餐廳: 滾得囍宮廷火鍋小炒
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-07-23 888 瀏覽
火鍋!以清朝皇宮的裝橫,加入龍紋鍋爐、青花瓷器、聖旨等餐具及道具,絕對氣派十足!先上醬料選擇非常多 9款的配料按自身喜好隨意配搭還有花生小食,餐具都會用熱水消毒食物方面當然主打多款養生湯底以及手工配料,湯底有康熙花膠雞湯鍋、光緒瑤柱冬瓜濃湯鍋、太極黑白牛柏葉等,湯底都真材實料熬出來貴妃出浴手切本地牛肉$348手打丸(4粒)黃金雙拼(即炸響鈴及炸魚皮) $88滾得囍五色蔬菜拼盤$88竹蔗茅根$78 🌬️嘉慶椰子藏雞濃湯鍋 超級有仙氣,打卡絕對一流!等仙氣慢慢退去之後,原來正中的花托是用腐皮整,服務員剪開這塊腐皮,裏面原來有包新鮮雞,還有椰子、紅棗及杞子等,超正!每隻雞都是嫩滑爽彈,湯頭一開始有椰子味,慢慢煮之後好有滋補感。建議先飲一碗湯,然後雞塊煮3-4分鐘黃金雙拼鹹蛋黃炸響鈴及炸魚皮的組合超級邪惡不但是即叫即炸,外皮還有沾鹹蛋黃可以單食,香口酥脆貴妃出浴手切本地牛肉一邊是捲成玫瑰般的牛肉,油花分佈平均另一邊是北海道3.6牛乳服務員教授將手切本地牛肉浸泡在牛乳內約1-2分鐘再放落鍋煮,食落口感相當軟滑,牛肉味濃略帶淡淡奶香手打墨汁墨魚丸墨魚丸口感爽脆彈牙,每粒都內含墨魚顆粒,超得一試牛柏葉
[滾得起勁 食得起勁]

北角搵食搵到這間宮廷風為主題的火鍋!以清朝皇宮的裝橫,加入
龍紋鍋爐、青花瓷器、聖旨等餐具及道具,絕對氣派十足!

先上醬料選擇非常多 9款的配料按自身喜好隨意配搭
還有花生小食,餐具都會用熱水消毒

貴妃出浴手切本地牛肉$348
手打丸(4粒)
黃金雙拼(即炸響鈴及炸魚皮) $88
滾得囍五色蔬菜拼盤$88
竹蔗茅根$78

🌬️嘉慶椰子藏雞濃湯鍋
慢慢煮之後好有滋補感。建議先飲一碗湯,然後雞塊煮3-4分鐘

鹹蛋黃炸響鈴及炸魚皮的組合超級邪惡
不但是即叫即炸,外皮還有沾鹹蛋黃

可以單食,香口酥脆

貴妃出浴手切本地牛肉
一邊是捲成玫瑰般的牛肉,油花分佈平均
另一邊是北海道3.6牛乳

手打墨汁墨魚丸
墨魚丸口感爽脆彈牙,每粒都內含墨魚顆粒,超得一試

牛柏葉
牛柏葉口感爽脆,吸湯能力高,
浸了雞湯友人表示好吃

滾得囍五色蔬菜拼盤
素食拼盤超豐富,營養又健康

有難得可以食到的紫淮山、冬瓜、蓮藕、蕃茄、薯仔

竹蔗茅根
點少得點飲料,
一杯自家製竹蔗茅根是必備,清熱下火
2023-06-06
  • 黃金雙拼
  • 竹蔗茅根
✔️康熙花膠雞湯鍋(半隻)$318 (7月限定 $1)呢間餐廳最出名就係佢‼️ 聽講呢個湯底係特登揀咗龍崗雞同埋要每日熬製8個鐘以上😳飲完真係好有驚喜 係又香又鮮甜 仲要唔會太油🤤 而且啲花膠係多到食極都仲有嘅地步 推薦👍🏻✔️貴妃出浴~手切本地牛肉 $348講唔停都真係未試過將牛肉浸係牛奶再淥熟🥛 店家話佢哋係用咗日本北海道3.6嘅牛奶🐄 咁當然浸完係湯底之後會食唔出牛奶味🙈 但係牛肉味又真係幾出 仲要肉質幾嫩冇斤🥰✔️手打黑松露野菌鮮蝦丸 $88呢個手打丸質感okay 係食到有粒粒嘅蝦肉🦐不過講唔停就覺得佢嘅黑松露味可以再重啲~✔️黃金雙拼(即炸響鈴及炸魚皮)$88呢個係必點😝 尤其是個炸魚皮 鹹蛋黃味係真係激濃🤩 響鈴亦都好酥脆 不過鹹蛋黃味就會冇前者咁出🤫✔️豬頸肉 $78呢個就正常發揮 勝在每件都夠厚😚✔️竹蔗茅根$78
✔️康熙花膠雞湯鍋(半隻)$318 (7月限定 $1)

