2018-05-24 68 瀏覽
好耐冇吃韓國料理,呢間係新穎既韓國料理,而且好有水準,今日突然想食烤豬皮,即刻拉亞妹黎,呢度裝修新淨又乾淨,仲好型,餐牌好靚圓形好特別,一打開樣樣都想食🤤喜歡這裡的前菜,有泡菜、有大豆芽、全部任食任添,烤爐旁有芝士蛋,真是食前菜都可以食到飽,而且味道很地道!叫左個炸得好香脆金黃,新鮮熱辣@邪惡到爆芝士波,皮薄芝士極多,芝士味比較濃不錯!期待的調味豬皮三大片豬皮,店員服務周到,幫我們燒烤剪開反𨍭,店員說最好待豬皮變淺啡色後馬上進食,放得太久,口感會變得硬柴柴,不好吃了!另一個期待的特級雪花牛,雪花牛肉油脂分佈平均,肉味濃郁柔軟鮮嫩,而且有入口即溶的口感!調味雞翼又香又大隻,因為經調味所以雞肉會帶甜味,烤至微焦又香口又惹味,雞肉入味不會嚡口,若你愛吃雞肉可以一試!藍莓沙冰超級大杯,藍莓味濃,炎熱夏天非常解渴,超正!最後綠田園有冬菇, 菠蘿,茄子,秋葵。這個色彩繽紛的蔬果籃又健康又養眼!!不過在鐵板上烤,蔬果的水份烤乾,又會易焦掉,所以烤蔬菜對小妹有難度! 最後吃下的蔬菜最愛是因為不會太乾澀,茄子爽脆外皮微焦也不俗。菠蘿烤乾外皮,飽滿的汁液還在!食物質數不錯,不過最令我欣賞還是服務,不單細心

藍莓沙冰超級大杯,藍莓味濃,炎熱夏天非常解渴,超正!

菠蘿烤乾外皮,飽滿的汁液還在!

食物質數不錯,不過最令我欣賞還是服務,不單細心地幫我們燒烤,而且換網速度快,服務一流!
2018-05-24 69 瀏覽
第1次黎,其實食物質素係ok既,新鮮既~服務都唔錯,店員會幫客人燒下肉類。但口味偏淡。由其芝士炸雞🧀🍗(d雞冇乜味,好似烚完再炸甘🤭)有點兒失望,可能食慣農味既野,d野唔係想像中甘好食。同埋好似冇放題吧,而套餐既肉唔係好多,都要$580,價錢算貴,一個套餐加埋芝士炸雞,加埋加一服務費埋單都近千蚊應該都唔會再黎。結論:甘既價錢寧願去食炑八,套餐既野食多d而且d肉又入味。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
但口味偏淡。
由其芝士炸雞🧀🍗(d雞冇乜味,好似烚完再炸甘🤭)
應該都唔會再黎。
2018-05-22 79 瀏覽
早排有個朋友轉左工,搵到份好工,又好耐冇見,一於搵個藉口大家出黎食餐飽同事介紹食燙烤達人,佢試過旺角果間話幾好,用熨斗壓肉黎燒,好特別🙄驚旺角人多,就去近近地既鑽石山分店,順便行陣街夏日炎炎,先黎杯草莓🍓梳打降降火呢杯Golden Dreaming, 睇個樣都feel到透心涼😙❄店員叫我地試下自暴自棄速食麵,話少少辣,芝士味,岩哂後生口味麵用貨車裝住,睇到我地哇哇聲,架車好靚wo,隔離枱都忍唔住望下🧐五花腩,燒到脆脆地,店員好細心幫我地切好哂點d醬,包住生菜🥗,好正😜芝士蛋我最愛😍江南UFO,餡料係芝士豬肉,外皮有d似Kaba皮,烤到微燶,脆脆地芝士仲可以拉絲🧀,唔重口味,幾好Captain American 既Shield 變左燈罩🤣電話冇電唔緊要,餐廳有USB頭俾你差電,好細心🤗

