2019-06-14 13 瀏覽
Happy friday 同同事收左工之後,近近地去左荃灣既依間居酒屋,輕輕鬆鬆甘食下野,吹下水。餐廳環境是是正正,當天一直播放住日版的粵語歌,小編仲同同事玩起估歌仔大賽。👅燒牛舌 - $40推薦燒牛舌!上枱時已經香氣十足,咬感不韌。牛舌上面灑滿了黑椒,令其味道更為突出。🧀芝士烤大啡茹 - $38小編對大啡茹真係情有獨鍾。簡單的芝士配大啡茹永遠係prefect match。🥠唐揚豆腐 - $30豆腐外脆內滑,要點下個汁,吾係會有啲淡。🍗燒雞翼 - $25雞翼一分為二,Lun骨好方便。🦑燒墨魚咀 - $32依個冇係menu上面,但寫左係牆身啲板到,應該係special。小編都係第一次食燒墨魚咀,口感爽脆,感覺好新奇。🍚 蟹膏海鮮炒飯 - $108炒飯落足料,有兩粒帶子同多隻新鮮大蝦。炒飯粒粒分明,仲有蛋同蔥香。

👅燒牛舌 - $40

🧀芝士烤大啡茹 - $38

🥠唐揚豆腐 - $30
豆腐外脆內滑,要點下個汁,吾係會有啲淡。

🍗燒雞翼 - $25
雞翼一分為二,Lun骨好方便。

🦑燒墨魚咀 - $32

🍚 蟹膏海鮮炒飯 - $108
2019-06-13 133 瀏覽
十分滿分, 是次用餐經驗分數為九分香港這幾天的氛圍讓人感到壓力山大, 所以和男朋友到荃灣四陂坊的一間居酒屋-火狐爐端燒, 好好地放鬆享受一下美食, 亦希望香港加油 這裡的串燒全部都是即點即燒, 出品都是熱呼呼的, 絕對高質, 每樣的份量雖然不算多,但這樣卻能吃到更多種類的菜款, 而亦要一提店員服務態度很好每次上菜都會告訴我們這是什麼,好讓我們細心品嚐食材的味道番薯條伴雪糕😋先上來的這一道菜, 這應該是fusion food吧, 這樣的搭配還蠻有趣的, 日本蕃薯炸得很脆身, 香濃番薯味厚燒玉子 😋第一眼看到時, 真的有點驚訝它的份量, 超級厚身一份蛋味很濃郁很滑, 而且還甜甜的, 店員告訴我們可以配上新鮮磨岀來的蘿蔔蓉一起吃, 會別有一番風味, 的確是哈雞翼😋看到是單骨雞翼, 已經想給讚, 超貼心, 而且燒到皮脆肉滑的, 連內裡的肉也很入味汁燒墨魚咀😋雖然滿滿的醬汁包圍墨魚咀, 但墨魚咀的鮮味仍很突出, 超爽口, 比中菜炒得更好味黑豚五花腩 😋肥瘦均勻, 平時我很怕吃到有肥豬肉, 但這裡燒完的腩肉不會很肥, 如果有生菜就更好哈哈燒牛舌 😋吃到最役, 我忍不住加了一份是燒牛舌, 這是我今晚
十分滿分, 是次用餐經驗分數為九分

每次上菜都會告訴我們這是什麼,好讓我們細心品嚐食材的味道

番薯條伴雪糕😋

厚燒玉子 😋
第一眼看到時, 真的有點驚訝它的份量, 超級厚身一份

雞翼😋

汁燒墨魚咀😋

黑豚五花腩 😋

燒牛舌 😋
吃到最役, 我忍不住加了一份是燒牛舌, 這是我今晚最最最喜歡的串燒
很厚切, 黑椒味重但牛味同時也很濃, 配搭很好, 一串有4大片🤭🤭🤭  即使是厚切, 肉質仍能保持很爽口, 不會韌, 超好吃的

和牛露荀炒飯😋
炒飯賣相很吸引, 看到有他們自家製的一塊塊蒜片做拌菜, 超濃香的蒜味, 這碟飯最大賣點是即使所有將所有材料一起炒, 但出來的效果是每種食材的味道都很突圍而出, 和牛很香牛味,  露荀爽脆清甜, 一切都很不錯

和牛露荀炒飯
總括而言, 服務和食物質素都很高, 真的能感受到每種原材料都不便宜, 而廚師也很用心對待這些食材, 將它們變為美食給我們享用, 第一次吃爐端燒吃得這麼開心!

