2023-03-29 238 瀏覽
烤魚工房 旺角亞皆老街16號旺角商業大廈2樓2/F, Mongkok Commercial Centre, 16 Argyle Street, Mong Kok一入到店就充斥住BBQ香料同烤魚鍋麻辣湯底的香味, 未入坐先臭聞上先引起共鳴, 大腦發指令口水直流了。烤魚工房是地道重慶烤魚, 次次BOOK 左位都見FULL 曬, 受歡迎兼排隊人龍$289 清江魚, 剁椒味會無咁辣, 要了少辣我可以盡情享用啦 !好多芽菜洋蔥同三色椒,魚肉好多一大鍋。$29烤雞軟骨2串 多cumin 粉惹味雞腎爽口豬大腸食上癮 ,外層脆濃味多調味粉,中間有脂肪,咬下爆出,邪惡好食燒魷魚鬆,腳位口感更彈牙$35 牛油錫紙娃娃菜娃娃菜配上牛油,蒜頭去焗,令到香味更加出,娃娃菜焗得岩岩好錫紙花甲 $49細細隻但係有金菇同粉絲墊底,粉絲吸曬啲精華,唔會好辣辣得過癮,吃得興奮。
烤魚工房
旺角亞皆老街16號旺角商業大廈2樓

$29烤雞軟骨2串 多cumin 粉惹味

雞腎爽口

燒魷魚鬆,腳位口感更彈牙

辣得過癮,吃得興奮。
2023-03-28 250 瀏覽
朋友死命推薦的烤魚工房,說是非常好吃,卻是排隊熱店,今天在旺角覓食,看見大大的招牌,上去碰碰運氣,竟然真的有位!至尊水果茶 $43很精美的水果茶,入面有多款水果,藍莓、士多啤梨、橙等,顏色豔麗豐富,香甜好味!冰爽葡萄紅柚 $36原以為是葡萄柚(西柚),原來是葡萄加紅柚,葡萄味很香,紅柚添了一絲清爽!芒果沙冰 $39冰沙打得細綿,芒果份量下了十足!串燒組合 $169友人推薦的串燒組合,$169有48串串燒,感覺很化算。雖然全是一口Size,但種類很多,有精心串的粟米粒、雞軟骨、雞腎、羊肉、魷魚鬚、五花肉等等,很香的孜然味,下酒一流!鮮青椒味烤魚江團魚 $329點了小麻小辣,即點即烤,份量很大,足夠4個人Share。魚肉嫩滑少骨,麻香濃郁的青椒與多種辛香料熬煮成醬汁,具有青椒的清香,香氣十足!
朋友死命推薦的烤魚工房,說是非常好吃,卻是排隊熱店,
至尊水果茶 $43
很精美的水果茶,入面有多款水果,藍莓、士多啤梨、橙等,
顏色豔麗豐富,香甜好味!
冰爽葡萄紅柚 $36
原以為是葡萄柚(西柚),原來是葡萄加紅柚,
葡萄味很香,紅柚添了一絲清爽!
芒果沙冰 $39
冰沙打得細綿,芒果份量下了十足!
串燒組合 $169
友人推薦的串燒組合,$169有48串串燒,感覺很化算。
鮮青椒味烤魚
江團魚 $329
點了小麻小辣,即點即烤,份量很大,足夠4個人Share。
2023-03-27 175 瀏覽
「烤魚工房」係旺角開咗分店,主打多款麻辣美食例如六款特別川味烤魚、海鮮乾鍋、串燒等,係重口味之選!餐廳以霓虹光管熱鬧氣氛為主題,枱與枱之間都有距離,仲有好多卡位!坐得好舒服!一坐低先叫特色飲品~芒果沙冰🍧及網紅特飲~冰爽葡萄紅柚,色彩鮮艷打卡一流,味道juicy又清涼。嚟到呢度一定要食《鮮青椒味烤魚》,可以揀江團魚/清江魚/海鱸魚,即點即烤,一嚟到聞到好香烤魚味,配料有好多青椒,江團魚片啖啖肉又去晒骨,好惹味!仲可以加配料打邊爐,勁惹味。《海鮮乾鍋》,中辣,件件沾滿麻辣醬,有大蝦、魷魚鬚,仲有大量蓮藕片、年糕、青瓜條等,整體唔會太咸,食完個口有陣麻痺口感,好爽!

