2021-07-11 24 瀏覽
觀塘想食穩陣的雞煲火鍋,推介呢間。首先,座位舒適,卡位仲有哥基伴食,四人坐都好闊落。晚市,有兩款任食套餐可以選擇,豐儉由人。菜式亦清楚列明,黑色項目只出一次,紅色就無限追加。我地揀左 $318 套餐,咁就可以試曬佢D靚野啦!首先是菜膽扣鮮鮑魚,每人一隻,鮑魚煮得好入味,鮮味又彈牙,好好食😋辣雞煲最怕有D雞煲切到D雞碎濕濕,骨多過肉。呢間唔錯,雞件切得幾大件,食落有口感,而且入味。雞煲可選大中小辣,加上配料多多,炒起上嚟好香好惹味。當然仲有包雞煲三寶 - 魷魚、豬皮、牛柏葉,全部都係無限追加,食到夠為止刺身拼盤五色刺身,用料都幾新鮮,尤其係刺身蝦同帶子,均在水準之上。可惜冇得 encore , 每款少少止吓渴。食完頭盤、雞煲同刺身,即刻變陣食火鍋啦,都幾豐富,逐一介紹吓。火鍋海鮮拼盤有多款海鮮的拼盤,當中最吸睛當然係又肥美又大隻的蟶子同元貝。鮮甜又爽口,食一隻都已經好滿足。其餘仲有大蝦、龍躉片、生蠔同大蜆,每款少少都幾多種類。手切牛肩頸打邊爐一定要有牛頸脊,呢個部份肉質鮮嫩得來又有牛味,厚薄適中有口感。雖然只出一 round ,但份量都足夠,唔會到喉唔到肺。除咗牛肉之外,當然亦唔少得五寶

我地揀左 $318 套餐,咁就可以試曬佢D靚野啦!

刺身拼盤

食完頭盤、雞煲刺身,即刻變陣食火鍋啦,都幾豐富,逐一介紹吓。

火鍋海鮮拼盤
其餘仲有大蝦、龍躉片、生蠔同大蜆,每款少少都幾多種類。

手切牛肩頸

除咗牛肉之外,當然亦唔少得五寶丸及三色餃,種類繁多。

另外亦有鴨紅及西班牙黑豚肉,食得出係靚野嚟,任食架!

蔬菜盤放在自取區,各款蔬菜都有,幾新鮮,可任食。

蔬菜盤區,一盤盤放到好似盆栽咁,好有心思,見到都開心。

埋單每人三百幾,多野食,食物質素高,座位又舒服,會回頭。
2021-07-11 20 瀏覽
今日同朋友去左呢間新餐廳食雞煲都打邊爐!本身以為地點有啲隔涉 但原來都幾方便易搵😆我地閒日夜晚去 早到冇乜人 不過之後係坐到滿曬!不過呢到都算幾闊落同埋坐低舒服😇佢有2個set揀!我地今日試$238呢個!佢既前菜刺身大大盤好fresh!食落唔會有雪味😆好正喎!開左個頭覺得好好味!主菜雞煲好大盤 啲雞好入味!😀又唔會感覺太肥!好高質好滋味!❤️之後打邊爐既食菜繼續保持高水準😇好滿足!最後點綴既佢地既甜品!係鮮奶燉蛋😆好好味好滑唔會太甜!令到呢一餐好完滿😆
今日同朋友去左呢間新餐廳食雞煲都打邊爐!
本身以為地點有啲隔涉 但原來都幾方便易搵😆

我地閒日夜晚去 早到冇乜人 不過之後係坐到滿曬!
不過呢到都算幾闊落同埋坐低舒服😇

佢有2個set揀!我地今日試$238呢個!

佢既前菜刺身大大盤好fresh!食落唔會有雪味😆
好正喎!開左個頭覺得好好味!

之後打邊爐既食菜繼續保持高水準😇好滿足!

