2024-05-03 0 瀏覽
在旁邊完成烘焙工作坊的活動後,我們幾對親子組合一起走到旁邊的用餐區稍作休息。地方寬敞,有較美的打卡區位置和比較闊落的卡位部分。上菜速度迅速,不怕小朋友們會捱餓。我們這次點選了復活節期間限定的旋轉甜品饗宴,幾款甜品放在旋轉木馬音樂盒上,一次過滿足視覺、聽覺及味覺,甜品以慕斯蛋糕為主,甜度恰好,焦糖布丁亦十分惹味,成人和小朋友都喜歡。另外我們點選了不同的飲品,個人覺得伯爵茶鮮奶和綠茶鮮奶很不錯,茶味充足。

2024-05-03 0 瀏覽
去完親子烘焙,就順便去旁邊嘅炑八親子餐廳韓燒呀, 佢哋有個套餐✴️圍爐聚餐✴️,係一個高質嘅烤肉放題 ,💗亦有提供小朋友見到都好開心又可愛嘅餐點 ,同冷壓橙汁、蘋果汁。💗烤肉有半肥瘦豬腩肉 ,牛仔骨 , 牛肩胛 ,雞蜜糖雞腿肉 ,大大隻海蝦 , 所有肉質都很淋, 而且好入味。💗另外還有特色三層高美點 ,大人小朋友至愛嘅烤棉花糖 、烤香蕉, 南瓜 、菠蘿 等生果,💖 有營養嘅堅果, 同其他精美食品。 這個套餐可四位用 ,包括小朋友及大人 ,價錢合理 ,食物質素很高 ,另外飲品可以提供即磨咖啡,伯爵茶等 💞小朋友吃飽了去旁邊嘅玩樂區 ,💐有波波池及其他玩具提供 ,大人可以安心喺餐廳繼續同朋友聚餐啦。

2024-05-01 15 瀏覽
套餐價 $868 (包4個大人同4個小朋友)除返開去都係👾每人$108.5 👾如果另加人數 可加$160(max 2ppls)—————————————🫶🏼 前菜🫶🏼 肉類入面有多款肉(特製LA骨、月見韓牛前胸肉、香烤梅花肉、蜜糖雞腿肉、韓式大蝦)LA骨牛味重、油脂均勻!雞腿肉好滑!大蝦彈牙亦有口感🫶🏼 蔬果類選擇有:南瓜、香蕉、菠蘿、柑桔燒香蕉🍌 燒到外皮黑晒就啱 香蕉肉軟軟 味道甜甜 好食~🫶🏼 小食🫶🏼 飲品類選擇有:清香花茶(熱)、香濃伯爵茶(熱)、美式咖啡(熱/凍)、泡沫咖啡(熱/凍)、熱朱古力(熱/凍)、冷壓果汁————————————📍荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城1樓1009B號舖————————————
套餐價 $868 (包4個大人同4個小朋友)
除返開去都係👾每人$108.5 👾
如果另加人數 可加$160(max 2ppls)
—————————————
🫶🏼 前菜

🫶🏼 肉類
LA骨牛味重、油脂均勻!
雞腿肉好滑!大蝦彈牙亦有口感

🫶🏼 蔬果類
選擇有:南瓜、香蕉、菠蘿、柑桔
燒香蕉🍌 燒到外皮黑晒就啱
香蕉肉軟軟 味道甜甜 好食~

🫶🏼 小食

🫶🏼 飲品類

————————————
在餐廳的烘焙室整麵包,囡囡食麵包就食得多,親自整都喺第一次,是她的初體驗!🥳呢度有齊工具,整完仲要唔洗洗野👍廚具整潔乾淨。呢度有得學整甜品仲有遊樂場玩,可以比囡囡盡情放電🥰一舉兩得✌🏻✌🏻今次整:春日兔仔蘿蔔造型麵包🥕🐰導師超nice超有耐性會比好多野吸引小朋友小朋友都好專心咁參與見到出爐既麵包好香🥖好靚呀🤩最後裝飾完仲可以打包拎返屋企食👏🏻又有得玩又得食價錢仲唔貴係一個好好既體驗活動🫶🏻
在餐廳的烘焙室整麵包,
囡囡食麵包就食得多,親自整都喺第一次,是她的初體驗!🥳
呢度有齊工具,整完仲要唔洗洗野👍廚具整潔乾淨。