2023-03-21
2K
2023-03-26 108 瀏覽
之前就已經在元朗吃過這個出名的烤魚,最近看到食評,知道旺角都開了分店,今晚便早一點來到,可惜已經要排隊,幸好已經訂位,不用等太久就可以入去。酸辣泡椒清江魚$289,清江魚都算是第一次吃,肉質上,魚肉味道香濃,沒有太多幼骨,非常適合做烤魚。泡椒的味道帶點酸辣,令到魚肉的味道層次再度提升,有點蕃茄辣椒的味道。烤生蠔(3隻)$75,生蠔未到爽甜,鮮味十足,加上蒜蓉的味道,非常有在大陸吃生蠔的感覺。厚燒牛舌串$36.00,牛舌味道十足,非常甘香,帶點牛舌的羶味,個人非常喜愛。烤茄子$36.00,蒜蓉味道香濃,茄子size很大,簡直就是天衣無縫的組合。萵筍片$20.00,吸收了烤魚的湯底,味道更新甜。娃娃菜$20.00,去吸收了湯底之後,非常軟淋可口。至尊水果茶$43.00,生果種類豐富,包括橙、蘋果、火龍果、西瓜、奇異果、熱情果、荔枝蒟蒻,用來解渴又得,當飯後甜品都得。可樂$12.007喜$12.00

可樂$12.00
7喜$12.00

2023-03-16 109 瀏覽
人氣烤魚,之前去元朗探朋友時極力推介,但當時沒有試到,點知今日去旺角shopping 時發現原來旺角也有分店,於是入去試試😚烤魚工房標榜即叫即烤,環境衛生寛闊,很舒服!烤魚有三款魚揀,口味有7款揀,辣道也有三個不同的辣度👻酸辣泡椒味烤清江魚,肉質嫩滑,唔多骨,好新鮮!烤茄子,亦都出乎意外之外少油,蒜蓉好多好惹味道🤭嗌左個串燒組合,有羊肉串、牛肉串、牛肚串、雞腎串,魚豆腐串,五花肉串和豬頸肉串..每款各6串,一共48串,系好抵食嘅選擇👍 串燒好香好惹味,尤其雞腎串,好爽口😚😚

烤茄子,亦都出乎意外之外少油,蒜蓉好多好惹味道🤭

• 烤茄子
  • 烤清江魚
  • 串燒組合
2023-03-14 2742 瀏覽
相約表妹食飯,問佢想食咩,答案出乎意料,竟然唔係食日本菜而係想去食烤魚。呢間就係佢帶我去的由門口望入去,以為去咗卡啦OK,裝修風格相當特別,無諗過係烤魚專門店。霓紅燈作為天花裝飾,主要為卡座,坐得都幾舒適。主打烤魚,仲有串燒及乾鍋,手機落單,簡單方便最先出場係蔥油拌麵 ($36),材料簡單,撈好就食得。麵條幾彈牙,蔥油加上醬汁,好快食完就上主菜啦。六款口味中,招牌必吃鮮青椒味烤魚三款魚中選擇江團魚 ($329),未食過就先選小麻小辣。原條即點即烤,成條魚直徑都成個盤咁大,足夠3-4個人食。插埋支廣告紅旗,幾搞鬼。鮮青椒與辣椒碎舖係魚身上,未食已有視覺上嘅衝擊,湯底再滾起就食得。貴些少價錢都選擇食江團魚,皆因少骨,魚肉嫩滑又多,偶然食到魚脂肪,更添點魚油香味。先煎香魚,外皮再帶點微脆,半點腥味也沒有。湯底麻中帶小辣,賜予魚肉刺激感,滾住食,每啖魚肉入口都熱辣辣。雖然湯底中仲有少量金菇同大豆芽,但無阻我吔再叫其他配菜嘅,鴨血,萵荀片,娃絓菜同火鍋粉 (每份$20)。食烤魚呢類濃味食物,又點少得杯凍飲?! 除咗汽水外,仲有多款特色飲品,見水吧職員不停手調製,就知幾咁受歡迎。我都唔執輸,叫杯至

