2021-02-10 536 瀏覽
天氣一凍左就好想去食燒肉(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)叫左呢個小王子套餐👭FRIEND TASTIC MEAT SET 份量兩個人我覺得岩岩好 $698有五款肉類(韓牛西冷,蔥蒜牛五花、大蔥牛舌、韓牛前胸肉、醬油霜降牛小排同厚切黑毛和牛)小食有辣炒年糕 同幾款伴菜(可以refill)伴菜偏甜,唔知係咪就番小朋友食物質素都唔錯牛肉都新鮮~ 食完到而家仲心思思想食多次🥰場內有見到playroom 可以俾小朋友玩(疫情關係關閉左)下次再帶小朋友黎玩同食一次滿足幾個願望❤️🙌🏻只要惠顧小王子任何一款套餐,即可加$98加配限量版 - 「小王子座枱無線充電器一個」,數量有限,先到先得!👭FRIEND TASTIC MEAT SET 喺表達小王子與朋友間嘅友誼,今個冬天就可以與小王子係炑八韓烤內一同度過暖暖冬日時光。📍 炑八韓烤親子餐廳 (觀塘)觀塘鴻圖道90號2樓
天氣一凍左就好想去食燒肉(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

叫左呢個小王子套餐
👭FRIEND TASTIC MEAT SET

份量兩個人我覺得岩岩好 $698

小食有辣炒年糕 同幾款伴菜(可以refill)

伴菜偏甜,唔知係咪就番小朋友

食物質素都唔錯

牛肉都新鮮~ 食完到而家仲心思思想食多次🥰

場內有見到playroom 可以俾小朋友玩
(疫情關係關閉左)

下次再帶小朋友黎玩同食
一次滿足幾個願望❤️

📍 炑八韓烤親子餐廳 (觀塘)
觀塘鴻圖道90號2樓
2021-02-09
午餐
2020-12-11 574 瀏覽
最近竟然比我發現咗「小王子🤴🏻」出現左起炑八韓烤到,仲唔即刻趁機會帶我嘅大少去大飽口福一下咩本身就好鍾意黎呢度食嘢,因為晚市除咗有任食嘅爐邊蛋🥚仲有我最鍾意嘅就係粟米芝士🧀小王子2人套餐Le Petit Prince & Rose都幾抵食,仲可以包埋嘢飲添特級牛肋骨🥩大紅蝦🦐復活!貝身肉🥩韓式秘製醬油豬五花🥩黑毛豬背肉🥩梨汁雞肉🥩炑八特製護心肉一上枱就見到擺盤非常之精緻📸我同大少🤴🏻都不禁相機食先。一向出去食韓燒,我都大愛牛肋骨,貪佢大大條,抵食夾大件。而且食落口感非常之軟稔,入口甜甜地咁,令人欲罷不能。另外韓式秘製醬油豬五花亦超級推薦,雖然佢唔係平時嗰啲厚切五花腩,呢個比較偏向薄身,但係就比較容易燒得熟。而且燒完之後,因為脂肪比例適中,仲係非常之Juicy。梨汁雞肉非常香滑青檸梅子梳打🍹荔枝梳打🍹水果味道清新,而且無死甜,覺得梅子味酸酸甜甜仲好開胃添。因為呢個係餐廳親子餐廳嘅緣故,雖然疫情之下兒童學園係冇開到,但係環境非常之韓風,非常適合打卡📸

