2024-09-18
返工返得好辛苦,係時候食餐好嘅!今次約咗朋友嚟尖沙咀呢間餐廳食日本菜,好似日本居酒屋,好有氣氛蟹味噌甲羅燒 $78甲羅燒喺燒烤過後有香濃蟹肉味,配上味噌味道鹹鮮適中,側邊仲有青瓜絲增添清爽口感三文魚壽司拼盤 $108壽司拼盤分別有五舊,都係以三文魚為主題,分別在於topping唔同,最鍾意炙燒三文魚,肉質軟淋得嚟,又食到鮮甜味a4和牛壽喜鍋 $380食日本嘢點可以唔食壽喜鍋。今次揀選咗呢款a4和牛嘅壽喜鍋,材料豐富,除咗主角a4和牛,仲有豆腐、蘿蔔、白菜、粉絲等,a4和牛肉嫩香滑,材料煮得入味焱丸海鮮沙律 $88海鮮沙律顏色好繽紛,有三文魚粒,魚籽,吞拿魚以及雜菜等,食落清新鮮甜銀鱈魚西京燒 $168朋友想食銀鱈魚,所以叫咗西京燒,西京燒燒得啱啱好,肉質滑口,配上蛋黃醬更突顯出魚肉嘅鮮味溫泉蛋天婦羅 $70另外亦都叫咗份天婦羅,溫泉蛋天婦羅切開都仲係好有流心感覺,仲有青椒天婦羅等配料,食落香脆美味
蟹味噌甲羅燒 $78
三文魚壽司拼盤 $108