Chicken Pot🐥 × Hot Pot Foodie🥢..為食既我,耐唔時都會想食下火鍋♨️。所以呢晚去左為食火鍋🥢 食左個任食雞煲火鍋🐥,而且食材 & 配料都新鮮,飲品任飲,大部分配料都係任食,真係超級滿足啊。新裝修餐廳寬敞舒服,餐廳亦以狗狗🐶 為主題,佈置裝修以至餐牌 & 爐頭上都有狗狗圖案,唔知老闆係咪好鐘意狗仔呢。l火鍋雞煲任食套餐]l $318知道嗎。。為食寵寵雞煲既雞,全都係用生雞🐥 (唔係熟雞) 原煲生炒而成,total 翻炒 6mins (每 2mins 炒一次),肉質嫩滑又惹味,可無限添加,真係好正啊啊啊。一個套餐已經包括:ll 枝豆小食簡單好吃,ll 自助形式提供,可以隨意揀選添加。ll,每人一客😍。鮑魚扣得入味不韌,濃濃醬汁包封,賣相好而味道不錯呢。l刺身🍣]l 已經包括:三文魚、帶子、希靈魚、北寄貝、牡丹蝦,款款新鮮有光澤,希靈魚亦鮮甜十足呢,以雞煲放題既質素,我很滿意。開始吃(蕃茄薯仔蘿白粟米)火鍋時,會轉鍋,而且湯底材料十足味道濃濃。ll 海鮮有:生蠔、生蝦、帶子、生蜆、蟶子,同樣款款新鮮,記得唔好淥過熟,剛好已經很鮮甜。ll 肉質紅潤;ll 最有特色

l[晚市火鍋雞煲任食套餐]l $318

一個套餐已經包括:l[前菜]l 枝豆小食簡單好吃,l[飲品]l 自助形式提供,可以隨意揀選添加。

l[菜膽扣鮮鮑魚🐚]l,每人一客😍。鮑魚扣得入味不韌,濃濃醬汁包封,賣相好而味道不錯呢。

l[五色刺身🍣]l 已經包括:三文魚、帶子、希靈魚、北寄貝、牡丹蝦,款款新鮮有光澤,希靈魚亦鮮甜十足呢,以雞煲放題既質素,我很滿意。

l[聖子到海鮮拼盤]l 海鮮有:生蠔、生蝦、帶子、生蜆、蟶子,同樣款款新鮮,記得唔好淥過熟,剛好已經很鮮甜。

l[手切牛肩頸🐮]l 肉質紅潤;l[五寶丸🍡]l 最有特色係芋頭丸💜,餡料滿滿芋泥有驚喜;l[西班牙黑豚肉🐽]l 、l[紫菜響鈴、鮮鴨血、生根]l、l[即炸魚皮、三色餃、菜籃]l,吃到肚皮撐撐。

最後食埋精選甜品:l[鮮奶燉蛋白]l,蛋白嫩滑滿有奶香 & 椰汁香,真係好好食啊啊啊,大滿足。
×××[為食火鍋公司 -Hotpot Foodie]×××
©觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖

2021-07-11 15 瀏覽
同女朋友行經觀塘見到呢間舖頭好似新開張 裝修幾光線幾乾淨所以就揀咗呢間食喇呢間主打就係雞煲之後就打邊爐我地就揀咗238呢款先嚟會有個前菜就係薑片同埋枝豆跟住仲有個三色刺身啲蝦好鮮甜三文魚亦都好新鮮跟住仲有個雞煲同埋三寶即係牛柏葉豬皮魷魚店員好細心講解要點整每2分鐘搞一次搞三次之後再落埋三寶等2分鐘就食得啦雞煲揀咗BB辣我覺得個辣道啱啱好怕辣嘅朋友都可以食BB辣食完雞煲就可以打邊爐啦佢一個湯底係成個換俾你而唔係直接加水啲海鮮 都多款式雖然唔係任食最後就食埋佢個甜品啦佢今日個甜品係燉奶 我同女朋友都一至覺得唔錯唔太甜啱晒我哋口味埋單走人~
同女朋友行經觀塘

佢今日個甜品係燉奶 我同女朋友都一至覺得唔錯
唔太甜啱晒我哋口味

埋單走人~

2021-07-06 20 瀏覽
觀塘都有正既任食雞煲!喺創業街就係觀塘同牛頭角之間,雖然條街人流唔多但係間餐廳入邊係坐滿人。見到餐廳嘅標誌係一隻狗,我諗老闆都應該係愛狗之人,店內裝修得幾整齊咁好舒服。睇到門口有好多擺設。七點已經爆曬!專登平日黎。希望早d入去坐。兩個人坐四人枱好舒服。一開始嚟咗個刺身先,有希靈魚,三文魚仲有大蝦!超級厚切同埋勁新鮮。一開始先叫個雞煲先,揀左bb辣!店員都好快上菜,先解釋咗每2分鐘要抄一次,雞件好嫩滑,醬汁香濃,好入味。最後再落埋豬皮同埋魷魚,超正!食雞煲食到飽就可以加湯轉打邊爐!佢原來係成個煲拎走!我仲以為佢就咁加湯。火鍋嘅湯底係蕃茄薯仔,火鍋配料第一轉有海鮮之後再要就要加錢。任你揀有肥肉、丸類、菜類等。飲品有解茶烏龍茶巨峰提子等等,任食任飲價錢又唔貴。最緊要環境夠乾淨。
觀塘都有正既任食雞煲

