2022-07-19 446 瀏覽
自從北角匯嘅出現, 附近都多咗好多餐廳進駐, 一街之隔嘅馬寶道, 都有一間臥虎藏龍嘅餐廳值得推介 👍 係北角地鐵站A2出口步行唔使一分鐘就到, 就係呢間頗有人氣嘅滾得囍宮廷火鍋小炒😊餐廳走宮廷風,門口擺咗一張龍椅,都幾有噱頭😆 座位闊落, 燈光較暗,坐得好舒服🥰 打邊爐之前有四小碟過下口癮先🤩🤩 蕎頭、酸菜、花生、木耳樣樣都幾好。特別一提就係佢好注重衛生, 啲餐具有專人幫你洗,等你食得放心🥰好多鍋底選擇,呢度出名嘅係花膠雞煲,冬陰功鍋, 酸菜鍋等等, 今日我就試咗卜卜蜆鍋🤩🌟順治特色卜卜蜆鍋上枱好震撼, 個火鍋好有型,煙霧彌漫🤩🤩 保守估計呢度超過斤半沙白, 沙白隻隻飽滿,一粒沙都冇,值得一讚👍🌟伊比利亞橡果豬豬味好濃, 肥瘦適中,分量又多, 必點之一👍🌟花雕雞件(例牌)雞肉嫩滑,如果酒味再出啲會更好😊🌟新鮮菜苗帶子餃呢度嘅餃子最有驚喜, 帶子肉融入蔬菜絲中間,所以口感係好清爽,食得好舒服👍🌟芋泥豬肉餃勁特別,真係未食過芋泥餃子🤩口感好有驚喜,肉碎融入芋泥之中,芋泥控必試👍🌟蜂巢豆腐蜂巢豆腐吸曬湯底嘅精華,一共有八件,好味👍👍滾得囍蔬菜拼盤拼盤大約有六種唔同嘅蔬菜,全部都好新鮮好靚,相

🌟順治特色卜卜蜆鍋

🌟伊比利亞橡果豬
豬味好濃, 肥瘦適中,分量又多, 必點之一👍

🌟花雕雞件(例牌)
雞肉嫩滑,如果酒味再出啲會更好😊

🌟新鮮菜苗帶子餃

🌟芋泥豬肉餃

🌟蜂巢豆腐
蜂巢豆腐吸曬湯底嘅精華,一共有八件,好味👍

👍滾得囍蔬菜拼盤
拼盤大約有六種唔同嘅蔬菜,全部都好新鮮好靚,相信廚房係有揀過👍

另外值得一讚嘅就係服務非常之好, 真係有賓至如歸嘅感覺🤩 而且都有唔少嘅優惠。我見到好多枱都有叫海鮮拼盤, 老細都有同啲客講話佢對自己啲海鮮好有信心, 如果大家嚟食相信海鮮都係一個唔錯嘅選擇😉
2022-07-14
  • 順治特色卜卜蜆鍋
  • 新鮮菜苗帶子餃
Hotpot 無論幾時都可以食😋😋幾個月無打過邊爐 真係令人心郁郁近近地再去返呢間位於北角嘅火鍋小炒滾得囍宮廷式嘅裝修 空間寬敞 今次決定主打食牛同海鮮再加啲菜/小食順治特色卜卜蜆鍋一嚟到梗係叫咗個火鍋湯底先必食嘅順治特色卜卜蜆鍋卜卜蜆大大粒夠曬鮮味御前一品 手切牛肉拼盤一個牛肉拼盤滿足多個願望有澳牛 本地牛 安格斯牛肉 日本和牛我就最鍾意日本和牛 入口即溶♥️日本廣島蠔大大隻嘅廣島蠔夠曬鮮甜而且唔會腥 入口口感柔滑桂花蚌/珊瑚蚌雙拼桂花蚌鮮甜爽脆 珊瑚蚌爽脆彈牙珊瑚蚌無膽固醇無脂肪 好味😋又健康黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬)呢款係必點小食 有炸魚皮同響鈴無論係咁食又得 放落火鍋一樣咁滋味記得要熱食呀‼️ 秘製鹹蛋黃醬聞到已經香噴噴😌😌滾得囍蔬菜拼盤要一個蔬菜拼盤已經有幾種唔同蔬菜🥬有娃娃菜菜心生菜油麥菜 最惹味嘅係啲菜吸收左火鍋嘅湯底 已經唔需要再落其他調味料Asahi生啤(250mL)打邊爐點可以唔飲啤酒🍻除咗啤酒仲可以點涼茶或者汽水飲㗎🤭🤭
Hotpot 無論幾時都可以食😋😋

