2022-06-09 252 瀏覽
好耐冇同朋友一齊晚飯,以前食開荃灣果間分店,大埔店都係第一次食,當晚只有大約1/3人食,用手機落單,只有刺身係好快到,熟食平均都要等15分鐘先到,而且熟食味道好一般,比荃灣分店差d,但職員服務就幾好.
2022-06-06
2022-06-08 271 瀏覽
滿屋日本料理大埔安邦路9號大埔超級城地下542-548號舖住北區既朋友極方便唔洗出去九龍都有放題食環境闊落 位置大服務態度一流用手機落單 快準店員既服務又好 見到就滿既兜會即刻更換張枱滿左又會幫埋你清潔上菜速度快值得一讚刺身 壽司刺身賣相唔錯 顏色鮮艷 唔會放左好耐會有暗啞切得夠薄又通透壽司細細件魚籽飽滿 每一啖都口感爆炸食過一次 覺得唔錯食物既種類又好多又創新例如 避風塘炒魷魚🦑 鴨舌 相當惹味微微既辣味 外脆內軟既魷魚 相當入味各款燒物 一樣出色鹽燒雞翼 燒到雞肉嫩滑 雞皮香脆唔會有油膩感 少少鹽味帶番出雞鮮味鹽燒海蝦燒到外殼都脆咬到蝦肉唔會燒到太乾 保持住蝦肉既鮮味鯖魚皮脆肉滑 大份怕腥既可以落少少檸檬汁炸物 脆香不油膩食炸野最怕d油芝麻雞翼 榴連炸彈 天婦羅🍤都唔會好油 炸得好脆 保留住食物既嫩滑炸得岩岩好 唔會太老值得推薦既係一口牛每粒都啖啖肉 唔會帶肥超級嫩滑 無帶筋唔會過老 好輕鬆咬開會加上蒜片 帶出個香味飲品種類都多平時放題既一定會放有氣既飲品但呢間會有蜜瓜奶同朱古力奶 適合一家大細 中間位置仲帶有朱古力噴泉可以同小朋友一齊玩最後每人會有一杯雪糕埋尾絕對唔係杯仔 係中型
滿屋日本料理

可以同小朋友一齊玩
最後每人會有一杯雪糕埋尾
絕對唔係杯仔 係中型 都相當闊綽
2022-06-07 314 瀏覽
疫情緩和咗,就急不及待約返啲舊同事食晚市放題,好耐都未試過咁滿足🤩近近地去咗大埔滿屋,咁多座位都爆滿,好彩一早book定位自助落單實在太方便勒!款式夠晒多,先落咗啲刺身壽司再出去自助區拎冷盤同飲品  食物種類繁多😝👍🏻刺身、壽司款式都好多,又新鮮又美味🤩仲有不同類型既炸物、煮物、串燒、手卷等等👍🏻👍🏻全部都係任叫唔嬲😚😚我地都食左好多round 上菜速度都好神速,我地未開始食第一碟,都已經好快上左數十碟👍🏻👍🏻😝而且全部壽司都好新鮮😛海鮮色澤同外觀都好靚☺️☺️賣相勁吸引,入口口感都體現到好新鮮,味道令人回味無窮☺️出面自助區仲有好多款小食、海鮮、湯類、甜品、飲品等等比客人自取😋😋真係可以鐘意食咩就食咩🤤不過最緊要都係食得哂先好拎😼最後我地仲加左蟲草花烏雞燉湯,雞湯超清甜濃郁🤤🤤大大隻烏雞同花膠,唔會因為係放題而份量好少👍🏻👍🏻真係落足哂料,食到回本仲賺到😛😛飲品方面款式夠齊全,連啤酒同清酒都係任飲👍最後唔少得食埋甜品同雪條啦!
近近地去咗大埔滿屋,咁多座位都爆滿,好彩一早book定位

