2021-10-27 73 瀏覽
已經嚟過幾次就來萬聖節餐廳已經換上萬聖節佈置好有氣氛遊戲區亦都多咗好多新嘅玩具小朋友玩唔厭每次嚟到都要第一時間入去玩今期有釜山海之物套餐有我最愛燒鰻魚、釜山八爪魚🐙超級大隻彈牙爽口醬油五花腩、梨汁雞肉、豬皮🐖、霜降牛肉🐮哩個套餐都係$588 兩個大人夠曬飽仲有無限添加嘅前菜!叫咗4,5轉!遊戲區小朋友收費係$130仲包一碟小朋友前菜玩足2個幾鐘,食埋野,價錢合理。所以我地久唔久就嚟一次!不過遊戲區星期一至四就下午4:00之後先開如果想來玩嘅記得留意啦
已經嚟過幾次
就來萬聖節餐廳已經換上萬聖節佈置
好有氣氛
遊戲區亦都多咗好多新嘅玩具
小朋友玩唔厭
每次嚟到都要第一時間入去玩
今期有釜山海之物套餐
有我最愛燒鰻魚、釜山八爪魚🐙超級大隻
彈牙爽口

醬油五花腩、梨汁雞肉、豬皮🐖
、霜降牛肉🐮
哩個套餐都係$588 兩個大人夠曬飽

仲有無限添加嘅前菜!叫咗4,5轉!
遊戲區小朋友收費係$130
仲包一碟小朋友前菜
玩足2個幾鐘,食埋野,價錢合理。
所以我地久唔久就嚟一次!
2021-10-27 83 瀏覽
今日丫妹係觀塘學完嘢,一於埋飯先返屋企。同小朋友去街最方便就係揾返間親子餐廳。一入到呢間餐廳就見到好大個遊樂場,地方寬敞,大人可隔着玻璃觀看小朋友玩耍,設計夠細心。除咗遊樂設施提供,仲有韓服體驗。小朋友仲可以去扭蛋,好多野玩❤️仲有兒童餐俾小朋友食!不過妹妹戰鬥力唔高,掛住玩食得好少,所以我地三個人叫左釜山海之物套餐,主菜有牛有雞有魚有肉仲有隻大八爪魚,極豐富。梨汁雞肉:肉質嫩滑,適合小朋友進食醬油五花肉:肉汁豐富,燒烤後香噴噴,香脆易入口霜降牛小排:油脂均勻,入口即溶鰻魚:厚肉無骨,勁肥美豬皮:燒烤後皮脆不油膩,伴生菜食絕對一流八爪魚:肉質彈牙,賣相吸引,絕對是邪惡又美味嘅食物燒烤盤可兩邊放芝士粟米和泡菜蛋,中間則可燒烤食物。前菜有生菜,芽菜,海帶,泡菜,白蘿蔔和辣椒蒜頭都可以無限添加。另外有沙律菜加車厘子很鮮甜。再每人嘆杯蜜瓜梳打和蜜瓜沙冰,內有粒粒波子咁大嘅蜜瓜肉,超爽!成間餐廳以韓屋設計,打咭必到!而家就到Halloween仲有節日佈置,好有氣氛~員工仲主動送上顏色筆和畫冊,一路燒,小朋友就專心畫畫,大人就可以盡情享受燒烤樂趣。

主菜有牛有雞有魚有肉仲有隻大八爪魚,極豐富。

梨汁雞肉:肉質嫩滑,適合小朋友進食
醬油五花肉:肉汁豐富,燒烤後香噴噴,香脆易入口
霜降牛小排:油脂均勻,入口即溶
鰻魚:厚肉無骨,勁肥美
豬皮:燒烤後皮脆不油膩,伴生菜食絕對一流
八爪魚:肉質彈牙,賣相吸引,絕對是邪惡又美味嘅食物

