2021-08-08 37 瀏覽
好小地方下午茶套餐有得叫炸鴨脾,而且價錢十分公道,只係四十幾蚊,就可以有炸鴨髀,有埋沙律同飲品,凍飲都係加$3蚊,而且凍飲個杯好好質地,可以重用,不放一試,值得推介! 聲明,本人因為喺附近番工,所以常試此店的下午茶,並無接受該餐廳任何特別優惠及待遇。

2021-08-08 162 瀏覽
食材唔夠新鮮海鮮雪到一舊舊 極唔新鮮刺身又係唔新鮮 雞煲味道ok 但無人教你點炒 放低就走左去侍應態度冷漠 無服務可言得少量野食任嗌 都係好普通 連麵類都無任食既豬肉最差 極韌 其他丸類 餃類反而不錯湯底冇得揀只得一款嗰日係蕃茄薯仔湯 味道好淡完全食唔出有蕃茄同埋薯仔味 我哋都好失望嘢飲種類幾多有烏龍茶檸檬茶啤酒汽水仲有其他種類好多個優惠揀到唔代表有 佢話無就無 最後比4人正價比正價完全唔洗考慮環境不錯 座位舒適位置普通遠離地鐵站
食材唔夠新鮮

佢話無就無 最後比4人正價
比正價完全唔洗考慮

環境不錯 座位舒適
位置普通遠離地鐵站

之前聽朋友介紹過呢間話ok,呢間餐廳完全滿足到選擇困難症嘅人,有雞煲,刺身同火鍋😂一開始先食雞煲,唔係幾食得辣嘅我叫咗BB辣,店員都好好教我哋點樣整,去到中間我哋都拎咗啲辣椒🌶️出黎廢事太辣。其實食一次已經好飽,但仲有得無限添加,啱晒一大班人嚟食。同埋欣賞佢地唔係直接加水打邊爐,店員會好好咁換個湯底先開始打邊爐,唔怕油淋淋。點諗到任食火鍋竟然有刺身,雖然唔係任食,但過到口癮。呢個無得refill嘅海鮮盤幾新鮮!同埋份量都唔少,對已經食左雞煲嘅我地黎講,真係岩岩好。另外雖然牛小排冇得加,但黑豚肉都幾好食😋鍾意佢每樣嘢都係少少咁送上,唔使做大晒鬼。其實其他嘢都冇點叫,因為食雞煲、刺身、菜同上圖既野已經好飽。野飲選擇都OK,有無糖茶我就開心😌最後個甜品係燉鮮奶,真係好滿足!價錢唔算平,$238加一,但有咁多款式CP值都算高👍🏼不過如果想任食牛就唔岩啦👋🏻
之前聽朋友介紹過呢間話ok,呢間餐廳完全滿足到選擇困難症嘅人,有雞煲刺身火鍋😂