小王子2人套餐Le Petit Prince & Rose
都幾抵食,仲可以包埋嘢飲添

特級牛肋骨🥩大紅蝦🦐
一上枱就見到擺盤非常之精緻📸我同大少🤴🏻都不禁相機食先。

梨汁雞肉非常香滑

青檸梅子梳打🍹荔枝梳打🍹
水果味道清新,而且無死甜,覺得梅子味酸酸甜甜仲好開胃添。

小王子來了炑八韓燒 ,非常適合打卡。今曰孖老公黎炑八,觀塘鴻圖道分店。量完體溫消毒雙手後,就已經見到有小王子口罩夾(偷笑)。怕食到衣服污糟, 女店員即送上即棄圍裙, 非常細心有禮,讚!小王子餐牌有2個套餐,我們食了《燒肉套餐》。職員先下邊邊的芝士粟米粒和泡菜蛋(可不加泡菜)是拉絲芝士,讚!食完仲可以加。韓餐就是有很多精緻前菜: 青瓜昆布,大豆芽菜,醃蘿蔔,泡菜,沙律。😋燒肉套餐:韓牛西冷, 蔥蒜牛五花, 大蔥牛舌, 韓牛前胸肉, 醬油霜降牛小排,厚切黑毛和牛。哇!哇!哇!擺盤隻牛牛好吸睛,牛牛的各種部位都可品嚐,肉脂分佈非常均勻,尤其霜降牛小排, 油脂分佈真的霜降似的,肉質鮮甜,牛肉很新鮮,厚切和牛仍然軟滑,我最喜愛牛小排,牛舌。辣炒年糕:唔太辣,口感軟彈,有幾塊魚片爽口。荔枝梳打:賣相精緻,好大杯,又有果肉。食飽飽。超滿足。場內環境優美。仲好適合打卡tim。so happy惠顧小王子任何一款套餐,即可加$98加配限量版 - 「小王子座枱無線充電器一個」,數量有限,先到先得!
小王子來了炑八韓燒 ,非常適合打卡。

今曰孖老公黎炑八,觀塘鴻圖道分店。

量完體溫消毒雙手後,就已經見到有小王子

前菜

燒肉套餐:

燒肉套餐

辣炒年糕:
唔太辣,口感軟彈,有幾塊魚片爽口。

炒年糕

荔枝梳打:
賣相精緻,好大杯,又有果肉。

牛舌
2020-12-06
午餐
燒肉套餐
炒年糕
2020-12-07 387 瀏覽
觀塘炑八韓國燒烤親子餐廳係小朋友鍾意去食同玩嘅地方,但係疫情下暫時唔可以玩入面嘅兒童天地,但小朋友都好掛住佢哋嘅韓國燒烤所以專程去食。我哋order咗小王子套餐,入面包括韓式秘製醬油豬五花、黑毛豬背肉、梨汁雞肉、炑八特製護心肉、同埋大紅蝦,自選飲品揀咗荔枝梳打同埋藍天使梳打。五花豬腩啖啖肉,韓式秘製醬汁又好味。黑毛豬背肉就有好鮮嫩嘅豬肉味。梨汁雞肉就超juicy。炑八特製護心肉肉質超嫩而且有咬口。大紅蝦就超有海鮮味同埋蝦膏都好多 。兩杯飲品就係打卡之選,藍天使梳打就係波子汽水嘅味道,荔枝梳打就有原粒荔枝喺梳打裏面。提提大家,隨餐加98蚊換購限定珍藏版小王子發光座枱無線充電器一個。去食韓燒,炑八永遠係我首選。

2020-11-23 401 瀏覽
我愛小王子又愛韓國燒烤食肉獸嘅我今日帶埋囡囡黎到觀塘呢間親子餐廳今期主題係小王子系列小王子套餐分別有【獨一無二套餐】&【燒肉套餐】;我同囡囡就叫獨一無二套餐 套餐包括有:韓式秘製醬油豬五花黑毛豬背肉梨汁雞肉炑八特製護心肉大紅蝦迷你泡菜煎餅或自選杯飲品荔枝梳打藍天使梳打青檸梅子梳打柚子檸檬梳打夏恩菠蘿梳打我就最鐘意食醬油豬五花,甜甜地肉質嫩口又多汁,啖啖肉嘅口感超豐富;大紅蝦又大又新鮮黑毛豬背肉肉質夠實唔會太油膩梨汁雞肉小朋友至愛,雞肉入味又嫩滑整個套餐食物份量都剛剛好!隨餐仲可加$98換購限定珍藏版小王子發光座檯無線充電器
我愛小王子又愛韓國燒烤

柚子檸檬梳打
夏恩菠蘿梳打

大紅蝦又大又新鮮
黑毛豬背肉肉質夠實唔會太油膩
梨汁雞肉小朋友至愛,雞肉入味又嫩滑
整個套餐食物份量都剛剛好!