驚旺角人多,就去近近地既鑽石山分店,順便行陣街

夏日炎炎,先黎杯草莓🍓梳打降降火

五花腩,燒到脆脆地,店員好細心幫我地切好哂
點d醬,包住生菜🥗,好正😜

芝士蛋我最愛😍

芝士仲可以拉絲🧀,唔重口味,幾好

電話冇電唔緊要,餐廳有USB頭俾你差電,好細心🤗
2018-05-21 75 瀏覽
係荷里活睇完Avengers 3,好好睇😍,迷上左睇完肚餓梗係要搵間餐廳醫肚啦🤤Openrice search到呢間餐廳好過癮,又金仔又偽Avenger,睇完戲食呢間好應景我諗好多人都會俾門口呢個figure吸引左,好爆好cute🤪裝修好有創意,又帶點幽默感😆呢個疑似金仔,口係USB頭,俾人差電話,真係估佢唔到一坐底就黎前菜,味道唔錯咩肉都想食,所以揀左呢個熨斗烤壓套餐有大大舊既五花腩😍,仲有雪花牛粒、Steak、豬皮同牛肩胛,好豐富一口雪花牛粒肥瘦適中,我以前讀食物營養科學學睇過肉質,呢d牛粒雪花幾高質👍🏻店員見我地對住d肉有d迷茫,會主動幫你燒肉😇先燒最肥果樣五花腩🐷🙈,熨卡一壓落去,火勘勘聲咁燒出黎,好過癮😜任添粟米、芝士、蛋漿自暴自棄速食麵,連架貨車上,好得意流心煎蛋下面係Cream cheese 🧀 撈麵,先食d沙律菜,再黎啖撈麵,感覺清新又唔膩菜式名好搞笑😂飲品好夢幻
係荷里活睇完Avengers 3,好好睇😍,迷上左
睇完肚餓梗係要搵間餐廳醫肚啦🤤

裝修好有創意,又帶點幽默感😆
呢個疑似金仔,口係USB頭,俾人差電話,真係估佢唔到

一坐底就黎前菜,味道唔錯
前菜

咩肉都想食,所以揀左呢個熨斗烤壓套餐
熨斗烤壓套餐

一口雪花牛粒🐮

店員見我地對住d肉有d迷茫,會主動幫你燒肉😇

任添粟米、芝士、蛋漿

自暴自棄速食麵,連架貨車上,好得意
自暴自棄速食麵🍜

自暴自棄速食麵🍜
Banana  Chocolate  Smoothie
  • 特級雪花牛🐮
2018-05-21 53 瀏覽
• 在富韓國風格的環境進食另有一番風味!!!• 餐牌圖文並茂,看到美食圖介紹特別開胃!!! 點完餐店員就會奉上前菜及蛋液,可隨喜好加入芝士和粟米!!!生菜是無限潻食的,包著燒肉和前菜的大豆芽.泡菜.醃蘿白伴食味道口感更豐富!!!• 記得去韓國旅行時,幾乎每間餐店都會有免費冰水提供,很欣賞這服務呢,感覺很大方,這間熨烤達人都有提供免費冰水飲用!!!• 燒雞扒,調味醃得很入味,肉質嫩滑!!!• 豬頸肉,偏薄切,燒兩燒已可食,爽彈有咬口!!!• 熨斗出場了!!!燒豬腩用得上這個熨斗了,熨斗壓平了肉,火喉更平均!!!豬腩肉份量十足.厚厚的大大塊的!!!•田園盤• 青提子梳打,有原粒青提子,味道酸酸甜甜,不錯!!!• 芒果配橙味道原來出奇地夾,面層還有芒果沙冰,整杯飲品超冰涼,涼透心!!!

