2022-08-22 299 瀏覽
好耐冇食日本放題,咪就係因為疫情囉🥲趁暑假,帶埋小朋友今晚開開心心放縱一下。🥳「滿屋」喺大埔都開咗一段日子,但遲遲都未有機會入去試吓,今晚要食得盡興。一開始,我哋就已經order滿枱食物了。小朋友好開心,話好似去咗日本一樣😆(幾歲嘅小朋友,好有童真👦🏻)作為女士,一見到有花膠,第一時間已經吸引咗我😍 好少日本放題有花膠,重要係大塊,唔係薄薄一、兩片,我即刻加晒分👍🏻👍🏻 一路食,一路覺得自己愈食愈靚😆👱🏻‍♀️✨✨另外值得一讚係服務員💁‍♂️👍🏻 入面有個暖男哥哥,有禮又細心。我小朋友想要唔凍嘅朱朱力奶,佢主動幫我哋搵。好感動🥹👍🏻👍🏻 香港近年四周都充斥怨氣,已經好少餐廳會有咁殷勤嘅服務員👍🏻👍🏻食物方面,除咗花膠同刺身令我哋好滿足之外,炒牛肉粒都好惹味,爸爸不停 re-order😋而家冇得去旅行,今晚食得好開心,幻想已經飛咗去日本了 ✈️🇯🇵😎下次攪生日飯,一定要再嚟🥳😋
好耐冇食日本放題,咪就係因為疫情囉🥲
趁暑假,帶埋小朋友今晚開開心心放縱一下。🥳

下次攪生日飯,一定要再嚟🥳😋
花膠
刺身
2022-08-22
花膠
刺身
2022-08-11 183 瀏覽
日式放題是我最喜愛的 ,於是下午就想去試下大埔超級城C區地下的滿屋日本料理食日式放題。這間滿屋日本料理 一如其他的日本放題有刺身,壽司,卷物 ,串燒 ,煮物 , 天婦羅,炸物, 雪糕等。一開始就取了一些小食, 泰式鳳爪爽脆可口 ,很好吃。跟著點了一些刺身, 有三文魚,油甘魚, 帶子,象拔蚌 ,泰式生蝦,赤蝦,赤貝, 刺身都很新鮮 ,尤其是帶子及赤蝦都很鮮甜美味,這店的赤蝦非常大隻。一口壽司, 份量剛好, 可多吃幾款, 最愛吃火炙牛肉壽司 ,牛肉鮮嫩多汁。 這店子的燒羊鞍, 燒得剛熟 ,肉質鮮嫩, 加上配料惹味, 一點羶味也沒有。最後來一客炸彈榴槤,外皮鬆脆, 配上流心榴槤餡 ,真是榴槤忘返,必食。
這間滿屋日本料理 一如其他的日本放題刺身壽司,卷物 ,串燒 ,煮物 , 天婦羅,炸物, 雪糕等。
一開始就取了一些小食, 泰式鳳爪爽脆可口 ,很好吃。
2022-08-07 775 瀏覽
行開黎超級城,見到大埔都開左間滿屋日本料理,就想食個放題,估唔到有驚喜。食物都係有分級數,揀左個最普通既經典A餐都已經好夠。驚喜在於食物都幾新穎,刺身就冇乜特別,都係三文魚個d,但係赤蝦驚喜在於size勁大隻同好新鮮。跟著去到熟食,佢既選擇都好多,有別於其他放題,例如避風塘炒魷魚鬚,避風塘炒鴨舌同埋豉椒炒蜆,避風塘炒既野好入味,鴨舌份量都好多,炒蜆d蜆好大隻,味道又好夠,我自己都食左每樣兩碟。特別想講下羊架,又係同其他放題唔同,佢醃肉醃得好唔同,佢既味道好啲同埋唔會好肥,又唔會好柴,係好食既羊架。西式奶油蝦仁又係份量好多,味道都係濃味d,蝦又爽甜,正。最後想推介埋竹笙瑤柱蟹肉翅,夠熱同埋足料,竹笙份量多,同埋食得出真係蟹肉黎。放題就間間差唔多味道,但係呢間滿屋日本料理樣樣食物都係about average ,大埔區可能又冇乜其他放題店,所以都係幾好既選擇,食物上菜速度好快,同埋都冇漏到單,員工服務都好好,所以整體感覺都幾舒服。

