2024-01-23 267 瀏覽
19/1/2024📍燒烤堂呢間係尖沙咀分店 入面好多位 我哋book咗夜晚7:30 但準時去到都要等一陣先入座 😅可能佢哋執枱都執唔切 因為入面真係全場滿座😅再嚟啦 我哋同多一位朋友食 總共三個人 餐廳只係比到張二人枱我哋 但話可以free野飲同兩樣小食 咁都可以接受嘅✨焦糖青蘋果鵝肝多士 ($108)呢樣係我哋三個一致認為最好食嘅野👍🏻青蘋果同鵝肝都夠大塊 每啖都食到 襯熱食嘅話 多士脆卜卜 青蘋果嘅甜中和咗鵝肝嘅膩 加埋上面有啲酸酸哋嘅醬 超好食❤️真係幾貴 但係好值得一試✨孜然蒜蓉茄子 ($36)就係我想要嘅燒茄子🍆!好淋好香蒜味 又大塊 推薦👍🏻✨牛油蒜蓉焗雜菇 ($38)呢個combination冇得輸👍🏻 有金菇同蘑菇 不過牛油就咁擺上面 要自己撈✨蟹膏飯團 ($38)& 明太子飯團 ($38)擺咗一陣先食 搞到啲飯有啲硬 我諗如果襯熱食 飯團會係脆脆哋🥲(係我哋問題 嗌得太多 食都食唔切)上面嘅醬分量好足 兩隻味都好值得試👍🏻下次一定襯熱食!✨明太子雞腿肉 ($28)明太子醬好濃 雞肉幾嫩滑👍🏻✨明太子燒厚揚豆腐 ($28)豆腐比較紥實但都滑嘅 仲有明太子 好食👍🏻✨蜜糖
19/1/2024
📍燒烤堂

✨焦糖青蘋果鵝肝多士 ($108)
呢樣係我哋三個一致認為最好食嘅野👍🏻
青蘋果同鵝肝都夠大塊 每啖都食到
真係幾貴 但係好值得一試
焦糖青蘋果鵝肝多士

✨孜然蒜蓉茄子 ($36)
就係我想要嘅燒茄子🍆!好淋好香蒜味 又大塊 推薦👍🏻
孜然蒜蓉茄子

✨牛油蒜蓉焗雜菇 ($38)
呢個combination冇得輸👍🏻 有金菇同蘑菇
不過牛油就咁擺上面 要自己撈
孜然蒜蓉茄子

✨蟹膏飯團 ($38)& 明太子飯團 ($38)