大大隻嘅廣島蠔夠曬鮮甜而且唔會腥 入口口感柔滑

桂花蚌/珊瑚蚌雙拼
桂花蚌鮮甜爽脆 珊瑚蚌爽脆彈牙
珊瑚蚌無膽固醇無脂肪 好味😋又健康

黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬)
呢款係必點小食 有炸魚皮同響鈴
無論係咁食又得 放落火鍋一樣咁滋味
記得要熱食呀‼️ 秘製鹹蛋黃醬聞到已經香噴噴😌😌

滾得囍蔬菜拼盤
要一個蔬菜拼盤已經有幾種唔同蔬菜🥬
有娃娃菜菜心生菜油麥菜
最惹味嘅係啲菜吸收左火鍋嘅湯底 已經唔需要再落其他調味料

Asahi生啤(250mL)
打邊爐點可以唔飲啤酒🍻
除咗啤酒仲可以點涼茶或者汽水飲㗎🤭🤭

• 順治特色卜卜蜆鍋
  • 黃金雙拼
2022-06-02 622 瀏覽
打邊爐真係我一年四季都咁鍾意嘅活動,而且喜愛揾唔同風格嘅店子幫襯,今晚就等我試吓宫廷風啦!店子裝修古色古香,無論屏風, 龍椅,枱櫈,餐具,火鍋爐,甚至餐牌(聖旨)都充滿宮廷風,打咭位甚多。康熙花膠雞湯鍋(半隻)$298~首先飲番碗湯先,湯頭雞味香濃鮮甜,好正好好味。雞件份量頗多,雞肉嫩滑鮮甜,花膠大大件,口感爽彈,索滿湯汁好正。海鮮拼盤四人盛$398~有大蜆,廣島蠔,青口,扇貝和草蝦,共5款海鮮,四人份量。青口肉質嫩滑,味道鮮甜,充滿海水鹹鮮味。大蜆鮮甜彈牙,好味。草蝦肉質爽脆鮮甜,好新鲜廣島蠔口感滑溜,肉質飽滿,蠔味濃郁。日本九州佐賀A4和牛$398~ 口感柔軟,肉和油花的味道分佈均衡,入口即溶,好好味呀!滾得囍宮廷丸拼盤(十粒)$138~有芝士牛肉丸, 墨汁墨魚丸,紫甘藍豬肉丸,黑松露蝦丸和珍珠帶子墨魚丸。手打丸口感彈牙,真材實料,各有特色。芝士牛肉丸有流心芝士,除了牛味香濃,芝士味亦很濃郁。黑松露蝦丸口感彈牙,還有濃郁的黑松露味,好正!滾得囍蔬菜拼盤$78~有皇帝菜,娃娃菜,油麥菜和沙律菜,碧綠爽脆,十分新鮮。
康熙花膠雞湯鍋(半隻)$298~首先飲番碗湯先,
湯頭雞味香濃鮮甜,好正好好味。
青口肉質嫩滑,味道鮮甜,充滿海水鹹鮮味。
大蜆鮮甜彈牙,好味。
草蝦肉質爽脆鮮甜,好新鲜
廣島蠔口感滑溜,肉質飽滿,蠔味濃郁。
手打丸口感彈牙,真材實料,各有特色。
芝士牛肉丸有流心芝士,除了牛味香濃,芝士味亦很濃郁。
黑松露蝦丸口感彈牙,還有濃郁的黑松露味,好正!
2022-05-20
  • 九州佐賀A4和牛
  • 康熙花膠雞湯鍋(半隻)
  • 滾得囍宮廷手打丸拼盤
之前已經食過一次,好記得餐廳既裝修古色古香,屏風、枱櫈同燈都帶有古代特色,而且食物用具同擺盤亦好有心思,所以今次再同朋友黎過。今次餐廳轉左用QR code落單。🔅宮廷醬介 每位$28🔸順治特色卜卜蜆鍋 $198哩到既一大特色就係每款湯底都用左歷史人物起名,而且個煲好有宮廷feel。今次都係叫返上次叫過既卜卜蜆鍋,因為真係非常足料,有成幾十隻蜆,蜆肉鮮甜無沙,湯底係醬油味。🔸極上手切牛肉宮廷拼盤 $498極上手切牛肉宮廷拼盤有4款唔同既牛肉,包括牛味濃郁既牛頸脊、牛𦟌同牛柳粒,牛肉全部都好靚好新鮮。🔸新鮮蟶子皇•四隻 $198採用黎自蘇格蘭既蟶子皇,味道鮮甜,肉質新鮮爽彈。🔸桂花蚌/珊瑚蚌雙拼 $158哩個雙拼有鮮甜爽口既桂花蚌,又有口感彈牙既珊瑚蚌。🔸滾得囍蔬菜拼盤 $78拼盤有好多唔同既蔬菜,包括生菜、娃娃菜等,全部都好新鮮。🔸黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬)$88黃金雙拼係指蘸上鹹蛋黃炸既響鈴同炸魚皮,入口香脆,真係邪惡又好味。🔸足料竹蔗茅根 $68竹蔗茅根甜度適中,用黎清下熱氣最好~

