2019-04-28 50 瀏覽
山林道開左間新的火鍋放題,價位抵食,食物質素好,連夏枯草都係自家製低糖,老闆健談!總括黎講間放題幾有heart❤️湯底我地叫左蕃茄薯仔豚骨濃湯🍅同蘿白豚骨濃湯🐷極力推薦蕃茄濃湯!好濃蕃茄味,落咩都好食我同fd預先book位,去佢地facebook share同like加多$58就可以有新鮮海鮮😍豚肉片🐖美國牛肩胛🐂美國牛小排🐂‼️個人推薦‼️食落好滑口,牛味十足A4黑毛和牛🐂火鍋配料好多選擇,而且好多樣我地都encore再encore,例如係芝士竹輪同金菇‼️飲品方面,第一次見放題有自家製涼茶‼️誠意十足雪糕係haagen dazs!開心子!可惜老娘我已經食到好飽,唔夠quota食雪糕,所以唔攞太多😂

豚肉片🐖

美國牛肩胛🐂

美國牛小排🐂‼️個人推薦‼️食落好滑口,牛味十足

A4黑毛和牛🐂

飲品方面,第一次見放題有自家製涼茶‼️誠意十足

• 芝士竹輪
  • 美國牛小排
2019-04-25 348 瀏覽
今日收工同個朋友黎買野, 聽朋友講附近開左間火鍋, 話說都好耐冇打過邊爐, 二話不說就去左lu餐廳原來仲係試業階段, 所以人唔算多, 不過環境就幾舒適湯底既選擇有好多! 我地揀左兩款(+$15)泰式冬陰功湯 + 蕃茄薯仔豚骨濃湯兩個湯既色都幾似, 左邊係冬陰功; 右邊係蕃茄薯仔豚骨醬料區~急不及待拎野食lu!!仲有蝦滑, 正呀!飲品都唔少喎!夏枯草個人好鍾意飲呢枝, 可以一邊食火鍋一邊清熱飲左兩枝日本直送極上A4黑毛和牛火鍋不得不食既牛! 呢個仲要係日本直送入口即溶, 好高質! 唔夠喉呀美國頂級牛小排睇到D大理石紋路, 見到都流哂口水食落肉質鮮嫩, 正呀嚴選牛肩胛、豚肉牛肩胛肉質夠彈性, 薄片既豚肉都唔錯4式刺身拼盤 + 4式時令海鮮如果預先Book位同Like and share 佢地既FB page, 再加$58就可以有4式刺身拼盤 + 4式時令海鮮好抵呀!!!Juicy~雪糕仲有4款既雪糕Overall 野食高質, 又新鮮! 店員服務態度十分好, 好細心!
今日收工同個朋友黎買野,

餐廳原來仲係試業階段, 所以人唔算多, 不過環境就幾舒適

湯底既選擇有好多! 我地揀左兩款(+$15)

泰式冬陰功湯 + 蕃茄薯仔豚骨濃湯
兩個湯既色都幾似,
左邊係冬陰功; 右邊係蕃茄薯仔豚骨
泰式冬陰功湯+蕃茄薯仔豚骨濃湯

醬料區~

急不及待拎野食lu!!

仲有蝦滑, 正呀!

飲品都唔少喎!

