2021-02-08 42 瀏覽
這家餐廳位於太子,距離太子地鐵站路程需要五分鐘左右,地理上十分方便快捷,餐廳主打的也就是點心,小店形式經營。千島醬香脆蘿蔔糕, 從菜單上見到朋友對他極度有興趣, 沒想到這個菜色真的十分有趣,煎得外皮香脆可口的蘿蔔糕, 配搭千島醬和木魚, 簡直是一種多重享受, 臨近新年蘿蔔糕更是喜慶節日之必選,沒想到外皮香脆,內裏更充滿了蘿蔔的香味,更帶有點點臘腸和臘肉的香味。當然還有其他不同的點心,但我最喜愛和最欣賞的也就是蘿蔔糕。

當然還有其他不同的點心,但我最喜愛和最欣賞的也就是蘿蔔糕。

2021-02-08 43 瀏覽
熱點在太子站A出口附近,有一間點心店長期高朋滿座。點心即叫即蒸熱辣辣,又無加一服務費,平靚正。熱點蝦餃皇(2隻)/ 蟹籽燒賣皇(2隻)- 每次吃點心都必點蝦餃及燒賣,這裏的是2隻一籠,格外矜貴精緻!皮薄餡靚,蝦餃更是晶凝通透。而且十分足料,蝦大大隻,鮮味無窮爽口/ 豬肉香彈實在,高質。蒜香蒸排骨 / 薑葱牛柏葉 - 因為是即叫即蒸的原因,上到台好熱辣辣好暖身!牛柏葉爽滑、排骨肉質腍香好易咬開,調味恰到好處,又不會掩蓋食物原本的鮮味,好食!鮮竹牛肉球 - 三球大大粒,肉質Q彈,芫荽味與牛肉配合得很好,又窩心又飽肚的點心呢。蜜汁叉燒腸 - 皮薄叉燒多,滑溜令人大滿足!而且很難得在點心店有原盅老火湯:蟲草花機雞湯(滋潤,潤肺,抗衰老)/ 五指毛桃燉瘦肉(益氣,健牌,祛濕)- 清甜又滋潤,材料多,飲完湯、吃完湯渣都已經有幾分飽。我們坐了卡位,座位寬闊又舒服,而且茶又可以選擇玄米茶,很享受今餐的點心。
熱點

蜜汁叉燒腸 - 皮薄叉燒多,滑溜令人大滿足!

2020-12-26 86 瀏覽
食物ok 但絕非好食到 即使個姐姐黑口黑面都 非去不可 問心啦 間間飲茶價錢都差5多 無必要晨早去食人面口一間鋪3個阿姐 ,又係晨早時間 ,人又唔係多!! 真心唔知……個"好"姐燥咩都已經幫佢撿埋 只要佢拿走 都要"吱"我 個堂眉實到夾得死蒼蠅 …… 叫加水又扮聽唔到!問題係其他食客都聽到!!間鋪又唔係大……都可以直行直過 ……除左唉……個客可以點呢?雖然間鋪冇收加一,過門都係客……都唔使咁對客掛? 最低既互相尊重 麻煩都俾小小出黎啊
食物ok 但絕非好食到 即使個姐姐黑口黑面都 非去不可
問心啦 間間飲茶價錢都差5多 無必要晨早去食人面口

都已經幫佢撿埋 只要佢拿走 都要"吱"我

• 熱點蝦餃皇
2020-11-23 72 瀏覽
做完瑜珈來吃點心一入去冷氣很凍,好彩水夠熱飲兩啖茶就很暖了叫了豬仔鹹水角、鮮蝦腸粉、鯪魚球、叉燒包、鳳爪排骨盅飯同埋牛肉球..點心小店不同酒樓...點心應是即叫即蒸的,因為都等了一會了。除了鮮蝦腸粉比較普通,其他都好好了特別是鯪魚球了、有蜆蚧醬...20蚊仲有4粒,很抵了,是必吃了..鹹水角豬仔造型,都脆卜卜了.....隔離枱點了四寶雞札,很多料和大件...30元兩件...下次要試了。但疫情下外賣有折...要試下外賣回家了
做完瑜珈來吃點心

一入去冷氣很凍,好彩水夠熱飲兩啖茶就很暖了

除了鮮蝦腸粉比較普通,其他都好好了

鹹水角豬仔造型,都脆卜卜了.....

