餐廳: 滾得囍宮廷火鍋小炒
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-08-16 1110 瀏覽
今日嚟到北角滾得囍宮廷火鍋,餐廳位置方便響港鐵站附近,佈置得古色古香,有濃厚嘅中國風味。康熙花膠雞湯成個湯嘅賣相都好吸引,古色古香。雞湯入口香甜,味道都唔會太濃,湯底非常濃郁。呢個湯真係用料十足,雞肉入口軟滑,肉味香濃。花膠亦都非常之大塊,仲好厚添。美國筒蠔筒蠔嘅份量十足,蠔肉肥美,仲好大隻添。蠔煮完之後,吸引曬湯底既精華,入口非常清甜,鮮味十足。手打芝芯牛丸牛丸好有彈性,肉味香濃,入口唔會太肥膩。芝士同牛丸呢個配搭真係好夾呀,芝士嘅鹹香配上牛丸非常之好。整體來講,今餐都食得好開心呀。餐廳由裝修到食物既擺設等等都充滿左中國古色古香嘅文化氣色,令到成個體驗都好特別。⭐️滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖#北角美食 #北角好去處 #hkfoodie#beautifulcuisines#kolhk#foodstagram#nomnom#lifestyle#finedining#香港好去處#打卡#吃貨#美食日記#香港美食#美食推薦#相機食先#hkfoodblogger#hongkongrestaurant#hkfoodshare#hkfood#hkig#花

康熙花膠雞湯

美國筒蠔

手打芝芯牛丸

⭐️滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)
北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖

2022-08-14 96 瀏覽
呢間餐廳真係久仰大名,👦🏻成日同佢啲朋友去食,全部都讚不絕口,今次終於帶我去食啦。一入座,店員就會拎小食同豉油配料等過黎,小食盒勁靚,古色古香,當中芥末黑木耳個人認為好惹味!辣辣地又爽口,好開胃!👍🏻 🍽康熙花膠雞湯鍋(半隻)🐓呢個鍋真係不得了,必點之一!花膠同雞嘅份量超足,淨係食花膠已經食飽😆 上鍋之後店員會幫我哋將花膠剪細,滾咗之後就可以試吓個湯頭,之後就落雞,兩三分鐘就可以食。湯頭好鮮甜👍🏻,而雞又好嫩😋。🍽海鮮拼盤4人盛、日本廣島蠔、雜菇拼盤雖然2個人,但叫海鮮拼盤4人盛啱啱好😝每樣海鮮都可以食2件。海鮮拼盤4人盛有:帶子、沙白、青口、蟶子、海蝦。海鮮非常新鮮,而且肉厚鮮甜,唔洗再額外沾醬料。蟶子肥美,部份仲有”春”😍 廣島蠔 蠔味突出,而且價格唔貴,CP值高👍🏻 雜菇拼盤可以一次過品嘗有5款菇👍🏻🍽黃金響鈴必點!用秘製鹹蛋黃醬製作響鈴,鹹蛋黃醬嘅口感同味道加分,再吸收湯汁,令人回味無窮!真係要食過先知有幾好味,好難形容🤣😆最後叫咗個出前一丁作為結尾,雞湯再加各類海鮮嘅精華,令湯底昇華,無味精嘅雞湯海鮮出前一丁就此誕生😍😋食完之後,會送上Bailey 奶凍,有淡淡嘅酒香,而且奶