燒烤盤可兩邊放芝士粟米和泡菜蛋,中間則可燒烤食物。

2021-10-26 354 瀏覽
今日同行有小朋友, 所以決定去親子餐廳, 最後揾左呢間坐落於觀塘碼頭旁邊嘅韓國燒烤有play room,又有韓式服裝替換,十分好玩。釜山海之旅行套餐,$862。 係一款包羅萬有嘅燒烤套餐, 基本嘅豬牛雞海鮮蔬菜樣樣都齊, 而且質量仲十分高!釜山八爪魚絕對係 呢個set嘅主角, 原隻八爪魚用經典韓式醬料醃製之後非常惹味。燒好咗嘅八爪魚多汁彈牙!去個釜山嘅都知道釜山嘅鰻魚十分出名, 呢度嘅鰻魚經過燒烤之後皮脆多汁, 咬落啖啖油香。醬油五花肉同韓牛前胸肉係另一大亮點, 燒好之後加蒜片同燒烤醬汁配搭生菜食非常好味。有爐邊蛋同埋芝士粟米 都係呢度燒烤嘅一大特色。蔬菜南瓜車十分應節, 造型十足又好味。

韓牛前胸肉

醬油五花肉

有爐邊蛋同埋芝士粟米 都係呢度燒烤嘅一大特色。

蔬菜南瓜車十分應節, 造型十足又好味。
蜜瓜沙冰
2021-10-25
韓牛前胸肉
醬油五花肉
蜜瓜沙冰
2021-10-26 36 瀏覽
迎接Halloween的韓燒👻上網睇原來先知道鴻圖道都有間韓燒親子餐廳👨‍👩‍👧‍👦無論係一家大小或者情侶👩‍❤️‍👨/朋友👯🏻‍♀️來都冇問題呢度環境幾好而且又乾淨🥳最重要係地下唔會痴立立😎我地選左個釜山海之旅行套餐🐙✈️釜山八爪魚🐙鰻魚🥓五花腩🦐紅蝦👅牛舌🐔單骨雞翼🐮韓牛前胸肉~款式超多每樣少少可以試多d唔同的款式🥕🌶️🥦🍅蔬菜南瓜車,將蘿蔔同南瓜等吸成halloween圖案,有得食又有得睇🤩🐌蝸牛紫菜包飯🍣壽司砌到鍋牛樣😛好有心思🍹蜜瓜沙冰同蜜瓜梳打都好好味🍈而且有好多粒蜜瓜肉😍
迎接Halloween的韓燒👻
呢度環境幾好而且又乾淨🥳最重要係地下唔會痴立立😎
我地選左個釜山海之旅行套餐🐙
🐌蝸牛紫菜包飯🍣壽司砌到鍋牛樣😛好有心思
🍹蜜瓜沙冰同蜜瓜梳打都好好味🍈而且有好多粒蜜瓜肉😍
實在太掛住韓國啦,又冇得去旅行,唯有去食韓國嘢滿足下,兩個人就最啱食韓燒啦!今日去開觀塘睇開倉大減價,順路去炑八韓烤,一上到去個場超大,仲有個親子遊樂場咁,啱晒一家大細你,又有得食有得玩,小朋友仲可以叫個兒童餐添!唔使擔心啱小朋友食,我哋叫咗個無法抗拒釜山海之物套餐,(釜山八爪魚、鰻魚、醬油五花肉、梨汁雞肉、豬皮、韓式小牛排)再加埋少少嘅蔬菜,完全夠晒兩個人食呀!不得不讚個八爪魚超大隻✌️✌️🥳間野最特別就係有芝士粟米同埋任食嘅爐邊蛋🥳🥳最後我哋一人叫咗一杯嘢飲,青肉蜜瓜沙冰加青肉蜜瓜梳打,唔會太甜同埋有勁多粒嘅鮮蜜瓜😜😜**#炑八 #炑八韓烤 #Meokbangbbq #먹방 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓牛 #kid #kidzone #playground #韓烤 #playground #遊玩區 #親子 #親子餐廳**

