北角真係充滿回憶嘅地方,小時候我喺呢度住,大個左商場起好就係呢度工作左一段時間,又喺呢度staycation過,而家仲食肆林立,得閒都過嚟食吓嘢懷緬一下~-前菜佢啲蘿蔔泡菜都醃得好好食,沙律有啲柚子醋酸酸地好開胃🐮豪快黑毛和牛外羣肉 $285牛肉軟嫩入味多肉汁,油花亦很平均出色在於牛肉調味後依然重牛味👍🏻調味後令牛味更昇華必叫💕🐖食堂黑毛豬五花肉 $128調味後甜甜的包生菜和泡菜可解膩之外和豬肉的油香一起爆發出來也很滿足❣️-韓國鰻魚(半份)$115鰻魚好爽脆,好似鱔咁皮燒得夠脆魚油香更充斥著口腔原來新鮮嘅鰻魚咁好食😋🐷食堂豬皮 $88第一次食豬皮店員教一邊燒到小小燶另一邊辣一辣就OK食落滿滿骨膠原👏🏻🐓梨汁雞頸肉 $108甜甜地帶出雞味,好嫩滑又夠juicy~🐥原味炸雞 $98外皮好薄脆內裏嫩滑多汁👍🏻🍋梅子青檸梳打 $28香梅味,酸酸地好開胃,比較清爽🍊柑橘梳打 $28有柑橘果肉,不太甜,甜甜酸酸咁💕

前菜
佢啲蘿蔔泡菜都醃得好好食,
沙律有啲柚子醋酸酸地好開胃
🐮
豪快黑毛和牛外羣肉 $285
牛肉軟嫩入味多肉汁,
油花亦很平均

調味後甜甜的
包生菜和泡菜可解膩之外
和豬肉的油香一起爆發出來也很滿足❣️
韓國鰻魚(半份)$115
鰻魚好爽脆,好似鱔咁
皮燒得夠脆

另一邊辣一辣就OK
食落滿滿骨膠原👏🏻

🐓
梨汁雞頸肉 $108
甜甜地帶出雞味,好嫩滑又夠juicy~

🐥

比較清爽
🍊
柑橘梳打 $28
有柑橘果肉,
不太甜,甜甜酸酸咁💕
2022-10-19 71 瀏覽
今晚約左個由美國返來好耐無見,無肉不歡的好兄弟,於是問下身邊朋有無推薦的燒肉,就推薦左濟洲燒肉食堂。一埋位,侍應已經捧上五碟前菜,包括沙律、泡菜、涼拌海帶芽、涼拌豆芽、同醃蘿蔔,除左沙律,其餘都可以無限添加。另外,韓燒燒爐當然少不了有邊爐蛋同粟米芝士啦。由於朋友係無肉不歡,就叫左『豪快黑毛和牛外羣肉』、『食堂黑毛豬五花肉(醬油)』、『梨汁雞頸肉』,而為左唔好俾個咀停落黎,另加半份原味炸雞。而佢本身都好中意食豬皮,就叫多個食堂豬皮 。問埋侍應有咩推介,話可以試多半份每日新鮮鰻魚。先講下服務,水準相比出面算高,侍應周不時會行來提下你牛肉唔好燒咁耐,豬皮最好由底燒起,燒一陣就可以食,亦都會見到你個爐燒到有漬,會主動幫你換。豪快黑毛和牛賣相同口感一流,好靚既雪花紋,入口嫩滑即溶。相比和牛,黑毛豬五花肉味道別有一番味,包住生菜食又得,就咁加小小鹽食,味道又係無得彈。梨汁雞頸肉,估唔到既好食,雞肉好嫩滑,意外地好食。食堂豬皮,呢個真係大件夾抵食,以為得2件,點知來足4件,仲要食落好彈牙,有種QQ感覺。最後到新鮮鰻魚,怕唔識燒浪費左條鰻魚,於是叫職員幫手,職員又無托手爭,服務真係加加分,唔知係唔係有
豪快黑毛和牛賣相同口感一流,好靚既雪花紋,入口嫩滑即溶。
梨汁雞頸肉,估唔到既好食,雞肉好嫩滑,意外地好食。
最後到新鮮鰻魚,怕唔識燒浪費左條鰻魚,於是叫職員幫手,職員又無托手爭,服務真係加加分,唔知係唔係有人幫手燒,食落又真係唔錯。
叫左兩杯飲品,『梅子青檸梳打』『柑橘梳打』,酸酸甜甜,好解膩。
之前食過一次, 近排想食燒肉就再黎食過, 當然要試D 同上次唔同既野啦。埋位時見人地食炸雞個樣炸得幾靚咁就叫個黎試吓,  味道都唔錯但如果再JUICY D 就正。見到有豬皮燒咁特別就試吓, 都考D 手勢因為太多油好惹火, 食落感覺滿滿既骨膠原同埋罪惡感黑毛和牛外裙肉 - 未食過見個名特別又走黎試吓   有咬口, 因為醃過又唔會太肥太流既感覺。燒鰻魚- 唔係日本鰻魚果種林晒既,  食落好爽口彈牙,  好似食緊大鱔咁, 燒香左仲正。泡菜水準都係KEEP 得住, 仲係唔太酸果種, 岩我口味。

