2021-05-13
補祝母親自帶媽媽去食放題,平時通常出油尖旺,但知道大埔開咗,就唔使去到咁遠😊入到去都幾多人,以前食放題都係tick tick紙,放題我都係第一次用電話落單,估唔到又幾方便,全程食物數量正確冇漏過單👍👍👍隔離枱食客唔識用個落單程式,職員都即時幫手。食物方面:飲品有清酒、梅酒、apple cider、嘉士伯道地、維他、韓國飲品嗰啲自助甜品櫃芝士餅、啫喱杯、蛋糕、泡芙、曲奇餅比較少見有曲奇餅朱古力噴泉都係比較少見👍自助區有日式沙律、螺肉等等冷盤另外熱盤都有燒三文魚鮫、章魚小丸子、炸福袋(我阿媽仲飲咗紅青蘿蔔煲豬骨湯)重頭戲梗係刺身!!刺身方面,嗌咗三文魚、油甘魚、赤貝、帶子、甜蝦、玻璃蝦,除咗甜蝦比較一般,其他都好鮮味👍尤其係帶子同三文魚😋中段嗌咗好多熱盤,全部都係獨立碟上,如果你叫咗粥或者拉麵嗰啲碟好大,就有機會張枱唔夠位🙈 職員好醒目,好快速幫你收碟,仲主動幫你換骨碟添。熱盤方面:有幾樣我一定要推介👍⭐魚西京燒,醬汁味道恰到好處⭐上湯花膠,唔係薄hea野,入味有膠質(見到隔離枱每人一份咁嗌)串燒牛舌、雞軟骨、燒菠蘿、燒羊架👍夠熱又唔會太熟天婦羅整體比較油膩鍋物海鮮粥、清酒煮蜆👍足料新鮮唯
食物方面:
飲品
有清酒、梅酒、apple cider、嘉士伯
道地、維他、韓國飲品嗰啲
自助甜品櫃
芝士餅、啫喱杯、蛋糕、泡芙、曲奇餅
比較少見有曲奇餅
朱古力噴泉都係比較少見👍
自助區有日式沙律、螺肉等等冷盤
另外熱盤都有燒三文魚鮫、章魚小丸子、炸福袋
(我阿媽仲飲咗紅青蘿蔔煲豬骨湯)
重頭戲梗係刺身!!
熱盤方面:
有幾樣我一定要推介👍
⭐魚西京燒,醬汁味道恰到好處
⭐上湯花膠,唔係薄hea野,入味有膠質
(見到隔離枱每人一份咁嗌)
串燒
牛舌、雞軟骨、燒菠蘿、燒羊架👍夠熱又唔會太熟
天婦羅
整體比較油膩
鍋物
海鮮粥、清酒煮蜆👍足料新鮮
唯獨是天婦羅同羊架冇跟埋個汁,就有少少美中不足。但整體細心有服務,最尾last order完之後,仲有人過嚟問你啲嘢食齊唔齊,主動幫你追單👍👍
雪糕方面應該係每人一個,我哋叫咗雲呢拿雪糕同朱古力,係movenpick同埋haagen Dazs❤️