食物都係有分級數,揀左個最普通既經典A餐都已經好夠。
西式奶油蝦仁又係份量好多,味道都係濃味d,蝦又爽甜,正。

2022-08-04
2022-08-03 249 瀏覽
😍😍任食大拖羅、海膽、松葉蟹嘅放題😱😱實在太吸引啦⋯呢間✨滿屋 日本料理放題 ,一共分有四款唔同等級嘅套餐,晚市時段🤭我哋揀咗極緻D餐 ($588) 足足有過百款食物選擇🤤🤤自助區仲有多款日式前菜/沙律/甜品😍飲品選擇亦非常多🥰 更有 冷、暖Sake🍶同 梅酒🍶 可自由斟第一輪🤭我哋已經急不及待點咗多款刺身🤤就連海膽都有三款配搭✨海膽口感軟糯🥰鮮甜✨大拖羅,肉厚鮮嫩,表面呈淡粉紅色,油脂味都幾濃👍🏻✨松葉蟹🤭好容易就成條蟹棒整出嚟食佐幾輪刺身🤣之後當然唔少得其他熟食料理啦✨香煎鵝肝 👍🏻👍🏻👍🏻熱辣辣呈上,外脆內軟✨鮑汁燴花膠👍🏻👍🏻 又大又厚滿滿膠質✨竹笙瑤柱蟹肉翅👍🏻 入面都幾多蟹腳肉 ✨豉椒炒蜆👍🏻 唔算好大隻,勝在冇沙✨瑤柱海鮮粥 👍🏻👍🏻 味道鮮甜足料✨避風塘鴨舌👍🏻👍🏻 別有一番風味,香口惹味😂 我都食咗兩碟炸物 🍡 天婦羅蝦、南瓜、炸鮮奶整體炸物都唔錯🥰 熱辣辣嚟到 表而乾身,非常鬆脆👍🏻👍🏻最後唔少得甜品櫃🤭 入面大約有十多款選擇,一口設計,份量剛剛好再食埋杯Häagen-Dazs🥰超滿足丫
😍😍任食大拖羅、海膽、松葉蟹嘅放題
😱😱實在太吸引啦⋯

呢間✨滿屋 日本料理放題
一共分有四款唔同等級嘅套餐,

第一輪🤭我哋已經急不及待點咗多款刺身🤤就連海膽都有三款配搭
✨海膽口感軟糯🥰鮮甜

✨大拖羅,肉厚鮮嫩,表面呈淡粉紅色,油脂味都幾濃👍🏻

✨松葉蟹🤭好容易就成條蟹棒整出嚟

食佐幾輪刺身🤣之後當然唔少得
其他熟食料理啦

✨香煎鵝肝 👍🏻👍🏻👍🏻熱辣辣呈上,外脆內軟
✨鮑汁燴花膠👍🏻👍🏻 又大又厚滿滿膠質
✨竹笙瑤柱蟹肉翅👍🏻 入面都幾多蟹腳肉
✨豉椒炒蜆👍🏻 唔算好大隻,勝在冇沙
✨瑤柱海鮮粥 👍🏻👍🏻 味道鮮甜足料