今次餐廳轉左用QR code落單。

🔅宮廷醬介 每位$28
🔸順治特色卜卜蜆鍋 $198

🔸極上手切牛肉宮廷拼盤 $498

🔸新鮮蟶子皇•四隻 $198
採用黎自蘇格蘭既蟶子皇,味道鮮甜,肉質新鮮爽彈。

🔸桂花蚌/珊瑚蚌雙拼 $158
哩個雙拼有鮮甜爽口既桂花蚌,又有口感彈牙既珊瑚蚌。

🔸滾得囍蔬菜拼盤 $78
拼盤有好多唔同既蔬菜,包括生菜、娃娃菜等,全部都好新鮮。

🔸黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬)$88

🔸足料竹蔗茅根 $68
竹蔗茅根甜度適中,用黎清下熱氣最好~

2022-05-03 777 瀏覽
見疫情有回落的跡象,就立即出動!店員在你面前用熱水洗餐具,感覺上更乾淨,食得更安心!康熙花膠雞湯鍋(半隻)($298)店會幫手剪花膠成細塊,半隻鷄嘅分量比預期大份,所以就分兩次落鍋,鷄肉很嫩滑,湯也鮮甜。本地牛頸脊騸牯牛肉(限定)(大)($398)好少地方可以食到的牛頸脊騸牯牛肉,當然不會放過,牛肉肥瘦適中,牛肉嫩滑,值得一試。伊比利亞橡果豬($188)油脂分佈平均,肉質鮮嫩又爽口。御膳房秘製魚滑雙拼($128)我們選擇了墨汁瑤柱墨魚滑和手打蟹子蝦滑,爽口彈牙,個人較喜歡蝦滑。蟶子皇(四隻)($198)好大隻,當然最緊要就係夠新鮮!白鱔片($138)白鮮片是老友至愛之一,她一個人已經KO”咗一碟,不須任何人幫忙!我相信味道應該不錯吧!😝😝蜂巢豆腐($58)直到最後才食,讓豆腐吸晒湯裡的精華,非常滋味!靈芝菇($58)日本稻庭烏冬($38)老友今日冇食lunch, 所以需要多些食物醫肚,所以就要了靈芝菇同烏冬,清清地又可以填補一下個胃
見疫情有回落的跡象,就立即出動!
店員在你面前用熱水洗餐具,感覺上更乾淨,食得更安心!
康熙花膠雞湯鍋(半隻)($298)
本地牛頸脊騸牯牛肉(限定)(大)($398)
伊比利亞橡果豬($188)
油脂分佈平均,肉質鮮嫩又爽口。
御膳房秘製魚滑雙拼($128)
蟶子皇(四隻)($198)
好大隻,當然最緊要就係夠新鮮!
白鱔片($138)
蜂巢豆腐($58)
直到最後才食,讓豆腐吸晒湯裡的精華,非常滋味!
靈芝菇($58)
日本稻庭烏冬($38)