✨明太子雞腿肉 ($28)
明太子醬好濃 雞肉幾嫩滑👍🏻

✨明太子燒厚揚豆腐 ($28)
豆腐比較紥實但都滑嘅 仲有明太子 好食👍🏻

✨蜜糖燒菠蘿 ($18)
加咗蜜糖燒有啲太甜 都係鍾意就咁燒多啲

✨黑松露烤雞 ($28)
黑松露蛋黃醬又係好濃 有少少辣味 雞肉都係咁嫩滑 👍🏻

✨牛油果䐁肉卷 ($28)
入面嘅牛油果燒到融咗 食落似豆腐 幾意想不到

✨厚切牛舌芯 ($48)$ 薄切牛舌芯 ($28)
少少鹽味 幾易咬 厚切口感好啲

✨蒜蓉燒廣島蠔 ($44/2)
唔係燒得好熟 少少腥

✨鹹蛋黃墨魚滑 ($38)
鹹蛋黃醬好香👍🏻墨魚滑幾彈牙

✨䈑筍蟹膏 ($26)
清新嘅䈑筍配蟹膏嘅鮮味都唔錯

✨鹽燒白鱔 ($48)
鐘意食鱔嘅朋友話幾好味 冇骨嘅 幾淋

✨味淋魚乾 ($48)
餐廳送嘅🙌🏻甜甜哋 唔會乾到好難咬 就算唔點蛋黃醬都好好味 👍🏻

✨鹽煮枝豆 ($28)
都係餐廳送嘅🙌🏻唔夠鹽味

✨牛油蜜糖蕃薯條 ($38)
一嚟就比上面三大塊牛油嚇親 唔想食得咁油 即刻夾走咗 蕃薯條唔算好脆 但加咗蜜糖幾好食 會忍唔住一條接一條咁食👍🏻

✨泡菜五花腩 ($28)
偏肥 重油香 惹味

✨味噌松板豬 ($28)
味噌味太重 有啲攻鼻 都係好肥

✨芒果乳酪酒 ($58)
唔鍾意酒可以試下 酒味唔重

✨梅酒 ($48)
無化學味 但好甜
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
野食基本上冇伏 只有好食同好好食😋
有比👍🏻果啲都係推薦嘅
我哋三個人食咗 ~$900 (連加一,但唔計free咗嘅三杯野飲同兩個小食)
2024-01-19
10 分鐘 (堂食)
焦糖青蘋果鵝肝多士
2024-01-23 30 瀏覽
今次已經唔係第一次喺燒烤堂度食嘢,佢呢度好啱同朋友聚會,放工傾吓偈。本身唔係特別喜愛串燒店,但佢呢度啲串燒令我再嚟多次嘅原因,係因為好有創意。啲款式好特別。真係非常推薦佢嘅明太子燒飯團,佢外面脆卜卜,有啲飯焦嘅口感,加埋個明太子醬真係好好食。另外佢嘅雞皮又係燒到好脆,好香口又唔油膩,燒到脆卜卜仲有就係佢個焦糖玉子燒,出面個焦糖有啲脆咁樣好好食仲有試咗佢嘅燒菠蘿,和牛串,芝士年糕等等,每一款都好好食。

另外佢嘅雞皮又係燒到好脆,好香口又唔油膩,燒到脆卜卜

仲有就係佢個焦糖玉子燒,出面個焦糖有啲脆咁樣好好食

仲有試咗佢嘅燒菠蘿,和牛串,芝士年糕等等,每一款都好好食。
2024-01-22 63 瀏覽
燒烤堂不嬲都係我嘅心水串燒店🫶🏻款式多、價錢合理、氣氛又好,勁適合同朋友聚會😎 尖沙咀諾士佛台呢一間環境闊落,同其他分店一樣服務都非常好 👍🌟雞肉類鹽燒雞皮鹽燒雞中翼第一次食鹽燒雞皮,原來係咁好食㗎🤩🤩 薄薄地脆卜卜,勁特別,未食過嘅一定要試吓😍🌟豬肉類孜然豚肉韭菜花卷豚肉節瓜波板糖(附月見)麻辣豚肉芫荽卷每次都必食呢個波板糖☺️☺️ 因為實在太好味啦😆 我覺得佢啲豚肉串燒做得非常唔錯,每一樣都好好食🫶🏻🌟牛肉/羊肉薄切牛舌心蒜苗牛肉粿卷羊架呢個牛油粿卷好特別,好似腸粉皮包住牛肉咁,非常夾🫶🏻 羊架都好惹味,火候啱啱好👍🌟海鮮蒜蓉燒廣島蠔鹽燒白鱔焦糖鰻魚玉子燒手釣墨魚鬚勁鍾意佢嘅廣島蠔,蒜蓉勁香,上枱嘅時候仲係熱辣辣🤩 鰻魚玉子燒都非常好食,面頭有層焦糖脆脆,又香又甜☺️🌟蔬菜孜然虎皮尖椒麻辣虎皮尖椒鹽燒翠玉瓜鹽燒淮山芝士焗雜菌川燒蒜蓉茄子勁鍾意佢有分唔同嘅味道,我就最鍾意孜然味,配虎皮尖椒真係一絕😎 蒜蓉茄子勁香,必食之選👍🌟其他蟹膏飯團蜜糖菠蘿糖不甩呢幾樣嘢都係必點👍 食完咁多串燒梗係要食返啲菠蘿😅 糖不甩就作為一個完美嘅甜品,食完真係好滿足☺️ 燒烤糖真係好好味,次次都叫咁多嘢滿載而歸😆

🌟雞肉類
鹽燒雞皮
鹽燒雞中翼

🌟豬肉類
孜然豚肉韭菜花卷
豚肉節瓜波板糖(附月見)
麻辣豚肉芫荽卷

🌟其他
蟹膏飯團
蜜糖菠蘿
糖不甩

燒烤糖真係好好味,次次都叫咁多嘢滿載而歸😆 真係要努力啲做返啲運動啦😂
2024-01-19
  • 豚肉節瓜波板糖
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 蒜蓉燒廣島蠔
2024-01-21 41 瀏覽
串燒真係食極都唔厭燒烤堂係其中一間我成日食嘅串燒店款式多又好食A.日本無激素走地雞系列:-汁燒雞心 $22個汁好濃好好味-鹽燒赤雞頸肉 $22燒鳥:-雞肉軟骨棒 (付月見) $38每次食串燒都一定會嗌-爽口雞腎 $20大大個腎好爽口😆E. 手工心機卷物:-鹽燒豚肉荔枝卷 $22荔枝多汁又清甜 可以中和一下啲豚肉嘅油脂-汁燒煙韌年糕卷 $26F. 海鮮:-咸蛋黃燒虎蝦 $48成隻虎蝦都鋪滿晒咸蛋黃虎蝦肉質好彈牙 唔錯唔錯-雞皮墨魚滑 $38薄脆嘅雞皮 包住彈牙嘅墨魚滑 好好味-手釣墨魚鬚 $22口感幾爽口彈牙 有surprise耶~G. 燒魚:-鹽燒白鱔 $48燒鱔H.前菜/佐酒小食:-涼拌藤椒魚皮 $38凍凍哋又麻又爽 啱晒用嚟開胃I. 得意作:-焦糖青蘋果鵝肝多士 $108每次嚟都一定食🥹鵝肝大大塊又厚身 一啖咬落去 啲油香爆晒出嚟🥹加埋烘到脆卜卜嘅多士 真係好滿足-蒜蓉菜圃燒豆皮 $16-明太子燒厚揚豆腐 $28豆腐燒到乾身又脆 配埋明太子 正J. 穀物:-甜奶牛油包 $18簡單粗暴邪惡 好好味🥹🦦-牛油蜜糖日本蕃薯條 $38 熱辣辣又脆卜卜嘅蕃薯條 外層係滿滿嘅蜜糖🍯同埋成塊牛
串燒真係食極都唔厭

