2022-07-25 71 瀏覽
今晚同屋企人去北角商場打卡,見到間燒肉都幾好人氣,所以諗住去試一試。一入到去已經有香香嘅燒肉味。座位都幾闊落,有卡位望到少少海景🥰我地點左e個濟州五花肉套餐,套餐入面包左以下:🐙大八爪魚鬚八爪魚鬚燒到差唔多,店員就剪開再燒香,八爪魚鬚食落口感QQ,帶鮮味😋🐷濟州五花肉五花肉唔算太肥,都幾適中,包埋生菜🥬一齊食唔膩🤤🐷醬油豬排骨肉豬扒好大塊,口感爽口但又肉嫩😍🐮牛小排牛小排油花分佈平均😋色澤都好靚😌🐮豪快嚴選牛舌牛舌係厚切嘅,牛味濃,食落好彈牙😋🌸韓式炒粉絲粉絲嘅配料都多,有條條嘅牛肉絲,條條粉絲都有醬汁,味道岩岩好😌我地仲加左2杯梳打飲品😋果味濃😍飲完好清涼☺️

我地點左e個濟州五花肉套餐,套餐入面包左以下:

🐙大八爪魚鬚

🐷濟州五花肉

五花肉唔算太肥,都幾適中,包埋生菜🥬一齊食唔膩🤤

🐷醬油豬排骨肉

豬扒好大塊,口感爽口但又肉嫩😍

🐮牛小排

牛小排油花分佈平均😋色澤都好靚😌

🐮豪快嚴選牛舌

牛舌係厚切嘅,牛味濃,食落好彈牙😋

🌸韓式炒粉絲

我地仲加左2杯梳打飲品😋果味濃😍飲完好清涼☺️
2022-07-23 2289 瀏覽
可以望到維港夜景嘅韓燒店😍我哋大概七點幾去多已經坐無需席,所以一定要先book好位。佢哋前菜種類頗多有生菜,沙律菜,酸蘿蔔、泡菜、酸豆角、酸芽菜,其中除了沙律菜外都可以無限添加👍另外、泡菜蛋&芝士玉粟米都可以無限添加👍泡菜蛋中有粒粒魚子酸蘿蔔口感酸香脆,開胃之餘可以解膩特選和牛内裙肉-$285.00 醬汁包含住成塊肉,肥肉均勻,入口滿滿嘅醬汁加肉汁香,亦唔會有牛騷味。食堂黑毛豬五花肉-$128,00 肥肉相間,輕輕微微醃製,燒完仍有肉汁,蘸啲啲醬汁配合泡菜食一流😋食堂豬皮-$88,00第一次食烤豬皮,我哋剪開細細塊咁估唔到入口無肥膩感之如,口感即溶,有啲似棉花糖口感,味道都唔錯大八爪魚鬚-$126.00揀開細細塊,輕輕烤香,有啲似零食烤魷魚😍原味炸雞-$98.00(半份)即叫即整,所以上檯格時間都係熱辣辣、渣粉唔算太厚,感覺好似食到有啲啲嘅柚子香梨汁雞頸肉-$108.00l雞肉好滑且帶有淡淡嘅果香味梅子青檸梳打&柑橘梳打-$32.00/per兩杯嘢飲都係好fresh帶有淡淡果香味。總體感覺絕對可以一訪再訪回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(滿分5⭐️)環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️(滿分5⭐️)服務指數:⭐️⭐️⭐️⭐

可以望到維港夜景嘅韓燒店😍

我哋大概七點幾去多已經坐無需席,所以一定要先book好位。

另外、泡菜蛋&芝士玉粟米都可以無限添加👍泡菜蛋中有粒粒魚子
酸蘿蔔口感酸香脆,開胃之餘可以解膩

特選和牛内裙肉-$285.00

食堂黑毛豬五花肉-$128,00

食堂豬皮-$88,00
第一次食烤豬皮,我哋剪開細細塊咁

大八爪魚鬚-$126.00
揀開細細塊,輕輕烤香,有啲似零食烤魷魚😍
原味炸雞-$98.00(半份)
梨汁雞頸肉-$108.00
l
雞肉好滑且帶有淡淡嘅果香味
梅子青檸梳打&柑橘梳打-$32.00/per
兩杯嘢飲都係好fresh帶有淡淡果香味。

總體感覺絕對可以一訪再訪

回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(滿分5⭐️)
環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️(滿分5⭐️)
服務指數:⭐️⭐️⭐️⭐ (滿分5⭐️)