黑毛和牛外裙肉 - 未食過見個名特別又走黎試吓
  有咬口, 因為醃過又唔會太肥太流既感覺。
泡菜水準都係KEEP 得住, 仲係唔太酸果種, 岩我口味。
2022-10-12 109 瀏覽
今日介紹嘅呢一間餐廳位於北角匯,價錢偏中上,但係我哋今次去嘅時候係午餐,唔一定要叫主餐牌,相對抵食好多。平均一個燒肉套餐都大概係$150左右,但係已經包括左前菜、唐生菜、爐邊蛋、燒肉拼盤,不過飲品就需要另外加$8。-食堂黑毛豬五花肉套餐$128燒肉套餐包括左牛小排、黑毛豬五花肉、雞頸肉,燒肉非常之入味,價錢亦都算最抵食嘅套餐。-蟹膏醬石頭鍋飯$76蟹膏同石頭鍋飯撈埋一齊,入面有少少飯焦,食落脆卜卜。-甜辣炸雞$58$58有四至五件炸雞,價錢來講就非常之抵食,不過味道比其他兩樣稍為遜色。📍濟州燒肉食堂 (北角)北角渣華道123號北角匯2期2樓210號舖

-食堂黑毛豬五花肉套餐$128

-蟹膏醬石頭鍋飯$76
蟹膏同石頭鍋飯撈埋一齊,入面有少少飯焦,食落脆卜卜。

-甜辣炸雞$58

📍濟州燒肉食堂 (北角)
北角渣華道123號北角匯2期2樓210號舖
2022-10-11 254 瀏覽
𝗮𝘂𝘁𝗵𝗲𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗸𝗼𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗯𝗯𝗾 𝗶𝗻 𝗻𝗼𝗿𝘁𝗵 𝗽𝗼𝗶𝗻𝘁🇰🇷 𝗱𝗲𝗰𝗲𝗻𝘁 𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶𝗼𝗻𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗮𝗺𝗮𝘇𝗶𝗻𝗴 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲! 𝘁𝗵𝗲 𝘄𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗼𝘂𝘁𝘀𝗶𝗱𝗲 𝘀𝗸𝗶𝗿𝘁 𝗮𝗻𝗱 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗻𝗲𝗰𝗸 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗽𝗲𝗮𝗿 𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲, 𝘀𝗼 𝘁𝗮𝘀𝘁𝘆🤤 𝗮𝗹𝘀𝗼 𝘁𝗵𝗲 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗼𝘃𝗲𝗿𝗹𝗼𝗼𝗸𝘀 𝘃𝗶𝗰𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮 𝗵𝗮𝗿𝗯𝗼𝘂𝗿!.係近期食過最有驚喜又有海景嘅韓燒!最出色係燒新鮮海鰻,肉質爽嫩彈牙,鹽燒後加埋鰻魚醬超好食👅 另外和牛外羣肉肉味濃有咬口、豬皮滷得入味之餘口感好正、雞頸肉啖啖雞油香又無豬頸肉咁肥膩,連炸雞炸得皮薄多汁,基本上每樣食物都有水準仲要唔貴!