虎蝦肉質好彈牙 唔錯唔錯

-雞皮墨魚滑 $38
薄脆嘅雞皮 包住彈牙嘅墨魚滑 好好味

-手釣墨魚鬚 $22
口感幾爽口彈牙 有surprise耶~
G. 燒魚:

J. 穀物:
-甜奶牛油包 $18
簡單粗暴邪惡 好好味🥹🦦

-牛油蜜糖日本蕃薯條 $38
熱辣辣又脆卜卜嘅蕃薯條 外層係滿滿嘅蜜糖🍯同埋成塊牛油🧈又香又甜 好幸福

K. 野菜:

每次嚟都會叫一大堆
好滿足

2024-01-11
2024-01-18 63 瀏覽
瘋狂encore日式串燒🥰今次去咗尖沙咀呢間分店串燒種類繁多,仲有啲分店限定嘅串燒添!呢幾款次次都必叫!超推薦💖🐥雞肉軟棒(付月見)🐷豚肉節瓜波板糖(附月見)超好食!仲有個超正嘅黑松露烤雞|鹽燒白鱔烤雞超嫩口多汁~白鱔魚皮焦脆!牛油蜜糖日本蕃薯條🍟超正嘅蕃薯條!甜甜地🤤麻辣雞軟骨|鹽燒雞中翼(兩隻)麻辣味都好出,超惹味!雞中翼皮脆內嫩鹹蛋黃墨魚滑|牛油果豚肉🥑呢兩個係尖沙咀分店限定!超好食!勁香鹹蛋黃,墨魚滑好彈牙香草蒜蓉包☺️超脆口,蒜蓉份量岩岩好!中間仲有芝士粒添🧀鹽燒翠玉瓜|牛油燒芋頭孜然蒜蓉茄子🍆蔬菜類緊係唔少得!樣樣都好juicy!📍 燒烤堂 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號1樓
瘋狂encore日式串燒🥰
今次去咗尖沙咀呢間分店
串燒種類繁多,仲有啲分店限定嘅串燒添!

呢幾款次次都必叫!超推薦💖
🐥雞肉軟棒(付月見)
🐷豚肉節瓜波板糖(附月見)
超好食!仲有個超正嘅

黑松露烤雞|鹽燒白鱔
烤雞超嫩口多汁~白鱔魚皮焦脆!

牛油蜜糖日本蕃薯條🍟
超正嘅蕃薯條!甜甜地🤤

麻辣雞軟骨|鹽燒雞中翼(兩隻)
麻辣味都好出,超惹味!雞中翼皮脆內嫩

鹹蛋黃墨魚滑|牛油果豚肉🥑
呢兩個係尖沙咀分店限定!
超好食!勁香鹹蛋黃,墨魚滑好彈牙

香草蒜蓉包☺️
超脆口,蒜蓉份量岩岩好!
中間仲有芝士粒添🧀

鹽燒翠玉瓜|牛油燒芋頭
孜然蒜蓉茄子🍆
蔬菜類緊係唔少得!樣樣都好juicy!

📍 燒烤堂 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號1樓
🌸《燒烤堂 · 居酒屋 ·尖沙咀》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 今次小編叫左好多野食🫢驚打曬會太累贅,所以重點介紹大家我最推薦嘅食物‼️‼️🍢 滑捋捋韓式牛骨髓 $28牛骨髓本身無咩味,上面鋪左一層韓式醬料,食落清清地,帶少少辣同甜,幾過癮🙆🏻‍♀️-🍢 鹽燒和牛牛小排 $48牛味重,調味岩岩好✨-🍢 鹽燒宮崎A4和牛 $58牛脂同牛肉比較半半,鹽燒令到牛味出啲,入口即溶✨-🍢 孜然豚肉韭菜花卷 $24❣️韭菜索曬啲醬汁❣️ 入口極juicy,豚肉好似同韭菜融為左一體,正‼️-🍢 汁燒鮮雞肝 $28❣️雞肝幾肥美,唔會過熟好多汁,汁燒掩蓋左少少內臟味,鍾意食雞肝既朋友一定鍾意✨‼️-🍢 豚肉節瓜波板糖 $38打卡一流,節瓜薄薄一片,爽脆口感,配搭埋豚肉口感,好得意🙆🏻‍♀️-🍢 牛油果豚肉卷 $28❣️全晚MVP✨ 呢個配搭真係諗都無諗過咁好食,牛油果好香,加埋豚肉都唔會好膩‼️-🍢 厚切鹽燒牛舌腩 $48❣️肥厚牛舌,食落好飽滿✨-🍢 汁燒橫隔理肌 $28❣️好多汁,有牛味但係唔會好似和牛咁多油脂,正😛-呢度係小編每次必點菜單🫢通常仲會encore一次😂只能說燒烤堂性價比太高💖仲有啤酒都係$48買一送一❗️每
🌸
《燒烤堂 · 居酒屋 ·尖沙咀》