睇到門口有好多擺設。

最後再落埋豬皮同埋魷魚,超正!

雞煲食到飽就可以加湯轉打邊爐!

2021-07-03 57 瀏覽
為食火鍋公司,餐廳位於觀塘,午飯時段變身茶記,然而食物選擇非常多,壽司刺身午餐都有,所以中午時間定必座無虛席。是日選擇了一份特色午餐,韓式泡菜牛肉飽配炸薯條,首先薯條即叫即炸,一流。麵包軟熟,牛肉飽配韓式泡菜味道突出,而且牛肉份量亦足,抵食。

2021-06-23
5 分鐘 (堂食)
2021-07-02 104 瀏覽
觀塘隱藏好多美食 但講到愛心食肆不得不睇以狗狗為主題嘅為食為食火鍋公司雖然佢有好多打卡位 就好似相入面咁但佢絕非打卡cafe 而係食雞煲火鍋🐣店內除左叫你愛護毛孩之外 仲設導盲犬位好喇 講返佢地嘅晚市火鍋雞煲任食套餐($238)雞煲好香好惹味 雞肉好鮮嫩 所以我地食左2轉除左雞煲可以任食之外 三寶(牛栢葉 豬皮 魷魚)仲有幾款食物可以任添 一定食得飽😎而且佢仲有前菜 同刺身拼盤 夠哂豐富食完雞煲仲可以換做火鍋 除左有牛味濃郁牛小排海鮮盤仲有大大隻嘅蜆同蠔 鮮味十足🤤最後仲有甜品 燉蛋白 完滿嘅一餐❤️P.S 四位免一位 去慶生日超級抵✌🏻-裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)唔信我嘅可以自己去試試😂
觀塘隱藏好多美食 但講到愛心食肆
不得不睇以狗狗為主題嘅為食為食火鍋公司
雖然佢有好多打卡位 就好似相入面咁

但佢絕非打卡cafe 而係食雞煲火鍋🐣
店內除左叫你愛護毛孩之外 仲設導盲犬位
好喇 講返佢地嘅晚市火鍋雞煲任食套餐($238)
雞煲好香好惹味 雞肉好鮮嫩 所以我地食左2轉
雞煲

除左雞煲可以任食之外 三寶(牛栢葉 豬皮 魷魚)
仲有幾款食物可以任添 一定食得飽😎

P.S 四位免一位 去慶生日超級抵✌🏻
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
唔信我嘅可以自己去試試😂
三寶
三寶丸及三寶餃
西班牙豚肉
刺身
牛小排
海鮮盤
2021-06-30 1694 瀏覽
今晚約左班fd食雞煲黎左呢間為食火鍋公司貪佢新開張有四位送一位優惠!睇睇有乜食先雞煲任食仲有三點刺身,海鮮拼盤任叫任食嘅丸類同餃類雞煲先上侍應有教要翻煮三次,每次兩分鐘咁就食得!用陶瓷窩煮,咁我地掛住吹水一邊食都唔會痴底啦~佢每一轉份量大概有半隻雞叫幾多轉都得反而份量細少少就唔會嘥雞肉入味我地叫小辣,又香又濃唔會鹹到口渴加埋三寶入去,都好快入味夠淋!正!叫左兩次雞煲我地就叫上邊爐佢呢度唔會再用返雞煲加湯打邊爐嘅另上一個粟米紅蘿蔔清甜湯底三點刺身都唔錯三文魚解凍夠赤蝦都大大隻!食材新鮮牛小排會上一碟黑豚肉就可以任叫有粒芋頭丸好好味!!!牛丸都好鮮味餃類都唔錯仲有炸魚皮香脆!紫菜響鈴有心思海鮮拼盤今日竟然有斑塊!蜆清甜無沙蝦肉爽口蔬菜同飲品可以自取種類都多一定揀到想要嘅飲品食完仲有甜品甜品都絕不欺場竟然有燉奶呀!又滑又嫩!
今晚約左班fd食雞煲
黎左呢間為食火鍋公司
貪佢新開張有四位送一位優惠!

