2019-06-28 44 瀏覽
好彩有book到位我同朋友七點到 見之後黎既客人都係預先book左位之後有人walk in 黎都已經full book lu第一次食 咩都想試🥰叫左燒牛舌 燒雞亦 燒墨魚咀 燒芝士磨菇豆腐唐揚 蟹膏海鮮炒飯總括黎講每樣都好好味 味道岩岩好👍🏼👍🏼✨特別推介燒墨魚咀 燒牛舌 同豆腐唐揚 燒墨魚咀個醬汁真係調教得好好 好夾 好入味燒牛舌 燒到岩岩好 唔會好un 好入味👍🏼豆腐唐揚 外脆內軟 配埋醬汁一流燒雞亦 就正正常常 同一般出面食到既差唔多燒芝士磨菇都幾抵食 大大粒菇配埋一大塊芝士 食完都幾飽😂🤤蟹膏海鮮炒飯份量幾足 有大大隻蝦 元貝 同魷魚🦑 而且仲相當好入味 岩曬唔鐘意食白飯既我😂😂👍🏼👍🏼
好彩有book到位

豆腐唐揚 外脆內軟 配埋醬汁一流

燒雞亦 就正正常常 同一般出面食到既差唔多
燒芝士磨菇都幾抵食 大大粒菇配埋一大塊芝士 食完都幾飽😂🤤

2019-06-28 34 瀏覽
食爐端燒唔洗去旺角尖沙咀啦~依家荃灣都有了‼️.最愛就係食牛舌👅好爽口 牛味又香 記得上枱後盡快食.雞翼串有2隻 雞皮烤得好香脆肉質仍然好嫩 唔會太乾 加上檸檬汁🍋調味更正。.大啡菇芝士燒係面頭蓋了一塊熱溶左既芝士用刀一切落去 菇既水份就流出黎同芝士一齊食好夾‼️好ᴊᴜɪᴄʏ!!!.食完串燒最岩叫返碟炒野菜中和返味覺又健康又好食 準備主食炒飯啦📢.炒飯好香蟹膏味 而且夠曬鑊氣 飯係粒粒分明蝦🦐有三大隻 仲有魷魚添🦑!!!拌了葱花更提升味道 如果唔中意食葱既朋友可以走葱啊~.
食爐端燒唔洗去旺角尖沙咀啦~
依家荃灣都有了‼️
最愛就係食牛舌👅
好爽口 牛味又香 記得上枱後盡快食
雞翼串有2隻 雞皮烤得好香脆
肉質仍然好嫩 唔會太乾 加上檸檬汁🍋調味更正。
大啡菇芝士燒係面頭蓋了一塊熱溶左既芝士
用刀一切落去 菇既水份就流出黎
同芝士一齊食好夾‼️好ᴊᴜɪᴄʏ!!!
食完串燒最岩叫返碟炒野菜中和返味覺
又健康又好食 準備主食炒飯啦📢
炒飯好香蟹膏味 而且夠曬鑊氣 飯係粒粒分明
蝦🦐有三大隻 仲有魷魚添🦑!!!
拌了葱花更提升味道 如果唔中意食葱既朋友可以走葱啊~
2019-06-24
2019-06-28 36 瀏覽
好耐無同舊同事相聚,特登係荃灣揾一間別緻既日式餐館好好暢談!無意中揾到呢間係荃灣廣場後面街既小店,裝修非常日式,主要食串燒,環境好適合小酌幾杯傾下計牛舌燒得好香!肉質唔鞋,好味!豆腐唐揚配上甜甜地既醬汁,好fresh,女生會中意!自己對菇類情有獨鐘,所以叫咗個大啡菇芝士燒,果然無令我失望!隻菇好大隻,好juicy,同芝士好夾!汁燒墨魚嘴,呢個醬汁有d似螺肉既醬,食落彈牙無咋!蟹膏海鮮炒飯,用料非常豐富,有幾隻大蝦同帶子!性價比高!

牛舌燒得好香!肉質唔鞋,好味!

豆腐唐揚配上甜甜地既醬汁,好fresh,女生會中意!