自助落單實在太方便勒!款式夠晒多,先落咗啲刺身壽司
再出去自助區拎冷盤同飲品

食物種類繁多😝👍🏻刺身壽司款式都好多,又新鮮又美味🤩

飲品方面款式夠齊全,連啤酒同清酒都係任飲👍

最後唔少得食埋甜品同雪條啦!
刺身
2022-05-31
2 分鐘 (堂食)
2022-06-02 292 瀏覽
不用多說,大家應該一定食過的日式放題!來這裡食一餐放題是非常開心的事情!價錢不貴,味道亦都十分之好!我已五,六次到上址享用美食, 每次都相當滿意。餐廳位置交通方便,餐廳內十分寬敞,環境清潔舒適。 最緊要食物新鮮好食,價錢合理。無論熟食和刺身都好好吃,選擇也多,甜品味道比較好!畀五粒星係最主要 嚟食過好多次, 佢都繼續保持到水準, 所以好簡單繼續食, 你食到嘅就可以嗌多啲,食物多樣化新鮮有誠意。 想試下嘅都係嗌少少嚟食, 咁就唔會嘥, 值得推介
不用多說,大家應該一定食過的日式放題
來這裡食一餐放題是非常開心的事情!
價錢不貴,味道亦都十分之好!
我已五,六次到上址享用美食,
每次都相當滿意。餐廳位置交通方便,
餐廳內十分寬敞,環境清潔舒適。
最緊要食物新鮮好食,價錢合理。
無論熟食和刺身都好好吃,選擇也多,
甜品味道比較好!
畀五粒星係最主要 嚟食過好多次,
佢都繼續保持到水準,
所以好簡單繼續食,
你食到嘅就可以嗌多啲,
食物多樣化新鮮有誠意。
 想試下嘅都係嗌少少嚟食, 咁就唔會嘥, 值得推介
2022-05-31
3 分鐘 (堂食)
2022-06-02 199 瀏覽
今日同同事一齊食放題已經好耐冇黎啦,今次再嚟多次呢見到啲食物啊各方面都保持到環境舒適装修典雅,食物質素和服務都好好,下午放題超值有刺身,羊架,炸榴槤都是喜歡食,CP值高去過好多次。值得贊是出貨快並有擺盤,年青侍應精力到場人雖然多, 但環境整潔, 座位亁淨, 但講到食放題, 最緊要梗係食物質素喇, 我鐘意佢即點即送, 咁先安全架, 而且唔洗等好耐, 5 分鐘內送到, 熟食如芝蔴雞翼同炸鮮奶, 熱辣辣同脆薄薄, 燒蝦嘅蝦新鮮, 刺身則尤以帶子出色, 甜蝦也不錯, 絶對可以再試
今日同同事一齊食放題
已經好耐冇黎啦,
今次再嚟多次呢見到啲食物啊各方面都保持到
環境舒適装修典雅,食物質素和服務都好好,下午放題超值

刺身,羊架,炸榴槤都是喜歡食,CP值高去過好多次。
值得贊是出貨快並有擺盤,年青侍應精力
到場人雖然多, 但環境整潔, 座位亁淨,
但講到食放題, 最緊要梗係食物質素喇,
我鐘意佢即點即送, 咁先安全架,
而且唔洗等好耐,
5 分鐘內送到,
熟食如芝蔴雞翼同炸鮮奶, 熱辣辣同脆薄薄,
燒蝦嘅蝦新鮮,
刺身則尤以帶子出色, 甜蝦也不錯, 絶對可以再試
2022-06-01
1 分鐘 (堂食)
2022-04-26 591 瀏覽
疫情緩和,政府放寬抗疫措施後,第一餐約朋友食晚飯就係呢間餐廳,因為地方近朋友屋企,貪方便就揀呢到。我地揀左C餐,有海膽、拖羅同長腳蟹,叫左第一輪, 海膽食左2板都係有苦味,蟹就正常,蟹肉質地算ok。啲刺身款式唔多,味道還可以,壽司質素反而都幾差下,三文魚壽司係好薄同唔新鮮,啲飯係熱既,上面舊魚生都比佢熱埋,呢個價錢,食呢個質素,性價比好低囉!熟食牛都可以,羊鞍我覺得太咸,炸榴連都麻麻地,入面粉粉地,下次如果要大埔食放題,都係食返A餐算。今次消費左$488/位

