2023-06-13 219 瀏覽
小朋友生日🎂當然揀個啱佢食同啱佢玩既地方啦!朋友推薦荃灣呢間韓燒,我地係門口已見到餐廳入面好大,裝修仲要好colorful,仲一直播住英文兒歌,啱晒小朋友,佢好享受咁跟住兒歌一齊唱。入到餐廳坐低咗,張墊枱紙原來可以填顏色嘅,呢個設計好好吖👍🏻但我先帶小朋友去play room度玩,入面好大,有粉紅色嘅波波池有滑梯🛝,又有小型千秋同廚房仔啱晒細細個小朋友玩,不過估唔到原來過黎食飯除左有野玩之外仲有韓服可以試穿體驗,十分驚喜🤩可以變身成韓仔韓女,留返個回憶都好啊🥰前菜:有生菜、醃蘿蔔、芽菜、泡菜、爐邊蛋、泡菜爐邊蛋和芝士粟米可以任食任添。沙律菜好新鮮同爽脆🥩特級牛肋骨 $288一條長長嘅牛肉配上一隻大大既蝦,十分之吸睛,牛肋肉,用秘制醬油醃製非常入味,肉質柔軟,肉味香濃。怕我地唔識燒,仲會有店員幫忙燒😂😂🥓香烤豬五花 $118油脂分布平均,用生菜、泡菜同蒜片包住食入口肥而不膩🧀🐙芝士帶子八爪魚 $122用錫紙兜上嘅芝士帶子八爪魚,裏面有芝士同羅勒醬,好食😋🍔雞肉漢堡 $92 小朋友最愛食嘅雞肉漢堡,碟邊配有炸薯條和新鮮有機沙律🥗夠晒健康👍🏻🍹香橙乳酪 $42有橙味嘅乳酪酸酸甜甜好特別🍹柚子

🥩特級牛肋骨 $288

🥓香烤豬五花 $118
油脂分布平均,用生菜、泡菜同蒜片包住食入口肥而不膩

🧀🐙芝士帶子八爪魚 $122
用錫紙兜上嘅芝士帶子八爪魚,裏面有芝士同羅勒醬,好食😋

🍔雞肉漢堡 $92

🍹香橙乳酪 $42
有橙味嘅乳酪酸酸甜甜好特別

🍹柚子檸檬梳打 $38
有柚子同檸檬嘅香味😋夠晒清新

🧇水果窩夫 $95
小朋友另一至愛,窩夫配上生果同忌廉,好好食😋

2023-06-13 155 瀏覽
炑八韓烤親子餐廳 - 小朋友放電好去處今日介紹一間位於荃灣嘅親子餐廳,係最近先開幕㗎,超級大嘅空間仲有唔同嘅玩樂設施例如波波池,而且仲有一間韓國餐廳,有韓服體驗,又有好多唔同嘅兒童餐食。兒童入場費 $158入邊除咗玩之外,仲包咗一份小baby 粥糊餐, 可以提供俾六個月到一歲大嘅BB。特級牛助骨 $288份量超多嘅牛肋骨,而且有底味,啖啖肉。香烤豬五花 $118梅花間竹嘅豬五花,輕輕一燒後油分溢出,配上生菜、泡菜、蒜頭一齊吃。芝士帶子八爪魚 $122鮮味嘅帶子,加上爽口嘅八爪魚,配上拉絲嘅熱溶芝士。雞肉漢堡 $92非常紮實嘅雞肉漢堡配上粗炸薯條。柚子檸檬梳打 $38香橙乳酪 $42夏日炎炎叫咗兩杯非常清新嘅梳打同埋乳酪。水果窩夫 $95最後叫咗個滿滿水果,厚身嘅窩夫做甜品
炑八韓烤親子餐廳 - 小朋友放電好去處