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🍢 滑捋捋韓式牛骨髓 $28
🍢 鹽燒和牛牛小排 $48
牛味重,調味岩岩好✨

🍢 鹽燒宮崎A4和牛 $58
牛脂同牛肉比較半半,鹽燒令到牛味出啲,入口即溶✨
🍢 孜然豚肉韭菜花卷 $24❣️

🍢 汁燒鮮雞肝 $28❣️

🍢 豚肉節瓜波板糖 $38

🍢 牛油果豚肉卷 $28❣️

🍢 厚切鹽燒牛舌腩 $48❣️
肥厚牛舌,食落好飽滿✨

🍢 汁燒橫隔理肌 $28❣️
好多汁,有牛味但係唔會好似和牛咁多油脂,正😛

呢度係小編每次必點菜單🫢通常仲會encore一次😂只能說燒烤堂性價比太高💖仲有啤酒都係$48買一送一❗️每次都捧住個肚走🥳未試過嘅快啲去試啦!
📍 燒烤堂
服務:🌸🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸🌸

Revisit:❤️‍🔥
#hkfoodie #foodbitxh_tst #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #燒烤堂 #居酒屋 #串燒 #燒雞皮 #skewer #日式串燒 #香港探店 #尖沙咀美食
2024-01-16 904 瀏覽
呢間嚟過好幾次,性價比嚟講都幾高,次次都食到捧住個肚走,晚晚都全場滿座,所以記住要訂位😆呢間燒烤店特別之處就係款式夠哂多,豬牛羊雞海鮮樣樣齊,重有日式、港式、泰式、四川風味等等⋯包有一樣岩你🤣野飲方面選擇都唔少,最正就係Sapporo Premium Draft $48買一送一好抵飲👍🏻雞肉方面,除左大路野雞軟骨、雞皮、免治雞肉軟骨棒之外,重試左燒雞頸肉😋豚肉串燒係我最愛,泡菜五花腩送酒一流,次次嚟到都會叫豚肉荔枝卷,唔試過真係唔知原來荔枝同豚肉可以咁夾🤩食一串真係唔夠喉燒飯團熱辣辣脆卜卜,有塊紫菜比你自己包,所以一啖咬落去塊紫菜仲係勁脆😋最後我地重追加左轉蜂蜜牛油包,脆卜卜嘅麵包上面有塊厚厚嘅牛油,加埋蜜糖好惹味,最鍾意食澱粉質嘅我完全抗拒唔到🤣鹽燒赤雞頸肉 $22鹽燒原塊雞皮 $22汁燒免治雞肉軟骨棒 $38麻辣雞軟骨 $16鹽燒和牛牛小排 $48汁燒橫隔理肌 $28中切鹽燒牛舌芯$28韓燒泡菜五花腩$28鹽燒豚肉荔枝卷$22麻辣豚肉韭菜花巻$24味噌松板猪 $28泰式豬頸肉 $28蟹膏燒飯團$38蒜蓉菜團燒豆皮$16蜂蜜牛油包$20香草蒜蓉包$18川燒蒜蓉茄子$36蜜糖菠蘿$18

鹽燒赤雞頸肉 $22

蜂蜜牛油包$20
香草蒜蓉包$18
川燒蒜蓉茄子$36
蜜糖菠蘿$18
尖沙咀日本風情🇯🇵食串燒 飲啤酒即叫即整 燒烤堂絕對是串燒新蒲點環境寬敞舒適 充滿日本情懷 服務也不錯 店員親切有禮🍻Cheers 在日本食串燒飲啤酒是王道生啤 買一送一 🍺最高ですね全燒得恰到好處 不會燒到很乾 保留肉汁味道多元化 日式韓式川式均能品嘗🐔雞肉以下幾款推介🤌🏻 調味使雞肉本身的風味得到突出惹味爽口雞腎 爽口彈牙蜜糖燒雞中翼 蜜糖味重 惹味麻辣燒赤雞心 不會太辦 又爽又重雞味🐽牛油果豚肉卷 & 韓式泡菜五花腩各有特色 豚肉燒致軟化甘香 保持一定的咀嚼感 風味十足 🐮厚切鹽燒牛舌腩 口感豐富 多汁軟熟肉質Juicy 入口即溶🦢焦糖青蘋果鵝肝多士 必食推介青蘋果🍏令鵝肝多士變得很Fresh鵝肝濃郁香脆 🍄牛油蒜蓉焗雜菇 這個組合無得輸 鮮甜鹽燒白鱔 白鱔新鮮而且彈牙🍆川燒蒜蓉茄子鮮甜茄子川式辣味是絕配 惹味非常 必叫🐟鹽燒白鱔鹽味增加白鱔口感 夾口有層次 🐏辣羊架愛羊人士必叫 燒得好香又有羊味辣得過引甜點推介🧀日本芝士年糕🍍黑糖燒菠蘿
尖沙咀日本風情🇯🇵食串燒 飲啤酒

