2005-05-24 14 瀏覽
lunch time 去食, 諗住呢一帶的餐廳都會幾快, 結果等左半個鐘先有野食到. 趕住返工真係俾佢激死, 問極佢都俾唔到個滿意的反應.食物: 見佢叫牛牛, 梗係試下牛啦. 唔錯, 以呢個價錢算係好食. 我個朋友食pizza, 但好似係現成買來"叮" 果d 咁.服務ma ma 地, 因為d 野咁遲來已經唔係好想食, 不過如果你唔係趕時間, 值得一"等".

平就真係好平,焗飯都係$25,仲有d十幾蚊o既野食.而且d野食都幾特別添!不過味道就真係麻麻啦....(食左個法式pizza同三文魚焗飯+木瓜奶)d 人又唔騷你咁,地方又逼又窄,行又冇掟行,坐又冇掟坐,逼到好似沙甸魚咁,太差了!
2005-05-12 4 瀏覽
每一次黎親旺角都差唔多去呢一間食飯嫁,因為呢度都算平又好食, 焗野即叫即焗,連埋飲野都係加兩三蚊咁啦!我諗係旺角都冇咩店舖有佢既水準啦!
2005-05-12 5 瀏覽
呢度的食物水準只係一般,特別係有些菜色我嫌味精過重,試過食一味芝士焗菜胆,好咸!不過,我都係好鍾意嚟呢度,差不多每次去旺角都會去,點解,因為而呢度係旺角區才有的全店禁煙食店,無他選擇。
2005-05-11 1 瀏覽
果次我食飯同叫左2 樣野但記住呀下果2樣野係唔同汁O既但佢黎到又係同一樣汁,一樣味咁我就問D WAITRESS啦,佢話係咁GA BOR,食唔到唔同味咩?我就話我O係深水涉果間食話唔係咁GA BOR佢就冇聲出...我其中一碟食左一粒之後成碟冇食過...醒目O既都CANCEL左佢啦,仲要我比$呀???
果次我食飯
同叫左2 樣野
但記住呀下
果2樣野係唔同汁O既
但佢黎到又係同一樣汁,一樣味

我就話我O係深水涉果間食話唔係咁GA BOR
2005-05-10 2 瀏覽
芝士焗年糕好怪雞架,又硬,但焗飯真的又平又好味,尤其是卡邦尼海鮮焗飯,讚!! 不過要有心理準備環境頗窄及嘈呀
2005-05-05 4 瀏覽
今天三人晚飯時間去到, 初時都唔駛等位, 但後期就要了! 要了芝士焗海鮮飯, 芝士焗三文魚飯及芝士焗秀珍菇意粉! 芝士焗飯, 很香芝士味, 味道也濃烈, 不錯! 但焗意粉就太焾了, 味淡, 不好吃! 又叫了數個小吃, 椒盬螺肉, 魷魚筒, 芝士西籣花及秀珍菇牛肉卷, 全部都只算普通, 但也很便宜!飲品叫了雪糕蘋果茶及木瓜奶, 蘋果茶都算ok, 不難飲, 但有d 過甜, 木瓜奶就不知道了!