兒童入場費 $158

特級牛助骨 $288
份量超多嘅牛肋骨,而且有底味,啖啖肉。

香烤豬五花 $118

芝士帶子八爪魚 $122
鮮味嘅帶子,加上爽口嘅八爪魚,配上拉絲嘅熱溶芝士。

雞肉漢堡 $92
非常紮實嘅雞肉漢堡配上粗炸薯條。

柚子檸檬梳打 $38
香橙乳酪 $42
夏日炎炎叫咗兩杯非常清新嘅梳打同埋乳酪。

水果窩夫 $95
最後叫咗個滿滿水果,厚身嘅窩夫做甜品
天氣咁炎熱🔥,真係要搵番d室內地方玩~最好仲有得食😋😋。最平小朋友108元一位,大人100元一位。最近新開咗間人氣🤩韓風親子餐廳,提供韓式燒烤美食,供應各款新鮮嘅肉類同海產。除咗燒烤外,仲有精緻可愛嘅兒童餐🥰供應,當然仲可以點埋消暑解喝嘅飲品🍹和精美得意嘅甜品😍。我哋點咗以下食品和飲品:🥩特級牛肋骨 $288 牛肋骨加上美味鮮甜嘅醬汁,充份帶出牛肉嘅鮮味。🥩香烤豬五花 $112豬五花肥瘦比例剛剛好,肉質不錯。🐙芝士帶子八爪魚 $122帶子和八爪魚混和芝士一起烤,芝士溶化喺海鮮裡,令人回味無窮。🐧 企鵝泡泡浴 $98企鵝嘅小飯團,小朋友吃得特別滋味。🧇水果窩夫 $95份量十足,香甜嘅水果配忌廉窩夫滿足饞嘴嘅小朋友。🥤🍹柚子檸檬梳打1杯$38 + 香橙乳酪1杯$42 消暑解喝,酸酸甜甜特別醒胃。👉👉仲有點少得玩玩玩呀~~~~~成間playroom 任玩,有滑梯、波波池、廚房仔、超級市場購物區、lego 區和車車等等。😍😍最正係有韓服體驗,成個☀️晨大人同🌙小玥主😂😂。
天氣咁炎熱🔥,真係要搵番d室內地方玩~
最好仲有得食😋😋。
最平小朋友108元一位,
大人100元一位。

最近新開咗間人氣🤩韓風親子餐廳,
提供韓式燒烤美食,供應各款新鮮嘅肉類同海產。
除咗燒烤外,仲有精緻可愛嘅兒童餐🥰供應,
當然仲可以點埋消暑解喝嘅飲品🍹和精美得意嘅甜品😍。
我哋點咗以下食品和飲品:

🥩特級牛肋骨 $288

牛肋骨加上美味鮮甜嘅醬汁,充份帶出牛肉嘅鮮味。

🥩香烤豬五花 $112

豬五花肥瘦比例剛剛好,肉質不錯。

🐙芝士帶子八爪魚 $122

帶子和八爪魚混和芝士一起烤,芝士溶化喺海鮮裡,
令人回味無窮。

🐧 企鵝泡泡浴 $98

企鵝嘅小飯團,小朋友吃得特別滋味。

🧇水果窩夫 $95

份量十足,香甜嘅水果配忌廉窩夫滿足饞嘴嘅小朋友。

🥤🍹柚子檸檬梳打1杯$38 + 香橙乳酪1杯$42

消暑解喝,酸酸甜甜特別醒胃。
👉👉仲有點少得玩玩玩呀~~~~~

成間playroom 任玩,
有滑梯、波波池、
廚房仔、超級市場購物區、
lego 區和車車等等。
😍😍最正係有韓服體驗,
成個☀️晨大人同🌙小玥主😂😂。
特級牛肋骨 $
香烤豬五花
芝士帶子八爪魚
企鵝泡泡浴
水果窩夫
香橙乳酪1杯
柚子檸檬梳打
2023-06-09
10 分鐘 (堂食)
特級牛肋骨 $
香烤豬五花
芝士帶子八爪魚
企鵝泡泡浴
水果窩夫
香橙乳酪1杯
柚子檸檬梳打
2023-06-12 122 瀏覽
終於有新開嘅親子餐廳平時都有去開官塘分店不過上網見到荃灣哩到遊戲區又大又多啲野玩有超深波波池,遊戲區仲有超市、化妝枱、嬰幼兒區等,即刻book位嚟玩同食可能因為系親子餐廳,前菜同其他分店有所不同,都系一啲唔辣小碟頂級霜降牛小排 $188一碟6塊,入口既溶,牛味較岀韓國鰻魚$256魚骨較粗大,小朋友就唔鐘意食。韓國公主蛋包飯城堡$98蟹柳絲,薯仔,紅蘿蔔,粟米,蛋包飯哩間分店有多款甜品都非常出色蘋果香蕉富夫 $95可愛熊仔造型加上生果窩夫外脆內軟👍🏼
終於有新開嘅親子餐廳