2021-10-21 79 瀏覽
韓式親子餐廳有提供遊樂設施,一家大細點可以唔去呀….餐廳以韓屋設計仲有韓服體驗,大人小朋友都可以試穿影相留念,仲有兒童餐供應添。無法抗拒釜山海之物套餐:釜山八爪魚🐙份量都好多燒完仲好彈牙,鰻魚成大片燒完魚皮脆卜卜魚身仲好嫩滑.正👍🏻豬皮要推介下先得,我覺得必食燒完口感好似食左100%骨膠原,正到不得了。醬油五花肉,薄薄一片有小小肥小小瘦好味,梨汁雞肉醃完好嫩嘅雞肉😋霜降牛小排肥瘦好均勻入口即溶👍🏻飲品點左青肉蜜瓜沙冰同青肉密瓜梳打,好濃密瓜味大大粒密瓜肉好好飲。

無法抗拒釜山海之物套餐:
2021-10-19
天氣開始涼涼地,夜晚去食下韓燒暖暖身😋我揀左炑八韓烤親子餐廳渡過我愉快既晚餐🤣依間炑八同其他分店唔同,係專for親子既餐廳,有遊樂設施俾小朋友放下電仲可以係度租用韓服同小朋友一齊著黎打下卡影下相📸餐牌除左燒肉之外仲有兒童餐提供添😎餐廳設計係用韓屋為主題做設計,好靚好特別,係度韓燒就好似置身韓國咁,黎個偽韓國之旅吧🤣為食餐單: 釜山海之物套餐🥩 $588首先上左個新鮮沙律,好大盆,菜好fresh好新鮮,加埋美味沙律汁好開胃😎另外有盆新鮮既生菜係for包住燒肉食既🥬前菜有4款: 醃蘿蔔、泡菜、芽菜、醃海帶爐邊淋上香濃芝士同泡菜蛋,好惹味😋前菜同爐邊芝士、泡菜蛋款款都可以任refill啊😋而我揀既套餐好豐富,入面有釜山八爪魚、鰻魚、醬油五花肉、梨汁雞肉、豬皮、韓國辣椒、霜降牛小排😋八爪魚好彈牙又爽口好好口感而且醃過醬料好好味啊😋鰻魚好滑好有彈性,燒完入面魚肉仲係好嫩滑好香啊🥰五花肉油脂分佈平均,肉質好好食好新鮮😎豬皮好彈好正😍雞肉好有肉汁好好味呢🥰牛小排牛味好濃,非常美味😋柑橘鮮橙果茶🍊 $48飲品上面有一塊香甜橙肉😍柑橘鮮橙味好sweet好吸引,邊食韓燒邊飲一流😋青肉蜜瓜梳打🍈 $48滿滿

仲可以係度租用韓服同小朋友一齊著黎打下卡影下相📸
餐牌除左燒肉之外仲有兒童餐提供添😎

為食餐單:
釜山海之物套餐🥩 $588

另外有盆新鮮既生菜係for包住燒肉食既🥬

前菜有4款: 醃蘿蔔、泡菜、芽菜、醃海帶

柑橘鮮橙果茶🍊 $48

青肉蜜瓜梳打🍈 $48

滿滿啖啖肉既時令香甜蜜瓜肉😋飲品係好香甜既蜜瓜味梳打,飲落好chill又解渴🥰
2021-10-15
  • 釜山海之物套餐
2021-10-20 74 瀏覽
曾經食過炑八,不過就真係唔知原來佢係有親子餐廳👩‍👦‍👦都係咁岩想帶姪仔出去玩同食飯,上網search到😆呢到都幾大,佔左成層,好欣賞佢有遊樂設施同埋韓服體驗,可以等無耐性既小朋友可以行開去玩下,大人就可以慢慢嘆返餐飯😝韓國餐廳黎講,呢到都算多野岩小朋友食🥳有兒童餐,呢樣真係好加分!不過,我地都係散叫左d野食😇Staff上泡菜蛋漿先、再加芝士粟米粒、 韓式前菜和沙律!好豐富 燒魷魚:燒緊已經聞到好香!都幾重水份,一剪落去,啲水會噴出黎🤣🤣職員見我燒到一頭煙咁,都忍唔住走過黎幫我燒埋同剪埋🤤燒鰻魚:好好味,又唔使燒太耐,啲皮好重膠質好厚身,幾有口感👍🏻肉質嫩滑,一啲都唔老🤤同埋岩曬小朋友食!豬皮:幾有驚喜,唔漏又唔油膩,口感好爽軟,味道唔錯,重點係無毛😂😎好乾淨香烤醬油豬五花:肥瘦分明,醬汁好入味,油脂好豐富😍邪惡邪惡😈🌸重點係呢到有遊樂區,未走出餐廳,佢已經同我講定佢想再黎食🤭環境:⭐⭐⭐⭐⭐價錢:⭐⭐⭐⭐味道:⭐⭐⭐⭐