🍽康熙花膠雞湯鍋(半隻)🐓

🍽海鮮拼盤4人盛、日本廣島蠔、雜菇拼盤

🍽黃金響鈴

食完之後,會送上Bailey 奶凍,有淡淡嘅酒香,而且奶凍滑溜,QQ彈彈的,上面啲朱古力針增添口感👍🏻
  • 黃金響鈴
  • 康熙花膠雞湯鍋
2022-08-01 138 瀏覽
北角寶馬花園,雖然並非豪宅,但勝在地理位置便利,還有購物商場,方便附近住戶。最近,我們來到一家火鍋店 - 《滾得囍宮廷火鍋小炒 》,門面雖然普通,但內裡裝潢冠冕堂皇,屬華麗宮廷路線,有不少靚靚打咭位。不但裝修美輪美奐,一枱一凳,以至一碗一碟都帶有古代特色。而且店員會把碗碟筷子等餐具,放入煱爐內以滾水清潔,非常注重衛生, 食客自然食得安心。食物方面,選擇也不少,尤其湯底選擇非常有特色,而且更具有滋補功效。最後,我們選了嘉慶椰子藏雞濃湯鍋。店員會先把一個腐皮福袋放進湯裡,內裡盛滿湯料,擺盤美艷、精緻,相當有排場。湯料十分足料,有杞子、紅棗、椰子等,而且雞件份量頗多,雞肉嫩滑鮮甜,湯頭雞味香濃鮮味,帶有椰子甜味,絕對不可錯過。這款滾得囍宮廷丸拼盤,內有芝士牛肉丸、墨汁墨魚丸、紫甘藍豬肉丸、黑松露蝦丸和珍珠帶子墨魚丸。全以手打製作,真材實料,口感彈牙。一向最愛芝士的 BeautySearch,當然偏好芝士牛肉丸,除了充滿牛味香濃,芝士味亦很濃郁,還有芝士流心效果。相當不錯!而這款黃金響鈴,用上秘製鹹蛋黃醬製作,上桌時熱辣辣的,入口香脆,蘸滿咸蛋黃醬的響鈴,雖然邪惡,但真的很美味,絕對不可不吃。
清酒鮮牛肉,油脂分佈平均,肉味濃,還透出淡淡清酒香氣,肉質鮮嫩,質素蠻不錯!
穀飼牛牛舌片也不錯喔!厚薄適中,爽口又有濃濃肉香,十分有口感。
打邊爐蔬菜當然不可少,油麥菜碧綠爽脆,非常新鮮。
2022-07-25 138 瀏覽
📍滾得囍宮廷火鍋小炒 這家位於北角, 既近我公司又近地鐵站嘅火鍋店 設計古典, 入門口有張金色大龍椅, 非常有氣勢 每張枱都有屏風分隔,私穩度唔錯,而且空間感寬敞,食野唔會同隔離枱對望 上次來試過佢地個卜卜蜆湯底, 個心一路都好掛住佢,今次再嚟當然推薦比朋友又試下啦, 好野要分享。 QR code 落單, 非常方面。順治特色卜卜蜆鍋 $198.0手切頂級安格斯牛肉(細)$288.0海鮮拼盤4人盛 $398.0紫皇蟹粉豚肉餃-四粒 $88.0足料竹蔗茅根一渣(冷)$68.0 卜卜蜆湯底,入面估計有半斤蜆,筆出嚟一大湯碗,粒粒新甜彈牙,洗得乾淨無沙。海鮮拼盤有鮑魚、聖子、蜆、青口、蝦,4人份正人食飽感滿足。安格斯牛肉,上枱造型華麗,質素同造型一樣無得頂,肉質腍而且牛味濃郁。紫皇蟹粉豚肉餃,加入蟹粉味道很鮮味,比普通肉餃味道更豐富。完餐仲有Baileys 奶凍送上,啖啖Baileys配奶凍,好夠凍又唔會好甜,我其實想食多碗😂😂。 📍滾得囍宮廷火鍋小炒 北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖Taste : 7.5/10 Service : 7.5/10 Environment

順治特色卜卜蜆鍋 $198.0
手切頂級安格斯牛肉(細)$288.0
海鮮拼盤4人盛 $398.0
紫皇蟹粉豚肉餃-四粒 $88.0
海鮮拼盤有鮑魚、聖子、蜆、青口、蝦,4人份正人食飽感滿足。
紫皇蟹粉豚肉餃,加入蟹粉味道很鮮味,比普通肉餃味道更豐富。

Taste : 7.5/10 Service : 7.5/10 Environment : 7.5/10
Revisit : 7/10
2022-07-23 114 瀏覽
間靚靚裝修火鍋店裝修、枱凳、餐單、火鍋都冠冕堂皇,走華麗宮廷路線。勁多靚靚打咭位,ladies' night 黎呢度打邊爐兼打咭幾開心。除左環境特別,呢度d食物都比較高質而有特色。嘉慶椰子藏雞濃湯鍋勁香濃清甜既椰子雞湯底!清清地,打邊爐都無咁怕熱氣大扇貝好新鮮,好大件厚身配椰子雞湯鮮甜度爆燈!呢度都幾多唔同級數、或者部位既牛肉選擇,手切頂級安格斯牛肉,油脂分佈平均,肉味濃,質素不錯!穀飼牛牛舌片都好好味!爽口又肉味濃郁黃金響鈴必點!😍之前第度試過黃金響鈴念念不忘黃金響鈴上台果陣熱辣辣,同普通響鈴唔同既係點左咸蛋黃醬去炸。超級好味!極度推介!不過要留意,千祈唔好滾/浸係個湯底太耐。如果唔係又淋,d咸蛋醬又跌晒架喇!浸幾秒就要即刻拎上黎食!又脆又咸香!足料竹蔗茅根打邊爐都係要配襯d清涼飲品,呢個就啱晒!足料清涼
間靚靚裝修火鍋
裝修、枱凳、餐單、火鍋都冠冕堂皇,走華麗宮廷路線。
勁多靚靚打咭位,
ladies' night 黎呢度打邊爐兼打咭幾開心。