2019-06-13
和牛露荀炒飯
同朋友一齊偷食係最幸福的事🥰今日去左一間爐端燒,唔洗點等位就入得,私心推薦鹽酥河蝦,花甲牛油燒咸咸地脆脆地,十分香口花甲上面有蒜有蔥,襯托出海鮮味仲有燒牛舌,厚燒玉子,蟹膏海鮮炒飯同雞軟骨黃金燒,飽和度很高🤲🏻🤤燒物牛舌大大塊咁🤤少少鹽吊味,一路傾計一路食很開心呀!今日似乎忘了點杯清酒🍶拌燒物😨厚燒玉子的厚度適中,很似厚蛋捲,拌著蘿蔔蓉,熱呼呼的吃著足料的海鮮飯👋🏻🤤有蝦有魷魚,仲有蟹膏的味道,米飯軟綿綿的
同朋友一齊偷食係最幸福的事🥰

咸咸地脆脆地,十分香口
鹽酥河蝦

花甲上面有蒜有蔥,襯托出海鮮味
花甲牛油燒

仲有燒牛舌,厚燒玉子,蟹膏海鮮炒飯
同雞軟骨黃金燒,飽和度很高🤲🏻🤤

牛舌

厚燒玉子的厚度適中,很似厚蛋捲,拌著蘿蔔蓉,熱呼呼的吃著
厚燒玉子

足料的海鮮飯👋🏻🤤有蝦有魷魚,仲有蟹膏的味道,米飯軟綿綿的
2019-06-11
用餐優惠
試食活動
鹽酥河蝦
花甲牛油燒
2019-06-11 25 瀏覽
平時去荃灣多數食米線,最近行開發現多咗好多日式居酒屋!🇯🇵 前排同朋友試咗呢間,就喺唯一雲貴川風味隔離,聽個名就知主打端爐燒,不過佢就唔係係你面前燒果隻~~ 🍡試咗幾款串燒,熱辣辣上枱🤤 雞翼燒到個皮脆脆哋,燒黑豚五花腩最正,簡單用鹽同黑椒調味已經好食!玉子燒好大份呀,唔似平日有陣鰹魚味,同燒茄子一樣,都可以配白蘿蔔蓉食,幾得意~ 不過牛舌就有啲韌,好彩最後個和牛炒飯炒得幾乾身,拉返啲分🤣.就咁睇好似唔係食咗好多嘢,但其實勁飽!!!

平時去荃灣多數食米線,最近行開發現多咗好多日式居酒屋!🇯🇵

不過牛舌就有啲韌,好彩最後個和牛炒飯炒得幾乾身,拉返啲分🤣
就咁睇好似唔係食咗好多嘢,但其實勁飽!!!

• 黑豚五花腩
2019-06-08 43 瀏覽
大熱天時,中午30度up,然而冷氣唔夠,店員又話冰未送到,冇得叫凍飲餐廳咁樣真係唔多掂呢另外食物就普普通通牛肉露荀太乾,咬到牙軟大蔥雞肉就幾好味啦,雞肉juice軟嫩滑蟹膏海鮮炒飯定食,前菜茄子好味,個飯有2隻蝦子,2片帶子同魷魚,不過就唔係好有蟹膏味
餐廳咁樣真係唔多掂呢

另外食物就普普通通
牛肉露荀太乾,咬到牙軟
大蔥雞肉就幾好味啦,雞肉juice軟嫩滑
2019-06-08
2019-06-03 46 瀏覽
星期三係要食好野獎勵下自己,如果唔係捱唔到星期五!一收工就衝落荃灣食晚飯,係荃灣四陂坊,雖然唔近地鐵站,但由於係地鋪,所以都算易搵!同朋友坐底左之後就叫左燒茄子🍆:整得好入味,配料十足厚燒玉子:個玉子真係好有口感黑豚五花腩:入口即溶雞翼:配料葉制得非常好牛舌:好難得可以切到咁薄炒飯:炒得好香和牛露荀炒飯坐左40分鐘左右,d串燒就開始陸陸續續上,味道都okay! 加埋個炒飯,份量就岩岩好!#火狐爐端燒
星期三係要食好野獎勵下自己,如果唔係捱唔到星期五!
燒茄子🍆:整得好入味,配料十足

