)
🐔明太子雞腿肉
🧀芝士年糕

食串燒必定要點啤酒啊
🍻Sapporo Premium Draft 買一送一🍻
2024-01-28 31 瀏覽
💕超高質串燒系列—▫️餐廳:燒烤堂▫️地點:全香港有6️⃣間分店📍 此為:尖沙咀諾士佛臺1號1樓(港鐵尖沙咀/尖東站 B1 出口, 步行約5分鐘▫️營業時間⏰:星期一至日 18:00 - 00:00▫️價錢:~$200+—美味:🥩🥩🥩🥩+0.3🥩環境:🥩🥩🥩🥩價錢:💰💰💰+0.85💰服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳+0.5👨‍🍳(人手唔太夠)—👧🏻又再去咗高質同性價比高既串燒店‼️太多好野要介紹💕每次都食到停唔到口~種類多到你唔信‼️未試過一款串燒都幾種味/整法比你你揀‼️—📍厚切鹽燒牛舌燒價錢:$56(必食‼️)👧🏻覺得佢夠厚身而且好彈牙,一串都有2-3大塊‼️真心高質🤩—📍雞軟骨價錢:$16@👦🏻👧🏻叫咗兩款雞軟骨🤭鹽燒同麻辣味🤓兩款都好脆身,而且夠大粒🤩好有咬口💕鍾意辣既不妨食麻辣雞軟骨—📍牛油蒜蓉雜菇價錢:$38超級好食 😋好入味之餘,仲好香💕💕有超多蒜真係超吸引—📍麻辣蒜茸茄子🍆價錢:$32🤓必食‼️超級大塊原條茄子🤓‼️好多蒜,又入味🤫🤫超邪惡—📍味淋魚干價錢:$48雞泡魚乾每次都一定要食🐡🐡甜甜地再加燒得好香😌飲嘢一流—📍雞中翼價錢:$18@-2隻👦🏻👧🏻叫咗鹽燒同蜜糖雞中翼💕兩款都燒得好脆口🤫👧🏻比較鍾
💕超高質串燒系列

▫️價錢:~$200+

美味:🥩🥩🥩🥩+0.3🥩
環境:🥩🥩🥩🥩
價錢:💰💰💰+0.85💰
服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳+0.5👨‍🍳(人手唔太夠)

種類多到你唔信‼️未試過一款串燒都幾種味/整法比你你揀‼️

📍厚切鹽燒牛舌燒
價錢:$56(必食‼️)

📍雞軟骨
價錢:$16@

📍牛油蒜蓉雜菇
價錢:$38
超級好食 😋好入味之餘,仲好香💕💕有超多蒜真係超吸引

📍麻辣蒜茸茄子🍆

價錢:$48
雞泡魚乾每次都一定要食🐡🐡甜甜地再加燒得好香😌飲嘢一流

📍雞中翼
價錢:$18@-2隻
👦🏻👧🏻叫咗鹽燒同蜜糖雞中翼💕兩款都燒得好脆口🤫👧🏻比較鍾意蜜糖味,夠惹味🤓

📍蜜糖燒菠蘿🍍必食‼️
價錢:$20
好juicy🍍🍍唔會太乾,仲有蜜糖香

📍蜜糖雞翼
價錢:$18-2隻
蜜糖雞翼冇得輸☺️☺️☺️甜甜地外層都幾脆

📍焦糖青蘋果鵝肝多士🍏必食‼️
價錢:$108
冇諗過焦糖青蘋果同鵝肝係咁夾🤓好香又好有口感,仲要鵝肝都幾大件💕夾埋多士超好食‼️‼️仲食到好creamy既感覺💕依個價錢好抵