• 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 鹽燒白鱔
  • 厚切鹽燒牛舌腩
2024-01-16 37 瀏覽
最近去了尖沙咀燒烤堂嘆日式串燒,一到晚市時間座無虛席🫶🏻好有氣氛!串燒款式選擇豐富~熱烘烘上枱💗全部燒得火喉恰好,so good good 。海鮮~🟠香蒜鹹蛋黃燒虎蝦 $48/串 🟠蒜蓉燒廣島蠔 $44/2隻🟠鹽燒白鱔 $48燒虎蝦彈牙爽滑,入口蒜香味濃,還有鹹蛋黃沙沙口感。讚!廣島蠔1客2大隻,鮮甜飽滿,抵食~私心推介~🟠焦糖青蘋果鵝肝多士 $108🟠明太子淮山燒 $26🟠椒鹽燒鴨舌 $28/串鵝肝多士1客挺大的,我們切開2人分享也很滿足!鵝肝入口即化好甘香綿密🫶🏻配以青蘋果片,完美平𧗾膩感💗另外很喜歡爽脆的淮山跟充滿咸香的明太子這個配搭。牛控之選~🟠厚切鹽燒牛舌腩 $48/串 🟠鹽燒和牛牛小排 $48這2款牛串都很令人滿意🤤牛舌腩彈滑肥美,和牛牛小排脂香柔嫩,回味無窮。燒鳥~🟠汁燒新鮮雞肝 $28🟠鹽燒原塊雞皮 $22🟠雞皮墨魚滑 $38/串原塊雞皮又脆又香超邪惡~不想太邪惡👉🏻可以點雞皮墨魚滑,燒至脆卜卜的雞皮,裡面包著十分彈牙的墨魚滑,很具口感。肉肉~🟠鹽燒豚肉荔枝卷 $22/串 🟠秘製燒羊架 $48本身不太好豚肉,但豚肉荔枝卷則大大愛,原粒荔枝被豚肉包著,肉汁跟香甜多汁的荔枝

海鮮~

🟠雞皮墨魚滑 $38/串

肉肉~
🟠鹽燒豚肉荔枝卷 $22/串
🟠秘製燒羊架 $48

本身不太好豚肉,但豚肉荔枝卷則大大愛,原粒荔枝被豚肉包著,肉汁跟香甜多汁的荔枝,多了清甜感,很搭配。

飲品🥤
🟠甘草柑桔鹹檸七 $28
🟠熱甘草蜜$18
呢到環境幾闊落,裝修行日本風格🏮,有好多相撲手🥋既壁畫,環境暗暗地幾好feel~ 同時串燒既選擇好多,口味包括日、泰、港、川、西、新疆、台、韓式都有,可以滿足晒唔同人既需要~ 最難得係有唔少特別有心思既菜式,價錢幾平,係性價比高既選擇,小編一定會再黎翻兜👍🏻😍(5 😍 係滿分,🤩係半分)豚肉節瓜波板糖 (附月見) 🐷🥒🍭🍳 - $38 (好味指數:😍😍😍😍😍)呢個波板糖🍭真係好有創意🤩 好有心思既係廚師👨🏻‍🍳將節瓜🥒同豬肉都片成厚度一致既薄片,跟住肉同瓜一層層咁捲埋一齊好似波板糖🍭咁,燒過之後更加突出到豬🐷既油香,口感爽滑又香口,配埋香甜軟滑既月見醬一齊食好正🤤汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 🔥🐥⚫️🍄 - $28 (好味指數:😍😍😍😍🤩)首先將雞軟骨🍖切碎變免治肉,再將肉🐥釀落冬菇⚫️🍄到,味道相得益彰,雞肉🐥唔會太肥,肥瘦適中,雞味濃郁,配埋嫩滑爽口又多汁既冬菇⚫️🍄,感覺香口,上面落埋香甜既燒汁🔥,就更加惹味🤤蜜糖雞翼 (兩隻) 🍯🐥🪽 - $18 (好味指數:😍😍😍😍)啲雞翼🐥🪽幾飽滿,脹卜卜咁,表皮酥脆又有幾豐腴既油香,入面肉質嫩滑多汁,夠厚肉,雞味🐥亦都幾濃郁,配埋香甜滋潤既蜜糖🍯幾夾