✔️貴妃出浴~手切本地牛肉 $348

✔️手打黑松露野菌鮮蝦丸 $88

✔️黃金雙拼(即炸響鈴及炸魚皮)$88

✔️豬頸肉 $78
呢個就正常發揮 勝在每件都夠厚😚

✔️竹蔗茅根$78

2023-07-17 87 瀏覽
聖旨到~北角呢間中國風滾得起火鍋真係好有特色 裝修古色古香 再加埋枱面有個中式全盒咁 入面有5款小食 仲有個九宮格調味料 鍾意加啲咩就自助啦 康熙花膠雞湯煲 入面有半隻雞 有超大碗花膠 好補呀 淨係食花膠都飽左 呢碟手切本地牛肉叫貴妃出浴 有個3.6牛乳用嚟浸下啲牛肉 雖然烚完之後係唔會有牛奶味 但食嗰時候就會更加滑 手打黑松露野菌鮮蝦丸 好香黑松露味 滾得起五色拼盤 有蕃茄 冬瓜 薯仔 蓮藕 山藥沙白蜆 冇沙仲好甜添呀黃金雙拼係鹹蛋黃炸魚皮同埋炸響鈴 本身我都好鍾意食炸魚皮加埋鹹蛋黃一齊食真係冇得輸呀 不過蛋黃會有滯嘅感覺 一次唔好食咁多舊呀 仲有叫咗一揸竹蔗茅根清熱呀打邊爐無限時可以慢慢嚟食 坐得舒服
聖旨到~北角呢間中國風滾得起火鍋真係好有特色

手打黑松露野菌鮮蝦丸 好香黑松露味

滾得起五色拼盤 有蕃茄 冬瓜 薯仔 蓮藕 山藥

沙白蜆 冇沙仲好甜添呀

仲有叫咗一揸竹蔗茅根清熱呀

打邊爐無限時可以慢慢嚟食 坐得舒服

位於北角站一出2-3分鐘路程嘅火鍋店,餐廳用左宮廷風為主要設計,一入門口就有皇位比你坐下,仲可以著返件皇帝衫/皇后衫打卡。慈禧藥膳麻油雞鍋湯鍋大約半隻麻油雞左右,上枱個陣店員會用火點著麻油燒一陣,帶出陣陣麻油味,之後再加湯煲滾,幾分鐘煲好,雞肉好嫩滑,而且充滿麻油香氣。貴妃出浴 (手切本地牛肉)本地手切牛肉加上用牛奶浸過1-2分鐘,食落好嫩滑,而且牛味當中滲透小小牛奶香,層次都幾豐富。手打黃金流心鮮蝦丸(四粒)咬落爆汁,彈牙爽口,而且大大粒。紫皇蟹粉豚肉餃(四粒)好特別嘅一款餃,蟹粉配上豚肉餃,同一般嘅好唔同,味道好特別。黃金雙拼(秘製鹹蛋黄醬)即炸響鈴加炸魚皮,新鮮炸起,超鬆脆加上鹹蛋黃醬超邪惡,單食又得,落湯幾秒食又得。滾得囍五色拼盤蔬菜拼盤,有冬瓜、薯仔、紫淮山、蕃茄仔同蓮藕,切好曬好方便。凍足料竹蔗茅根味道清甜,淡淡清香,打邊爐配竹蔗茅根真係絕配。整體黎講,餐廳位置好方便加埋坐位好舒服,食物質素又唔錯,價錢尚算合理,一班朋友打邊爐又多一個好去處。
貴妃出浴手切本地牛肉
貴妃出浴 (手切本地牛肉)

手打黃金流心鮮蝦丸(四粒)
咬落爆汁,彈牙爽口,而且大大粒。

紫皇蟹粉豚肉餃(四粒)
黃金雙拼
黃金雙拼(秘製鹹蛋黄醬)