環境:⭐⭐⭐⭐⭐
價錢:⭐⭐⭐⭐
味道:⭐⭐⭐⭐
2021-10-19 116 瀏覽
依家有小朋友之後,成日留意依類有小朋友放電地方既餐廳一入到去左面就有個好大既play area, 有玻璃可以睇到小朋友有哂煮飯仔,滑梯,公仔積木,岩哂小朋友玩今次黎食lunch 視察下環境先見到佢有個釜山special menu, 我地就試左個$588 set見到佢有小朋友menud 野食都幾岩小朋友,而且d 樣仲整到趣怪甘泡菜爐邊蛋, 芝士粟米可以refill仲有碗湯飲下先湯都幾鮮味 又多料伴菜款式都唔少, 好鐘意食泡菜口感夠爽,唔算辣芝麻醬沙律d 菜都幾新鮮,夠爽脆話明釜山海之物,梗係要有海鮮包左釜山八爪魚同埋鰻魚成隻八爪魚夠份量,燒完好juicy 又夠味又唔會好韌~好食!鰻魚係燒肉menu 上比較少見燒完d 肉偏實 而且比較多骨左d沾埋隻燒汁食都好味最期待就係燒肉盤~~中間既係霜降牛小排油花好靚,燒完又係勁多汁就甘食已經好正五花肉最緊要燒得夠香脆,就唔會有油膩感加埋生菜泡菜一齊食就一流~雞肉都幾嫩,醃左又夠味豬皮係估唔到甘好食,夠爽脆,正!燒肉始終比較滯,飲杯蜜瓜沙冰,同蜜瓜梳打就解解滯兩杯蜜瓜味都幾濃下~飲完refresh 哂
依家有小朋友之後,成日留意依類有小朋友放電地方既餐廳

有哂煮飯仔,滑梯,公仔積木,岩哂小朋友玩

今次黎食lunch 視察下環境先

見到佢有小朋友menu

d 野食都幾岩小朋友,而且d 樣仲整到趣怪甘

泡菜爐邊蛋, 芝士粟米可以refill

仲有碗湯飲下先

湯都幾鮮味 又多料

伴菜款式都唔少, 好鐘意食泡菜
口感夠爽,唔算辣

芝麻醬沙律d 菜都幾新鮮,夠爽脆

話明釜山海之物,梗係要有海鮮
包左釜山八爪魚同埋鰻魚

成隻八爪魚夠份量,燒完好juicy 又夠味
又唔會好韌~好食!

鰻魚係燒肉menu 上比較少見
燒完d 肉偏實 而且比較多骨左d
沾埋隻燒汁食都好味

最期待就係燒肉盤~~

中間既係霜降牛小排
油花好靚,燒完又係勁多汁
就甘食已經好正

五花肉最緊要燒得夠香脆,就唔會有油膩感
加埋生菜泡菜一齊食就一流~

雞肉都幾嫩,醃左又夠味
豬皮係估唔到甘好食,夠爽脆,正!

燒肉始終比較滯,飲杯蜜瓜沙冰,同蜜瓜梳打就解解滯
兩杯蜜瓜味都幾濃下~飲完refresh 哂

2021-10-19
午餐
2021-10-19 67 瀏覽
今日午餐去咗位於觀塘嘅炑八韓烤親子餐廳,除咗有寬敞嘅兒童玩樂設施之外,餐廳嘅裝修仲以韓屋為主,仲有韓服體驗🤭令到我真係好懷念去韓國旅行嘅日子!黎到韓國餐廳,一碟碟的小菜梗係基本,而佢個燒烤爐仲包左芝士粟米同埋泡菜蛋🤤如果小朋友怕食韓燒太辣唔啱食嘅話,都可以另外點佢哋嘅兒童餐😜今次同朋友叫咗個無法抗拒釜山海之物套餐,包括左釜山八爪魚🐙,鰻魚,醬油五花肉,梨汁雞肉,豬皮,韓國辣椒同埋霜降牛小排!我個人就最欣賞佢哋嘅鰻魚,真係好厚肉好咬口!醬油五花肉我最鍾意燒到佢開始起焦既感覺,好香炭火味!另外霜降牛小排啲紋路都好靚好香油脂味,可惜嘅係只得兩塊🥺