• 梅子青檸梳打
  • 大八爪魚鬚
  • 濟州豪快黑毛豬五花肉
2022-07-23 83 瀏覽
去北角staycation ,發現北角匯都幾多野食,見到呢間燒肉係OpenRice 既like數好多,就試下你🤤2個人,唔想諗,就叫左個濟洲五花肉套餐濟洲五花肉套餐 ⭐️⭐️⭐️⭐️✨🇭🇰$588個餐好多前菜,有沙律,泡菜,生菜,芽菜,仲有燒爐邊既粟米芝士,同泡菜煮蛋等,除沙律之外,其他任添!正,泡菜同個蛋都添左2-3次😂😂😂個野燒肉介紹下先!1.大八爪魚鬚佢廚師推薦!你燒嗰陣,職員會好細心提你要剪開種燒,同埋燒一陣就得,唔好太耐,佢本身係熟既,只係需要燒一燒熱佢,就食得,爽口彈牙既,同埋好大隻🤤2.濟洲五花肉五花肉好長,要剪開黎燒。燒到d油脆咁食就最正🤤3.醬油豬排骨肉呢個好入味,我覺得燒完唔使點醬,就咁食,或包生菜食,反正生菜任添,用黎包晒肉食🤤4.牛小排呢個比較上普通d,但都係好食既5.豪快嚴選牛舌個牛舌個感覺係牛舌同牛肉之間既感覺,一塊牛舌,2個享受,正😄我就落鹽就食,正除左燒肉,個有可能揀炒粉絲或大醬湯。比較少飲大醬湯,所以試下!個大醬湯好足料,有瓜有蜆有肉等,啖啖都好滿足!燒肉一定配啤酒,有韓國生啤可以點,爽🍻

2個人,唔想諗,就叫左個濟洲五花肉套餐

濟洲五花肉套餐 ⭐️⭐️⭐️⭐️✨
🇭🇰$588

個野燒肉介紹下先!
1.大八爪魚鬚

2.濟洲五花肉
五花肉好長,要剪開黎燒。燒到d油脆咁食就最正🤤

3.醬油豬排骨肉

4.牛小排
呢個比較上普通d,但都係好食既

5.豪快嚴選牛舌

個大醬湯好足料,有瓜有蜆有肉等,啖啖都好滿足!

燒肉一定配啤酒,有韓國生啤可以點,爽🍻

2022-07-23 70 瀏覽
同大爺2人晚餐🍽😊今日心血來潮想食燒肉就去咗濟洲燒肉食堂 @jeju_bulgogi 食燒肉🤤我哋叫咗🔥濟洲五花肉套餐🔥除咗平時韓國餐廳嘅前菜之外仲有沙律🥗等你開下胃套餐可以揀配韓式炒粉絲或者大醬湯我哋就揀咗炒粉絲炒得夠乾身仲有好多牛肉添👍🏻到主菜燒肉喇🤤包括:🔺濟洲五花肉🔺醬油豬排骨肉🔺牛小排🔺豪快嚴選牛舌🔺大八爪魚鬚🐙醬油豬排骨肉醃得好入味😋燒肉唔洗沾汁都一流😊牛舌都好正 夠彈牙✨最特別係八爪魚鬚🐙因為平時燒肉好少見但原來同燒肉好match❤️另外我哋叫咗兩杯梳打唔會太甜果味好香濃配燒肉一流🤩✨濟州燒肉食堂 📍北角渣華道123號北角匯2期2樓210號舖@jeju_bulgogi #heacookmama
同大爺2人晚餐🍽😊

📍北角渣華道123號北角匯2期2樓210號舖

@jeju_bulgogi
#heacookmama
2022-07-22 73 瀏覽
嚟到北角,梗係要食韓燒,濟州食堂韓燒至正👍又有風景睇特選和牛外羣肉🥩醬汁美味燒香後和牛入口即溶,又juicy😋 食堂黑毛豬五花肉🥓五花腩外皮好爽,肉質有彈牙👍 食堂豬皮韓國豬皮唔會好油,已經處理好又好乾淨,燒香後好軟滑,好多骨膠原😋 大八爪魚🦑好正嘅原隻八爪魚,燒香後剪細粒,慢慢細嚼豪快蘋果醬油雞腿🍗 蘋果醬好入味,雞腿肉好嫩滑原味炸雞半份🐥韓燒配炸雞更加滿足,炸雞外脆又鬆軟,肉質嫩滑 濟州梳打 & 荔枝梳打兩款都好清甜解渴🍹
嚟到北角,梗係要食韓燒,濟州食堂韓燒至正👍又有風景睇