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

豚肉節瓜波板糖 (附月見)

啲雞翼🐥🪽幾飽滿,脹卜卜咁,表皮酥脆又有幾豐腴既油香,入面肉質嫩滑多汁,夠厚肉,雞味🐥亦都幾濃郁,配埋香甜滋潤既蜜糖🍯幾夾~

厚牛舌腩 🐮👅 - $48 (好味指數:😍😍😍😍)
牛味🐮幾香濃,質感挺身彈滑,唔硬亦都唔韌,果然係牛舌入面最軟滑既部位~ 燒過🔥之後有啲焦香,油香亦都更加出同埋juicy~ 旁邊仲有檸檬片🍋,可以自己擠啲汁落牛舌🐮👅到解膩

牛油果豚肉卷 🥑🐷 - $28 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
豬肉卷🐷配牛油果🥑幾得意就試下,估唔到效果幾好~ 牛油果🥑生熟程度啱啱好,味道清香,質感creamy,配埋半肥瘦既豬肉🐷,燒起🔥有油香同埋焦香既肉味,加埋清新軟滑既牛油果🥑一啲都唔漏~

鹹蛋黃燒虎蝦 🟡🔥🦐 - $48 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
平時比較少見喺串燒入面用鹹蛋黃🟡做調味,更加鹹香惹味之餘,又有鹹蛋黃🟡嗰種特有沙沙地既口感~ 同蝦🦐亦都夾,啲虎蝦🦐幾大隻,燒完🔥都唔會縮水,口感依然爽口彈牙唔會梅,夠新鮮所以好容易將肉同殼分開,味道鮮甜,個蝦頭仲有啲肥美既蝦膏tim~

雞皮墨魚滑 🐥🦑 - $38 (好味指數:😍😍😍😍😍)
呢個都意想不到😍 平時多數食雞皮🐥包飯🍚,第一次試包墨魚滑🦑,感覺幾特別~ 雞皮🐥燒過🔥之後一啲都唔會漏同油膩,反而更加油香更加細膩同香口,亦都昇華到墨魚🦑既鮮味~ 個墨魚滑🦑爽滑彈牙,好香墨魚🦑鮮味,唔會一味靠撈粉,係真材實料👍🏻

油炸鬼梅菜燒生蠔 🔥🦪 - $28 (好味指數:😍😍😍😍)
燒生蠔🔥🦪食唔少,第一次見用梅菜😂 感覺好似fusion 菜咁~ 上面鋪左超多梅菜,啲梅菜色澤金黃,清香撲鼻,味道香甜又有啲鹹香,突出到個蠔🦪既鮮味~ 啲蠔🦪幾大隻同飽滿,厚肉飽滿,味道濃厚鮮美,海水味🌊重所以會比較有鹹香,口感creamy綿滑,燒完🔥仲有啲焦香tim, 又無縮水👍🏻

蔥燒白鱔伴魚湯 🔥🐟🥣 - $58 (好味指數:😍😍😍😍)
個白鱔🐟一啲都唔腥,肉質肥美嫩滑,上面既魚皮焦香爽彈,充滿膠質~ 配埋香甜既燒汁,甜甜地咁幾惹味又可以闢腥~ 上面仲撒左清香既大蔥,同埋旁邊配埋清澈清甜既魚湯🐟🥣,配埋白鱔🐟食就有double鮮甜,同埋啲湯🥣熱辣辣咁食完更加溫暖😌

焦糖青蘋果鵝肝多士 🔥🍏🦢🍞 - $108 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
呢個係佢地既招牌菜之一😜 用青蘋果🍏比起普通蘋果🍎更加清香,味道芳香清甜又帶有啲微酸,可以中和鵝肝🦢既油膩~ 鵝肝🦢幾厚身,表面煎得酥脆,入面口感豐腴肥美,軟滑綿密,味道香濃醇厚,油香幾出~ 下面配埋金黃香脆又有鹹香既多士🍞,特別既係裡面有埋蘋果🍏粒,口感好豐富~

焦糖鰻魚玉子燒 🔥🐟🥚- $28 (好味指數:😍😍😍😍)
玉子燒🥚🔥用埋焦糖,感覺幾特別~ 上面有層薄薄又香脆既焦糖,焦香同甜味可以突出到魚🐟既鮮味同蛋🥚既香味~ 裡面既鰻魚一啲都唔hea,燒得🔥啱啱好,魚皮彈牙充滿膠質,魚肉嫩滑鮮味,配埋香甜既燒汁🔥幾好食😋 配埋出面香口軟滑既玉子燒🥚🔥層次幾豐富~

