2004-07-28 10 瀏覽
昨晚六人去吃晚飯,點了澳門炒河,澳門炒飯,咖哩牛腩飯,馬介休炒菜,三串串燒和葡達.澳門炒飯,馬介休炒菜和串燒均十分鹹,葡達亦沒捨特別(好像KFC的更好吃),咖哩牛腩飯質素一般.但六個人埋單只是210元許,不貴.

2004-06-21 6 瀏覽
今日下午叫了個雞扒豬仔飽碰薯條下午茶,價錢不貴只要$18元。個飽不大又不細,雞扒剛剛同個飽一樣大,整體都幾好。但個薯條就非常不好了,又濕又軟,又多油,重好似炸過幾次咁,有幾條黑色的薯條,見到都不想食。所以下次記得不要在這間叫薯條食了,要食過對面麥記好D。
2004-03-03 11 瀏覽
農曆年間呢度曾裝修過,一直都無再幫襯,今日又同兩個同事來吃。裝修過後其實都好似無咩分別,除左個門面好似執過,同多左個plasma電視之外,其他檯椅同佈置,以至餐牌同價錢都無變,人亦是一樣咁多,直到一點半都仲係排緊隊。今日食左個蜜汁豬頸肉拉麵,個碗幾大,但份量又不是很多;蜜汁豬頸肉幾好食,肉質鬆軟又有蜜味,唔錯;拉麵是中式拉麵,亦淥得過腍。連熱飲個拉麵餐32蚊,唔算貴,不過就似乎仍是咖哩好食D。
連熱飲個拉麵餐32蚊,唔算貴,不過就似乎仍是咖哩好食D。
2004-01-13 6 瀏覽
第一次黎食,覺得好唔自在,因為基本上呢間澳門茶餐廳0係半開放式,外面d人行過,唔單止可以睇你食咩,仲可以拎走你d食物...哈哈..講笑即,但好近架,可以從外面跳入去囉,好唔鐘意...仲衰過左街邊檔佢呢間又好多人食,次次都要等,d員工態度唔太好囉,叫極都冇人黎,落單又好求其,態度唔好老皮...地下都几污糟..野食方面,呢間都几好食0既,d咖哩雞飯好香辣,d雞好入味,煮到好爛,d咖哩汁都好開胃. 另外,我覺得佢d豬扒飽硬左d,仲話招牌貨...不過其他小菜都唔錯,媽媽食過佢個濕炒河好夠獲氣,柑桔檸檬都好好飲~好開胃~
(非會員)
2003-12-17 18 瀏覽
嗲d外賣買返屋企, 叮熱後加白飯撈埋一齊食, curry夠辣, 羊肉淋淋o地, 好正!!
2003-11-30 5 瀏覽
都唔係你講得咁差啫,個場咁旺,d服務當然差d la,(茶記啫)do野食幾好a....
2003-11-29 5 瀏覽
剛剛今日星期五至食完,不過觀感就同以上食評有所不同。又同個同事去食,排好長龍,兩個人要搭檯都等左十五分鐘。午餐ABC要左B的焗豬扒飯同C的咖哩牛筋。焗豬扒飯一貫風格用煲仔上,剛剛焗起仲滋滋聲,豬扒已切一舊舊,先用蛋煎再加炒飯入煲仔焗,味道唔錯;咖哩牛筋一貫有水準,咖哩冶味又好送飯,牛筋同牛腩都炆得入味,飯另上,份量不少。兩杯奶茶一個要多奶,一個要走奶,送得快又無差錯。佢又係35蚊,算抵食,又難怪咁多人排隊,到一點四仲有十多人的人龍。如真係食垃圾的話,唔會長期都咁多人卦,始終消費者的舌頭是雪亮的!
剛剛今日星期五至食完,不過觀感就同以上食評有所不同。
又同個同事去食,排好長龍,兩個人要搭檯都等左十五分鐘。
小弟係上環返工,間唔中都會比同事屈去幫親呢間野,老實講,係度真係食垃圾,去左兩次,第一次叫既係豬扒麵,味精湯不在話下,D豬扒硬到好似石頭...真係..而餐跟的麵包比石頭還要硬,擲下街真係會責死人架!今日第二次去,本來想叫魚蛋麵,點知個waiter黑口黑面兼好惡死咁同我講:「無魚蛋呀!叫其他啦!」,媽的咁算係乜態度呀?!如果唔係有同事係度,我真係會同佢嘈!結果還是叫了碗牛丸河,等左半個鐘先上菜,等得耐不但至,D牛丸好重雪味,明顯未係雪左好多日,D河未入口已經溶化!淋到死!而湯底又係味精煲成的!咁既垃圾餐廳打死我都唔會再去!最後要講既係佢地的環景差到無淪!D垃圾桶隨處擺不單至,更時常有人係我背效將D垃圾桶推來推去,對著D咁既垃圾桶叫人點食得落呀!