呢間就係佢帶我去的

霓紅燈作為天花裝飾,主要為卡座,坐得都幾舒適。

主打烤魚,仲有串燒及乾鍋,手機落單,簡單方便

六款口味中,招牌必吃鮮青椒味烤魚

食烤魚呢類濃味食物,又點少得杯凍飲?! 除咗汽水外,仲有多款特色飲品,見水吧職員不停手調製,就知幾咁受歡迎。我都唔執輸,叫杯至尊水果茶 ($43),多款水果混入茶中,又靚又好飲,仲可以食埋D生果,解渴又解辣。

食到咁上下就加配菜,呢度嘅鴨血入口嫩滑,好似食緊果凍口感,與麻辣湯底係絶配; 另外萵荀片要爽脆口感或腍身D都隨我喜好。

火鍋粉又係不能缺席,煮至煙韌口感,就咁加湯一齊食,要KO一碗又係無難度。

壓軸出場係厚燒牛舌串 ($36/2串),門口師傅真係無停手咁燒,牛舌有相當厚度,又大件,燒完再灑上孜然粉,成件事即刻變得好川式。

今餐真係好味又超飽,估唔到依加食烤魚都變成年輕人嘅喜好,怪唔得整個”香港烤魚界天花板”,年青人一睇就明,哇哈哈………………

2023-03-09 190 瀏覽
長期有人龍排隊既烤魚工房,一上到去就見到寫住烤魚既天花板..打住最正宗最地道最受歡迎重慶烤魚既名銜好彩今日朋友一早就拎定飛..如果唔係我地7點上到去見到已經起碼要等10幾張枱了一入到鋪頭就見到師傅燒緊蠔同串燒等..生啤是必須的烤魚味道選擇好多,幾隻味都好想試而辣同麻,小油果D都有得選擇返最終我地就揀左鮮青椒味 - 小辣中麻再+$40轉江團魚, 江團魚既魚肉大大啖食落好滑之餘仲冇咩骨..配埋個湯真係好香濃好正愈食愈麻,辣度對於我同朋友黎講都剛好一入門口就比師傅燒緊蠔嘅畫面吸引咗叫左6隻 ,一共有三個口味(蒜蓉,鮮青椒,剁椒)蠔肉新鮮飽滿, 襯埋滿滿嘅蒜..一個人食成打都冇問題🤤串燒系列完全係重慶味道牛舌juicy多汁土豆片好香脆…食緊薯片一樣雞軟骨仲有娃娃菜所以燒物都係水準之上難怪會長期咁多人等位..都真係暫時食過最正既烤魚價錢亦合理
長期有人龍排隊既烤魚工房,
一上到去就見到寫住烤魚既天花板..
打住最正宗最地道最受歡迎重慶烤魚既名銜
好彩今日朋友一早就拎定飛..
如果唔係我地7點上到去
見到已經起碼要等10幾張枱了

一入到鋪頭就見到師傅燒緊蠔同串燒等..