呢度有得學整甜品
仲有遊樂場玩,可以比囡囡盡情放電🥰一舉兩得✌🏻✌🏻

今次整:春日兔仔蘿蔔造型麵包🥕🐰

又有得玩又得食
價錢仲唔貴
係一個好好既體驗活動🫶🏻
2024-04-26 65 瀏覽
🎉荃灣D.park 既炑八韓烤親子餐廳,係佢開業之後一直都想去,今日終於有機會可以黎一試啦👏❤️愉景新城呢間,除左有一般既燒烤之外,呢度仲有👶🏻BB 輔食Menu同埋👭小朋友既Menu,澄澄自己揀左韓國公主蛋包飯城堡,個蛋包飯城堡一黎到,佢就已經係咁叫我幫佢影相📸,最後佢竟然可以一個人食哂😍🩷另外,呢度仲有勁大既play-area,放電真係一流呀👍🏻,入面有小滑梯🛝、Lego區、超級市場、廚房仔,仲有波波池添,澄澄雖然無着🇰🇷韓服打卡,但佢係play-area 已經玩得好開心🤩🧡臨走佢同我講,下次再黎😆

🧡臨走佢同我講,下次再黎😆
2024-04-26 57 瀏覽
上星期同小朋友去咗⭐️炑八韓烤親子餐廳 (愉景新城) ⭐️玩Messy Play成人最低消費$100/位小童需要點一份餐Messy Play套餐包埋迷你班戟🥞1份 - 班戟軟熟、水果新鮮迷你紫菜包飯1份 - 包飯材料好豐富自選飲品兩杯飲品🥤食物健康之餘,味道唔錯!小朋友同大人都啱食!食飽飽之後就可以同小朋友去場內玩Messy Play!玩完Messy Play仲可以玩埋波波池同瀡滑梯,俾小朋友探索同放電,真係唔錯!

成人最低消費$100/位
小童需要點一份餐

Messy Play套餐包埋
迷你班戟🥞1份 - 班戟軟熟、水果新鮮
迷你紫菜包飯1份 - 包飯材料好豐富
自選飲品兩杯飲品🥤

食物健康之餘,味道唔錯!小朋友同大人都啱食!

經過愉景新城發現呢度竟然開咗炑八🤩行街行到攰攰地同小朋友一齊入去坐低食個下午茶入邊環境寬敞, 裝修明亮牆上面亦有好多色彩繽紛嘅圖案我地叫咗期間限定嘅 《旋律甜品饗宴》🍰有五個小蛋糕放咗喺個音樂轉盤上水果味蛋糕好清新🫐🍍🥭🍓焦糖布甸香滑唔太甜👍🏻音樂轉盤會播放不同歌曲 當中有生日歌 想同朋友食件蛋糕仔慶祝生日嘅話 呢個都係個唔錯嘅選擇😆等待嘢食期間 小朋友仲可以用餐廳提供嘅顏色筆油下顏色畫吓畫另外餐廳仲自設playroom 入邊有波波池 滑梯 積木 模擬超市購物 玩具車 玩偶 圖書等等當中亦設有兩歲以下幼兒區域如果weekend嚟嘅話仲可以體驗着韓服添👘
經過愉景新城發現呢度竟然開咗炑八🤩
行街行到攰攰地
同小朋友一齊入去坐低食個下午茶
入邊環境寬敞, 裝修明亮
牆上面亦有好多色彩繽紛嘅圖案