炸物 🍡 天婦羅蝦、南瓜、炸鮮奶
整體炸物都唔錯🥰 熱辣辣嚟到 表而乾身,非常鬆脆👍🏻👍🏻

最後唔少得甜品櫃🤭 入面大約有十多款選擇,
一口設計,份量剛剛好

再食埋杯Häagen-Dazs🥰超滿足丫

2022-07-27 255 瀏覽
以前要去食放題都要去到旺角,喱派經常係係大埔區流連, 發現係大埔超級城樓下都有一間放題叫做滿屋日本料理~係門外睇佢既放題分成4個等級, 由於本人同男朋友都覺得經典既A放題已經有74種食物, 夠食有突, 就試一試喱個經典放題先~~入場可以見到入口位置有小朋友鐘意既糖果﹑朱古力噴泉﹑炸雞薯條, 亦有沙律區同甜品區, 至於飲品﹑清酒﹑湯等等全部都係自取既~不過黎到緊係要食左刺身壽司先啦, 一黎就乜都叫左D先, 帶子﹑赤貝﹑北寄貝﹑三文魚﹑赤蝦﹑象拔蚌等等, 不得不讚一讚滿屋, 我地叫左幾多就黎足幾多, 少少都冇漏呀~本人非常喜歡叫貝類, 可惜放題餐廳既貝類一般都唔會好出色, 但滿屋既帶子﹑北寄貝等刺身隻隻都好肥美鮮甜! 刺身魚類亦比一般既放題店厚身肥美有魚香味,GOOD!壽司亦有好多選擇, 而且欣賞滿屋既壽司飯新鮮,而且飯比上面既食材細舊好多, 食多幾件都唔會覺得食左好多飯好飽XD 男朋友覺得蟹籽壽司既蟹籽好新鮮好食, 份量大方, 我個人就最喜歡鰻魚﹑吉列蝦﹑軟殼蟹壽司~ 炸既食材食落新鮮似即炸, 牛肉壽司都有驚喜, 牛肉香味同壽司好夾, 可以一試~~不過喱到既特別之處係竟然中菜都好好食XD
不過喱到既特別之處係竟然中菜都好好食XD唔知有冇人食放題都會叫中菜呢?喱到有避風塘炒魷魚﹑豉椒炒蜆﹑燴花膠﹑牛柳粒等中菜, 諗住叫黎試下,但驚喜發現佢味道真係唔差!尤其係牛柳粒同埋避風塘炒魷魚, 上菜見到魷魚有辣椒同青椒, 每一碟都有青菜墊底裝飾, 真係值得讚下有誠意~
小食方面可以推介一下芝麻雞翼同炸蝦, 喱兩種食物都係本人叫左兩次既食物, 雞翼入味, 脆口冇肥膩感~炸蝦厚肉炸漿薄!
飯後有甜品, 今次因為食得太飽就冇拎到甜品櫃既甜品, 只叫左兩個雪糕, 分別係意大利奶凍味既MOVENPICK,同埋夏威夷果仁味既Häagen-Dazs, 飯後再黎一杯熱茶消滯, 二百幾蚊超級大滿足!!
2022-07-26
2022-07-24 161 瀏覽
今日一收工就同個朋友去咗大鴻輝食放題,我哋啱啱晚市開門就入場。好耐冇食放題,今次就特登揀個最高級別嘅放題,有得食大拖羅,仲有海膽等等貴價食材。呢度點餐嘅時間都快,點左冇耐啲嘢就會嚟㗎啦。朋友比較鍾意食熟食,亦有好大量嘅熟食壽司俾佢揀。出邊亦有一啲現成嘅炸物可以食,頂唔係到肚餓嘅可以隨時嚟食住。刺身方面非常之有驚喜我哋越點越多。至於熟嘅食物就有啲失色,例如花膠就太厚。飲品櫃都幾有驚喜,飲嘅酒類都好多,原來出邊仲有清酒。
呢度點餐嘅時間都快,點左冇耐啲嘢就會嚟㗎啦。
朋友比較鍾意食熟食,亦有好大量嘅熟食壽司俾佢揀。