2021-10-17 349 瀏覽
近期先知道原來觀塘都開了炑八韓烤🤩, 位於鴻圖道90號2樓, 這間分店原來是親子餐廳🧒🏻👩🏻, 店內有室內兒童遊樂場🎠🎪, 可供小朋友玩耍嬉戲, 當日還有小朋友在開生日派對🎈🎉非常熱鬧。 見餐廳又有新套餐推出☺️, 就一於試下啦!無法抗拒釜山海之物套餐$588、 青肉蜜瓜沙冰$48和柑橘鮮橙果茶$48。店員先上泡菜蛋漿、芝士粟米粒、 韓式前菜和沙律。 除沙律外,其他全部都可以隨意添加。 🔴無法抗拒釜山海之物套餐: 🔺釜山八爪魚 ~ 原條八爪魚🐙, 燒起來肉質彈牙肥美。 🟥鰻魚 ~ 一邊燒一邊聞到鰻魚散發出濃濃的香氣🤤, 皮脆肉嫩的口感, 鰻魚真是很好吃。 🔺豬皮 ~ 膠質很重,充滿骨膠原的豬皮, 燒起後完全不膩😋。 🟥霜降小牛排 ~ 食韓燒有點少得牛肉,小牛排肉味濃,好味👍🏻! 🔺醬油五花腩 ~ 五花腩配生菜、青椒和蒜頭, 再加些泡菜就更加滋味✌🏻。 🟥梨汁雞翼 ~梨汁甜甜的, 雞肉嫩口。 🔺青肉蜜瓜沙冰🍈 ~ 清新的蜜瓜, 沙冰透心涼。 🟥柑橘鮮橙果茶🍊 ~ 鮮橙果茶香甜又美味。由炑八韓烤開張到現在,我都特別喜歡這間餐廳, 食物種類多又經常推出新菜式, 價錢便宜,是聚會享受美食美酒的好
前菜和沙律

🔴無法抗拒釜山海之物套餐:

🔺釜山八爪魚 ~ 原條八爪魚🐙, 燒起來肉質彈牙肥美。

🟥梨汁雞翼 ~梨汁甜甜的, 雞肉嫩口。

釜山八爪魚和鰻魚

無法抗拒釜山海之物套餐

🔺青肉蜜瓜沙冰🍈 ~ 清新的蜜瓜, 沙冰透心涼。

🟥柑橘鮮橙果茶🍊 ~ 鮮橙果茶香甜又美味。
青肉蜜瓜沙冰$48和柑橘鮮橙果茶$48

由炑八韓烤開張到現在,我都特別喜歡這間餐廳, 食物種類多又經常推出新菜式, 價錢便宜,是聚會享受美食美酒的好地方👏🏻。

2021-10-16
前菜和沙律
釜山八爪魚和鰻魚
青肉蜜瓜沙冰$48和柑橘鮮橙果茶$48
2021-10-17 43 瀏覽
專程再次帶阿女黎食韓燒,著韓服,玩餐飽。美食, 設施,裝修都滿分。食之前玩左陣, 食到一大半又入左室內遊戲場再玩, 親子餐廳最正就係咁喇。結賬後,仲可以扭蛋同韓服體驗, 哇,靚到呢。。。最先上炸雞翼薯條, 以超市手推車為托盤,成功吸引阿女眼球。清爽白桃梳打($48):半隻清甜白桃配忌廉梳打,透心涼。完熟白桃沙冰($48):同樣半隻多汁白桃。$862 暑假遊學團套餐:單骨雞翼/護心肉/月見和牛肩肉扒/醬油五花肉/ 韓牛前胸肉:食物新鮮,充滿色澤,油花分佈非常均勻, 牛有牛味。紅蝦/超大隻,新鮮肉爽口蝦肉彈牙。野菜南瓜車: 用竹籤插上不同動物造型的蔬果, 精緻華麗。 其中南瓜烤熟夠軟夠林又夠甜。炸蝦迷你紫菜包飯($68):話迷你, 但其實一口食唔哂, 始終有飯落肚,感覺夠暖胃。大小朋友都非常滿足。
專程再次帶阿女黎食韓燒,著韓服,玩餐飽。