當中亦設有兩歲以下幼兒區域
如果weekend嚟嘅話仲可以體驗着韓服添👘

旋律甜品饗宴
2024-04-13 172 瀏覽
「媽咪圍爐聚餐」下午茶套餐,包括免費韓服體驗同兒童遊樂場體驗。每位只需$160就可以有2小時任食韓燒美食! 首輪有個層架,但係都係熟食同生果,好得意呀~ 上層有棉花糖、手指餅、堅果,下層有菠蘿、柑桔、香蕉、南瓜、同埋紫薯餅。最有驚喜係紫薯蓉好幼滑,生果燒完甜度增加,好味。到肉食,其實所有肉都好高質同嫩滑,月見韓牛前胸肉牛味濃又夠薄,不知不覺食左幾碟、LA骨最正既係佢醃左而好入味,咬落有口感又juicy!! 大蝦大隻多肉,梅花肉我地燒左好耐,但竟然一D都唔會硬,滑嫩依舊。雞腿肉亦係好滑冇骨。茶飲我地要左壼伯爵茶,愈泡愈濃亦好清香。貼晒今日主題圍爐煮茶。

下午茶
2024-04-13 83 瀏覽
以往帶過芝麻Bb去荃灣炑八親子餐廳吃飯,志在有得吃也有遊戲室玩。沒想到近來餐廳也舉辦Messy Play活動,貓太太當然不會錯過🤭餐廳也很花心思在教具上,用彩色米🌈、餅乾🍪、綿花糖🍭、乾花🌺、啫哩🧊等可入口食材砌成一盤盤美麗佳作,並提供簡單玩具供寶寶探索。芝麻Bb真係玩到污糟貓🤣不易樂乎。一開始,導師姐姐會簡單講解規矩和Messy Play 的材料和玩樂工具,又會唱歌跳舞👯讓寶貝們熱身。活動期間也會有職員在附近場內為父母提供清潔協助。Messy Play 活動完結後,職員火速清理現場。之後寶寶仲可以直落免費換韓服,玩玩具和波波池🤣🤣芝麻寶結果玩了2小時,扭計唔肯走,真是小朋友放電⚡好地方。玩完後,仲可以直接在炑八餐廳內用兒童餐。對父母來說,真是溜娃好地方❤️❤️❤️。

2024-04-12 112 瀏覽
🎉荃灣D.park 新開既炑八韓烤親子餐廳,係佢開業之後一直都想去,今日終於有機會可以黎一試啦👏❤️愉景新城呢間,除左有一般既燒烤之外,呢度仲有👶🏻BB 輔食Menu同埋👭小朋友既Menu,女女自己揀左韓國公主蛋包飯城堡,個蛋包飯城堡一黎到,佢就已經係咁叫我幫佢影相📸,最後佢竟然可以一個人食哂😍公主蛋包飯:蛋包飯好滑溜,而且造型好少女心什錦石頭鍋飯:好多唔同嘅料,撈匀黎食,好味海鮮鍋:好足料,湯頭好鮮甜🩷另外,呢度仲有勁大既play-area,放電真係一流呀👍🏻,入面有小滑梯🛝、Lego區、超級市場、廚房仔,仲有波波池添,女女雖然無着🇰🇷韓服打卡,但佢係play-area 已經玩得好開心🤩

公主蛋包飯:
蛋包飯好滑溜,而且造型好少女心

什錦石頭鍋飯:
好多唔同嘅料,撈匀黎食,好味

海鮮鍋:
好足料,湯頭好鮮甜

2024-04-05 165 瀏覽
新推出咗個下午茶2小時任玩任食buffet 媽咪圍爐聚餐!梗係叫埋friend 帶埋阿仔一齊去食啦!開頭燒起個茶俾我哋,之後就有啲小食同沙律🥗,可以任添的,不過唔好浪費個肚呀,燒肉先係重點!肉都係任食㗎!韓牛係重點!非常好食!👍🏻👍🏻油脂分佈均勻,入口即溶!🤤🤤encore咗好多轉!大蝦都好推介!非常大隻,爽口彈牙!燒完好香口😋😋小朋友唔食燒肉,可以叫個兒童餐,我哋揀咗個牛肉湯烏冬,賣相都好特別,蘿蔔片下面係牛肉烏冬,小朋友話好好味食晒😂除咗食,仲可以入playhouse 任玩,可以俾媽咪真係放鬆抖下😎😎好正!