食堂黑毛豬五花
食堂黑毛豬五花
2022-10-04 128 瀏覽
開張初期幾好,但待應態度環境越嚟越污糟,成地都係食物殘渣, 枱有縮臭味, 鋪枱紙霉霉地有食物在上面,待應態度似茶餐廳,隻手好污糟都照掂啲餐具, 最近連續三四次幫襯都係咁樣,已經係非繁忙時間幫襯,希望快啲有改善,但食物質素都仲OK,雖然冇以前咁好。
2022-10-01 155 瀏覽
提前訂咗19:30六人枱慶祝生日,當日有一人感冒未到,變成五人,去到已同餐廳員工講咗。從19:10去到等,直到19:50都話執緊枱,又話俾間房我哋,20:10左右終於入到去坐低,正打算點餐,阿姐行過嚟叫我哋起身換張四人枱,話佢搞錯左有人訂咗七人檯,如果唔晏四人枱就算。😡😤😡五人等咗成個鐘,結果要逼埋四人枱,一早講係咁何必要我哋等成個鐘呢!即場走人,好離譜,永不幫襯!😤😤😤😤😡😡😡😡👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻☠️☠️☠️☠️
2022-10-01
60 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
已經光顧過一次,食物大件又抵食,而且餐廳座位又闊落,二人光顧也可以坐四人位。抽氣做得好,不會有太大煙。今晚閒日來到全場滿座,十分勁。先來一份食堂豬皮,份量超多而且每塊脂肪都勁厚。猛火烤一烤,再點些醬汁已經十分好味,再可以連生菜泡菜一起食,口感味道加好。特選和牛內裙肉,經過醃製,薄薄一片,燒完立馬可以食用,牛肉嫩滑一點也不韌。黑毛豬五花肉,總共有六大塊,點上韓式辣醬再包上生菜一起吃味道更加豐富。韓式燒鰻魚,大大條而且厚肉結實,白滑鰻魚加上特製醬汁和點上檸檬叫人欲罷不能。梨汁雞頸肉,醃得入味梨汁清甜,雞肉肉質嫰滑多汁。 原味炸雞,份量挺多,外層酥脆,咬開後發現肉質白滑多汁,雞肉下面還有不少薯條,食到十分飽。 點了兩杯梳打飲品,甜度剛好,柑橘梳打味道又清新,一邊燒下肉,一邊傾下計,不消一會兒已把飲品乾了。

梨汁雞頸肉,醃得入味梨汁清甜,雞肉肉質嫰滑多汁。

2022-09-29 100 瀏覽
好想食呢間燒肉好耐,每次去都超級多人,今次朋友終於book咗枱,可以試吓呢間😄雖然都係book咗枱,但係都係超級多人!因為今次坐近門口,冇入去睇,但門口位亦都唔算好大油煙,餐廳入邊人手嚴重不足😅不過仍然維持着良好嘅服務態度☺️真係辛苦晒🙏🏻🍴 特選和牛內裙肉 🍴有用汁醃過,個汁都幾好味,令到個肉唔會好乾,但要睇住d火,有汁比較容易燒燶🫠🍴 黑毛豬五花肉 🍴切好左嘅薄片,比較容易燒,肥瘦平均❤️建議可以夾生菜及蒜片👍🏻🍴豬皮🍴用慢火燒就可以逼左d油出來先,再食骨膠原😘🍴韓國鰻魚🍴超贊👍🏻必試!非常實肉,而且燒到皮脆,再加鰻魚汁,食到停唔到口😆🍴梨汁雞頸肉🍴肉質比較爽,唔洗另加調味料👍🏻可能用左梨汁醃,有少少甜嘅❤️🍴原味炸雞🍴炸粉比較厚,雞肉都嫩滑☺️另外有薯條墊底🤭好滿足😊🍸 金橘梳打/青檸梅子梳打🍸金橘比較甜,但因為係凍飲,都算清新😁青檸梳打不過不失😆梅子味唔算好重呢間餐廳比較濃味,肉類都有醃過,有heart❤️但經常超級多人,建議去之前可以訂個枱先☺️