結賬後,仲可以扭蛋同韓服體驗, 哇,靚到呢。。。

最先上炸雞翼薯條, 以超市手推車為托盤,成功吸引阿女眼球。

清爽白桃梳打($48):半隻清甜白桃配忌廉梳打,透心涼。
完熟白桃沙冰($48):同樣半隻多汁白桃。

$862 暑假遊學團套餐:
紅蝦/超大隻,新鮮肉爽口蝦肉彈牙。

炸蝦迷你紫菜包飯($68):
話迷你, 但其實一口食唔哂, 始終有飯落肚,感覺夠暖胃。
大小朋友都非常滿足。
2021-10-16 51 瀏覽
平時一向都有幫襯開炑八,但係今次係第一次嚟到觀塘呢一間舖頭係因為朋友今次帶埋小朋友一齊嚟,而呢一間嘅韓燒店佢咁啱係一個親子餐廳啱晒一家大細!因為爸爸媽媽係燒緊嘢食嘅時候可以將個小朋友放落兒童區放電!個兒童遊戲專區都環境算幾大下,一班小朋友玩絕對係一個開心嘅地方而且睇得出佢環境都好乾淨唔會好似得其他嘅韓國燒烤舖頭咁油粒粒嘅感覺絕對係安全嘅環境成間餐廳嘅裝修睇得出係以韓屋設計為主嘅所以睇吓入到黎嘅感覺係覺得自己好似返咗韓國雞一樣而入啲先萬聖節張瑾啦所以你都會見到有啲萬聖節嘅裝飾亦都有一啲萬聖節嘅套餐比客人選擇但係今日係食咗釜山系列嘅其中之一個海之物勁多嘢食啦千錯呢啲唔使擔心絕對係無限添加而且爐邊蛋同埋粟米芝士都係嘅前菜都相當之豐富今日係會有葉蘿蔔海帶泡菜同埋芽菜!而我哋個套餐亦都相當唔野少當中包括左豬皮雞肉牛小排五花肉仲有八爪魚同埋鰻魚嘅超級之豐富!不得不讚呢度豬皮佢燒起上嚟唔會好油膩包埋生菜食簡直係一流!而且雞肉燒完之後都可以保持到個肉汁好Juice做得相當唔錯!但係我個人最推介係個鰻魚!好肥美!而家飲品方面我哋就叫咗蜜瓜系列一個係蜜瓜梳打另一個係蜜瓜沙冰唔好以為佢係剩係得蜜瓜嘅糖漿佢哋

但係今日係食咗釜山系列嘅其中之一個海之物

前菜都相當之豐富今日係會有葉蘿蔔海帶泡菜同埋芽菜!
而我哋個套餐亦都相當唔野少

當中包括左豬皮雞肉牛小排五花肉仲有八爪魚同埋鰻魚嘅
超級之豐富!
不得不讚呢度豬皮佢燒起上嚟唔會好油膩包埋生菜食簡直係一流!

但係我個人最推介係個鰻魚!
好肥美!

