2023-05-06
這應該是我係香港食過最唔好食以及體驗感最差的一間廚師發辦。本身覺得個名幾有意思,因為今日係周年紀念。$2000一位不算太貴,也不是最便宜的。現在很多$2000出頭已經做到好好食。首先師傅一開始燒備長炭唔記得開抽氣扇,搞到成個室內都污煙漳氣呼吸困難體驗感已經10分差。然後用備長炭燒出嚟嘅魚竟然好似蒸魚咁。你外脆內嫩就話啫。啲皮都係軟瀨瀨㗎。啲壽司鬆鬆散散。啲飯硬到好似隔夜飯咁。講真我中途真係好想起身走人。睇在要俾錢嘅份上夾硬食。 個魚湯實在太腥。未見過啲份量比得咁少㗎。碗湯得三分之一細杯。個蒸蛋得半碗。其實熟成壽司整得好食嘅話係可以好食㗎,但我今晚只食得出兩個味。腥同鹹。全程總共有八個客人。得一個師傅同埋一個樓面。 我估計連後廚都冇,所以每一味餸都等好耐。體驗感即係相當之差。連樓面都成日要行入後廚。明白做生意好難,但係都要俾返相應價錢嘅出品同服務。今晚體驗太差。沒有一道菜我想舉起部電話影相。
這應該是我係香港食過最唔好食以及體驗感最差的一間廚師發辦。