今次消費左$488/位
2022-04-25 477 瀏覽
選套餐C,就係想食長腳蟹同海膽!每位488仲要未計加一!去到就同我講無長腳蟹,無問題喇都已經黎到,又見呢度評分咁多哈哈笑~試吓喇~真心講,熟食係唔差,剌身就一般喇~環境就好迫好嘈!嘈到我同老婆打對面坐講嘢都聽唔到!一坐低7點04分落單要2件海膽試下,7點25分左右到~試過唔苦(我嘅要求只係唔苦)再叫。第二次落單係7點34分,點左10件,到8點鬆d至到,一放入口,苦!唔止苦苦地,仲好似臭臭地!再試多件,係真係成口臭到屎味!搵個職員同佢講左一句,佢就叫我自己再落單!咁咪再落係8點14分再落單囉~點知職員係8點28分拎張單埋黎叫埋單先!話last order 8點半,我就著著地,我話你不如幫我拎左d海膽黎先喇!最後隔左6、7分鐘至黎!食一件,一樣係臭⋯⋯算~埋單~個職員仲問我使唔使再換,個理由係d海膽一板板返貨可能換另一板好d⋯⋯我話你自己睇下隔離左右前後枱,個個都係食1、2件就成碟唔要!出品之前你哋自己唔會檢查下至比客嘅咩!我話食呢個套餐就係想食長腳蟹同海膽,結果只係食得2件唔苦嘅海膽!我就唔會再去~咁嘅價錢仲有好多更好食的~睇到呢篇野嘅人,你哋自己諗!
屎味嘅海膽定海膽味嘅屎!
2022-04-25
  • 刺身
2022-01-16 500 瀏覽
有四款價錢可以選擇,最基本都有72款食物,由於家人唔太食刺身,所以揀左最基本$268 嘅餐牌。刺身叫左三文魚、帶子、赤蝦、甜蝦、象拔蚌等。正正常常都幾新鮮,唯獨象拔蚌嘅口感怪怪地,唔似平時食開嘅😂燒扇貝就暖暖地,唔算好熱。配料都幾多,有啲菇同洋蔥等等,幾好食羊架肉質唔會好硬,羶味唔算好重天婦羅夠哂熱,外脆內軟👍🏻👍🏻👍🏻成晚最深刻應該係呢個雪花牛肉鍋,牛肉肉味濃,而且嫩滑,鍾意食牛嘅唔好錯過。鍋入面仲有唔少配料,有菜、菇、粉絲等。牛柳粒相對失色少少當然仲有每人一杯嘅雪糕作結😊另外值得一堤就係當中有啲上年紀嘅服務員好有禮貌,令食客感覺好好❤

黃金燒扇貝

燒羊架

羊架肉質唔會好硬,羶味唔算好重

天婦羅夠哂熱,外脆內軟👍🏻👍🏻👍🏻

雪花牛肉鍋

牛柳粒

牛柳粒相對失色少少

當然仲有每人一杯嘅雪糕作結😊

黃金燒扇貝
雪花牛肉鍋
2021-12-31 347 瀏覽
好耐之前係荃灣食過滿屋,前排發現原來開到黎大埔,緊係去試一試回味下,雖然知道好多放題店都會做set lunch,但第一次回味緊係試下佢個放題啦!刺身不錯,新鮮但可惜至愛的帶子被師傅切到好碎,半粒半粒咁食落去有點失落感握壽司,火炙壽司都不錯,飯量夠細,可以試多幾款,幾貼心,但唔知set lunch 既壽司會唔會大粒返少少呢🤣厚燒牛舌好好味😋 最後我食左10串,十分推介魚蓉壽司正常發揮,都幾好食,但間唔中有筋卷物都係正常發揮走廊仲有自助bar,有各款前菜任食(如螺肉,中華沙律,八爪魚等),仲有少量熟食但我發覺………原來set lunch 都可享用自助bar下次搵日試下佢個set lunch!!!!!!不過有樣不滿意既係,佢座位安排好差,雖則做多一枱生意係好,但強行加張枱係赴廊,令我無位出入,下下要其他客人起身讓我出入就唔好,尷尬麻煩囉😅😅😅

刺身不錯,新鮮
但可惜至愛的帶子被師傅切到好碎,半粒半粒咁
食落去有點失落感

厚燒牛舌好好味😋 最後我食左10串,十分推介
魚蓉壽司正常發揮,都幾好食,但間唔中有筋

卷物都係正常發揮

但我發覺………原來set lunch 都可享用自助bar
下次搵日試下佢個set lunch!!!!!!