平時都有去開官塘分店
不過上網見到荃灣哩到遊戲區又大又多啲野玩
有超深波波池,遊戲區仲有超市、化妝枱、嬰幼兒區等,
即刻book位嚟玩同食

頂級霜降牛小排 $188

一碟6塊,入口既溶,牛味較岀
韓國鰻魚$256

魚骨較粗大,小朋友就唔鐘意食。

韓國公主蛋包飯城堡$98

蟹柳絲,薯仔,紅蘿蔔,粟米,蛋包飯

哩間分店有多款甜品都非常出色
蘋果香蕉富夫 $95

可愛熊仔造型加上生果
窩夫外脆內軟👍🏼

2023-06-10 164 瀏覽
喺愉景新城,一家大細好去處乜都有嘅愉景新城,新開咗炑八燒烤,同其他分店不同之處,呢度有烘焙工作坊,同埋佔地超大嘅波波池樂園,裝修非常之新,仲有好多細心位,非常值得黎。爐頭新設計,凹咗入去嘅燒烤爐,抽油煙喺旁邊,唔再係喺上邊吊一條麻鬼煩嘅抽氣管嘢落嚟,完全同對面係冇隔膜,同埋真係好乾淨,而家有三邊坑,唔使再怕小朋友唔食泡菜蛋要分開落,真係好細心。照舊前菜、蛋同芝士可以refill ,食住等嘅時候都已經Refill左一輪,飽咗一輪。不能夠不提先嘅係佢嘅遊樂場,有個夢幻波波池,大人都可以落去玩,瀡滑梯就免喇,有唔同嘅corner,有一部份係比較少嘅小朋友玩嘅sir滑梯千秋,另外其他基本野煮飯仔砌積木,仲有小朋友用要腳行嘅車車, signature嘅係有齊齊整整嘅ikea毛公仔系列,成日行過ikea都好想買但永遠都唔會買,而家一次過可以同晒所有公仔玩,真係開心。仲有換和服,職員好細心咁幫小朋友換上和服,男仔同女仔都有,男仔套裝仲有閔大人嘅帽,唔使去韓國整泡菜,黎炑八就已經有得換和服,唔使另外加錢㗎,一定要試吓,影返輯靚相。野食方面,燒野當然不錯,記得要嗌埋甜品,甜品好精緻,好吸引小朋友一定鍾意

野食方面,燒野當然不錯,記得要嗌埋甜品甜品好精緻,好吸引小朋友一定鍾意。

韓國鰻魚
職員好細心,主動埋嚟幫手燒鰻魚, technique就係應該係皮嗰邊放咗落去之後唔好郁,等到佢差不多熟嘅時候先轉另一邊,轉另一邊嘅時候邊邊壓一壓落去,最後差不多熟嘅時候剪開細份再煎一煎就食得,然後加上醬汁,鰻魚中間有少許硬骨,小朋友食嘅時候要小心,肉質小脆嫩滑,一啲都唔會腥。

芝士炸雞全份
全份炸雞係真係好多,係有16件,夠一村人,底部有一層芝士,雞炸得好脆唔油,芝士唔會好漏,雞肉嫩滑無骨,細細件小朋友食剛剛好。

頂級霜降牛小排
油脂分布均勻,牛味濃,新設計一格格嘅燒爐可以燒出坑紋,色香味俱全。

韓國公主蛋包飯城堡
小朋友見到即刻話嘩一聲,個個都爭住話要食,半熟嘅蛋造成公主嘅裙,下面蕃茄汁飯,幾好食架,旁邊仲有薯仔蘿蔔,薯仔同蘿蔔煮得好淋,以為切到四四方方會係好爽口,好在唔係。
另外介紹返餐廳有提供一歲以下小朋友食嘅軟餐,就算係手抱b,家長們都可以輕輕鬆鬆食番餐,好貼心嘅餐廳。

小朋友玩完剛剛好返嚟,可以食甜品,不能錯過的甜品 ,價錢$100都唔使,好抵食。

水果迷你班戟
Pancake係類似雞蛋仔嘅size,甜到剛剛好,配上提子藍莓等等生果,擺盤非常精美,好好食。

水果忌廉三文治
三文治中間夾着日本水果,好cute嘅熊仔樣,雖然隻耳仔有時會跌出嚟,忌廉唔漏,中間水果非常juicy。

蘋果香蕉窩夫
青蘋果香蕉窩夫,上菜時已經崩壞咗嘅熊仔,但都睇得出佢係非常可愛,所以趁凍食,職員好細心,落單嘅時候remark左甜品叫上,窩夫同cream 加上香蕉最強嘅配搭,仲有雪糕同青蘋果,擺盤已經好吸引,味道都很好,甜品一流,玩完再食甜品,大人細路都好開心。