點諗到任食火鍋竟然有刺身,雖然唔係任食,但過到口癮。

另外雖然牛小排冇得加,但黑豚肉都幾好食😋鍾意佢每樣嘢都係少少咁送上,唔使做大晒鬼。其實其他嘢都冇點叫,因為食雞煲刺身、菜同上圖既野已經好飽。

野飲選擇都OK,有無糖茶我就開心😌

好耐無食過雞煲打邊爐啦!記得之前喺呢個位置食過一間打邊爐,今次黎到原來已經改頭換面變左另一間!呢間為食火鍋有限公司都係食雞煲打邊爐,仲有狗狗做主題,又試下先!火鍋雞煲任食套餐有兩款,今次試左$238果個先啦!套餐係包飲品任飲既,有果汁、茶果d揀一坐低就有個三色刺身,有三文魚、蝦同希靈魚,都幾新鮮之後就到雞煲啦,職員教要炒3次,然後先落豬皮魷魚落去再焗下雞煲揀左小辣,果然係少少辣焗左幾次d雞熟晒但又唔會太老,豬皮都入味,魷魚好爽口食完雞煲就打邊爐啦,海鮮盤同牛小排都係指定既,海鮮盤有脆鯇、大蝦、蜆、蠔等等,入口都好鮮甜牛小排唔算太肥,好有牛味其他都可以任食既,例如呢個西班牙黑豚肉啦,肥瘦適中,有口感又唔鞋~仲有呢個三寶丸同三色餃,有魚皮餃菜肉餃,貢丸仲有芋泥心,幾特別!紫菜響鈴、生根、即炸魚皮同蔬菜都係任食,菜都好新鮮青綠湯底係蕃茄薯仔蘿蔔,唔油膩清清地食飽晒仲有甜品,係北海中心3.6牛乳燉蛋白,好濃牛奶味又唔會太甜,滑嘟嘟幾好味有雞煲又有任食邊爐都係200幾蚊位,都幾抵食
好耐無食過雞煲打邊爐啦!
記得之前喺呢個位置食過一間打邊爐,
今次黎到原來已經改頭換面變左另一間!
呢間為食火鍋有限公司都係食雞煲打邊爐,
仲有狗狗做主題,
又試下先!
火鍋雞煲任食套餐有兩款,
今次試左$238果個先啦!

套餐係包飲品任飲既,
有果汁、茶果d揀

一坐低就有個三色刺身
有三文魚、蝦同希靈魚,
都幾新鮮

之後就到雞煲啦,
職員教要炒3次,
然後先落豬皮魷魚落去再焗下

雞煲揀左小辣,
果然係少少辣

焗左幾次d雞熟晒但又唔會太老,
豬皮都入味,
魷魚好爽口

食完雞煲就打邊爐啦,
海鮮盤同牛小排都係指定既,
海鮮盤有脆鯇、大蝦、蜆、蠔等等,
入口都好鮮甜

牛小排唔算太肥,
好有牛味

其他都可以任食既,
例如呢個西班牙黑豚肉啦,
肥瘦適中,
有口感又唔鞋~

仲有呢個三寶丸同三色餃,
有魚皮餃菜肉餃,
貢丸仲有芋泥心,
幾特別!

紫菜響鈴、生根、即炸魚皮同蔬菜都係任食,
菜都好新鮮青綠

湯底係蕃茄薯仔蘿蔔,
唔油膩清清地

食飽晒仲有甜品
係北海中心3.6牛乳燉蛋白,
好濃牛奶味又唔會太甜,
滑嘟嘟幾好味

雞煲又有任食邊爐都係200幾蚊位,
都幾抵食
2021-08-03 44 瀏覽
有日經過見到這間裝修整潔,以愛護🐶🐱動物作主題的餐廳,而且晚上又有火鍋放題,決定來這裡食下🥰$238 /位 「刺身」大大隻生蝦👍🏻三文魚,劍魚「雞煲」BB辣,好好味🥰 大慨半隻雞,滑👍🏻「指定-蕃茄薯仔湯底」材料十足👍🏻「海鮮」蝦,蜆,生蠔,脆肉脘魚 「小牛排」「豚肉」肉質鮮明「三寶丸」沙律丸,牛丸,豬肉丸(特別欣賞,內有芋頭蓉❤️)「紫菜響鈴」少有內夾有紫菜😌「即炸魚皮」大大塊☺️「三色餃」魚皮餃,菜肉餃,雲吞🥰「菜盤」在場內自取,整齊乾淨🤓「飲品」任飲🧋備註:🔺 店員細心的講解,服務 👍🏻👍🏻like🔺其實食完一round 已飽哂😂🤣😂🤣 🔺滿足😋抵食👍🏻

$238 /位
刺身」大大隻生蝦👍🏻三文魚,劍魚
雞煲」BB辣,好好味🥰 大慨半隻雞,滑👍🏻
「指定-蕃茄薯仔湯底」材料十足👍🏻
「海鮮」蝦,蜆,生蠔,脆肉脘魚
「小牛排」「豚肉」肉質鮮明
「三寶丸」沙律丸,牛丸,豬肉丸(特別欣賞,內有芋頭蓉❤️)
「紫菜響鈴」少有內夾有紫菜😌
「即炸魚皮」大大塊☺️
「三色餃」魚皮餃,菜肉餃,雲吞🥰
「菜盤」在場內自取,整齊乾淨🤓
「飲品」任飲🧋