📍雞肉軟骨棒(付月見)
價錢:$38@
月見棒又係一定要食嘅嘢😂😂🥚加埋蛋好jeng

📍雞皮
價錢:$22
超級好食 😋一大塊雞皮,燒得好脆口🤩🤩🤩🤩餸酒100分

📍雞腎‼️必食‼️
價錢:$20@
超級好食😋係👦🏻👧🏻食過最有咬口同爽口,又香同大塊既雞腎‼️食多4串仲得‼️

📍麻辣蒜茸茄子🍆
價錢:$36🤓
超級大塊原條茄子🤓‼️好多蒜,又入味🤫🤫超邪惡

📍麻辣鴨舌
價錢:$28
好好食🤩🤩外層脆脆地,加啲辣味好爽

📍西班牙黑毛豬五花腩
價錢:$28
同樣燒得好香,好入味‼️‼️仲幾大件

📍🍻sapporo premium
價錢:$48-2杯
食串燒熱辣辣一定要飲凍野💕冇諗過買一送一🤓超抵‼️仲要好大杯🍻🍻

#好西 #打卡 #日本串燒 #串燒 #正餐 #美食 #HongKong #尖沙咀美食 #燒烤堂#iphoneonly#instagood #羊架 #amy_in_tst #牛舌 #燒烤 #中環 #japanese #蒜蓉
#燒烤
2024-01-25 35 瀏覽
再訪燒烤堂食串燒😛佢哋嘅串燒真係好正😚款式多又好味🥳絕對係食串燒嘅好地方🍢今次我就去咗尖沙咀分店🤩🌟點咗以下食物:🔴浜燒活元貝🟠蒜蓉燒蟶子🟡A4和牛🟢牛小排🔵厚牛舌腩🟣汁燒鮮雞肝⚫️鹽燒雞軟骨⚪️鹽燒雞中翼🟤蜜糖雞翼🔴手釣墨魚鬚🟠泰式豬頸肉🟡鹽煮枝豆🟢鹽燒翠玉瓜🔵鹽燒萵筍燒烤堂嘅串燒每款食物都會有唔同嘅食品風格🔥有日、泰、港、川、西、新疆、台、韓🤩仲會有燒烤堂自家產品添🥳可以試到不同風味👍🏻串燒種類有牛、豬、雞、羊、鴨、海鮮、魚、野菜等等,仲有甜品、穀物、前菜、佐酒小食添🤩所有串燒都係即叫即燒🔥用心製作架🫶🏻串燒香噴噴,惹味又juicy💦今次試咗時令海鮮🤭蒜蓉燒蟶子同浜燒活元貝😍雖然計時價,但都只係五十幾同七十幾蚊,價錢ok👍🏻蒜蓉燒蟶子肉質爽口彈牙,蒜味香濃🧄上面仲有粉絲添😍浜燒活元貝肉質肥美,超多汁味道鮮甜😛飲品就揀咗椰青同冷泡白桃烏龍茶🥥🍑原個椰青好正,清甜又解渴💦食住串燒飲好爽😆另外亦有酒類提供🍺

🌟點咗以下食物:
🟡鹽煮枝豆
🟢鹽燒翠玉瓜
🔵鹽燒萵筍

2024-01-24 334 瀏覽
啲串燒嘅樣, 真係同網上嘅相一樣的haha, 又好睇又好食✨ 串燒嚟講價錢真係唔算貴, 價錢around $12-$48?🫣 有好多種類揀, 燒鳥/牛/羊/豬/海鮮/蔬菜/魚, 我覺得最特別係佢哋有燒卷物同埋穀物!!🤩.最推介大家必試明太子飯團同埋蟹膏飯團, 啲飯嘅邊因為燒過, 所以係有少少飯焦感, 仲有勁大pat醬係上面, 抵食過其他飯團店🤣haha 如果鍾意食黑松露嘅話, 一定要點黑松露烤雞!!😛 燒羊架都好正! 池魚仔亦都係好推介大家食嘅, 因為都有8-9件, 好脆身又啖啖肉!🤤 .甜品嘅話, 一定要點黑糖菠蘿, 因為燒完, 黑糖會變脆身, 一定要試!!!🤩🤩🤩 仲有4大舊haha overall, 仲有好多新奇得意嘅配搭, 有興趣嘅可以一試~ 全部都唔錯!😛.百香果可爾必思 $32/ 梅酒梳打 $48?兩杯都超大杯!!✌🏻以地點嚟講, 真係好抵飲! 百香果可爾必思真係有好多百香果haha, 百香果咬落去係會比較酸嘅, 所以唔會好甜, 啱啱好🍺 朋友話梅酒梳打都幾好飲, 有淡淡梅酒香, 啱晒唔想飲到太重酒精味嘅飲🍻~ .平日dinner都多人, 建議大家可以book枱.📍燒烤堂尖
百香果可爾必思 $32/ 梅酒梳打 $48?
平日dinner都多人, 建議大家可以book枱
📍燒烤堂
紅磡德民街29號德民大廈地下J2號舖
  • 唐揚池魚仔
  • 厚切鹽燒牛舌腩
2024-01-24 25 瀏覽
哩間串燒有超多款式💖黑糖燒冰菠蘿🍍勁大舊,面層脆糖好好味😍😍燒茄子🍆整得好惹味🍠蜜糖牛油蕃薯條,配埋牛油蜜糖好邪惡, 但食到停唔到口另外推介鰻魚玉子燒
哩間串燒有超多款式💖