汁燒墨魚嘴,呢個醬汁有d似螺肉既醬,食落彈牙無咋!
蟹膏海鮮炒飯,用料非常豐富,有幾隻大蝦同帶子!性價比高!
2019-06-27 99 瀏覽
荃灣既爐端燒好似無乜難得行行下街搵到呢間外型好有日本風既爐端燒即刻入去試下先~.因為食完晚飯唔係太肚餓 志在有個地方傾下計我地叫左幾樣串燒同小食~.豆腐唐揚睇落去好似普通炸豆腐咁其實極具心思 外脆內軟上面仲加左蘿蔔蓉同辣椒絲🌶再浸係湯入面 甜甜地好開胃。.玉子同樣配左蘿蔔蓉帶甜味 好厚身 又嫩滑 可2-3人分享呢。.黑豚五花腩好彈牙 燒得香脆鹽同黑椒調味好配啊!.汁燒墨魚咀有好多粒夠曬味 juicy!唔乾身用上類似鰻魚汁呢啲比較傑身少少既汁.如果配番杯sake🍶就一流了!
荃灣既爐端燒好似無乜
難得行行下街搵到呢間外型好有日本風既爐端燒
即刻入去試下先~

因為食完晚飯唔係太肚餓 志在有個地方傾下計
我地叫左幾樣串燒同小食~

豆腐唐揚睇落去好似普通炸豆腐咁
其實極具心思 外脆內軟
上面仲加左蘿蔔蓉同辣椒絲🌶
再浸係湯入面 甜甜地好開胃。

玉子同樣配左蘿蔔蓉
帶甜味 好厚身 又嫩滑 可2-3人分享呢。

黑豚五花腩好彈牙 燒得香脆
鹽同黑椒調味好配啊!

汁燒墨魚咀有好多粒
夠曬味 juicy!唔乾身
用上類似鰻魚汁呢啲比較傑身少少既汁

如果配番杯sake🍶就一流了!
2019-06-27 35 瀏覽
日本野食得多,但日本串燒就比較少食,因為本身吾係好喜愛食熱氣野,又吾係好鍾意啲肉燒到乾爭爭。今日黎到呢間日式小店,見主打串燒食品便試少小。牛舌同黑豚五花腩串燒都幾有驚喜,吾乾之餘仲好香口,有好香胡椒味!雞翼串燒都燒得好均勻,皮脆內滑,係細隻左少少。串燒外叫左啲主食...玉子燒係自家整的,蛋皮一層一層叠上去,吾會好厚實而且幾有蛋味, 冇其他醬汁都已經好夠味豆腐唐揚的皮炸到好脆但內裏的豆腐仲好滑,食一塊好似吾夠喉咁和牛炒飯則是我的最愛,牛粒好多,飯又炒得好乾身,一啲都吾覺油,而且落咗啲乾蒜頭炒,所以好香好惹味!

雞翼串燒都燒得好均勻,皮脆內滑,係細隻左少少。

豆腐唐揚的皮炸到好脆但內裏的豆腐仲好滑
,食一塊好似吾夠喉咁

2019-06-26 66 瀏覽
今日我哋又嚟到熟悉嘅荃灣,近呢年喺一間好出名嘅米線旁邊開咗間爐端燒,一直都好想試下,所以嚟講今日就同個老死一齊試啦。成間餐廳都充滿日本嘅佈置,仲有少少浪子嘅感覺。兩個大男人食串燒由於驚唔夠飽,所以今次除咗串燒之外我哋都食咗兩個飯。大家睇到串燒個價位都算係經濟實惠忌廉薯餅。呢個真係一定要試嘅菜式,薯餅炸到金黃色,咬落去外脆內軟,薯餅入邊嘅忌廉非常澎湃,同時亦非常嫩滑,咬落去嗰下真係有種心心眼嘅感覺。廣島蠔芝士燒。呢個又係另一個推薦嘅菜式,廣島蠔本身嘅蠔味唔算太突出,不過加埋融化咗嘅芝士感覺非常juicy燒豬大腸就比較薄身,不過佢做到脆卜卜嘅效果,同時都有一陣燒烤嘅燒焦味,嚟得食串燒,都係為咗呢種味嚟嘅嗻,所以呢件非常滿意。雞軟骨黃金燒。燒鷄軟骨都夠乾身同夠鬆脆,都幾有咬口,用嚟送啤酒就正喇。燒茄子。燒茄子本身我以為係一大條開邊嗰隻,點知原來係三小件,食落比較煙韌同埋乾身,我個人就比較喜歡重慶燒烤嗰隻茄子。黑豚五花腩。呢個五花腩嘅燒烤味都係幾突出,五花腩配合咗黑椒同芝麻等等,食落係唔錯嘅。蟹膏海鮮炒飯。呢個炒飯比我想像之中好食,炒飯夠乾身,而且都夠惹味,但就噉食落蟹膏嘅味道唔算出,不過海鮮