蟹膏飯糰 🦀🍙 - $38 (好味指數:😍😍😍😍)
個飯團🍙估唔到有燒過🔥,表皮燒到🔥好酥脆,焦香突出~ 裡面配埋鮮味豐腴既蟹膏🦀,出面包埋香口酥脆既紫菜,一啲都唔覺得漏同乾~
牛油蒜蓉焗雜菇
牛油蒜蓉焗雜菇 🧈🧄🍄 - $38 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
呢個係經典既配搭,用左錫紙去焗,落左好多鹹香軟滑既牛油🧈同埋惹味香濃既生熟蒜🧄做調味,令到啲菇🍄更加惹味,口感爽口嫩滑,裡面包括蘑菇🍄、鮮冬菇⚫️🍄、金菇菜、秀珍菇等等,令人忍唔住一啖接一啖繼續食🤤

牛油燒芋頭 🧈🔥🍠 - $12 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
芋頭🍠切到細細粒先拎去燒🔥,咁就可以確保夠熟,質感咬落軟糯綿密,味道清甜,配埋惹味既牛油🧈同埋香甜滋潤既蜜糖🍯,更加香口同好食😋

蜜糖菠蘿 🍯🍍- $18 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
啲菠蘿🍍係深黃色既,夠晒熟,味道香甜多汁,帶有啲微酸,香味馥郁誘人又有焦香,燒完🔥之後收乾左啲水分就更加香~ 開胃解膩,同時又可以解下燒肉🔥既油膩😜 配埋滋潤既蜜糖🍯去燒🔥感覺更加滋潤~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
豚肉節瓜波板糖 (附月見)
牛油蒜蓉焗雜菇
燒烤堂一直係香港數一數二好食既串燒店😋有極多款串燒 全部即點即燒 仲有好多口味添~我最愛一定係鹽燒同麻辣🌶️牛舌腩 雞心 青蘋果鵝肝多士同雞皮墨魚滑係我激推的!🥳鹽燒牛舌腩好厚肉好腍 有濃濃牛味汁燒赤雞心好大粒 質感柔軟 汁燒就最夾🤤仲含有豐富維他命同鐵質架~.青蘋果鵝肝多士好大件 2個人分就最好 又唔洗驚會爆quota 🤣脆多士搽上牛油🧈 再加上薄片青蘋果🍏上面放上煎到爆油香既鵝肝青蘋果既酸甜正好中和返鵝肝既膩多士索埋鵝肝既油 真係超好食💕雞皮墨魚滑好特別 係店家既獨家菜燒得香脆既雞皮包住彈牙墨魚滑🥹真係諗起都想食!!!.呢度既價錢絕對對得住食物質素 性價比好高四川蒜香茄子最考功夫 可以做到🍆茄子肉同皮完全分開 唔係間間都做到~.另外青檸脆豬都好出色 仲有燒菠蘿🍍 可以當甜品咁食都無違和感! 配上依家大熱既鴨屎香檸檬茶 好chill呀🩷
燒烤堂一直係香港數一數二好食既串燒店😋
有極多款串燒 全部即點即燒 仲有好多口味添~
鹽燒牛舌腩好厚肉好腍 有濃濃牛味

脆多士搽上牛油🧈 再加上薄片青蘋果🍏
上面放上煎到爆油香既鵝肝
青蘋果既酸甜正好中和返鵝肝既膩
多士索埋鵝肝既油 真係超好食💕

雞皮墨魚滑好特別 係店家既獨家菜
燒得香脆既雞皮包住彈牙墨魚滑🥹真係諗起都想食!!!
呢度既價錢絕對對得住食物質素 性價比好高

2024-01-06
2024-01-12 765 瀏覽
一想食串燒一定要去近兩年非常人氣的「燒烤堂」我自己就由五六年前嘅筲箕灣分店開始幫襯,而家已經有六間分店,去不同分店總是人氣滿滿,相當爆場,今日嚟到尖沙咀分店當然都係一樣,每次去都一定一定會點「焦糖青蘋果鵝肝多士」、「鹽燒原塊雞皮」暫時冇其他地方可以取替這裏的美味😋特別喜愛這裏用嘅麵包,厚厚有粒粒芝士充滿香草香,烘脆之後尤其係放上燒得外脆內軟充滿焦糖香既肥美鵝肝,簡直係人間美食,另外甜奶包都係必食之選,邪惡嘅鮮牛油配上煉奶,我就每次都抵擋唔到😆😆🪿▪️焦糖青蘋果鵝肝多士🧈▪️甜奶牛油包雞類串燒以下都係我嘅必食推介,尤其像薯片一樣香脆既燒原塊雞皮,充滿雞油鹽香,重有雞皮墨魚滑、汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇,自家手打食材,都係其他串燒店少有的心機串燒👍🏻🐓▪️麻辣雞心🐓▪️汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇🐓▪️明太子雞腿肉🐓▪️鹽燒雞皮🐓▪️蜜糖雞翼(兩隻)🐓▪️雞皮墨魚滑除咗雞類豬牛羊今次都食齊晒,其中三款豬類串燒配料和調味都非常有特色和美味,喜歡芫荽嘅朋友更不可錯過孜然豚肉莞茜卷更是必食之選,羊架更有驚喜,燒至外層焦香,肉質軟腍又Juicy ,滿滿油脂香🐷▪️泡菜五花腩🐷▪️麻辣豬大腸🐷▪️孜然豚肉莞茜卷🐮▪️牛小排🐑▪️羊架明