黑糖燒冰菠蘿🍍
勁大舊,面層脆糖好好味😍😍

燒茄子🍆整得好惹味

🍠蜜糖牛油蕃薯條,配埋牛油蜜糖好邪惡, 但食到停唔到口

另外推介鰻魚玉子燒
2024-01-23 268 瀏覽
19/1/2024📍燒烤堂呢間係尖沙咀分店 入面好多位 我哋book咗夜晚7:30 但準時去到都要等一陣先入座 😅可能佢哋執枱都執唔切 因為入面真係全場滿座😅再嚟啦 我哋同多一位朋友食 總共三個人 餐廳只係比到張二人枱我哋 但話可以free野飲同兩樣小食 咁都可以接受嘅✨焦糖青蘋果鵝肝多士 ($108)呢樣係我哋三個一致認為最好食嘅野👍🏻青蘋果同鵝肝都夠大塊 每啖都食到 襯熱食嘅話 多士脆卜卜 青蘋果嘅甜中和咗鵝肝嘅膩 加埋上面有啲酸酸哋嘅醬 超好食❤️真係幾貴 但係好值得一試✨孜然蒜蓉茄子 ($36)就係我想要嘅燒茄子🍆!好淋好香蒜味 又大塊 推薦👍🏻✨牛油蒜蓉焗雜菇 ($38)呢個combination冇得輸👍🏻 有金菇同蘑菇 不過牛油就咁擺上面 要自己撈✨蟹膏飯團 ($38)& 明太子飯團 ($38)擺咗一陣先食 搞到啲飯有啲硬 我諗如果襯熱食 飯團會係脆脆哋🥲(係我哋問題 嗌得太多 食都食唔切)上面嘅醬分量好足 兩隻味都好值得試👍🏻下次一定襯熱食!✨明太子雞腿肉 ($28)明太子醬好濃 雞肉幾嫩滑👍🏻✨明太子燒厚揚豆腐 ($28)豆腐比較紥實但都滑嘅 仲有明太子 好食👍🏻✨蜜糖
19/1/2024
📍燒烤堂

✨焦糖青蘋果鵝肝多士 ($108)
呢樣係我哋三個一致認為最好食嘅野👍🏻
青蘋果同鵝肝都夠大塊 每啖都食到
真係幾貴 但係好值得一試
焦糖青蘋果鵝肝多士

✨孜然蒜蓉茄子 ($36)
就係我想要嘅燒茄子🍆!好淋好香蒜味 又大塊 推薦👍🏻
孜然蒜蓉茄子

✨牛油蒜蓉焗雜菇 ($38)
呢個combination冇得輸👍🏻 有金菇同蘑菇
不過牛油就咁擺上面 要自己撈
孜然蒜蓉茄子

✨蟹膏飯團 ($38)& 明太子飯團 ($38)