2021-12-14 238 瀏覽
想食日式放題的朋友,呢一間一定要試!點解有時因為平時食開旺角太子地區的放題,都是人太多、爭嘢飲嘩,環境唔太乾淨、甚至有時個地下黐立立,所以有時環境都會令到你訊息心情消滅左。但係呢一間位於大埔超級城嘅滿屋可以令我大滿足,同時間因為衛生環境同埋座位唔係太多,所以反而令到我哋呢啲經常食日式放題嘅市民會有好好嘅感覺。日式放題最緊要梗係魚生啦,魚生喺呢間餐廳來講,係一個非常之令人喜出望外嘅重要重點,每塊都唔會太薄,又有裝飾,亦都好細緻,而且即叫即出好幾分鐘就已經有,呢啲係魚生嘅流量速度兼且你要食到最新鮮嘅魚生先至係放題嘅靈魂,天婦羅炸物呢一啲都係好上盛,另外竟然放出嚟嘅小丸子都好好食,另外值得推介嘅係佢嘅飲品選擇非常非常之多有成三十幾款,所以唔講咁多啦大家去呢一間大埔滿屋試吓放題啦!拜拜!
2021-12-12
2021-12-13 215 瀏覽
上網睇到評論講到幾抵食咁,但一食就中曬伏!刺身唔新鮮!諗住熱食會好小小啦,叫左個清酒煮蜆,點知有噏味!以為個碟係咁啦,於是叫多左碟,都一樣!一隻都食唔到,唯一正常小小嘅就係炸物,普普通通,唔會好好食。當時店員見我地咁多人就叫我地join會員,話join$5000會員先抵。😑😑唔會再有下次!🤮
2021-12-08 250 瀏覽
好耐冇食放題,對上一次已經係大乜屋。真心覺得滿屋各方面做得比乜乜屋😋款式多:刺身、壽司、小食炸物、鍋物、熱食、甜品雪糕….樣樣齊店員服務👍🏻好好,平時做親晚市放題店員通常服務與速度都取不到平衡,太忙碌會冇哂基本服務今晚送食物,查詢,郵收走食物店員每一個郁好好服務同有禮貌☺️😳平時要求多多嘅屋企人都有讚冇彈☺️講返食物先😬🤪😍刺身三文魚吞拿魚赤蝦甜蝦帶子希靈魚鮑片北寄貝叫左一大盤,場面震撼☺️😍好鮮甜,有油脂要有咬口,一啲雪味都冇,仲要上菜速度快👍🏻熱食/炸物食得放題唔會叫好多飽肚野羊架天婦羅蝦🍤炸榴連燒雞翼燒牛舌呢幾樣我全部都有再叫 食過返尋味羊架有羊味唔會好鞋好un ,好香口😋天婦羅🍤蝦好有日本嘅味道 唔厚粉,蝦又大隻炸榴連係好正,唔會好濟,係好香榴連味仲有好多飲品,甜品,水果🍉仲有朱古力噴泉⛲️好岩小朋友食仲有啤酒🍻添呢晚同屋企人食得好開心🥳 因為食物好,服務好,大家心情都好好
好耐冇食放題,對上一次已經係大乜屋。
真心覺得滿屋各方面做得比乜乜屋
😋款式多:刺身壽司、小食炸物、鍋物、熱食、甜品雪糕….樣樣齊

講返食物先😬🤪😍

天婦羅蝦🍤
炸榴連
燒雞翼燒牛舌
呢幾樣我全部都有再叫 食過返尋味

羊架有羊味唔會好鞋好un ,好香口😋
天婦羅🍤蝦好有日本嘅味道 唔厚粉,蝦又大隻
炸榴連係好正,唔會好濟,係好香榴連味

仲有好多飲品,甜品,水果🍉仲有朱古力噴泉⛲️好岩小朋友食

仲有啤酒🍻添

• 刺身
  • 羊架
  • 天婦羅
  • 炸榴姐
2021-12-05 252 瀏覽
大埔放題餐廳唔多,最近先發現原來開左間滿屋係超級城,假日趁早12點前門口試下,好彩早左少少黎,好快就坐滿客!不過除左放題,午市都有set食,有唔少家庭客係食set,都好抵,因為都會包沙律bar任食,真係好多美食選擇!至於午市放題就冇特別upgrade,埋單加埋一大約300一個人頭,可以坐足3粒鐘慢慢食,應該好少放題可以足3粒鐘,整體食都唔錯,用qr code落單可以慢慢睇,出餐都齊又快!第一次食印象好唔錯,特別最中意係刺身同埋串燒牛舌!