2022-04-26
  • 康熙花膠雞湯鍋
  • 本地牛頸脊騸牯牛肉
  • 伊比利亞橡果豬
2022-08-01 0 瀏覽
北角寶馬花園,雖然並非豪宅,但勝在地理位置便利,還有購物商場,方便附近住戶。最近,我們來到一家火鍋店 - 《滾得囍宮廷火鍋小炒 》,門面雖然普通,但內裡裝潢冠冕堂皇,屬華麗宮廷路線,有不少靚靚打咭位。不但裝修美輪美奐,一枱一凳,以至一碗一碟都帶有古代特色。而且店員會把碗碟筷子等餐具,放入煱爐內以滾水清潔,非常注重衛生, 食客自然食得安心。食物方面,選擇也不少,尤其湯底選擇非常有特色,而且更具有滋補功效。最後,我們選了嘉慶椰子藏雞濃湯鍋。店員會先把一個腐皮福袋放進湯裡,內裡盛滿湯料,擺盤美艷、精緻,相當有排場。湯料十分足料,有杞子、紅棗、椰子等,而且雞件份量頗多,雞肉嫩滑鮮甜,湯頭雞味香濃鮮味,帶有椰子甜味,絕對不可錯過。這款滾得囍宮廷丸拼盤,內有芝士牛肉丸、墨汁墨魚丸、紫甘藍豬肉丸、黑松露蝦丸和珍珠帶子墨魚丸。全以手打製作,真材實料,口感彈牙。一向最愛芝士的 BeautySearch,當然偏好芝士牛肉丸,除了充滿牛味香濃,芝士味亦很濃郁,還有芝士流心效果。相當不錯!而這款黃金響鈴,用上秘製鹹蛋黃醬製作,上桌時熱辣辣的,入口香脆,蘸滿咸蛋黃醬的響鈴,雖然邪惡,但真的很美味,絕對不可不吃。
清酒鮮牛肉,油脂分佈平均,肉味濃,還透出淡淡清酒香氣,肉質鮮嫩,質素蠻不錯!
穀飼牛牛舌片也不錯喔!厚薄適中,爽口又有濃濃肉香,十分有口感。
打邊爐蔬菜當然不可少,油麥菜碧綠爽脆,非常新鮮。
2022-07-25 0 瀏覽
📍滾得囍宮廷火鍋小炒 這家位於北角, 既近我公司又近地鐵站嘅火鍋店 設計古典, 入門口有張金色大龍椅, 非常有氣勢 每張枱都有屏風分隔,私穩度唔錯,而且空間感寬敞,食野唔會同隔離枱對望 上次來試過佢地個卜卜蜆湯底, 個心一路都好掛住佢,今次再嚟當然推薦比朋友又試下啦, 好野要分享。 QR code 落單, 非常方面。順治特色卜卜蜆鍋 $198.0手切頂級安格斯牛肉(細)$288.0海鮮拼盤4人盛 $398.0紫皇蟹粉豚肉餃-四粒 $88.0足料竹蔗茅根一渣(冷)$68.0 卜卜蜆湯底,入面估計有半斤蜆,筆出嚟一大湯碗,粒粒新甜彈牙,洗得乾淨無沙。海鮮拼盤有鮑魚、聖子、蜆、青口、蝦,4人份正人食飽感滿足。安格斯牛肉,上枱造型華麗,質素同造型一樣無得頂,肉質腍而且牛味濃郁。紫皇蟹粉豚肉餃,加入蟹粉味道很鮮味,比普通肉餃味道更豐富。完餐仲有Baileys 奶凍送上,啖啖Baileys配奶凍,好夠凍又唔會好甜,我其實想食多碗😂😂。 📍滾得囍宮廷火鍋小炒 北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖Taste : 7.5/10 Service : 7.5/10 Environment

順治特色卜卜蜆鍋 $198.0
手切頂級安格斯牛肉(細)$288.0
海鮮拼盤4人盛 $398.0
紫皇蟹粉豚肉餃-四粒 $88.0
海鮮拼盤有鮑魚、聖子、蜆、青口、蝦,4人份正人食飽感滿足。
紫皇蟹粉豚肉餃,加入蟹粉味道很鮮味,比普通肉餃味道更豐富。