特選和牛外羣肉🥩
醬汁美味燒香後和牛入口即溶,又juicy😋

食堂黑毛豬五花肉🥓
五花腩外皮好爽,肉質有彈牙👍

食堂豬皮

大八爪魚🦑
好正嘅原隻八爪魚,燒香後剪細粒,慢慢細嚼

豪快蘋果醬油雞腿🍗
蘋果醬好入味,雞腿肉好嫩滑

原味炸雞半份🐥
韓燒配炸雞更加滿足,炸雞外脆又鬆軟,肉質嫩滑

濟州梳打 & 荔枝梳打
兩款都好清甜解渴🍹

2022-07-21 69 瀏覽
餐廳環境好Chill,可以一路望住個海景一路燒肉真係超級幸福🥰,藍天白雲天氣晴,心情都特別靚,座位都好闊落,坐得好舒服一坐落位,職員就好快速咁上哂前菜同開爐,又加爐邊蛋又加芝士粟米,上菜仲會簡單講解下點樣燒完就食得,見我係咁影相打卡仲好主動幫我地影相,好Nice又有親切感👍👍前菜有泡菜,蘿蔔,豆芽同豆角,爐邊蛋同芝士粟米,都可以Refill架,前菜前前後後都Refill左2次😋😋,不過不失得黎又幾好味咁啦豪快黑毛和牛外羣肉 $285黑毛和牛本身有醬汁醃好咗,燒到表面無血色就食得,一食落口😍,肉質超級軟腍,牛香味亦好濃郁,本身醬汁係甜甜地咁,醬汁同黑毛和牛都好夾,就咁食已經好清香夠味,食完黑毛和牛再望一望出面海景,人生真係超滿足❤️食堂黑毛豬五花肉 $128黑毛豬一層肥一層瘦,肥瘦均稱,黑毛豬豬油香味好濃郁,連肥肉部分都富嚼頭,放上爐上燒到兩面金黃香脆,一咬入口即爆出肉汁,肉味好鮮濃,連肥膏位都好爽口,完全無一絲油膩感,美味度爆燈,韓國燒肉必叫之一食堂豬皮$88豬皮睇落好光滑,一啲豬毛都無,處理得好好一定要由豬皮個面燒起,燒到微微焦香,到見豬皮成塊有微微彈起,就可以將豬皮反面燒底面,食落豬

豪快黑毛和牛外羣肉 $285

食堂黑毛豬五花肉 $128

食堂豬皮$88
豬皮睇落好光滑,一啲豬毛都無,處理得好好
面,食落豬皮好爽身,肉身軟腍,成個口感都唔會太油膩,感覺一路食膠原蛋白一路增長緊咁

大八爪魚 $126
八爪魚🐙非常吸晴,色澤好靚,只要放上爐燒到熱就可以食得,肉質非常爽彈,加埋檸檬汁更加帶出到佢既鮮味十足

蘋果梨汁無骨雞翼 $82
雞翼處理得好好,平時燒雞翼好驚燒到外面燶哂,入面仲未熟透,呢到係一放上爐再將佢攤開,就非常容易燒得金黃香脆,雞翼個醬汁好鮮甜清爽,雞肉完全索哂水果既果香清甜,勁入味之餘,肉質亦好嫩滑美味

原味炸雞半份 $98
炸雞炸得外脆內軟,表皮炸得好香脆,完成唔油膩,入面既雞肉肉質好嫩滑多汁,一大啖咬入口仲會有啲啲爆汁,完全唔柴身,味道食到淡淡鹽香,幾有驚喜,下面仲有薯條墊底,係粗薯條,薯香味濃郁

柑橘梳打 $32
入面真係有兩舊柑橘🍊,味道清清爽爽咁,夏天飲真係好舒服

梅子青檸梳打 $32
味道酸酸甜甜好開胃,好解膩

2022-07-20 74 瀏覽
朋友推介位於北角匯二期呢間韓國餐廳,環境寬敞,座位夠闊落舒適,仲要望住海景食🤩🤩🌟濟州五花肉套餐(2-3人)$588呢個套餐好豐富,前菜有醃蘿蔔,泡菜,醃豆角,解膩一流👍 仲有食韓燒必備嘅任食超新鮮生菜🥬店員首先倒蛋液同粟米芝士係爐邊,可以無限添加㗎😍😍主角拼盆有牛小排,厚切牛舌,豬肋條,八爪魚,五花肉,質素高好新鮮👍 🥩牛小排好快熟,點下辣醬好有牛味又鮮嫩多汁🐖五花肉燒到有啲脆邊加埋泡菜生菜一齊食,就係最正韓式風味😋🥓豬肋條已醃好,啖啖肉一啲都唔鞋👍🐙八爪魚好鮮甜🍹濟州特飲$32🍹荔枝梳打$32食到有啲滯,停低飲下野,望下海景🥰 呢個海景真係冇得輸🤩🤩