備註:
🔺 店員細心的講解,服務 👍🏻👍🏻like
🔺其實食完一round 已飽哂😂🤣😂🤣
🔺滿足😋抵食👍🏻
2021-07-28 65 瀏覽
晚市嚟到呢間雞煲火鍋,約咗幾位舊同事預先book位,如果唔係都好似就冇位!呢度晚市食雞煲火鍋最正嘅係,可以無限時坐幾耐,吹水都冇問題 雞煲揀咗唔辣,但係食落都好惹味 首先迎面而來嘅係芫茜海,撲鼻而嚟嘅係醬汁嘅香濃同雞味店員有耐性地教我哋整,每等兩分鐘就要開蓋炒一次,每一嚿雞件都兜得好均勻,連洋蔥都甜到好好食最後放入三寶(水魷,豬皮,牛柏葉),蓋起焗佢幾分鐘就食得!雞滑不過多碎骨同第二度食雞煲唔同嘅係,佢食完唔係會加水打邊爐,而係直接幫你換咗個煲,先再有湯打 三色刺身應該係睇師傅畀乜嘢你嘅,今次我哋就有三文魚、赤蝦同埋北寄貝,厚切爽甜! 海鮮拼盤有五款海鮮,分別係龍躉片、脆肉鯇、卜卜蜆、廣島蠔同埋游水蝦龍躉啖啖肉好滑,脆鯇雖然多骨,但勝在肉質結實彈牙好新鮮 三色丸同埋餃都好特別,首先丸類係熱門嘅款式,分別係芥末沙律包、包心芋泥豬肉丸、爆汁牛筋丸(芋頭控尖叫中!餃子細細粒,有蝦餃、韭菜餃同魚皮餃,皮薄餡靚 牛肉質素都幾靚,牛小排嘅位置雪花均勻,而且每塊都有一定嘅厚度,食落好有口感,牛肉味濃肉汁豐富 成個餐就咁食第一轉已經覺得好飽,生菜籃係任攞嘅,有油麥菜、娃娃菜、生菜、南瓜、冬菇、粟米亦都
晚市嚟到呢間雞煲火鍋,約咗幾位舊同事
預先book位,如果唔係都好似就冇位!
呢度晚市食雞煲火鍋最正嘅係,可以無限時坐幾耐,吹水都冇問題

雞煲揀咗唔辣,但係食落都好惹味
首先迎面而來嘅係芫茜海,撲鼻而嚟嘅係醬汁嘅香濃同雞味

龍躉啖啖肉好滑,脆鯇雖然多骨,但勝在肉質結實彈牙好新鮮

(芋頭控尖叫中!

餃子細細粒,有蝦餃、韭菜餃同魚皮餃,皮薄餡靚

亦都有醬汁區可以自助,但係冇麻醬呢個位有啲扣分!

最後嘅甜品係燉蛋白,估唔到食咗啲咁heavy嘅嘢,最終竟然有養生類嘅中式甜品

最近喺觀塘上堂經過見到呢間以哥基狗狗做主題既雞煲火鍋店。有兩款任食雞煲套餐,我哋揀咗$238/位前菜:枝豆、酸薑片三色刺身有赤蝦新鮮大隻,油甘魚肥美,仲有三文魚先來為食寵寵雞煲我地點左BB辣,雞煲送到每2分鐘炒一炒,共炒3次,就唔怕痴底,唔會濃~加埋水魷魚、豬皮、牛柏葉再炒。雞醬調配得好好,BB辣既辛辣亦突出香料既味道,帶有好香既羅勒葉香氣,雞件好滑入味。我地添左一次雞煲,加點都可以再揀辣度食完雞煲會換一個蕃茄粟米薯仔湯底,唔洗驚用返雞煲加湯咁油膩。蕃茄粟米薯仔湯底味道清甜,食完雞煲平衡一下油脂成件事無哂罪惡感火鍋有一次性配料海鮮盤都好新鮮,有廣島蠔、蝦、龍躉片、鯇魚片,白蜆鮮美,無沙牛小排牛味濃西班牙黑豚肉油脂低,肉味幾香四寶丸,特別中意芋泥肉丸粉粉的帶著清新芋頭香氣、紮實既豬肉口感。牛丸亦帶嚼勁,牛筋丸味濃肉質有彈性三色餃:魚皮餃、雲吞、韮菜餃炸魚皮好香脆,紫菜響鈴浸浸湯好正,仲有生根!蔬菜籃喺自助櫃拎,有幾款配搭Like 社交平台 仲有黃喉送,份量都唔少。甜品有燉鮮奶,甜度剛好又夠滑! 餐廳好有愛,會為拯救貓狗協會、香港導盲犬服務中心籌款義賣
最近喺觀塘上堂經過見到呢間以哥基狗狗做主題既雞煲火鍋店。