滾得囍五色拼盤

凍足料竹蔗茅根
味道清甜,淡淡清香,打邊爐配竹蔗茅根真係絕配。

2023-07-06
黃金雙拼
台灣人氣打邊爐過江龍,牛大人—主打台式火鍋,晚市三款套餐選擇,價錢相當親民,兩小時任飲任食,加上餐廳提供各種各樣台灣風味小食、自助火鍋配料吧,多款台式養生湯底等,性價比十分高🥢 以火鍋放題黎講,牛大人所提供既肉類選擇相當多元化,更有和牛級數,而自助吧既打邊爐配料亦多達二十多款,非常豐富~ 今次點選澳洲極上和牛套餐,肉類主要以薄切為主,整體嫩口、油脂分布平均~ 整體水準都好唔錯,難怪初開張時大排長龍👥
经常刷到这家火锅,印象很深,终于有空打卡✅我们选的是花胶锅底这个花胶锅底刚端上桌时看起来颜色很浅结果没想到喝起来还蛮浓郁的🙊而且锅底送的花胶巨多,一大盘子满满都是服务员用✂️帮我们剪了好久装修很古色古香,火锅锅具上有2个龙头🐲每张桌子都有一个“圣旨”😂(其实是餐厅介绍)【黄金双拼】是炸鱼皮和炸响铃的双拼,都是裹了满满的咸蛋黄炸的【鬼马油炸鬼】这个是切开的油条中间放了虾滑,吸满汤汁之后真的很好吃,我吃火锅很爱点这道小吃💺座位很宽敞,不拥挤🏠有包房,目测可以坐15个人👘门口有一些打卡位,可以换古代衣服拍照🈹6pm之前离座可以68折🔥这家晚市人气蛮旺的,建议早点来⭐滚得囍宫廷火锅小炒 (北角)📍北角马宝道33号宝​​马花园1楼116-125号铺
经常刷到这家火锅,印象很深,终于有空打卡✅
我们选的是花胶锅底
这个花胶锅底刚端上桌时看起来颜色很浅
结果没想到喝起来还蛮浓郁的🙊

而且锅底送的花胶巨多,一大盘子满满都是
服务员用✂️帮我们剪了好久

装修很古色古香,火锅锅具上有2个龙头🐲

每张桌子都有一个“圣旨”😂(其实是餐厅介绍)

💺座位很宽敞,不拥挤
🏠有包房,目测可以坐15个人
👘门口有一些打卡位,可以换古代衣服拍照
🈹6pm之前离座可以68折
🔥这家晚市人气蛮旺的,建议早点来

⭐滚得囍宫廷火锅小炒 (北角)
📍北角马宝道33号宝​​马花园1楼116-125号铺
2023-06-25 100 瀏覽
今次黎到北角好有名氣兼且打卡人氣火鍋店。門口有張皇帝龍椅😎 非常吸睛。店內裝修滿滿中國宮廷風。🥢康熙花膠雞湯鍋(半隻):店員親手將整碟花膠剪好,再放入雞湯鍋中。雞湯味濃而且黏口,配上煮到軟綿綿又彈口嘅花膠,非常養顏🥢賞妃出浴~手切本地牛肉:入鍋前預先放牛肉到牛奶浸30秒,令原本已經非常高質的牛肉再加添一點嫩滑口感🥢黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬):蛋黃醬加入魚皮和響鈴炸到酥脆。必點之選!🥢黑松露野菌蝦丸:黑松露和鮮蝦互相升味道層次🥢滾滾得囍五色拼盤:五色蔬菜盤最特別選用了紫色淮山,比一般更好味🥢和牛芝士一口餃:味道幾好,可以一試🥢竹蔗茅根:冰凍清甜解渴🥢黃沙靚豬潤 / 酒浸雞子:愛吃內臟的必選