Taste : 7.5/10 Service : 7.5/10 Environment : 7.5/10
Revisit : 7/10
2022-07-23 30 瀏覽
間靚靚裝修火鍋店裝修、枱凳、餐單、火鍋都冠冕堂皇,走華麗宮廷路線。勁多靚靚打咭位,ladies' night 黎呢度打邊爐兼打咭幾開心。除左環境特別,呢度d食物都比較高質而有特色。嘉慶椰子藏雞濃湯鍋勁香濃清甜既椰子雞湯底!清清地,打邊爐都無咁怕熱氣大扇貝好新鮮,好大件厚身配椰子雞湯鮮甜度爆燈!呢度都幾多唔同級數、或者部位既牛肉選擇,手切頂級安格斯牛肉,油脂分佈平均,肉味濃,質素不錯!穀飼牛牛舌片都好好味!爽口又肉味濃郁黃金響鈴必點!😍之前第度試過黃金響鈴念念不忘黃金響鈴上台果陣熱辣辣,同普通響鈴唔同既係點左咸蛋黃醬去炸。超級好味!極度推介!不過要留意,千祈唔好滾/浸係個湯底太耐。如果唔係又淋,d咸蛋醬又跌晒架喇!浸幾秒就要即刻拎上黎食!又脆又咸香!足料竹蔗茅根打邊爐都係要配襯d清涼飲品,呢個就啱晒!足料清涼
間靚靚裝修火鍋
裝修、枱凳、餐單、火鍋都冠冕堂皇,走華麗宮廷路線。
勁多靚靚打咭位,
ladies' night 黎呢度打邊爐兼打咭幾開心。

除左環境特別,
呢度d食物都比較高質而有特色。

嘉慶椰子藏雞濃湯鍋
勁香濃清甜既椰子雞湯底!
清清地,打邊爐都無咁怕熱氣

大扇貝
好新鮮,好大件厚身
配椰子雞湯鮮甜度爆燈!

呢度都幾多唔同級數、或者部位既牛肉選擇,
手切頂級安格斯牛肉,油脂分佈平均,肉味濃,質素不錯!
穀飼牛牛舌片都好好味!爽口又肉味濃郁

黃金響鈴
必點!😍
之前第度試過黃金響鈴念念不忘
黃金響鈴上台果陣熱辣辣,
同普通響鈴唔同既係點左咸蛋黃醬去炸。
超級好味!極度推介!
不過要留意,千祈唔好滾/浸係個湯底太耐。
如果唔係又淋,d咸蛋醬又跌晒架喇!
浸幾秒就要即刻拎上黎食!
又脆又咸香!

足料竹蔗茅根
打邊爐都係要配襯d清涼飲品,
呢個就啱晒!足料清涼
2022-07-21 23 瀏覽
*💭滾得囍宮廷火鍋小炒 雖是大熱天時,但依然心掛掛想打邊爐😜這次來到這間什有人氣的火鍋店,可以順路感受下宮廷氣氛的邊爐😆餐廳裝修用上了宮廷式的擺設,連碗碟和濕紙巾包裝也有不少特色😍順治特色卜卜蜆鍋🍲很足料,有海量的卜卜蜆😍又大又鮮甜😋湯底清新不油膩☺️手切頂級安格斯牛肉🐂花紋超美😍食落肉質相當嫰滑軟腍,牛味濃郁,一片一片很快便掃光😆清酒鮮牛肉🐂第一次食用清酒醃製的牛肉,清酒味很香,牛肉同樣很軟腍,十分特別☺️桂花蚌、珊瑚蚌雙拼🥢份量挺多😍兩種食材都爽口彈牙,簡單易淥,是必點之選✔️手打芝心牛肉丸、黃金流心鮮蝦丸🍢牛肉丸口感超彈,肉味香濃,咬開中間是香濃芝士🤤而蝦丸則釀了鹹蛋黃,鹹香惹味😋
💭滾得囍宮廷火鍋小炒

順治特色卜卜蜆鍋🍲
很足料,有海量的卜卜蜆😍又大又鮮甜😋湯底清新不油膩☺️

手切頂級安格斯牛肉🐂

清酒鮮牛肉🐂

桂花蚌、珊瑚蚌雙拼🥢
份量挺多😍兩種食材都爽口彈牙,簡單易淥,是必點之選✔️

手打芝心牛肉丸、黃金流心鮮蝦丸🍢
2022-07-20 25 瀏覽
-滾得囍宮廷火鍋小炒🍽-小編太餓唔記得左影個湯底就狂食🤣-一口魚皮餃魚皮餃唔係四洲個d真係手工包皮薄juicy😋-手切頂級安格斯牛肉呢個安格斯牛個肉色非常紅一睇就知新鮮🥩脂肪分佈均勻入口即溶😌必點!-黃金響鈴呢個好驚喜!第一次食咸蛋黃既響鈴超邪惡😋-竹蓆茅根打完邊爐一定要飲竹蓆茅根因為可以清熱氣🤣呢度超足料唔係死甜😌-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_北角#foodieluveat_火鍋#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #花膠雞湯 #滾得囍 #北角 #宮廷火鍋 #火鍋 #晚餐 #打邊爐 #hotpot #hotpothk
滾得囍宮廷火鍋小炒🍽