而家飲品方面我哋就叫咗蜜瓜系列
一個係蜜瓜梳打另一個係蜜瓜沙冰
唔好以為佢係剩係得蜜瓜嘅糖漿佢哋真係有一粒粒嘅蜜瓜喺度俾你食超級足料㗎

呢度簡直就係爸爸媽媽嘅天堂小朋友嘅樂園!另外都會同大家講吓呢一度係提供一個漢服體驗嘅服務所以想打卡嘅朋友都可以嚟呢度玩下㗎
記得依間燒肉店都有好多年歷史 幾年前都已經開始食有一排冇食 今次經過觀塘見到竟然有開有就再試吓啦入到去最特別嘅就係嗰度環境非常之大可能係工廠大廈區附近啦 仲要有一大個位置係專比小朋友玩 睇落去都幾乾淨而且有光猛 我諗如果有小朋友嘅家長一定好開心 等嘢食食嘢想傾吓計嘅時候可以俾個地方佢哋打發下時間 順便自己休息吓😂😂😂一嚟到侍應已經擺低咗三四款嘅頭菜小食 分別有泡菜酸蘿蔔芽菜等等而且仲係無限任食嘅 加埋韓燒版上面嘅爐邊蛋同埋粟米拉絲芝士 都係可以Refill既今次就叫咗一個釜山海之物套餐 $588 入邊包括左有幾種嘅肉類同埋兩杯嘅嘢飲 分別有八爪魚魚肉五花肉雞肉豬皮同埋牛小排一嚟到最震驚嘅應該佢嘅八爪魚 🐙 因為咁樣都真係幾多似係成隻手左右既size 而且是應禮貌態度幾好仲主動過嚟問使唔使幫手燒 所以今次黎食印象都唔錯而且跟餐仲有生菜🥬沙律🥗 可以包住啱啱燒起嘅肉食 沙律🥗中和返油膩感今次叫呢個餐主要係因為覺得咁多餐入邊算係幾健康 因為其實食得牛肉太多都多脂肪㗎 今次見到有八爪魚燒嚟食一嚟覺得幾特別 二來其實八爪魚蛋白質好高而且脂肪含量好低 算係燒肉來講幾健康嘅選擇👍🏻飲品就叫咗菠蘿梳打

今次就叫咗一個
釜山海之物套餐 $588

一嚟到最震驚嘅應該佢嘅八爪魚 🐙

飲品就叫咗菠蘿梳打 飲落去酸酸甜甜 而且味道唔會太甜 都幾Fresh 同燒肉都幾襯

總括嚟講今次嚟到呢度食印象都唔錯 一來地鐵站都唔算太遠 二來地方真係幾大坐得幾舒服 侍應態度都好 食物性價比都OK 所以都幾推介俾大家嚟食

2021-10-12 42 瀏覽
成日喺荃灣遊蕩嘅我 呢日行荃新天地經過餐廳門口 就比烤肉嘅香味吸引左入去 一坐低唔洗幾秒已經成枱前菜 視覺上極為豐富 一碟麻醬沙律🥗 一籃生菜🥬 四小碟韓式泡菜 當然唔少得賣飛佛韓燒獨有爐邊泡菜蛋🍳&芝士粟米🌽 最開心係除左沙律之外 其他都可以不停refill😋˜”*°•釜山海之旅行套餐($698)⛴•°*”˜ 就咁睇menu以為唔係好多野食 但食完其實超級飽 套餐有釜山八爪魚🐙 鰻魚🐟 韓國辣椒🌶️ 韓牛前胸肉🐂 霜降牛小排🥩 和牛肩肉 牛舌👅 同蔥蒜牛五花🧄 仲有幾粒肥大雞脾菇🍄釜山八爪魚好大隻 醃得夠入味 帶少少辣🤏 夠晒鮮味彈牙 韓牛油脂甘香 肉質鬆化 雖然咬起上黎相對上比和牛費勁啲啲 但咀嚼嘅過程中更有牛味 推介蔥蒜牛五花同埋和牛肩肉 牛肉同脂肪比例平均 醃料甜甜地幾好食 仲有嗰隻青BB韓國辣椒 真係唔講得少🔥 辣到不得了 咬左一啖就舉白旗🙋🏻‍♀️🏳️˜”*°•期間限定蜜瓜沙冰($48)🍈🍹•°*”˜ 滿滿香甜清新蜜瓜味 仲食得到粒粒新鮮果肉 夠晒冰凍解渴 清爽涼快🍈🧊 食完隻韓國辣椒真係靠佢黎救命🆘

˜”*°•釜山海之旅行套餐($698)⛴•°*”˜

釜山八爪魚好大隻 醃得夠入味 帶少少辣🤏 夠晒鮮味彈牙