2023-06-13
上個weekend終於去到呢間bookmark咗好耐嘅火土燒肉,入面環境超靚,每個角落都充滿咗露營嘅元素😍 鍾意打卡嘅朋友仔就啱哂,而食物質素都幾唔錯,特別推薦一樣令我意想不到好食嘅item,快啲睇埋落去😜🔸 燒肉拼盤 $378呢個拼盤都有唔少種類嘅肉😋 包括牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚助條、豚五花、雞腿肉,當中最鍾意係牛胸腹同豚五花,前者食落肉汁爆發,而且肉質夠軟腍;後者油脂滿滿,食落勁重油香,而且口感爽彈,好唔錯!🔸 椰菜火山胡麻沙律 $48份量滿滿嘅椰菜沙律可以喺食燒肉食到膩嗰陣清清口腔,而且椰菜切到好細,進食好方便,味道正正常常。🔸 明太子蟹棒 $58蟹棒切到大大粒,面頭沾滿咗明太子沙律醬,蟹棒本身係熟嘅,所以只需燒返熱佢就食得,入口啖啖肉,仲有明太子嘅香味,正!🔸 味噌蟹肉甲羅燒 $88甲羅燒通常都係我嘅必點item之一,佢呢度蟹膏嘅份量都好多下,蟹膏食落口好甘香!另外我哋仲叫咗個飯嚟撈,蟹膏撈飯食真係冇得輸🤤🔸 玉子海苔飯 $28呢個就係上面講嘅飯啦🤣 超大碗,面頭鋪上滿滿嘅紫菜,仲加咗隻生雞蛋添,不過撈埋一齊食啲紫菜就會腍咗啲,不過我志在用嚟撈蟹膏食,所以都好滿足😌🔸 月見醬
🔸 明太子蟹棒 $58
登登登櫈!呢個就係我所講令我驚為天人嘅食物😳 估唔到佢個燒飯糰咁好食,佢燒到個飯糰外面小小脆mix小小煙韌,口感勁鍾意,撈埋蛋汁一齊食超夾😍
好特別🫢 係用咗露營嘅不鏽鋼杯嚟裝,杯邊仲沾上海鹽,入面又有大大塊菠蘿,清新解膩,夏天飲就一流!
🔸 靜岡蜜柑梳打 $52
雖然佢個樣似芬達,但飲落係有唔同嘅🤣 佢飲起上嚟係較清甜嘅,唔係芬達嗰種死甜,消滯就啱哂!