睇睇有乜食先
雞煲任食
仲有三點刺身,海鮮拼盤
任叫任食嘅丸類同餃類

雞煲先上
侍應有教要翻煮三次,每次兩分鐘
咁就食得!
用陶瓷窩煮,咁我地掛住吹水一邊食都唔會痴底啦~

佢每一轉份量大概有半隻雞
叫幾多轉都得
反而份量細少少就唔會嘥
雞肉入味
我地叫小辣,又香又濃
唔會鹹到口渴
加埋三寶入去,都好快入味夠淋!
正!

赤蝦都大大隻!

食材新鮮
牛小排會上一碟
黑豚肉就可以任叫

有粒芋頭丸好好味!!!
牛丸都好鮮味
餃類都唔錯

仲有炸魚皮
香脆!
紫菜響鈴有心思

海鮮拼盤
今日竟然有斑塊!
蜆清甜無沙

甜品都絕不欺場
竟然有燉奶呀!
又滑又嫩!
2021-06-28
📍 為食火鍋公司📍 觀塘 • 創業街15號萬泰利廣場地下C號舖-觀塘新開業「狗狗主題」雞煲火鍋放題店‼️佔地超大,可以預約包廂座位,更設導盲犬位置!裝潢光猛,感覺潔淨衛生,是火鍋店難得一見的環境~-🈹晚市優惠:雞煲火鍋放題 四位送一位‼️-聽說餐廳裡「老是常出現」的狗狗是老闆的愛犬,是超可愛的哥基🐶🥰-除了可以在周圍都看見狗狗的樣子外,收銀處還設有捐款箱,善款會捐給貓狗相關團體;另外,店外有售玩具模型精品,所有收益會全數撥捐給相關團體,非常有意義!💞-【晚市火鍋雞煲任食套餐】分兩種:{$238/位} // {$318/位}分別當然是在於配料種類、分量~不過‼️比較便宜的套餐的食物種類也很多,也有刺身、海鮮拼盤‼️-這天選了{$318/位}套餐,食物種類非常豐富,包括鮮鮑魚、刺身、海鮮拼盤、牛肩頸、丸類、甜品,還有任食的雞煲、豚肉、鴨血、餃類等等等等還有,所有食物配料都由廚房端出,客人不用自己出去拿(除了蔬菜籃),比較方便跟衛生😆-前菜:日本枝豆•菜膽扣鮮鮑魚肉質彈牙、帶嚼勁,好吃。•五色刺身三文魚、甜蝦、帶子、北寄貝、鰤魚刺身,全都很新鮮、厚切、肥美😍•為食寵寵雞煲(配三寶)來吧來吧,吃雞煲咯
📍 為食火鍋公司
📍 觀塘 • 創業街15號萬泰利廣場地下C號舖
觀塘新開業「狗狗主題」雞煲火鍋放題店‼️
佔地超大,可以預約包廂座位,更設導盲犬位置!
裝潢光猛,感覺潔淨衛生,是火鍋店難得一見的環境~
🈹晚市優惠:雞煲火鍋放題 四位送一位‼️
【晚市火鍋雞煲任食套餐】分兩種:
{$238/位} // {$318/位}
分別當然是在於配料種類、分量~
這天選了{$318/位}套餐,食物種類非常豐富,
包括鮮鮑魚、刺身、海鮮拼盤、牛肩頸、丸類、甜品
還有任食的雞煲、豚肉、鴨血、餃類等等等等
前菜:日本枝豆

菜膽扣鮮鮑魚
菜膽扣鮮鮑魚
肉質彈牙、帶嚼勁,好吃。

為食寵寵雞煲(配三寶)
來吧來吧,吃雞煲咯🐔🐔
我們點的是「小辣」,很夠惹味👍
雞件滑嫩、入味👍
雞煲配三寶,分別是魷魚、豬皮、牛柏葉,彈牙又入味!
為食寵寵雞煲(配三寶)
店員事先教我們幾多分鐘攪拌一下,幾多分鐘後加入三寶,幾多分鐘後可以進食,不怕煮得不夠或過熟😋
而且雞煲是任吃的,不夠可以再加,不過份量已經很大很足夠,再加就吃不下火鍋了,不用添了謝謝😚😚