🥢黑松露野菌蝦丸:黑松露和鮮蝦互相升味道層次

🥢和牛芝士一口餃:味道幾好,可以一試

🥢竹蔗茅根:冰凍清甜解渴

🥢黃沙靚豬潤 / 酒浸雞子:愛吃內臟的必選

2023-06-20
  • 黃金雙拼
  • 康熙花膠雞湯鍋(半隻)
2023-06-22 64 瀏覽
中式宮廷裝修, 門口有提供服飾和龍椅影像, 服務死板一般,鍋底有特色,蜆煲的蜆新鮮量大, 小食比較北方口味, 手切牛肉雪花均勻, 牛味十足, 價錢偏高但勝在優惠多, 算落來同出邊邊爐差唔多價錢,但環境較好
2023-05-27
用餐優惠
優惠券
  • 手切頂級安格斯牛肉
難得友人喺外國番嚟😉😉揀咗間近佢住嘅酒店附近嘅火鍋店聚吓舊!既然佢咁思鄉!一於搵咗呢間裝潢古式古香嘅同佢打吓卡兼打個邊爐🍲佢話好滿意是晚安排呀!!. ✨同治天麻川芎藥膳魚頭鍋湯底好足料!除咗大大個魚頭之外…仲有紅棗, 杞子, 川芎, 圓肉, 沙參等等…藥膳味道十足👍🏻. ✨貴妃出浴 本地手切牛每片焯一焯就食得🐂更附有日本北海道3.6牛奶用以浸牛肉!牛肉入口食落特別滑溜😋😋. ✨手打芝心牛肉丸 (四粒)好有驚喜😍每粒都彈牙之餘!入面嘅芝心非常濃郁!!Yummmm!!. ✨滾得囍五色拼盤色彩豐富🍅🥔包括有蕃茄, 薯仔片, 紫准山, 冬瓜, 蓮藕片!!營養價值十足又新鮮!!. ✨黃金雙拼 ( 秘製鹹蛋黃醬) 分別有魚皮及響鈴!每件都沾滿厚厚咸蛋黄滋味!咸香又脆口!!. ✨花雕雞件雞件用咗花雕同杞子醃製🐔滾熟之後依然滑嫩!. ✨足料竹蔗茅根 (一渣) 清甜又解渴😛😛比飲汽水更有益養生!!
✨同治天麻川芎藥膳魚頭鍋
✨貴妃出浴 本地手切牛
✨手打芝心牛肉丸 (四粒)
✨滾得囍五色拼盤
✨黃金雙拼 ( 秘製鹹蛋黃醬)
分別有魚皮及響鈴!每件都沾滿厚厚咸蛋黄滋味!咸香又脆口!!
✨花雕雞件
雞件用咗花雕同杞子醃製🐔滾熟之後依然滑嫩!
✨足料竹蔗茅根 (一渣)
清甜又解渴😛😛比飲汽水更有益養生!!
2023-06-18 75 瀏覽
北角有間隱世火鍋店🍲係寶馬花園裡面【滾得囍宮廷火鍋小炒】店內裝修華麗,好有宮殿feel,座位十分寬敞坐得舒服😌⭐️午市12:00-18:00有68折優惠,宵夜20:45後有78折⭐️🔸康熙花膠雞湯鍋(半隻)$318用上龍頭火鍋爐具,超有氣勢~花膠同雞會分開上,超大塊花膠,真材實料!職員係你面前剪開花膠逐塊逐塊落去淥,建議先淥咗花膠先,然後飲兩碗滿滿花膠精華嘅湯,滋補下先,然後落雞🐔雞雖然話半隻,但份量都幾多,雞應該好大隻🤩肉質鮮嫩,好滑,值得一試~🔸貴妃出浴手切本地牛肉 $348一上菜有「嘩」嘅感覺,因為擺盤好靚🌹砌到玫瑰花咁,會附上3.6牛乳,淥牛肉之前浸2分鐘,會令牛肉更滑,牛味更香濃!🔸手打黑松露野菌鮮蝦丸(4粒) $72呢度啲手打丸一定要試,全部都好彈牙!呢款蝦丸嘅黑松露味及鮮蝦味都好突出,值得試!🔸黃金雙拼(即炸響鈴及炸魚皮) $88👍🏻👍🏻我最中意食佢~即叫即炸,香濃入味!我建議唔好再淥,因為怕沖走晒啲鹹蛋黃味道,就咁食好好食😋而且炸到好脆好香口!🔸滾得囍五色蔬菜拼盤$88呢個拼盤嘅蔬菜都幾特別又平,而且好新鮮!入面有蕃茄、蓮藕、冬瓜、紫淮山片、馬鈴薯🔸竹蔗茅根$78呢個係一渣
北角有間隱世火鍋店🍲
係寶馬花園裡面【滾得囍宮廷火鍋小炒】
店內裝修華麗,好有宮殿feel,座位十分寬敞坐得舒服😌

🔸康熙花膠雞湯鍋(半隻)$318
用上龍頭火鍋爐具,超有氣勢~
花膠同雞會分開上,超大塊花膠,真材實料!