但疫情下外賣有折...要試下外賣回家了
2020-11-17 102 瀏覽
約左朋友試下呢間新開嘅熱點,位於太子,本來想去一點心,但見呢間新開,所以決意試一試佢茶叫左香片茶夠熱嘅點心款式十幾款,都算多,有飯有粥有湯有腸粉蜂巢炸芋角$23 好酥脆,入面啲餡係肉餡黎,唔係好鹹,同個炸芋皮幾夾蝦餃$16兩隻其實我嫌佢太大粒,要分兩次咬,但味道ok嘅蝦餃應該係一啖一粒,蝦同豬肉攪埋一齊,依家坊間呢啲點心店啲蝦餃都大大粒牛肉腸$23 正常水準菜苗餃$15正常水準千島醬蘿蔔糕$28呢個朋友叫的好老實,千島醬一定唔夾蘿蔔糕蘿蔔糕一定係要一塊長方形咁煎先好,跟住簡單點下辣醬,或者就咁食燒賣$16 正常水準我朋友食前一日竟然打電話去訂位,仲要午市,全間野午市得我地訂位,全店都知佢係李小姐人地仲擺左留座個牌喺枱面

茶叫左香片
茶夠熱嘅

點心款式十幾款,都算多,有飯有粥有湯有腸粉

蜂巢炸芋角$23

好酥脆,入面啲餡係肉餡黎,唔係好鹹,同個炸芋皮幾夾

蝦餃$16兩隻

其實我嫌佢太大粒,要分兩次咬,但味道ok嘅

牛肉腸$23 正常水準

菜苗餃$15正常水準

千島醬蘿蔔糕$28

呢個朋友叫的

好老實,千島醬一定唔夾蘿蔔糕

燒賣$16 正常水準

人地仲擺左留座個牌喺枱面
2020-11-17
5 分鐘 (堂食)
2020-10-25 1236 瀏覽
以前飲茶食點心就要晌朝早去酒樓先嘆到,都唔記得何時,啲酒樓就加設夜茶,即喺晚市都食到點心,但近呢10年左右,點心專門店就越開越多,成行成市,真喺由日頭到夜晚都可以食嘆到點心。疫情緩和咗好多,但仍然唔可以掉以輕心,所以,約食飯都只喺約番啲相熟嘅一個、半個。今回友人話點心癮起,就約出嚟幫襯吓啲點心專門店。最近,試咗一家晌太子新開無耐嘅點心專門店「熱點」,整體感覺唔錯,就同大家分享吓。打開門入到去,第一眼喺近門口位左邊嘅外賣「廚房」,當然,唔喺晌呢度製作食物啦,只喺熱住啲點心等人買外賣,呢個時勢,外賣喺一家店佔幾大比重嘅收入來源。再行入啲,成間餐廳嘅格局就一眼睇晒,左右兩邊喺啲四人卡位,中間就喺啲活動式二人、四人枱,裝修簡潔,環境四正、整潔。店員嘅態度亦好有禮、勤快,一來我諗依家飲食難做,當然要加強啲招呼,二來有限聚令,又喺閒日,始終未到餐廳接受最高嘅人流量。一張點心紙就羅列晒所有款式,大部分會喺見慣見熟嘅款式,數數吓,都有成40、50款之多,睇落定價都算相宜,如果有留意嘅話,就會發現所有點心都改成5個字。順帶一提,茗茶每位收$5,而星期六、日、公眾假期全日需要加一,所以,閒日嚟試就可以慳少
一張點心紙就羅列晒所有款式,大部分會喺見慣見熟嘅款式,數數吓,都有成40、50款之多,睇落定價都算相宜,如果有留意嘅話,就會發現所有點心都改成5個字。順帶一提,茗茶每位收$5,而星期六、日、公眾假期全日需要加一,所以,閒日嚟試就可以慳少少。
鮮蝦菜苗餃 $7/件

甚少見啲點心斷隻賣,「熱點」就有幾款喺咁嘢,並用上細啲嘅蒸籠,睇起嚟唔會太肉酸。近件蝦餃以外,都幾鍾意食加埋菜苗嘅鮮蝦菜苗餃。件成品可謂皮薄餡靚,外皮夠晒晶瑩,入口唔黏牙,頗軟熟;鮮蝦與菜苗嘅比例恰好,入口既有鮮蝦嘅鮮爽,但又有菜苗嘅清香。
山竹牛肉球 $20