厚燒玉子:個玉子真係好有口感

黑豚五花腩:入口即溶
雞翼:配料葉制得非常好

牛舌:好難得可以切到咁薄
炒飯:炒得好香

和牛露荀炒飯
坐左40分鐘左右,d串燒就開始陸陸續續上,味道都okay!
加埋個炒飯,份量就岩岩好!
#火狐爐端燒
火狐爐端燒 荃灣店面小小 門面寫住大眾酒場日本居酒屋的格調微黃燈光頗有氣氛環境舒適 乾淨 令人心情放鬆~食物方面,有分主食、料理、爐端燒。今次主要食爐端燒。大啡菇芝士燒,芝士滿滿的舖上面,一口充滿芝士,芝士控覺得大滿足。大啡菇充滿汁,好味道!豚大腸山葵燒,豬大腸上面塗了小量山葵mix芥末醬,刺激味覺享受,豬大腸唔油,入口鬆脆。牛舌,燒得剛好,冇過熟,口感鬆軟彈牙,肉夠味,唔夠味既朋友仔可以淋埋檸檬汁,味道會更好!再以主食蟹膏海鮮炒飯作結,每顆飯粒都feel到蟹膏鮮味,好正,裡面仲有大蝦和鮮鱿,夠飽肚。
火狐爐端燒 荃灣

店面小小 門面寫住大眾酒場
日本居酒屋的格調
微黃燈光頗有氣氛
環境舒適 乾淨 令人心情放鬆~

食物方面,有分主食、料理、爐端燒。

今次主要食爐端燒。

2019-06-02 36 瀏覽
心血來潮想食串燒,見到屋企附近開咗呢間串燒店就黎試吓,第一個感覺係好有日本居酒屋feel,播住日文歌周圍好多日本電影嘅poster,喺黑板上嘅係today’s special,menu裏面冇嘅, order之前記得抬高頭望一望。另外呢盞燈都好靚!! 厚燒玉子($68)呢個玉子燒我覺得好好味呀,夠晒熱但又唔會過熟,有甜甜嘅蛋味,推介!! 雞翼($25), 牛舌($40), 五花腩($28)一次過試晒雞牛豬,比想像中滿意,調味好出色黑椒味好出,唔會燒到乾晒keep到啲肉汁好juicy~燒茄子($38)味道中規中矩,冇雞牛豬咁出色,但味道都唔錯!!和牛露筍炒飯($98)呢個炒飯非常大方落咗好多和牛粒,面頭嘅蒜片都加左唔少分好香蒜味,食埋個炒飯就夠晒飽喇!估唔到星期四晚嚟食出邊都有人等位,有時覺得係香港食串燒都幾貴,但呢間價錢合理又好味,我諗我哋都會再嚟幫襯!!

另外呢盞燈都好靚!!

厚燒玉子($68)

雞翼($25), 牛舌($40), 五花腩($28)

燒茄子($38)
味道中規中矩,冇雞牛豬咁出色,但味道都唔錯!!

和牛露筍炒飯($98)

2019-05-30
  • 牛舌
  • 雞翼
  • 和牛露荀炒飯
  • 燒牛舌
2019-06-01 74 瀏覽
星期五去食晚飯,餐廳唔算大,入到去都有幾枱食客。因為book左,所以都係唔洗等位,入到去就可以坐低。餐廳裝修簡單,牆身有黑板寫左每日既特有既菜式,侍應服務幾好,會主動推介有咩好食,好有禮貌。我地叫左梅酒,串燒就有:牛舌,雞皮,芝士燒大啡菇,帆立貝,雞翼,油甘魚,主食就有:燒鰻魚飯。梅酒味道正常,夠凍。牛舌質感唔算稔,有d咬口,勝在燒得夠香,而且牛味足。雞皮好食,因為燒到脆卜卜,夠乾身,有朋友話過係香港少d會食到好食既雞皮,我覺得e個ok。芝士同菇配搭無得輸,食落菇好多汁,不過可以再多少少調味。單骨雞翼正,食落好方便,肉質嫩滑有汁,外表香脆,燒到焦焦地,好惹味。燒帆立貝味道鮮甜,但有dd煮老左咁。油甘魚比較重味,味道一般,唔算好有驚喜,同平時煎三文魚鰭味道差唔多。鰻魚飯份量一般,唔多鰻魚,味道正常。整體來說,價錢唔算平,不過居酒屋都唔會平,食物質素唔錯,而且服務態度好,想係荃灣搵個地方傾下計飲下酒都係幾好既選擇。