• 在富韓國風格的環境進食另有一番風味!!!
• 餐牌圖文並茂,看到美食圖介紹特別開胃!!!
點完餐店員就會奉上前菜及蛋液,可隨喜好加入芝士和粟米!!!
• 燒雞扒,調味醃得很入味,肉質嫩滑!!!
• 豬頸肉,偏薄切,燒兩燒已可食,爽彈有咬口!!!
豬腩肉份量十足.厚厚的大大塊的!!!
•田園盤
• 青提子梳打,有原粒青提子,味道酸酸甜甜,不錯!!!

2018-05-20 51 瀏覽
呢日去荷李活廣場探fd,順便去食好西,行經3樓見呢間餐廳裝修好特別,周圍都有類似Ironman+美國隊長+金仔既公仔圖畫,於是決定一試。用類似美國隊長既盾牌做menu既主題,幾靚。入面差吾多款款野食都有大大張圖,中英韓文對照,中文仲玩食字,絕對係心機之作。我地叫左個熨烤套餐同江南UFO。先黎既係前菜3小碟,有: 泡菜、芽菜同白蘿蔔。白薯蔔薄切,好鮮甜,味道好咁我fd胃口,所以encore左一次。之後黎左芝士、蛋漿同粟米,比我地整芝士粟米蛋。芝士好足料,加落d蛋度,味道口感即刻提升,無係其他韓國餐廳齋食蛋咁寡。待應仲好細心咁比左兩支叉比我地畢蛋食。吾洗幾耐套餐d肉都黎埋。我地見大大舊既五花腩O哂咀 ,吾知從何入手,好采呢個時候待應拔刀相助,佢成舊放左係個鐵板上,然後用個類似熨斗既野壓落去,有DD火噴出黎,有野睇又有野食,正燒到咁上下 ,待應好細心咁幫我地剪到細細舊 (應該見我地咀細 ),之後待應見d五花腩就快燶仲幫我地放埋一邊,服務一流。五花腩肥瘦適中,有油香,邊位仲烤到微脆,夾埋生菜,點少少汁,好有韓國既感覺。呢度d生菜真係好靚,片片都好翠綠,而且洗得好乾淨,食落好爽脆。除左本盾牌me

用類似美國隊長既盾牌做menu既主題,幾靚。

我地叫左個熨烤套餐同江南UFO。

之後黎左芝士、蛋漿同粟米,比我地整芝士粟米蛋。

待應仲好細心咁比左兩支叉比我地畢蛋食。

吾洗幾耐套餐d肉都黎埋。我地見大大舊既五花腩O哂咀

),之後待應見d五花腩就快燶仲幫我地放埋一邊,服務一流

除左本盾牌menu,呢度仲有其他既野食可以揀。

午餐40蚊起,可借我吾係呢頭番工

早d入黎 叫套餐仲有特飲送。

呢度仲有得下載apps,攞定飛添。

P.S. 呢度抽風幾好,食完d衫都吾覺一陣味。
2018-05-14 99 瀏覽
今日特別出左去鑽石山個頭,突然間想食韓燒就見到呢間,佢個menu啲食物相影得好靚,就咁比佢吸引左入去😆只要有叫燒肉類,佢都都小菜上,仲要無限添加,本人最鐘意食呢d小菜。而且側面d蛋係可以自己加芝士,加幾多都得,岩晒我呢個芝士控話明芝士控,緊係唔少得「芝士燉飯」,啖啖都有濃郁的芝士味,正!跟住有芝士薯角,好好味,芝士同薯角夾埋一齊味道好match。跟住到主角:2人set,有牛又有豬有人幫我地燒左個豬先,因為牛同豬要用唔同嘅鐵板燒完剪完仲幫我地圍左個圓圈,好得意。之後再幫我地燒豬皮,第一次食豬皮係咁脆咁爽呢個時候芝士蛋有得食了,芝士加蛋真係絕配😆😆😆 燒完豬之後到燒牛,有口感,牛小粒入口即溶,唔會好韌呢間對比其他韓燒係有些貴,但貴在佢嘅價錢值返咁嘅食物質素,值得一試!