火鍋
平常吃的雞煲,吃完雞件後就會加入清湯做火鍋
可是《為食火鍋公司》這裡會把雞煲拿走,把火鍋直接端上🍲
湯底是蕃茄薯仔湯,已加入白蘿蔔、玉米等等~

聖子到海鮮拼盤
可能蟶子這天已經售罄了吧,蟶子沒有到🤣🤣
不過這些海鮮都十分新鮮、鮮甜又好吃,
包括扇貝、廣島蠔、蜆、象拔蚌仔、海蝦、魚。
聖子到海鮮拼盤

另外還有手切牛肩頸、五寶丸
還有可以無限任點的:
西班牙黑豚肉、鮮鴨血、
紫菜響鈴、生根、即炸魚皮、
三色餃、菜籃(任拿)
手切牛肩頸
西班牙黑豚肉
紫菜響鈴、生根、即炸魚皮

配料的豐富已足夠令我們捧腹,所有東西都不用加點🥰
精選甜品
精選甜品
這天的甜品是燉蛋白。
總括而言,
環境光猛舒適,
裝潢有狗,很可愛,加分,
食物新鮮好吃又有豐富選擇,
CP值極高🤩
** 暫時只收現金

Menu:
2021-06-25 68 瀏覽
📍為食火鍋公司 (觀塘)觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖照燒雞扒丼🐔$15 (原價$42)最近得知有間新餐廳有個期間限定優惠,咁近我公司,當然要走去試吓啦……$15一碗,就食夠兩碗,都係$30。如果要飲嘢就可以有半價優惠。坐喺度10分鐘就有得食,大大碗,雞扒好大塊,而且煎得皮脆肉嫩,另外表面加埋飯素,真係好好食😋我諗正常人,一碗都應該夠食。我大食,食兩碗都覺得飽。優惠到六月尾,我希望佢做多一個月🤣
📍為食火鍋公司 (觀塘)
觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖
照燒雞扒丼🐔$15 (原價$42)

2021-06-23 61 瀏覽
九龍東嘅朋友,想食雞煲唔一定要出旺角、銅鑼灣,近近哋牛頭角就有間正嘢🥰為食火鍋公司嘅晚市火鍋雞煲套餐有兩個價位,$238 / $318,而家openrice仲有四位免一位嘅優惠,好抵!我當日就揀咗$318嗰個餐,個餐包咗唔少嘢,食雞煲之前有:前菜、菜膽扣鮮鮑魚、五色刺身,鮑魚個汁好香濃😋 刺身亦唔馬虎,夠哂新鮮!為食寵寵雞煲可以無限追加,即使叫唔辣都非常惹味🤤 配埋三寶:牛柏葉、魷魚、豬皮,索哂啲精華❤️ 雞肉嫩滑又入味,所以我哋都追加咗一次雞煲🙈雞煲之後當然係打邊爐🍲 湯底得一款,係比較大路嘅蕃茄薯仔湯,味道唔錯,但希望遲啲可以有唔同湯底揀。火鍋配料先有聖子到海鮮拼盤、廣島蠔再有手切牛肩頸、西班牙黑豚肉 (任加),廣島蠔大大隻超正🦪 牛肩頸肉味好夠,可惜無得追加🥺五寶丸、三色餃 (任加)好多選擇,而且賣相吸引🥰 餃類嘅外皮好薄,肉丸好juicy,有款丸入面係芋頭餡,夠哂特別😌另外仲有菜籃、鴨血、生根、炸魚皮、紫菜響鈴任食😋 食到捧住個肚走🤰🏻仲未完!仲有甜品燉蛋食🙆🏻‍♀️ 如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕

刺身亦唔馬虎,夠哂新鮮!

