2018-03-08
粉嶺中心正進行大改裝,將從前舊式商場改頭換面,以前間酒樓變左呢間「湘川滬」。睇個名都知有咩食啦,食辣又得,唔食辣又得,有齊三個地區嘅菜式,選擇好多!當然粉嶺中心開得舖,都係做街坊生意啦,價錢都幾大眾化。有三款晚市特價菜式:叫左其中一款 - 糟溜魚片$78,魚肉去晒骨,切成厚片,咬落去啖啖肉,加入爽口黑木耳,「嗦」晒啲汁好正。呢味菜酒味香醇,可以話清香嫩滑,做得出色!三鮮炒年糕$68大碟夾抵食,年糕煙韌,但味道偏淡,如果鍾意食濃味嘅可以揀上海年糕。好耐冇食「北京填鴨」,呢度竟然都有得食喎。北京填鴨$238一隻,上枱時切好晒,排到靚靚。呢隻填鴨算係瘦,唔太肥,又唔會羶,單食皮又得,皮連肉食又得!個皮燒到好香脆,一啖咬落去,啲鴨油標晒出嚟,滿口鴨香味。跟左兩籠蒸薄餅,總共有16件,夠晒熱辣辣又飽肚。食填鴨加多$50就可以一鴨兩食,有三個選擇,我地揀左豆腐津白鴨殻湯,嚟到係一大鍋,好誇張,仲好足料,加左黑椒調味,連筍片都有。鴨件好厚肉,就算滾完湯都唔會「嚡」,可以食埋唔好嘥。甜品揀左杏仁白玉凍$20一樽仔,杏仁味特别濃,夠幼滑,但都幾甜吓!另外有早鳥優惠,7:15前離坐有八折。下次經過可以早啲
有三款晚市特價菜式:
跟左兩籠蒸薄餅,總共有16件,夠晒熱辣辣又飽肚。
鴨件好厚肉,就算滾完湯都唔會「嚡」,可以食埋唔好嘥。
另外有早鳥優惠,7:15前離坐有八折。下次經過可以早啲入坐,仲抵!