一想食串燒一定要去近兩年非常人氣的「燒烤堂」

🪿▪️焦糖青蘋果鵝肝多士
🧈▪️甜奶牛油包

🐓▪️麻辣雞心
🐓▪️汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇
🐓▪️明太子雞腿肉
🐓▪️鹽燒雞皮
🐓▪️蜜糖雞翼(兩隻)
🐓▪️雞皮墨魚滑

🐷▪️泡菜五花腩
🐷▪️麻辣豬大腸
🐷▪️孜然豚肉莞茜卷
🐮▪️牛小排
🐑▪️羊架

明太子配搭令食材充滿鮮味和鹹香,配合厚揚豆腐和燒飯團一樣咁有風味,最後吃上充滿牛油香的牛油蜜糖粟米,完美完美
🫔▪️明太子燒厚揚豆腐
🍙▪️明太子飯團
🌽▪️牛油蜜糖粟米

• 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 雞皮墨魚滑
  • 鹽燒原塊雞皮
2024-01-10 39 瀏覽
走入燒烤堂,迎面而來就係陣陣炭香味,真係勾起晒我嘅食慾😍。首先嗌咗串燒,每一串都好有驚喜。厚牛舌腩真係焗到金黃又唔乾,腍嘅唔得嘞,入口即溶,肉質好滑嘅喎!露筍卷整得好有心思,豚肉咬落肉味十足,露筍㷫㷫脆口嘅,令整件事都新鮮哂。今年熱賣嘅焦糖青蘋果鵝肝多士,真係創意滿分,焦香嘅多士,夾埋滑嫩嘅鵝肝,加上微酸嘅青蘋果,每一啖都係滋味層次疊疊,唔會太膩口,食到停唔到口。當然唔少得嚟燒烤堂嘅招牌飲品 - 凍嘅啤酒,攪埋啤酒套餐,真係一流。食完串燒之後,喉嚨涼涼地,真係有一種滿足感喺心頭湧上嚟。坐喺舒適嘅戶外位置,邊食邊傾計,感覺真係唔錯。下次有空,一定要再嚟挑戰下其他嘅新口味!🥢🍢🍺

Time to encore this Japanese Grilled Skewers🍢🍢🍢🍶💫..想食日式串燒🍢 一定會諗起呢家😍!地方乾淨、坐得舒服、燈光昏暗柔和、上菜速度快、食物質素不錯、選擇種類多樣化,而且遍布港九有6間分店,真的值得一試喔!上次中環吃過感覺不錯,今次就黎到尖沙咀吃吃,仍保持住水準❤️,不愧為人氣串燒店呢。牛肉類🐮 食左:A4 宮崎和牛(牛脂滿滿 肉質軟淋)、厚牛舌腩 (牛味濃)、蒜苗牛肉粿卷 (煙韌又特別),各有不同口感。而羊架🐏 亦燒至外焦內嫩肉味濃。豬肉類更多樣化:泡菜五花腩、麻辣豬大腸 (肥美油香)、味噌松板豬 (油脂豐富 肉質爽嫩)、牛油果豚肉卷、鹽燒豚肉荔枝卷、孜然豚肉韭菜花卷、麻辣豚肉韭菜花卷、孜然豚肉莞茜卷,卷物有口感都係必點之一!另外海鮮類:蒜蓉燒廣島蠔 (兩隻)、油炸鬼梅菜燒生蠔、紅椒沙茶醬燒鮑魚、鹽燒白鱔,都係推薦有水準。邪惡焦糖青蘋果鵝肝多士,厚切鵝肝滿有油香,加上清新蘋果中和丁點膩感,伴隨脆多士同吃就是滋味。蔬菜類:蒜蓉菜圃燒豆皮、川燒蒜蓉茄子,茄子肥美而肉腍,食串燒必點呢!..×××××ש尖沙咀諾士佛臺1號1樓..

蒜苗牛肉粿卷 (煙韌又特別),各有不同口感。

而羊架🐏 亦燒至外焦內嫩肉味濃。

另外海鮮類:蒜蓉燒廣島蠔 (兩隻)、油炸鬼梅菜燒生蠔、

紅椒沙茶醬燒鮑魚、

鹽燒白鱔,都係推薦有水準。

蔬菜類:蒜蓉菜圃燒豆皮、

川燒蒜蓉茄子,茄子肥美而肉腍,食串燒必點呢!
×××[燒烤堂 -Skewer Kitchen]×××