一客3球喺基本常態,墊咗少少鮮腐竹,牛肉球肉質結實卻甚彈牙,加入點點芫荽及馬蹄粒,增加口感及香味,喺好四平八穩嘅出品。
山竹牛肉球
蘿蔔千絲酥 $21

件蘿蔔千絲酥絕對證明到啲點心喺即叫即製,入口熨熱辣,外皮非常酥香鬆化,更完全無油膩感,師傅炸功了得。而裡面塞滿蘿蔔絲,更喺清甜多汁。
蘿蔔千絲酥
蘿蔔千絲酥
雪山叉燒包 $18

外層「雪山」皮焗得香脆,但又唔易散,唔會食到一枱都喺碎碎,而包身鬆軟,入面嘅叉燒餡煮得惹味,更喺少肥,啲汁又啱啱好,最怕就醬汁過多。
紫米脆網卷 $20

今回無點蝦腸呀、叉腸呀,因為見到腸粉類有呢款紫米脆網卷,加入紫米做腸粉皮,裡面捲住脆網蝦膠,效果唔錯,可以講喺變種炸兩,所以,甚具口感,唯挑剔位喺今次啲網卷有少少油。
楊枝甘露糕 $21

最後,嚟一份甜點「些牙」吓,等今餐飯有個好結尾。雖然食嚟食去,都喺只食到西米同芒果肉,柚肉就唔喺好覺,但冰涼,又好足芒果香甜味,加上確喺有唔少清甜嘅芒果粒粒,整體而言,確喺幾好食。
楊枝甘露糕
綜合而言,食物做得有一定水準,定價亦合理,加上地方又就腳,招呼到位,人少少想過吓點心癮,「熱點」都可以喺考慮之列。
2020-10-24 82 瀏覽
星期五 OT 完, 又係時候慰勞下自己 😌今日心血來潮想試吓新嘢, 於是揀咗這間之前 bookmark 咗嘅點心店嚟到大約十點鐘, 啱啱趕得切喺收鋪前入坐.. 🔻 蟹籽燒賣皇 ($18 / 2 粒) 肉餡主要係瘦肉粒同蝦仁 望落雖然無乜肥豬肉, 但豬油味頗重, 感覺有少少油膩 整體口感扎實, 肉粒唔會有筋或有渣, 味道正常 🔻 鮮蝦菜苗餃 ($15 / 2 粒) 賣相吸引, 兩粒餃都脹卜卜, 而且大粒兼飽滿 皮嘅厚薄適中, 夾起時唔易穿, 食落亦唔會黏口 不過餡料嘅調味偏淡, 蝦仁雖然爽口, 但鮮味較少, 菜苗亦無乜吸收到蝦嘅精華, 只有淡淡的菜味 🔻 魚湯鮮竹卷 ($20) 魚湯望落足料, 實際似中式粉麵味精湯鮮竹卷餡料以蔬菜為主, 有少量魚肉, 口感偏爽脆唯獨薑味較重, 味道蓋過哂其他食材, 如果唔睇未必食得出有咩餡埋單連茶錢共 $58 💰所有點心都係即叫即蒸, 茶亦比一般點心鋪好飲 不過服務方面真係有待加強... 待應係有禮貌的, 不過可能臨近收鋪, 大約有一半時間都唔在場基本上除咗落單同上菜, 可以講話無其他服務- 無人主動開茶, 問咗一次.. 漏了, 要再問一次先有 -
星期五 OT 完, 又係時候慰勞下自己 😌
今日心血來潮想試吓新嘢,
於是揀咗這間之前 bookmark 咗嘅點心店

嚟到大約十點鐘, 啱啱趕得切喺收鋪前入坐..

🔻 蟹籽燒賣皇 ($18 / 2 粒)
肉餡主要係瘦肉粒同蝦仁
望落雖然無乜肥豬肉, 但豬油味頗重, 感覺有少少油膩
整體口感扎實, 肉粒唔會有筋或有渣, 味道正常

🔻 鮮蝦菜苗餃 ($15 / 2 粒)
賣相吸引, 兩粒餃都脹卜卜, 而且大粒兼飽滿
皮嘅厚薄適中, 夾起時唔易穿, 食落亦唔會黏口
不過餡料嘅調味偏淡, 蝦仁雖然爽口, 但鮮味較少,
菜苗亦無乜吸收到蝦嘅精華, 只有淡淡的菜味