🔸貴妃出浴手切本地牛肉 $348

🔸手打黑松露野菌鮮蝦丸(4粒) $72
呢度啲手打丸一定要試,全部都好彈牙!
呢款蝦丸嘅黑松露味及鮮蝦味都好突出,值得試!

🔸黃金雙拼(即炸響鈴及炸魚皮) $88
👍🏻👍🏻我最中意食佢~即叫即炸,香濃入味!

🔸滾得囍五色蔬菜拼盤$88
呢個拼盤嘅蔬菜都幾特別又平,而且好新鮮!
入面有蕃茄、蓮藕、冬瓜、紫淮山片、馬鈴薯

🔸竹蔗茅根$78
呢個係一渣嘅份量,都有6-7杯
味道唔係太甜,真係竹蔗嘅甜好清新,又可以下下火~

🔸水魷魚
呢個水魷魚都係新鮮上又大件,淥2-3分鐘就可以食,好爽口!
2023-06-17 56 瀏覽
🍲🔥【 滾得囍宮廷火鍋小炒 】🔥🍲⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄🐲宮廷風火鍋店🐉⚱️古色古香,華麗典雅⚜️帝皇級享受🤴🏻湯底選擇多,款款有特色🍲✨食材新鮮,即叫即製😋仲好「打卡able」📸同三五知己嚟打邊爐超過癮🙌🏻🔥WhatsApp訂座 📲6557 6448🌃宵夜時段更有7️⃣8️⃣折優惠❤️‍🔥⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🌶道光四川麻辣鴨血湯鍋🦆($178)因為我同朋友都鍾意食辣,所以點咗「麻辣鴨血湯鍋」😍 鴨血份量多,並加入豆卜、花椒八角、干辣椒、大蔥等,用料好足👍🏻🥛貴妃出浴~手切本地牛肉🥩($348)好特別的食法,先將牛肉放入北海道3.6牛乳🍼浸2分鐘🌹之後再淥,肉質變得更嫩滑😋⚜️滾得囍五色拼盤:黄金雙拼(秘製鹹蛋黃醬)🐣($88)勁鍾意呢個,有齊黃金響鈴、黃金魚皮,鹹蛋黃醬醬超入味,脆卜卜,冇得彈🧡🦀紫皇蟹粉豚肉餃($98/四粒)🥟非常飽滿的手工餃,蟹粉及豚肉餡溢滿,名符其實皮薄餡靚,好鮮味☺️🍅滾得囍五色蔬菜拼盤🥬($88)包括紫淮山、冬瓜、蓮藕、薯仔及蕃茄等五種唔同顏色嘅蔬菜,賣相靚之餘營養又均衡🌈🎋足料竹蔗茅根($78一渣/冷)🍵⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄
🍲🔥【 滾得囍宮廷火鍋小炒 】🔥🍲
⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

🐲宮廷風火鍋店🐉
⚱️古色古香,華麗典雅⚜️帝皇級享受🤴🏻
湯底選擇多,款款有特色🍲✨
食材新鮮,即叫即製😋仲好「打卡able」📸
同三五知己嚟打邊爐超過癮🙌🏻

🔥WhatsApp訂座 📲6557 6448
🌃宵夜時段更有7️⃣8️⃣折優惠❤️‍🔥
⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🌶道光四川麻辣鴨血湯鍋🦆($178)
🥛貴妃出浴~手切本地牛肉🥩($348)
⚜️滾得囍五色拼盤:黄金雙拼(秘製鹹蛋黃醬)🐣($88)
🦀紫皇蟹粉豚肉餃($98/四粒)🥟
🍅滾得囍五色蔬菜拼盤🥬($88)
🎋足料竹蔗茅根($78一渣/冷)🍵