#foodisluveat_hk
#foodieluveat_北角
#foodieluveat_火鍋
2022-07-20 13 瀏覽
係北角諗唔到食咩就會去北角滙後後面條街 ,好多吸引既細舖仔,幾條友最簡單就梗係打邊爐,最後揀左間係寶馬花園附近既火鍋店,感覺不錯,值得推介。一坐低就已經有一盤熱水洗既餐具,好乾淨仲有幾碟小食,有碟係兒時回憶既蕎頭,而家好多餐廳酒樓無,幾特別。嗌左個椰子雞湯湯底,打邊爐一流,雞唔會係烚左好耐好鞋既鞋,不錯,同埋d雞件好大件好多。手切頂級安格斯牛,賣相非常吸引,放牛肉鼎都好特別。仲嗌左一口魚皮鮫、大扇貝、 黃金響鈴 。。。每碟既份量都好夠,幾抵食。待應好好人,會推介有咩新鮮野,行過都會幫我地加湯又提我地小心痴底,非常體貼。
係北角諗唔到食咩就會去北角滙後後面條街 ,
好多吸引既細舖仔,幾條友最簡單就梗係打邊爐,
最後揀左間係寶馬花園附近既火鍋店,感覺不錯,值得推介。

一坐低就已經有一盤熱水洗既餐具,好乾淨

2022-07-20 15 瀏覽
記得係Openrice book定枱,唔洗驚無枱,同埋有優惠架‼️ 所以記得book枱😂嘉慶椰子藏雞濃湯🥥 當你疑惑緊點解要出街打邊爐嘅時候🤓 試過呢嗰湯底就明🤤 真係好香椰子味🙈 仲要唔洗洗嘢😝 仲有佢啲牛真係非同小可,一食就知唔係普通嘢,佢同和牛嗰啲唔同,食落唔會覺得油膩,佢啲牛係好重牛味,好淋身,但有入口即溶嘅感覺‼️ 我今次叫咗手切🔪頂級安格斯牛肉、清酒鮮牛肉同穀飼牛牛舌片😝 全部都好高質🤭因為想食返嗰湯底😝 所以叫咗一口魚皮餃同大扇貝,相對上冇咁濃味嘅嘢🤓

2022-07-20 15 瀏覽
去咗北角滾得囍打邊爐,入面都幾有特色,係中式宮廷feel裝潢,近門口位置放了一張金色龍椅俾大家打下卡。一坐低見到煱爐入面放咗水&餐具,原來服務生會同我地開爐煮熱水烚下啲餐具,夠晒衛生。🔶前菜 用咗個古色古香嘅器皿裝住,入面放咗4款前菜:芥末雲耳丶橋頭丶脆花生丶酸菜~🔶卜卜蜆鍋 $198一心嚟到就係想吃依個湯底。一上枱已經夠晒睇頭,出晒煙咁打卡一流!入面有超多蜆同白蘿蔔~服務生建議見佢一熟就即刻撈上來放入碗,然後慢慢食,咁啲蜆就唔會越滾越老。啲蜆真係好多,放滿咗一個大碗,入口好鮮甜。🔶海鮮拼盤4人盛 $398見到店裡貼滿poster特價緊~所以點咗一客,一大盤賣相都靚。拼盤共有4隻元貝、4隻青口丶4只蝦丶4只蟶子丶8隻白蜆~其中蟶子都幾大隻~彈牙鮮甜。🔶甜品~最後,服務生送上每人一客奶凍,奶凍入口滑溜有奶香,唔錯。

🔶前菜

🔶卜卜蜆鍋 $198

🔶海鮮拼盤4人盛 $398

🔶甜品
最後,服務生送上每人一客奶凍,奶凍入口滑溜有奶香,唔錯。