午市套餐食得多,在同事推薦下吃了乾免治牛肉飯。所謂乾免治牛肉,其實是切短了的炸薯條,加洋蔥同免治牛肉再炒,加一隻煎蛋和午?肉一塊,白飯另上。幾冶味,用來撈飯唔錯。38蚊唔係貴,但因炸薯條及午餐肉皆高油高膽固醇之食物,怕肥又或者怕膽固醇的千祈米試。我就一於唔理咁多,照食可也。另同事叫了新近推出的咖哩雞扒拉麵,就反而無咩特別。32蚊包飲品唔算太貴。
2003-05-16 10 瀏覽
午飯時間真的超多人。<br />四女子點了:<br />1.蜜汁焗銀鱈魚飯2.星州炒米3.牛肋骨4.馬介休通菜<br />只有蜜汁焗銀鱈魚飯好一點。(但紅螞蟻更好吃。)<br />其他太油了。<br />而牛肋骨太多筋,好"un",一口也吃不下。<br />每人around $45,ok 啦。
午飯時間真的超多人。<br />
四女子點了:<br />
1.蜜汁焗銀鱈魚飯
2.星州炒米
3.牛肋骨
4.馬介休通菜<br />
只有蜜汁焗銀鱈魚飯好一點。(但紅螞蟻更好吃。)<br />
其他太油了。<br />
而牛肋骨太多筋,好"un",一口也吃不下。<br />
每人around $45,ok 啦。
2003-04-24 6 瀏覽
平日大排長龍今日唔使3分鐘就有位,已經算係幾淡淨。叫了焗豬扒飯,原煲上,豬扒夠軟熟,加上炒底的飯及茄汁都好食,有水準。最得意就係唔知係唔係非典型肺炎的關係,平日呢度派生果,今日竟然派益力多,遲下唔會派漂白水同口罩卦?
2003-01-29 9 瀏覽
個市無咁旺,好多時都會同D同事行過信德呢邊食晏。呢度每日推出ABC餐,其中以焗飯類最值得推介,因為人流多,所以即叫即焗熱辣辣又足料,正!其次咖哩類都好耍家,連入面D薯仔都炆得好出入味,食到大汗疊細汗之餘仲想叫多個飯來撈埋D咖哩。35蚊個餐都幾抵,仲有飯後果送tim,不過好快派完成日都拿不到。葡撻6蚊一個,分蛋黃和蛋白兩種,個人認為有蛋黃的香好多。反而好似幾熱門的豬排包同皇子乳鴿就來左咁多次都未試過,搵次夜晚來試試先!
2000-07-18 14 瀏覽
【開飯喇☆老友記】<br>全新推介 柑柑地!十五大大杯,D冰重唔會溶添,一啖咖喱,一啖柑桔梳打..會有出人意表昇華,咁抽象,一定要親自試過至知喇。<br>肥佬佬至愛..咖喱牛腩飯,試過加多兩碟白飯,都面不改容!唉!話知你叫我肥肥佬佬。<br>星洲炒貴刁都不錯,係華美達酒店地庫的新店,重用個砵仔上,好有特式,有鑊氣,上檯時D粉重跳下跳下!<br>叫埋主打BB皇子鴿,【減肥?明天開始罷喇☆老友記】
【開飯喇☆老友記】
<br>
全新推介[柑桔咸梳打] [柑桔檸蜜] 柑柑地!十五大大杯,D冰重唔會溶添,一啖咖喱,一啖柑桔梳打..會有出人意表昇華,咁抽象,一定要親自試過至知喇。
<br>
叫埋主打BB皇子鴿,【減肥?明天開始罷喇☆老友記】
2000-07-18 21 瀏覽
哩款飲品值得推介,大家不妨一試,有下火功效o架.價錢唔算太貴,HK$16就有交易.
2000-04-24 8 瀏覽
茶餐廳一間, 所以要求唔高就ok 啦! 但出名食物反而唔出色! 豬扒包,乳鴿, 煲仔翅都平平無奇, 我反而中意果度D 通心粉, 好食! 全力推介早餐個牛尾湯通心粉!