冷壓果汁 蘋果汁同橙汁
新鮮蘋果汁同橙汁,清甜健康美味。

大人細路都好開心嘅一日,全院滿座,平日咋喎,所以如果多人嚟嘅話記住要book枱。佢仲有個烘焙工作室,睇Menu好似都係二、三百蚊,好有興趣想試吓。
2023-06-08 123 瀏覽
全新親子餐廳 #炑八韓烤親子餐廳,佔地5000呎,有得玩又有啱小朋友食嘅兒童餐,仲有 #小baby粥糊餐 提供!最正喺餐廳入面就有個遊樂場,最吸引就係有個超多波嘅波波池同滑梯,另外角色扮演、化妝台、小廚房、小超市、玩具車,以及有個幼兒區比細B玩!小朋友仲有得借韓服、頭飾,有姐姐幫手著靚靚,著住韓服入去玩🥰大人一邊燒肉傾計,小朋友食飽就入去自己玩,絕對放心❣️而且呢度嘅兒童餐好多選擇,女生必點 #韓國公主蛋包飯城堡,蛋包飯伴薯仔紅蘿蔔汁,味道無味精適合小朋友!新開幕優惠每位小朋友仲免費送冷壓果汁一杯!當然唔少得大人食嘅韓燒,我地點左 #頂級霜降牛小排、#韓國鰻魚 及 #芝士炸雞,小朋友都食得,當然唔少得可以無限 refill 嘅前菜,同埋邊爐蛋、泡菜蛋及芝士粟米,大人小朋友都鐘意食架!小朋友甜品有 #水果迷你班戟,一口班戟🥞啱小朋友食;而大入就叫左 #熊仔蘋果香蕉窩夫,🧇 造型可愛,上面仲有雲尼拿雪糕😍

2023-05-22
大人細路一定啱食啱玩嘅親子餐廳好多人都知愉景新城係一個小朋友勁friendly嘅mall, 我地今晚特登帶埋2歲大嘅Boy黎食•玩•shop, 阿仔喺li間餐廳玩到最後要拉佢走😂, 新開嘅餐廳所有玩具設施都好新淨呀.🐒原本平時都有習慣帶Boy嘅小飯壺出街, 阿媽驚無野啱佢食, 但今次就無帶, 因為睇左d介紹同餐廳menu有齊哂bb到小朋友都啱食嘅選擇, 連bb 粥糊都有供應真係唔係度度有👍🏻, 即叫即製夠哂新鮮.🐒小朋友入場費只係$158, 包兒童餐一份+1hr韓服體驗+2hr遊玩區會唔會太抵😲!! 當然如果non peak去仲抵la. 大人min charge都非常合理, 想講d韓服超新淨靚靚🤩.🐒芝士炸雞 現炸嘅韓國🇰🇷炸雞喺滿滿拉絲芝士嘅鐵板上, 每一件炸雞一定要點芝士🧀️, 韓國炸雞特別在薄薄炸漿內juicy又嫩嘅雞肉, li個一定係happy share必點.🐒頂級霜降牛小排我地order左li碟牛小排好驚喜, 一碟6件現切非常厚切, 油花好靚, 燒熟左食真係好juicy, 啖啖肉嘅口感超豐富, 隨”肉”附上各款泡菜, 生菜, 醃白蘿蔔, 夾埋一齊食超有風味!🐒韓國鰻魚 係來自
大人細路一定啱食啱玩嘅親子餐廳

韓國鰻魚

係來自釜山嘅新鮮鰻魚, 好大塊好肥美呢, 店員教我地先燒皮個邊, 等肉變彎就可以反轉燒脆埋個邊, 我自己燒都怕handle得唔好但原來唔會, 塗滿鰻魚汁, 一食係勁嫩溫高質又juicy! 好正.
蘋果香蕉窩夫

Waffle造型實在太可愛! 有阿仔最愛嘅香蕉🍌仲有熊仔雪糕🍦, 新鮮焗嘅waffle外脆內軟, 飯後甜品必食.
冷壓果汁2杯
Cold pressed橙汁, 蘋果汁各一, 阿仔超愛, 媽咪放心俾佢飲.
水果迷你班戟