至於熟嘅食物就有啲失色,例如花膠就太厚。

飲品櫃都幾有驚喜,飲嘅酒類都好多,原來出邊仲有清酒。
2022-07-20 177 瀏覽
我地揀左A 餐lunch 任食兩小時刺身ok 大蝦刺身超讚👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻有花膠 同 翅 岩晒帶埋媽咪去食 👍🏻芝麻雞翼超juicy 燒菠蘿 西京燒 雞軟骨 燒蝦 牛柳 蝦天婦羅 榴彈炸彈 樣樣都讚出面櫃飲品款勁多 服務態度非常之好
2022-07-20
  • 刺身
  • 芝麻雞翼  燒菠蘿
2022-07-16 154 瀏覽
日式放題真係抗拒唔到同朋友或者屋企人食就最啱啦有好多款選擇 唔使諗食咩刺身亦都係我嘅最愛新鮮日本三文魚 大大份又夠新鮮仲有北寄貝,帶子,甜蝦 整盤送上打卡又靚 味道又好呀☀️雖然話座無虛席 但係上菜速度係好快😆仲有壽司 花之戀 炙燒三文魚 蟹籽多到數都數唔晒 絕對夠晒飽肚除咗日式料理仲有中式韓式嘅食物花膠,炒菜,牛柳粒 夠晒入味牛肉鍋都有,同埋新鮮海鮮粥不過因為太飽冇食啱晒鍾意食韓國嘢嘅朋友😚自助區有甜品同埋多種飲品選擇時間絕對充足 同朋友一齊嚟享受一下💕環境好而且夠滿足嘅料理大埔人都可以食得好豐富❤️
日式放題真係抗拒唔到
同朋友或者屋企人食就最啱啦
有好多款選擇 唔使諗食咩
刺身亦都係我嘅最愛
新鮮日本三文魚 大大份又夠新鮮
仲有北寄貝,帶子,甜蝦 整盤送上
打卡又靚 味道又好呀☀️
雖然話座無虛席 但係上菜速度係好快😆
仲有壽司 花之戀 炙燒三文魚 蟹籽
多到數都數唔晒 絕對夠晒飽肚

除咗日式料理仲有中式韓式嘅食物
花膠,炒菜,牛柳粒 夠晒入味
牛肉鍋都有,同埋新鮮海鮮粥不過因為太飽冇食
啱晒鍾意食韓國嘢嘅朋友😚

自助區有甜品同埋多種飲品選擇
時間絕對充足 同朋友一齊嚟享受一下💕
環境好而且夠滿足嘅料理
大埔人都可以食得好豐富❤️
難得今日同男朋友出去食嘢 想食放題🤣但係又唔想出到咁遠 於是上網見到大埔都有日式放題😍近近地就去咗食!!滿屋放題都幾出名 有質素保證 唔會難食 加上我地收工過去 已經座無虛席🙈所以最好記得提前訂位!!呢度嘅座位唔算闊 坐得都可以 不過最好就係可以手機落單 食物上菜嘅速度都非常快 食得晒先好叫呀!🔸D餐-極緻四重奏150分鐘任食放題🔸呢個套餐之所以要五百幾蚊咁貴 係因為可以任食海膽、長腳蟹、拖羅同鵝肝😍淨係食呢四款已經回晒本😍🐚海膽口感軟淋 鮮甜唔苦 入口即溶 再配埋青瓜做底 清爽好食🍣大拖羅厚身滿滿嘅油脂感 都算濃郁 表面呈淡粉紅色 真係好吸引😍🦀松葉蟹雖然比較多雪痴住 不過以我嘅認知 如果松葉蟹有粒粒係個蟹腳嗰度 即係證明好新鮮 我哋剪條蟹棒出泥 食落啖啖肉 味道唔錯!🦆香煎鵝肝 熱辣辣上枱 煎得好香 外脆內軟 食落去充滿鵝肝嘅油脂香 真係食唔停口 價錢同食物成正比 所以我哋encore左幾轉🤣🔹刺身壽司🔹刺身都係個啲款式 有三文魚、油甘魚、帶子 亦都有我最鍾意嘅大赤蝦 好似我手掌咁長 食落口啖啖肉😆 好新鮮之餘亦都好厚身 可以encore!壽司全部都細細件 食落好新鮮 唔會系想餵飽

🔸D餐-極緻四重奏150分鐘任食放題🔸

🔹刺身壽司🔹

壽司全部都細細件 食落好新鮮 唔會系想餵飽你 叫左好多款唔同特色既壽司 有熟蠔壽司、花之戀、帶子、鮮蝦、帆立貝等 叫多幾件都唔怕啦😍

🔹炸物、小食🔹
佢哋呢度有好多款唔同嘅炸物小食 呢度嘅芝麻雞翼好出色 食落啖啖肉好香口 芝麻味好香 滿滿既油脂感🤣再配埋炸蠔一齊食 熱氣度爆錶😆
呢度亦都有好多串燒 我哋叫咗鹽燒蝦、岩鹽雞翼 燒得啱啱好 充滿鹹香味😍

