2024-07-23
✨燒活鰻 $178由店員幫手燒,分開兩種燒法,一係鹽燒,二係汁燒。鰻魚皮脆肉嫩,表面微微焦香,內裏保持嫩滑🤤配合微甜燒汁,口感豐富,兩種方法都好食。個人就更鐘意鹽燒😎因為更特顯原汁原味✨鮭魚冷麵 $128我自己係未食過鮭魚冷麵,今次決定試試😹可以配上冷麵醬汁+蛋黃,味道清新爽口,切法唔同🤔麵條狀既鮭魚配上蛋黃醬汁更滑嫩,同平時蘸豉油又有d唔同,幾特別🤞🏻✨龍神壽司$158由5款刺身經成既壽司組合,白身魚,三文魚,吞拿魚,油甘魚,松葉蟹。擺盤好靚🤪味道不錯,尤其係松葉蟹好重蟹味,而壽司卷仔,係有海膽係入面,每一件壽司都有☺️當然唔會一大嚿,但味道係足夠,好特別!配埋刺身一齊食個感覺好match~✨蟹味噌甲羅燒$78甲羅盛滿蟹味噌,燒左一陣已經好香,味道超濃郁👍🏻蟹味噌滑嫩帶有蟹肉鮮甜味,配青瓜絲撈埋一齊食就一流,如果可以再加幾塊餅乾或者紫菜應該仲正🥹✨醬油木魚帆立殼燒$75帆立貝幾新鮮,加入醬油和木魚花,而木魚都充分吸收左醬油既鹹香,另外仲有椒仔同蕃茄點綴,帆立貝就唔算好大隻,但味道都係吸引的😛✨松葉蟹膏帆立殼燒$80個人認為3款中最好食✌🏻帆立貝殼內填滿松葉蟹膏,燒完之後,松葉蟹既膏味同
✨鮭魚冷麵 $128
✨龍神壽司$158
✨蟹味噌甲羅燒$78
✨醬油木魚帆立殼燒$75
✨松葉蟹膏帆立殼燒$80
個人認為3款中最好食✌🏻帆立貝殼內填滿松葉蟹膏,燒完之後,松葉蟹既膏味同香味被充分釋放。味道好濃仲帶有蟹肉鮮味,連埋東菇椒仔一齊食,非常夾🥳
✨吉列帆立貝$78
依款小食好有驚喜,有三文魚子係上面,吉列帆立貝外皮酥脆,仲有一層紫菜包住入面既帆立貝,貝肉好嫩,成啖咬會有種又脆又軟既感覺,炸得恰到好處,無過多油膩感🤣我就鐘意蘸丘比特沙律醬!
✨紫菜魷魚鬚天婦羅$78
依款就唔係吉列係天婦羅,一樣外表金黃酥脆,特別既係有紫菜既香味😍而魷魚鬚炸得油而不膩,內裡依然保持鮮嫩彈牙,而且鬚都幾大份,兩個人食夠食有凸🤝🏻
✨冷菠蘿梳打$68、50%Suntory黑白啤$65
上次黎都係飲依個,冷菠蘿好甜,配上梳打水超解渴,夏天飲一流,不過佢個菠蘿好大件,變相飲多幾啖就見底哈哈😆另外都有嗌到黑白啤,兩種混合既麥味好正,我覺得正過單一種味好多🥴