有兩款任食雞煲套餐,我哋揀咗$238/位
前菜:枝豆、酸薑片
三色刺身有赤蝦新鮮大隻,油甘魚肥美,仲有三文魚

先來為食寵寵雞煲
我地添左一次雞煲,加點都可以再揀辣度

火鍋有一次性配料

牛小排牛味濃
西班牙黑豚肉油脂低,肉味幾香

四寶丸,特別中意芋泥肉丸
粉粉的帶著清新芋頭香氣、紮實既豬肉口感。
牛丸亦帶嚼勁,牛筋丸味濃肉質有彈性
三色餃:魚皮餃、雲吞、韮菜餃

炸魚皮好香脆,紫菜響鈴浸浸湯好正,仲有生根!

蔬菜籃喺自助櫃拎,有幾款配搭

Like 社交平台 仲有黃喉送,份量都唔少。

甜品有燉鮮奶,甜度剛好又夠滑!

餐廳好有愛,會為拯救貓狗協會、香港導盲犬服務中心籌款義賣

2021-07-27 34 瀏覽
朋友介紹,餐廳以哥基裝飾做招來,幾得意,所以黎試下。地點都算方便,牛頭角地鐵站附近。幾鐘意餐廳的佈置,環境光猛,裝修以淺色、清新風格為主題,感覺乾淨、舒適。店員服務亦好👍🏻點了$318的餐,先黎鮑魚和刺身。然後便是主角雞煲,雞煲野味,可以無限任添,幾鐘意佢d配菜(牛栢對、魷魚、魚皮),同雞煲炒捚一齊幾夾,好食👍🏻雞煲後便是火鍋。海鮮和牛只有一次。海鮮比想像中好,特別係聖子大大隻。手切牛好食,不過份量比較少,無人得4塊。丸、餃和豬肉之類可以任添,丸和餃質素幾好,特別係九丸和芋頭丸。豬就有d鞋,食左一轉就無再食了。最後有一個甜品,比較淡口,不太甜。用了優惠,4人同行1人免費,埋單每人$280。 雖然比一般的任食火鍋貴少少。但值得一試。將來想食雞煲火鍋,我會再黎。
朋友介紹,餐廳以哥基裝飾做招來,幾得意,所以黎試下。