跟住到主角:2人set,有牛又有豬

有人幫我地燒左個豬先,因為牛同豬要用唔同嘅鐵板

燒完剪完仲幫我地圍左個圓圈,好得意。

之後再幫我地燒豬皮,第一次食豬皮係咁脆咁爽

呢個時候芝士蛋有得食了,芝士加蛋真係絕配😆😆😆
燒完豬之後到燒牛,有口感,牛小粒入口即溶,唔會好韌

2018-05-14 67 瀏覽
真係好抵死!成間都見到金隊長!位夠多又好坐!女既可以睇k pop!男既都睇k pop同仰望 captain Kim!連個差電USB位都係金仔!佢地究竟有幾愛金仔!江南UFO係墨西哥薄餅個類!好好食又好飽肚有幾多拉絲芝士 !多芝士得來又唔會太咸太膩!入面有豬肉碎!豬肉個味小辣 !好香口!同芝士好夾!最正係個皮脆脆地!好好食!殺手雞翼份量超多!差d食唔哂啊!雖然叫做殺手雞翼!但又唔算太辣!但好有質素!令人一口接一口再食!隻隻雞翼都係好脆皮!味道就濃燒烤味!好好食!好惹味!重點係唔會燒到乾曬!咬落去仲好多汁!尤其係雞翼!
真係好抵死!
成間都見到金隊長!
位夠多又好坐!
女既可以睇k pop!
男既都睇k pop同仰望 captain Kim!
連個差電USB位都係金仔!
佢地究竟有幾愛金仔!

江南UFO
係墨西哥薄餅個類!
好好食又好飽肚
有幾多拉絲芝士 !
多芝士得來又唔會太咸太膩!
入面有豬肉碎!
豬肉個味小辣 !好香口!
同芝士好夾!
最正係個皮脆脆地!好好食!

殺手雞翼
份量超多!差d食唔哂啊!
雖然叫做殺手雞翼!
但又唔算太辣!但好有質素!
令人一口接一口再食!
隻隻雞翼都係好脆皮!
味道就濃燒烤味!好好食!
好惹味!
重點係唔會燒到乾曬!
咬落去仲好多汁!
尤其係雞翼!

2018-05-11 76 瀏覽
宜間餐廳環境一流,對著電視叉著電話食飯真係正呀!食韓國燒烤又點少得爐邊蛋呢?!爐邊蛋食完可以再加,very good!!!爐邊蛋可以加入粟米芝士或者泡菜,又或者當泡菜係前菜就咁食都得!當蛋漿面層有層薄衣即係依表開始熟了,可以反一反d蛋再烘多陣就食得!蛋漿未完全熟哂最滑最好味呀!食完爐邊蛋就梗係要燒肉喇!點左碟特級雪花肥牛真係勁好食!牛肉牛味超級濃,肉色有光澤非常新鮮,入口即溶勁高質!宜碟好似咖喱薄餅既野配搭幾創新,其實係芝士加豬肉,外層個皮又薄又脆,加上拉絲既芝士令人回味無窮!

宜間餐廳環境一流,對著電視叉著電話食飯真係正呀!

蛋漿未完全熟哂最滑最好味呀!

2018-05-11 57 瀏覽
韓國燒烤既爐邊蛋真係偉大既發明,爐邊蛋加上芝士同粟米,非常好味!當蛋面微微仲有點生,就可以食得了!半生熟既蛋係最香滑,最好味呀!其他前菜包括有芽菜、茄子及泡菜,泡菜辣得來比較甜,對於韓國當地食嘅泡菜冇咁辣!Honey超中意食玉子,所以除左爐邊蛋我地仲order左黑松露明太子厚燒玉子。一種玉子兩種味道,正正正呀!玉子成吋厚,滑嫩又夠口感,配上太子及黑松露為平凡嘅玉子添加了一份貴價,味道又更好食!特級雪花牛肉如其名,脂肪成雪花型平均分佈。入口油脂即溶,肉味非常濃郁!宜個金仔炸雞飯雞件份量都幾多,仲要大大件,啖啖肉非常抵食!炸雞飯用石鍋上,飯粒焦香,格外香口!