梅酒
梅酒味道正常,夠凍。
牛舌

牛舌質感唔算稔,有d咬口,勝在燒得夠香,而且牛味足。
雞皮

芝士大啡菇

芝士同菇配搭無得輸,食落菇好多汁,不過可以再多少少調味。
雞翼

帆立貝

燒帆立貝味道鮮甜,但有dd煮老左咁。
油甘魚

鰻魚飯

鰻魚飯份量一般,唔多鰻魚,味道正常。

2019-05-31
帆立貝
油甘魚
鰻魚飯
2019-06-01 29 瀏覽
荃灣開咗呢間質素不錯嘅日本野,決定試試,餐牌上嘅清酒價錢亦都非常相宜。食咗好多唔同既野豆腐唐揚外層脆卜卜,裏面好滑大啡菇芝士燒肉地厚,正椒鹽河蝦香脆惹味,細細隻好正豚大腸山葵燒燒到脆脆地,入面好soft雞軟骨黃金燒雞軟骨燒到脆脆地,用嚟送酒一流牛舌牛脷就食串燒一定唔少得啦,依個厚度剛剛好,面層焦香,入邊有肉地蟹膏海鮮炒飯蟹膏海鮮炒飯好多了,有帶子,有蝦。好食厚燒玉子玉子睇上去唔錯,唔似係交貨,似係自己整,正。好食。餐牌上嘅其他嘢都好吸引,但個位已經無位試啦,留返下次再試

食咗好多唔同既野

豆腐唐揚
外層脆卜卜,裏面好滑

肉地厚,正

椒鹽河蝦
香脆惹味,細細隻好正

豚大腸山葵燒
燒到脆脆地,入面好soft

雞軟骨黃金燒
雞軟骨燒到脆脆地,用嚟送酒一流

蟹膏海鮮炒飯
蟹膏海鮮炒飯好多了,有帶子,有蝦。好食

厚燒玉子
玉子睇上去唔錯,唔似係交貨,似係自己整,正。好食。

餐牌上嘅其他嘢都好吸引,但個位已經無位試啦,留返下次再試
2019-05-29
2019-05-31 106 瀏覽
串燒一向係阿魚最愛!!! 不過就會唔經唔覺食左勁多~~~~~.所以今次就黎到荃灣既火狐!!!.🐟💬:.(1)豆腐唐揚 ($30/一磚).*呢個真係要推介比大家!因為真心好特別!外脆內滑,外熱內凍~~~~.真係幾好食~豆腐面係有紅椒絲~~~~有dd辣架.(2)大啡菇芝士燒 ($38/一隻).雖然芝士係卡夫芝士,不過熱溶左都好好食~~~而大啡菇好有菇味,雖然都有少少水出,不過都好正!.豚大腸山葵燒 ($28/一串).wasabi味都幾攻鼻~~~豬大腸都幾脆卜卜~~~.雞軟骨黃金燒 ($20/一串).好大粒ge雞軟骨😆重有咸蛋黃味!不過就唔太入味,只係表面一層有咸蛋黃味,喜歡食呢種味的可以一試!.牛舌 ($40/一串).唔係太大舊,不過都少少厚,重黑椒味,算爽口!.蟹膏海鮮炒飯 ($108).真係有海鮮架!有成3至4隻蝦,又有帶子,調味不錯(朋友覺得重口味,但阿魚就接受到!)飯粒煙un幾得意.牛油燒帆立貝($50/一隻).帆立貝好大隻,又重牛油香,肉質爽口,好好食!.煎餃子 ($45/5隻).啲皮勁脆!好正~~~~~.明太子雞翼 ($22/一隻).呢個一定要試~~~~脹卜卜,雞翼啲肉好滑,入
所以今次就黎到荃灣既火狐!!!