大蝦都好推介!非常大隻,爽口彈牙!燒完好香口😋😋

2024-03-27 174 瀏覽
整完冬甩過咗隔離食嘢,見到佢有呢個圍爐煮茶套餐好特別,一個價錢包咗好多嘢仲要任食最令我估唔到好特別嘅係佢叫圍爐煮茶,店員真係同我講啲茶係要煮,好特別嘅體驗😂一如以往都係有唔同款式嘅前菜套餐除咗精緻之外,有海鮮、肉類、蔬果、小食同飲品啱晒我哋呢啲女人,又要打卡又要食嘢,好睇又好食第一次體驗感覺好新奇,呢個價錢包左4大人4小朋友既話價錢都算合理,最搞笑係第一次燒香蕉,好特別!四個女人一個墟,傾下計小朋友就可以入去開開心心玩,咁我哋就有me time

一如以往都係有唔同款式嘅前菜

套餐除咗精緻之外,有海鮮、肉類、蔬果、小食同飲品
啱晒我哋呢啲女人,又要打卡又要食嘢,好睇又好食

四個女人一個墟,傾下計
小朋友就可以入去開開心心玩,咁我哋就有me time
2024-03-27 122 瀏覽
第一次帶小朋友去親子餐廳玩,有多款兒童套餐可供選擇,大人細路都岩食。而且環境乾淨舒適,兒童遊玩區有波波池,滑梯,還有大量玩具,給小朋友們放電一流。另設有韓服專區提供給小朋友們拍照,真是多元化。食物方面,兒童餐都幾大份,款式可愛,有小動物造型,絕對令小朋友胃口大開。 我們點了以下幾款:🍛可愛貓咪魚柳飯 $152 (每位小朋友最少點一客兒童餐)🥩驕傲原切黑毛和牛牛肩肉 $228 🥩薄切牛舌 $128🥩蔥蒜牛五花(10件) $136 (唯獨這款口味偏咸)🍖炑八秘制豬肉拼盤 $203🍗半份甜連辣炸雞(無骨)$128 🍹柚子檸檬梳打 $36🧋凍奶茶-杯 $28😋😋整體用餐體驗都很不錯,食物滿意,店員服務態度良好,下次必定會再來。

我們點了以下幾款:

🍛可愛貓咪魚柳飯 $152
(每位小朋友最少點一客兒童餐)

🥩驕傲原切黑毛和牛牛肩肉 $228

🥩薄切牛舌 $128

🥩蔥蒜牛五花(10件) $136 (唯獨這款口味偏咸)

🍖炑八秘制豬肉拼盤 $203

🍗半份甜連辣炸雞(無骨)$128

🍹柚子檸檬梳打 $36

🧋凍奶茶-杯 $28

2024-03-20 169 瀏覽
媽咪聚會推薦 |炑八|荃灣成班媽咪同小朋友聚會 唔知去邊?不如嚟炑八嘅媽咪圍爐聚餐啦~💫💫套餐價 $868 (包4個大人同4個小朋友)除返開去都係👾每人$108.5 👾就可以食到任食燒肉同其他款嘅食物!!!!!!!如果另加人數 可加$160(max 2ppls)//////2小時放題/////仲包括免費韓服體驗同進入兒童遊樂場🛝—————————————🫶🏼 前菜超級開胃又多款嘅前菜完全可以解咗燒肉嘅油膩🫶🏼 肉類入面有多款肉(特製LA骨、月見韓牛前胸肉、香烤梅花肉、蜜糖雞腿肉、韓式大蝦)LA骨牛味重、油脂均勻!雞腿肉好滑!大蝦彈牙亦有口感燒肉包埋生菜/韓式泡菜/辣醬一啖食晒 好正😊🫶🏼 蔬果類選擇有:南瓜、香蕉、菠蘿、柑桔燒香蕉🍌 燒到外皮黑晒就啱 香蕉肉軟軟 味道甜甜 好食~🫶🏼 小食選擇有:堅果、紫薯餅、綿花糖個人最鐘意 紫薯餅因為佢本身就熟咗 所以輕輕烤熱就可以外皮香脆 紫薯甜甜 入面仲有粟子 好特別😆🫶🏼 飲品類選擇有:清香花茶(熱)、香濃伯爵茶(熱)、美式咖啡(熱/凍)、泡沫咖啡(熱/凍)、熱朱古力(熱/凍)、冷壓果汁飲品咁多款 媽媽唔洗怕傾計傾到頸渴啦🤍—————————