2021-12-01 187 瀏覽
今日同男朋友去大埔行街去咗大埔超級城,去嗰度行街都好方便,而且商場都好大,行到有啲攰就去搵嘢食,喺商場地下見到一間日本餐廳,而且仲係我最鍾意食嘅放題舖頭地方都算大裝修得好光猛,而且好整潔,感覺好舒服。坐低店員比個QR code你自行點餐真係好方便。一坐低第一時間出去自助區拎野食有好多選擇,中華沙律,螺肉,沙律菜,蓮藕,翡翠螺,泡菜,超過20種食物可以選擇而且望落去都係好新鮮👍拎完熟食就去拎飲品飲品都有好多選擇而且全部都係任飲😁大赤蝦,肉質鮮甜,而且爽口彈牙,而且仲係好大隻,好鮮,好好味燒牛舌牛舌燒到啱啱好爽口而且有嚼勁, 牛肉味好出加上有啲調味令到口感同味道都好正。。三文魚 非常新鮮而且好肥美加上係腩位有小小脂肪味道仲鮮甜食落口又爽又鮮帶子 好新鮮仲要係好大隻入口非常鮮甜。燒羊架羊架味道好香肉質好嫩滑,而且仲有好多肉汁味道真係好正我自己一個人可以食十件😆海膽手捲,海膽嘅份量非常之多而且仲要好鮮甜,一啖可以食晒一個熟食方面對好多選擇可以食串燒同埋天婦羅,基本上可以滿足曬所有要求,一個價錢任飲任食,而且味道同埋質素都非常之高下次去大埔行街一定會再食過,好少放題可以食到咁新鮮嘅刺身真係好好味
今日同男朋友去大埔行街

舖頭地方都算大
裝修得好光猛,而且好整潔,感覺好舒服。
坐低店員比個QR code你自行點餐
真係好方便。
一坐低第一時間出去自助區拎野食
而且望落去都係好新鮮👍拎完熟食就去拎飲品
飲品都有好多選擇
而且全部都係任飲😁

燒牛舌
牛舌燒到啱啱好
爽口而且有嚼勁, 牛肉味好出
加上有啲調味
令到口感同味道都好正。

三文魚 非常新鮮而且好肥美
加上係腩位有小小脂肪
味道仲鮮甜
食落口又爽又鮮

帶子
好新鮮仲要係好大隻
入口非常鮮甜。
羊架味道好香
肉質好嫩滑,而且仲有好多肉汁
味道真係好正
我自己一個人可以食十件😆
海膽手捲,海膽嘅份量非常之多
而且仲要好鮮甜,一啖可以食晒一個

熟食方面對好多選擇可以食串燒
下次去大埔行街一定會再食過,好少放題可以食到咁新鮮嘅刺身
真係好好味

最重要係坐得舒服
大部份都係卡位
又唔會人迫人我一定會再返嚟食過
2021-11-29 184 瀏覽
呢日去到大埔搵好野食,黎到滿屋。餐廳裝修骨骨子子,坐得幾舒服,但容量不算很大,所以大家黎食時要早點喔~黎食放題當然要瘋狂食刺身!而滿屋既刺身選擇十分豐富!三文魚,帶子,吞拿魚當然少不了,而且是厚切刺身,啖啖肉。而當中油甘魚質素非常好,味甜肉厚。甜蝦size亦比市場一般大隻。另外赤貝亦係我至愛,鮮味濃郁!而不可錯過的是呢幾隻牡丹蝦!成隻手掌咁長。淨係呢盤刺身已經回本啦~食完刺身,當然要食熱食暖一下胃。呢個清酒煮蜆亦很不錯。炸物少不了,榴槤波波非常好食,榴槤控一定要食!而炸多春魚好fresh, 好少有得食 可以一戰。雞翼燒得好出色仔細,廚師有心機值得一讚。鰻魚高質,同樣要食食食。燒蝦串燒海膽帶子小壽司花之戀!皮薄一流天婦羅!燒菠蘿!食物選擇非常豐富,回本率十分高!值得再次幫親!
黎食放題當然要瘋狂食刺身!而滿屋既刺身選擇十分豐富!

三文魚,帶子,吞拿魚當然少不了,而且是厚切刺身,啖啖肉。
而當中油甘魚質素非常好,味甜肉厚。
甜蝦size亦比市場一般大隻。

另外赤貝亦係我至愛,鮮味濃郁!

而不可錯過的是呢幾隻牡丹蝦!
成隻手掌咁長。淨係呢盤刺身已經回本啦~

食完刺身,當然要食熱食暖一下胃。
呢個清酒煮蜆亦很不錯。

炸物少不了,榴槤波波非常好食,榴槤控一定要食!
而炸多春魚好fresh, 好少有得食 可以一戰。

雞翼燒得好出色仔細,廚師有心機值得一讚。

鰻魚高質,同樣要食食食。

燒蝦串燒

海膽帶子小壽司

花之戀!

皮薄一流天婦羅!

燒菠蘿!
食物選擇非常豐富,回本率十分高!
值得再次幫親!