✨明太子雞腿肉 ($28)
明太子醬好濃 雞肉幾嫩滑👍🏻

✨明太子燒厚揚豆腐 ($28)
豆腐比較紥實但都滑嘅 仲有明太子 好食👍🏻

✨蜜糖燒菠蘿 ($18)
加咗蜜糖燒有啲太甜 都係鍾意就咁燒多啲

✨黑松露烤雞 ($28)
黑松露蛋黃醬又係好濃 有少少辣味 雞肉都係咁嫩滑 👍🏻

✨牛油果䐁肉卷 ($28)
入面嘅牛油果燒到融咗 食落似豆腐 幾意想不到

✨厚切牛舌芯 ($48)$ 薄切牛舌芯 ($28)
少少鹽味 幾易咬 厚切口感好啲

✨蒜蓉燒廣島蠔 ($44/2)
唔係燒得好熟 少少腥

✨鹹蛋黃墨魚滑 ($38)
鹹蛋黃醬好香👍🏻墨魚滑幾彈牙

✨䈑筍蟹膏 ($26)
清新嘅䈑筍配蟹膏嘅鮮味都唔錯

✨鹽燒白鱔 ($48)
鐘意食鱔嘅朋友話幾好味 冇骨嘅 幾淋

✨味淋魚乾 ($48)
餐廳送嘅🙌🏻甜甜哋 唔會乾到好難咬 就算唔點蛋黃醬都好好味 👍🏻

✨鹽煮枝豆 ($28)
都係餐廳送嘅🙌🏻唔夠鹽味

✨牛油蜜糖蕃薯條 ($38)
一嚟就比上面三大塊牛油嚇親 唔想食得咁油 即刻夾走咗 蕃薯條唔算好脆 但加咗蜜糖幾好食 會忍唔住一條接一條咁食👍🏻

✨泡菜五花腩 ($28)
偏肥 重油香 惹味

✨味噌松板豬 ($28)
味噌味太重 有啲攻鼻 都係好肥

✨芒果乳酪酒 ($58)
唔鍾意酒可以試下 酒味唔重

✨梅酒 ($48)
無化學味 但好甜
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
野食基本上冇伏 只有好食同好好食😋
有比👍🏻果啲都係推薦嘅
我哋三個人食咗 ~$900 (連加一,但唔計free咗嘅三杯野飲同兩個小食)
2024-01-19
10 分鐘 (堂食)
焦糖青蘋果鵝肝多士
2024-01-23 30 瀏覽
今次已經唔係第一次喺燒烤堂度食嘢,佢呢度好啱同朋友聚會,放工傾吓偈。本身唔係特別喜愛串燒店,但佢呢度啲串燒令我再嚟多次嘅原因,係因為好有創意。啲款式好特別。真係非常推薦佢嘅明太子燒飯團,佢外面脆卜卜,有啲飯焦嘅口感,加埋個明太子醬真係好好食。另外佢嘅雞皮又係燒到好脆,好香口又唔油膩,燒到脆卜卜仲有就係佢個焦糖玉子燒,出面個焦糖有啲脆咁樣好好食仲有試咗佢嘅燒菠蘿,和牛串,芝士年糕等等,每一款都好好食。

另外佢嘅雞皮又係燒到好脆,好香口又唔油膩,燒到脆卜卜

仲有就係佢個焦糖玉子燒,出面個焦糖有啲脆咁樣好好食

仲有試咗佢嘅燒菠蘿,和牛串,芝士年糕等等,每一款都好好食。
2024-01-22 63 瀏覽
燒烤堂不嬲都係我嘅心水串燒店🫶🏻款式多、價錢合理、氣氛又好,勁適合同朋友聚會😎 尖沙咀諾士佛台呢一間環境闊落,同其他分店一樣服務都非常好 👍🌟雞肉類鹽燒雞皮鹽燒雞中翼第一次食鹽燒雞皮,原來係咁好食㗎🤩🤩 薄薄地脆卜卜,勁特別,未食過嘅一定要試吓😍🌟豬肉類孜然豚肉韭菜花卷豚肉節瓜波板糖(附月見)麻辣豚肉芫荽卷每次都必食呢個波板糖☺️☺️ 因為實在太好味啦😆 我覺得佢啲豚肉串燒做得非常唔錯,每一樣都好好食🫶🏻🌟牛肉/羊肉薄切牛舌心蒜苗牛肉粿卷羊架呢個牛油粿卷好特別,好似腸粉皮包住牛肉咁,非常夾🫶🏻 羊架都好惹味,火候啱啱好👍🌟海鮮蒜蓉燒廣島蠔鹽燒白鱔焦糖鰻魚玉子燒手釣墨魚鬚勁鍾意佢嘅廣島蠔,蒜蓉勁香,上枱嘅時候仲係熱辣辣🤩 鰻魚玉子燒都非常好食,面頭有層焦糖脆脆,又香又甜☺️🌟蔬菜孜然虎皮尖椒麻辣虎皮尖椒鹽燒翠玉瓜鹽燒淮山芝士焗雜菌川燒蒜蓉茄子勁鍾意佢有分唔同嘅味道,我就最鍾意孜然味,配虎皮尖椒真係一絕😎 蒜蓉茄子勁香,必食之選👍🌟其他蟹膏飯團蜜糖菠蘿糖不甩呢幾樣嘢都係必點👍 食完咁多串燒梗係要食返啲菠蘿😅 糖不甩就作為一個完美嘅甜品,食完真係好滿足☺️ 燒烤糖真係好好味,次次都叫咁多嘢滿載而歸😆

