2004-10-09 11 瀏覽
叫了焗芝士銀鱈魚意粉和薑汁燉奶, 燉奶先上檯, 本來以為侍應會識做, 應等客人食了主菜才上甜品, 可惜燉奶先上, 咁就無謂坦凍, 燉奶不夠薑汁味, 亦不夠辣, 又不是很滑, 味道一般, 可能此店不是專做甜品, 故亦不能強求, 之後等多約五分鐘, 意粉上檯, 香噴噴的芝士佈滿了整碟意粉, 食了幾啖, 已經覺得幾溜, 因為實在太多芝士了, 而小妹的銀鱈魚無咩肉食, 可能因為那部份剛位於多骨的地帶, 魚亦有點兒腥, 味道普通, 最後小妹才發覺此餐廳晚市需加一, 但小妹認為這裡的侍應服務普通, 落order時也只是劃紙仔, 真係懷疑有咩需要再收加一此餐廳的座位分佈太密了, 經常都人撞人, 給人頗為迫和局促的感覺, 不過幾乾淨, 所以都吸引幾多人係度食o野
2004-08-04 13 瀏覽
今晚隨意到這店吃飯, 兩人點了: 1) 卡邦尼海鮮焗飯, 這個焗飯很快上, 雖然碟子"辣"手, 但飯不太熱, 略硬, 飯上的汁不太有焗過的痕跡, 芝士味很濃, 整體感覺頗差, 因為覺得焗飯應該是很熱很熱, 而這點就是做不到, 失望; 2) 火腿腸通粉芝士湯底, 這個沒有什麼特別, 一般水準; 3) 芝士焗西蘭花, 這個最好吃, 西蘭花很熱, 夠乾身.整體實屬一般, 是次焗飯特別令人失望

整體實屬一般, 是次焗飯特別令人失望
2004-07-22 0 瀏覽
見咁多人讚呢間野, 就即管試下揀左個芝士焗海鮮飯(本人通常都order此飯)配香芒珍珠茶芝士焗海鮮飯- 一黎就好吸引, D汁,芝士仲沙沙聲, SIZE 都OK 大食落海鮮算ok份量, 青口, 蟹柳, 蝦有3件, 魷魚得2圈但比<潮流>少得多, 勝在多配菜, 菠羅粒, 西芹, 洋蔥, 紅羅白, 想食得健康, 呢間就好D飯都好, 配埋有香草味既汁個飯$25都ok la, 可以一試不過配特飲+$8有D貴吾係太好飲, D珍珠(粉圓)冇咬口, 芒果汁....普通p.s. 大家可以試呢間同佐敦<潮流>既芝士焗海鮮飯, 比一比
見咁多人讚呢間野, 就即管試下
揀左個芝士焗海鮮飯(本人通常都order此飯)配香芒珍珠茶
D飯都好, 配埋有香草味既汁
個飯$25都ok la, 可以一試

不過配特飲+$8有D貴
吾係太好飲, D珍珠(粉圓)冇咬口, 芒果汁....普通

2004-07-21 3 瀏覽
我覺得MK果間有d偏僻....咁岩果日多人''行女人街ge一條路發現ge~~~我就食過兩次....第一次就係食晚飯...我叫個芝士雪魚焗飯''雖然等耐少少....(可能我心急la)但個飯好香,,,勁大碟''個面係地,,,焗得好令@@我個fd就叫個芝士焗海鮮飯,佢話好好食,好足料,廿幾蚊都好抵食''第二次食下午茶我叫沙津餐味道都唔錯''不過都係欣賞佢d焗飯多d下次去試甜品先* 冷氣有d凍 仲有好似要+$1服務費
我覺得MK果間有d偏僻....
咁岩果日多人''行女人街ge一條路發現ge~~~
我就食過兩次....
第一次就係食晚飯...
我叫個芝士雪魚焗飯''
雖然等耐少少....(可能我心急la)
但個飯好香,,,勁大碟''
個面係地,,,焗得好令@@
我個fd就叫個芝士焗海鮮飯,
佢話好好食,好足料,
廿幾蚊都好抵食''

