2022-09-11 2026 瀏覽
嘆着冷氣,近距離欣賞著維多利亞海港,跟朋友一面聊天一面食韓燒,而且沒有時間限制,是否很爽?今晚來咗北角碼頭旁的濟州燒肉,真的超enjoy 😍坐下來就被維港的景色迷住了,要了兩杯梳打,柑橘梳打和荔枝梳打,梳打水微甜帶果香,先潤潤喉,再慢慢選嘢食。特選和牛內裙肉內裙肉肉質較為鬆散,肉的紋路一致,牛脂肪均勻,非常適合燒烤,烤好的內裙肉軟腍多汁。食堂黑毛豬五花肉(醬油)食韓燒「五花肉」是必點的,燒烤的精髓在於脂肪,脂肪多的部位烤出來的肉一定是又香又腍又多汁,用無限供應的生菜🥬包着吃,一啲都唔會有肥膩感,而且超好吃的。食堂豬皮豬皮除了韓燒,平常幾乎不會吃,醃好的豬皮厚度十足,燒大約三分鐘就可以燒到又香又嫩,用生菜包著吃,一絕👍🏻,據說豬皮膠原蛋白很豐富,難怪韓國女生都皮膚美美的🥰韓國鰻魚(半份)鰻魚肉厚,質素高,沒有醃過,吃鰻魚的原味,烤的時候可以用薑絲檸檬汁辟腥,吃的時候才沾汁吃。韓國梨汁雞髀肉用水果醃肉,肉質又清甜又鬆軟, 怎烤也不怕柴。原味炸雞(半份)韓或炸雞就是香、酥、脆又多汁,雖然已經差不多吃飽了,但炸雞怎樣也要叫份過過癮,況且這店不限時間,難得約了好朋友,慢慢吃,慢慢聊,看著維港,非

特選和牛內裙肉

食堂黑毛豬五花肉(醬油)

食堂豬皮

韓國鰻魚(半份)

韓國梨汁雞髀肉
用水果醃肉,肉質又清甜又鬆軟, 怎烤也不怕柴。

原味炸雞(半份)
韓或炸雞就是香、酥、脆又多汁,雖然已經差不多吃飽了,但炸雞怎樣也要叫份過過癮,況且這店不限時間,難得約了好朋友,慢慢吃,慢慢聊,看著維港,非常享受這一刻。
  • 前菜
  • 食堂豬皮
  • 濟州五花肉
  • 荔枝梳打
2022-09-05 774 瀏覽
*💭濟洲燒肉食堂早前到訪過的韓燒餐廳,食物高質抵食,座位闊落,抽氣又做得好。這晚閒日與友人再次到訪,也是座無虛席,一定要預先訂枱🙈✏︎食堂豬皮🐖$𝟖𝟖元一份,但份量超多😍店員會細心指導如何烤才好吃,豬皮很厚,要先烤熟脂肪那邊,才反轉烤豬皮🤤簡單點些醬汁已經十分美味。另外餐廳還提供生菜,可以包著一起食,中和油膩感,口感更好🥰✏︎豪快黑毛和牛外羣肉🐂第一次食這部位,油脂分佈非常平均,又是輕輕一燒已可食用,牛肉嫩滑一點也不韌,配上白飯會更美味🤤✏︎食堂黑毛豬五花肉五花肉超大塊😍但肥瘦適中,不會過肥。燒至八成熟左右便可剪開小塊,單食五花肉可能比較單調,但配上生菜、蒜頭和辣椒一起口感和味道更加豐富🥰✏︎鰻魚大大條而且很厚肉,需要耐性和時間來燒,🤣白滑鰻魚加上特製醬汁很惹味😋✏︎梨汁雞髀肉🐓醃得入味,梨汁清甜,雞髀肉肉質嫰滑🥰 ✏︎原味炸雞🐓份量挺多,味道絕不比炸雞連鎖店差,外層酥脆,肉質白滑多汁🤤雞肉下面還有不少薯條,非常飽肚☺️ 另外還點了兩杯梳打飲品,甜度剛好,柑橘梳打味道清新,一邊燒下肉,一邊傾下計,不消一會兒已把飲品清乾了🍹
💭濟洲燒肉食堂