一粒粒迷你班戟🥞啱哂小朋友, 又甜甜地, 水果又多, 成碟都係新鮮又甜又吸引嘅水果, 士多啤梨, 藍莓, 青提完全係健康之選.
韓國公主蛋包飯城堡

靚靚蛋包飯周邊鋪滿哂紅蘿蔔, 粟米, 薯仔幾款都係色彩鮮艷夠哂吸引嘅蔬菜, li個飯令到阿仔食唒所有紅蘿蔔, 粟米同埋飯👍🏻.
造型紫菜包飯

會唔會太可愛呀😍, 每件壽司都係cute cute蝸牛🐌, 其實係雞蛋, 芝士, 火腿好有創意.
🐒
同阿仔玩左差唔多2hrs, 來回波波池, 揸車, 砌巨積木, 扮超市收銀😂連2歲以下專玩corner都玩埋, 佢唔攰阿媽都無電🪫, 玩到唔捨得走😂. 下次嗌埋其他媽咪一齊黎再食+玩la!
2023-05-29
  • 韓國公主蛋包飯城堡
2023-06-07 119 瀏覽
炑八韓烤親子餐廳從芝麻BB出世後,貓太太豬先生很體會當爹娘的難處。帶小孩外出食飯最讓父母頭疼的就係寶寶們坐唔定,吃兩口就飽了,耐性又是有限公司,想安安穩穩吃頓飯都是難事😩。今次來到荃灣愉景新城的炑八親子餐廳,在這兒小孩就是上客❤️貴賓❤️,進餐配套非常優秀。👶🏻🎶🎶不斷播放耳熟能詳的kids songs,寶貝們一邊哼歌搖晃身體一邊進餐,特別專注歡快。🌈✏️每張枱有一筒木顏色筆,稍大一點的小朋友可以在紙枱墊上美美地填色,這樣在等待大人完餐之際也不會大吵大鬧。🧸🪑可選擇有IKEA高腳BB櫈,也有可放入卡位的Bb餐椅。🍔🥗精緻兒童美食非常吸晴的韓國公主蛋包飯、小熊水果忌廉三文治、雜果班戟造、小熊蘋果香蕉雪糕窩夫、蘋果汁和橙汁等。以水果甜味蔬菜為主,對寶寶來說天然又美味。🔥🥩烤肉我們點了一份霜降牛肉、仁川鰻魚、無限添加的邊爐蛋和芝士粟米🌽。起初,我哋都會擔心小朋友咁近火爐會危險。但餐廳設計火爐是陷入枱中,外加一個保護鋼圈。就算烤肉也不會油花四濺,也不怕熱力會傷到小朋友。🧩🎈Playroom只要消費至定額,就可以入Playroom玩。波波池、室內遊樂場🎡、毛公仔🧸、Lego、車車 🚗、煮飯仔,玩具應有
炑八韓烤親子餐廳

👶🏻🎶🎶

🌈✏️

🧸🪑
可選擇有IKEA高腳BB櫈,也有可放入卡位的Bb餐椅。

🍔🥗精緻兒童美食

🔥🥩烤肉

🧩🎈Playroom
只要消費至定額,就可以入Playroom玩。波波池、室內遊樂場🎡、毛公仔🧸、Lego、車車 🚗、煮飯仔,玩具應有盡有😍

提提進入Playroom前要除鞋,也必需穿襪子🧦(如沒有也可向職員購買$15 一雙)。1個大人陪同1個小朋友內進。

👘免費韓服體驗
很驚喜,山連1歲多的寶寶也有合適的Size。沒想到芝麻B穿起韓服也是帥帥「噢 巴」一枚🤭。

❤️服務
有別普通餐廳,職員都是很有耐心的,體恤帶娃的父母有特別需要,提出要求也會盡量配合。也會逗小朋友說話,經理臨別時和芝麻B來個Give me five✋🏻。

🚻
餐廳門口旁邊就是育嬰室和廁所☺️。
成日唔食唔飲陪女去playhouse🥲佢依家大咗啲,可以自己玩下👧🏻我唔要咁慘我要搵間食到嘢嘅!🍽️搵到不單止仲要係荃灣🥳位於D park嘅最新韓國親子餐廳🇰🇷個女當然一支箭衝去playroom😆有波波池同滑梯🛝好多公仔、廚房仔同零歲BB玩樂專區🧸仲有韓服可以等小朋友打卡影相👘職員時不時就望啲小朋友👀我哋可以安心食下嘢🥰叫咗勁多‼️我哋兩公婆就食燒頂級霜降牛小排 + 韓國鰻魚🥩仲有韓食必備嘅芝士炸雞🐓點少得甜品蘋果香蕉窩夫同冷壓果汁🧃呢度勁多兒童餐😋除咗有根據BB月齡嘅粥糊餐👶🏻仲有韓國公主蛋包飯城堡 👸🏻水果迷你班戟同水果忌廉三文治🍎仲未完!呢度仲有親子工作坊👩🏻‍🍳天氣咁熱,係室內大人同小朋友可以一齊烘焙🍰呢度真係父母福音❤️
成日唔食唔飲陪女去playhouse🥲
佢依家大咗啲,可以自己玩下👧🏻
我唔要咁慘我要搵間食到嘢嘅!🍽️
搵到不單止仲要係荃灣🥳
位於D park嘅最新韓國親子餐廳🇰🇷