值得一提 一定要試吓佢哋嘅比目魚 煎得啱啱好 魚肉好嫩滑無骨 雖然薄身但係好好味🤣

🔹自助區🔹
自助區出邊有多款日式前菜/沙律/甜品/飲品選擇
🧃有冷、暖Sake🍶同梅酒🍶都係任飲😍 當然出邊仲有汽水、紙包飲品、茶類俾大家選擇🤣
🥗出邊亦都有沙律吧 有多達15款 有我最鍾意嘅螺肉、鴨胸、泡菜、中華沙律、青瓜 真係好開胃 做前菜一流!佢哋仲有醬汁可以自己選擇🙈
出邊亦都有幾款熱食 亦都有炸物 薯條、炸雞等 款式唔多 不過味道都幾好食 最起碼都係熱辣辣新鮮😍

🔹甜品🔹
🍮甜品亦都有豆腐花、糕點、木糠布甸等 全部都係一口設計 真係貼心可以試吓唔同款🙈
每人亦都有一杯雪糕 我叫咗Häagen-Dazs嘅焦糖脆餅😍飯後甜品係我嘅至愛!
最最最令我有驚喜嘅係 呢度有朱古力噴泉⛲️小朋友嘅最愛🙈🙈見到都想食!

2022-07-07
2022-07-05 128 瀏覽
有一排無食放題,又嚟到大埔有d野做,就book 左滿屋。印象中呢度服唔唔錯,落左單食飯好快到,唔會好似有d放題咁拖好耐又嚟唔齊d野。一坐低就叫左好多野食,蒜蓉牛油凡立貝壽司,火灸三文魚軍艦,芝麻八爪魚軍艦,芝麻雞翼,燒扇貝,都是至愛。同時呢度比較特別既係竹苼瑤柱蟹肉翅,我食左兩大碗。另外,我推薦既係避風塘炒尤魚鬚,辣辣地好搶口,真係有d避風塘感覺。和風一口牛都好好味,口感適中,唔會太韌,味道可口。重點黃金燒扇貝,真係超好味,我落左幾次單。大埔區本身放題都唔多,有呢個高質既地方都係街坊既福音。應該都會經常嚟。

和風一口牛都好好味,口感適中,唔會太韌,味道可口。

重點黃金燒扇貝,真係超好味,我落左幾次單。

呢間係大埔嘅滿屋🏯日本料理食物選擇十分豐富,除咗經典🇯🇵日式料理嘅刺身、壽司🍣、天婦羅🍤之外,佢哋仲有唔少🇨🇳中式美食🥰添!呢度除咗一般日式放題有嘅沙律🥗前菜之外,仲有中式嘅🍄雲耳、麻辣🐖豬肚同埋🌶麻辣🐷豬脷👅。中式熱盤仲有白菜🥬同埋鳳爪🤤添呀!飲品方面除咗一般嘅紙包飲品🧃、罐裝飲品、啤酒🍻之外仲有冷熱清酒🍶同埋梅酒,抵呀!刺身🐟款式豐富,個人推介三文魚🐟、油甘魚、赤貝同埋赤蝦🦐,新鮮甘甜🤤。呢度嘅壽司🍣款式亦都十分之豐富😍,配埋清酒🍶一路飲一路食,日本🗾風味出晒嚟🥰。各式串燒🔥質素都唔錯,我最鍾意😍脆骨丸子串🍡,脆口層次豐富🤤,同埋西京比目魚🐟亦都係我覺得必食😋嘅!黃金🔥燒扇貝入面有唔少醬,雖然肉就🤏細咗啲,不過味道鮮甜🤤。🤩避風塘🔥炒尤魚鬚🦑好有驚喜😍,少少🤏香辣🌶好惹味🤤,尤魚鬚🦑粗大厚肉😋,幾正!中式🇨🇳食品我仲推介👍御品鮑汁燴🐟花膠、竹笙瑤柱🦀蟹肉翅同埋豉椒🔥炒蜆,用料足,全部任食好抵!甜品🍮款式唔算特別多,但最吸引我嘅係有哈蜜瓜🍈,新鮮爽甜。呢度仲有🍫朱古力噴泉⛲️,可以用佢唔同款嘅綿花糖沾來食🤤,好玩又好味😋!最後每人可以揀一個 Häagen-Dazs 雪糕🍨,呢期仲有得揀
呢間係大埔嘅滿屋🏯日本料理食物選擇十分豐富,除咗經典🇯🇵日式料理嘅刺身壽司🍣、天婦羅🍤之外,佢哋仲有唔少🇨🇳中式美食🥰添!