🌟濟州五花肉套餐(2-3人)$588

店員首先倒蛋液同粟米芝士係爐邊,可以無限添加㗎😍😍

🥓豬肋條已醃好,啖啖肉一啲都唔鞋👍
🐙八爪魚好鮮甜
🍹濟州特飲$32
🍹荔枝梳打$32

食到有啲滯,停低飲下野,望下海景🥰 呢個海景真係冇得輸🤩🤩

2022-07-15
  • 濟州五花肉套餐
上網探店發現呢間Openrice入選好評餐廳,又見太耐冇食過韓燒,就即刻Book左呢間餐廳,韓燒食物質素到服務都真係好高質,值得趁熱度過黎打卡品嚐!特選和牛內裙肉 $285份量多、牛花靚,燒起黎口感夠曬嫩!食堂黑毛豬五花肉 (醬油) $128黑毛豬漬得夠曬入味,又唔會太過肥膩,燒起黎份外好食!大八爪魚鬚 $126好少見到原條八爪魚鬚出黎燒,唔識因火喉燒得熟得制口感就比較難咬,但如果燒得好食一定好爽勁。食堂豬皮 $88燒豬皮真係最邪惡一件事,但可以講原來豬皮脂肪真係好好食,油膩得黎又好有肉感,會係條脷度係咁回味!原味炸雞 $98底下有配埋薯條,炸雞就正正常常冇太大特別梅子青檸梳打 $32甜度、汽度解膩一流濟州特飲 $32即係芒果紅茶,夠甜夠味幾解渴除左以上單點食物,仲有爐邊蛋、芝士可以任加,仲有啲韓國小菜包括泡菜、芽菜、豆角、蘿蔔等等都可以任加,韓國餐廳最大好處包保一定飽!

韓燒食物質素到服務都真係好高質,值得趁熱度過黎打卡品嚐!

特選和牛內裙肉 $285
份量多、牛花靚,燒起黎口感夠曬嫩!

食堂黑毛豬五花肉 (醬油) $128
黑毛豬漬得夠曬入味,又唔會太過肥膩,燒起黎份外好食!

大八爪魚鬚 $126

食堂豬皮 $88

原味炸雞 $98
底下有配埋薯條,炸雞就正正常常冇太大特別

梅子青檸梳打 $32
甜度、汽度解膩一流
濟州特飲 $32
即係芒果紅茶,夠甜夠味幾解渴

北角滙有間環境幾舒服😌韓國🇰🇷燒肉餐廳好在有打電話訂位果晚都幾爆場多人好食推介👍🏻黑毛豬五花肉肥瘦相間,醬汁微甜,好岩配埋生菜一齊食餐有埋韓國生菜🥬 都夠新鮮仲有其他韓國小菜,泡菜同酸酸的蘿蔔牛舌好爽😄yum yum 🤤 😋 大大條八爪魚🐙😍😍又唔會好乾😄😄好攪笑,個待應走黎同我哋唔可以燒咁耐,會乾水的可以望海景燒肉,而且食材質素亦相當高,鍾意食燒肉既值得一試。餐包一大碗大醬湯 或者可以簡炒粉絲用石碗裝,夠哂熱$588 一個燒肉餐(2-3人份量)
北角滙有間環境幾舒服😌
韓國🇰🇷燒肉餐廳
好在有打電話訂位
果晚都幾爆場多人