除左環境特別,
呢度d食物都比較高質而有特色。

嘉慶椰子藏雞濃湯鍋
勁香濃清甜既椰子雞湯底!
清清地,打邊爐都無咁怕熱氣

大扇貝
好新鮮,好大件厚身
配椰子雞湯鮮甜度爆燈!

呢度都幾多唔同級數、或者部位既牛肉選擇,
手切頂級安格斯牛肉,油脂分佈平均,肉味濃,質素不錯!
穀飼牛牛舌片都好好味!爽口又肉味濃郁

黃金響鈴
必點!😍
之前第度試過黃金響鈴念念不忘
黃金響鈴上台果陣熱辣辣,
同普通響鈴唔同既係點左咸蛋黃醬去炸。
超級好味!極度推介!
不過要留意,千祈唔好滾/浸係個湯底太耐。
如果唔係又淋,d咸蛋醬又跌晒架喇!
浸幾秒就要即刻拎上黎食!
又脆又咸香!

足料竹蔗茅根
打邊爐都係要配襯d清涼飲品,
呢個就啱晒!足料清涼
2022-07-21 82 瀏覽
*💭滾得囍宮廷火鍋小炒 雖是大熱天時,但依然心掛掛想打邊爐😜這次來到這間什有人氣的火鍋店,可以順路感受下宮廷氣氛的邊爐😆餐廳裝修用上了宮廷式的擺設,連碗碟和濕紙巾包裝也有不少特色😍順治特色卜卜蜆鍋🍲很足料,有海量的卜卜蜆😍又大又鮮甜😋湯底清新不油膩☺️手切頂級安格斯牛肉🐂花紋超美😍食落肉質相當嫰滑軟腍,牛味濃郁,一片一片很快便掃光😆清酒鮮牛肉🐂第一次食用清酒醃製的牛肉,清酒味很香,牛肉同樣很軟腍,十分特別☺️桂花蚌、珊瑚蚌雙拼🥢份量挺多😍兩種食材都爽口彈牙,簡單易淥,是必點之選✔️手打芝心牛肉丸、黃金流心鮮蝦丸🍢牛肉丸口感超彈,肉味香濃,咬開中間是香濃芝士🤤而蝦丸則釀了鹹蛋黃,鹹香惹味😋
💭滾得囍宮廷火鍋小炒

順治特色卜卜蜆鍋🍲
很足料,有海量的卜卜蜆😍又大又鮮甜😋湯底清新不油膩☺️

手切頂級安格斯牛肉🐂

清酒鮮牛肉🐂

桂花蚌、珊瑚蚌雙拼🥢
份量挺多😍兩種食材都爽口彈牙,簡單易淥,是必點之選✔️

手打芝心牛肉丸、黃金流心鮮蝦丸🍢
2022-07-20 88 瀏覽
-滾得囍宮廷火鍋小炒🍽-小編太餓唔記得左影個湯底就狂食🤣-一口魚皮餃魚皮餃唔係四洲個d真係手工包皮薄juicy😋-手切頂級安格斯牛肉呢個安格斯牛個肉色非常紅一睇就知新鮮🥩脂肪分佈均勻入口即溶😌必點!-黃金響鈴呢個好驚喜!第一次食咸蛋黃既響鈴超邪惡😋-竹蓆茅根打完邊爐一定要飲竹蓆茅根因為可以清熱氣🤣呢度超足料唔係死甜😌-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_北角#foodieluveat_火鍋#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #花膠雞湯 #滾得囍 #北角 #宮廷火鍋 #火鍋 #晚餐 #打邊爐 #hotpot #hotpothk
滾得囍宮廷火鍋小炒🍽