🐟💬:
(1)豆腐唐揚 ($30/一磚)

真係幾好食~豆腐面係有紅椒絲~~~~有dd辣架
(2)大啡菇芝士燒 ($38/一隻)
大啡菇芝士燒

豚大腸山葵燒 ($28/一串)
豚大腸山葵燒

wasabi味都幾攻鼻~~~豬大腸都幾脆卜卜~~~
雞軟骨黃金燒 ($20/一串)
雞軟骨黃金燒

牛舌 ($40/一串)
牛舌

唔係太大舊,不過都少少厚,重黑椒味,算爽口!
蟹膏海鮮炒飯 ($108)
蟹膏海鮮炒飯

牛油燒帆立貝($50/一隻)
牛油燒帆立貝

帆立貝好大隻,又重牛油香,肉質爽口,好好食!
煎餃子 ($45/5隻)
煎餃子

啲皮勁脆!好正~~~~~
明太子雞翼 ($22/一隻)
明太子雞翼

呢個一定要試~~~~脹卜卜,雞翼啲肉好滑,入面重充滿住明太子~~~~~
和牛 ($68/一串)
和牛

黑椒味重!不錯!
🐟FISH'S REMINDER🐟💡阿魚提醒💡
一定要試豆腐唐揚!牛油帆立貝!明太子雞翼😍😍下次要再試其他串燒~~~
🐟📝:8.5/10
🍽🐟📝
📌火狐爐端燒
📍荃灣四陂坊12號雅緻大廈地舖
(港鐵荃灣站 B1 出口, 步行約6分鐘)
📞電話:
94479527 (WhatsApp訂座)
⏳營業時間:
牛油燒帆立貝
煎餃子
明太子雞翼
2019-05-30 5395 瀏覽
荃灣人口稠密四週圍都好迫人,在街上走走已令人喘不過氣來。要想搵個地方慢慢傾下偈,可以試下四陂坊呢世火狐爐端燒。呢間鋪面雖然唔咪好顯眼,入面裝修以簡約為主,最岩同三五知己黎食下串燒吹吓水,暫時抽離一下忙碌的生活都幾寫意。入得黎記住一定要適當地調節一下心情,放下急慢節奏,品嚐一下慢工出細貨的爐端燒!呢度嘅串燒全部都係即點即燒,拒絕粗製濫造,所以品質有保證,唔會有炭屎,食都食得健康啲!全程都有專人代勞,唔似韓燒成身油煙,又幾自在喎!燒牛舌超正牛舌,厚薄適中咬落唔韌Yummy!燒茄子茄子皮脆肉嫩夠Juicy!單骨雞翼燒到皮脆肉滑的單骨雞翼,一串又點夠喉?黑豚五花腩燒完的腩肉冇咁肥,食多串都唔覺膩!煙肉車厘茄串燒爆汁車厘茄,俾到你十分驚喜!燒玉子做人要知足,平凡也算是一種幸福!燒脆肉瓜食串蔬菜又幾健康啵!炒飯用黎填飽個肚就最岩!

燒牛舌
超正牛舌,厚薄適中咬落唔韌Yummy!

燒茄子
茄子皮脆肉嫩夠Juicy!

單骨雞翼
燒到皮脆肉滑的單骨雞翼,一串又點夠喉?

黑豚五花腩
燒完的腩肉冇咁肥,食多串都唔覺膩!

煙肉車厘茄串燒
爆汁車厘茄,俾到你十分驚喜!

燒玉子
做人要知足,平凡也算是一種幸福!

燒脆肉瓜
食串蔬菜又幾健康啵!

炒飯
用黎填飽個肚就最岩!

• 蟹膏海鮮炒飯
  • 燒茄子
  • 黑豚五花腩
原來荃灣都有喜出望外既居酒屋🏮因為其實望門口+隔離左右唔似有居酒屋同埋大多數都會去左隔離老字號食辣-但今次就去試下呢間😊幾好味-1. 和牛露荀炒飯炒到好香,上面仲有一塊塊蒜片撈埋一齊食堅我就比較鐘意乾身炒飯但我妹就想唔好炒咁乾各人喜好na,共通覺得都係香口好味題外話:隻碟幾靚(#笑)2. 胡麻秋葵熱辣辣天氣食呢款最岩!秋葵降暑除濕,但就咁食會悶餐廳就加左和風胡麻醬+輕飄飄動感木魚撈埋一起吃九成比我獨食了3. 牛舌哇,本身食呢味有點緊張因為有不堪入耳的上班午飯陰影,之前去另外一間餐廳食牛舌拉麵塊牛舌,我完全感受到脷苔咁..好似同條牛做咩咁..但呢間唔會有以上問題之餘,仲好好味!仲有雞翼+豬大腸+大啡菇芝士燒值得一試!雞翼易食單骨架!方便顧儀態ladies~~~-環境方面一入到去餐廳好舒服😌感受到乾淨整齊有格調牆身貼左幾張samurai 海報,幾型幾張日本電影海報東京鐵塔我有睇書同電影書臨尾講仔仔同媽媽既關係我喊到7彩(#離左題😂,sorry返返黎)-餐廳環境+擺設簡單舒服整潔店員溫柔有禮服務連食客都是溫柔靜靜與三五知己聊天喝喝酒放工同友人真的可到這裡🍶喝喝酒歇息一下
原來荃灣都有喜出望外既居酒屋🏮