成間餐廳都充滿日本嘅佈置,仲有少少浪子嘅感覺。

忌廉薯餅。

廣島蠔芝士燒。

雞軟骨黃金燒。
燒鷄軟骨都夠乾身同夠鬆脆,都幾有咬口,用嚟送啤酒就正喇。

燒茄子。

黑豚五花腩。

蟹膏海鮮炒飯。
呢個炒飯比我想像之中好食,炒飯夠乾身,而且都夠惹味,但就噉食落蟹膏嘅味道唔算出,不過海鮮配料足以搭夠,尤其大蝦十分彈牙,亦都有魷魚同帶子充撐場面。

蒲燒鰻魚飯。
呢度都有三大片鰻魚,食落都夠軟滑, 不過個飯嘅醬汁比較少,變得有些少dry。

值得一讚就係侍應哥哥非常親切,常常主動加茶亦夠禮貌。
  • 蟹膏海鮮炒飯
  • 黑豚五花腩
  • 蒲燒鰻魚飯
2019-06-26 52 瀏覽
一間比較偏僻既鋪一入到去就比裡面既音樂吸引住(日文歌)後來發現係日本風既裝潢😍一邊聽住歌一邊食嘢既感覺好舒服~跟住就開始上菜啦!😎呢個係汁燒墨魚咀同埋牛舌😉呢碟可以話係美味二物組!佢哋兩個個汁都好正。墨魚咀係一d類似鰻魚汁嗰d 牛舌就用咗好重既黑椒,同埋平時食既牛舌比較韌,但係呢個好爽口!哇!呢個正啦 !大啡菇芝士燒一切落去,菇既水分就流出,再配上烤過既芝士,絕配!😋🤫提提大家,記得要襯熱食,先會feel到芝士溶入去菇既味道!!!豆腐糖揚💕炸既😍😍😍個汁有d似去食關東煮嗰個汁😎雖然食呢個既口感似食緊臭豆腐,但係佢特別既位係裡面豆腐好滑,真係好滑🤤🤤記得食既時候如果食得辣既就全部一次過食,唔好張d配料同個豆腐分開食👍👍👍蟹膏海鮮炒飯😙呢個唔太建議食 因為佢雖然係濃味,帶走都好好食,蝦好爽口,但係因為佢個名係「蟹膏」,所以我focus係蟹膏方面,你要好仔細食先會食到d蟹膏味。不過如果你係鍾意濃味同埋海鮮都可以試下,講真d海鮮係唔錯!!🤔建議:1.可以蟹膏味再濃d,再香d2.可以抄乾身d,有d偏濕服務方面:超級好😍😍唔多講,就係好 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍餐牌:好靚,都係日本的感覺😏P.S.我
一間比較偏僻既鋪
一入到去就比裡面既音樂吸引住(日文歌)
後來發現係日本風既裝潢😍