🔻 魚湯鮮竹卷 ($20)
魚湯望落足料, 實際似中式粉麵味精湯
鮮竹卷餡料以蔬菜為主, 有少量魚肉, 口感偏爽脆

埋單連茶錢共 $58 💰
所有點心都係即叫即蒸, 茶亦比一般點心鋪好飲

不過服務方面真係有待加強...
基本上除咗落單同上菜, 可以講話無其他服務
- 無人主動開茶, 問咗一次.. 漏了, 要再問一次先有
- 茶蓋揭起, 但待應嚟咗上兩次點心都無翻水, 亦無俾水壺
- 有客人因為搵唔到待應, 要自己走去收銀枱拎遙控較冷氣

總括嚟講食物味道尚可, 但服務欠奉...

如果按照當日嘅質素, 感覺有少少 overpriced

2020-10-23
$58 (宵夜)
2020-10-23 43 瀏覽
今日經過太子,見到有間新開嘅點心,入去試一試,一入門口,阿姐態度好好,招呼周到,除左傳統嘅茶葉外,仲有消脂玄米茶,坐低睇下有咩食,見到佢地雖然點心款式唔算多,但勝在上點心唔算慢,而且上到台嘅點心仲要係熱嘅,味道亦唔差,整體應覺幾好,仲有燉湯。唯一有待改善嘅係洗手間....
唯一有待改善嘅係洗手間....
2020-10-21 56 瀏覽
昨日第一次去熱點食,門口阿姐幾Nice,望入去點心賣相普通,食後覺得味道唔錯,款式都算多,出菜速度快,驚喜係有玄米茶揀,雪山叉燒包入面嘅叉燒都多又好食,腸粉就普通,牛肉球大大粒,都係必食之選,基本嘅蝦餃燒賣一籠兩件,啱哂細食嘅人,整體感覺都唔錯,會再幫襯!
2020-10-18 109 瀏覽
好耐都冇去飲茶了,呢間之前收藏咗好耐,今日去試下!這間店位於太子地鐵站A出口,行幾分鐘就到,位置非常方便,容易搵到!我點了一個楊枝甘露糕, 係今日點的覺得最好食係隻款🤣見到呢款甜品比較少有,楊枝甘露就食過,楊枝甘露糕就第一次食,裏面有芒果,西米再加上西柚!雪山叉燒包:一上枱已經係不熱的,突然想起添好運的雪山包仲好食😬蘿蔔千絲酥,都是暖暖的,我只能夠說賣相不錯蝦餃:大家可以望下相片,有一件皮已經散了,諗住推介應該會好食😅臘味糯米包:呢個不錯,不是好多地方有,而且都足料仲有燉湯,聞落去幾香
蘿蔔千絲酥,都是暖暖的,我只能夠說賣相不錯
臘味糯米包:呢個不錯,不是好多地方有,而且都足料
仲有燉湯,聞落去幾香
2020-10-18
2020-10-18 106 瀏覽
很喜歡飲茶,而且比較喜歡這種街邊小店,總覺得環境太好的酒店雖然環境好,但是味道都不如這種街坊店正宗,這家新開的小店,味道不錯,春卷酥脆,炸兩腸我很喜歡一半脆一半軟的口感,馬拉糕鬆軟,海鮮卷一般,略腥!
2020-10-08 106 瀏覽
️經過太子,不時會見到店鋪變跟。從前便經常在彌敦道兩旁徘徊,上完a補習班便到對面b補習社。 別了中學時期,跟朋友一起遊走在街道兩旁的小事,已成回憶。 最近路過,又發現了一家新開的點心店。 有別一般點心店,店內裝修簡潔,給人一種燈火通明的感覺。一進門店員便已開茶,選了平日茶樓比較少見的玄米茶。點心紙有即叫即蒸、煎、炸、灼、燉湯、甜品、包點、粥飯等不同類別,另外亦有一些孖寶組合,選擇甚多。 我們一行三人,分別點了魚翅罐湯餃、雪山叉燒包、賽螃蝦春卷、紫米脆網卷、蟹籽燒賣皇、蝦餃皇、鳳凰煎米雞、蟲草花燉雞湯、豬仔鹹水角、薑汁千層糕等等。個人覺得炸物十分出色。蝦餃皮薄餡靚,非常鮮美;蟲草花燉雞湯雖然味道較淡,但從雞腳的軟度,可見店家用了不少時間燉煮;豬仔鹹水角外形討喜,不只有外表,內"餡"亦不錯;紫米脆網卷及賽旁蟹春卷十分特別,前者是特製蝦腸,後者則把一碟菜餚變成一口點心,十分精緻。新式點心以外,熱點亦有傳統點心。鳳凰煎米雞,外層蛋漿煎得香脆,包裹着糯米,啖啖滿足。最後的薑汁,我要極力推薦。薑味濃而不甜,絕對適合香港人"不甜的甜品"的奇怪口味。個人覺得2人小聚一下,不妨到這家熱點。不論位置及食物