牛肩頸肉味好夠,可惜無得追加🥺

如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
最近聽見同事話公司附近有間茶餐廳,晚市係食雞煲+打邊爐任食,價錢都唔貴,今晚襯細佬都得閒,一於約埋佢去擦番餐先😋。餐廳格局怖置都見倒哥基踪影,相信老闆一定係有愛心兼愛狗之人,值得讚許👏🏻👏🏻。餐廳非常整潔,而且地方好大,好多卡位,坐位相當濶落,坐得非常舒適。任食分$238同$318一位兩款。今晚點左火鍋雞煲任食$318套餐🥘先黎個小辣雞煲,打開個蓋已香氣撲鼻,炒兩炒放埋啲豬皮、魷魚、牛拍葉再炒兩炒食得,雞非常嫩滑,雞件大細切個剛剛好,成舊放入口,連汁都唔好放過,其他配料索晒啲汁,更加好味😋⋯⋯記得,雞煲係可以加追,食幾多都得架😆。🥢菜膽扣鮮鮑魚 - 鮑魚好大隻,夠林滑👍🏻🥢五色刺身 - 有三文魚、帶子、赤貝、墨魚片同牡丹蝦,刺身部份算ok,最正都係牡丹蝦,蝦頭蝦身緊緊連接,非常新鮮,肉質鮮甜彈牙。到打邊爐部份,蕃茄湯底,望落去湯底非常濃郁,再有一盤海鮮併盤,扇貝、聖子最正,新鮮彈牙夾鮮甜,冇得輸;脆肉鯇都脆口;龍躉腩連皮食,骨膠原非常豐富😋;手切牛肩頸,肥瘦適中,入口甘香,牛味濃郁。除左指定嘅幾款食物外,仲有西班牙黑豚肉、響鈴、鴨血、生根、炸魚皮、三色餃、菜籃等都可以無限追加。 最後食

今晚點左火鍋雞煲任食$318套餐

🥢菜膽扣鮮鮑魚 - 鮑魚好大隻,夠林滑👍🏻

最後食埋個白滑椰汁焞蛋白,完美一餐劃上句號😋

2021-06-21 55 瀏覽
朋友話牛頭角新開咗間任食雞煲餐廳,佢話好想去食,所以就陪佢去。呢間餐廳面門好大,裝修佈置以狗狗為主題,環境又大又光猛,好乾淨,坐得舒服。我哋叫左個$318任食雞煲套餐,飲品同菜就自己响外面攞,其他食物就搵職員order,飲品係罐裝。除咗港式飲品,仲有韓式飲品,都係任飲嘅。先黎個五色刺身,睇到都覺得夠晒靚。有三文魚,帶子,八爪魚片,大蝦,同埋油甘魚。刺身入口冰凍,魚類入口有薄薄魚油,帶子同蝦都鮮甜,八爪魚甜得嚟唔太難咬。然後再黎菜膽扣鮑魚,鮑魚有睇頭,夠厚身,食落唔韌,入味。菜膽係西蘭花,爽口。為食寵寵雞煲就叫咗小辣,份量都幾多,未食都聞到好香,食落夠晒惹味。嚟嘅時候雞並唔係全熟,職員話要兩分鐘炒一次,唔食得辣嘅人都會覺得小辣都幾辣。三寶就係魷魚,豬皮同牛柏葉等配菜。一齊食吸曬啲雞煲汁,夠晒入味。食完雞煲,職員就換咗另一個鍋比我哋食火鍋,個湯底係蕃茄薯仔蘿蔔湯底, 味道清清地,唔覺得有味精,幾好。 呢個聖子到海鮮拼盤有蟶子,扇貝,蠔,海蝦,龍躉腩同脆肉鯇。呢度啲海鮮好有份量,款款大大隻。食落口鮮甜爽口,可惜只有呢個海鮮拼盤。肉類就有手切牛肩頸,同埋西班牙黑豚肉。牛肩頸肥瘦適中,咬落去有質