一邊聽住歌一邊食嘢既感覺好舒服~
跟住就開始上菜啦!😎

呢個係汁燒墨魚咀同埋牛舌😉
呢碟可以話係美味二物組!
佢哋兩個個汁都好正。
墨魚咀係一d類似鰻魚汁嗰d

哇!呢個正啦 !
大啡菇芝士燒

一切落去,菇既水分就流出,再配上烤過既芝士,絕配!😋

豆腐糖揚💕
炸既😍😍😍
個汁有d似去食關東煮嗰個汁😎

蟹膏海鮮炒飯😙
🤔建議:1.可以蟹膏味再濃d,再香d
2.可以抄乾身d,有d偏濕

服務方面:超級好😍😍唔多講,就係好 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

餐牌:

好靚,都係日本的感覺😏

P.S.我係裡面聽到 小幸運、曖昧等變咗做日文,好聽😂😂
  • 豆腐唐揚
1K
2019-06-25 48 瀏覽
呢間位於荃灣的居酒屋🏮清靜的環境,適合與朋友工作後聚餐餐牌十分豐富,除了有酒外,還有串燒,主食等。#蕃薯條伴雪糕番薯條經調味後味道跟平日嘅炸薯條非常接近,但番薯條卻有別於油膩嘅炸曹條,香脆可口而且滋味健康,再沾上旁邊嘅雲呢拿雪糕,整體配合甜而不膩,作為開胃前菜可謂非常完美,令人充滿幸福感#雞翼#牛舌#黑豚五花腩串燒,串燒係餐廳招牌菜,今次我叫左 黑豚五花腩、雞翼、牛舌,上菜時熱辣辣香氣迫人,一定要第一時間品嚐,各種串燒嘅烹調時間都剛好,咬落肉質鬆軟可口,肉汁鮮味,特別係黑豚五花腩入口即化,令人一試難忘#和牛蘆筍炒飯炒飯乾身爽口,飯粒粒粒分明,當中夾雜切粒嘅和牛同埋露荀,煎和牛粒香氣四溢又無多餘油份,整道炒飯美味又健康
呢間位於荃灣的居酒屋🏮
清靜的環境,適合與朋友工作後聚餐
餐牌十分豐富,除了有酒外,還有串燒,主食等。
#蕃薯條伴雪糕
#雞翼#牛舌
#黑豚五花腩

#和牛蘆筍炒飯
2019-06-23 34 瀏覽
今日個朋友話帶我去荃食爐端燒😋入到去,雖然舖頭細細,但係坐得幾舒服,一啲都唔逼厚燒玉子,好大碟,玉子好厚身,成磚上的😆好嫩滑,配蘿蔔蓉一齊食,超好味黑豚五花腩,好香豬肉味,好彈牙、有口感,仲燒得好香脆牛肉蘆筍,原條蘆筍配肥牛片加上燒汁,好惹味,蘆筍嘅味道都好濃郁雞翼,雞皮燒得好香脆,Yummy蟹膏海鮮炒飯,呢個炒飯我好surprise,蝦好大仲好彈牙,帶子好鮮味,個蟹膏飯底好香、好惹味,我哋兩個食到舔舔脷番薯條伴雪糕,炸薯條係用甜薯整,薯條本身甜甜地同埋少少鹽粒,佢嘅味道已經好特別,佢仲有個雪糕可以俾你用薯條沾黎食呢餐真係好好食,朋友果然無介紹錯😊如果想食爐端燒嘅朋友真係值得去試吓
今日個朋友話帶我去荃食爐端燒😋

入到去,雖然舖頭細細,但係坐得幾舒服,一啲都唔逼

黑豚五花腩,好香豬肉味,好彈牙、有口感,仲燒得好香脆

雞翼,雞皮燒得好香脆,Yummy

呢餐真係好好食,朋友果然無介紹錯😊

如果想食爐端燒嘅朋友真係值得去試吓
2019-06-20 86 瀏覽
今日早左放工就約埋朋友去荃灣食好野😋上網search過火狐爐端燒既食評都非常唔錯,就決定去依間食lu😎雖然細細既一間舖頭,但坐得好舒服🙂野食都好好味添😎豆腐唐揚 $30外表香脆內裏滑嫩既豆腐浸係湯汁中,帶出豆腐既香味,又伴著湯汁既精華🤤大啡菇芝士燒 $38菇整得非常軟身入味,而且上面舖著燒過既芝士,每一口都係菇香同芝士混合既味道,依個係我至愛😍汁燒墨魚咀 $32墨魚咀好彈口,唔會燒得乾,剛剛好,讚👍雞翼 $25雞翼係普通既燒雞翼,香味一樣吸引😋牛舌 $40牛舌爽口又香,又係必叫之一😎蟹膏海鮮炒飯 $108炒飯好夠鑊氣,粒粒飯分明,伴有蝦,鮮魷等海鮮,正😋
豆腐唐揚