隨餐仲可加$98換購限定珍藏版小王子發光座檯無線充電器
2020-11-22 252 瀏覽
女女向來喜歡小王子,知道炑八韓烤推出小王子燒肉套餐,即刻帶她去。觀塘炑八韓烤親子餐廳裏面有好多小王子嘅布置,仲有小王子聖誕樹可以影相,女女仲收到一張小王子聖誕卡,好開心。我哋揀咗Le petit prince & rose獨一無二套餐$498 ,包括特級牛肋骨,韓式秘製醬油豬五花,黑毛豬背肉,梨汁雞肉,炑八特製護心肉及大紅蝦。另外可以選擇迷你泡菜煎餅或2杯飲品特飲, 我哋揀咗荔枝梳打同青檸梅子梳打。幾鍾意特製護心肉, 護心肉系豬嘅肝臟同橫隔膜之間嘅肉,肉味濃郁,加上餐廳醃得入味,韓式醬料甜甜地好好食。呢個套餐都食得幾飽,因為前菜可以無限添加,仲有芝士粟米邊同蛋邊。

2020-11-21
2020-11-12 451 瀏覽
最近覺得韓燒好食過日式燒肉,估唔到觀塘都有正宗韓燒食!昨日就試咗新推出嘅小王子烤肉套餐,牛肋骨十分厚切,牛味濃,而且份量多,夾生菜加辣醬青椒,好似去左韓國咁!驚艷嘅係大蝦肉質彈牙,非常新鮮,食落去一啲都唔似雪藏蝦。另外好似五花肉點油鹽都真係幾不錯👍🏻爐邊蛋,芝士,前菜都係任添,好抵食😋泡菜添添,係另一個口味,海帶口味新鮮,酸酸甜甜, 很開胃。套餐仲包兩杯嘢飲,卡位闊落,坐得好舒服。特別之處係呢間餐廳係一間親子餐廳,小朋友可以玩波波池。
最近覺得韓燒好食過日式燒肉,估唔到觀塘都有正宗韓燒食!

驚艷嘅係大蝦肉質彈牙,非常新鮮,食落去一啲都唔似雪藏蝦。

2020-10-18 1024 瀏覽
近期疫情經常要叫外賣返公司食,諗都諗到頭都爆之餘,食都食到好悶吖!最近…被我發現一間在公司附近的餐廳“炑八”,因為地點好近公司,可以方便我外賣自取,而且食物賣相及質素都很好 。我叫左一份午餐…雞扒蛋包飯$42(外賣需加$1),可打定電話訂左先,大約20分鐘左右就可以自取,而且外賣自取有9折$38咋…真係超抵食啊!雞扒份量有4小塊咁多,仲有沙律菜托底,而且蛋包飯份量都多架。細食女仕share都可以。相信我會經常幫襯👍🏻

相信我會經常幫襯👍🏻

2020-06-09
20 分鐘 (外賣自取)
2020-07-10 1943 瀏覽
좋은 하루 되세去咗觀塘間韓國親子餐廳舒服好座 食嘢不錯Book左6:30pm入場 先食兒童餐 遊玩區7:00pm入場玩到9:30 pm同朋友傾吓計韓燒下 飲下水飲下酒 有韓國衫着 ig/fb like 下又有即影即有相 4R 俾你keep 我見都有幾枱人食生日飯雖然位置有點偏遠 但係勝在有得玩有得食小童$130@ 包一個兒童餐 大人mon charge $120@ 自己叫嘢食無限refill kimchi egg & corn cheese 係個爐邊食, 仲有無限refill kimchi 各種前菜佢嘅泡菜略帶甜 幾好味 另外白蘿蔔 海帶 都相當好味😋