🌟雞肉類
鹽燒雞皮
鹽燒雞中翼

🌟豬肉類
孜然豚肉韭菜花卷
豚肉節瓜波板糖(附月見)
麻辣豚肉芫荽卷

🌟其他
蟹膏飯團
蜜糖菠蘿
糖不甩

燒烤糖真係好好味,次次都叫咁多嘢滿載而歸😆 真係要努力啲做返啲運動啦😂
2024-01-19
  • 豚肉節瓜波板糖
  • 鹽燒原塊雞皮
2024-01-21 41 瀏覽
串燒真係食極都唔厭燒烤堂係其中一間我成日食嘅串燒店款式多又好食A.日本無激素走地雞系列:-汁燒雞心 $22個汁好濃好好味-鹽燒赤雞頸肉 $22燒鳥:-雞肉軟骨棒 (付月見) $38每次食串燒都一定會嗌-爽口雞腎 $20大大個腎好爽口😆E. 手工心機卷物:-鹽燒豚肉荔枝卷 $22荔枝多汁又清甜 可以中和一下啲豚肉嘅油脂-汁燒煙韌年糕卷 $26F. 海鮮:-咸蛋黃燒虎蝦 $48成隻虎蝦都鋪滿晒咸蛋黃虎蝦肉質好彈牙 唔錯唔錯-雞皮墨魚滑 $38薄脆嘅雞皮 包住彈牙嘅墨魚滑 好好味-手釣墨魚鬚 $22口感幾爽口彈牙 有surprise耶~G. 燒魚:-鹽燒白鱔 $48燒鱔H.前菜/佐酒小食:-涼拌藤椒魚皮 $38凍凍哋又麻又爽 啱晒用嚟開胃I. 得意作:-焦糖青蘋果鵝肝多士 $108每次嚟都一定食🥹鵝肝大大塊又厚身 一啖咬落去 啲油香爆晒出嚟🥹加埋烘到脆卜卜嘅多士 真係好滿足-蒜蓉菜圃燒豆皮 $16-明太子燒厚揚豆腐 $28豆腐燒到乾身又脆 配埋明太子 正J. 穀物:-甜奶牛油包 $18簡單粗暴邪惡 好好味🥹🦦-牛油蜜糖日本蕃薯條 $38 熱辣辣又脆卜卜嘅蕃薯條 外層係滿滿嘅蜜糖🍯同埋成塊牛
串燒真係食極都唔厭

虎蝦肉質好彈牙 唔錯唔錯

-雞皮墨魚滑 $38
薄脆嘅雞皮 包住彈牙嘅墨魚滑 好好味

-手釣墨魚鬚 $22
口感幾爽口彈牙 有surprise耶~
G. 燒魚:

J. 穀物:
-甜奶牛油包 $18
簡單粗暴邪惡 好好味🥹🦦

-牛油蜜糖日本蕃薯條 $38
熱辣辣又脆卜卜嘅蕃薯條 外層係滿滿嘅蜜糖🍯同埋成塊牛油🧈又香又甜 好幸福

K. 野菜:
-川燒蒜蓉茄子 $36