2018-05-10 77 瀏覽
難得可以撞正同男朋友一齊放假,住喺新界嘅我哋就出咗九龍區搵嘢食,無意中見到呢間個名有Iron嘅韓燒,於是就試吓😆個meun影啲食物影得好吸引,搞到我樣樣都想叫。諗左好耐之後,決定前菜先叫個浪漫薯角(個名好正)🤣再加個芝士燉飯,最後黎個2人set 暴食無罪。薯角同個芝士飯一黎到我地已經流曬口水,賣相超級好,仲要兩樣都有我哋鐘意嘅提芝士,有少少辣,但唔食辣嘅我都頂得住之後就到主角伴菜係可以無限添加,正!因為我最鍾意食側邊啲蛋哇左聲!五花肉超厚!望落仲好新鮮,正當我地 想自己郁手燒嘅時候,店員即刻行埋黎幫我地原來要燒左豬先,因為牛會用另一塊鐵去燒。好搞笑,店員幫d豬排成一個圓圈,方便我地食,又不會易燶,可以趁熱食。第一次食燒豬皮,原來係可以咁好食🤣🤣換咗個網之後,就係我哋自己燒牛,雪花牛柳粒入口即溶總括來講,呢間係可以再encore😻

之後就到主角

伴菜係可以無限添加,正!因為我最鍾意食側邊啲蛋

哇左聲!五花肉超厚!

原來要燒左豬先,因為牛會用另一塊鐵去燒。

第一次食燒豬皮,原來係可以咁好食🤣🤣

換咗個網之後,就係我哋自己燒牛,雪花牛柳粒入口即溶

總括來講,呢間係可以再encore😻
  • 暴食無罪
  • 芝士燉飯
2018-05-09 53 瀏覽
敗醬份沙律好甜,,有藍莓草莓等,用左甜品架士多啤梨汁,加落菜到其實好怪又甜,畫蛇添足個炸雞飯,下面是白飯,個炸雞都幾多件架,但個汁又出事啦,陣味係似蕃茄加千島醬加少量芝士味,用來點雞ok,但加係白飯又係超唔夾,不過石鍋可以整到脆脆白飯焦來食唯一正常因無醬,入面是芝士,熱辣辣有少許拉絲,餅皮薄食4小件都唔會好飽滯。來到一定唔好叫任何含醬架食物,伏味中地雷,完全可以用手下敗醬形容,怪不得無乜人來,哈哈
敗醬