肉類就有手切牛肩頸,同埋西班牙黑豚肉。牛肩頸肥瘦適中,咬落去有質感,唔韌,肉味濃。黑豚肉厚得黎入口比較軟熟,豬味重,唔太肥,兩款肉類都幾好食。鮮鴨血食落軟淋淋,口感滑滑。
呢度d五寶丸實在有好多唔同嘅口味,睇落去普通,食落去先發現充滿驚喜。原來每款丸裡面都有料,其中貢丸有芋頭蓉,鮮牛丸有肉,咬落口滲晒油,好香。雲吞同韮菜餃,皮薄,爆餡,好好食。雖然食丸係好飽,但真係值得食。
精選甜品係燉杏仁奶,入口好滑,味道唔太甜,我好鐘意。
埋單時,見到櫃檯有個香港拯救腦狗協會同埋香港導盲犬服務中心嘅捐款箱,可見店主係個愛狗狗之人,有愛心,都希望客人支持一下,幫到狗狗又幫到人。
2021-06-10
#為食火鍋公司 新開張的雞煲火鍋店,位於觀塘牛頭角,都方便易揾!店裡裝修都好光猛,而且地方夠大又寬敞,座位不拘謹👍🏼晚市主要是雞煲和任食火鍋,$238 或 $318/位 兩款套餐價,我就當然試佢最多野食的$318餐😜真是飽到無朋友😚😚🔹 菜膽扣鮑魚,鮑魚肉質會煙韌,加上香濃鮑魚汁,真係高水準😀😀😀🔹五式刺身,二人份量都不少,帶子好大粒又鮮甜,蝦也不能錯過,好大隻啊😍😍😍🔹香辣雞煲,不得了!!超級香,雞煲辣定唔辣係其次,但香料汁煮才是靈魂,煎香雞煲期間的香味好香,入口後更加惹味,越食越上癮,雞肉又嫩滑,之後再加入任點的豬皮、水魷和牛栢葉,吸收鍋裡的雞汁精華,豬皮最正😋😋😋🔹吃完雞煲後,蕃茄薯仔粟米湯火鍋煲出場,火鍋time 開始🍲🍲🔹海鮮併盤,有鮑魚、蠔、鮮帶子、蝦、大蜆、海斑魚片,非常豐富啊😉😉😉🔹手切牛肩頸,油花夠多又不會過肥,牛色光鮮紅潤,紋路清晰可見,牛味夠濃😋😋🔹三色餃,雲吞、水餃和魚皮餃。水餃可以再點,因為好正😙😙😙🔹還有炸魚皮、紫菜響鈴、西班牙黑豚肉、鮮鴨血、五寶丸、蔬菜盤😘😘😘🔹甜品: 燉奶,飲品是自助任飲😊😊整體都很滿意,很愉快,店員很有禮貌又友善💯💯💟💟為食火鍋公司地

🔹三色餃,雲吞、水餃和魚皮餃。水餃可以再點,因為好正😙😙😙

🔹甜品: 燉奶,飲品是自助任飲😊😊
整體都很滿意,很愉快,店員很有禮貌又友善💯💯💟💟

為食火鍋公司
地址: 觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖
電話: 36188771
2021-06-19 1698 瀏覽
觀塘最近開咗間火鍋店,平日晚上都超級旺場,餐廳牆身畫咗好多唔同哥基圖案,仲有導盲犬專用座,完全感受到老闆係愛狗之人,而家係OpenRice訂枱仲有4位免1位優惠,非常抵食火鍋雞煲套餐有分$238同$318兩個價錢,我地最後叫咗$318套餐,刺身、海鮮拼盤同丸類會有多啲款式,牛肉部位都有唔同,$318套餐係手切牛肩頸,而$238套餐係牛小排落單之後店員好快就送上菜膽扣鮮鮑魚,鮑魚扣得好入味,唔會好韌,五色刺身有三文魚、油甘魚、北寄貝、牡丹蝦同帶子,刺身用料新鮮,三文魚油脂豐富,牡丹蝦爽口鮮甜雞煲辣度分BB辣同大中小辣,呢度仲有豬皮、魷魚同牛柏葉比你最後加埋入雞煲一齊炒,非常豐富❗️雞件大細適中,雞肉濃郁入味,嫩滑多汁,雞煲仲可以無限追加,啱晒大胃王火鍋湯底只有一款櫻桃鮮茄薯仔湯,如果有多幾款唔同湯底比客人揀會更加好,不過我好欣賞呢到火鍋係會轉另一個鍋上,唔會沿用番雞煲個鍋一次性配料包括海鮮拼盤,有鮑魚、生蠔、貴妃蚌、蝦、蜆、魚,另外仲有手切牛肩頸同五寶丸,海鮮全部都好新鮮,牛肩頸口感紮實,牛味濃郁無限追加配料有西班牙黑豚肉、鮮鴨血、三色餃(鮮蝦雲吞、魚皮餃、韭菜餃)、紫菜響鈴、炸魚皮、生根

無限追加配料有西班牙黑豚肉、鮮鴨血、三色餃(鮮蝦雲吞、魚皮餃、韭菜餃)、紫菜響鈴、炸魚皮、生根同菜籃,黑豚肉油脂均勻,爽口嫩滑