2024-05-26
瀛豐放題位於京都廣場~銅鑼灣站C出口一出對面就係啦聽朋友講過佢哋嘅帶子海膽好出色,一坐低就即刻落咗單先升級咗凍海鮮拼盤,呢個拼盤係任食㗎❤️個人覺得淨係魚子醬已值回票價,呢個海鮮拼盤有大蝦、長腳蟹腳、鮑魚、青口、螺肉,同埋最重要嘅魚子醬!!我都係第一次食放題有魚子醬😍😍有咁靚嘅魚子醬梗係要加落去海膽帶子度啦~海膽金黃色睇落非常新鮮,帶子好有肉地,加埋魚子醬,成個感覺好luxurious !魚子醬嘅鹹味在口內爆開~加埋海膽肥美,未試過咁豪華嘅感覺😝佢哋嘅燉湯係蟲草花燉雞,對於成日飲湯水嘅我嚟講,梗係知道對女士好好啦,不過飲一碗就夠啦,仲要留肚食其他嘢佢哋嘅極品海鮮拼盤係極之豐富,繼續有珍寶赤蝦、油甘魚、希靈魚等等,仲有超級肥美嘅三文魚腩!海膽親子+蟹肉沙律花之戀:一口花之戀比較細粒,所以可以食多幾款,個人比較鍾意海膽親子花之戀~火炙左口魚邊:左口魚同埋右口魚都係我嘅favourite,一向係日本餐廳嘅必食,油份豐富亦都好肥美原條穴子壽司:配上鰻魚汁,味道都幾惹味大蝦、溫室南瓜、皇帝蟹棒天婦羅:天婦羅嘅粉漿好薄,新鮮炸出嚟,配埋天婦羅醬汁都幾好~泰式燒元貝+燒生蠔:一上枱已經聞到蒜香味,特別
聽朋友講過佢哋嘅帶子海膽好出色,一坐低就即刻落咗單先
我都係第一次食放題有魚子醬😍😍
魚子醬嘅鹹味在口內爆開~加埋海膽肥美,未試過咁豪華嘅感覺😝
原條穴子壽司:配上鰻魚汁,味道都幾惹味
泰式燒元貝+燒生蠔:一上枱已經聞到蒜香味,特別要讚吓隻元貝,就算蒸熟咗都仲係好口,可想而知本身有幾大隻呢~味道鮮甜爽口
冬陰功湯:橙紅色嘅湯底好吸引,幾惹味,湯底用蝦頭煲出嚟,所以海鮮味好重,加埋彈牙嘅蝦~推介!
原本都唔打算放題食「飛天炒通菜」,但見到隔離食都係忍唔住,鮮嫩嘅通菜炒得好爽,小小建議,如果可以揀辣椒嘅辣度就更好啦🤣