2018-05-07 65 瀏覽
今日係熨烤達人食晚餐。入去餐廳之前已經見到金正恩隊長企係前面。餐廳主題好靚。貓貓見到燒牛肋骨,二話不說立刻order。好大塊既牛肋骨,燒得好香。貓貓食左一啖。牛肋肉好軟滑好多汁,貓貓即刻濕左個嘴。味道香濃。尤其牛肋骨加左蔥之後,味道提升左。好惹味。貓貓既巨卵鰻魚飯終於上菜。貓貓想講呢個係貓貓見過最大既鰻魚。好捨得俾鰻魚。真係超大碼既鰻魚飯。鰻魚整得好香軟,鰻魚有少少脂肪,食到好多水份。滑蛋整得好香。鰻魚既濃味同蛋香夾埋,味道真係無得輸。飯係珍珠米,呢三個食物都好好味。所以加埋一齊係超級好味,貓貓食濕左個嘴啦又!雞蛋加左芝士同粟米,整到啱啱熟就食。滑蛋既口感,入邊多左芝士香,貓貓食得好滋味。係呢間充滿翰feel既餐廳食飯,貓貓又可以做偽韓貓啦。
今日係熨烤達人食晚餐。
入去餐廳之前已經見到金正恩隊長企係前面。
餐廳主題好靚。
貓貓見到燒牛肋骨,二話不說立刻order。
好大塊既牛肋骨,燒得好香。貓貓食左一啖。
惹味。
貓貓既巨卵鰻魚飯終於上菜。
貓貓想講呢個係貓貓見過最大既鰻魚。好捨得俾鰻魚。
所以加埋一齊係超級好味,貓貓食濕左個
嘴啦又!
雞蛋加左芝士同粟米,整到啱啱熟就食。
滑蛋既口感,入邊多左芝士香,貓貓食得好滋味。
係呢間充滿翰feel既餐廳食飯,貓貓又可以做偽韓貓啦。
2018-05-07 57 瀏覽
今晚9點去到餐廳,見到坐無虛席!而且仲有好多人等緊位!好野自然多人等,我地唔介意等多一陣!等左10分鐘左右就入得啦!餐廳裝修好特別,好有心思!有一個熨烤達人喺門口正中!又有不同熨烤達人既畫掛喺餐廳內!仲有用熨烤達人樣既差電位!有特色之餘又貼心!侍應好快手喺爐邊加入蛋漿,拎左好多碟小菜!有芝士、粟米、泡菜、芽菜、青瓜!可以加入爐邊蛋,而且仲係無限添加任!小菜味道唔錯,好開胃!爐邊蛋糟比較深,所以燒的時間會比較耐,但效果好好,令蛋唔易過熟,更加滑溜!燒牛肋骨 $88嘩!估唔到$88就有兩大塊燒牛肋骨!而且質素好高!好好味!牛肉嫩滑,牛味濃郁!燒得岩岩好,仲有好多肉汁!燒汁惹味,帶小小辣!侍應服務非常好,幫我地切好一塊塊,方便進食!非常推介燒牛肋骨!必食!濟州五花腩 $298重頭戲黎啦!五花腩大大件!無論顏色,脂肪分佈都好靚!上菜後,侍應服務超好,即刻幫我地燒!搵鐵熨斗壓住燒,受熱均勻,好快就燒好!再煎開細片慢烤,之後將專點黑毛豬既醬汁放喺爐中間,將黑毛豬放入醬汁燒一陣再食!肉質爽滑,油香十足,肉味好濃郁!超讚!自暴自棄速食麵 $78用左墨綠色既軍車做裝飾, 好特別!韓國即食麵條條都沾滿好多

可以加入爐邊蛋,而且仲係無限添加任!
小菜味道唔錯,好開胃!
燒牛肋骨 $88
嘩!估唔到$88就有兩大塊燒牛肋骨!
而且質素好高!好好味!
牛肉嫩滑,牛味濃郁!燒得岩岩好,仲有好多肉汁!

非常推介燒牛肋骨!必食!
濟州五花腩 $298
肉質爽滑,油香十足,肉味好濃郁!超讚!
自暴自棄速食麵 $78
用左墨綠色既軍車做裝飾, 好特別!
韓國即食麵條條都沾滿好多芝士醬同肉碎!
仲有有太陽蛋同腸仔做配菜!
食完真係覺得好邪惡!
重口味人士必試!
邪惡到爆 $58
係炸蕃薯蓉呀!中間係有忌廉芝士!
炸粉好薄!外脆內軟!點埋沙律醬一齊食,好味道!
密瓜燒酒 $88
燒酒中帶小小密瓜甜味
Mr. Iron Man $68
芒果加士多啤梨,甜甜地
熨烤達人食物質素高,好味道,侍應服務非常好,一定會再光顧!十分推介!
10 分鐘 (堂食)
昨晚在朋友推介之下來到此店光顧店內環境座位尚算舒服唔會有迫迫硤硤嘅感覺食物出品質數 店員服務態度  最重要係埋單真係覺得幾扺吃 下次一定帶多幾個老友再來 叫多幾款菜式再大吃一頓
2018-04-22
20 分鐘 (堂食)