#foodisluveat_hk
#foodieluveat_北角
#foodieluveat_火鍋
2022-07-20 77 瀏覽
係北角諗唔到食咩就會去北角滙後後面條街 ,好多吸引既細舖仔,幾條友最簡單就梗係打邊爐,最後揀左間係寶馬花園附近既火鍋店,感覺不錯,值得推介。一坐低就已經有一盤熱水洗既餐具,好乾淨仲有幾碟小食,有碟係兒時回憶既蕎頭,而家好多餐廳酒樓無,幾特別。嗌左個椰子雞湯湯底,打邊爐一流,雞唔會係烚左好耐好鞋既鞋,不錯,同埋d雞件好大件好多。手切頂級安格斯牛,賣相非常吸引,放牛肉鼎都好特別。仲嗌左一口魚皮鮫、大扇貝、 黃金響鈴 。。。每碟既份量都好夠,幾抵食。待應好好人,會推介有咩新鮮野,行過都會幫我地加湯又提我地小心痴底,非常體貼。
係北角諗唔到食咩就會去北角滙後後面條街 ,
好多吸引既細舖仔,幾條友最簡單就梗係打邊爐,
最後揀左間係寶馬花園附近既火鍋店,感覺不錯,值得推介。

一坐低就已經有一盤熱水洗既餐具,好乾淨

2022-07-20 77 瀏覽
記得係Openrice book定枱,唔洗驚無枱,同埋有優惠架‼️ 所以記得book枱😂嘉慶椰子藏雞濃湯🥥 當你疑惑緊點解要出街打邊爐嘅時候🤓 試過呢嗰湯底就明🤤 真係好香椰子味🙈 仲要唔洗洗嘢😝 仲有佢啲牛真係非同小可,一食就知唔係普通嘢,佢同和牛嗰啲唔同,食落唔會覺得油膩,佢啲牛係好重牛味,好淋身,但有入口即溶嘅感覺‼️ 我今次叫咗手切🔪頂級安格斯牛肉、清酒鮮牛肉同穀飼牛牛舌片😝 全部都好高質🤭因為想食返嗰湯底😝 所以叫咗一口魚皮餃同大扇貝,相對上冇咁濃味嘅嘢🤓

2022-07-20 58 瀏覽
去咗北角滾得囍打邊爐,入面都幾有特色,係中式宮廷feel裝潢,近門口位置放了一張金色龍椅俾大家打下卡。一坐低見到煱爐入面放咗水&餐具,原來服務生會同我地開爐煮熱水烚下啲餐具,夠晒衛生。🔶前菜 用咗個古色古香嘅器皿裝住,入面放咗4款前菜:芥末雲耳丶橋頭丶脆花生丶酸菜~🔶卜卜蜆鍋 $198一心嚟到就係想吃依個湯底。一上枱已經夠晒睇頭,出晒煙咁打卡一流!入面有超多蜆同白蘿蔔~服務生建議見佢一熟就即刻撈上來放入碗,然後慢慢食,咁啲蜆就唔會越滾越老。啲蜆真係好多,放滿咗一個大碗,入口好鮮甜。🔶海鮮拼盤4人盛 $398見到店裡貼滿poster特價緊~所以點咗一客,一大盤賣相都靚。拼盤共有4隻元貝、4隻青口丶4只蝦丶4只蟶子丶8隻白蜆~其中蟶子都幾大隻~彈牙鮮甜。🔶甜品~最後,服務生送上每人一客奶凍,奶凍入口滑溜有奶香,唔錯。

🔶前菜

🔶卜卜蜆鍋 $198

🔶海鮮拼盤4人盛 $398

🔶甜品
最後,服務生送上每人一客奶凍,奶凍入口滑溜有奶香,唔錯。

2022-07-19 1179 瀏覽
自從北角匯嘅出現, 附近都多咗好多餐廳進駐, 一街之隔嘅馬寶道, 都有一間臥虎藏龍嘅餐廳值得推介 👍 係北角地鐵站A2出口步行唔使一分鐘就到, 就係呢間頗有人氣嘅滾得囍宮廷火鍋小炒😊餐廳走宮廷風,門口擺咗一張龍椅,都幾有噱頭😆 座位闊落, 燈光較暗,坐得好舒服🥰 打邊爐之前有四小碟過下口癮先🤩🤩 蕎頭、酸菜、花生、木耳樣樣都幾好。特別一提就係佢好注重衛生, 啲餐具有專人幫你洗,等你食得放心🥰好多鍋底選擇,呢度出名嘅係花膠雞煲,冬陰功鍋, 酸菜鍋等等, 今日我就試咗卜卜蜆鍋🤩🌟順治特色卜卜蜆鍋上枱好震撼, 個火鍋好有型,煙霧彌漫🤩🤩 保守估計呢度超過斤半沙白, 沙白隻隻飽滿,一粒沙都冇,值得一讚👍🌟伊比利亞橡果豬豬味好濃, 肥瘦適中,分量又多, 必點之一👍🌟花雕雞件(例牌)雞肉嫩滑,如果酒味再出啲會更好😊🌟新鮮菜苗帶子餃呢度嘅餃子最有驚喜, 帶子肉融入蔬菜絲中間,所以口感係好清爽,食得好舒服👍🌟芋泥豬肉餃勁特別,真係未食過芋泥餃子🤩口感好有驚喜,肉碎融入芋泥之中,芋泥控必試👍🌟蜂巢豆腐蜂巢豆腐吸曬湯底嘅精華,一共有八件,好味👍👍滾得囍蔬菜拼盤拼盤大約有六種唔同嘅蔬菜,全部都好新鮮好靚,相