生啤是必須的

烤魚味道選擇好多,幾隻味都好想試
而辣同麻,小油果D都有得選擇返
最終我地就揀左鮮青椒味 - 小辣中麻
再+$40轉江團魚,
江團魚既魚肉大大啖
食落好滑之餘仲冇咩骨..
配埋個湯真係好香濃好正
愈食愈麻,辣度對於我同朋友黎講都剛好

一入門口就比師傅燒緊蠔嘅畫面吸引咗
叫左6隻 ,一共有三個口味
(蒜蓉,鮮青椒,剁椒)
蠔肉新鮮飽滿, 襯埋滿滿嘅蒜..
一個人食成打都冇問題🤤

串燒系列完全係重慶味道
牛舌juicy多汁
土豆片好香脆…食緊薯片一樣
雞軟骨仲有娃娃菜
所以燒物都係水準之上
難怪會長期咁多人等位..
都真係暫時食過最正既烤魚
價錢亦合理
2023-03-06 139 瀏覽
好來冇去食烤魚,近排見到旺角有間新分店,就約埋朋友收工去食,平時元朗分店都好多人,成日大排長龍,但可以食到正宗地道口味烤魚,係值得一排,而且係開放式廚房,食材新鮮,衛生都有保證清江魚(剁椒味)$289清江魚魚肉新鮮肥美,肉質嫩滑,而且少骨,配上面頭滿滿剁椒,味道帶點小辣之餘,湯底濃郁又惹味烤茄子$36茄子食落軟滑多汁,加上豐富蒜蓉,味道香口烤小饅頭$15饅頭烤得外皮鬆脆,內裏香軟,沾上煉奶,味道香甜海苔響鈴$20有海苔夾係中間,食落有層次感烤肥腸$39食落有嚼口,而且唔會感覺油膩烤雞軟骨$29雞軟骨好香脆,係一款爽口小食錫紙花甲$49一打開仲熱辣辣,每粒花甲都好入味火鍋粉$20感覺晶瑩Q彈,索湯一流金桔青檸特飲$36味道酸酸甜甜,食辣野飲一口,夠哂清爽

清江魚(剁椒味)$289

烤茄子$36

茄子食落軟滑多汁,加上豐富蒜蓉,味道香口

烤小饅頭$15

饅頭烤得外皮鬆脆,內裏香軟,沾上煉奶,味道香甜

海苔響鈴$20

有海苔夾係中間,食落有層次感

烤肥腸$39

食落有嚼口,而且唔會感覺油膩

烤雞軟骨$29

雞軟骨好香脆,係一款爽口小食

錫紙花甲$49

一打開仲熱辣辣,每粒花甲都好入味

火鍋粉$20

感覺晶瑩Q彈,索湯一流

金桔青檸特飲$36

味道酸酸甜甜,食辣野飲一口,夠哂清爽
2023-03-05 87 瀏覽
旺角鬧市抬頭看見一整層霓虹燈的裝修,不自覺就被吸引進去🔺青椒烤魚 - 清江魚非常喜歡可以選擇油量辣度和麻度的選項,保證每個人都能調配出自己最愛的口味清江魚比江團魚瘦一些,吃起來肉質厚實啖啖肉,不過絲毫不會鞋,反而超級嫩滑而且魚油味也香濃。魚身先剪香外皮至金黃色,吃起來多了一種烤焗的香味。店家貼心地把中間魚骨預先分開,所以吃起來很方便大量青椒除了色彩繽紛之外,也令湯底的辣椒味層次更豐富,多了一份香味卻不回很辣🔸加配 蔬菜拼盤必不可少的當然是金針菇,吸湯力一流還有獨有的菇香味土豆片也是精華之一,勁過充分熬製至薯仔肉略軟,非常好吃🔸加配 紫菜響鈴炸物一定不可少,包裹了紫菜的響鈴比較厚身卻不回很硬,而且能夠吸到更多的湯又不會過軟🔸加配 手工麵生麵份量超級多,放進湯裡味道想陽春麵一樣我,不過如果煮得太久容易變軟,要注意火候和時間🔺烤魷魚鬚孜然粉調味非常香,不會很油,魷魚口感彈牙不韌🔺烤茄子吃串燒不能少的一定是蒜蓉茄子。這裡可以選擇多蒜超級滿足,大量蒜蓉非常香,而且吃起來不會很辣或很臭;茄子肉很多非常掛料🔺錫紙烤花甲花甲肉很大顆,鮮甜多汁又不會過熟。地下還有粉絲滿足度大提升
旺角鬧市抬頭看見一整層霓虹燈的裝修,不自覺就被吸引進去