好食推介👍🏻黑毛豬五花肉肥瘦相間,
醬汁微甜,好岩配埋生菜一齊食

餐有埋韓國生菜🥬 都夠新鮮
仲有其他韓國小菜,泡菜同酸酸的蘿蔔

牛舌好爽😄yum yum 🤤 😋

大大條八爪魚🐙😍😍
又唔會好乾😄😄
好攪笑,個待應走黎同我哋
唔可以燒咁耐,會乾水的

餐包一大碗大醬湯 或者可以簡炒粉絲
用石碗裝,夠哂熱

$588 一個燒肉餐(2-3人份量)
10 分鐘 (堂食)
  • 豪快嚴選牛舌
  • 濟州五花肉
  • 大八爪魚
2022-07-14 85 瀏覽
7月生日月, 好多人請食飯, 今日朋友話請我食燒肉, 於是就揀左返工附近的北角匯濟州燒肉食堂。7點到步都座無虛席, 好在朋友有訂枱, 唔係就有排等了。濟州燒肉有幾款套餐選擇, 但我地就想食多d款同揀自己鍾意食嘅野, 所以今次散叫。特選和牛裙肉黑毛豬五花肉大八爪魚鬚食堂豬皮梨汁雞頸肉原味炸雞梅子青檸梳打柑橘梳打特選和牛裙肉, 多數韓式燒肉都腌得好濃味, 完全食唔到肉味, 呢款牛裙肉味道剛剛好, 唔會太咸, 燒耐d重好脆口, 好味。黑毛豬五花肉, 肥瘦適中, 要肥有肥, 要瘦有瘦, 大火燒到燶燶地, 重超級野味。大八爪魚鬚, 有海水鮮味, 有質感咬口, 重有少少彈牙。食堂豬皮, 呢款豬皮味道咸中帶甜, 豬皮軟綿綿, 好QQ。梨汁雞頸肉, 雞肉嫩滑, 有雞肉汁, 雞味香濃。原味炸雞, 香脆外皮, 肉質嫩滑, 咬落口大大滴肉汁流出黎。梅子青檸梳打,柑橘梳打, 夏天必點之選, 食燒肉飲杯冰凍飲品, 不亦樂乎。

7點到步都座無虛席, 好在朋友有訂枱, 唔係就有排等了。

特選和牛裙肉
黑毛豬五花肉
大八爪魚鬚
食堂豬皮
梨汁雞頸肉
原味炸雞
梅子青檸梳打
柑橘梳打

大八爪魚鬚, 有海水鮮味, 有質感咬口, 重有少少彈牙。

食堂豬皮, 呢款豬皮味道咸中帶甜, 豬皮軟綿綿, 好QQ。

梨汁雞頸肉, 雞肉嫩滑, 有雞肉汁, 雞味香濃。

2022-07-13 104 瀏覽
耐唔時就好想去食韓燒🇰🇷今次試左呢間環境寬敞坐得舒服 另外店員服務態度好好👍🏻🌟濟洲五花肉套餐呢個套餐好豐富 前菜有沙律🥗,芽菜,醃蘿蔔,泡菜,四季豆1️⃣濟洲五花肉五花肉肥瘦均勻油脂豐腴燒到微脆用生菜加泡菜夾埋一齊食😋2️⃣牛小排油花分布均勻 肉味濃郁🐮3️⃣豪快嚴選牛舌厚切牛舌 肉質軟腍爽口帶有濃郁既牛味 💯4️⃣醬油豬排骨肉醃得好入味 豬排骨肉質好嫩燒完帶油脂好香口5️⃣大八爪魚鬚🐙超大條八爪魚酥😆鮮味十足 十分爽口本身已經係熟 所以輕輕燒走啲水份就食得否則燒太耐就會太韌好難咬6️⃣韓式炒粉絲韓式粉絲食落Q彈有韌度 口感十足而且調味剛好💯🌟梅子青檸梳打🌟柑橘梳打🍊#濟州燒肉食堂 #燒肉 #美食 #香港 #jejubulgogi #제주불고기#九龍灣 #北角
耐唔時就好想去食韓燒🇰🇷
今次試左呢間
環境寬敞坐得舒服 另外店員服務態度好好👍🏻