(非會員)
2005-05-02 1 瀏覽
佢d 焗飯好好食, 我同過不同的朋友到此, 個個都讚它好味, 不過, 我反覺味道較濃!各位都贊同是它的飲品是很難喝的!環境實在太迫, 想同朋友談耐d, 都唔自然, 且很多人在排隊啊!
各位都贊同是它的飲品是很難喝的!
2005-03-29 3 瀏覽
要在旺角找完全禁煙的食店,可謂絕不容易。但炳記給我的印象猶如鬧市中的一角,氣氛寧靜之餘,加上美味的三文魚焗飯,寫意二字可謂貼切不過。當然,其他焗飯的味道也不錯,芝士湯底的茶餐亦頗有特色。在旺角走得倦了,這裡是歇息的上佳選擇。
2005-03-20 4 瀏覽
之前見到好多網友仔話呢度好好味,同朋友一齊去食...個白汁雞肉意粉都幾好gei,我o地仲叫o左2個小食(金菇牛肉卷, 芝士焗年糕)前者還可以, 後者真係超難食呀,有好大浸膠膠地既味, 食一啖都成碟唔掂...價錢算係平gei, 不過因為佢即焗就會慢少少啦
之前見到好多網友仔話呢度好好味,
同朋友一齊去食...
個白汁雞肉意粉都幾好gei,
我o地仲叫o左2個小食(金菇牛肉卷, 芝士焗年糕)
前者還可以, 後者真係超難食呀,
有好大浸膠膠地既味, 食一啖都成碟唔掂...
價錢算係平gei, 不過因為佢即焗就會慢少少啦
2005-02-23 5 瀏覽
我之前去過深水步和旺角食過,我經常食b餐套(28),很便宜,我有食雪糕,很唔錯~我第一次食焗飯,很好味~~我很飽,我和朋友傾計太久~~唔會趕走,可惜要加一收費,我唔介意~下次我會去幫襯
2005-02-08 0 瀏覽
一向都覺得牛牛幾好味, 尤其係d焗野. 但星期日去食lunch, 叫左一個焗意粉, 再加$3叫多杯熱朱古力. 食晒個飯之後, 諗住想飲杯野, 但一聞已經覺得怪怪地, 之後飲一啖仔, 即刻感到強烈的漂白水味, 個口重有d苦同麻......辛好個店長態度算好, 話會同我換過杯, 但我最後都係cancel左佢算啦....我決定食牛牛都係返去深水埗 算啦~~!
我決定食牛牛都係返去深水埗 算啦~~!
2005-01-30 0 瀏覽
平價焗飯意之選,小食一般,焗類夠熱,但碟底仍有水份,影響味道口感。最大優勢是平,還可申請會員卡,好似十蚊定廿蚊。
2005-01-25 0 瀏覽
佢既葡汁同坊間唔同,分分鐘唔係正式既葡汁,但我覺得個汁好好味,葡汁雞扒飯係最正既,芝士汁雪魚焗飯都好好味,個汁唔太漏,但好rich,滿到瀉,d配菜有西芹果d,好特別,係個魚少左d另一次食海鮮焗意粉,唔好味,汁太少,都係飯正d其實呢間真係唔錯架,d野夠熱,份量足,又平,係d"餸"充滿金太郎既味道,我諗係肉類製法相同掛~?

另一次食海鮮焗意粉,唔好味,汁太少,都係飯正d

2005-01-06 6 瀏覽
上一次光顧牛牛已是去年年初的事。印象中的牛牛跟其他旺角的年輕人食店差不多--價格相宜、以同類食品作賣點、食物不算好吃,能飽肚就是、侍應生年輕但缺乏經驗、服務不合格……牛牛的以焗飯或粉麵為主,算是在旺角味精叢中一個比較清新的選擇。相隔差不多一年,覺得牛牛的服務系統化了不少。從前的店員都是年紀很小的小妹妹,不是小看年輕人,不過真的是明顯的缺乏訓練而經常出錯。這次光顧,牛牛明顯想改善服務,有店長以外,員工的態度比從前積極有耐性,而且還在牆上貼上員工架構圖,不錯!好,廢話說完。這次點了「腿片豆腐肉醬飯」,看名字和圖片後,以為會有火腿、豆腐、肉醬,上檯時才知道原來「腿片」是用來形容那些片狀的豆腐的……不過,沒關係,有了不一定會比現在的配搭好!這個肉醬飯,大概可以把它當成茄汁免治牛肉飯看待--我們常吃的免牛飯一般會加蛋,這個點綴雖好,但不免會覺得滯膩。現在配上滑豆腐,把肉碎的滯膩平衡過來,很清怡。希望牛牛再努力,多創作新菜,那在旺角便不用捱味精了。
上一次光顧牛牛已是去年年初的事。

希望牛牛再努力,多創作新菜,那在旺角便不用捱味精了。