✏︎食堂豬皮🐖

✏︎豪快黑毛和牛外羣肉🐂

✏︎食堂黑毛豬五花肉

✏︎鰻魚

✏︎梨汁雞髀肉🐓
醃得入味,梨汁清甜,雞髀肉肉質嫰滑🥰

✏︎原味炸雞🐓

喺北角匯裏面嘅濟洲燒肉食堂,一到夜晚就坐滿晒人~好有人氣!入面裝修亮麗,滿有韓式燒烤嘅氣氛🔥也有足夠嘅空間感!一嚟到就有幾款韓式前菜和沙律~爐邊有蛋和芝士粟米,都係可以無限添加嘅。🔶豪快黑毛和牛外羣肉 鍾意食牛嘅必點豪快黑毛和牛外羣肉,肉質十分軟嫩,每一口都有滿滿的牛脂香。🔶食堂黑毛豬五花肉五花肉好大一片~燒完過後充滿口感😋油脂豐富,肉嫩多汁。🔶食堂豬皮 第一次燒豬皮,仲要係勁大一塊!超香!啖啖脂香非常邪惡,我就用生菜包住食平衡返油膩感。🔶每日新鮮鰻魚(半份) 半份都唔少,燒完可以剪開四件。新鮮鰻魚好正~燒完皮脆肉嫩又肥美!🔶梨汁雞肉 加入左梨汁來醃製嘅雞肉~入口多咗一份清新,燒完之後雞肉嫩滑唔乾柴。🔶原味炸雞正呀香噴噴熱辣辣!炸得外脆內嫩~肉質豐富不油膩。🔶濟州特飲 &梅子青檸梳打食韓燒最緊要有兩杯清爽舒心嘅飲品,呢兩杯都吸引!濟州特飲係芒果茶嘅口味~而梅子青檸梳打~加入咗梅子,酸酸甜甜好消膩。

🔶豪快黑毛和牛外羣肉

🔶食堂黑毛豬五花肉
五花肉好大一片~燒完過後充滿口感😋油脂豐富,肉嫩多汁。

🔶食堂豬皮

🔶每日新鮮鰻魚(半份)

🔶梨汁雞肉

🔶原味炸雞
正呀香噴噴熱辣辣!炸得外脆內嫩~肉質豐富不油膩。

🔶濟州特飲 &梅子青檸梳打

2022-09-02 137 瀏覽
好彩一早打電話訂左位, 去到超多人walk in排隊前菜都唔錯, 好多韓燒的泡菜都麻麻地, 但呢間的泡菜好食, 好入味!所以都encore左兩次!商務和牛燒肉餐(2人用) $358有和牛燒、梨汁雞頸肉、黑毛豬五花肉、牛舌、豬排骨肉同埋醬酒豬腸set好豐富, 醃得入味, 肉質幾好, 唔係好似有D韓燒俾劣質肉set再配埋白飯, 同飲品, 我地叫左荔枝梳打,都幾好飲。因為做完gym好肚餓,再叫左碟甜辣炸雞炸雞外皮酥脆, 入面肉質都幾嫩滑!下次可以選平日去,無咁多人,坐窗邊位有海景打卡應該幾靚
好彩一早打電話訂左位, 去到超多人walk in排隊

所以都encore左兩次!

商務和牛燒肉餐(2人用) $358

set再配埋白飯, 同飲品, 我地叫左荔枝梳打,都幾好飲。

因為做完gym好肚餓,再叫左碟甜辣炸雞
炸雞外皮酥脆, 入面肉質都幾嫩滑!
下次可以選平日去,無咁多人,坐窗邊位有海景打卡應該幾靚
  • 商務和牛燒肉餐(2人用)
2022-09-02 156 瀏覽
同朋友第二次嚟食,因為啲質素係唔錯! bk咗位其都要等陣先入到去,不過因為晏嘅關係真係唔會個半鐘就趕你走!前菜,可以無限添加,食多咗肉可以食番前菜中和下係唔錯!嚟食燒肉當然唔少得食牛啦,呢個拼盤最好食係牛脷佢,出面一般都係好韌,呢個係好易咬開!仲有牛小排唔點醬都覺得個牛味好出炸雞,上次都有點,好食所以要encore最後因為我哋坐嘅位置,其實好舒服闊落,可惜個爐火太弱,去到後期換咗中間塊板,先可以食多轉蛋…希望下次留意番!