🔺青椒烤魚 - 清江魚

🔸加配 蔬菜拼盤
必不可少的當然是金針菇,吸湯力一流還有獨有的菇香味
土豆片也是精華之一,勁過充分熬製至薯仔肉略軟,非常好吃

🔸加配 紫菜響鈴

🔸加配 手工麵

🔺烤魷魚鬚
孜然粉調味非常香,不會很油,魷魚口感彈牙不韌

🔺烤茄子

🔺錫紙烤花甲
花甲肉很大顆,鮮甜多汁又不會過熟。地下還有粉絲滿足度大提升

2023-03-05 86 瀏覽
旺角烤魚工房係一間位於旺角站上面既新開餐廳。之前在元朗店食過,排晒長龍,是以正宗地道口味聞名。內裡面環境佔地超大,仲有開放式廚房可以睇到佢嘅工作流程,新鮮衛生。食材以烤魚為主,另有燒烤等食材。香辣豆花烤魚是一道結合傳統 Cantonese 和 Sichuan 菜式的創新菜餚。會先將新鮮魚肉放在平底鍋內炭烤,待魚肉 outside 成金黃色且 inside 魚肉變得鬆嫩時,便將魚肉移盤。魚肉上會洒上香辣豆花,而豆花帶有微微辣味及芥末香,與烤魚味道配合完美。每一口魚肉都夾著熱辣且咸香味道令人回味無窮羊肉串採用新鮮羊肉切成小塊,串上木棍烤製,肉質鮮嫩多汁,外層炭烤出香口焦香。牛舌串以牛舌為主料,經特製醃漬及烤製,牛舌本身有耐嚼性及獨特口感烤茄子是將紫茄子串起並烘烤,帶出茄子自然的芳香,烤至skin 以外coated 上一層焦香,咬下去的口感軟中帶爽總括黎講環境簡單,但食物獨具特色又好食,係食烤魚嘅其中一間佳選。

每一口魚肉都夾著熱辣且咸香味道令人回味無窮

2023-02-05
2023-03-03 81 瀏覽
[ 烤魚工房 ]之前去過另一間分店都大排長龍🫣🫣眼見越開越多分店,證明人氣極高😎,除咗元朗&旺角登打士廣場分店,宜家旺角商業大廈都有新分店啦😝✿ 鮮青椒味烤魚🐟🐟 (江團魚) $329有大、中、小辣度及麻度選擇,今次叫左小麻小辣江團魚,比較少骨,魚質嫩滑,份量夠2-3人,如果多人食建議可加d配菜,因為個湯底汁好正,香辣惹味,食到唔停口🤤✿ 蒜蓉烤鮑魚🧄🧄 (3隻) $68 鮑魚爽口彈牙,鮑魚身上鋪滿濃郁嘅蒜蓉,鮮味無比,推薦必點!✿ 烤茄子🍆 $36傳統嘅蒜蓉茄子,超多蒜蓉,好惹味。✿ 烤韭菜 $15落咗少少孜然粉,好香口。✿ 牛油錫紙娃娃菜 $35牛油嘅香味令娃娃菜食起黎口感鮮嫩清甜🥬🥬✿ 至尊水果茶🍉🍊🥝 $43名副其實嘅水果茶,超級多水果又超大杯,配合食辣嘢飲,簡直一流。總結🫦果然名不虛傳,新分店門口較闊落,等位舒服d😌店舖主打烤魚,正宗地道口味,採用開放式廚房,感覺衛生。烤魚新鮮好食,而其他串燒都做得好出色,值得一試。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿烤魚工房地址: 旺角亞皆老街16號旺角商業大廈2樓電話:21511899✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 烤魚工房 ]

✿ 鮮青椒味烤魚🐟🐟 (江團魚) $329

✿ 蒜蓉烤鮑魚🧄🧄 (3隻) $68
鮑魚爽口彈牙,鮑魚身上鋪滿濃郁嘅蒜蓉,鮮味無比,推薦必點!