下次去試甜品

* 冷氣有d凍
仲有好似要+$1服務費
2004-06-17 2 瀏覽
漏左講添,個日見佢個MENU,甜品個欄有款甜品同御品居個真心湯圓一模一樣, 賣$12三粒, 下次大家可以去比較下
2004-06-17 2 瀏覽
個日又去食啦, 芝士焗海鮮飯料多芝士味濃,水準一樣keep得咁好, 但order了一杯青蘋果奶就好難飲,味道異常怪, 又唔似juice又唔似milk,好似未打好咁, 下次都係飲番coffee或tea隱陣d.不過佢咁細細間舖都要咁多伙計好似唔駛咁多, 同埋佢d杯用膠杯就好怪, 幼稚園咩!
2004-06-16 0 瀏覽
估佢唔到,在女人街入面,會有一間咁0既野,睇落去四四正正,都幾光猛,我個friend帶左我入去食,佢話食過幾好食喎,咪入去囉,我同佢各自叫左個焗飯,係咩飯我就唔記得喇,但係唔差囉,真係好熱,仲有order左個牛他柳粒,唔鞋口,加十蚊就食到,幾好幾好,原來呀,呢間野係同金太郎同一間架!~
2004-05-27 8 瀏覽
價錢便宜,食物質素一般,但最起碼夠熱,焗類,小食和飲品的選擇也不少。以此價錢來說,可以一試。
2004-05-16 4 瀏覽
我和2個朋友去食叫左個三文魚焗飯(d三文魚太聲)牛肉粒飯唔錯芝士焗年糕就唔好try芝士金菇唔錯奶昔唔錯不過檸水唔好try
我和2個朋友去食
叫左個三文魚焗飯(d三文魚太聲)
牛肉粒飯唔錯
芝士焗年糕就唔好try
芝士金菇唔錯
奶昔唔錯
不過檸水唔好try
2004-04-19 18 瀏覽
之前成日看到網友俾好評,已經想試試星六,陪朋友食lunch,佢很喜歡吃焗rice(cheese迷)大約4點去到都有幾張table空但轉頭full晒,勁這裡choice不算多叫左:1.芝士銀雪魚焗飯($25+$3cold drink),始乎個個都推介,咁就要試試,炒底喎,有d 驚喜,魚size確是少一點,都算不錯,如果d飯中無左d甜菠蘿...好怪囉,又甜又鹹.2.芝士金菇焗意($18 tea set +$3 cold drink) 朋友仔話淡,am....我覺都ok,d白汁不夠濃,可能係金菇煮時會出水啦,不過本人不太like食咁粗o既意粉囉...味道一段不過佢d lemon tea味道超怪,好有自來水味叫佢少甜,同我地走甜加完甜,杯野不用drink tim....好彩個watress都醒問我地考唔考慮change other drink(可能經理見到)我地轉左凍燉蛋白($+8)估不都比其他所謂的糖水鋪好味原價也不算貴($12)total:$58 連加一
之前成日看到網友俾好評,已經想試試
大約4點去到
都有幾張table空
但轉頭full晒,勁
這裡choice不算多
叫左:
不過佢d lemon tea味道超怪,好有自來水味
叫佢少甜,同我地走甜
加完甜,杯野不用drink tim....
好彩個watress都醒
我地轉左凍燉蛋白($+8)
估不都比其他所謂的糖水鋪好味
原價也不算貴($12)
total:$58 連加一
2004-03-07 0 瀏覽
我自覺在旺角諗食乜是好煩,上月同班friend在旺角諗來諗去, 都唔知食乜好, 當我們行到去女人街, 其中一個friend話之前食過, 唔錯, 咁咪去食law,一路, 大家各有評價, 大家各有評價, 總體是好評, 味道唔錯, 價錢唔貴, $3x, 環境都乾淨, 幾舒服, 我打算下次去旺角食飯再去。
2004-02-05 8 瀏覽
裝修無乜特別,不過食物都算幾好!唔記得1800後定1830後小食半價仲抵!最鐘意個三文魚焗飯...不妨一試!
2004-02-02 0 瀏覽
成班friend一齊去食,每人三十蚊有找,碟頭ok,唔係紅螞蟻個d細細隻隋圓形碟,係圓碟,大d無咁厄錢,食女仔重可以兩個人share呢我地食左個肉醬焗飯,汁多好味,正! 芝士銀雪魚焗飯,味道好,但魚size略為少一點,ok! 芝士金菇焗飯, 味道ok, 但無肉係度好似唔係咁飽, 細食女仔會ok, 男仔就未必得啦! 有個焗意粉,但意粉份量少了一點!呢度總括來說味道不錯,size無平日d專焗店咁厄錢,價錢又平,每款焗飯都有好多芝士,岩晒芝士lover,唔錯!!
2003-12-17 3 瀏覽
要左一個餐,有個湯意粉(唔係好記得咩料),有隻熱狗,有杯飲品咁..而我同伴就點左一個湯意粉係忌廉湯底,好好味..食完個意粉都六成飽,再食埋件熱狗就真係飽到上心口..不過食完之後有段小插曲,事關佢地個廚房開住門,見到佢地d 員工一身衣著都幾企理,比人感覺間鋪幾整潔,不過當我正想同同伴講既時候,就望到廚房內有隻似貓既老鼠,d 員工急急腳趕走左隻野,不過出面負責招呼個姐姐見到我目睹整個過程都尷尬咁笑左一下..anyway,我始終認為間野0係旺角黎講己經算幾乾淨,我會再去..
2003-12-16 9 瀏覽
我order左一個白汁芝士焗銀鱈魚飯,除左一d我唔鍾意o既不知名菜,成個飯都幾香好好味,仲好熱tim!佢d飲品都好大大杯,咁樣埋單都只係$26,真係好平。