🌟順治特色卜卜蜆鍋

🌟伊比利亞橡果豬
豬味好濃, 肥瘦適中,分量又多, 必點之一👍

🌟花雕雞件(例牌)
雞肉嫩滑,如果酒味再出啲會更好😊

🌟新鮮菜苗帶子餃

🌟芋泥豬肉餃

🌟蜂巢豆腐
蜂巢豆腐吸曬湯底嘅精華,一共有八件,好味👍

👍滾得囍蔬菜拼盤
拼盤大約有六種唔同嘅蔬菜,全部都好新鮮好靚,相信廚房係有揀過👍

另外值得一讚嘅就係服務非常之好, 真係有賓至如歸嘅感覺🤩 而且都有唔少嘅優惠。我見到好多枱都有叫海鮮拼盤, 老細都有同啲客講話佢對自己啲海鮮好有信心, 如果大家嚟食相信海鮮都係一個唔錯嘅選擇😉
2022-07-14
  • 順治特色卜卜蜆鍋
  • 新鮮菜苗帶子餃
2022-07-17 66 瀏覽
想試好耐,對於熱愛邊爐嘅我早已留意到呢間,帶復古宮廷feel既餐廳打邊爐‼️服務真係好好,嚟到會係你面前煲滾熱水將餐具清潔消毒,上菜幾快,食完有個小甜品🍮服務招呼周到,最緊要坐得舒服,值得嘅皇帝式享受😎順治特色卜卜蜆鍋 ($198)湯底麻辣好香,聞到都流哂口水🤤仲有卜卜蜆,數量都唔少食極都有,蜆嘅size算係比較大隻,煮熟蜆肉size冇點縮仲好大粒 ⭕️食完蜆先開始抗邊爐,perfect 💯🔥 本地牛頸脊騸牯牛肉限定 ($318)厚切口感好好,好香牛肉鮮味,淥熟依然嫩滑細緻😋手打黃金流心鮮蝦丸 ($68)蝦肉爽口彈牙,⚠️一咬開就爆流沙蛋黃,味道好夾南京鴨血 ($68)個人私心認為麻辣湯底同鴨血好夾,一定要叫🔥

順治特色卜卜蜆鍋 ($198)
本地牛頸脊騸牯牛肉限定 ($318)
厚切口感好好,好香牛肉鮮味,淥熟依然嫩滑細緻😋
手打黃金流心鮮蝦丸 ($68)
蝦肉爽口彈牙,⚠️一咬開就爆流沙蛋黃,味道好夾
南京鴨血 ($68)
個人私心認為麻辣湯底同鴨血好夾,一定要叫🔥

2022-07-06
2022-07-11 149 瀏覽
生日月, 又係密密食好野嘅日子。 今日去左北角馬寶道嘅滾得囍宮廷火鍋小炒打邊爐。由於疫情關係, 清潔非常重要,店員會喺食客面前用滾水清潔碗筷餐具, 食客就自然食得安心。是日晚餐武則天原個鳳梨冬陰功蜆濃湯鍋日本九州佐賀A4 和牛黑松露墨魚滑滾得囍餃子拼盤竹蔗茅根武則天原個鳳梨冬陰功蜆濃湯鍋, 第一啖飲嘅湯底, 非常濃味, 真係冬陰功嘅酸辣味道, 過多一陣, 鳳梨嘅甜味中和返冬陰功嘅酸辣味, 味道剛剛好。 鳳梨又大又香又甜, 非常多汁, 鳳梨吸收哂冬陰功嘅味道, 昇華到另一層次, 真係值得推薦。湯底重有又大又肥美嘅蜆, 新鮮彈牙, 入口有新鮮海水鮮味。日本九州佐賀A4 和牛, 和牛入口, 油香撲鼻, 牛肉味濃, 油花分配得均勻, 正。黑松露墨魚滑, 墨魚滑彈牙爽口, 黑松露味道非常濃烈。滾得囍餃子拼盤, 10隻真材實料的餃子, 又大又多材料, 完全填滿哂餃子裡面, 5隻不同口味的餃子, 隻隻都咁好食, 高下難分。