夏枯草
個人好鍾意飲呢枝, 可以一邊食火鍋一邊清熱
飲左兩枝

夏枯草
日本直送極上A4黑毛和牛
火鍋不得不食既牛! 呢個仲要係日本直送
日本直送極上A4黑毛和牛
入口即溶, 好高質! 唔夠喉呀

美國頂級牛小排
睇到D大理石紋路, 見到都流哂口水
食落肉質鮮嫩, 正呀

美國頂級牛小排

嚴選牛肩胛、豚肉
牛肩胛肉質夠彈性, 薄片既豚肉都唔錯

嚴選牛肩胛、豚肉

仲有4款既雪糕

雪糕

2019-04-24
2019-04-24 61 瀏覽
今日係尖沙咀有嘢做,做完就 openrice下睇下附近有咩好嘢食,發現原來山林道有間新嘅日式火鍋放題,有新嘢就梗係要試下la。上到舖頭,門口有射燈顯示店鋪名。無錯 la, 就係佢。我地好早嚟,六點鐘,人客不多,不過咁仲好,無人同我地搶,揀咗正中位,方便拎嘢食,新鋪頭裝修新又乾淨,一個字正!坐底先知原來有唔同 set揀,識食當然揀日本A4和牛 la, $298每位又唔貴。仲有好多款湯底選擇,我揀咗馬來沙嗲風味。醬料都好多選擇。😌Bar檯有好多新鮮配料任夾。最好食係佢個芝士獅子頭,芝士多到爆出黎。和牛出場 la, 脂肪比例真係一流,入囗即溶嘅感覺,好好味。另外試埋豚肉,口感都好好,不過我都係鍾意和牛多 d。沙嗲湯味濃,食完唔口乾,我就知佢味精一定唔重,下次會試下其他湯底。嘢飲都係任飲 ga, 好多選擇。我覺得佢有自家製涼茶真係好有誠意,我試咗夏枯草,味道一流,同出面加唔同化學成分嘅感覺真係唔同。最後一讚,佢雪糕都係高級哈根大師,真係好屈機law,正正正。埋單兩個人唔貴,會 encore。

上到舖頭,門口有射燈顯示店鋪名。無錯 la, 就係佢。

醬料都好多選擇。😌

另外試埋豚肉,口感都好好,不過我都係鍾意和牛多 d。

嘢飲都係任飲 ga, 好多選擇。

埋單兩個人唔貴,會 encore。

2019-04-23
2019-04-24 426 瀏覽
今日約咗個係尖沙咀返工嘅朋友佢話近排見到呢間火鍋店派宣傳單張好似幾抵食咁 所以就去試一試啦~ 上到去環境優美 我哋兩個人俾咗角落位我哋仲間仲間左塊板 私隱度甚高 可以輕輕鬆鬆咁傾計見到最貴個和牛都係298 1個 就一於叫佢啦見到只要加58 就會有四款刺身 同四款海鮮當然我哋叫埋啦湯底我哋揀咗 蘿蔔豚骨濃湯 同埋蕃茄薯仔濃湯每人會比一個大盤 出邊自己揀嘢食 至於和牛就叫侍應送來出邊自助都幾多野食 特別嘅係有一隻隻雞蛋 芝士竹崙卷 一枝枝蝦滑自己玩出邊都有自己整醬汁 有豉油 麻將 蒜蓉 蔥花等等完全夠用飲品都係採取自助形式 我飲咗幾支夏枯草 侍應介紹係佢哋自家製嘅 真材實料我哋夾咗好多嘢食 湯底夠香夠濃 好充足嘅蕃茄放咗喺湯底 另外蘿蔔亦都鮮甜無渣牛肉超級新鮮 亦都非常嫰滑 油脂充足 非常正我哋encore左好多碟最後咪梗係唔少得要個甜品作尾聲呢度係比H字頭嘅雪糕品牌 非常之落重本!!!有四款味道 我每樣都攞一d以三百幾蚊嘅價錢食到咁優質嘅火鍋非常之滿足我哋已經諗緊下次幾時再食過
今日約咗個係尖沙咀返工嘅朋友
佢話近排見到呢間火鍋店派宣傳單張
好似幾抵食咁 所以就去試一試啦~

上到去環境優美 我哋兩個人俾咗角落位我哋

湯底夠香夠濃 好充足嘅蕃茄放咗喺湯底 另外蘿蔔亦都鮮甜無渣

牛肉超級新鮮 亦都非常嫰滑 油脂充足 非常正
我哋encore左好多碟

最後咪梗係唔少得要個甜品作尾聲

呢度係比H字頭嘅雪糕品牌 非常之落重本!!!
有四款味道 我每樣都攞一d

以三百幾蚊嘅價錢食到咁優質嘅火鍋