前菜,可以無限添加,食多咗肉可以食番前菜中和下係唔錯!

炸雞,上次都有點,好食所以要encore

2022-08-27
15 分鐘 (堂食)
  • 前菜
  • 豪快嚴選牛舌
2022-08-30 119 瀏覽
🍖 高質海景濟洲燒肉食堂🎑 快到中秋,又是吃燒肉的大熱季節。有沒有想過邊賞月看海,邊嘆韓式燒肉呢?想一次過實想願望,可以考慮一下北角的濟洲燒肉食堂,高質燒肉和環境讓人體會到意想不到的燒肉新體驗。入座後店員會送上前菜並開爐,再注入爐邊蛋和粟米芝士在兩側圍爐。大豆芽、泡菜、蘿蔔、海帶等前菜各都爐邊蛋都可以再添加。🐮 豪快黑毛和牛外群肉 $285黑毛和牛油脂分佈平均,呈清晰雪花紋,和牛經醃製過,稍稍煎封兩邊,保留肉汁,肉質香嫩稔滑,讓人愛不釋口。🐷 食堂黑毛豬五花肉(醬油/鹽燒) $128五花肉一層肉一層肥膏分佈平均,燒至迫出油分酥香金黃的時候蘸點烤肉醬料或加上蒜片泡菜,以生菜包著吃,豐腴的油脂感夾雜爽脆清甜的生菜,大大中和了肥膩感,叫人口水直流。🐷 食堂豬皮 $88一客有四塊已醃製過的豬皮,每塊豬皮非常厚身,每邊燒至焦香食用,燒至底層油份迫,入口甘香帶甜,帶有豐腴的油香味,吃落像啫喱般,Q彈美味,有驚喜到呢 !🐟 每日新鮮韓國鰻魚(半份)🐟 $115韓燒烤鰻魚還是第一次,鰻魚燒烤至外皮香脆,再掃上特製鰻魚醬汁,肉質厚實不易散,入口沒有泥腥味,肥美可口,香味四溢,喜歡鰻魚的朋友值得一試。🐔
🍖 高質海景濟洲燒肉食堂

🐮 豪快黑毛和牛外群肉 $285

🐷 食堂黑毛豬五花肉(醬油/鹽燒) $128

🐷 食堂豬皮 $88

🐟 每日新鮮韓國鰻魚(半份)🐟 $115

🐔 梨汁雞肉 $108
以梨汁醃製的雞肉肉質嫰滑,入口味道甜甜的特別好吃,雞肉是低卡之選,多吃也無罪疚感。

🍗🍟 原味炸雞(半份) $98
想不到吃燒肉也能同時享用炸雞炸雞酥脆美味,外皮香脆,內裡充滿肉汁。炸雞底部還有粗身的薯條墊底,惹味可口的一道小食,實在讓人非點不可。

🍹梅子青檸梳打 $32
梅子青檸梳打酸酸甜甜,入口冰涼,清爽解渴,配搭燒肉一流。

🔸小總結:
餐廳長期旺場,店員未必能及時滿足所有客人要求,但看得出店員已盡最大努力出餐、收拾。如果想坐海景位置,謹記預先預約。燒肉店設單點和優惠套餐,價格合理,味道出眾,如中秋佳節還未想好到哪裡慶祝用餐,濟洲燒肉食堂會是一個不曾的選擇。

👅味道:4.8/5
💰CP值:4.8/5
🕴🏻服務:4.5/5
🔰餐廳環境:4.8/5
🍽 餐廳:濟洲燒肉食堂 (北角)
🌐地址:北角渣華道123號北角匯2期2樓210號舖