🍴 特選和牛內裙肉 🍴

🍴 黑毛豬五花肉 🍴

🍴豬皮🍴
用慢火燒就可以逼左d油出來先,再食骨膠原😘

🍴韓國鰻魚🍴

🍴梨汁雞頸肉🍴

🍴原味炸雞🍴
炸粉比較厚,雞肉都嫩滑☺️另外有薯條墊底🤭好滿足😊

🍸 金橘梳打/青檸梅子梳打🍸

2022-09-26 2298 瀏覽
這家韓燒餐廳性價比不錯,靠窗有海景,燒肉味道也不錯。前菜有醃蘿蔔、泡菜、芽菜、海帶、沙律等。泡菜味道很適合港人,甜而不辣,醃蘿蔔也很美味,可以解膩。⭐️豪快黑毛和牛外羣肉 黑毛和牛切成一塊塊,厚度適中,油花密密麻麻,入口牛味濃郁,口感嫩滑,很好吃!⭐️食堂黑毛豬五花肉鹽燒五花肉,半肥瘦配蔬菜吃最美味,入口既有油香又有肉香。⭐️食堂豬皮 第一次吃燒豬皮,一片厚厚的豬皮,燒完之後入口QQ軟軟的,口感軟糯。⭐️每日新鮮鰻魚(半份) 燒新鮮鰻魚時間比較費時,但很值得,因為燒鰻魚很美味。鰻魚入口伴著焦香,口感比較有嚼勁,比一般即食鰻魚味道不同,但同樣好味道,壞處是比較多刺,吃的時候要小心。⭐️梨汁雞頸肉 雞頸肉 入口很嫩滑,口感很棒。⭐️原味炸雞半份 炸雞炸得很香脆,最適合多人分享。半份份量很很多。⭐️梅子青檸梳打$32入口有酸酸的梅子和清新的青檸,味道很清爽。⭐️甘橘梳打$32甘橘清爽解渴。
這家韓燒餐廳性價比不錯,靠窗有海景,燒肉味道也不錯。

前菜有醃蘿蔔、泡菜、芽菜、海帶、沙律等。

泡菜味道很適合港人,甜而不辣,醃蘿蔔也很美味,可以解膩。

⭐️豪快黑毛和牛外羣肉

⭐️食堂黑毛豬五花肉
食堂黑毛豬五花肉

鹽燒五花肉,半肥瘦配蔬菜吃最美味,入口既有油香又有肉香。

⭐️食堂豬皮
食堂豬皮

⭐️每日新鮮鰻魚(半份)

⭐️梨汁雞頸肉
梨汁雞頸肉

雞頸肉 入口很嫩滑,口感很棒。

⭐️原味炸雞半份
原味炸雞

炸雞炸得很香脆,最適合多人分享。半份份量很很多。

⭐️梅子青檸梳打$32

入口有酸酸的梅子和清新的青檸,味道很清爽。

⭐️甘橘梳打$32
甘橘清爽解渴。
2022-09-25 84 瀏覽
黎開北角staycation小不了周圍搵野食撞正出而落雨,留係附近搵食見到北角匯有間燒肉呢間燒肉門口已經好多人排隊等左陣好彩比我地坐到海景位韓燒最開心係有任添泡菜蛋同粟米芝士仲有好多碟前菜都好正豪快黑毛和牛羣肉牛味濃而且厚薄適中用黎燒肉好正食堂黑毛豬五花肉鐘意五花肉有肥肉令到燒起來更加香而且大大塊有咬口食堂豬皮初初睇冇乜surprise 點知燒落就知正個皮竟然唔膩,係爽口感覺食左好多骨膠原每日新鮮鰻魚(半份)燒肉通常鰻魚係切好哂原條燒又係另一番風味大大條鎖住成條魚既肉汁非常鮮味梨汁雞頸肉可能因為醃過關係雞肉彈牙口痕叫左半份原味炸雞新鮮炸起,雞件大大件外脆內嫩最後叫左兩杯梳打解渴消滯,推介柑桔梳打
黎開北角staycation

小不了周圍搵野食

撞正出而落雨,留係附近搵食

見到北角匯有間燒肉

令到燒起來更加香

而且大大塊有咬口

初初睇冇乜surprise

點知燒落就知正

個皮竟然唔膩,係爽口

感覺食左好多骨膠原

每日新鮮鰻魚(半份)