豆腐唐揚 $30

大啡菇芝士燒 $38

汁燒墨魚咀

汁燒墨魚咀 $32
墨魚咀好彈口,唔會燒得乾,剛剛好,讚👍

雞翼 $25
雞翼係普通既燒雞翼,香味一樣吸引😋

牛舌

牛舌 $40
牛舌爽口又香,又係必叫之一😎

蟹膏海鮮炒飯

蟹膏海鮮炒飯 $108
炒飯好夠鑊氣,粒粒飯分明,伴有蝦,鮮魷等海鮮,正😋
2019-06-20
豆腐唐揚
汁燒墨魚咀
牛舌
蟹膏海鮮炒飯
2019-06-19 41 瀏覽
想食串燒,知荃灣多嘢食,搵到呢間,見外型幾得意就去試吓。地點ok易搵,沿住德華公園就見到。一間唔算好大的小店,入門口見到兩支結他。成間黑黑地,牆上有粉筆麵寫菜式,成件事幾有型。各樣都點咗d. 雞軟骨黃金燒好夠味, 食出內裡有芝士,唔濃又唔韌唔「漏」,趁燒入口一流!豚大腸山葵燒,好香,軟中帶脆脆地牛肉露荀嘅牛ok! 黑椒味,牛好香,又易入口,入面條筍都ok夠粗,正~廣島芝士蠔係highly recommend, 首先$48有兩隻都好抵,蠔亦夠大隻,咬落去有汁,juicy,蠔底墊住嘅鹽味令隻蠔更夠鮮味!蟹膏海鮮炒飯用料足!好幾隻大蝦、鮮魷,仲有兩隻帶子,用珍珠米炒,粒粒香口2人盛惠$293,性價比很高,值得再同朋友黎支持呢間好味串燒小店!
想食串燒,知荃灣多嘢食,搵到呢間,見外型幾得意就去試吓。
地點ok易搵,沿住德華公園就見到。
一間唔算好大的小店,入門口見到兩支結他
。成間黑黑地,牆上有粉筆麵寫菜式,成件事幾有型。
豚大腸山葵燒,好香,軟中帶脆脆地

廣場芝士蠔
牛肉露筍
豚肉豬大腸
廣場芝士蠔
牛肉露筍
行到攰攰地見到呢間餐廳無人排隊見到餐牌個價正正常常咁於是叫左個玉子燒好有層次感見到一層一層咁 就知我無講錯啦味道就比較清少少無咁易食濟之後叫左個黑毛豚肉串燒仲有牛肉蘆筍串燒呢間既手法係落得比較多黑椒令人對油脂既飽肚感下降無咁濟 可以享受更加多既美食個串燒雞翼吾錯燒得岩岩好 皮脆肉嫩加埋檸檬汁 岩岩好呢個蕃薯條伴雪糕既配搭之前都未見過 但係就絕配我個食法係將薯條放入雪糕再拎起黎食沾左雪糕既薯條更加好食外脆內軟 又再甜d雪糕係oreo味最後 緊係食個炒飯黎填下肚呢個牛肉蘆筍炒飯好足料味道偏咸 飯粒好有口感吾怕炒得太乾身
行到攰攰地