點了$318的餐,先黎鮑魚和刺身。然後便是主角雞煲雞煲野味,可以無限任添,幾鐘意佢d配菜(牛栢對、魷魚、魚皮),同雞煲炒捚一齊幾夾,好食👍🏻

2021-07-10
  • 菜膽扣鮮鮑魚
  • 聖子到海鮮拼盤
  • 雞煲
2021-07-27 107 瀏覽
尋晚,突然想食雞煲,所以就上OpenRice搵,搵到呢一間觀塘嘅,嚴格來講佢係近牛頭角。你間舖頭好似開咗唔係好耐咁,我初頭以為佢係所有嘢任食,唔知睇返原來係指定某幾款先至係任食。佢有$200幾同$300幾兩個唔同嘅餐,我最後揀咗$200幾蚊嗰個,食物質素唔差嘅,環境都好好。可能因為新開張冇耐,我見啲餐具環境都好新淨。嘢飲係任飲嘅,雖然款式同其他放題相比唔算好多,但都算夠飲嘅。食物好新鮮,雞煲係無限添加嘅。雞煲嘅難度係有得自行選擇嘅,我就唔係好食得辣所以揀咗BB辣。餐廳好嘅地方係無限時既,即係可以食到佢閂門為止。雖然唔係所有嘢都可以任食,但係都算食得好飽。值得推介嘅。
海鮮
牛小排
雞煲
2021-07-26
海鮮
牛小排
雞煲
 這裡不是寵物餐廳,但處處都有cute cute的哥基肖像,就連電磁爐都印上活潑的哥基公仔,甚至有捐助保護動物的模型義賣😍 至於食物方面,晚市的火鍋雞煲任食套餐 $238 位起,質素超讚👍🏻 前菜有枝豆和刺身拼盤,賣相很精美,好有日本菜的fu😆 三色刺身有甜蝦、三文魚和深海池魚,非常新鮮而且切得毫不吝嗇呢。三文魚和深海池魚肉質鮮美,後者口感較爽,甜蝦更是珍寶Size🦐  為食寵寵雞煲(配三寶),雞煲選用優質的三黃雞,雞件厚肉嫩滑,醬汁惹味。辣度自選,最重要是多芫茜☘️🍀配上的三寶是牛柏葉、魷魚和豬皮,牛柏葉就最掛汁,帶點辛辣超好吃!吃完可以再加雞,任食🥳 海鮮盤精選4-6款是日海鮮,今次有廣島蠔、蜆、蝦、脆鯇肉片和魚腩。海鮮都真材實料,果真全部都十分鮮甜~ 生蠔肥美滑溜,烚完不會過份縮水。脆鯇魚腩爽脆厚身🐟另外一提,湯底是健康的蕃茄粟米 牛小排充滿油花,牛味濃郁,肉質幼嫩🐮打邊爐不一定只食牛肉,西班牙黑豚肉都好好食,絕無肉騷味🐷三寶丸之中的牛丸一咬之下有驚喜,肉汁四射又彈牙🤤 還有一款中間包了芋頭粒,新奇卻很搭。而三色餃有兩款雲吞和魚皮餃,多餡但包得小巧可愛蔬菜是出去自取,不過這裡將形形

三色刺身

為食寵寵雞煲

海鮮盤

蔬菜是出去自取,不過這裡將形形式式的蔬菜擺放好🥬 直接拿喜歡的菜籃就好,有單一種菜,亦有雜菜菜籃

任食的項目還有紫菜響鈴、生根和炸魚皮,我太飽沒有點了🤣

飲品同樣是自助,有韓國罐裝飲品、樽裝滋潤飲品等等,選擇豐富

甜品是香滑3.6牛乳燉蛋白🥛 清甜好吃😋
三色刺身
為食寵寵雞煲
海鮮盤
  • 五色刺身
2021-07-25 37 瀏覽
早排突然諗起創業街有間火鍋聽聞幾好食咁就諗住去試下啦….點知….原來已經冇左😅同一位置新開左一間火鍋雞煲放題心血來潮想近近地打邊爐就諗起《為食🐶》上黎OpenRice book位…見到4送1系優惠入面可以訂位,即興既野梗系訂即日啦去到職員話條款寫左要「提早一日」先有優惠咁其實如果系咁訂座就唔好顯示即日系個優惠度雖然條款系有寫,但咁樣可能會冇咁誤導好喇~講返正題,嗌左$238果個set首先黎左個三色刺身🦐🐟先新鮮..有埋擺盤一啲都唔hea 雞煲嗌左個唔辣同中辣🌶辣怪見到咁多辣椒都特別開胃呀🤤每2分鐘炒一次,炒夠3次就食得到炒第2次果時就落埋哩碟三寶豬皮🐷魷魚🦑牛柏葉🐮入晒味食超成煲超惹味呀食左一轉雞煲再加多一次雞同2份三寶其實真系可以唔洗打邊爐都得呀食完雞煲轉個蕃茄🍅薯仔🥔湯打邊爐湯底濃郁,遇著同行有湯怪所以淥埋啲海鮮之後已經飲左幾碗😂海鮮盤好有睇頭🤩真系唔野小咖頭先食左咁多雞睇到都飽飽地🤣其實唔洗講睇個樣都知新鮮唯獨系有隻蠔臭左,一隻可以接受啦🐮牛小排系好重牛味既唔會太肥,好食呀⚠️提一提哩個牛小排不包括無限追加⚠️🐷西班牙黑豚肉正正常常啦,都冇話好唔好食三寶丸其實系唔止3️⃣寶既打邊爐食開丸
早排突然諗起創業街有間火鍋聽聞幾好食
咁就諗住去試下啦….點知….原來已經冇左😅
同一位置新開左一間火鍋雞煲放題