燒肉通常鰻魚係切好哂

原條燒又係另一番風味

大大條鎖住成條魚既肉汁

非常鮮味

可能因為醃過關係

雞肉彈牙

口痕叫左半份原味炸雞

新鮮炸起,雞件大大件外脆內嫩

最後叫左兩杯梳打

解渴消滯,推介柑桔梳打

間唔中就有個燒肉癮Happy Monday黎濟洲燒肉食堂燒一燒肉今次就order D唔同嘅食物一試豪快黑毛和牛外羣肉黑毛和牛相信大家都唔陌生外裙肉又叫薄裙 其實係牛嘅外側腹橫肌肉味濃郁 嫩得黎 有入口即溶嘅口感食堂黑毛豬五花肉(醬油)食過黑毛豬同白毛豬都會知道個分別我個人就比較喜愛黑毛豬望落去黑豬肉嘅油花好似大理石紋咁 而口感黑毛豬嘅口感比白毛豬更加嫩滑配搭埋生菜同泡菜 蒜片 有助緩和五花肉嘅油膩感食堂豬皮聽朋友講過呢間餐廳嘅豬皮好好味!!今日終於可以一試豬皮每塊都大大塊 D毛都去得好乾淨烤豬皮唔似烤牛肉 唔使驚佢好快就燶烤得靚嘅豬皮會有D網紋 入口滿滿嘅骨膠原 口感QQ 未食過嘅一定要試下新鮮鰻魚(半份) 小TIPS要烤5-7分鐘 先烤鰻魚肉 剪成細份再烤側面口感結實無腥味梨汁雞頸肉甜得黎又嫩嘅雞頸肉 肥瘦適中咬落去口感有嚼勁原味炸雞半份 太耐冇食炸雞 一於黎半份 2個人好夠食食烤肉必點 柑橘梳打 & 柚子青檸梳打
間唔中就有個燒肉癮
Happy Monday黎濟洲燒肉食堂燒一燒肉
今次就order D唔同嘅食物一試

黑毛和牛相信大家都唔陌生
外裙肉又叫薄裙 其實係牛嘅外側腹橫肌
肉味濃郁 嫩得黎 有入口即溶嘅口感

食堂黑毛豬五花肉(醬油)
食過黑毛豬同白毛豬都會知道個分別
我個人就比較喜愛黑毛豬
望落去黑豬肉嘅油花好似大理石紋咁
而口感黑毛豬嘅口感比白毛豬更加嫩滑
配搭埋生菜同泡菜 蒜片
有助緩和五花肉嘅油膩感

食堂豬皮
聽朋友講過呢間餐廳嘅豬皮好好味!!
今日終於可以一試
豬皮每塊都大大塊 D毛都去得好乾淨
烤豬皮唔似烤牛肉 唔使驚佢好快就燶
烤得靚嘅豬皮會有D網紋 入口滿滿嘅骨膠原 口感QQ
未食過嘅一定要試下