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖
2023-05-10
母后下聖旨話晚餐要食火鍋…在下唔敢怠慢立即訂位🤝🏻一嚟到門口仲有個皇位(仲可自選宮庭裝)必須要影靚相打卡至入座啦📸呢度環境好有特式…食物又有質素…唔怪得網上評語唔錯啦❤️康熙花膠雞湯鍋(半隻) 無諗過湯底都可以咁足料‼️一整碟鮮雞件+一整碟花膠‼️啖啖肉雞肉新鮮且無雪味…厚厚花膠唔似便宜貨色😘😘重!點!飲!湯!先!!!貴妃出浴 本地手切牛手切牛肉嘅雪花紋理好靚…擺盤又有特色…店員吩咐記得用日本北海道3.6牛奶俾牛肉浸個浴先好落溫泉(湯底)😝😝食落軟熟又有牛味🐮正…手打黑松露野菌鮮蝦丸 (四粒)果然手打丸就係唔同啲❤️❤️無敵足料嘅鮮蝦丸勁彈牙爽口…添上黑松露香氣…呢款值得點…滾得囍五色拼盤有維他命C嘅蕃茄🍅, 特別嘅紫准山, 入口粉感嘅薯仔🥔, 消暑冬瓜, 爽口蓮藕片😃十分新鮮豐富…黃金雙拼 ( 秘製鹹蛋黃醬) 即炸嘅魚皮同響鈴卜卜脆…加上秘製鹹蛋黃醬十分之惹味…略嫌有少少油嘅話可以浸一浸湯再食…咸香依然👌🏻👌🏻紫皇蟹粉豚肉餃 四粒熟透之後呈鮮橙色…少見咁搶眼嘅肉餃…一咬清晰見到蟹粉爆發…加上碎豚肉呢個組合…又幾特別喎…足料竹蔗茅根 (一渣) 潤喉清熱之選👍🏻😉一邊烚烚吓一邊飲就唔怕熱氣啦…

康熙花膠雞湯鍋(半隻)

貴妃出浴 本地手切牛

手打黑松露野菌鮮蝦丸 (四粒)

滾得囍五色拼盤

黃金雙拼 ( 秘製鹹蛋黃醬)

紫皇蟹粉豚肉餃 四粒

足料竹蔗茅根 (一渣)
潤喉清熱之選👍🏻😉一邊烚烚吓一邊飲就唔怕熱氣啦…
2023-06-12 62 瀏覽
近期食咗幾餐火鍋,好多都好高質,今次呢間仲係宮廷主題,一入門口已經有個皇位,旁邊仲有啲宮廷服,可邊試著邊打卡影相📸️呢到好多餐具都係宮廷式,有「聖旨」、茶壺係古代風等,帶你進入古時朝代🪭🐤康熙花膠雞湯鍋💰$298有半隻雞,花膠好大塊,即席剪開再放湯,令飲咗碗湯,滋補潤喉,雞要記得食,否則煮太老就唔好食🐮貴妃出浴手切本地牛肉💰$348非常吸睛,本地牛擺到成朵花咁,仲有牛奶係旁邊,可先沾上牛奶,再放入湯底烚熟,所以口感更滑溜🍡手打芝心牛肉丸(4粒)💰$68手打彈牙啲,見都有芝士係入面🧡黃金雙拼💰$88即炸響鈴、炸魚皮脆到似小食,夠邪惡🥬滾得囍五色蔬菜拼盤💰$88好多款菜,夠健康🍸竹蔗茅根💰$78清甜滋潤🚩滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角) @bigboilsclub 📍北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖

🐤康熙花膠雞湯鍋💰$298

🐮貴妃出浴手切本地牛肉💰$348

🍡手打芝心牛肉丸(4粒)💰$68
手打彈牙啲,見都有芝士係入面

🧡黃金雙拼💰$88
即炸響鈴、炸魚皮脆到似小食,夠邪惡

🥬滾得囍五色蔬菜拼盤💰$88
好多款菜,夠健康

🍸竹蔗茅根💰$78
清甜滋潤

🚩滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角) @bigboilsclub
📍北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖
2023-06-06
8 分鐘 (堂食)
2023-06-11 1146 瀏覽
又嚟到我encore咗幾次嘅火鍋店,唔單止環境舒適,擺盤精緻,啱哂相機食先嘅朋友仔 🤳🏼以宮廷華麗佈局,店如其名🐉一入門口就係一張金色龍椅,旁邊更有古裝、龍袍等大家坐喺龍椅上影相📸️座位以深木色為主,中式木檯櫈,感覺中式華麗而典雅康熙花膠雞湯鍋 $318/半隻湯底含半隻雞同兩大片花膠,非常足料💯 店員會先奉上雞湯,之後幫手剪開花膠放入湯;打邊爐前當然要飲返兩啖湯,鮮甜又濃郁,花膠厚身,雞嘅肉質嫩滑👍🏻貴妃出浴手切本地牛肉 $348牛肉賣相擺盤好靚,部分更砌成花🌹店員建議食法:將牛肉浸係牛奶度1-2分鐘,令到其肉質變得更滑;牛肉片牛味濃郁,食落嫩滑😋不過究竟牛奶係咪令牛肉質感更佳?兩種我都食過,分別唔算好大可能本身都嫩滑,當打卡一樣唔錯👏🏼👏🏼菜苗帶子餃 $88/4隻入面係滿滿菜苗同帶子,餃子飽滿,餡料好豐富👍🏻手打黃金流心鮮蝦丸$88/4粒食落啖啖肉,入面更係流心嘅鹹蛋黃醬,同時邪惡又好食❗️黃金雙拼 $88鹹蛋黃炸魚皮x炸響鈴,好邪惡呀 😈 每件炸魚皮同炸響沾滿鹹蛋黃醬,一上枱已經香氣四溢🤤食落香脆,帶蛋黃沙沙顆粒口感,我就建議響鈴直接食免得火鍋沖走咗蛋黃細,炸透香脆多層嘅口感好鬆脆仲充