心血來潮想近近地打邊爐就諗起《為食🐶》
上黎OpenRice book位…見到4送1
系優惠入面可以訂位,即興既野梗系訂即日啦
去到職員話條款寫左要「提早一日」先有優惠
咁其實如果系咁訂座就唔好顯示即日系個優惠度
雖然條款系有寫,但咁樣可能會冇咁誤導

好喇~講返正題,嗌左$238果個set

成煲超惹味呀

食左一轉雞煲再加多一次雞同2份三寶
其實真系可以唔洗打邊爐都得呀

食完雞煲轉個蕃茄🍅薯仔🥔湯打邊爐
湯底濃郁,遇著同行有湯怪
所以淥埋啲海鮮之後已經飲左幾碗😂

海鮮盤好有睇頭🤩真系唔野小咖
頭先食左咁多雞睇到都飽飽地🤣
其實唔洗講睇個樣都知新鮮
唯獨系有隻蠔臭左,一隻可以接受啦

🐮牛小排系好重牛味既
唔會太肥,好食呀

⚠️提一提哩個牛小排不包括無限追加⚠️

🐷西班牙黑豚肉
正正常常啦,都冇話好唔好食

三寶丸
其實系唔止3️⃣寶既
打邊爐食開丸🍢既都唔會唔識佢地咖喇
有我鍾意食既沙律丸
平時比較小食白魚蛋就覺得幾好食
好彈牙,其他既同平時食開既味道一樣

三色餃
我就淨系食左魚皮餃,其餘果2隻我就冇食
不過賣相都唔差,我諗食落都唔會差得去邊
菜籃
系出面雪櫃自助既,有淨菜都有溝埋啲菇既

飲品

甜品
飽到個人都呆呆地既時候職員上甜品
所以都唔記得左影相添

椰汁燉奶
雖然系飽,但甜品食得落既
本身鍾意食燉蛋燉奶果類既我覺得

總括黎講今次為食之旅系

職員服務都幾好,阿姐姐會埋黎傾下計
食物質素以$238+10%黎講系超值

‼️如果夠4個人提早一日book位仲抵呀‼️

打緊哩篇既時候先醒起無限追加仲有啲野冇試
就系紫菜響鈴/生根/魚皮❌
事關食雞煲食到忘左形,到打邊爐已經飽左7成
以上三樣系冇上過檯比我地,所以都忘記左有佢地
本身想試紫菜響鈴,因為出面放題比較少會有
唯有等下次去記得要試下先

「為食火鍋公司」系值得encore

系一定會再encore咖

2021-07-20
最近留意到觀塘牛頭角新開左間以哥基為主題的雞煲火鍋放題店🍲地方寬敞舒適,燈光明亮,感覺乾淨衛生晚市火鍋雞煲任食套餐有兩個價錢,分別係$238同$318,我哋揀咗最貴嗰個套餐多款罐裝樽裝飲品任君選擇,特設有雪櫃擺放多種新鮮時蔬五色刺身三文魚、帆立貝、蝦、北寄貝,每款充滿光澤,好新鮮菜膽扣鮮鮑魚店員話鮑魚要趁熱食,口感彈牙,炆得好入味呀為食寵寵雞煲配三寶雞煲可以選擇唔辣或者不同辣度🌶雞件份量適中,啖啖肉,加入咗洋蔥同芫荽一齊爆香,好惹味!加入埋隨雞煲附送的三寶:豬皮、魷魚、牛柏葉,吸晒雞煲醬汁嘅精華食完雞煲就可以開始打邊爐啦!蕃茄薯仔湯,清甜又健康聖子到海鮮拼盤海鮮拼盤有:鯇魚片、鮮蝦、蟶子王、帶子、蜆、生蠔🦪等等,陣容鼎盛,值回票價!全部都好新鮮呀!即炸魚皮、紫菜響鈴、生根新鮮即炸魚皮脆卜卜,仲有捲左紫菜嘅響鈴,浸湯1秒就食得鮮鴨血鴨血鮮嫩唔腥,打邊爐一流手切牛肩頸肥瘦適中嘅牛肩頸,脂肪雪花分布均勻,口感具彈性,牛肉味好香濃西班牙豚肉半肥瘦西班牙豚肉,肉質香軟,豬味濃郁三色餃/五寶丸雲吞、魚皮餃、韭菜餃🥟皮薄餡靚,內餡飽滿又大隻,勁足料精選甜品是日精選甜品係燉蛋白,入口嫩滑,甜而不膩,好