個女當然一支箭衝去playroom😆
有波波池同滑梯🛝
好多公仔、廚房仔同零歲BB玩樂專區🧸
仲有韓服可以等小朋友打卡影相👘

除咗有根據BB月齡嘅粥糊餐👶🏻
仲有韓國公主蛋包飯城堡 👸🏻
水果迷你班戟同水果忌廉三文治🍎

仲未完!呢度仲有親子工作坊👩🏻‍🍳
天氣咁熱,係室內大人同小朋友可以一齊烘焙🍰
呢度真係父母福音❤️
2023-05-23
午餐
2023-06-07 95 瀏覽
知道炑八係荃灣愉景新城開左間新店仲有間烘焙工作坊,所以同囡囡就黎又整麵包又玩又食!一舉三得。尼到既波波池真係好吸引(對於小朋友黎講)。因為我個囡一黎到粉紅波波池就嘩嘩聲,連最愛著的韓服都唔著。淨係顧住玩波波池。玩到唔捨得走。食物方面。我地叫左頂級箱降牛小排、仁川鰻魚(全份)及芝士無骨炸雞全份。燒仁川鰻魚真心超級無敵好食!燒仁川鰻魚真心超級無敵好食!燒仁川鰻魚真心超級無敵好食! (重要的要說三次!)燒到皮脆肉嫩,肉質彈牙。好難得係香港食到甘好肉質的鰻魚。一定要叫!必食!另外,牛小排的牛肉味濃郁,肉嫩!而芝士無骨炸雞🍗,炸出黎新鮮滾熱辣,皮脆多汁,好juicy.唯一美中不足的是唔夠芝士,對於芝士控的我黎講,要好多先夠嫁嘛🫢我地叫左「韓國公主蛋包飯城堡」及「蝸牛紫菜飯卷」俾小朋友食。每次黎到炑八食飯都好驚喜。因為佢嘅兒童餐真係又靚又好食。小朋友同我都食得好開心。因為我都有份食😆。甜品方面,我地叫左「水果忌廉三文治」、「蘋果香蕉窩夫」及「水果迷你班戟」水果忌廉三文活造型好cute!係熊仔🐻。用三個甜品完結左我地今日一舉三得的行程。好滿足又開心呀!*餐廳真係好細心。仲有糊仔餐提供。岩晒6個月大的

食物方面。我地叫左頂級箱降牛小排
、仁川鰻魚(全份)及芝士無骨炸雞全份。

燒仁川鰻魚真心超級無敵好食!
(重要的要說三次!)
燒到皮脆肉嫩,肉質彈牙。
好難得係香港食到甘好肉質的鰻魚。
一定要叫!必食!
另外,牛小排的牛肉味濃郁,肉嫩!

每次黎到炑八食飯都好驚喜。因為佢嘅兒童餐真係又靚又好食。
小朋友同我都食得好開心。因為我都有份食😆。
甜品方面,我地叫左「水果忌廉三文治」
、「蘋果香蕉窩夫」及「水果迷你班戟」
水果忌廉三文活造型好cute!係熊仔🐻。
用三個甜品完結左我地今日一舉三得的行程。好滿足又開心呀!

*餐廳真係好細心。仲有糊仔餐提供。岩晒6個月大的小朋友過黎!
仁川鰻魚
仁川鰻魚
2023-06-06 61 瀏覽
愉景新城主打親子路線,呢度最近開左間超正既韓國親子餐廳,環境,設施,服務,食物都非常高分!呢度環境舒適,地方大,乾淨企理,裝修有心思,啲櫈背成個冬甩咁架!話明係親子餐廳,設施方面當然有遊戲區啦!入去之前需要除鞋同著住襪,員工都會幫你噴雙手消毒,遊戲區相當大,勁多野玩有波波池,滑梯,市場,車,仲有著韓服影相添。值得一讚嘅係遊戲區既職員,佢好細心又有禮貌咁幫小朋友揀衫同頭飾,仲係咁幫我地影相添!佢另外仲有烘焙工作坊,可以整吓曲奇焗下cupcake。食物方面相當貼心,韓式燒肉唔在講,仲有勁多兒童餐揀,連六個月既寶寶餐都有。前菜有沙律,芽菜,泡菜,醃蘿蔔,相當豐富。除左沙律之外,其他都可以refill架!頂級小牛排-肥瘦均勻,輕輕燒幾下用生菜包住就食得!仁川鰻魚-成條鰻魚燒,油潤肥美,好味!無骨芝士炸雞-炸雞啖啖肉,如果啲芝士舖埋面仲正!韓國公主蛋包飯城堡-用滑蛋整左個公主裙再舖喺炒飯上面,旁邊再舖滿蔬菜粒,超可愛,阿女勁鍾意!橙汁/蘋果汁-播客蘋果汁望落有啲深色,因為係冷嘅壓既。蘋果香蕉窩夫-好好食,窩夫整得好香,鬆軟唔會死實實,仲有雲呢拿雪糕,香蕉同青蘋果,再曬上士多啤梨乾碎,層次豐富,熊