媽咪聚會推薦 |炑八|荃灣
成班媽咪同小朋友聚會 唔知去邊?
不如嚟炑八嘅媽咪圍爐聚餐啦~💫💫
套餐價 $868 (包4個大人同4個小朋友)
除返開去都係👾每人$108.5 👾
就可以食到任食燒肉同其他款嘅食物!!!!!!!
如果另加人數 可加$160(max 2ppls)

//////2小時放題/////
仲包括免費韓服體驗同進入兒童遊樂場🛝
—————————————
🫶🏼 前菜
超級開胃又多款嘅前菜
完全可以解咗燒肉嘅油膩

🫶🏼 肉類
LA骨牛味重、油脂均勻!
雞腿肉好滑!大蝦彈牙亦有口感
燒肉包埋生菜/韓式泡菜/辣醬
一啖食晒 好正😊

🫶🏼 蔬果類
選擇有:南瓜、香蕉、菠蘿、柑桔
燒香蕉🍌 燒到外皮黑晒就啱
香蕉肉軟軟 味道甜甜 好食~

🫶🏼 小食
選擇有:堅果、紫薯餅、綿花糖
個人最鐘意 紫薯餅
因為佢本身就熟咗 所以輕輕烤熱就可以
外皮香脆 紫薯甜甜 入面仲有粟子 好特別😆

🫶🏼 飲品類
飲品咁多款 媽媽唔洗怕傾計傾到頸渴啦🤍

Overall 💗💗💗💗

#food #delicious #eatwithfoodiez #燒肉推薦 #荃灣 #荃灣必食 #媽咪聚會推薦 #炑八
荃灣愉景新城 D.PARK 一向係小朋友既天堂👼🏻🏬商場入面除左有冒險樂園、Namco、玩具反斗城等,仲有好多唔同既食肆,日本菜、中菜、快餐都可以選擇,今次我就試左「🇰🇷韓國菜」😊餐廳位於商場地下,📚誠品既對面鋪位,近門口位置,非常容易搵到👍🏻👍🏻店內環境非常大,座位好寬落,可以好舒服咁食野🥳\\ 韓式午市 //▶️ 雞扒蛋包飯 (前菜有餐湯+魚糕)個飯幾好食,🥩雞扒外脆內軟,再配埋滑嫩🍳既蛋,不錯不錯👏🏻▶️ 牛肉紫菜包飯🌟超推薦紫菜飯卷,外面包住薄薄的紫菜,紫菜很脆口,配料超多,有🥓牛肉、小黃瓜、醃黃蘿蔔、🥕紅蘿蔔絲等,每一啖都超級滿足😍餐廳內有playhouse既位置俾小朋友放電😎,真係可以又食又玩😌😌-----\\ 餐廳資訊 //炑八韓烤親子餐廳地址 : 荃灣青山公路愉景新城1樓1009A號舖電話 : 2618 2289時間 : 星期一至五 11:30 -22:00︱星期六、日 12:00 - 22:00
荃灣愉景新城 D.PARK 一向係小朋友既天堂👼🏻

店內環境非常大,座位好寬落,可以好舒服咁食野🥳

\\ 韓式午市 //
▶️ 雞扒蛋包飯 (前菜有餐湯+魚糕)

個飯幾好食,🥩雞扒外脆內軟,再配埋滑嫩🍳既蛋,不錯不錯👏🏻

▶️ 牛肉紫菜包飯

-----