多款罐裝樽裝飲品任君選擇,特設有雪櫃擺放多種新鮮時蔬

五色刺身

三文魚、帆立貝、蝦、北寄貝,每款充滿光澤,好新鮮

菜膽扣鮮鮑魚

店員話鮑魚要趁熱食,口感彈牙,炆得好入味呀

為食寵寵雞煲配三寶

食完雞煲就可以開始打邊爐啦!蕃茄薯仔湯,清甜又健康

聖子到海鮮拼盤

即炸魚皮、紫菜響鈴、生根

新鮮即炸魚皮脆卜卜,仲有捲左紫菜嘅響鈴,浸湯1秒就食得

鮮鴨血

鴨血鮮嫩唔腥,打邊爐一流

手切牛肩頸

西班牙豚肉

半肥瘦西班牙豚肉,肉質香軟,豬味濃郁

三色餃/五寶丸

雲吞、魚皮餃、韭菜餃🥟皮薄餡靚,內餡飽滿又大隻,勁足料

精選甜品

是日精選甜品係燉蛋白,入口嫩滑,甜而不膩,好好食
今日約埋囡囡去網店攞戰利品, 行過見到有間新開的雞煲任飲任食火鍋店,牆身掛滿狗狗相片,原來呢間火鍋店以狗狗作裝飾. 就連員工製服都有狗狗的介紹完餐廳的特色. 就要講返有關食物的資訊了。我地叫了任食雞煲套餐,每位都係$238起,呢個套餐除了雞煲外,仲有刺身、海鮮及任食火鍋配料、甜品等等。飲品都係任飲任食的。店員先送上三色刺身,包括三文魚 、 北寄背及牡丹蝦。食完刺身就當然要食雞煲啦!雞煲有分辣度,不過我囡囡唔食得辣 ,所以只可叫唔辣,不過味道都非常好. 雞肉又滑, 配埋紫洋蔥、芫西、超正. 另外仲有一碟魷魚、牛栢葉、豬皮、係炒雞煲過程中更會加入,豐富口感。 食完雞煲就再轉火鍋,湯底係櫻桃番茄薯仔湯底。餐廳指定的。套餐更附送海鮮,一次可以試盡幾款海鮮:蝦、脆肉鯇魚片、脆肉鯇魚腩 、 龍躉蜆和生蠔等等。海鮮夠新鮮。火鍋配料有牛小排, 西班牙黑豚肉,三寶丸有牛丸 、 豬肉芋頭丸、 仿海胆丸, 我最鐘意豬肉芋頭丸及三色餃有魚皮餃、 雲吞、菜肉餃,十分豐富。紫菜響玲, 山根, 魚皮烏冬菜籃是自己係雪柜攞的. 食得差唔多,仲有飯後甜品,牛乳奶凍。呢個奶凍好滑,奶味突出。

店員先送上三色刺身,包括三文魚 、 北寄背及牡丹蝦。

食完刺身就當然要食雞煲啦!
牛栢葉、豬皮、係炒雞煲過程中更會加入,豐富口感。

食完雞煲就再轉火鍋,湯底係櫻桃番茄薯仔湯底。餐廳指定的。

紫菜響玲, 山根, 魚皮

烏冬

菜籃是自己係雪柜攞的.