🌟濟洲五花肉套餐
呢個套餐好豐富
前菜有沙律🥗,芽菜,醃蘿蔔,泡菜,四季豆

1️⃣濟洲五花肉

而且調味剛好💯

🌟梅子青檸梳打
🌟柑橘梳打🍊

#九龍灣 #北角
和不吃豬肉的朋友光顧,完全不能選任何燒肉套餐,因為所有套餐都有豬肉。食物一般,點了韓牛拼盤,$218三款牛每款4片,質素一般。服務員除了門口接待員和一位說話應對正常外,其他的,包括收銀,都似乎是智障的。如果餐廳聘用智障人士,應在場內有告示告訴客人,好讓大家有心理準備和通融點。餐廳抽風很差,天花也滴水。
2022-07-08
30 分鐘 (堂食)
2022-07-07 124 瀏覽
朋友經常推介濟州燒肉食堂今次總於來食到~2人份量超大份,大八瓜魚鬚🐙、大葱切牛舌👅﹑特選和牛裙肉🐮﹑黑毛豬五花肉🐽等都超大份原味炸雞又係超大份~仲有無限refill的泡菜蛋同芝士栗米粒~我地仲request職員幫我地加埋蛋漿係芝士蛋果邊🥰特飲都係幾好飲~值得推介#濟州燒肉食堂 #燒肉 #美食 #香港 #jejubulgogi #제주불고기 #九龍灣 #北角#濟州燒肉食堂 #燒肉 #美食 #香港 #jejubulgogi #제주불고기 #九龍灣 #北角
朋友經常推介濟州燒肉食堂
今次總於來食到~
原味炸雞又係超大份~
🥰

特飲都係幾好飲~值得推介
#제주불고기 #九龍灣 #北角

#제주불고기 #九龍灣 #北角
2022-07-03 123 瀏覽
雖然香港仲有疫情,但係我點都唔理有得堂食就堂食,咁今日同朋友嚟咗北角呢間 韓式燒肉店度食飯,今次嘅第一次試,一入到去個景真係幾靚, 幾適合情侶或者慶祝生日呢度打卡,咁我同朋友就叫咗呢一個濟州五花肉套餐,包括以下:大八爪魚鬚: 呢個其實八爪魚已經有味同新鮮,當你燒起上嚟其實都唔需要再點其他醬汁,因為由於八爪魚幾有鮮味,而且呢個海鮮都幾新鮮,如果燒嘢食嘅話,食材最重要係新鮮, 所以呢嗰八爪魚我自己都like。 因為自己食得出八爪魚嘅鮮味。牛小排: 食到咁鮮嫩嘅牛肉 ,燒大概7成熟, 肉質鮮嫩軟熟 、肉質彈牙及口感佳, 牛亦都分佈出少少油脂,感覺良好。豪快嚴選牛舌:其實自己就比較鍾意食牛舌,因為牛舌真係唔使一兩分鐘就食得, 因為自己鍾意比較食生嘅牛肉, 大家可以燒到七成左右我覺得個味道較佳。 不過呢度嘅牛舌就比較大塊少少,可能要多小小嘅時間去燒濟州五花肉 :五花肉半肥瘦就最好味 ,呢個五花肉我覺得都幾正,燒起上嚟有咋咋聲,同埋啲豬肉呀我覺得 肥肥哋都幾好食,因為五花肉唔肥我覺得就唔好食燒起身你就冇咁滋味。 醬油豬排骨肉:呢個豬排骨, 佢食起上嚟肉質軟熟, 同埋食個豬肉嘅時候,啲肉汁加酱油喺口

醬油豬排骨肉:呢個豬排骨, 佢食起上嚟肉質軟熟, 同埋食個豬肉嘅時候,啲肉汁加酱油喺口到出曬嚟, 喺豬肉個面上有少少甜味,口感出哂嚟。 呢個我個人都幾推薦係我最鍾意食之一。

韓式炒粉絲:咁其實呢個粉絲,其實炒得真係唔差,不過我覺得佢炒得都算係濃味,而且亦都好多料喺度所以食落去就感覺健康,底下佢有D醬汁我覺得有少少似豉油, 整體嚟講算不錯。

最後我同朋友飲埋個梳打就閃人,因為食啲燒烤都令人哋口渴,所以呢個梳打我覺得解喝,Anyway如果大家鍾意食韓燒嘅話,大家可以試下呢間餐廳,因為我覺得佢個場地都幾ok,同埋食物質素都可以,而且服務嘅質素亦都ok, 大家得閒可以試下。
2022-07-02 173 瀏覽
我愛吃韓國燒肉 今天去這間是位於北角 門面不大 但進入後才發覺座位頗多 店的裝修簡潔 靠窗的位置可以遠眺九龍 服務員很勤快我要了商務和牛燒肉餐(2位用)配飲品 我加了16元 轉為青檸梅子梳打和荔枝梳打 味道不錯 很大杯又冰凍 配烤肉一流套餐內有黑毛豬五花肉 和牛 雞頸肉 豬排骨 豬腸 牛舌 味道調得好 帶微甜又不太鹹 肉質嫩滑 份量足 2人只要了一碗飯 最後再吃爐邊的烤蛋漿 吃得飽飽的 超滿足呢埋單時才知免加一 更加超值 怪不得我離開時 門口有很多人在排隊呢

2022-06-11
5 分鐘 (堂食)