🐮 #cowing吃在北角

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #北角美食 #相機食先 #吃貨 #食好西 #濟州燒肉食堂 #燒肉 #美食 #香港 #韓燒 #韓國燒肉#jejubulgogi #제주불고기 #九龍灣 #北角 #hkfoodueclub @jeju_bulgogi
2022-08-29
2022-08-29 305 瀏覽
突然好想食韓燒😋上OpenRice搵吓北角有咩地方可以食 比我搵到濟洲燒肉食堂 一於book定今晚7點去燒佢燒佢😂😂😂準時安排入座👏👏👏一坐底就更係睇吓manual 有咩韓牛燒😋😋😋我地叫咗一客鹽燒黑毛豬五花腩肉 一客壺漬牛肋骨一客梨汁雞頸肉 一客醬油豬腸 一客大八爪魚鬚 一客嚴選牛舌 開始砌佢😋😋😋先講個牛舌 份量唔算多 得兩大片 燒起黎每人可以食到半片 牛味算中上 八爪魚鬚一般 燒起黎口感一般 除非好想食八爪魚鬚 否則可以唔食🙅‍♂️🙅‍♂️🙅‍♂️ 牛肋骨超好食 燒起黎有肉汁 口感一流👍👍👍最估唔到嘅係個五花腩肉係好味到可以同牛肋骨比吓高低 燒起黎入口好有肉味又唔油口 夾埋生菜一齊食可以話冇得頂👍👍👍唔好睇小個醬油豬腸 只要你燒到佢啱啱熟多小小 然後一舊豬腸一啖熱飯 嘩真係可以食到兩碗飯架😋😋😋仲有個雞頸肉 當你諗住好普通嘅雞肉咩 你試過就知有幾好味😋 以上份量夠我4個人食到飽🤤🤤🤤最值得一讚嘅係 當晚係星期一 冇諗過出面好多人等入黎食 而要讚賞嘅係當晚嘅員工真係未停過手 各客人不斷重複唔同嘅要求而當晚得知唔夠員工幫手 而當晚嘅員工走黎走去仲好有禮貌地對每枱客人 真心辛苦晒🙏🙏🙏 總結
最值得一讚嘅係 當晚係星期一 冇諗過出面好多人等入黎食 而要讚賞嘅係當晚嘅員工真係未停過手 各客人不斷重複唔同嘅要求而當晚得知唔夠員工幫手 而當晚嘅員工走黎走去仲好有禮貌地對每枱客人 真心辛苦晒🙏🙏🙏 總結整體用餐非常滿意 一定會再去砌佢💪💪💪
壺漬牛肋骨
鹽燒黑毛豬五花腩
梨汁雞頸肉
醬油豬腸
2022-08-28 1424 瀏覽
今日放工行過北角滙,見到商場都有好多食肆,咁就試下食韓燒😝🤭 特選和牛內裙肉 $285內裙肉油脂分佈非常平均,紋路清晰,而且和牛一早沾滿醬汁去醃製,燒好後又嫩又多肉汁,好食☺️ 食堂黑毛豬五花肉 $128五花肉夠晒大塊,溫馨提示燒到一半時候要剪開幾塊再燒,邪惡嘅脂肪一邊燒一邊滴油🔥,食之前用生菜包住一齊食,味道更fresh😚🥬 食堂豬皮🐽 $88一碟有四塊豬皮,塊塊都好厚,食用方法只要底面各煎三十秒左右,味道就甘香,而且豬皮一早已經醃好,就咁放落口就得☺️ 每日新鮮韓國鰻魚(半份)🐟 $115第一次喺韓燒度燒鰻魚,慢火烤15分鐘左右,嫩滑鰻魚加上特製醬汁,十分吸引☺️ 梨汁雞頸肉🐔  $108雞肉肉質好嫰滑,醬汁味道甜甜地,好juicy,應該好受食客歡迎🤩 原味炸雞🍗🍟(半份) $98炸雞炸得好酥脆,份量多而且有薯條墊底😝✅ 濟州梳打🍸 $32 主要用咗芒果汁加梳打水,甜度啱啱好,好快飲晒😆 柑橘梳打🍹 $32柑橘酸酸甜甜,救晒清爽,配燒肉一流😋 濟洲燒肉食堂 (北角)北角渣華道123號北角匯2期2樓210號舖 #濟州燒肉食堂 #燒肉 #美食 #香港 #jejubulgogi #제주불고기#