和牛蘆筍
蕃薯伴雪糕
和牛蘆筍炒飯
2019-06-18 38 瀏覽
荃灣火狐爐端燒店子細細像日本居酒屋,有旺中帶靜的感覺如不細心留意都吾會發現。開到晚上12點即使夜收工都可同朋友食串燒飲返杯!今次試左豆腐唐揚,雞亦,牛舌和墨魚咀串燒,豆腐唐揚外脆內軟,墨魚咀香口惹味👍另外還有多款海鮮,燒扇貝,貴妃蚌,生蠔,清酒煮蜆和鐵板大蝦都是份量十足。清清地食個大啡菇芝士燒,菇的水分仍然保留著吾會燒乾😋最後蟹膏海鮮炒飯,炒飯粒粒分明又夠味道👍爐端燒種類多樣化,味道同環境都不錯,是同朋友喝酒談天好地方!
清清地食個大啡菇芝士燒,菇的水分仍然保留著吾會燒乾😋
最後蟹膏海鮮炒飯,炒飯粒粒分明又夠味道👍
  • 豆腐唐揚
  • 蟹膏海鮮炒飯
2019-06-15 27 瀏覽
朋友仔住荃灣,好耐冇見想談下心,所以就搵左呢間餐廳! 係一個轉角既內街,裝修真係幾似日本居酒屋!唔識睇日文,唔知係咪今日special😂但見到人地食緊有d燒物幾正咁就嗌左蕃薯條伴雪糕($45)同大啡菇芝士燒($38)!呢款我同朋友都好鍾意,其實一直都鍾意雪糕點薯條咁食法,好好味!蕃薯味好香!芝士菇切開啖啖菇汁,芝士完全融晒係個菇到,咬落熱辣辣好juicy!之後呢個都係因為好特別先嗌,豚肉荔枝($30)!熟左既荔枝味道好清甜豚肉都好鬆軟,覺得呢個配搭真係幾清新!呢個牛肉露荀($35)我就覺得正正常常,醬汁好似過多,蓋過左牛肉味,但連露荀食有係fresh左下,幾鍾意呢間餐廳會將膩同解膩既材料擺埋一齊!味道互相配合就岩岩好!👍👍魷魚一夜干($78),日本食個d就再乾d, 會成隻縮一個碼咁濟,但呢隻都燒得不錯!散發住淡淡魷魚乾既香味,幾煙韌幾有嚼頭!$78有咁大條魷魚食我都非常滿意嫁啦!食完咁多燒物我地都諗緊洗唔洗再添,最後都叫左個飯,和牛露荀炒飯($98)!係呀,又係牛同露荀😂因為食過返尋味,想再食肉同埋飽d!個炒飯落左蒜片同埋椒,幾惹味!食得居酒屋都知唔特別平,但我都好滿足,因為d食物好食

唔識睇日文,唔知係咪今日special😂

食得居酒屋都知唔特別平,但我都好滿足,因為d食物好食,環境又好舒服可以傾好耐計,同埋我好鍾意餐廳一直播住好多日文版既華語歌!!❤
  • 和牛露荀炒飯
  • 豚肉荔枝
2019-06-15 19 瀏覽
呢晚約左同朋友食呢間爐端燒,揀呢間因為我們今晚想把啤酒談心所以就食串燒夾慢慢享受美食同時慢慢談心。先來豆腐唐揚;豆腐係整過炸的烹調再擺放在自制醬汁的當中,也擺左紅辣椒絲作點綴,食落有驚喜好開胃的前菜,之後來了大啡菇芝士燒及汁燒墨魚咀,兩個燒物都是我至愛,所以心情特別興奮;特別想講墨魚咀爽口彈牙,份量相當足夠,沒加特別多的醬汁燒味道也不會太鹹,恰度好處。牛舌是以一串串呈上,我自己喜歡食薄切,一口口再配埋啤酒真是大快人心,暢快享受,好食!而我會推介比想黎食的朋友以下呢三道菜,直情是3大必吃之菜式;白鯖鹽燒、豚肉荔枝和清酒煮大蜆;白鯖整得好入味,與所用烹調的醬汁好夾,食落啖啖肉口感一流,而豚肉荔枝顧名思義就是將豚肉包住荔枝,一口食落去荔枝d汁就會充滿住豚肉,出奇地夾,值得推介!清酒煮大蜆,見是大大隻蜆,相當滿足的一餐晚餐!
清酒煮大蜆,見是大大隻蜆,相當滿足的一餐晚餐!

2019-06-10