좋은 하루 되세去咗觀塘間韓國親子餐廳

另外白蘿蔔 海帶 都相當好味😋

扭波波
扭波波
2020-07-03 1210 瀏覽
趁著71回歸,跟朋友到MEGA BOX吃韓燒,這裡平日不多人,但到假日人流如鯽,因為這裡有數間大型零售店如AEON及 IKEA均有MEGA STORE在這。說回木八韓燒,在以前香港曾經非常流行放題自助,但這裡是套餐或單品。別的店通常都是用大家熟知的瓦斯和鐵盤。這裡的烤爐是用網燒,好處是火更能直接燒灼肉及蔬菜。另外流行的爐邊蛋亦奉上,我們選擇了牛肋骨大蝦及豬五花用午餐。套餐有海帶飯及湯奉上,小菜泡菜及芽菜及蛋可以不斷翻碟。烤肉時在微凸起的網中間放肉片,吃時加泡菜、豆芽、蒜頭、辣椒,吃起來更美味。牛肋骨事先醃製,吃時不用沾醬已非常美味。五花豬肉則蘸醬吃或以生菜包泡菜更美味。套餐內有附小量南瓜片及冬菇,份量小的可憐。不過有泡菜無限可以彌補一下蔬菜不足。韓國人烤肉偏向吃肉的原味,烤肉蘸醬則有3種,一種是燒肉汁,另一種大醬(豆醬),及鹽粒。整體上份量足夠及美味。

整體上份量足夠及美味。
2020-07-01
5 分鐘 (堂食)
  • 牛肋骨
2020-05-19 2202 瀏覽
疫情關係一家人星期日係屋企食飯🏠,我哋訂咗炑八韓烤嘅燒肉外賣返嚟食。whatsapp 落單滿 $600 就可以外賣到家(需提早一日),輕輕鬆鬆係屋企等食今次叫咗4人份嘅「最強肉食套餐 」($622):🐮風味牛肉拼盤 (牛前胸肉4件、蔥蒜牛五花8件、汁燒牛小排6件、大蔥牛舌8件)🐷炑八豬肉拼盤 (梅花肉4件、梨汁五花肉8件、特製護心肉8件)🐮特級牛肋骨1條🐔甜辣炸雞全份🐔梨汁雞腿肉8件🍙 紫菜包飯(牛肉)1條🥗 燒烤素菜(牛油金菇、粟米、冬菇、南瓜)🥤 飲品四罐啲肉幾新鮮,我最鐘意牛肉拼盤,每一款肉都好好食🤤揚揚爸爸就大讚牛肋骨好正👍紫菜包飯啲小朋友好鍾意食,真係大滿足成個餐份量都幾多,我哋5個人都差啲食唔晒,抵食👍

今次叫咗4人份嘅「最強肉食套餐 」($622):
🐮特級牛肋骨1條
🐔甜辣炸雞全份
🐔梨汁雞腿肉8件
🍙 紫菜包飯(牛肉)1條
🥗 燒烤素菜(牛油金菇、粟米、冬菇、南瓜)
🥤 飲品四罐

成個餐份量都幾多,我哋5個人都差啲食唔晒,抵食👍
2020-04-18 2051 瀏覽
難得要返工嘅日子,梗係要食好D啦😝今日嚟到原本係親子餐廳嘅【炑八】,見到佢有波波池玩,但疫情關係已經收起晒D波波🙈叫咗個set lunch,今時今日食個晏閒閒哋都五六十蚊,但呢度只係 $42,仲有3款泡菜任添任食😮👍🏻【雞扒蛋包飯】雞扒夠嫩,蛋都炒得好滑😋入面係茄汁炒飯,食落有少少黑椒味好開胃👍🏻👍🏻👍🏻高質又平價嘅lunch加埋舒服嘅環境,下次一定要再嚟呀!😌
難得要返工嘅日子,梗係要食好D啦😝