✿ 烤茄子🍆 $36
傳統嘅蒜蓉茄子,超多蒜蓉,好惹味。

✿ 烤韭菜 $15
落咗少少孜然粉,好香口。

✿ 牛油錫紙娃娃菜 $35

地址: 旺角亞皆老街16號旺角商業大廈2樓
電話:21511899
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2023-03-02 60 瀏覽
友人話好耐無食麻辣烤魚,於是我book左一間網推既餐廳同佢食。餐廳晚市時段好多人排長龍,好彩一早book定先唔洗等。五光十色既霓紅燈,辨識度高,令我記起元朗都有分店。🐟鮮青椒清江魚 $289(小辣|小麻|少油)見到一大鍋魚由開放式廚房即叫即整,夠晒新鮮。清江魚肉質嫩滑,少骨,有都係大骨,岩晒怕多骨既朋友仔😉湯底味道香濃麻辣,好地道正宗😋滾起後,青椒既鮮香慢慢滲入湯底及魚肉,食落好惹味😍真係會愈食愈上癮,加埋土豆、萵筍、娃娃菜,吸晒d湯汁🤤勁Juicy。土豆片 $20萵筍片 $20娃娃菜 $20⭐️火鍋粉 $20火鍋粉似半透明寬粉,口感煙韌Q彈,連埋麻辣湯汁一齊食,超邪惡😋🌽烤粟米 $20粟米烤得岩岩好,仍然保留到汁液唔會太乾,鮮甜無渣又夠香😋🍆烤茄子 $36 (小辣|走蔥)大量蒜蓉辣椒舖面,軟腍既茄子超吸味😍🐔烤雞中翼 $36(小辣|走蔥)雞翼香脆乾身,加埋少少孜然香辣粉,十分香口😋👍🏻至尊水果茶 $43(少冰|少甜)大大杯,色彩繽紛好多水果😍有西瓜、蘋果、奇異果、藍莓、草莓、橙、百香果,好足料,味道酸甜解辣😋👍🏻冰爽葡萄紅柚 $36 (少冰|少甜)勁多粒粒西柚肉,飲落好Fresh好爽口

🐟鮮青椒清江魚 $289(小辣|小麻|少油)

土豆片 $20

萵筍片 $20

娃娃菜 $20

⭐️火鍋粉 $20

🌽烤粟米 $20
粟米烤得岩岩好,仍然保留到汁液唔會太乾,鮮甜無渣又夠香😋

🍆烤茄子 $36 (小辣|走蔥)
大量蒜蓉辣椒舖面,軟腍既茄子超吸味😍

🐔烤雞中翼 $36(小辣|走蔥)
雞翼香脆乾身,加埋少少孜然香辣粉,十分香口😋

👍🏻至尊水果茶 $43(少冰|少甜)