個人覺得2人小聚一下,不妨到這家熱點。不論位置及食物質數,個人都十分滿意。

📍熱點
地址:太子彌敦道782號麗英大廈地下C號舖
❤️鳳凰煎米雞
  • 賽螃蝦春卷
2020-10-05 1614 瀏覽
呢日中午去太子買古早蛋糕,順便喺嗰邊嘆杯茶、食個點心🥢。唔駛行到去花園街嗰邊就已經有選擇「熱點」,門口不乏買外賣嘅人。午餐時段點幾嗰陣坐滿人,學生妹自己一個都坐低慢慢食😍。我哋獲安排坐喺卡位,算幾闊落。一坐低店員就問我地飲咩茶,佢仲推介我哋試玄米茶,茶位每位$5。點心選擇種類正常,我比較欣賞佢部份點心可以逐粒嗌(兩粒起跳),而唔係固定一籠👍。兩個人飲茶嗌嘢食好蝦人,有時想食多款又驚食唔哂,而家免卻唔少煩惱。蟹籽燒賣皇($9/隻),燒賣餡同時有豬肉(無乜肥豬肉)同蝦肉,比例剛好,上面仲有蟹籽添🦀。熱點蝦餃皇($9/隻),蝦餃皮厚薄適中,唔會一夾就穿,🦐蝦肉新鮮彈牙,好食就係咁簡單。鮮蝦菜苗餃($7/隻),呢個相當有驚喜,菜苗餃皮較蝦餃皮煙韌有嚼勁,入面包棵超多菠菜,口感一流,又大隻,正啊😋。紫米脆網卷($22),呢款點心可能係餐廳獨家,夠哂特別又好食。外層係紫米皮,有啖啖紫米香,內裡就包住脆網春卷,成個組合好過癮😛。XO醬蘿蔔糕($28),蘿蔔糕切粒上,用XO醬炒得好香口,🌶微微辣好惹味,外層就煎至脆脆的。家鄉炒米粉($20),唔好睇個樣好似好單調咁,食落唔錯㗎。炒米粉偏幼身,並唔易斷開
熱點蝦餃皇
XO醬蘿蔔糕
家鄉炒米粉
家鄉炒米粉($20),唔好睇個樣好似好單調咁,食落唔錯㗎。炒米粉偏幼身,並唔易斷開,所以每條都好完整,無碎濕濕。味道就算唔駛落豉油都夠味🍜。
雪山叉燒包
雪山叉燒包($18),叉燒包有兩大個,呢個係新派做法,並唔係用上傳統饅頭包皮,🐷叉燒餡滿滿的。
薑蔥牛柏葉
薑蔥牛柏葉($22),佢係壓軸出場,因為蒸嘅時間要耐啲。牛柏葉爽口入味,薑蔥味濃,另外仲加入麵筋索汁🤤。
楊枝甘露糕
楊枝甘露糕($21),糕品有三件,食落似將糖水變成糕狀嘅形態,有西米、芒果同柚子等元素。估唔到點心舖有賣呢味呢😳。
總括嚟講,餐廳幾好啵,係吔一盅兩件嘅好去處。傳統點心整得好味,又不乏自家菜式,一家人嚟食或情侶撐枱腳都適宜。店員服務態度幾好,百忙之中都不斷幫我哋收碟、加水🙏🏻。
2020-09-25
熱點蝦餃皇
家鄉炒米粉
薑蔥牛柏葉
悠閒周日想飲餐茶食下點心,上網搵到新開的熱點最欣賞蝦餃燒賣可以叫(兩件) 兩個人黎食可以全都要!茗茶每位$5 (普洱、壽眉、鐵觀音、玄米)4種選擇。 星期六、日及公眾假期有加一收費。整體點心價格相宜,款式都多選擇。今次總共叫了8款點心~熱點蝦餃皇(兩件)$18蝦餃脹卜卜,餃皮唔太厚。鮮蝦菜苗餃 (兩件)$14菜苗餃晶瑩剔透,菜苗嫩滑,抵食推介蟹籽燒賣皇 (兩件)$18燒賣內豬肉冬菇餡都紮實。紫薯流沙包 $18平時食開奶皇包,見到紫薯流沙包幾新穎,入面真係有紫薯粒粒唔太甜。鳳凰煎米雞 $23第一次食煎的糯米雞,底面兩邊都煎到微微焦香,食到飯焦香脆口感,幾得意。魚翅灌湯餃 $38灌湯餃在點心店比較少有,驚喜有翅裙外, 還有火腿 、冬菇 、蝦、蟹柳、芫茜 幾足料。豬仔咸水角 $28豬仔可愛造型已值回票價,鼻孔、耳仔、尾巴通通都還原,口感煙煙韌韌。豉汁蒸排骨 $20 大大碟,排骨的底部仲墊左麵筋。以小店的質素來講相當唔錯,值得推介!
悠閒周日想飲餐茶食下點心,上網搵到新開的熱點