【雞扒蛋包飯】

高質又平價嘅lunch加埋舒服嘅環境,下次一定要再嚟呀!😌
2020-02-17 2106 瀏覽
這裏的韓式下午茶非常抵食,而且份量好多,今次叫咗韓式炸雞與薯條,炸雞好入味,外脆內軟,雞肉多汁,與韓式醬配合得非常好,泡菜都好食,今次套餐仲包埋粉絲,但係太飽啦,都食唔晒,仲有一杯有汽飲品,水果味都唔錯,我覺得韓式炸雞就係要配汽水,先至好味,下午茶時分唔算好多人,仲可以坐到卡位,地方都好闊落,知道佢好似仲有個小型遊樂場,可以比親子玩,如果有小朋友,都係一個可以玩、可以食嘅地方,唯一唔方便係距離地鐵站比較遠,要行大概10分鐘左右,所以要食就要預時間。

飲品及小菜
下午飲茶套餐
粉絲
炸雞薯條

飲品及小菜
下午飲茶套餐
炸雞薯條
2020-02-17 1358 瀏覽
想帶小朋友放電⚡️又想食埋野?炑八韓烤親子餐廳就岩啦淳淳一去到見到個波波池開心到呢🤣小朋友玩既地方好乾淨仲有好多野玩櫉房仔、車車🚗、化妝鏡等係小朋友見到都鐘意餐廳既裝修都好令好似去左韓國🇰🇷咁仲有得著韓服😍啲衫好新好令我同bb果件係親子裝野食方面我勁鐘意食大醬湯配紫菜飯好好食😋成碗比我食晒🤣仲有韓燒點少得牛全部牛去好正燒完入口有汁滲出嚟🤤甜品都好鬼大個幾個人食都夠食丫絕對會再去🤩
想帶小朋友放電⚡️又想食埋野?
炑八韓烤親子餐廳就岩啦
淳淳一去到見到個波波池開心到呢🤣
小朋友玩既地方好乾淨
仲有好多野玩
櫉房仔、車車🚗、化妝鏡等
係小朋友見到都鐘意

燒完入口有汁滲出嚟🤤

甜品都好鬼大個
幾個人食都夠食丫

絕對會再去🤩
新年日日食新年菜食到好淹悶?一家大細有小朋友又係燒肉控的朋友,可以試下以下介紹的韓燒親子餐廳,大朋友食得自在,小朋友玩得開心~ 新年期間推介超抵食賀年餐 「韓牛總動員岀動」韓燒拼盤有🐮韓牛西冷、霜降牛小排、韓牛貝身肉、大八爪魚、韓式大蝦、韓式梨汁雞肉 ~ 韓牛入口即溶,嫩滑多汁,啖啖肉好有牛味仲有韓國人新年必食嘅九節坂是古代是韓國宮廷料理中的前菜口感爽脆,食韓燒點可以冇大醬湯紫菜飯架,最後仲有甜品Orea冰沫咁先夠完滿。食飽飽再陪小朋友去遊樂區玩滑梯、波波池、煮飯仔....再同埋小寶最愛Elsa打咭,職員仲預備左節目俾小朋友學整風車工作坊,臨走仲派大利時俾小朋友~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 炑八韓烤親子餐廳觀塘鴻圖道90號2樓 #炑八韓烤親子餐廳 #韓烤親子餐廳 #親子好去處 #假日好去處 #hkfoodie #hkmamablogger #小寶姐 #Annielittlecake

新年日日食新年菜食到好淹悶?

大朋友食得自在,小朋友玩得開心~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
炑八韓烤親子餐廳
觀塘鴻圖道90號2樓