👍🏻冰爽葡萄紅柚 $36 (少冰|少甜)
勁多粒粒西柚肉,飲落好Fresh好爽口😍甜甜地好香🤤一邊食辣野一邊飲,爽呀😆

由於限時90分鐘進食,建議大家諗定食乜,一座底就用QR code落單,咁就可以有多d時間慢慢享用😉☝🏻
1K
2023-02-28 112 瀏覽
連續三年排隊王,最受歡迎的烤魚專門店,元朗都有分店,一定要試下有多厲害!正宗地道口味!新鮮,衛生,開放式廚房,環境不錯。鹹蛋蒜香酸菜味烤魚好大鍋,要出動手推車去搬呢個鍋!全程有火燒住,保持熱辣辣!湯底更可以揀多油少油、多鹽少鹽、多湯少湯等等,提供個人化的領域~ 清江魚肉質細嫩,少刺,煮咁耐都冇鞋到。酸菜特有的酸香濃郁,蒜蓉味道充分發揮,鹹蛋有少少鹹香,搭配火鍋粉、爽口萵筍,實在爽極了。配料本身不算多,主要是以魚為主。有時其他餐廳fix咗某啲配料我係唔食嘅,冇食到就覺得浪費,又收貴咗。我寧願可以按照自己喜好再加啲配料,呢到每份都係$20,唔想諗可以揀優惠組合$69五款食材(娃娃菜,金針菇,土豆片,蓮藕片,海帶苗),起碼全部都係我鍾意食嘅食材。串燒組合除咗烤魚,依間嘅BBQ燒烤都一樣咁受歡迎,選擇夠多,樣樣都想試於是叫咗個串燒組合。有羊肉、雞腎、魷魚、五花肉、牛肚、雞脆骨、魚豆腐同粟米8款每款6串,總共48串!堆起成座山咁高,仲有個小火爐時刻保持溫度。串燒嘅醬汁辣辣哋帶少少甜味,食落好惹味。至尊水果茶健康養顏,未曾飲過有咁多水果嘅水果茶,奇異果、火龍果、香橙、熱情果、士多啤梨等等,數之不盡

鹹蛋蒜香酸菜味烤魚

串燒組合

至尊水果茶
健康養顏,未曾飲過有咁多水果嘅水果茶,奇異果、火龍果、香橙、熱情果、士多啤梨等等,數之不盡,充滿繽紛的色彩,酸甜好喝
How Fish Gong Fang🐟 正宗川式烤魚😋🥢..估唔到係香港都有一間烤魚.串燒店《正宗地道口味》環境以霓虹燈營造效果,晚市時段大排長龍非常熱鬧,真係好似返左大陸咁😳。值得一讚既係餐廳食材用料新鮮、感覺衛生,亦設有開放式廚房睇住廚師即值準備食材更安心❤️,朋友仲話我知原來元朗都有分店喔!餐廳提供現烤烤魚.川式串燒,風味十足,唔洗北上留港都吃到風味十足既川菜,耐唔時食下都幾過癮。🔸鮮青椒味烤魚 $369我地仲升級轉左江團魚,更嫩滑厚肉 (小辣、少油、大麻),即叫即整原鍋上,整條原都好入味又鮮嫩,不用蘸點額外醬汁青椒已經惹味十足,愈食愈濃味愈食愈過癮。🔸串燒組合 $169(小辣) 有整羊肉串、牛肚串、雞腎串、魷魚串、雞脆骨串、栗米粒串、魚豆腐串、五花肉串等等,好豐富又惹味!🔸蔥油拌麵 $36(唔辣) 一款超長既手工麵,麵條煙韌吸盡醬汁,每條麵條都好香蔥油味道,推薦。🔸益力多沙冰 $39 🔸蜂蜜蘋果蘆薈綠茶 $33 🔸金桔青檸特飲 $36 飲品都係大大杯,解辣非常。集味道清新又酸甜。🔸烤茄子 $36 好腍滑每次串燒必點呢。🔸傳統炸酥肉 $52 🔸烤生蠔 (6隻) $150 (4款口味

How Fish Gong Fang🐟 正宗川式烤魚😋🥢

🔸鮮青椒味烤魚 $369

🔸串燒組合 $169

🔸蔥油拌麵 $36
(唔辣) 一款超長既手工麵,

麵條煙韌吸盡醬汁,每條麵條都好香蔥油味道,推薦。

🔸烤茄子 $36 好腍滑每次串燒必點呢。

🔸傳統炸酥肉 $52 🔸烤生蠔 (6隻) $150 (4款口味:蒜蓉、鮮青椒、剁椒味、走辣) 🔸錫紙花甲 $49 🔸烤雞中翼 $36 🔸厚燒牛舌串 $36 🔸牛油錫紙娃娃菜 $35
×××[烤魚工房 -How Fish Gong Fang]×××