2018-04-25
因為朋友喺呢區翻工,聽講附近有好嘅打冷,就嚟左呢度試。做左成日嘢超肚餓,兩個人叫咗四個餸,不過最後當然係眼闊肚窄。餐牌在此:未點菜已經預備好洗餐具嘅水同碗,相當貼心。點菜後好快就送上潮洲辣油同醋。首先上菜嘅係滷水拼盤(小),$82有墨魚紅腸雞腎豬耳生腸大腸腩肉鵝腸,一次過滿足晒好多個願望。值得讚嘅係上菜熱辣辣,仲有好多芽菜墊底。總評就係,墨魚稍韌,紅腸都冇得fail架啦,雞腎有點硬,豬耳剛好,生腸鵝腸夠爽,大腸腩肉夠入味。蠔餅份量好多($88),有迷你pizza咁大咁厚。蠔夠多夠大隻,唔會太多粉,上枱熱辣辣,脆卜卜,有蛋香,香蔥夠新鮮,香口得嚟唔會有草青味。加埋魚露好惹味,越食越想食,雖然最後都係食唔晒要打包。蠔仔粥絕對係抵食之選。如果另外有叫其他餸,叫一碗嘅份量已經好夠食。大大碗都只係$48。除咗大碗之外,食材係高水準。啲蠔又大隻又肥美唔會腥又冇沙,豬肉碎芫荽鹹酸菜份量足,每一口都啖啖肉,我甚至懷疑佢究竟回唔回到本。簡簡單單嘅金銀蛋時蔬($82),魚湯非常鮮味。莧菜煮得啱啱好,非常入味。皮蛋鹹蛋足料到食淨。值得一讚嘅係,座位非常之寬敞,侍應都非常有人情味,有耐性而且感覺佢哋嘅笑容都好
餐牌在此:
值得讚嘅係上菜熱辣辣,仲有好多芽菜墊底。
值得一讚嘅係,座位非常之寬敞,侍應都非常有人情味,有耐性而且感覺佢哋嘅笑容都好由衷,一般連鎖店真係好少有。