佢另外仲有烘焙工作坊,可以整吓曲奇焗下cupcake。
仁川鰻魚-成條鰻魚燒,油潤肥美,好味!
無骨芝士炸雞-炸雞啖啖肉,如果啲芝士舖埋面仲正!
橙汁/蘋果汁-播客蘋果汁望落有啲深色,因為係冷嘅壓既。
蘋果香蕉窩夫-好好食,窩夫整得好香,鬆軟唔會死實實,仲有雲呢拿雪糕,香蕉同青蘋果,再曬上士多啤梨乾碎,層次豐富,熊仔賣相得意,睇得又食得。
水果迷你班戟-呢個我都推介,迷你班戟好啱小朋友食,用蜜糖代糖漿,唔會過甜,一啖一個,賣相又靚,藍莓仲洗得好乾淨。
自家製提拉米蘇-呢個係冇酒精既,有啲似意大利既Affogato,我覺得啱大人食,因為佢有咖啡味。
甜品記住早啲叫,因為佢地即叫即整,要預十五分鐘,叫完去玩再返埋位食就差唔多。
2023-05-31
5 分鐘 (堂食)
  • 蘋果香蕉窩夫
  • 水果迷你班戟
  • 韓國公主蛋包飯城堡
2023-06-05 80 瀏覽
Fresh eel and beef korean bbq🍖 with cute cute kids desserts👶🏻Overall🐷: 7/10🐟Korean EelThe eel arrived at my table fresh and raw, which was a bit unnerving at first. The server instructed me on how to properly grill the eel. I have to say, the eel was absolutely delicious. It had a delicate and slightly sweet flavor that paired perfectly with the smoky char from the grill and terriyaki flavour soy sauce. The texture was slightly chewy but not tough, and it was incredibly satisfying to cook and ea

Overall🐷: 7/10

🐟Korean Eel
The eel arrived at my table fresh and raw, which was a bit unnerving at first. The server instructed me on how to properly grill the eel. I have to say, the eel was absolutely delicious. It had a delicate and slightly sweet flavor that paired perfectly with the smoky char from the grill and terriyaki flavour soy sauce. The texture was slightly chewy but not tough, and it was incredibly satisfying to cook and eat something so fresh.

🥩Chuck Tail Flap
The meat was beautifully marbled and sliced into thin, manageable pieces. We placed it on the grill and watched as it sizzled and charred to perfection. It was tender and juicy, with a rich and savory taste that was perfectly complemented by the smoky char from the grill. One thing in pity is that the portion is quite small.

🥪Mixed Fruit Sandwich
🧇Apple Banana Waffle
Both of these are the desserts from the kid’s menu. I was excited to see some cute lovely desserts on the other table so I gave it a try. Both arrived in such a cute bear visual that makes you hesitate to take the first bite.

The sweet and juicy fruit slices in the sandwich paired perfectly with the light and creamy texture of the fresh cream. Gentle and not too sweet. The bread texture is so soft that held everything together nicely.

The waffle was perfectly toasted, with a slightly crispy exterior and a soft and fluffy interior. Slices of fresh apple and banana were arranged on top of the waffle, along with a generous dollop of fresh cream and a scoop of creamy vanilla ice cream. The fresh cream added a light and airy texture, while the vanilla ice cream provided a creamy and indulgent touch.

