2024-05-18
早兩日趁佛誕假期前同為食仔去左呢間係銅鑼灣既日式放題食飯,食完仲落左bar飲野,好圓滿既一日🥰首先先講環境,我坐兩個人有卡位坐,都坐得幾鬆動,張枱都夠大張,放晒食物上枱打完卡都仲夠位。呢間放題野食選擇算係好豐富,除左外面有飲品櫃、小食冷盤、甜品等等,一坐低職員就上 #刺身盤 ,我地加左 #海鮮拼盤 ,一人有一盒 #魚子醬 😳😳好好奇呢間放題店點解可以做到呢個價咁抵,我最愛 #赤蝦 ,啖啖肉之餘,仲要有勁多 #蝦膏 ,我一個人食左10隻😂😂魚子醬少少咸鮮味,淺嚐幾正既壽司我地叫左 #花之戀 、 #鰻魚壽司 、 #海膽親子花之戀 ,全部都係細細件,唔會食幾舊就飽熟食我地叫左 #炭燒豬頸肉 、 #燒菠蘿 、 #鹽燒雞腎串 、 #鹹蛋黃炒薯條 、 #鰻魚炒飯 、 #泰式炒椰菜苗 、 #泰式燒元貝 等等,其中鹹蛋黃炒薯條係超正,鹹蛋黃夠多,掛晒上薯條,熱辣辣,跟埋茄汁一齊食,差d想encore多一碟,燒菠蘿好甜,食飽解下膩幾唔錯👍🏻整體上野快,無漏單,我見其他枱客人成日問野,d職員都有問必答,服務好好