康熙花膠雞湯鍋 $318/半隻

貴妃出浴手切本地牛肉 $348

菜苗帶子餃 $88/4隻
入面係滿滿菜苗同帶子,餃子飽滿,餡料好豐富👍🏻

手打黃金流心鮮蝦丸$88/4粒
食落啖啖肉,入面更係流心嘅鹹蛋黃醬,同時邪惡又好食❗️

黃金雙拼 $88

鹹蛋黃炸魚皮x炸響鈴,好邪惡呀 😈 每件炸魚皮同炸響沾滿鹹蛋黃醬,一上枱已經香氣四溢🤤食落香脆,帶蛋黃沙沙顆粒口感,我就建議響鈴直接食免得火鍋沖走咗蛋黃細,炸透香脆多層嘅口感好鬆脆仲充滿鹹香味,好正🙌🏼

滾得囍五色蔬菜拼盤 $88
拼盤有5種蔬菜,分別係蕃茄、節瓜、蓮藕、紫淮山片、薯仔,蔬菜吸收晒雞湯精華,perfect 💯

竹蔗茅根 $78/1渣
打邊爐除啤酒外,又點少得冰涼滋潤清甜竹蔗茅根,頓時暑氣全消🔥

2023-05-24
▫️走古代皇宮風格嘅火鍋店,無論環境定菜名都充滿宮廷風👑 連門口位都放上龍椅,兼有宮廷服可以俾食客打卡影相📸😆🐔 康熙花膠雞湯鍋 (半隻) $318▫️足足兩大片花膠😳 店員會先幫手再花膠剪細然後再煲,建議先飲碗湯再放雞肉🍗 湯底超清甜,膠質浮晒係面,真係飲多兩碗好過食膠原蛋白粉😝🥩 貴妃出浴手切本地牛肉 $348▫️將牛肉砌成玫瑰花形好靚🌹 另一邊倒上牛奶,將牛肉浸2-3分鐘再煮會更嫰滑😋 牛味濃郁好快就清晒成碟😆🦑 手打珍珠帶子墨魚丸 $72/4粒▫️外表平平無奇,一咬原來收埋左粒珍珠帶子😯 彈牙又重墨魚味,不過咬開時小心熱汁會辣親嘴仔🫦🥚 黃金雙拼 $88▫️就算浸一陣響鈴同魚皮都依然超脆口✨ 外層舖滿秘製鹹蛋黃醬,鹹香味濃郁,不過食多幾舊會有少少漏🫢🍅 滾得囍五色拼盤 $88▫️有紫淮山、節瓜、蓮藕、蕃茄同薯仔🥔 夠晒健康又飽肚😛🥔 薯粉 $38▫️打邊爐最愛薯粉🥰 索晒汁又煙韌超好食😍🥤 竹蔗茅根 $78/ 渣▫️打邊爐飲返啲清熱飲品就岩晒喇🙌🏻 夠清甜又可以下下火🔥

🐔 康熙花膠雞湯鍋 (半隻) $318

🥩 貴妃出浴手切本地牛肉 $348

🦑 手打珍珠帶子墨魚丸 $72/4粒

🥚 黃金雙拼 $88

🍅 滾得囍五色拼盤 $88
▫️有紫淮山、節瓜、蓮藕、蕃茄同薯仔🥔 夠晒健康又飽肚😛

🥔 薯粉 $38
▫️打邊爐最愛薯粉🥰 索晒汁又煙韌超好食😍