新鮮鰻魚(半份)
小TIPS要烤5-7分鐘 先烤鰻魚肉 剪成細份再烤側面

太耐冇食炸雞 一於黎半份 2個人好夠食

食烤肉必點
柑橘梳打 & 柚子青檸梳打

2022-09-23 89 瀏覽
食肉獸又出動啦,今次再黎北角濟州燒肉食堂,放工近近地啱哂,位置又近北角地鐵站,啱哂!今次叫左一份黑毛和牛外裙肉,一份黑毛豬五花肉(醬油) ,一份食堂豬皮 ,半份新鮮鰻魚,一份梨汁雞頸肉,我地見到人地的炸雞賣相吸引,忍唔住叫左半份原味炸雞,哈哈!呢到的泡菜好好食,唔太酸又夠味!肉方面和牛外裙肉我好喜歡,第一次聽呢個部位,上網查下原來好野黎,牛味重有咬口,又唔韌。燒豬皮反而出面比較少食,我地燒到豬皮有少少焦香,脆脆地當然唔係燒腩仔咁脆啦,但口感我幾喜歡。但最出色真係鰻魚新鮮鰻魚肉質爽脆,白燒加少少鹽,鰻魚鮮味又保留到,又唔會有食紅肉的油膩感,真心推丫!!!炸雞都好食,原來個底仲有薯條,加埋配菜同埋芝士粟米嗰啲,兩個人捧住個肚滿載而歸啦。。。
2022-09-22 77 瀏覽
▫️夜晚唔想食咁多澱粉質🤪 燒肉真係其中一個好選擇,因為可以同自己講食既野只係protein😼▫️朋友仔推介呢間韓燒,話成日食好好味,一於就去試下啦😻🥗 前菜及沙律▫️所有前菜、沙律、生菜、爐邊芝士粟米及蛋都係無限添加😍 最推介既係韓式醃蘿蔔🥕 同芝士粟米🌽 refill左超多次🤤 🐓 梨汁雞頸肉 $108▫️一直以為係嗌左豬頸肉😂 感覺上雞頸無咁肥膩😋 不過食唔出梨汁味🤔👅 豪快嚴選牛舌 $138▫️要左厚切版牛舌,彈牙好味😝🐮 特選牛小排 (鹽燒) $178▫️油脂分佈平均分明😍 雪花好靚,口感嫰滑🥰🐮 壺漬牛肋骨 $238▫️超長牛肋骨😂 要自己剪開先燒到✂️ 但一張檯得一把鉸剪,如果可以提供多把,分開剪生肉同熟食會更好🫣🐗 濟洲豪快黑毛豬五花肉 $168▫️超多油脂😲 一燒時勁搶火🔥 最後fail變左豬肉乾😂 女店員事黎走黎見到,話應該每邊燒1分鐘就搞掂,浪費左🤣🍸 梅子青檸梳打 (無飲管) $22▫️店員話走飲管就可以飲品-$10🤪 所以我同朋友仔都走左飲管🤣▫️要左少冰,不過都仲係好多冰😂 要𢳂走啲冰先飲到,如果唔係會一路飲一路食晒啲冰🧊🥶 飲品唔會太甜,梳打有汽夠爽🫧🍹 荔枝梳打 (無飲管)
▫️朋友仔推介呢間韓燒,話成日食好好味,一於就去試下啦😻

🥗 前菜及沙律

🐓 梨汁雞頸肉 $108

👅 豪快嚴選牛舌 $138
▫️要左厚切版牛舌,彈牙好味😝

🐮 特選牛小排 (鹽燒) $178
▫️油脂分佈平均分明😍 雪花好靚,口感嫰滑🥰

🐮 壺漬牛肋骨 $238

🐗 濟洲豪快黑毛豬五花肉 $168

🍸 梅子青檸梳打 (無飲管) $22

🍹 荔枝梳打 (無飲管) $22
▫️圖中就係𢳂走大部分冰之後既容量🤣

🍺 1664白啤酒 $38
▫️個杯係冰凍既,正👏🏻

▫️當晚見到得2個店員騰黎騰去,女店員執枱時傾左2句,話有同事病左所以好少人手,但女店員態度依然非常好,加左幾次前菜同芝士粟米都無嫌我地煩,值得一讚🥳👏🏻
2022-09-18 104 瀏覽
北角匯呢個新商場好多野食,今次黎左濟洲食堂食韓國燒肉,平日全場都坐滿咁制,都幾受歡迎🤣 我自己最最最鐘意一定係豪快黑毛和牛外羣肉,切一塊塊放係長條型既盤上,方便燒!黑毛和牛油膩感相對上無咁重,但都非常容易咬口,肉質鮮嫩 其次係韓燒靈魂人物-食堂黑毛豬五花肉,燒完將一大塊剪開一半,容易d食,醃過嘅五花肉超好食,呢個必叫之後仲有燒豬皮同燒鰻魚,豬皮燒完好似街邊小食咁,脆卜卜啲肉又好滑,極度邪惡。至於鰻魚我覺得比我想像中冇咁腥,仲有檸檬配搭。最後,再叫埋梨汁雞頸肉同原味炸雞,兩者都係水準之上!飲品選擇都好多,我自己叫左荔枝梳打黎飲,正🫶🏻 總括黎講,呢間入選韓燒必食餐廳之一,下次再黎會想試一試醬油蝦同醬油蟹🙏🏻