特選和牛內裙肉 $285

食堂黑毛豬五花肉 $128

食堂豬皮🐽 $88

每日新鮮韓國鰻魚(半份)🐟 $115

梨汁雞頸肉🐔  $108

原味炸雞🍗🍟(半份) $98
炸雞炸得好酥脆,份量多而且有薯條墊底😝✅

濟州梳打🍸 $32
主要用咗芒果汁加梳打水,甜度啱啱好,好快飲晒😆

柑橘梳打🍹 $32
柑橘酸酸甜甜,救晒清爽,配燒肉一流😋

濟洲燒肉食堂 (北角)
北角渣華道123號北角匯2期2樓210號舖

#九龍灣 #北角 #hkfoodueclub
2022-08-22
5 分鐘 (堂食)
2022-08-27 176 瀏覽
住大埔,知道依間燒肉餐廳窗邊可以望海,所以特登book黎試下,book位時特別注明請安排窗邊位。明知星期六,日會好多人,所以都早少少去。去到門口櫃位堆滿人等緊,但無職員係到,有D職員見到又扮睇唔到等左幾分鐘先有職員行過,舉哂手,其他等緊既人都望住佢,佢先慢吞吞行過黎,開口第一句就話:有無book位啊,book位優先,walk in唔知等幾耐。好快對完資料就話等多陣,要等執枱。預左要等,咪睇定餐牌,睇下有咩啱食。等到7點25分先入座,訂7點半果d都仲早過我,入到去安排普通卡位,我話book果時講左要窗口位,個帶位阿姐竟然同我講:個個都話要窗口位,我地做唔到啊。咁都算,照坐,一坐落去就見到個韓燒盤全部都係漬,特別係蛋漿既位置,叫職員換個盤又話係自然損耗,換另一個都會係咁。諗住叫野食,原來等位期間睇既餐牌係lunch set,姐係又白費心機。Book左位要等已經算,等到既完全唔符合我期待果種美好。無心機再係依間餐廳所以決定離開,食第2間餐廳(PS;旁邊Mos Burger 望既海景仲靚)
2022-08-27 149 瀏覽
今日同女朋友黎到北角碼頭就係商場到搵食俾我地見到呢間面向海景既燒肉店就決定入去雙重享受!餐牌好多選擇,豬牛雞海鮮應有盡有價錢亦親民前菜有芽菜,泡菜,蘿蔔,沙律等好開胃另外亦有泡菜蛋同芝士粟米放係爐邊預熱,好細心豪快黑毛和牛外羣肉牛肉睇落粉紅色色澤好靚係新鮮既證明放落爐面燒一會咬落非常軟淋,肉味滿瀉每一啖都好似第一啖咁有味道!非常推薦食堂黑毛豬五花肉五花肉好高質,見到係一層肉一層肥膏梅花間竹食落非常香口佈滿左整個口腔令我不斷回味每日新鮮鰻魚(半份)鰻魚係每日新鮮即切食落好鮮甜,肉質爽口彈牙一點都不腥點上醬汁更惹味 原味炸雞半份見到有炸雞就忍不住點左估唔到熟食都做得咁好炸得剛好,皮脆內軟咬落肉汁爆出黎好高質食堂豬皮豬皮估唔到咁好食外皮燒到焦脆,下層脂肪充滿油香外脆內軟既口感好滿足
今日同女朋友黎到北角碼頭
就係商場到搵食
俾我地見到呢間面向海景既燒肉店
就決定入去雙重享受!

餐牌好多選擇,豬牛雞海鮮應有盡有
價錢亦親民

前菜

有芽菜,泡菜,蘿蔔,沙律等
好開胃
另外亦有泡菜蛋同芝士粟米放係爐邊預熱,好細心

豪快黑毛和牛外羣肉

牛肉睇落粉紅色色澤好靚
係新鮮既證明
放落爐面燒一會
咬落非常軟淋,肉味滿瀉
每一啖都好似第一啖咁有味道!