#炑八韓烤親子餐廳 #韓烤親子餐廳 #香港親子餐廳 #親子餐廳 #韓系童心空間 #韓屋 #親子韓服 #親子假日好去處 #親子好去處 #KoreanBBQ #meokbangkidzone #babymeal #bb餐 #兒童餐
  • 頂級霜降牛小排
放長假呢幾日黎荃灣探好姊妹同佢位小公主👸🏻陪佢去愉景新城上堂之後,就喺附近搵野食。愉景新城係小朋友天堂,餐廳都係小朋友friendly。呢間炑八燒烤,我地揀佢嘅原因係因為除左好食,佢仲設有一個小朋友室內遊樂場,大人可以慢慢食,小朋友慢慢玩,大家各自各精彩🤣 真係好適合家庭樂。放低左小公主入遊樂場,我地就喺食野區叫野食😎 先講大人嘅食物,呢間係韓燒餐廳,我地叫左頂級霜降牛小排🥩($188)同仁川鰻魚🐟($256)慢慢燒😋 牛小排油份足夠,用黎夾喺生菜入面食好好味。鰻魚肉質厚實,一層一層咁搽醬汁上去燒,同餐廳整嘅有得揮😌 除左燒烤之外,我地仲叫左全份芝士炸雞🐔($220),估唔到咁大份有成10幾20件😨 芝士喺鐵板上半溶拉絲狀,用黎點炸雞極度邪惡😈因為有小公主一齊,其餘嘅野食都叫左kids menu🤭 所有野都砌左靚靚公仔樣,而且味道都唔錯😋 我推介公主造型蛋包飯,呢個兒童餐係入playroom入場費包左嘅,小公主食得好開心,炒蛋好滑,入面係茄汁炒飯,外面再有薯仔羅白粒,健康又色彩繽紛🥳玩左成粒鐘之後,我地再叫左甜品蘋果香舊窩夫🧇($95)。窩夫上面有一大球雪糕,砌左小白熊造型好得意,小公

玩左成粒鐘之後,我地再叫左甜品蘋果香舊窩夫🧇($95)。窩夫上面有一大球雪糕,砌左小白熊造型好得意,小公主係咁同佢打卡,食得超開心😚😚😚

2023-06-05 84 瀏覽
有小朋友出街食飯,就要諗吓邊間餐廳方便小朋友坐,愉景新城新開咗親子餐廳,眼見環境舒服乾淨,帶阿仔去試下😆😆⭐️頂級霜降牛小排雪花分佈好靚!高質肉,好重牛味,食完即刻好肚餓🤤🤤⭐️芝士炸雞全份好大份,芝士仲可以拉絲,超邪惡🤤🤤大人小朋友都好鍾意食!多到根本食唔晒要打包😂😂⭐️仁川鰻魚全份係無諗過咁大條😮😮咁厚身!無任何調味料,就咁燒,都非常好食😋😋啲骨燒到脆晒,食落去唔覺有骨!啲皮燒到好脆口👍🏻👍🏻好正!好值得推介!⭐️公主蛋包飯賣相吸引!味道甜甜的,小朋友好鍾意食👍🏻👍🏻⭐️水果迷你班戟呢個好啱小朋友,一口一啖!👍🏻👍🏻阿仔差唔多秒清😂😂⭐️蘋果香蕉窩夫呢個好抵叫,因為份量好多,大家share食先勉強食得晒,而且造型可愛,小朋友食得好開心🥰🥰除咗食嘢,小朋友仲可以去遊戲室度玩,有波波池、廚房、車車等,玩到完全唔捨得走,叫我下次一定要再帶佢番去😂😂😂

⭐️頂級霜降牛小排
雪花分佈好靚!高質肉,好重牛味,食完即刻好肚餓🤤🤤

⭐️芝士炸雞全份

⭐️仁川鰻魚全份

⭐️公主蛋包飯
賣相吸引!味道甜甜的,小朋友好鍾意食👍🏻👍🏻

⭐️水果迷你班戟
呢個好啱小朋友,一口一啖!👍🏻👍🏻阿仔差唔多秒清😂😂

⭐️蘋果香蕉窩夫

2023-06-04 712 瀏覽
外甥女生日黎慶祝無揀錯,玩下又食下,大人又有得歎,佢又咁多小朋友陪玩,perfect!$158包一個兒童餐同Playroom任玩。外甥女揀左個韓國公主蛋包飯城堡,有營配料加靚仔蛋包飯,小朋友攞住個卡公仔唔肯放,仲食左好多飯!仲有個餐係水果迷你班戟,蜜糖班戟甜甜地、又有咁多水果,一口一啖作為兒童甜品一流!至於大人梗係叫燒肉啦!頂級霜降牛小排 、韓國鰻魚,呢兩樣係必點!油脂均勻入口好有油香,鰻魚鮮味彈牙,真大條鰻魚無細骨!芝士炸雞全份好夠食,炸皮香脆又有拉絲芝士,食唔停口。Tiramisu 好香咖啡味好厚嘅口感,仲要係好大杯。蘋果香蕉窩夫個樣,完全俘虜女孩子嘅心,老婆同外甥女心心眼,冷暖交雜雪糕&pancake,非常美味!玩到攰同口渴,返黎飲啖冷壓蘋果汁同冷壓橙汁,好味又有益。呢個韓系親子基地設施非常多,大人細路岩食之餘又有地方放電,確係唔錯!

Tiramisu
Tiramisu