是日晚餐
武則天原個鳳梨冬陰功蜆濃湯鍋
日本九州佐賀A4 和牛
黑松露墨魚滑
滾得囍餃子拼盤
竹蔗茅根

湯底重有又大又肥美嘅蜆, 新鮮彈牙, 入口有新鮮海水鮮味。

黑松露墨魚滑, 墨魚滑彈牙爽口, 黑松露味道非常濃烈。

近來好多宮庭STYLE火鍋店店面富麗堂皇不在話下, 服務質素同食物既乾淨, 精緻程度都非常高食得舒服又開心, 仲可以打下卡~~ 應該冇乜女仔唔鍾意今日黎滾得囍, 貪佢近屋企, 又唔係大街大巷咁嘈鍋底揀左藥膳雞湯一上場就好有氣勢!! 仲叫我地小心, 準備好相機  唔好燒到XD好型~~食落就冇乜酒味, 藥膳味就濃D鵝腸 係呢種熟左既啡色鵝腸都有連住D肥, 幾好黑牛柏葉淥一淥就可以食, 非常爽口雖然冇研究, 不過冇漂過好似好D   桂花加貴妃蚌非常喜歡既2款火鍋食物, 鮮甜爽口有得雙拼好體貼~手切頂級安格斯牛肉 (細)幾有氣勢!!!  吸引全場目光~~牛味重又夠油香, 食落就一D都唔肥膩美濃水蓮菜滾得囍宮殿拼盤 (十粒)花雕雞子魚皮響鈴雙拼
近來好多宮庭STYLE火鍋
食得舒服又開心, 仲可以打下卡~~ 應該冇乜女仔唔鍾意

今日黎滾得囍, 貪佢近屋企, 又唔係大街大巷咁嘈

鍋底揀左藥膳雞湯
好型~~
食落就冇乜酒味, 藥膳味就濃D

鵝腸
係呢種熟左既啡色鵝腸
都有連住D肥, 幾好

黑牛柏葉
淥一淥就可以食, 非常爽口
雖然冇研究, 不過冇漂過好似好D

桂花加貴妃蚌
非常喜歡既2款火鍋食物, 鮮甜爽口
有得雙拼好體貼~

手切頂級安格斯牛肉 (細)
幾有氣勢!!!  吸引全場目光~~
牛味重又夠油香, 食落就一D都唔肥膩

美濃水蓮菜

滾得囍宮殿拼盤 (十粒)

花雕雞子

魚皮響鈴雙拼
2022-06-22 73 瀏覽
落雨都唔知去邊好, 揀番間近近地既舒舒服食個火鍋, 店面好靚老婆大人一黎就心情大靚藥膳酒雞湯相機READY~~ 師傅會上場幫我地炒香再落湯好氣派~藥膳湯味好濃, 好養身既感覺美濃水蓮菜呢個超好食, 必點!!唔知係咪宮廷火鍋先有, 出面好少見好爽脆清甜滾得囍宮殿拼盤 (十粒)手打丸, 好大粒口感比較似肉餅個種口感, 唔係細細粒彈牙個種花雕雞子好香花雕味, 唔食雞子既老婆表示唔錯魚皮響鈴雙拼另外仲有黃金版, 係沾左咸蛋黃不過我今次就揀左普通版 份量岩晒2人即炸, 好香脆, 不過唔會勁油 很好
老婆大人一黎就心情大靚

藥膳酒雞湯
相機READY~~ 師傅會上場幫我地炒香再落湯
好氣派~
藥膳湯味好濃, 好養身既感覺

美濃水蓮菜
呢個超好食, 必點!!
唔知係咪宮廷火鍋先有, 出面好少見
好爽脆清甜

滾得囍宮殿拼盤 (十粒)
手打丸, 好大粒
口感比較似肉餅個種口感, 唔係細細粒彈牙個種

花雕雞子
好香花雕味, 唔食雞子既老婆表示唔錯

魚皮響鈴雙拼
另外仲有黃金版, 係沾左咸蛋黃
不過我今次就揀左普通版 份量岩晒2人
即炸, 好香脆, 不過唔會勁油 很好