非常推薦

食堂黑毛豬五花肉

五花肉好高質,見到係一層肉一層肥膏梅花間竹
食落非常香口
佈滿左整個口腔
令我不斷回味

每日新鮮鰻魚(半份)

鰻魚係每日新鮮即切
食落好鮮甜,肉質爽口彈牙
一點都不腥

咬落肉汁爆出黎
好高質

食堂豬皮

豬皮估唔到咁好食
外皮燒到焦脆,下層脂肪充滿油香
外脆內軟既口感好滿足
2022-08-26 1046 瀏覽
話說我好少去北角食飯,因為好友家住北角,在北角匯行完街後🛍,話要帶我吃餐好。位於戲院隔離嘅哩間濟州燒肉食堂可謂乾淨企理,座位間隔舒適,卡座闊落吾會逼,而且抽氣做得好,吾會食完一身燒肉油煙味👍🏻👍🏻~坐低店員馬上送上小菜同熱爐🔥,再將粟米芝士🧀同泡菜雞蛋🥚倒入爐兩邊,再慢慢order食物~▶️豪快濟州黑毛豬拼盤🐽($312)一盤已經包羅黑毛豬梅肉、五花肉同護心肉。之前有高人指點,吃豬肉有先後次序,脂肪少的肉要先吃,最後才是吃脂肪多的肉,會嫩d。所以在火候最猛嘅時候加入護心肉,燒至金黃酥,口感有D似牛肉,我中意。之後再燒梅肉,肉質細嫩多汁,而且無骨無筋。最後系五花肉,由瘦至肥,吾同嘅部位,每一啖都系吾同嘅感受。▶️食堂黑毛豬五花肉🐷($128)相信睇韓劇嘅大家都知道烤五花肉系幾咁受韓國人歡迎,之前拼盤裡的五花肉系冇調味,突顯肉本身的質感與肉味,而哩個食堂黑毛豬五花肉就已調味,豬肉嘅鮮甜會更為突出。吃嘅時候先點烤肉醬,再加上蒜片、泡菜,用生菜包好,一啖入口,外面系脆口嘅生菜,裡面系熱辣辣嘅五花肉,油脂豐富又燒到脆脆地,爽!▶️食堂豬皮🐖($88)話說朋友話要補下骨膠原,好堅持要叫個豬皮嚟燒,口感好

▶️豪快濟州黑毛豬拼盤🐽($312)

▶️食堂黑毛豬五花肉🐷($128)

▶️食堂豬皮🐖($88)
話說朋友話要補下骨膠原,好堅持要叫個豬皮嚟燒,口感好Q,好似啫哩一樣,女士記得要食喇!

▶️韓國鰻魚🐟($115/半份)
睇份量,哩條鰻魚未成為食物之前應該都幾大條~鰻魚原味落去烤板燒,烤熟之後再視自己喜好加調味,可以用生菜包住吃。燒好後肉質仍然鮮嫩,而且吾會有酥味,個鰻魚汁更是靈魂,點上之後食,口感好多層次~

▶️梨汁雞頸肉🐥($108)
強推菜色之一,雞頸肉經梨汁醃製後非常嫩滑,梨汁的清新同雞肉的鮮嫩好夾,雞肉連皮燒,肉微甜且吾會鞋口。如果以後再食哩間都必須必須點哩味~

▶️原味炸雞🍗($98/半份)
新派韓國菜嘅精髓可能就在於碟炸雞了,每次食韓國野冇食炸雞都好似任務未完成咁。哩個炸雞半份都好多,餵飽四個人其實都冇難度~連骨炸所以肉質好嫩,肉汁豐富到流出來,下面還有超邪惡薯條,增肥之選~