最欣賞蝦餃燒賣可以叫(兩件) 兩個人黎食可以全都要!

茗茶每位$5 (普洱、壽眉、鐵觀音、玄米)4種選擇。
今次總共叫了8款點心~

熱點蝦餃皇(兩件)
蝦餃脹卜卜,餃皮唔太厚。

鮮蝦菜苗餃 (兩件)
菜苗餃晶瑩剔透,菜苗嫩滑,抵食推介

蟹籽燒賣皇 (兩件)
燒賣內豬肉冬菇餡都紮實。

紫薯流沙包 $18

鳳凰煎米雞 $23

魚翅灌湯餃 $38

豬仔咸水角 $28

豉汁蒸排骨 $20
大大碟,排骨的底部仲墊左麵筋。

以小店的質素來講相當唔錯,值得推介!
2020-09-13
  • 豉汁蒸排骨
  • 鮮蝦菜苗餃
2020-09-28 129 瀏覽
星期六嘅下午同屋企人去左Hotpot嘻嘻🙈唔係打邊爐黎嫁係一間叫熱點嘅點心專門店😎終於有時間陪屋企人飲個靚茶😌食物選擇種類都多 仲有啲特式嘅點心 最緊要價錢大眾化☺️呢度嘅茶 除左有普洱 壽眉 鐵觀音之外 仲有玄米茶可以選擇🍃🍵 今次就選擇左玄米茶😋茶味夠香 飲落好清新.豬仔鹹水角 $25小妹一見到有造型嘅食物 就完全無抵抗力即刻點左😛 佢地三隻好可愛 完全唔捨得食 炸到好香口 但唔會太油 入面啲餡料亦滿滿八寶籠仔飯 $48呢個飯不得了😂勁多配料 有冬菇粒 蝦醬肉粒 排骨 臘腸粒 蝦乾粒 雞粒 鳯爪 同埋粟米粒 下面嘅飯吸哂啲配料嘅精華 加埋荷葉嘅香味 好食😋$48超大籠好抵 用嚟影相打卡都一流😂紫米脆網卷 $20小妹推介✨✨紫米腸粉包住脆網卷 入面仲有蝦肉 咬落由軟軟到脆脆 好有口感😚楊枝甘露糕 $21有好多好多西米 仲有西柚絲 唔會有苦味仲唔會好甜 味道好啱唔食太甜嘅小妹❤️.紫薯流心包 $18係滿滿嘅紫薯蓉🍠 唔會太甜 小妹一個人啪左兩個🤤😂魚翅灌湯餃 $38我地勁耐無食過灌湯餃 呢個灌湯餃都幾大件 仲有魚翅 蝦 豬肉等等 個高湯好清甜🥰熱點蝦餃皇 $9/件呢到嘅蝦餃燒賣同鮮蝦菜苗
星期六嘅下午同屋企人去左Hotpot

紫薯流心包 $18
係滿滿嘅紫薯蓉🍠 唔會太甜 小妹一個人啪左兩個🤤😂

魚翅灌湯餃 $38

熱點蝦餃皇 $9/件
呢到嘅蝦餃燒賣同鮮蝦菜苗餃係可以兩件起叫嘅 咁就可以食幾多件就嗌幾多啦🤗
呢次小妹揀左蝦餃皇
外皮唔會太厚之餘😋仲大大隻蝦肉❤️