中式熱盤仲有白菜🥬同埋鳳爪🤤添呀!

甜品🍮款式唔算特別多,但最吸引我嘅係有哈蜜瓜🍈,新鮮爽甜。

最後每人可以揀一個 Häagen-Dazs 雪糕🍨,呢期仲有得揀 Honey 🍯 & Peach 🍑 with Rose 🌹 添!
午餐
2022-07-04 128 瀏覽
最愛的日本放題今天突然很想吃最愛的日本放題 ,於是就去試下大埔超級城C區地下的滿屋日本料理。😆這間滿屋日本料理 一如其他的日本放題有刺身,壽司,卷物 ,串燒 ,煮物 , 天婦羅,炸物, 雪糕等。一開始就取了一些小食, 泰式鳳爪爽脆可口 ,很好吃。😘跟著點了一些刺身, 有三文魚,油甘魚, 帶子,象拔蚌 ,泰式生蝦,赤蝦,赤貝, 刺身都很新鮮 ,尤其是帶子及赤蝦都很鮮甜美味,這店的赤蝦非常大隻。一口壽司, 份量剛好, 可多吃幾款, 最愛吃火炙牛肉壽司 ,牛肉鮮嫩多汁。 😆這店子的燒羊鞍, 燒得剛熟 ,肉質鮮嫩, 加上配料惹味, 一點羶味也沒有。最後來一客炸彈榴槤,外皮鬆脆, 配上流心榴槤餡 ,真是榴槤忘返,必食。😍
最愛的日本放題
一開始就取了一些小食, 泰式鳳爪爽脆可口 ,很好吃。😘

2022-07-04 122 瀏覽
今次黎到大埔超級城享受日式放題,滿屋日本料理,無論款式、選擇都應有盡有,質素性價比非常高!環境廣闊,坐得舒適,裝修十分之有日本居酒屋風格。食物方面一般日本放題有嘅嘢食嘢飲一應俱全,刺身、壽司、串燒一定唔可以錯過㗎啦。但係佢仲有啲特色熟食亦都好唔錯,例如避風塘炒魷魚鬚、御品鮑汁燴花膠、竹笙瑤柱蟹肉翅同埋奶油蝦仁等等,都係出邊啲日式放題少見嘅!另外甜品方面選擇都唔少,特別係有朱古力噴泉,可以用唔同款式嘅棉花糖同埋軟糖點來食,朱古力味香濃有層次,最後仲有一杯雪糕添!📸 Credit to Instagram: @mroolong

環境廣闊,坐得舒適,裝修十分之有日本居酒屋風格。

食物方面一般日本放題有嘅嘢食嘢飲一應俱全,刺身壽司、串燒一定唔可以錯過㗎啦。但係佢仲有啲特色熟食亦都好唔錯,例如避風塘炒魷魚鬚、御品鮑汁燴花膠、竹笙瑤柱蟹肉翅同埋奶油蝦仁等等,都係出邊啲日式放題少見嘅!

