2019-05-15
4-5過生日的特別多,這兩個月不停食食食,前幾天朋友約又去食,仲係食日本放題,心裏無抱太大期望,當到滿屋日本料理之後感覺不同,地方好大,食材睇來也好多,仲有我最愛的梅酒、清酒及啤酒全都免費任飲,仲有好特別的爆谷機及棉花糖機,在其他餐廳從未見過。刺身及壽司先來,壽司都算新鮮。赤貝爽口,帶子鮮甜,每款壽司都好好味,刺身非常新鮮,大赤蝦及甜蝦夠晒大隻、夠晒爽口彈牙,亦非常鮮甜,仲有厚切三文魚、帶子刺身,全部都是啖啖肉,好新鮮肥美呀!熟食也不差,我最仲意的的羊架,嘩,好大件,不太羶! 好香好滑,西京比目魚,有機日本番薯仔,比目魚及蕃薯仔都很甜,天婦羅大蝦、南瓜夠甜,必吃燒牛舌,牛舌很夠味道,好彈牙爽口,愛吃牛舌的朋友不要錯過。原來外面也有很多東西,有沙律吧,湯,小食,海鮮,雪條及糯米糍任食。還有細細杯的甜品,而在另一邊角落,有熱及凍的清酒 ,梅酒,熱的柚子蜜及罐裝汽水。應有盡有,真的是大滿足,希望會在來食!