▶️梅子青檸梳打🍸/濟州特飲🍹($32)
老老實實哩個價真係好貼地,食韓燒咁熱氣,一定要飲返杯。Cheers!
  • 豪快濟州黑毛豬拼盤
  • 食堂黑毛豬五花肉
2022-08-24 87 瀏覽
韓燒可以黎呢度試下!品質唔錯 食過兩次首先就會有配菜 雞蛋同芝士會擺係個爐隔離雞蛋好好食!每次都會不停refill而且位置係坐得幾舒服嘅🐮自己最鍾意佢地嘅牛肉同埋豬皮豬皮嘅調味係唔會膩同好香口值得一試嘅燒肉點
韓燒可以黎呢度試下!品質唔錯 食過兩次
值得一試嘅燒肉點
肉類拼盤
肉類拼盤
2022-08-24 106 瀏覽
🐝 濟州燒肉食堂 (北角)🐝༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ☾ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶ ༶今日接男朋友放工,所以去北角到覓食,經過見到呢一間韓燒,好吸引🤣,就入左嚟尋找下韓國🇰🇷嘅風味🌟✨特選和牛内裙肉 $285呢隻牛肉超正,男朋友勁中意食😋佢個醬鹹鹹地咁令人上癮,肉質都好好,唔會太韌,都冇咩肥膏💗✨柑橘梳打 $32柑橘一定唔會伏😛😛,飯落好fresh,酸甜但唔會過甜🉑✨濟州特飲 $32呢杯濟洲特飲🇰🇷其實係芒果梳打🤩,身為芒果控嘅我一飲就停唔到口,幾甜,好有夏日嘅感覺🤩✨食堂黑毛豬五花肉 $128韓燒必食五花肉🥰🥰,有好多塊,塊塊都好肥美,個皮嘅位唔會太韌,都唔會好油,推介🌟🌟🌟✨食堂豬皮 $88豬皮雖然幾難燒,但食落真係好正‼️豬皮好大塊好厚,幾肥美,🌟但唔會太油,好邪惡🤣✨韓國鰻魚 (半份) $115鰻魚嗌半份就ok,唔會太多🤣鰻魚燒到金黃色之後,食落去皮香肉嫩,魚油甘香💗💗✨梨汁雞勁肉 $108雞勁肉細細粒好易咬,而且雞肉幾滑,唔錯的🉑✨原味炸雞 $98炸雞真係超級超級多‼️炸雞雞皮炸得好脆,唔會好硬,油份啱啱好😛,啲骨都好易去👍🏻

🐝 濟州燒肉食堂 (北角)🐝

✨特選和牛内裙肉 $285

✨柑橘梳打 $32

柑橘一定唔會伏😛😛,飯落好fresh,酸甜但唔會過甜🉑

✨濟州特飲 $32

✨食堂黑毛豬五花肉 $128

✨食堂豬皮 $88

✨韓國鰻魚 (半份) $115

✨梨汁雞勁肉 $108

雞勁肉細細粒好易咬,而且雞肉幾滑,唔錯的🉑

✨原味炸雞 $98

2022-08-24 83 瀏覽
打風前夕搵間靚餐廳食下好西,諗住呢間濟洲燒肉,好彩有一早訂位,餐廳完全full晒,訂左位好快就安排到座位。坐低之後服務員就放左一枱韓式小食,同埋加左個韓式蛋係個爐邊邊位。我地叫晒燒肉,每種都叫左黎試下,包括和牛内裙肉、黑毛豬五柏肉、豬皮、鰻魚(半份)、梨汁雞頸肉。豬皮比較特別,平時食韓燒都少見會點,不過都幾好食,口感唔係平時果種好淋,反而比較實在。而最出色都係個鰻魚,呢個我地叫左服務員幫手燒,因為通常自己燒都會浪費左。果然服務員燒到好好味,個皮係金黃色,點佢個鰻魚汁味道一流。

2022-08-15 139 瀏覽
原本我同男朋友book左1700食,但員工既失誤令到我地遲左入去。其後,個位員工亦安排得好妥當,最後我地都順利入去😉野食方面,我地叫左濟州特級套餐。不得不提個猪皮又幾好味,如果攞嚟撈飯一定real正😋其他包括牛小排、五花肉,梅花肉同雞肉都唔錯😚另外,我地本身叫甜辣炸雞,但最後黎左碟柑橘炸雞,但驚喜嘅係味道好新鮮同埋炸得好脆😋仲有,所有前菜係免費添加😉包括爐側面既芝士同泡菜蛋。飲品方面,我叫左荔枝梳打,好新鮮既荔枝味,甜度啱啱好🥰而男朋友就叫左杯柑橘梳打,見到佢既反應好似ma ma dei🙈整體黎講,員工服務同食物質素係唔錯既☺️尤其係個靚靚海景🤤下次有機會會再幫襯😁
仲有,所有前菜係免費添加😉包括爐側面既芝士同泡菜蛋。
2022-08-12
20 分鐘 (堂食)
  • 食堂豬皮
  • 大醬湯