2022-07-03 415 瀏覽
作為北區人,近近地大埔就有放題食,當然要即刻去試下。一到門口就覺得裝修好有日本feel🎏。有4個唔同價位嘅組合可以揀,我地揀左A款嘅經典組合。首先一入去就見到熟食同小食區,有多款唔同選擇,放題常見嘅前菜: 中華沙律、螺肉、枝豆,仲有腌製小食: 雲耳、蓮藕、豬脷、泡菜等。竟然仲有朱古力醬點棉花糖,真係估佢唔到。食左幾款小食,味道唔錯。放題一定唔會少得刺身啦🤤,叫左三文魚、北寄貝、赤貝、象拔蚌、榮螺、帶子、虎蝦、赤蝦、仿鮑片。刺身全部都好新鮮,三文魚好肥美,赤蝦大大隻,貝類鮮甜,食完會繼續想encore😍。海膽手卷細細件,一啲都唔腥,又係encore之選,值得推介。一品料理系列,全部都係熱焫焫,推介避風塘八爪魚🐙同避風塘鴨舌,有大量炸蒜同少量辣椒一齊炒,一開始以為會好辣,點知又唔會喎,相當唔錯。另外豉汁炒蜆都好惹味🤤。串燒同燒物方面,雞軟骨同牛舌滴上幾滴檸檬汁🍋,味道更突出。燒菠蘿🍍好甜又多汁,燒扇貝燒至金黃,配有沙律醬調味,少量菇同蟹柳口感好豐富👍🏻。炸物同天婦羅絕對唔油。蕃薯天婦羅🍠同南瓜天婦羅炸得酥脆,外皮層薄,仲配有天婦羅汁。吉列蠔🦪外脆內軟,蠔多汁鮮甜。廚師推介系列相當有水準👍🏻

有4個唔同價位嘅組合可以揀,我地揀左A款嘅經典組合。

廚師推介系列相當有水準👍🏻。雪花肥牛鍋相當不錯🍲,壽喜燒湯底除左有肥牛外,仲有豆腐、金針菇、冬菇、菜、生雞蛋,味道一流。而鮑汁燴花膠亦絕不遜色,真係大大塊花膠。

飲品🧃除左有飲品櫃盒裝同罐裝飲品外,仲有清酒同梅酒提供,選擇款式多元化。

最後雪糕我地選擇左Haagen-Dazs同Movenpick🍦,本人大愛夏威夷果仁味,雪糕除左有濃郁嘅夏威夷果仁味,仲配有好多嘅果仁粒,絕對為呢餐畫上完美句號。

真係好滿足🥳,餐單上面仲有多款嘢食可以揀,但實在太飽試唔曬,整體食物質素都好高👍🏻。另外,餐廳上菜速度算快,同埋仲唔會留單。侍應服務好,有禮貌。高質放題值得推介👏🏻。
2022-07-02 1228 瀏覽
勁瘋狂,住喺大埔嘅朋友在家工作,約喺佢屋企附近食飯,就返佢,原來佢樓下就已經可以食到日本放題!!有時諗食乜嘢諗到悶悶地,放題都係唔錯嘅選擇,可以食刺身,又有好多其他美食,大飽口福😎😎餐廳有多款放題選擇,我哋嗌咗最平嘅A餐,應該都夠做既😆😆😆大約七點嚟到,最好就有預先book枱,餐廳都有啲梳化位,坐得幾舒服。坐低咗就可以掃描QR code瘋狂點嘢食啦😁😁喺等緊食物嘅時候,可以帶返口罩出去拎飲品,連蘋果酒都有,開心🥳另外我仲拎咗啲冷盤,泰式無骨鳳爪超級肥美,正👍🏼雖然A餐嘅食物選擇唔算超級多,但係每類型都有好幾款,其中壽司方面,我最鍾意嘅就係鰻魚玉子壽司,鰻魚/甜蛋/壽司飯嘅比例可以話係一比一,甜甜地,都幾好食😋花之戀都有兩款,比較吸引嘅就係依個明太子花之戀,上面仲要有魷魚,口感更豐富!我最鍾意嘅刺身,肥美,鮮甜,尤其是係帶子,好大粒!大赤蝦真係好巨大,蝦身好粗,啖啖肉!當然唔少得熟食啦,燒羊架,都幾入味,香噴噴,唔錯。我仲叫咗個海鮮粥,可以暖下胃,估唔到仲有好多乾瑤柱喺入面,超滋味🥰🥰食飽飽,仲可以揀一款雪糕,叫完一個雪糕之後,就唔可以再叫其他雪糕,所以要認真選擇😆😆見到有Häagen-

食飽飽,仲可以揀一款雪糕,叫完一個雪糕之後,就唔可以再叫其他雪糕,所以要認真選擇😆😆見到有Häagen-Dazs嘅夏威夷果仁味,已經即刻心心眼,性價比即刻爆升🤗🤗