炒到好香,
上面仲有一塊塊蒜片撈埋一齊食

我就比較鐘意乾身炒飯
但我妹就想唔好炒咁乾
各人喜好na,共通覺得都係香口好味

題外話:隻碟幾靚
(#笑)

2. 胡麻秋葵
熱辣辣天氣食呢款最岩!
秋葵降暑除濕,但就咁食會悶
餐廳就加左和風胡麻醬+輕飄飄動感木魚
撈埋一起吃
九成比我獨食了

3. 牛舌

哇,本身食呢味有點緊張
因為有不堪入耳的上班午飯陰影,
之前去另外一間餐廳食牛舌拉麵
塊牛舌,我完全感受到脷苔咁..

好似同條牛做咩咁..
但呢間唔會有以上問題之餘,仲好好味!

仲有雞翼+豬大腸+大啡菇芝士燒
值得一試!

雞翼易食

單骨架!方便顧儀態ladies~~~

環境方面
一入到去餐廳好舒服😌
感受到乾淨整齊有格調
牆身貼左幾張samurai 海報,
幾型

幾張日本電影海報
東京鐵塔我有睇書同電影

書臨尾講仔仔同媽媽既關係我喊到7彩
(#離左題😂,sorry返返黎)

餐廳環境+擺設簡單舒服整潔

• 雞翼
  • 豚大腸山葵燒
  • 胡麻秋葵
2019-05-28 43 瀏覽
每次走進四陂坊,都有一種柳暗花明又一村既感覺。今次走進火狐爐端燒,由門外小小鋪面到內裏感覺卻令人耳目一新。叫左幾樣燒物都非常有水準,無唸過唔洗大排長龍都可以輕輕鬆鬆食到咁正食物,而且價錢非常合理。店員又不斷主動加茶,小店有小店窩心之處。燒茄子配上蘿蔔泥特別清新👍🏻秋葵配上胡麻我最愛😍厚燒玉子值得推介👍🏻蟹膏海鮮抄飯好入味,每粒米都爽口彈牙,而且帶子不是帶子粒而係成粒帶子,加上蝦,成個飯好正。我唔食澱粉質,今晚都急唔住食多左😜

燒茄子配上蘿蔔泥特別清新👍🏻

秋葵配上胡麻我最愛😍

厚燒玉子值得推介👍🏻

2019-05-27 34 瀏覽
今日收工,和同事去了荃灣逛街,晚飯時分,由於大家不太餓,想食得比較輕便,於是決定去食爐端燒。在四坡坊附近搵到間火狐爐端燒,餐廳不是很大,但坐得尚算舒服,裝修十分之日本風,恍如去了日本一樣。食物有好多不同既選擇,價錢唔算貴,我地點了幾樣燒物和炒飯,食物應該是即叫即做,所以食起上來色香味俱全。豆腐唐揚經油炸後的豆腐,外脆內滑,配上羅卜蓉和高湯醬油汁,口感和味道都十分豐富。雞軟骨黃金燒外面燒到十分乾身,加上焦香既醬汁,爽脆既雞骨馬上變得更加惹味。豬大腸山葵燒豬大腸燒到香噴噴,沒有一點燥味,食落口中滿口都是油脂香味,微辣嘅山葵剛剛好中和油脂,加上絲絲既嚼勁,值得一讚。燒牛舌爽脆既牛舌上有點點鹽花和胡椒碎作為提味,加點檸檬汁更能帶出鮮味。大啡菇芝士燒肉厚多汁既啡菇,配上奶味重既芝士,再經大火燒烤後,更多了一重焦香味,食進去每一口都是幸福感。蟹膏海鮮炒飯食完幾樣燒物後,再黎炒飯,飯粒分明,而且每粒都帶有淡淡既蟹膏味,加埋肉爽彈牙既蝦和魷魚,以如此美味既炒飯作結,確是一個完美的休止符。

豬大腸山葵燒

燒牛舌

爽脆既牛舌上有點點鹽花和胡椒碎作為提味,加點
檸檬汁更能帶出鮮味。

外賣送餐