早排有個養狗嘅朋友講起最近觀塘新開左間以哥基做主題嘅雞煲火鍋好可愛, 於是今日就約埋朋友一齊試下, 餐廳環境好大, 非常光猛, 座位闊落! 餐廳提供兩種價格嘅雞煲同火鍋任食, 小妹同朋友就揀左貴d多d野食嘅套餐🤭🌟菜膽扣鮮鮑魚鮑魚肉質爽彈, 味道不錯! 🌟五色刺身刺身溶好哂雪, 肉厚鮮甜!🌟為食寵寵雞煲雞煲叫左bb辣但辣度都唔算bb, 醬汁濃郁惹味, 雞件幾多而且好入味但又唔會好咸, 放埋土魷, 豬皮同牛柏葉, 吸哂d汁超正!🌟蕃茄薯仔湯火鍋🌟聖子到海鮮拼盤拼盤有蟶子, 蠔, 大蜆, 帶子, 蝦同海斑魚片非常豐盛🌟手切牛肩頸牛肩頸色澤鮮紅, 油花豐富, 質感鮮嫩, 牛味濃郁🌟五寶丸粒粒都大大粒好爽彈🌟三色餃有雲吞, 水餃同魚皮餃, 粒粒都皮薄饀多🌟紫菜響鈴🌟燉奶
早排有個養狗嘅朋友講起最近觀塘新開左間以哥基做主題嘅雞煲火鍋好可愛, 於是今日就約埋朋友一齊試下, 餐廳環境好大, 非常光猛, 座位闊落! 餐廳提供兩種價格嘅雞煲火鍋任食, 小妹同朋友就揀左貴d多d野食嘅套餐🤭

🌟菜膽扣鮮鮑魚
鮑魚肉質爽彈, 味道不錯!

🌟五色刺身
刺身溶好哂雪, 肉厚鮮甜!

🌟為食寵寵雞煲

🌟蕃茄薯仔湯火鍋

🌟聖子到海鮮拼盤
拼盤有蟶子, 蠔, 大蜆, 帶子, 蝦同海斑魚片非常豐盛

🌟手切牛肩頸
牛肩頸色澤鮮紅, 油花豐富, 質感鮮嫩, 牛味濃郁

🌟五寶丸
粒粒都大大粒好爽彈

🌟三色餃
有雲吞, 水餃同魚皮餃, 粒粒都皮薄饀多

🌟紫菜響鈴

🌟燉奶
2021-07-06
2021-07-23 17 瀏覽
好耐無見班Fd喇有咩地方可以坐得耐啲又食又傾呢~一諗就諗到打邊爐啦~朋友話佢公司附近開左間新店就一齊黎試下啦~呢間店嘅設計好特別好似係將店主最喜歡嘅野都放晒出黎咁牆上裝飾左好靚嘅哥基狗油畫叫大家愛惜寵物飾櫃仲有好多高達模型俾大家欣賞添原來呢度係先食雞煲再打邊爐嘅雞煲可以自選辣度我地揀左個小辣試試先雞肉唔鞋口而且好香香料味小辣係惹味多所以好辣嘅,可以上試中辣食完雞煲就轉湯打邊爐湯底唔駛揀係自家製嘅粟米紅蘿蔔湯都幾清甜邊爐料可以任叫雖然唔會好多款但全部都有質素有3款餃4款丸仲有響鈴炸魚皮任添另外有牛小排一碟油花好靚刺身拼盤都好吸引解凍做得唔錯尤其赤蝦鮮甜有口感原來仲有海鮮盤蠔好正!脆肉鯇爽口好味!想食蔬菜都可以出去自取有3款菜油麥菜,生菜同娃娃菜食到勁飽仲有自家甜品係滑滑燉奶有少少椰汁香味正!
好耐無見班Fd喇
有咩地方可以坐得耐啲又食又傾呢~
一諗就諗到打邊爐啦~
朋友話佢公司附近開左間新店
就一齊黎試下啦~

呢間店嘅設計好特別

我地揀左個小辣試試先
雞肉唔鞋口
而且好香香料味
小辣係惹味多
所以好辣嘅,可以上試中辣

食完雞煲就轉湯打邊爐

解凍做得唔錯
尤其赤蝦鮮甜有口感

原來仲有海鮮盤
蠔好正!
脆肉鯇爽口好味!

想食蔬菜都可以出去自取
有3款菜
油麥菜,生菜同娃娃菜

食到勁飽仲有自家甜品
係滑滑燉奶