2020-01-30
鍾意食辣野既我見屋企附近開左間新餐廳專食麻辣野緊係要食!😋一睇個餐牌其實覺得有啲貴😳$50得6個餸 除非你啲餸好多🧐咁我都無理由先入為主佢既份量係少 所以都決定trytry!叫左外賣單人A餐 豆皮、雲耳、腩肉、鴨血、牛餐肉同火鍋寬粉 麻辣中辣🍲滿心歡喜見到個兜好大 但份量真係好少🤯應該得個膠兜既一半(膠兜大小可以睇文末張相)😟都唔緊要 睇下有幾多料先~搵左一陣 淨係見到三條寬粉 即刻心諗 佢係咪俾漏左寬粉我?之後決定夾晒出黎睇得七條寬粉⋯唔知係咪要加錢嗌跟餐主食先會多啲?唔理照食啦 我叫麻辣中辣 真心講 辣味係有 同埋係辣既 但一啲都唔麻😟油香係有 但係係油香 唔係麻油香⋯ 如果齋講辣味係好過寶林街市間都係萺菜個間店 但獨立睇呢碗既話 性價比一啲都唔高!其他既餸就正常 無話特別差同好😐建議可以調低價格 或者加返多啲份量 同埋再調較一下個辣汁🌶膠兜大少如下:
膠兜大少如下: